maanantai 24. toukokuuta 2010

274. Omat syyt ja valtakunnan salaisuus


1. Ministeri Liisa Hyssälä sitten nimitettiin Kelan pääjohtajaksi ja Kela säilyi keskustan läänityksenä. Luulenpa, että presidentti Haloselle oli jokseenkin yhdentekevää, kuka Kelaan nimitetään. Halonen taitaa olla valjastettu demareiden vuoden 2011 eduskuntavaalikampanjaan ja tähän kuvioon sopi hyvin se, että Halonen siunasi keskustan ja kokoomuksen hallituksen ilmiselvän poliittisen virkanimityksen. Näin demarit saivat uuden aiheen syyttää Vanhasen - Kataisen hallitusta poliittisista virkanimityksistä.

2. Hyssälä, 61, ehtii olla Kelassa vain muutaman vuoden ennen eläkkeelle siirtymistään. Tässä ajassa hän tuskin ehtii käynnistää Kelan pääkonttorin alueellistamista ja siirtämistä vaikkapa Raisioon; Hyssälän on kotoisin Liedosta.

3. Presidentti Halonen hämmästeli itsekin Hyssälän nimitystä, ikään kuin koko asia ei olisi kuulunut hänelle mitenkään. Hän ihmetteli hallituksen hoppua tehdä nimityspäätös jo nyt, vaikka Kelan nykyinen pääjohtaja Jorma Huutanen (kesk) jää eläkkeelle vasta lokakuun alussa. Tätä ovat monet muutkin ihmetelleet. Eilen Vanhanen selitti, että eduskunta, jonka alainen Kela on, olisi halunnut nopeaa ratkaisua pääjohtajan nimitysasiaan. Mene tiedä, onko tuossakaan väitteessä perää.

4. Tuskin oli muste ehtinyt kuivua viime perjantaina tehdyn Hyssälän nimityspäätöksessä, kun keskusta halusi tehdä pikapäätöksen Hyssälän seuraajasta sosiaali- ja terveysministerinä. Puolue-elimet oli kutsuttu kokoon jo varhain täksi aamuksi valitsemaan Hyssälän seuraajaa. Ei ollut todellakaan yllätys, kun keskusta valitse uudeksi ministeriksi kansanedustaja Juha Rehulan, jota keskustaväki oli rummuttanut uutena ministerinä ja kuukausikaupalla etukäteen.
Rehulan nimityksen takia jouduttiin jopa kutsumaan kokoon ylimääräinen presidentin esittely, jossa kello 10.30 tehtiin muodollinen päätös Rehulan nimittämisestä ministeriksi. - Onpa varsinaista hoppuilua! Kas, kun presidentin esittelyä ei sentään pidetty jo eilen, sunnuntaina! Mistähän tämäkin hoppu mahtaa johtua? No, ehkä siihen on "omat syynsä", jotka selviävät "aikanaan."

5. Juha Rehula on pitkä, varmaankin lähes yhtä pitkä kuin Matti Vanhanen, ja kotoisin Lahdesta. Ehkä Kepun logiikkaan kuuluu, että pätkäministerin tehtäviä voi hoitaa vain "pitkä." Koulutukseltaan Rehula on sosionomi ja yo. merkonomi. Sitten kun Hyssälä joutaa Kelasta eläkkeelle ja Rehula totutun kaavan mukaan hakee Hyssälän seuraajaksi, joudutaan Rehulalle siten hakemaan erivapaus Kelan pääjohtajanviran kelpoisuusehdoista, johon vaadittaneen ylempi korkeakoulututkinto. No, sellainen erivapaushan huippuvirkoihin hoituu poliitikoille tunnetusti valtioneuvostossa pelkkänä ilmoitusasiana á la tapaus Eva Biaudet.

6. Ministeri Rehula on jo ehtinyt antaa ensimmäiset haastattelunsakin ministerinä. Hän kuulemma haluaa "työurat pitemmiksi ja "lait ymmärrettäviksi." Laeilla Rehula tarkoitti nimenomaan sosiaalipuolen lakeja. Mutta kas kummaa, miksiköhän Rehula ole pystynyt vaikuttamaan lakien ymmärrettävyyteen millään tavalla aiemmin, vaikka hän on istunut eduskunnassa jo parikymmentä vuotta ja siitä suurimman ajan juuri sosiaalivaliokunnan jäsenenä tai puheenjohtajana? Lakien ymmärrettävyyden parantamisesta puhui muuten myös Kelan nykyinen pääjohtaja Jorma Huuhtanen 10 vuotta sitten virkaan tulessaan. Pelkäksi puheeksi taisivat jäädä myös Huuhtasen suunnitelmat. Kelan ja erilaisten sosiaalialan päätöksentekoelinten ja muutoksenhakulautakuntien kohtuuttoman pitkiin käsittelyaikohin Rehula ei sen sijaan puuttunut.

-------

7. Pääministeri Matti Vanhanen lupaili eilen uutta tietoa eronsa syistä; erolla tarkoitetaan nyt Vanhasen eroa puheenjohtajan ja pääministerin palleilta ensi kuussa. Vanhanenhan ilmoitti juuri joulun alla - silloin eduskunta vietti 1,5 kuukauden joululomaansa - ettei hän jatkaa enää keskustan puheenjohtajana. Kun kukaan ei innostunut - kaikkein vähiten hallituskumppani kokoomus - pyytämään Vanhasta jatkamaan pääministerinä, Vanhanen joutui hieman myöhemmin myöntämään, että hänen eronsa puheenjohtan paikalta johtaa siihen, että luopuu myös pääministerin tehtävästä.

8. Eronsa syyksi Vanhanen mainitsi joulukuussa kipeytyneet jalkansa, jotka vaatisivat leikkaushoitoa. Hieman myöhemmin hän vetosi vielä "kokonaisarvioon." Itse en, monien muiden tavoin, uskonut alkuunkaan Vanhasen selitystä jalkahoidosta tai leikkauksesta (tämä on luettavissa myös blogistani), sillä olihan Vanhanen kertonut vain hieman aiemmin, että hän on täysin terve ja työkykyinen ja muutenkin elämänsä kunnossa ja että hänen asemansa pääministerinä on - lautakasajupakan jälkeen - "vahvempi kuin koskaan aikaisemmin."

9. Eilen Vanhanen pudotti pienoisen uutispommin kertomalla, että hän ei olekaan paljastanut vielä kaikkia eronsa syitä.

- "Minulla on omat syyni. Voin niihin aikanaan palata. Sen jälkeen ehkä ymmärretään vielä paremmin." - Näin arvoituksellisesti haasteli Vanhanen pääministerin haastattelutunnilla.
Luultavasti Vahanen ilmoittaa näistä "uusista" syistä eronsa jälkeen eli Juhannusaattona. Silloin kaikki ovat - taas - sopivasti lomilla eikä Matti ole enää velvollinen antamaan haastatteluja.

10. "Silloin ymmärretään vielä paremmin." Onko kukaan ymmärtänyt tähänkään mennessä hyvin Vanhasen eron syitä saati uskonut niihin? Vanhasen ero olisi ollut ymmärrettävä, jos hän olisi ilmoittanut eroavansa heti eli siis vuoden vaiheessa. Välitön ero olisi ollut ymmärrettävä kaikkien töppäysten, huhujen ja muistinmenetysten jälkeen. Näin olisi tapahtunut kaikissa muissa maissa, mutta Suomessa pääministerin luontaisetuihin ilmeisesti kuuluu reilun puolen vuoden irtisanomisaika, kuten kaikille muillekin duunareille. Sillä ei ole mitään väliä, menettäkö hallitus sanotun puolen vuoden aikana toimintakykynsä ramman (rampa ankka) pääministerin takia.

10a. Toki ripeämpiäkin lähtöjä pääministerin pallilta on nähty, muistettakoon vain tapaus Anneli Jäätteenmäki. Mutta Jäätteenmäki olikin naispääministeri, joka erehtyi lausumaan eduskunnan pöntöstä poliittista verta janoavan ja kiihkoissaan mölisevän sonnilauman edessä kuluista sanat: Niin totta kuin osaan.

11. Mitä Vanhanen tarkoitti sanoilla "minulla on omat syyni"? Eivätkö "kipeät jalat" olleetkaan Vahasen "omia" syitä, olivatko ne todellakin vain "tekosyitä", kuten on arveltukin? Kun Vanhanen käytti monikkomuotoa, niin syitä täytyy ilmeisesti olla useita. Syyt ovat ilmeisesti yksityisiä, Vanhasen yksityiselämän liittyviä syitä. Mitäs näitä voisi olla? Terveys, joko oman tai läheisten, tulee ensimmäisenä mieleen. Vaivaisiko pääministeriä jokin vakava ja kenties leikkausta edellyttävä sairaus, eivät siis pelkät jalat? Tätä voimme vain arvailla, sillä Suomessa pääministerillä ei samanlaista velvollisuutta ilmoittaa aika ajoin terveydentilastaan kuin tasavallan presidentillä, vaikka pääministeri onkin nykyisin presidenttiä tärkeämpi poliitikko.

12. Entä mut mahdolliset syyt? Naiset tulevat "syinä" automaattisesti mieleen, kun on kyse pääministeri Matti Vanhasesta; tätä nyt tuskin tarvitsee enemmälti perustella. Olisiko Matilla huolia naisrintamalla? Onko joku "entinen," julkisuudelle ehkä tuntematon, aikonut tai peräti uhannut paljastaa joitakin tietoja julkisuudelle? Tuskin, mutta tätäkään emme varmasti tiedä - Tällainen spekulaatio saattaa tuntua tarpeettomalta tai jopa mauttomalta, mutta kun kerran valtakunnan johtava poliitikko on heittänyt arvoituksen kansan kaluttavaksi, niin onhan silloin toki luvallista pohtia, mistä oikein mahtaa olla kysymys. Jos eron syyt olisi kerrottu heti kärkeen avoimesti, rehellisesti ja suoraan, ei kenenkään tarvitsisi ryhtyä arvailemaan niitä.

13. Entäpä sitten Vanhasen yhteydet vaalirahoittajiin, puoluetoimiston väkeen - siitä porukasta joku lienee epäiltyinä rikollisesta toiminnasta - Nuorisäätiöön, Raha-automaattiyhdistykseen jne? Liittyvätkö eron syyt näihin kuvioihin ja millä tavalla? Tiedetään, että oikeuskanslerinvirasto on koordinoinut yhdessä valtakunnansyyttäjänviraston ja KRP:n kanssa Vanhasenkin vaaliavustuksiin liittyviä selvittelyjä, vaikkei Vanhasen toimista ole vielä käynnistetty virallista esitutkintaa.

14. Tänään on mm. Iltalehdessä muisteltu, miten pääministeri Matti Vanhanen jättäytyi pois eduskunnan tärkeästä budjettikeskustelusta 14.12. Vanhanen oli tuolloin kyllä aamupäivällä eduskuntatalossa, mutta eduskunnan kello 14 alkaneeseen täysistuntoon hieman poissaolevan tuntuinen Vanhanen ei kaikkien yllätykseksi enää ilmestynyt. Outo yhteensattuma ehkä, mutta juuri samana päivänä, siis 14.12., oikeuskansleri, valtakunnansyyttäjä ja KRP:n edustajat kokoontuivat pohtimaan Matti Vanhasen vaalirahoitukseen liittyvä kuvioita ja sitä, tulisiko eduskunnan perustuslakivaliokunnalle tehdä ilmoitus tarpeesta aloittaa esitutkinta pääministerin vaaliavustuksiin liittyvistä toimista, lähinnä kaiketi hänen mahdollisesta esteellisyydestään osallistua hallituksessa tehtyihin päätöksiin avustusten antamisesta RAY:lle ja Nuorisosäätiölle.

15. Liittyisikö Vanhasen eroilmoitus, joka annettiin siis pari viikkoa mainitun 14.12. jälkeen, jotenkin esitutkintaan tai virallisiin selvittelyihin taikka kenties mahdollisen valtakunnanoikeusprosessin välttämiseen? Tätä emme tiedä, emmekä sitä, onko Vanhanen mahdollisesti saanut oikeuskanslerilta jonkinlaisen ilmoituksen tai arvon siitä, milloin hänen selvittelyjen alla oleva osuutensa asiassa selviäisi. Olisiko oikeuskansleri kertonut Vanhaselle jotain siihen tapaan, että "no, kyllä siihen nyt ainakin puoli vuotta menee" tms. Kun Vanhanen tiesi tämän, hän saattoi ajoittaa eronsa sopivasti keskustan kesäkuussa pidettävän puoluekokouksen yhteyteen.

16. Oudon salaperäiseltä Vanhasta koskevat selvittelyt tuntuvat. Kun noin kuukausi sitten lehdistössä alettiin hieman kummastella, miksi mainitut selvittelyt kestävät näin kauan ja aikooko oikeuskansleri Jonkka kenties tarkoituksellisesti pantata ilmoitustaan Vanhasen pääministerikauden päättymisen yli, saatiin Jonkan vastaus, jonka mukaan tästä ei ole kysymys, vaan siitä, että asiaan tulee "koko ajan uutta tietoa." Mistähän kaikesta "uudesta tiedosta" mahtaakaan olla kysymys? Ehkä tämä selviää - sitten kun Vanhanen ei ole enää pääministeri. Onkohan joku ryhtynyt "laulamaan" ja mitä, eikö perunakuopan laki, vrt. omertan-laki, olekaan pitänyt?

17. Myös Vanhasen yksityiselämään liittyvän oikeusjutun käsittely KKO:ssa on kestänyt yllättävän kauan. Pääministerin morsian -kirjan oikeusjuttu, joka tuli vireille pääministerin tekemän rikosilmoituksen perusteella, on ollut tutkittavana KKO:ssa jo puolentoista vuoden ajan. Jutussa pidettiin suullinen pääkäsittely viime tammikuussa. Normaalisti KKO:n ratkaisu annetaan muutaman viikon kuluttua suullisesta käsittelystä, mutta nyt on jo kohta kulunut viisi kuukautta suullisesta käsittelystä. Luultavasti päätös asiassa on kyllä tehty, mutta jostakin syystä sen antaminen vain antaa odottaa sopivaa ajankohtaa.

18. Pääministerin statuksen ja "valtakunnan edun" takia saanemme sekä oikeuskanslerin selvityksen että KKO:n tuomion tiedoksemme vasta sen jälkeen, kun Matti Vanhanen on "poistunut studiolta" eli jättänyt pääministerin tehtävänsä. Siihen asti joudumme vain arvailemaan, mistä on kysymys.

- Kenen syy, että...
- Syy yksin on Peggyssä (kaksi pitkää Lyypekissä; pitkillä ei tarkoiteta tässä Masaa ja Juhaa)
- Se on - Hernandon salaisuus!

20 kommenttia:

  1. Presidentti Halosen nimityspolitikka tulisi ottaa tarkasteluun myös. Hän on nimittänyt suurlähettiläitä johdonmukaisesti korostamalla poliittisia ansioita tai sukupuolta. Tämä on heikentänyt ulkoministeriön toimintakykyä. Halonen nimitti kansliapäällikkönsä Pysyväkksi edustajaksi ohittamalla tukun pätevämpiä viramiehiä.Sama on toteutunut monissa naislähettiläiden nimityksissä,kun Halosen tukiringin jäsenet ohittivat pätevämmät.Tietysti poliittinen nimitys oli myös Jari Vilen,kuten myös Jari Luoto.Näin sinulle minulle-nimityspolitiikka on kukoistanut ulkoministeriössä.

    VastaaPoista
  2. Juha Rehulan tärkein näyttö toiminnastaan on kuvattu dokumentissa YLE areena "liikkumavara". Ohjelmassa käsiteltiin terveyskeskusmaksun nostamista, joka vaikuttaa suoraan vähävaraisten ihmisten toimeentuloon. Kansanedustajat jotka toimivat valiokunnan jäseninä, kuulivat asiantuntijoita. Eräs SDP:n edustaja tiedusteli sosiaali -ja terveysministeriön asiantuntijoilta: miten on arvioitu terveyskeskusmaksun nostamisen vaikuttavan vähävaraisten toimeentuloon. Asiantija vastasi"Emme ole selvittäneet lainkaan tätä asiaa, koska sen selvittäminen oli rajattu pois toimeksiannosta" kukahan mahtoi olla toimeksiannon antaja (Rehula pj.)ja vastuullinen ministeri (Hyssälä) eli se siitä vähävaraisten toimeentulon huomioimisesta. Rehula ja Hyssälä ovat kyllä siitä huolehtineet, että maatalousyrittäjä voi jäädä eläkkeelle 56 -vuotiaana. Kansanedustajat sopeutumiseläkkeelle vaikka hiukan yli 30 -kymppisinä. Yhdenvertaisuus lain edessä kansalaisten kesken on kirjoitettu perutuslaissa, mutta se ei koske poliitikkoja ja virkamiehiä. Perustulakituomio istuin olisi enemmän kuin tarpeen. Perustuslakivaliokunnan pj. Sasi on allekirjoittanut nimensä puoluetoverinsa lakialoitteeseen liittyen kerjäämisen kieltämiseen, tämäkin Timo Haraka:n mukaan Suomen perustuslain vastainen aloite.

    VastaaPoista
  3. "Minulla on omat syyni. Voin niihin aikanaan palata. Sen jälkeen ehkä ymmärretään vielä paremmin."

    Ettei vaan olisi resitenttipelistä kyse. Vähän luppoaikaa puoliksi politiikan ulkopuolella, että pahat teot ehtivät unohtua ja poliisitutkinta painetuksi villaisella.
    Siinä sitä arvojohtajuutta..

    VastaaPoista
  4. Eikö meidän johtava presidenttiehdokkaamme ole nyt, kun Niinistökin empii suuresti ehdokkuuttaan, olekin vihreiden Pekka Haavisto?

    Vihreät ovat jo käynnistäneet kampanjan Pekka presidentiksi.

    Haaviston ulkopoliittista kyvykkyyttä on jo ehditty verrata "ahtisaarimaiseen taituruuteen".

    VastaaPoista
  5. Naisessakin oli nieleminen. Suomi ei ole valmis siihen, että kekkonen (presidentti) on toisen vähemmistön edustaja...

    VastaaPoista
  6. Jäätteenmäki sanoi tunnetun lausuntonsa "niin totta kun osaan" lentokentällä - ei Eduskunnassa. Hän tosin sanoi siellä toisen melko kuolemattoman lauseen - "yllätyksenä ja pyytämättä...".

    Tarkkuutta, tarkkuutta! Erinomainen blogi, luen vaikka vihaankin kaikkia juristeja :)

    VastaaPoista
  7. Kaiken kaikkiaan iljettävää tämä vanhojen ja hyvin sairaiden ihmisten kustannuksella pelehtiminen !

    Miten tälläinen virkamies- ja politiikkosakki voi olla toimessaan ?

    Onneksi kysymykset ovat tätä mittaluokkaa - vaikka ko. yksilöiden kannalta kysymys on tietysti elämästä ja kuolemasta.

    Mutta miten tälläinen koneisto selviäisi todellisista kriiseistä esim. syksyn 1939 kaltaisista ?

    Juhani

    VastaaPoista
  8. Euroopan Presidentti, kuten Vanhnen itseään joskus voiman tunnossaan tituleerasi, on samassa sybmolisessa (ja fallistisessa) kategoriassa kuin Keisari, eli siihen liittyy vaatimus ainakin symbolisesta universaaliudesta ja asemasta muiden hallitsijoiden yläpuolella.

    Valta sokaisee ja näin on käynyt myös Vanhaselle. Vaikkapa Vesa-Ilkka Laurio osaisi varmaan tehdä tästä Vanhasen syndroomasta oivan diagnoosin, liekö tehnytkin, mutta kansanomaisesti kuvattuna tilanne lienee mennyt jotakuinkin näin...

    Lauanti-saunan ja uuniperunaillallisen jälkeen pyyhe vyötäisillä katsellaan omaa kuvaa peilistä ja välillä varjonyrkkeillään. Kaikki mielikuvitusvastustajat lakoavat murskaavista iskuista, jotka todellisuudessa siis halkovat vain ilmaa. Ilma on sakeana elokuvista tuttuja macho-repliikkejä

    "You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? Then who the hell else are you talkin' to? You talkin' to me? Well I'm the only one here. Who the fuck do you think you're talking to?" (Taksikuski / de Niro)

    Testosteroni ja adrenaliini jylläävät. Veri virtaa kohisten suonissa, olo on voittamaton!

    Tähän rituaaliin tietenkin kuuluu, että jalkojen juuressa pitää olla sopivan homssuinen naaras, joka palvoo silmät suurena lauman ykkösuroksen kaikkia tekoja ja hänen valtansa symboleita. Samaa kaavaa eri variaatioilla toistetaan illasta toiseen, mutta kuten muillekin narkomaanille nautinnon, ei siis uuniperunoiden, annoskokoa on kasvatettava jatkuvasti jotta toivottu vaikutus säilyisi. Jossain vaiheessa tulee kuitenkin tilanne, että oma elimistö tai ympäristö eivät enää kestä tätä kiihtyvää rallia.

    Onko siis ihme, että henkilö joka adrenaalinihuuruissaan kokee olevansa kaikkien yläpuolella, kokee oikeutuksen kertoa asioistaan mitä, milloin ja miten huvittaa? En jaksa uskoa, että Vanhasen Tatu-isä olisi pikku-Matille aikanaan antanut tällaiset ohjeet elämän polulle. Tällaisen äänestäjiä ja yhteiskuntajärjestystä halveksivan toiminnan tunnuslause (sopisi kyllä lähes kaiken poliittisen toiminnan sloganiksi) voisi olla:

    "We are the people our parents warned us about"

    Hups. Sehän olikin jo käytössä.. Periaate on kuitenkin sama eli kun on joko omatoimisesti otettu tai yhteiskunnallisesti annettu valta, niin vallan huumassa oikean ja väärän subjektiivinen raja siirtyy aina sinne minne kulloinkin halutaan.

    Britanniassa tai jossain toisessa hieman kehittyneemmässä demokratiassa tällaista johtavan poliitikon amok-juoksua ei oltaisi katsottu näin pitkämielisesti. Valitettavasti Suomea ei aivan kaikilta osin länsimaiseksi demokratiaksi arvaa vielä tituleerata.

    VastaaPoista
  9. Martti Koskenniemi antoi tänään tiedotusvälineille ainakin kolme haastattelua mummoaiheesta: pitempi pätkä Thorsin haastattelun perään radion Ykkösaamuun ja lyhyet kommentit ruotsinkieliseen TV-nyttiin ja MTV3:n seitsemän uutisiin.

    YLEn haastattelu ja MTV3:n kommentit löytyvät tekstiksi purettuna täältä:
    http://mediaseuranta.blogspot.com/2010/05/yle-ykkosaamu-martti-koskenniemen.html

    Ote YLEn haastattelusta:
    Toimittaja
    Onko tässä joku ylittänyt toimivaltuuksiaan? Esimerkiksi poliisiylijohtaja Paaterosta ja korkeimman hallinto-oikeuden presidentistä Pekka Hallbergistä on tehty kanteluita. Mitä mieltä te olette?

    Martti Koskenniemi
    Toimivaltuuksista puhuminen tämän asian yhteydessä on väärästä asiasta puhuminen. Toimivaltuudet on mitätön asia verrattuna niihin moraalisiin ja poliittisiin näkökohtiin, jotka tässä ovat keskeisiä. Toimivaltuuksista puhuminen on virkamiesten vikinää.

    Toimittaja
    Mitä odotatte, että tässä asiassa seuraavaksi tapahtuu?

    Martti Koskenniemi
    Odotan poliittista johtajuutta. Tasavallan presidentti, pääministeri, ulkoministeri, he ovat kaikki ottaneet kantaa tähän. Johtavatko he tätä maata vai johtavatko tätä maata nimettömät byrokraatit?

    VastaaPoista
  10. Hei,

    lähestyn Teitä tiedustellakseni mitä jurisdisia näkökohtia Keskustan valejäsenistä seuraa (http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Keskustan+valej%C3%A4senyydet+alkavat+paljastua/1135257143612)?
    Puoluetukeahan muistaakseni jaetaan jäsenmäärän perusteella.

    Jos asiasta tekee rikosilmoituksen, voidaanko vedota a) asiakirjaväärennöksiin
    ja/tai
    b) rikokseen hyötymistarkoituksessa
    vai molempiin?
    Mihin muuhun?

    Käännytäänkö asiassa ensin KRP:n puoleen vai OKV:n puoleen?

    Mitähän tällä Kepu-uutisoinnilla tosiasiassa yritetään peittää? Tulevaa talouskatastrofia? Suomen Perustuslain muutosyritystä (Oikeusministeriön tiedote 12.5 2010 ja VNK) jolla Suomen Tasavalta lakkautetaan ja Suomi muutetaan osavaltioksi EU:n liittovaltioon?

    terveisin Riikka Söyring, Heinävesi
    kissankulmasta@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Ja nyt Kepulla on valejäseniäkin. Alkaa kuulostaa enemmän rikollisjärjestöltä kuin puolueelta.

    VastaaPoista
  12. Aivan järkeen käypää logiikkaa.

    Valejäsenistä muodostuvan Keskustapuolueen johdossa on valepukki ja yhdessä he kokoontuvat valehtelijoiden klubiin Arkadianmäelle.

    Sinänsä erinomainen kysymys, miten puoluetuki tulisi suhteuttaa valejäsenistöön? En tunne puoluetuen perustana käytettyjä jäsenmääriä tai edes vaikuttaako se siihen, mutta epäilen Keskustalla olevan varovaisestikin arvioiden Suomessa n. 7,5 miljoonaa jäsentä, sillä todennäköisesti kaikki maaseudun Mansikitkin ovat saaneet oman jäsenkirjan.

    VastaaPoista
  13. Keskustan vale- tai haamujäsenyysasiassa voi tehdä rikosilmoituksen ja pyytää poliisia selvittämän, onko asiassa syyllistetty rikokseen.

    Rikosnimikettä ilmoituksessa ei tarvitse mainita, sen selvittäminen on poliisin asia. Riittää, että henkilö, jolle puolueen jäsenkortti tms. ilmoitus on lähetetty, mutta joka ei ole puolueen jäsen, kuvaa asian ja tapahtuman ja katsoo, että kyseessä on tai voi olla rikos.

    Ilmoitusta ei tehdä okv:lle eikä KRP:lle, vaan sen voi tehdä mille poliisilaitokselle tahansa.

    VastaaPoista
  14. ...

    "Kun yhdestä elektronisesta vaalijärjestelmästä löytyy heikko kohta, sama ongelma on Hurstin mukaan todennäköisesti myös kilpailevien toimittajien vaalijärjestelmissä.
    Miksi näin on, sitä Hursti ei oikein tiedä.
    ”Elektronisissa vaalijärjestelmissä on aivan kamala määrä huonoa ohjelmointityötä, mutta merkittävä osa vaarallisista ominaisuuksista on ohjelmoitu niihin aivan tarkoituksella.”
    On erikoista, että useimmissa elektronisissa vaalijärjestelmissä on toiminto, jolla vaalien lopputuloksen voi vaihtaa.

    Järjestelmätoimittajien mukaan tällainen ominaisuus tarvitaan, jotta virheet voidaan korjata. Järjestelmiin on siis tahallisesti koodattu mahdollisuus vaalituloksen väärentämiseen.
    Joissain järjestelmissä tämä vaatii äänestystoiminnan johtajan salasanan, toisissa tarvitaan järjestelmäntoimittajan salasana. Joissain järjestelmissä tähän ei tarvita edes salasanaa.
    ”Mikä voi olla se laillinen tarkoitus, johon tällaista toimintoa äänestysjärjestelmässä tarvitaan”, Hursti kysyy. Hän ei ole vielä saanut kysymykseensä vastausta.
    Eräällä yrityksellä tällainen salasana on 1d10ts – idiootit. Salasana taitaa kuvata ohjelman tekijöiden asennetta asiakkaitaan kohtaan.

    Dieboldin järjestelmässä pääkäyttäjän salasana on 1111. Kun asiakas pyysi järjestelmän toimittajaa parantamaan turvallisuutta, tältä tuli ”korjattu versio”, enemmän ykkösiä: 111111.
    Yhdysvaltain ammattiyhdistykset vuokraavat samoja laitteita omiin äänestyksiinsä, ja niitä käytetään myös yhtiökokouksissa, maanomistajien yhdistysten äänestyksissä ja muiden maiden vaaleissa.
    ”Jos jollain on osaamista vaalijärjestelmien manipuloinnista, hän on todennäköisesti hankkinut sen aivan muuhun tarkoitukseen kuin presidentinvaalien tuloksen väärentämiseen”, Hursti uskoo…”

    -loppu-

    terveisin Riikka Söyring

    VastaaPoista
  15. Iltalehdessä oli tilasto kansanedustajien valtiopäivätoimien määrästä tällä vaalikaudella. Kärjessä oli d. Lahtela (sd), joka oli päässyt 537:ään valtiopäivätoimeen.

    Tilaston hännillä oli lukumärällä 0 valtiopäivätointa kaksi edustajaa. Arvatkaapa kuka oli heistä toinen.

    Vastaus. Juha Rehula (kesk).

    "Ahkeruus" siis palkittiin ministerin postilla!

    Tai ehkä Rehula on rinnastanut itsensä jo kolmen vuoden ajan ministereihin.

    VastaaPoista
  16. Yllätys,yllätys Jonka vaatii Vanhaselta lisä selvitystä ja aika kuuluu ! ! Ja Vanhanen poistuu takavasemmalle...

    VastaaPoista
  17. "Ahkeruus" siis palkittiin ministerin postilla!

    Väärin. Näin sitä fiksukin mies näköjään syyllistyy ajattelemaan, että lasi on puoliksi tyhjä vaikka se on puoliksi täynnä!

    Rehula oli AINOA keskustan kansanedustaja, joka ei ollut puhunut läpiä päähänsä. Toisin sanoen, ei ollut puhunut mitään, eikä tästä nyt niin kauan ole kun vaikenemista vielä pidettiin hyvänä valtiomiestapana.

    Joku asiasta tietämätön voi tietysti väittää, että kyseinen herra ei tee mitään palkkansa eteen...

    VastaaPoista
  18. Kyllä kansanedustajan pitää aina nyt joku puheenvuoro käyttää täysistunnossa! Jos ei avaa kolmeen vuoteen suutaan, on syytä ihmetellä, missä vika.

    Mutta ehkäpä Rehula on sattunut olemaan tupakkatauolla juuri silloin, kun isossa salissa on puhuttu!

    VastaaPoista
  19. Ei ne puheet, vaan teot!

    Uskon, että Rehula on korvannut olemattomat puheensa SUURILLA teoilla. Varmaankin on järjestänyt paikallisella 4H-kerholle uuden hepan, ravimiehiä kun kuulemma on? Ainakin on hankkinut kotikontujen urheilukentälle tartan-päällysteen EU-tukirahoista, jos ei muuta.

    Saattaa myös olla, että Rehula on kärsinyt kroonisesta esiintymiskammosta, joten tällä kaikella voi olla myös lääketieteellinen perusta.

    Kyseessä siis saattaa hyvinkin olla sairas, mutta ahkerasti ravaava varhaiseläkeläinen tai ainakin eläkeläiskandidaatti. Näillä spekseillä on Suomessa sorrettu ihmisiä ennenkin, joten nyt alkaa haiskahtaa vahvasti rasismille! Luulenpa, että Rehulalla on pian asiaa tasa-arvovaltuutetulle ja sitten saavat kaikki ilkeämieliset arvostelijat huutia!

    No, ironia romukoppaan vihdoin ja viimein.

    Mielestäni Rehula on toiminnallaan osoittanut olevansa täysi vätys, eikä tuollaiseen puhumattomuuteen voi olla mitään syytä tai selitystä. Äänestettäköön sitten eduskuntaan vaikka Tuksu-Tukiainen tai joku BB-julkkis, jos aikuiset miehet ei saa työpaikallaan suuta auki.

    VastaaPoista
  20. Ei, kyllä Vanhasen eroilmoitus liittyy tähän:

    http://www.youtube.com/watch?v=WEKvgDXbIcE

    VastaaPoista