620. Nautitaan nyt tästäkin vähästä!
Lontoon olympiakisojen "kuumin WAG" Emilia Pikkarainen: Tästä pitää osata vaan nauttia...näkiks Valtteri ny varmana ku mä perhostelin? - Viihteellinen urheilusaitti Bustedcoverage on valinnut Emilian kisojen kuumimmaksi WAGiksi. Lyhennettä WAG käytetään jalkapalloilijoiden ym. julkkisurheilijoiden vaimoista ja tyttöystävistä.
1. Lontoossa ovat meneillään kesäolympialaiset, ei siis uulla eli olumpialaiset, niin kuin suurin osa suomalaisista urheiluselostajista edelleen tuon sanan ääntää. Kisojen seuraaminen telkkarin ja radion välityksellä on jokseenkin puuduttavaa ajanvietettä, mutta onneksi näin kesällä on muutakin puuhaa.
2. Paikan päälle ovat Suomesta matkustaneet jälleen kerran kaikki ns. silmäätekevät eli julkkikset, joilla on jokin liityntä yleensä urheiluun. Lehdet ovat puollollaan näiden entisten suomalaismestareiden ja muiden kuulumisia ja muisteluksia, jotka on kuultu ja luettu jo sataan kertaan. Mutta kun nykyiset urheilijat eivät menesty, niin lukijoille pitää yrittää syöttää näiden ex-urheilijoiden ikivanhoja juttuja. On muisteltu Paavo Nurmea ja Hanne Kolehmaista, Lontoon vuoden 1948 kisojen voittajaa Tapio Rautavaaraa ja tietenkin Lasse Vireniä jne. Uintipuolelta kerrataan nyt kovasti tukevoitunutta Jani Sievisen vanhoja uinteja ja sitä, miten Jani menetti Atlantassa v. 2004 varman kultamitalinsa 200 metrin sekauinnissa.
3. Kellään ei tunnu olevan hyvää selitystä sille, miksi suomalaiset urheilijat eivät enää menesty. Olisiko selitys sittenkin dopingissa ja siinä, että suomalaiset vanhat käyttivät aiemmin menestyessään doping-aineita siinä missä esimerkiksi DDR:nkin urheilijat? Tätä toki kukaan ei uskalla lausua mitään. Se, että suomalaiset urheilutoimittajat ovat antaneet urheilujohdolle ja ex-urheilijoille vaitiololupauksensa 70- ja 80-luvulla tapahtuneen dopingkäytön suhteen, on yleisesti tunnettu asia.
4. Suomalaisille urheilijoille on nykyisin päätavoite päästä kisoihin ja alittaa tai ylittää joku ihmeen B-raja, jonka kaikki tietävät sellaiseksi, ettei siihen päässeillä urheilijoilla ole minkäänlaisia mahdollisuuksia menestyä kisoissa. Hyvänä esimerkkinä tästä vaikkapa estejuoksija Jukka Keskisalo, joka viikko pari sitten vihdoin ja viimein alitti B-rajana olleen ajan 8.32 sijoittumalla Zürichin kv. kisoissa kahdeksanneksi, mutta häviten voittajalle ajallaan 8.28 noin puolisen minuuttia Tässä lehdet repivät sitten isoja otsikoita! Lontoon alkuerissäkin käy niin, että kun erän voittaja (tietenkin joku kenialainen tai etiopialainen) tulee maaliin, lähestyy Suomen Keskisalo vasta viimeistä vesiestettä eli on noin 150 metriä voittajaa perässä.
5. Suomalaisilla urheilijoille on opetettu järjestään kummallinen hokema "nautitaan nyt tästä" tai "mä menen sinne starttiviivalle nauttimaan kisasta." Jopa sellaiset kokeneet urheilijat kuten Jarkko ja Anu Nieminen toistelevat tätä mantraa lausunnosta toiseen, puhumattakaan uimareista. Mitä hemmetin nautintoa herättää, jos jää jo alkuerässään tai yleensä karsinnassa aivan jälkipäähän ilman pienintäkään toivoa edes välieriin pääsystä! Katsojille tuollaisten "nautintourheilijoiden" lausunnot ja esiintymiset kisoissa eivät sen sijaan ole nautintoa, vaan kärsimystä. Ja selostajat ja kommentaattorit sen kun vaan "ymmärtävät" ja lohduttavat suomalaisurheilijoita tai uskaltavat korkeintaan sanoa, että "ehkä tuo Emilia jäi hitusen tavoitteestaan," kun ko. uimari tai muu urheilija jää sekunti- tai metrikaupalla ennätyksestään ja jää alkuerässä sijalle 37!
6. Uimari Emilia Pikkarainen, joka nuoresta iästään huolimatta (19 v.) on jo toisissa olympiakisoissaan, on hyvä esimerkki näistä pahasti tavoitteestaan jääneistä suomalaisurheilijoista. Mutta niin hänkin vain selittelee epäonnistumistaan puhelemalla, että "nautitaan nyt kuitenkin tästä". Emilian ajatukset ja "tavoitteet" tuntuvat olevan täysin Formula-kuski (Williamsin koeajaja) Valtteri Bottaksessa, joka oli tullut Lontooseen seuraamaan tyttöystävänsä Emilian kisaamista; toinen iltapäivälehdistämme olikin omistanut tänään pääjuttunsa Emilian ja Valton tapaamiselle! Emilia jäi 100 m perhosuinnissa sijalle 29 ja päämatkallaan 200 m perhosissa eränsä viimeiseksi ja kokonaistilanteessa sijalle 27, kolmen sekunnin päähän omasta ennätyksestään.
7. Emilian ja muidenkin suomalaisurheilijoiden kannattaisi ottaa hieman oppia ja mallia Liettuan 15-vuotiaasta Ruta Meilutytestä, joka voitti 100 metrin rintauinnin kultamitalin. Kelpasi Liettuan presidentin Dalia Grybauskalten katsella lehteriltä Rutan uintia ja voittoa!
8. Lontoossa on toki myös Suomen presidenttipari Sauli ja Jenny, jotka olivat kovin ihastuneita ilmapistooliampuja Kai Jahnssonin 8. sijasta; se onkin toistaiseksi Suomen joukkueen paras sijoitus näissä kisoissa! Niinistö teki viisaasti mennessään Lontooseen kisojen alkupäivinä, sillä viikon kuluttua siellä olisi varmaan aika ikävää, jos tuo Kai Jahnssonin sijoitus on edelleen Suomen paras sijoitus.
9. On ollut huvittavaa seurata, miten Niinistö on jaellut Suomen kisapuku yllään lausuntoja myös kotimaan politiikasta ja eurokriisistä. Niinistö kehaisi, miten hänellä oli ollut pitkä ja "rakentava" keskusteltu venäjän pääministeri Medvedevin kanssa. Vai oikein "rakentava", mitähän herrat ovat mahtaneet kisoja seuratessaan "rakentaa"? Ovatkohan punoneet joitakin juonia Putinin päänmenoksi?
10. Merkittävin uutinen näin suomalaisittain on oikeastaan Salen ja "Pojun" tapaaminen Suomen lähetystön kokkareilla. Miljardööri Chaim "Poju" Zabludowicz asuu Lontoossa, mutta ei ole kertomansa mukaan seurannut suomalaisurheilijoiden kisaamista olympialaisissa. Pojun kerrotaan olevan "lähellä kokoomusta," kuuluneeko Poju Niinistö vaalirahoittajiin? - Mistä muuten lempinimi "Poju"?
11. Kisat jatkuvat Lontoossa vielä puolitoista viikkoa. Toivotaan nyt, että suomalaismenestys paranisi hieman, sillä olisihan se perin noloa, jos joukkueemme ei saisi kisoista mitalin mitallia!
Ettei koko joukkueelle kävisi niin kuin kävi purjehtija Tapio Nirkolle, joka johti eilen Finnjollien kisaa, mutta putosi käännökseen tultaessa veneestä, joka kellahti ympäri, jolloin Nirkko joutui sukellus- ja uintihommiin päästäkseen taas ylös veneeseen!
12. Putosi kuin Nirkko jollasta!
Emilian kannattaisi lopettaa uinti ja keskittyä uraansa F1- varikon kaunottarena, kun Valtteri ajaa. Perhosuimari tarvitsee vahvat pakaralihakset, mutta F1-varikolla niistä voi olla vain haittaa!
VastaaPoistaTämä oli piristävä bloggaus, kuten Ville Långin voittoerä, ja Pia Sundstedtin nykäisy-yritys, muuten ollaan uitu murheen alhossa toisin kuin Liettuan uimari, joka voitti kultaa, ja on vasta 15-v.
VastaaPoistaViren, Vasala, Karppinen ja kumppanit eivät antaneet juurikaan lausuntoja ennen eikä jälkeen kisojen, ja minusta vain Kimi Räikkösen asenne on samaa laatua, hänkään ei kilpaile Lontoossa.
Toivottavasti ampujat, purjehtijat tai keihäsmiehet tuovat sen kiintiömitalin.
Yllättäjät ovat usein tuoneet sen kaivatun kultamitalin, kuten Arto Härkönen 1984, Heli Rantanen 1996, Arsi Harju, Mikko Kolehmainen ...
Eipä taida tulla suomalaisyllättäjää näissä kisoissa. Sari Multalan vauhti on tahmeaa, mutta vielä huonommin menee Silja Lehtisen venekunnalla. Jarkko Niemistä vietiin äsken tenniksessä Andy Murrayn toimesta kuin litran mittaa, judon suomalaisedustajat putosivat heti kättelyssä jne.
VastaaPoistaArto Härkönen voitti 1984 lappeelleen menneellä heitolla, kun tuomarina oli suomensukuinen mies, ja itäblokin maat olivat pois koko kisoista. Saihan Juha Tiainenkin moukarissa kultaa 1984...
Jos oikein huonosti käy, niin kukaan suomalaisista keihäsmiehistä ei selviä karsinnasta varsinaiseen kilpailuun.
VastaaPoistaMitä tekevät kisoissa Jonathan Åstrand ja Minna Nikkanen? Kumpikin on valittu Lontooseen viime vuotisten tulosten perusteella, mutta tänä vuonna kumpikin on ollut vain varjo entisestä. Seiväshyppääjä Jere Bergius on täysin limbo ja jäänee taas kerran ilman tulosta.
Niin, ja Osku Torro! Veikkaan, ettei jalka kestä hyppäämistä, mutta tämän toteamiseksi mies pitää kuitenkin lennättää Lontooseen. Torro on osallistunut aiemmin jo seitsemän kertaa arvokilpailuihin, mutta koskaan hän ei ole selviytynyt karsinnasta jatkoon!
VastaaPoistaAmatöörien puuhastelua, tiesi jo K-P Kyrö.
VastaaPoistaJoo, toista se oli vielä Moskovassa 1980, jolloin Kaarlo Maaninka kirmasi Suomelle kaksi mitalia, kympillä pronssia ja vitosella hopiaa! MYöhemmin Kalle tuliuskoon ja tunnusti vaihtaneensa veret ennen Moskovaa, mutta eihän se ollut silloin dopingia! Mutta 1984 sitten Losissa Martti Vainio kärähti eikä selitys talonmies Nyrösestä mennyt läpi.
VastaaPoistaKatsoin Niemisen ottelua, ja tuntui kaverin luovuttaneen jo ennen ottelua.
VastaaPoistaArto Härköseltä en odottanut niin paljon, oli hyvä, että amerikansuomalaista löytyi mittamieheksi :)
1980-kisoissa muistaakseni kiekon kulta sinetöitiin kiekon laskeutumispaikkaa arvottaessa, ja keihäsfinaalissa avattiin takaportteja :)
Tiaisella sentään oli Losissa Länsi-Saksalaiset kilpailemassa.
Kyllä Suomen urheilussa on jokin pahasti vialla. Sen ovat todistaneet jo kesäolympiakisat aina 1970-luvusta lähtien. Kyllä vastavalitulle valmennustoimen johtaja Mika Kojonkoskella on paljon tehtävää nostaa Suomi urheilumaiden joukkoon. Nyt se ei sitä valitettavasti ole.
VastaaPoistaVaikka menestystä ei ole tullut, siitä huolimatta samat vanhat urheilujohtajat ja päävalmentajat istuvat kuin "tatit" vuodesta toiseen ja jopa vuosikymmenestä toiseen paikoillaan. Periaate "Tulos tai ulos " ei toimi vähääkään.
Suomen urheilu - niin kuin moni muukin toiminto - toimii meillä kuin mikäkin hallintobyrokratia. Ollaan tyytyväisiä liian vähään. Silotellaan epäonnistumiset aina olympia- ja muiden suurten kisojen jälkeen maton alle.Sen jälkeen ollaan hiljaa, eikä mitään tehdä kolmeen vuoteen, mutta kun kisat lähetyvät asetetaan joitakin kummia A- ja B-rajoja, jotta saadaan edes joitakin urheilijoita valittua kisoihin.
Itse urheilijoille näyttää olevan tärkeintä - ei kisoissa menestyminen, vaan karsintarajojen ylittäminen.
Itse kisoissa sitten vain "naatiskellaan" ja sanotaan, että oli ihan kiva ottaa oppia ja tähdätään seuraaviin kisoihin.
Urheilujohtajat taas seuraavat "sydän syrjällään" saadaanko yhtään mitallia tai muutamaa pistesijaa. Voi surkeuden surkeutta tätä meidän urheilijohtajien ja "huippuvalmentajien" leipääntynyttä kaartia.
Homma pitäisi aloittaa ihan alusta. Kouluihin täytyisi saada yhdeksi pääaineeksi voimistelu. Siihenhän isot urheilumaat ja Suomikin silloin kun se vielä menestyi, perustavat koko urheiluvalmennuksen lähtökohdan. Nyt lähtökohta on raha kaikilla tasoilla.
Näistä kisoista tulee jäämään mieleen vain yksi asia – suomalainen tippuu aina ensimmäisten joukossa. Kun joukkuevahvuus on 56 urheilijaa, niin se tarkoittaa aika monta kertaa.
VastaaPoistaOnneksi ministeri Arhinmäki ei aio lisätä valtion tukea huippu-urheilulle!
Joo, kyllä näin on!
VastaaPoistaEnnen sitä käveltiin, hiihdettiin ja luisteltiin 7-15 km:n päässä olevaan kansakouluun kesät talvet, mitä nyt keväällä ja syksyllä vähän myös pyöräiltiin ja uitiin. Ei ollut järjestettyjä koulukyytejä taksilla, ei! Edes bussit eivät juuri kulkeneet. Syksyisin kerättiin kenkälaatikoittain mustikoita ja puolukoita kouluun, josta keittäjätädit sitten pakersivat puolukkapuuroa ym. herkullista kouluruokaa. Muuten oli omat eväät ja maitopullot kotoa mukana. Kesät tehtiin heinä- yms. maatöitä niskalimassa eikä vain makoiltu nurkissa - ja kaikki joutoaika urheiltiin hiki- ja veripäin, saatuna soikoon. Kaikki mahdolliset lajit tuli tutuiksi, moukarinheitosta aina este- ja maratonjuoksuun, kyllä jämpti on näin! Ja kun sitten mentiin kisoihin ja niistä palattiin, niin aina oli eka- tai vähintään tokapalkinto plakkarissa, kun kotia tultihin!
Jotta Suomen urheilumaine saataisiin palautetuksi, niin kyllä koulut olis rakennettava kauaksi korpeen, jonne oppilaat saisivat sitten hiihtäisivät, pyöräilisivät ja kävelisivät mennen tullen. Näin liikunta tulisi taas kaikille tutuksi ja rakkahaksi harrastukseksi, meinaan!
Kyllä ei ole yhtään kivaa kattoa, kun suomalaiset räpeltävät nyt Lontoonkin kisoissa kaukana muiden jäljessä!
Emilia Pikkarainen erottui ainakin muista uimareista sillä, että oli loihtinut kasvoilleen kauniin silmämeikin. Harvemmin näkee kilpaurheilijaa, joka hakee itsevarmuutta kosmeettisin keinoin ja kisailee meikit naamassa, mutta ehkäpä neidon ajatuksissa oli enemmän muunlainen ”perhostelu” kuin olympia-altaassa kauhominen...
VastaaPoistaSiis eikös aikoinaan Suomi ja DDR tehnyt yhteistyötä urheilututkimuksessa.
VastaaPoistaJos noin oli, niin mitä vielä on jäljellä sellaista salamyhkäistä asiassa kuin asiassa, että meitä tavallisia pulliaisia johdatellaan vääryydellä reagoimaan johonkin seikkaan tai asiaan. Ruuan hinta täällä Suomessa on kyllä yksi niistä asioista mitä maailmaa matkannut ihmettelee.
Esim. Kanadassa yhdelle hengelle valmistaa terveelliset ja ravitsevat ruoat n. 3 eurolla per vrk. Toki valuutan vaihtokurssi saattaa tehdä tepposet.
Kilpaurheilu on ooppiumia kansalle.
VastaaPoistaSuomi ja DDR tekivät yhteistyötä myös poliittisella yms. tasolla. Tarja Halonenkin ajoi aivan intona DDR:n yksipuolista tunnustamista. Sitten on tämä Stasi ja Supo ja Supon kassakaappiin sullottu Tiitisen lista. DDR oli 70- ja -80 -luvulla monessa suhteessa Suomen mallimaa Sorsan ja kumppanien silmissä.
VastaaPoistaJoillakuilla DDR;n naisurheilijoilla, mm. Marita Kochilla 400 metrillä, on edelleen nimissään kovat ME:t eri matkoilla ja lajeissa, niitä ei rikota milloinkaan.
Suomalaisvoimistelijan kynnet säväyttivät - Annika Urvikon siniristikynnet päätyivät The Timesin sivulle Top 10:iin.
VastaaPoistaNäin. Kyllä naisurheilijamme pärjäävät olympiakisoissa siis ihan kivasti!
...tardius, inferius, fragilius...
VastaaPoistaSuomen Lontoon lähetystön Olympialuokan tarkkailupaikka -blogissa olympiakomitean puheenjohtaja Roger Talermo:
"Suomella on ollut joukkue kaikissa kolmessa Lontoon olympialaisissa - 1908, 1948 ja 2012 - ja jo se on hyvä saavutus”.
Rima on asetettu todella korkealla, jos merkittäväksi saavutukseksi lasketaan jo se, että on oma edustusjoukkue!
Meni Suomen urheilulla miten huonosti tahansa niin yksi on ja pysyy, nimittäin Jarmo Mäkelä! Niin kauan kuin muistan niin mies on ollut aina mukana suomen joukkueessa, jonain johtajana. Taitaa siirtyä nyt huippu-urheilun johtajan paikalta SUL:n toimitusjohtajan virkaan. Kumma kun mitään tulosvastuuta ei vaadita näiltä johtajilta. Mitä huonommin menee sen korkeampaan virkaan pääsevät, näemmä..
VastaaPoistaJarmo Mäkelän posti ("huippu-urheilunjohtaja" ) voidaan huoletta lakkauttaa, sillä eihän urheiluliitolla herraparatkoon enää ole yhtään huippu-urheilijaa!
VastaaPoistaJarmo Mäkelän tilalle uudeksi SUL:n Huippu-urheilun johtajaksi nousee nykyinen pikajuoksujen lajipäällikkö Jorma Kemppainen, joten nyt meillä on kaksi huippu-urheilun johtajaa, Kojonkoski Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajana ja Kemppainen SUL:n huippu-urheilun johtajana joten kyllä meillä vaan niitä huippu-urheilijoita löytyy!
VastaaPoistaKyllä suomalaiset huippu-urheilijat on laskettavissa yhden käden sormilla, jollei mukaan lasketa Kimi Räikköstä ja muita sellaisten lajien huippuja (esim. suunnistaja Minna Kauppi), jotka eivät ole olympialajeja. Mutta ehkäpä tarkoituksena on "löytää" jostakin tulevia huippuja. Se on hyvin vaikea tehtävä tässä pesäpallon ja salibandyn luvatussa maassa.
VastaaPoistaHaetaanpa edes joitakin syitä Suomen menestymättömyyteen urheilussa. On vaikea kuvitella, että Suomi koskaan pärjäisi oikestaan missään joukkuepelissä tai ylipäätään, missä tarvitaan edes jonkinlaista yhteistyötä valmennuksen puolella.
VastaaPoistaSuomalaiset ovat luonteeltaan individualisteja, jotka eivät kerro mitään tietojaan toisilleen, vaan pikemminkin pyrkivät salaamaan kaiken tietoonsa saaman.
Sen vuoksi suomalaiset eivät koskaan menesty esim. uinnin ja voimistelun kaltaisissa lajeissa.
Sama valventajien ja urheilijoiden keskinäinen eristäytyminen koskee vähän lajia kuin lajia. Ainoastaan purjehdus siinä liikkuvan suuren rahan vuoksi on ainoa laji, missä myös valmennustietoa on pakko jakaa tiimin kesken. Hyvä näin!
Muutoin suomalaiset pärjäävät vain tulevaisuudessakin keihäänheitontapaisissa lajeissa, joissa meillä on sellaisia valmennusperinteitä, joita ei saada katoamaan helpolla.
Ainoa keino korjata tilannetta on palkata ulkomaalaisia huippuvalventajia sillä suurella tai pienellä rahalla, jota nyt maksetaan vuosikymmeniä joillekin risto mäkelöille, joilla ei ole ollut eikä ole mitään annettavaa suomalaiselle urheilulle.
Mutta tuleehan yksi apu myös Suomen urheiluun. Kun EU:ta oikein syvennetään ja mennään Paavo Lipposen tarkoittamaan EU-ytimeen oikein perinpohjin, niin sehän tarkoittaa sitä, että Euroopasta, kuten nyt USA:ta, Australiasta, Kiinasta jne. valitaan vain yksi urheilija lajia kohtaan Euroopan edustajana olympialaisiin.
Kun sitten jokin kreikkalainen,portugalilainen tai italialainen taikka joku muun nykyisen Euroopan maan edustaja voittaa, voimme me suomalaisetkin lyödä rintoihimme ja sanoa, että eurooppalainen ja me piru vie voitettiin.
Tästä olisi myös se hyvä hyöty, että osanottajia voitaisi vähentää ja kisat supistuisivat osanottajamäärältään huomattavasti.
Mutta, mutta se ei kuitenkaan merkitsisi sitä, etteivätkö entiset "huippu-urheiluvalmentajat" ja roger talermot entiseen malliin ja nykyisen suuruisella määrällä hääräilisi edelleen johtotehtävissä. Mutta sekin olisi kuitenkin huonompi paha kuin urheilijoista ylipaisuneet kisat.
Kyllä suomalaisten tulisi keskittyä lähinnä vain paraolympialaisiin! Sieltä niitä mitskuja voi vielä tulla.
VastaaPoistaSuomalaiset pärjäävät kunhan päässä pidetään kypärää (lätkä, ralli, formul).
VastaaPoistaJuha sipilä pärjäisi varmaan häkäpönttörallissa!
Menestys urheilussa takaisi menestyksen myös politiikassa.
VastaaPoistaNäyttää, siltä että näiden nuorukaisten näytöillä yli puoluerajojen -jos niitä rajoja nykyään on olemassakaan- ei tule olemaan kysyntää.
sielläkään.
Ei se voitto, vaan reilu peli.
Niinhän se on tunnetusti suomessa kaikilla elämän sektoreilla politiikassa kuin talouselämässäkin.
Jos olympialaisiin valittaisiin vain potentiaalisia mitalisteja, niin yhteiskuntamme verovaroilla elätettävistä urheilupäättäjistä jäisi 90 % työttömiksi.
VastaaPoistaHenrik-Otto Donner selosti muistaakseni tuota Poju nimeä joskus telkkarissa, mutta ei jäänyt asia mieleen.
VastaaPoistaMutt jos lähtee nauttimaan kilpailusta on jo hävinnyt. Pitää lähteä taistelemaan.
"Suomalaisille urheilijoille on nykyisin päätavoite päästä kisoihin ja alittaa tai ylittää joku ihmeen B-raja"
VastaaPoistaEikö tämä parhaimmillaan edusta sitä aitoa, leikinomaista olympia-henkeä ('tärkeintä ei ole voitto vaan jalo kilpailu/osanotto') verenmaku suussa -mitalien jahtaamisen sijasta. Olisiko parempi, että meillä olisi joko sellaiset yhteiskunnalliset olot, joista syntyy kestävyysurheilijoita (vrt Afrika) taikka sellainen urheilu"lääketiede", joista syntyy huippumenestystä (vrt ent DDR).
Urheilu parhaimmillaan on joko kuntourheilua tai tuollaita leikkiä/huvia eikä suurvaltojen uhoa. Suomelakaan ei ole enää tarvis urheilulla asemoida itseänn mailmankartalle, olemme jo siellä muutoinkin.
Katselkaamme siis rantalentopalloilua.
"Eikö tämä parhaimmillaan edusta sitä aitoa, leikinomaista olympia-henkeä ('tärkeintä ei ole voitto vaan jalo kilpailu/osanotto') verenmaku suussa -mitalien jahtaamisen sijasta"
VastaaPoista- Anonyymi puhuu asiaa. Ylipäätään (huippu!)urheilun tukeminen valtion varoista on typerää ja pitäisi lopettaa. Kuntourheilu ja muu harrastusliikunta on asia erikseen. Mutta totinen kilpailu jätettäköön siitä uraa tekevien omaksi asiaksi, eikä siihen pidä valtioiden puuttua.
-Tiedätkö sinä, että parhaat ravurit eivät oikeastaan juokse voittaakseen. Ne juoksevat aina jotakin karkuun, kauhu ne saa puskemaan vaahtoa. Ei tyytyväinen pullaheppa pidä kiirettä kuin takaisin pilttuuseen (Simo Hämäläinen, Miehen mitta).
VastaaPoistaTuntuu siltä, että urheilussa nuoriin ei enää iskosteta voittamisen pakkoa. Voittamisen ja häviämisen käsitteet ovat tavallaan heittäneet häränpyllyä. Vallalla näyttää olevan ajatussuunta, jonka mukaan tappio ei sama kuin joutuminen häviäjän rooliin. On trendikästä kutsua itseään voittajaksi vaikkei sitä ole, hieman samaan tyyliin kuin Thomas Edisonin tapauksessa, kun häneltä kysyttiin, miltä epäonnistuntuminen tuntuu hänen tehtyään noin 25 000 turhaa yritystä keksiä paristo. ”Epäonnistuminen?”, parahti Edison. ”En ole suinkaan epäonnistunut. Tunnen nyt 25 000 tapaa, joilla paristoa ei voida tehdä”.
Median mukaan rintauimari Matti Mattson menestyi Lontoossa loistavasti: sijoittui alkuerien kokonaissijoituksissa sijalle 17. ja jäi armottomasti välierien ulkopuolelle. Tätäkö suoritusta pitäisi hehkuttaa huutamalla kurkku suorana ”IHANATA”? No, onneksi Mattson kuitenkin lupasi voittaa Riossa neljän vuoden kuluttua...
Ihmisoikeustuomioistuin on päättänyt ottaa käsiteltäväkseen Pääministerin morsian -kirjasta Suomen KKO:n tuomiolla Susan Ruususelle ja kirjan kustantaja Kari Ojalalle tuomitsevat sakkotuomiot. Asinomistajana jutussa oli pääministeri Matti Vanhanen, jonka tekemästä rikosilmoituksesta oikeusjuttu käynnistyi. EIT tutkii, rikottiinko tuomiolla sananvapautta.
VastaaPoistaEi oikeutta maassa saa, jos Euroopasta sit' ei itse hanki!
Lontoossa tehdään tänään olympiahistoriaa, kun Saudi-Arabian vasta 16-vuotias naisjudoka Wodjan Shaherkani astuu painimatolle hijab-huivi päässään. Vaikkei mitalia tulisikaan, niin onhan tämä melkoinen voitto maan naisliikkeelle.
VastaaPoistaJos valmistaudut voittoon, olet hävinnyt, jos valmistaudut tappioon, olet hävinnyt.
VastaaPoista(Tähän voisi lisätä, että jos valmistaudut nauttimaan, olet takuulla hävinnyt.)
Valmistaudu vain taisteluun.
Jos valmistaudut tekemään "vain parhaasi ja katsomaan, mihin se riittää", älä lähde kisoihin lainkaan.
VastaaPoistaRuusus-episodi tullee olemaan iso häpeätahra KKO:lle. Se parivuotinen ilo, joka Vanhaselle annettiin, kääntyy KKO:lle kymmenvuotiseksi häpeäksi ja arvovaltatappioksi.
VastaaPoistaKansan kunnoiitus oikeusjärjestelmään rapautuu, kun hyvä veli -systeemistä ei ilman EIT:n tuomioita osata vapautua.
KKO on painunut rajusti alaspäin arvostuksessa. Vauhdoksia kehiin.
- B-rajaojen ylittäjillä on aina mahdollisuus olympiakylien illanvietoissa. Esim. USA:n miljonäärikorispelaajat joutuvat hätistelemään seuran- ja tulonjaonkipeitä nuoria naisia, jotka pääosin ovat päässeet säälistä B-rajoja tms. kiintiöitä läpäisten kisakylään. (Muistetaan ed. kisoista kondomijakelut ja haastattelut; kiihkoisaa on idolinmetsästys.)
B-raja läpi ja rikkaisiin naimisiin - sekin on voitto =D
Painija, joka valmistautuu pudottamaan elopainoaan 10 kg 5-6 päivässä sarjaan alle 60 kg, voi olla varma siitä, että noutaja tulee joko jo punnituksessa tai viimeistään eka-matsin ekaminuutilla.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaEIT on ottanut ko.valitukset "alustavasti" käsiteltäväkseen pyytämällä niistä Suomen hallituksen kommenttia. Tämäkin on jo aika merkittävä "saavutus", sillä EIT kysyy ainoastaan pienessä osassa valituksia vastapuolen kantaa; ylivoimaisesti suurin osa valituksista jätetään tutkimatta "heti kättelyssä".
VastaaPoistaMyöntäisikö hallitus, jonka ex-pääministeriä valitus välillisesti koskee, sananvapauden loukkauksen? Ei tunnu todennäköiseltä.
EIT:hän karsii todella armottoman ankaralla kädellä valituksia. Vain pari prosenttia läpäisee admissibility -käsittelyn. Valtiovaltojen puolelta ei sopimusloukkauksia myönnetä. Yhdessä vireille panemassani tapauksessa myönnyttiin sen verran, että johonkin väitteeseen ei otettu kantaa.
VastaaPoistaOlen ihmetellyt tätä linjausta. Mielestäni olisi täysin kunniallista tunnustaa, ettei kaikille Suomen viranomaisille ole ihmisoikeusajattelu vielä kirkastunut, ja että otetaan taas opiksi. Harvoinhan meillä on kyse lainsäädännön puutteista, mutta tarkentamisen tarvetta näyttää olevan.
Sananvapauden loukkauksista on meille ropissut muistaakseni jo 13 tuomiota, eli korjaamisen varaa on. Mutta kieltämättä sananvapauden ja yksityisyyden suojan välinen raja on kinkkinen asia. UK:ssa on viime syksystä lähtien istunut nk. Leveson inquiry pohtimassa näitä kysymyksiä, ja nimenomaan sitä mikä on 'public interest'. Siellähän juorulehdet ovat hakkeroineet ihmisten puhelimia, tietokoneita ja myös terveystietoja saadakseen irtonurmeot kaupaksi.
Anu Suomela
Muistini petti. Art. 10 loukkauksista on Suomella jo 17 tuomiota.
VastaaPoistaAnu Suomela
"Myöntäisikö hallitus, jonka ex-pääministeriä valitus välillisesti koskee, sananvapauden loukkauksen? Ei tunnu todennäköiseltä."
VastaaPoistaSuoattaishaa tuo myönthäähin, jos ex-pääministeri olisi oppositiosta - jos hyvä Veli -ajattelua ei olisi.
(Painoaan pudottavasta painijasta blogisti totesi naulan kantaan.)
"Jos valmistaudut tekemään 'vain parhaasi ja katsomaan, mihin se riittää'"
VastaaPoistaTässä voi kyllä osittain olla kysymys eri sukupolviin kuuluvien käytöskoodista itsensä ja ansioiden esiintuomisessa. Vasta "itsetunnolla" vauvasta saakka ruokitut ovat julkisesti esiintuoneet "tulin voittamaan" -asennetta. En tiedä onko tuo asenne aina kanssaihmisten kannalta niin miellyttävä.
Jos tulet voittamaan, olet hävinnyt.
VastaaPoistaValmistaudu vain taisteluun.
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaAivan, käänteisesti/välillisesti/epäsuorasti päädytään Urhonhypyn, Staldterin taiton, ristiriipunnan ja lapamuljausten kautta vähitellen alastuloon, joka tapahtuu kahdella ja puolella kierteellä taaksepäin kerien ja lopuksi suorin vartaloin sukupuolielimine kaikkineen päistikkaa veteen, siis Mömmölänjärven vastapäivään ja vastahakoisesti suoritettavaan ympärisouteluun eli/tai ympärikeikkaukseen.
VastaaPoistaMitä tästä käteenvedosta jää kätehen, rakkojen lisäksi?
Nythän se on on tutkittu ja väitöskirjallakin (Sanna Kivimäki) toristettu: Suomalainen on mielikuvissa - siis myös naisten mielikuvissa - aina mies ja suomalaisuudesta puhutaan usein maskuliinisuuden kautta. Varsin yleinen kielikuva on po. kontekstissa sanonta "suomalainen ja hänen vaimonsa, nykyisin vaihtoehtoisesti tyttöystävänsä, morsiamensa ja/tai "ruususensa."
Suomalainen mies, varsinkaan pääministeri, ei puhu rakkauresta eikä pussaa. Ei, hän vie naisensa tai ruususensa käräjätupaan, jonne hän ei itse saavu, vaan hänen valtiomiestekonsa puhukoot puolestansa.
Suomalaisuuteen liitetään yleensä myös saunominen ja alkoholi, Kesärannassa nyttemmin saunominen uuniperunoiden kera, perunan nimike on Matilda, joka tulee iskelmästä "Tanssi Mathilda, tanssi niin perkeleesti, juu".
Aamulehti tänään:
VastaaPoistaUrjalan perinteisen kirjallisuustapahtuman Pentinkulman päivien pääjuhla alkoi tänä vuonna sähköisesti, kun juhlayleisö sai kuulla yksityiskohtaisia kuvauksia muun muassa suuseksistä.
Juhlan avanneen kuntaministerin Henna Virkkusen (kok) jälkeen lavalle astui kirjallisuuden professori Sanna Karkulehto Jyväskylän yliopistosta. Karkulehto ei pitänyt tavanomaista luentoa, vaan luki useita toinen toistaan roisimpia katkelmia kotimaisen kaunokirjallisuuden seksikuvauksista.
Tunnelma oli hämmentävä, kun arvovaltainen pukuyleisö kuunteli tyynenä suorasukaisia kuvauksia sukupuoliakteista ja -elimistä niiden oikeilla nimillä.
Heippa. Urheiluennusteet meni aika hyvin. Onneksi Keskitalo kuitenkin hetkeksi yllätti. Nikkanen ei. Purjehtijat eivät ole huonoimmasta päästä. Yllätys, jos kaksi keihästäjää pääsee läpi karsinnoista ja edes yksi pisteille.
VastaaPoistaRumat ne vaatteilla koreilee.. jos ainoa päälimmäisin satsaus on kauniit kynnet tai pesunkestävä meikki, kannattaisko jäähä kotiin.
VastaaPoistaKuuntelin eilen radiosta viisaita suomalaisten, erityisesti uintimenestyksen, kannustimeksi. Rahaa lisää, jotta lahjakkaat voisivat satakymmen prosenttisesti satsata vain ja ainoastaan lajiinsa senioritasolla. Junioreissa ollaan kansainvälisellä tasolla, lahjakkuuksia löytyy.
Juoksulajit voitais minun puolesta unohtaa kokonaan.. harrasteltais vaan. ei oo mitään jakoa mustien seassa. Ja muutenki pidettäis pienempää ääntä omien ennätyksistä, sitte vasta melskattais, kun olis oikeasti aihetta. ja aihetta on vasta kun ollaan maailman huippujen tasolla.
Suomalaisuimareiden pitää parantaa Rioon mennessä 15-60 sekuntia aikaansa, jos mielii kultamitalia tavoitella.
Keskisalolle sattui hänelle sopiva hyvinhidasvauhtinen alkuerä. Finaalista voi tulla samantapainen, mutta en silti usko K:n sijoittuvan kymmenettä sijaa paremmin. Suomen mitalimahdollisuudet ovat nyt tyystin purjehtijoiden varassa.
VastaaPoistaLähetetään Pitkämäen Terolle viesti, että jos tuot hopeaa, saat pyytää anteeksi Suomen kansalta!
VastaaPoistaVeikkaan, että Tero Pitkämäki on paras suomalainen keihäsmies ja sijoittuu sijalle 5 tai 6; jos oikein hyvin menee, niin prossiakin voisi tulla.
VastaaPoistaHurraa! Suomi on saanut Lontoossa ensimmäisen "voiton"!
VastaaPoistaViihteellinen urheilusaitti Bustedcoverage nimittäin kuvailee juuri 19-vuotiasta suomalaista Emilia Pikkaraista Lontoon olympialaisten kuumimmaksi WAGiksi. Englantilainen lehdistö käyttää WAG-lyhennettä jalkapalloilijoiden vaimoista ja tyttöystävistä.
Jutussa mainitaan Pikkaraisen seurustelevan F1-kuski Valtteri Bottaksen kanssa.
Juttuun on liitetty kuva, jossa Pikkarainen ylittää altaassa rajaköyttä ja hänen muotonsa tulevat otoksessa mairittelevasti esille.
Ks. myös blogikuvaa!
Bustedcoverage-saitissa oleva kuva on sama kuin blogikuva, minä löysin sen Yle.fi:stä.
VastaaPoistaHyvä maku noilla briteillä todellakin!
Tänään saatiin Lontoosta suomalaisten kisasuoritusten pohjanoteeraus - tähän asti - kun Leena Puotiniemi sijoittui maratonilla sijalle 87. Hän hävisi kisan voittajalle noin 19 minuuttia. Ruotsin Andersson juoksi hienosti sijalle 18.
VastaaPoistaPuotinimen juoksutyyli hipoo kävelyä, sillä hänen askeleensa on niin matala. Kun kävelyssä kilpailija diskataan, jos hän ottaa juoksuaskeleen, niin pitäisikö vastaavasti maratonjuoksussa diskata kilpailija, joka näyttää taittavan matkaa kävellen?
Kaikki kunnia urheilijalle, joka juoksee maratonia ja taitaa matkan reilusti alle kolmen tunnin. Mutta oliko LP:n paikka todella olympiakisoissa?
Onkohan kuvan räpsäissyt valokuvaaja etsinyt tietoisesti kurveja Emilian vartalosta vai onko tulos enemmän onnellisten sattumien summa? Hieno otos joka tapauksessa, ja ehdotankin, että Emilialle myönnetään lohdutuspalkintona vuoden Pyllytär-titteli! Suomi-brändiä kiillottava työryhmä voisi myös laajentaa nykyistä teemavalikoimaansa entisestään sisällyttämällä uutuutena aiheen ”suomalaisnaisten kurvit”. Niitä todella piisaa tässä laaksojen ja kukkuloiden maassa...
VastaaPoistaNäin unta jossa jUkka Keskisalo törmää viimeiseen esteeseen, eikä pääse jaloilleen, vaan Jyrki Katainen tuo hänet kentältä invakärrillä.
VastaaPoistaAikamoinen vedenneitohan tuo Emilia näyttä tuosta kuvakulmasta tarkasteltuna olevan, mutta niillä "oikeilla" vedenneidoilla ei kuitenkaan taida olla silmämeikkiä.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaSalminen pääsee aika liki sitä mistä on kyse!
VastaaPoistaTässä on sitä yrittämistä ja taisteluhenkeä joka suomalaisiltabon hukkunut:
VastaaPoista"Pistorius himself says: even if I am different visually, I still have to use my muscles. I still have to train. I still have to prepare. I still have to sacrifice. I have to work extremely hard."
http://www.huffingtonpost.com/2012/08/04/oscar-pistorius-olympics-london-amputee_n_1741936.html
Tänä iltana selviää, avautuuko seuraava portti, kahdeksan sopii mukaan ja 13 on juossut aiemmin nopeammin.
Toinen suomalainen pohjanoteeraus Lontoossa:
VastaaPoistaPainonnostaja Miika Ala-Roiko, joka sai "jostakin syystä" yllätyskutsun Lontoon kisoihin vain viikkoa ennen kisoja, sijoittui 94 kg:n sarjassa toiseksi viimeiseksi yhteistuloksella 320 kg (tempaus 140 kg ja työntö 180 kg) jääden ennätyksistään rutkasti.
Olympiavoittaja Kazakstanin Ilja Iljin teki Ala-Roikon sarjassa numerot 185 ja 233 kg eli yhteensä 418 kg, siis n. 100 kiloa enemmän kuin Ala-Roiko!
Mutta ei tässä vielä kaikki, sillä tänään naisten painonnoston sarjan yli 75 kg voittanut nostaja sai Ala-Roikoa paremman yhteistuloksen ja työnsi 7,5 kg enemmän kuin Antti-Roiko eli 187,5 kg.
Yli 90 kiloinen suomalaisjässikkä hävisi siis suunnilleen samanpainoisille naisnostajillekin!
Mutta tärkeintä oli Ala-Roikonkin kohdalla "kisoista nauttiminen".
Kaiken kaikkiaan hieno kokemus", saneli Miika-poika! Hän ei ole kuulemma koskaan nostanut "noin hienon yleisön edessä."
Edellisen kommentin johdosta vielä sen verran, että naisten painonnoston sarjan yli 75 kg voittaneen Kiinan Lulu Zhoun elopaino on kunnioitettavat 131 kg! Hän voitti sarjansa yhteistuloksella 333 kg, joka on siis 13 kg enemmän kuin Miika Antti-Roikon yhteistulos; kiinalainen työnsi ME-tuloksen 187 kg.
VastaaPoistaHopeaa ko. sarjassa saanut Venäjän Tatjana Kashirira hävisi kiinalaiselle yhteistuloksessa vain yhden kilon tuloksellaan 332 kg, hän teki tempauksessa uuden ME-tuloksen. Tatjana painaa vain 80 kg, eli n. 14 kg vähemmän kuin Miika Antti-Roiko, mutta "löi" silti Miikan yhteistukoksen 12 kilolla!
Kirjoitin näköjään edellisessä kommentissani "Ala-Roikosta", oikea sukunimi on siis Antti-Roiko. - Mistähän tuo etuliite "Ala" tuli mieleeni!
Tulokset heittävät vähän häränpyllyä, kun Phelps on kahminut pisteitä enemmän kuin Intia, maailman toiseksi väkirikkain maa yhteensä.
VastaaPoistaEi kai "tuloksista" ole mitään vikaa! Eri asia on, että maiden välillä saavutuksissa on tuntuvia eroja.
VastaaPoistaPoju-nimi tulee lapsuudesta, kun äiti ei kyennyt täysin hoitamaan ja "lastehoitaja" hoisi merkittävässä määrin pienikokoista "Pojua" Eri tarina kuin "Poika-Paasion" nimellä. Nim. L.H. Hoppu
VastaaPoistaOsku Torro sai kerrankin korkeuden karsinnassa tuloksen! Valitettavasti ei päässyt itse kilpailuun, kuten ei ole päässyt kuusissa aikaisemmissa arvokisoissakaan. No, Jyväskylän Harjulla, kotikentällä, sitten SE:n kimppuun!
VastaaPoistaEihän se Keskisalo päässyt lähellekään viimeistä estettä, kun jo tarvittiin invakärryt hakemaan!
VastaaPoistaOutoahan tuo Keskisalon tepastelu oli!
VastaaPoistaEstefinaalin vauhti oli oli todella hiljainen alussa, mutta kun sitten lähdettiin juoksemaan todella kilpaa, niin Keskisalo putosi heti ja sai jonkin krampin!
Mutta keskittyminen Rion olympialaisiin 2016 lienee Keskisalolla jo alkanut! Voihan ...
Uudet teesit.
VastaaPoista1. Jatkossa kisoihin vain A-rajan ylittäneet ja heistäkin vain potentiaaliset mitalistit
2. Vähintään 50 % urheilupomoista karsittava pois ja urheilujärjestöihin iso tuuletus
3. Jos B-rajan ylittänyt haluaa kisoihin, niin maksaa koko leikin itse tai hankkii sponssit. Siis ihan kaiken, elämysmatkailua ei tarvitse verovaroin kustantaa.
Onhan se jo tyhmemmänkin uskottava, että Suomi pärjää niissä lajeissa joita voivat harrastaa vain varakkaat lapset. Ainakin noin globaalissa mittakaavassa, miksei Suomenkin mittapuulla.
- alppihiihto ja lumilautailu
- jääkiekko
- purjehdus
- you name it
Perkele.
Ja vielä:
VastaaPoistaOlympiakisoihin, MM-kisoihin tai EM-kisoihin älkööt matkustako valtion kustannuksella pällistelemään ja Suomen piskuista joukkuetta tapaamaan kokkareilla yms. merkeissä ainakaan seuraavat henkilöt puolisoineen:
- tasavallan presidentti
- pääministeri
- ulkoministeri
- eduskunnan puhemies
- puolustusvoimien komentaja
- arkkipiispa
- Ilkka Kanerva
Kulttuuri- ja urheiluministeri voi mennä kisoihin, jos se on joku muu kuin Paavo Arhinmäki (vas).
Se on muuten juurikin näin. Poliitikot ja muut verovaroin rellestävät turhakkeet katsokoot kisoja verovaroin kustannetuilta YLE-kanaviltamme.
VastaaPoistaTaitaa olla Suomen armeijalla ja edustusurheilulalla sama ongelma: suoritusportaan - ainakin pätevän - määrä laskee, mutta johdon määrä pysyy vähintään samana ellei kasva.
VastaaPoistaNo Rion koneeseen on sitten varmaan kova tunku. Onhan Rion kuumat ja kosteat yöt sentään jotain toista kuin Londonderin....ja ne naiset... ehkä hiukkasen parempi laatuisia kuin lontoon yäk- tarjonta. Tämä Eviläkin nyt etelän lämpöön valmentaja -isineen neljäksi vuodeksi, näin matka Rioon varmistetaan!!!
VastaaPoistaJa juurikin -sanahirviö voidaan ilmaista lyhyemmin eli JUURI -sanalla, säästyy vaivaaKIN kun on vähemmän niitä kirjaimia.
Juuri nän, siis perinjuurin!
VastaaPoistaJohan kymmenkunta valtiovallan johtavaa vallanhaltiaa voi valtion varoilla seurata nuorten aikuisten kilvoittelua (Kanervakin)
VastaaPoistaVaan montako kuntien virkamiestä on paikalla veronmaksajien kustantamana tai lahjuksena saadulla matkalla?
Suomalaiset painijat Jarkko Ala-Huikku ja Rami Hietaniemi olivat Lontoon painimatolla pelkkä paperia. Kumpikin hävisi heti eka-ottelunsa - ja vieläpä kohtuullisen tuntemattomia ranskalaisia vastustajiaan vastaan (!) - ja putosi pois pelistä.
VastaaPoistaJa niin kun kummankin painijan otteita ja "kuulumisia" Yle Uutiset ja TV seurasivat päiväkausia jo kotimaassa kisoihin ennen kisoihin lähtöä ja sitten Lontoossa monen päivän ajan!
Ala-Huikun mahdollisuudet tiedettiin toki olemattomiksi hurjan laihduttamisen jäljiltä.
Kummankin suomalaispainijan ainoaksi "saavutukseksi" jäi Lontoossa - punnituksesta selviäminen!
Mutta tästä on sitten hyvä jatkaa kohtia Rion kisoja!
Ennen oli miehet ja suomalaiset painijat rautaa, nyt ne on pelkää paperia.
Ja koko päivän on ollut tämä ....nykyään taitaa olla entinen sossujen toivo k-edustajana....ashell televiisiossa esittämässä varmaan viisaita näkemyksiä.....painimisesta. Pitäähän sen YLEn täyttää ohjelma-aikaansa jollakin sekundalla mutta ylen kallista tämä kyllä on.
VastaaPoistaMinä taas pysyisin poissa Riosta.
VastaaPoistaNäin kävi Googlelle:
http://www.smh.com.au/technology/technology-news/corpses-and-crime-street-view-sightseeing-in-brazil-20101007-168hv.html
Kerran olin Brasiliassa kokouksessa. Viittä sataa metriä rakennuksesta toiseen ei saanut kävellä, vaan järjestäjät kuljettivat bussilla. Iltatilaisuutta varten poliisi sulki konepistoolien kanssa koko kadun. Amerikkalaiselta kollegalta vietiin omaisuus taksista liikennevaloissa pistoolin kanssa.
HS:n uutisen mukaan vakuutusoikeuden ylilääkäri Eero Hyvärinen eroaa tehtävästään KKO:n presidentin esittämän arvostelun vuoksi.
VastaaPoistaNo nytpä olisi tarjolla pätevä mies olympiajoukkeen lääkäriksi. Mies, joka saa sairaat terveiksi ihan tosta vaan, jopa pelkällä paperilla, potilasta näkemättäkään.
Eero Hyvärinen näyttää todella HS:n mukaan vetäneen herneen nenäänsä! Mutta nythän me sitten kaikki tiedämme, kuka näitä nimettöminä vakuutusoikeuden päätöstiedotteissa esiintyviä vakuutusoikeuden lääkärijäseniä on vuosikaudet johtanut! Kiitos tästä.
VastaaPoistaVakuutuslääketiede on todella siitä ihmeellinen tieteenhaara, että diagnoosi voidaan - ja kuulemma pitääkin - tehdä potilasta näkemättä papereiden perusteella.
Hyvärisellä on HS:n mukaan vankkaa kokemusta urheiluvammojen ja suomalaisten urheilijoiden hoidosta; Kalle Palanderkin vammautuu tuon tuosta uudestaan ja hänen paluunsa kisanteisiin on lykkäytynyt jo monta kertaa.
Lisää potilaita syntyy nyt Lontoon kisoissa kovaa tahtia, esimerkkinä vaikkapa Jukka Keskisalon nilkka ja Rami Hietaniemen polvi.
Sairas maa, sairaat urheilijat!
Se on Lahjan nimipäivä tänään! Josko sen kunniaksi Suomelle suotaisi edes yksi mitali...
VastaaPoistaOn tiedossa toinenkin lahja: Jutta paljastaa ministeriönsä budjettiehdotuksen!
Lahjan päivä, vai niin. Toivooko anonyymi siis todella, että yksi "hikinen pronssi" pelastaisi Suomen pahasti ryvettyneen urheilumaineen ja vaimentaisi keskustelun farssimaisesta olympiamenestyksestä!
VastaaPoistaJos saadaan edes yksi pronssi, niin monikymmenenpäinen, ehkä monisatapäinen, suomalainen joukkueenjohtoporras vaimoineen ja tyttöystävineen, ministereineen ja kansanedustajineen jne, voisi palata Lontoosta "pystyssä päin" ja laukoa Helsinki-Vantaalla: Me teimme sen taas, todistimme, että Suomi on urheilu- ja olympiakansaa, tästä on hyvä jatkaa kohti Rion 2016 kisoja!
Tärkeintä on kunnon selostus Lontoosta, ja sitähän toimittaa noin 100 hengen porukka YLE:stä!
VastaaPoistaMelkein tuntuu liioittelulta kun YLE:n mikki työnnetään joka kerta jonkun grenadalaisen alkuerävoittajan suun eteen. Ei ressukka uskalla kieltäytyä!
Suomen surkea menestys olympialaisissa ei ole mikään erillinen ilmiö vaan osoitus Suomen nuorison tilasta. Siksi se on huolestuttavaa.
VastaaPoistaUrheilijoiden selitykset osoittavat, että he eivät edes tiedä, miksi heidät on lähetetty Lontooseen.
(Kiitos kyykytyksestä epäselvien robottitestien vuoksi)
Se yksi ”hikinen hopea”, joka näistä kisoista ainakin irtosi meni täysin oikeaan osoitteeseen. Palander on oikeassa näpäyttäessään urheilupomoja:
VastaaPoista"Kisoissa on kuitenkin lajeja, jotka rahoitetaan täysin valtion tuilla ja sä vedät omillas. No on se hyvä, että siellä on kuitenkin niitä turhia juhlimassa sun menestystä."
Pekingin olympiakisoista, joissa Tuuli Petäjä oli 16:s, tuli perässä 6 000 euron suuruinen lasku! Omasta pussista piti sekin maksaa...
Tuuli Petäjä ei toki maksanut tuota 6 000 euroa "omasta pussistaan", vaan Tuulin isäpappa maksoi laskun!
VastaaPoistaTämä kuvastaa hieman sitä, että purjehdus on elitistinen laji, jota on huipulla ja yleensäkin varaa harrastaan vain "rikkaiden lapsilla."
Kalle Palander ei ole oikea henkilö motkottamaan asiasta, sillä kyllä hän harjoittanut ammattiaan eli lasketteluaan aika paljon valtion tuella.
"Tämä kuvastaa hieman sitä, että purjehdus on elitistinen laji, jota on huipulla ja yleensäkin varaa harrastaan vain 'rikkaiden lapsilla'."
VastaaPoistaKoskeekos tämä tuollaista pikkuista purjelautaakin? Haastetelun mukaan T.Petäjä oli aloittanut harrastuksen kotirinnassa lainalaudalla.
Tuuli Petäjän vanhemmat ovat molemmat arkkitehtejä (oma toimisto), joten tyttären jääkiekko ja purjelautailu harrastusten sponsoroiminen ei liene ole ollut kovin suuri lovi kukkarossa...
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaMutta, mutta. Eeivät kai Kunigunden kommentissaan 5.8. kertomat esimerkit Karkulehdon esitelmästä ole seksuaalisen väkivallan ilmauksia?
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaEhkä Kurkkulehdon olisi pitänyt hieman selvittää, mistä oikeastaan oli kyse! Lehtitietojen mukaan hän vain käväisi "pöntössä" lukemassa noita katkelmia, jotka siis kuvasivat seksuaalista välivaltaa, eivät seksiä, ja jätti kuulijat epätietoisiksi ja ilman selitystä luennalleen.
VastaaPoistaVai olisiko kyse sitten siitä, että siellä Pentinkulmalla noilla kahdella asialla ei kuitenkaan "arjessa" ole tai ainakaan ole ennen vanhaan ollut niin hirveän suurta eroa, mene ja tiedä?
Mielestäni blogistin vahvuudet ovat kaukana muualla, kuin urheilun kommentoinnissa :) Kaikessa hymyssä suin tästä paistaa kyllä läpi, että Virolaisen oma urheilu lienee jäänyt mainitun kouluun hiihtämisen ja marjanpoiminnan välimaastoon. Tai ainakin kauaksi siitä, mitä se yksittäisellä huippu-urheiljalla on Suomessa tällä hetkellä. Kaukana marjanpoimijoista (ellei sitten suunnistajia lasketa). Kommentoinnista paistaa kaipuu aikaan, jolloin pervitiini virtasi kilpaa suomalaisen sisun kanssa tai kun Myllylä ponnisti itseään suosta, lopulta sinne sitten jääden... Myös blogistin perustelut suomalaisen urheilun huonosta tilasta jäävät perussuomalaisen yksiselitteiseski - negatiiviseksi valitukseksi. Luulisi myös urheilun aiheeseen voineen soveltaa pro et contra argumentointia, siis realistisesti, jota muuten niin taitavasti tuotte esille. Mutta kuten mainittu niin ONNEKSI vahvuutenne ja vaikutusvaltanne on muualla. Saamme siis jatkossa pitää kouluja lapsillemme myös keskustassa ;) Piristävää luettavaa oli! Ja lopuksi; tottakai siellä kisoissa urheilija nauttii. Ei tietenkään suomaisia, vaan omaa itseään varten.
VastaaPoistaNo, ei nyt noin sentään. Piirin (Uudenmaan) mestaruuksia minulla oli alle 17 vuotisten sarjassa useampiakin, kolmiloikassa v. 1960 blogistilla oli koko maan toiseksi paras tulos 17-vuotisissa jne.
VastaaPoistaKun katsoo esim. suomalaisten mäkihyppääjien ("kalkkunoiden") räpistelyä parhaillaan monossa olevalla mäkivikolla, niin mitähän positiivista siinkään on? Uimarit m. ovat kaukana menneestä menestyksestä eli Sievisen ja Kasvion päivistä, mieshiihtäjät ovat täysin ulalla Matti Heikkistä lukuun ottamatta, samoin ampumahiihtäjät Mäkäräistä lukuunottamatta, jne. jne.