perjantai 21. syyskuuta 2012

636. Ylen kunnallisvaalitentti ei innostanut



1. Apuuvva! Ne ovat jälleen täällä, olohuoneissamme! Nämä puoluejohtajat telkkarin vaalitenteissä, joita uhkaa jatkua harva se ilta aina 28.10. pidettäviin kunnallisvaaleihin asti. 

2. Keskustelu, joka ei tuntunut pysyvän aina toimittajien hanskassa, oli sekavaa puuroutumista ja epämääräistä mölinää, kun kaikki yrittivät  ottaa niin sanotusti keskustelun haltuunsa ja puheenvuoroja itselleen. Keskustelun rönsyäminen eurokriisiin ja muihin kunnallisvaaleista kaukaisiin asioihin latisti väittelyn informaatioantia.

3. Väittelyn sekavuutta lisäsi epämääräisten pienpuolueiden edustajien mukana olo, heillä ei tuntunut olevan juurikaan sanottavaa. Ei mikään ihme, että heidän puolueensa ovat pienpuolueita! Siksi ne myös ainakin tämän keskustelun tuloksena jäävät ja tulevat ikuisesti olemaan. Jatkossa pienpuolueita tuskin nähdään enää puoluejohtajien välisissä vaalienteissä ainakaan näissä kunnallisvaaleissa. Huvittavaa oli tapa, jolla nämä kahdeksan pienpuolueen edustajaa oli sullottu istumaan pieneen tilaan kuin sillit suolassa konsanaan kun sitä vastoin "isojen" puolueiden edustajilla oli ruhtinaallisesti tilaa studiossa. Oikeestihan meillä on vain neljä suurta puoluetta ja sitten  neljä pientä puoluetta (vasemmistopuolue, vihreät, Rkp ja KD), minkä jälkeen tulevat vielä nämä kahdeksan mikropuoluetta.

4. On aika ihmeellistä, että Suomessa ja myös näissä vaaliväittelyissä mukana on peräti neljä (4) eri kommunistista tai hienommin sanottuna sosialisista puoluetta, jotka kaikki yrittävät vuodesta ja vaaleista toiseen olla mukana "vaikuttamassa" maan ja kuntien asioihin. Emäpuolue on Paavo Arhinmäen johtama vasemmistoliitto, joka on lyöttäytynyt hallitukseen muun muassa oikeistopuolueiden eli kokoomuksen ja Rkp:n seuraksi.  Kolme muuta  kommaripuoluetta ovat Yrjö Hakasen - tämä vanhaa kunnon neukkuideologia muistuttava politrukki - johtama Suomen Kommunistinen Puolue (SKP), Juhan Tanskin johtama Suomen Työväenpuolue (STP)  ja hännänhuippuna Kommunistinen Työväenpuolue (KTP), jota edusti väittelyssä mies, jonka nimi jäi kyllä minulta kyllä unholaan; niin vaisua hänen esiintymisensä oli. Ahaa, hänen nimensä on siis Mikko Vartiainen.

5. Yrjö Hakanen on Suomen virkaiältään vanhin puoluejohtaja, sillä hän on johtanut  kommunistista puoluettaan jo vuodesta 1990 lähtien. Helsingin kaupunginvaltuustossa Hakanen on istunut vuodesta 2004, joten kyllä niitä kommareita vielä ainakin Helsingistä löytyy. Hakanen tunnettiin aiemmin Taisto Sinisalon läheisenä tukimiehenä. Tanskin johtaman puolueen aatesuunta on kuulemma ekososialismi. Onhan tämä Tanski, joka ei todellakaan väittelyssä mitenkään loistanut,  kuulunut joskus ammoin vihreisiin.

6. No, mutta onhan perussuomalaisillakin tavallaan kaksi "sisarpuoluetta," eli ensin Köyhien asialla -niminen puolue, jota edusti väittelyssä totuttuun tomeran sähläilevään tyyliinsä Terttu Savola, ja sitten Suomen eroa EU:sta kiivaasti ajava Itsenäisyyspuolue, jota johtaa Antti Pesonen.

7. Terttu Savola oli puolueensa ensimmäinen valtuutettu, sillä hän pääsi edellisissä vaaleissa Espoon valtuustoon 176 äänellä puolueen ollessa vaaliliitossa Timo Soinin johtaman perussuomalaisten kanssa. EU-vaaleissa 2009 Savola keräsi koko maasta muhkeat 385 ääntä. Antti Pesonen istuu Alajärven kaupunginvaltuustossa ja sai vuoden 2009 EU-parlamenttivaaleissa koko maassa  kasaan 962 ääntä. Ei siis mitenkään mairitteleva tulos maan eroa EU:sta ajavalle puoluejohtajalle.

8. Miten sitten näiden vanhojen puolueiden - persut on ilman muuta laskettava nykyisin vanhaksi puolueeksi - sitten pärjäsivät keskustelussa. Vaikea sanoa, sillä kukaan ei erityisesi loistanut, jos nyt sitten myöskään totaalisesti munannut,  samaa liturgiaa (ja luikuria) ne päästelivät tässä tentissä niin kuin aina ennenkin vastaavissa väittelyissä.

9. Suorastaan huvittavalta näytti tapa, miten innokkaasti - joko aidosti tai sitten tekoinnokkaasti - nämä vanhatkin konkarit olivat lähes koko lähetyksen ajan joko ainakin sormi, mutta yleensä koko käsi pystyssä puheenvuoroa pyytämässä. Telkkarista nähtiin useita pätkiä, jolloin puheenvuoron käyttäjän molemmilla puolilla viuhtoi 2-3 kättä sojottamassa anovasti keskustelun vetäjiä kohti! Nämä ilmassa viuhtovat ja sojottavat  kädet viestivät, että "katsokaa nyt, hyvät ihmiset, täällä minäkin olen, vaikkeivät ne puolueelliset puheenjohtajat annakaan minulle yhtään puheaikaa"! Viuhtomisaika on eri asia kuin puheaika.

10. Jutta Urpilaisen, tämän "Pikku-leuhkan", itsekehuskelu ja äänestäjien äitelä nuoleskelu ja ikivanhojen fraasien heittely on ottanut ainakin minua päähän jo viime eduskuntavaaleista lähtien ja nyt sama meno tuntuu vain entisestään kiihtyvän. Jyrki Katainen yritti nyt kuten aina ennekin olla tekoinnokas; Kataisen alku olikin hyvä, mutta mitä pidemmälle keskustelu eteni, sen näkymättömämmäksi Katainen kävi. Katainen on innokas tehokkaiden peruskuntien kannattaja, mutta  tällä hän ei tarkoita persujen johtamia kuntia!

11. Timo Soini yritti pärjätä vanhalla retoriikallaan ja äänekkäillä heitoillaan, mutta eihän hänellä ollut nytkään kerrassaan mitä uutta sanottavaa edes valtakunnan politiikan ja EU-politiikan osalta, kunnallispolitiikasta puhumattakaan.  Soini kuitenkin osaa kunnallispolitiikan alalta ne muutamat asiat ja kysymykset, jotka uppoavat yleisöön; esimerkiksi nuorten asioista  puheenvuoron käyttäessään Soini luetteli rauhallisesti edessä olevasta muistiostaan lyhyesti neljä kohtaa, jotka hän tiesi uppoavan puolivillaiseen espoolaiseen ja muuhunkin vastaavanlaiseen äänestäjäkuntaan. Mitä jos Timo Soini olisi 40 kiloa kevyempi, niin kuin Julma-Juha Väätäinen on halunnut? Olisiko lommoposkinen Juha Sipilän oloinen ajokoiramainen laiheliini Timo enää lainkaan uskottava kansankiihottaja?

12. Carl Haglund sai pari hyvää keskustelunavausta ja osoitti, miten pikkunätillä ja fiksulla esiintymistaidolla tällaisesta ympäripyöreästä keskustelusta vedetään pisteet kotiin; niin ja tietysti niillä Harry Potter -silmälaseilla! Haglund otti tilaa itselleen yllättävän helposti - kun ei ole mikään änkkä - ja pääsi myös näpäyttämään osuvasti Timo Soinia tämän iänikuisista puheista, jotka ovat pelkkää retoriikkaa ilman minkäänlaisia keinoja lueteltujen epäkohtien korjaamiseksi.

13. Ville Niinistö ja Päivi Räsänen saivat hyvin esille sanottavansa Sote-kyysmyksisä, mutta eivät muuten mitenkään loistaneet. Paavo Arhinmäki oli tavallista vaisumpi, hän ei tuntunut olevan oikein terhakka oma itsensä joutuessaan istumaan jälleen Calle Haglundin vieressä - ja pitämään kravattia! MTV:n vaalitentin jälkeen viikko sitten Arhinmäki toivotti tentin jälkeen Carl Haglundin Siperiaan! Arhinmäen oloa ei tuntunut parantavan yhtään tapa, jolla tämä Calle Haglund kehua retosteli - varmaan puoliksi piruuttaan - Arhinmäen otteita nuoripolitiikan kohentamisessa. Arhinmäen imagoon olisi sopinut paljon paremmin, jos tuo "helevetin äärioikeistolainen" olisi ymmärtänyt mollata häntä ja koko vasemmistoliittoa!

14. Ehkä kaikkein eniten odotettiin keskustan Juha Sipilä esiintymistä. Osoittihan viimeinen vaaligallup, että keskustan kannatus sen kun vain laskee ja nyt persutkin ovat ajaneet entisen ylivoimaisesti suurimman kuntapuolueen viittaa harteillaan pitäneen keskustan ohitse. Tuntui välillä siltä, ettei Sipilältä löytyisi tarpeeksi asiaosaamista kuntien asioiden osalta. Ainoa asia, mitä hän jaksaa jauhaa vaalitentistä toiseen, tuntuu olevan jossakin Etelä-Karjalassa oleva kahdeksan kunnan yhteenliittymä, jota hän mainostaa tavasta, jolla kuntien pitäisi tehdä yhteistyötä terveyspalveluiden järjestämisestä. Esiintymistaidossa Sipilä ei ole vieläkään riittävän ärhäkkä eikä saa millään otetuksi sitä paljon puhuttua "omaa tilaa" itselleen eli aloitteita haltuunsa. Ei tämä kovin hyvältä näytä. Sipilän julkisuuskuvaa ei  kohenna yhtään se, kun hän sanoo, ettei hän tiedä yhtään kuinka rikas on tai ei halua sanoa. minkä sortin lestadiolainen hän oikeastaan on. Miten tällainen venkoilu voisi herättää luottamusta puoluejohtajaan.

15. Väittelyssä mainittiin usein iskulause "arjen asiat" ja niistä huolehtiminen. Mutta ovatko arjen asiat ja ongelmat edes tilastollisesti puoluejohtajille tuttuja? Eivät tunnu olevan, mikäli asiaa arvioidaan heidän vaalintentissä osoittamansa yllättävän tietämättömyyden kannalta. Kun heiltä kysyttiin, miten monta suomalaista yli 75-vuotiasta vanhusta on jatkuvan kotihoidon tarpeessa, osasi ainoastaan kaksi puoluejohtajaa antaa suunnilleen oikean vastauksen, joka on 55 000 vanhusta. Nämä kaksi olivat vapauspuolueen Lisbet Puttonen (53 000) ja KD:n Päivi Räsänen (50 000). Timo Soini näytti raapustaneen paperiinsa vaatimattoman lukeman 7 000, Ville Niinistö 9 000, Jutta Urpilainen 15  000 ja Jyrki Katainen niin ikään 15 000 (toisiltaan siis luntaten), Juha Sipilä 12 000 jne. Kyllä tällaisten asioiden pitäisi olla ammattipoliitikoilla paljon paremmin hallussa!





33 kommenttia:

  1. Kohta 4: Nimeltä unohtamasi KTP:n edustaja oli oikeustieteen lisensiaatti Mikko Vartiainen. Kaikkeen teitä juristeja riittää.

    VastaaPoista
  2. Timo Soiniko liian paksu persuksi? Ei kai? Tämän elokuussa julkaistun brittitutkimuksen mukaan stressistä (ja sitä lajia kyllä piisaa talouden taantuman aikana!) kärsivät miehet hakeutuvat muodoiltaan rehevien naisten seuraan, sillä runsaasti vararavinto ympärilleen kerännyt ihminen on lupaus siitä, että ”jossain on ruokaa”.

    Toimisiko analogia toisin päin, niin että stressi saa naiset suosimaan tanakoita ja pulskia miehiä? Jos näin, niin Soinin ongelma, 40 kiloa ylipainoa, voi koitua tappion sijasta voitoksi. Oikeaksi jytkyjen jytkyksi!

    VastaaPoista
  3. Niin, ja ei vain naisia, vaan myös osan miehistä, ainakin homomiehistä!

    VastaaPoista
  4. Hesari, joka on tunnetusti "keskustaa lähellä oleva lehti", nosti tänään Juha Sipilän vaaliväittelyesiintymisen parhaaseen A-luokkaan (AAAA) luokkaan yhdessä Kataisen, Niinistön ja Haglundin kanssa.

    VastaaPoista
  5. **Hesari, joka on tunnetusti "keskustaa lähellä oleva lehti", nosti tänään Juha Sipilän vaaliväittelyesiintymisen parhaaseen A-luokkaan (AAAA) luokkaan **

    Oikeastaan tämä kuvio menee toisinpäin. HS on löytänyt kadonneen liberaalin edistyspuolueen Keskustasta.

    Tosin lopputulema taittaa olla tiedossa.
    Puolue supistuu kuin pyy lehden alta.

    VastaaPoista
  6. Liberaalisen kansanpuolueen (LKP) taru eduskuntapuolueena taisi loppua vuoden 1983 eduskuntavaaleissa, jolloin LKP ei saanut enää yhtään kansanedustajaa. Puheenjohtajana toimi tuolloin miljonääri Arne Berner. Nyt keskustan johdossa on miljonääri Juha Sipilä. Eivätkö jäljet ala pikkuhiljaa pelottaa?

    VastaaPoista
  7. Tuo keskustelijoiden sormien ja käsien sojotusleikki näytti tv-ruudussa todella koomiselta! Katsojat saivat aiheen arvailla, keiden sormet tai kädet ne siellä kulloinkin sojottavat ja viuhtovat kohti puheenjohtajia. "Hei, oliko tossa Timo Soinin vai jälleen Jyrki Kataisen kätönen" ja "vau, miten seksikkään pullukat sormet tolla Jutalla onkaan".

    VastaaPoista
  8. Unettava tentti, mutta horroksen seasta olin kuulevinani, että tuo luku (55 000) koski kotonaan apua tarvitsevien vanhusten määrää, ei laitoshoitoa.

    VastaaPoista
  9. Hesari on kai linjaltaan demari-viher-lestadiolaisuutta edustava.

    Vasemmistolainen pohjavire on lehdykässä vaikuttanut pitkään. Kaikki nuoremmat polven toimittajat ovat tietysti kovia viherpiipertäjiä. Ja nyt on sitten Lars Leevinkin edustus paikalla.

    VastaaPoista
  10. "Vaikea sanoa, sillä kukaan ei erityisesi loistanut, jos nyt sitten myöskään totaalisesti munannut"

    Miten niin blogissahan kohta vakuuttavasti perusteella, että Haglund otti Soinista ihan hyvän niskalenkin kun taas Sipilä munasi, koska ei pystynyt ottamaan vakuuttavaa opposition johtajan rooli: ykkösdivaritason mies liigasarjassa. Itse lisäisin kuitenkin voittajaksi Urpelaisen: tämän esiintyminen alkaa saada uskottavuutta.

    Mielenkiintoista oli myös seurata Kataisen ja Urpelaisen keskinäistä kehonkieltä: väittäisin, että 60-70 kunnan kuntauudistus tulee vaalien jälkeen vastoin Kepun maakuntamallia. Se on tavallaan sääli, koska terveydenhoito olisi järkevä toteuttaa perus- ja erikoisairaanhoito yhdistäen noin 10-20 alueen mallilla.

    VastaaPoista
  11. No, en nyt tuota Haglundinkaan esitystä loistavaksi kehuisi! Pikkunäppäräksi vain.

    Jotkut poliitikot saavat puheenvuoroillaan aikaan aina naurunremakan (Timo Soini lähes aina), jotkut taas säälittävää hymähtelyä (Yjö Hakanen ym.), jotkut kiusaantumista, jotkut myötähäpeän tuntua, jotkut hampaiden kirskuntaa, jotkut ihmettelyä ("onko tuokin noin pöllö"), jotkut uuvahtelua, jotkut kiroilua jne.

    Mutta saako joku poliitikko kollegojensa ja/tai osan yleisön silmät kostumaan? Tai herätetyksi vaikutelman, että "noinhan se, saatuna", onkin", tai muuttamaan kuulijan puoluekantaa tai vakiintunutta äänestämiskäyttäytymistä? Täh?

    VastaaPoista
  12. Yrjö Hakanen on toiminut kahden eri Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtajana. Ensimmäinen meni konkurssiin. Sen jälkeen urheiluseura Pakilan Veto laittoi PRH:een (vai oliko se silloin yhdisteyrekisteri) anomuksen yhdistyksen nimen muuttamisesta Suomen kommunistiseksi puolueeksi. Kun nimi vapautui konkurrsin jälkeen, yhdistys sai uuden nimen. Siitä huolimatta hänen uransa puolueen johodssa lienee pisin.

    VastaaPoista
  13. Aivan aluksi haluaisin sanoa, että kyllä Urpilainen sai aikoinaan silmän jos toisenkin kostumaan " Jeees vee käään" -huudahduksellaan toveri-illassaan. Luulin ihan aidon oikeasti ja aidosti että kyse oli sossu -pikkujoulujen ohjelmanumerosta mutta niinhän sitä pienen pieni ihminen on niin erehtyväinen. Melkein yhtä hyvän kostutuksen soi kokoomuslainen puheenjohtaja Katainen kun hän piti erään palopuheensa puoluekavereidensa edessä. Tulipa aidosti mieleen erään propagandaministeri muutaman vuosikymmenen takaa. Kostutusta kerrakseen.

    VastaaPoista
  14. Kuntavaaleista tehdyt gallupit ovat täyttä puppua samoin kuin telkkarissa käyty keskustelukin. Gallupit ovat harha, koska Timo Soinia voidaan äänestää vain Espoossa. Muissa kunnissa on persujen ehdokkaina vain Putkosen ja Väätäisen kaltaisia turhakkeita. Niin kauan kuin Timo Soinista tavalla tai toisella "aika jättää", persut hilluvat kepun ja demarien apajilla, mutta kuin Timo poistuu näyttämöltä, gallupit ovat vasta todellisuutta vastaavia.

    Muuten eilisen keskustelun "paras osa" olivat Jussi Lähde, Reijo Ruokanen ja joku "kehonkieltä" tulkitsemaan kutsuttu nainen.

    Käy todella sääliksi, että Ylessä varmaan mietitään pää puhki, miten saada joku tolkku keskusteluun, pidetään kymmeniä erilaisia toimituskokouksia yms., ja sitten lopputulos on eilisenkaltainen täysi farssi. Eilinen keskustelu oli täysi pohjanoteeraus!

    VastaaPoista
  15. Eikös sitä huudettu jo viime eduskuntavaaleissa, että "Timo Soinia voi äänestää vain Uudellamaalla". Kuitenkin se jytky tuli koko maassa!

    VastaaPoista
  16. Tv-toimittajat ja tämä kisastudion kolmikko oli selvästi valmisteltu ja valjastettu mollaamaan Juha Sipilää, joka pärjäsi väittelyssä yllättävän hyvin!

    VastaaPoista
  17. Kyllä kyllä arvon blogisti, mutta eduskuntavaaleissa ehdokkaina ja valituiksi tulivatkin sellaisen persutähdet kuin Pena Oinonen, James Hirvisaari, Jussi Halla-aho, Kike Elomaa, yms. hakkaraisia.

    Minkälaisiahan "nousevia kykyjä" jytkypuolue on nyt hankkinut kunnallisvaaleihin? Rahaa "jytkyillä" ainakin on riittämiin ja onhan heillä Julma Juhakin! Joten siitä vain gallupit tötterölle!

    VastaaPoista
  18. Miksei kukaan perusta puoluetta nimeltä "Suomen Jytky"? Se varmaan keräisi satojatuhansia ääniä ja sen piiristä valittaisiin seuraava Suomen presidentti. "Suomen Jytky" ei olisi mikään pienpuolue ja sen puheenjohtajan tuntisivat kaikki Suomen juristitkin. Siispä nopeasti perustamaan ja rekisteröimään"Suomen Jytky"!

    VastaaPoista
  19. Vaatimaton ehdotukseni vaaliväittelyjen elävöittämiseksi kuuluu: otetaan väittelemään puolueidensa kajahtaneimmat tyypit. Kyllä nämä Julma-Juhat, Veltto-Virtaset ym. aina matkaansaattavat puoluejohtajiaan paremman show`n.

    VastaaPoista
  20. Minustakin keskustan Juha Sipilä pärjäsi hyvin, vaikka ei saanutkaan riittävästi puheaikaa viittomisestaan huolimatta.

    Juha Sipilän etu voi olla mm. se, että hän on tuore kasvo noiden tuttujen samoja fraasejaan toistavien joukossa. Hän on rento eikä näytä provosoituvan millään (olen seurannut tiiviisti eduskunnan täysistuntoja netissä).

    Carl Haglund (r.) oli varsin "näpsäkkä" myös ns. uutena kasvona.

    Päivi Räsänen (kd.) on väärässä ministeripostissa, ehdottomasti STM olisi ollut oikea paikka (taisi olla hänen omakin toiveensa).

    Parivaljakkoa Yutta&Jürgen ei saisi istuttaa vierekkäin, vaan mahdollisimman kauaksi toisistaan. Molemmat äärettömän ärsyttäviä.

    Ville Niinistö (vihr.) pärjäsi myös sangen hyvin eli tuntui olevan perillä käytännön kuntakentän asioista.

    Paavo Arhinmäki (vas.) saisi mennä lastentarhaan silmäluomiaan lupsauttelemaan.

    Timo Soini (ps.) oli selvästi väsynyt (infektion jälkitila tod.näk. yms.), mutta nakkeli ihan hyvin mm. Espoon sote-asioista pm Kataiselle ja ihan aiheesta: Espoossahan sote-puoli rämpii syvällä mudassa.

    Ohjelma-aika oli aivan liian lyhyt tai sitten panelisteja minipuolueet mukaanlukien oli liikaa. Kävinkin jo Ylen sivuilla ehdottamassa neljän tunnin maratonpaneelia yhdellä vartin "jääkaappitauolla".

    Parven kommentoijakolmikko oli aivan turha ja some-systeemiä oli liikaa: tekstit näyttivät tv-ruudulla ärsyttäviltä lukuisine # -merkkeineen.

    Jahas, ps on näköjään jättänyt välikysymyksen kuntarakennelain aikatauluun yms. liittyen (eduskunnan sivuilta luin: ihan hyvä perusteluita mielestäni).

    VastaaPoista
  21. Eikös sitä huudettu jo viime eduskuntavaaleissa, että "Timo Soinia voi äänestää vain Uudellamaalla". Kuitenkin se jytky tuli koko maassa!
    ---
    Soinin kiveksiä voisi verrata rypälepommiin, sillä räjähdystä seuraa osiin hajoaminen ja ne maahan jäävät tytärpommit räjähtävät vasta myöhemmin.

    VastaaPoista
  22. Jaahas! Taas on poliisissa "listakiista". Juuri kun Tiitisen listakiista oli käsitelty KHO:ta myöten, niin nyt alkaa Liikkuvan Poliisin lakkauttamista koskeva Räsäsen synnyttämä listakiista.

    Uskon Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Yrjö Suhosta, että lista on olemassa. Nyt kun on olemassa Supoa ja LP:tä koskeva lista, milloin tulee esille KRP:tä koskeva lista?

    VastaaPoista
  23. Irwin lauloi.... Sven Tuuvaa siellä Ei näy... unohtiko blogisti tarkoituksella "Tohtori"-kollega Backlundin? Kyllä hänen kansaliike lähes sadan äänen kannatuksellaan olisi pitänyt myös saada "demokratian nimissä" oman edustuksensa esille. Bakelihan on Putin'in ohella ainoa joka uskoo Mainilan laukauksiin! Nim. L.H. Hoppu

    VastaaPoista
  24. Tätä itseriittoista Jan Andersonia ei pitäisi päästää juontamaan näitä vaaliväittelyitä koska hän on aina itse äänessä suurimman osan ohjelma-ajasta. Todella ärsyttävää. Puhuu jatkuvasti päälle ja riistää puheenvuoroja itselleen. Tätä samaa on jatkunut jo vuosikausia, Yle hoi? Laittakaa seuraavaan tenttiin vaikka Heikki Ali-Hokka, hän antaa muillekin suunvuoron.

    VastaaPoista
  25. L.H. Hoppu lienee jo ennen kommenttinsa laatimista perjantaipullonsa nauttinut! Backlundilla hän tarkoittanee Johan Bäckmania, jolla ei ole omaa puoluetta. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Bäckman yritti eduskuntaan Suomen Työväen puolueen ehdokkaana, mutta sai 36 ääntä eikä tullut valituksi.

    VastaaPoista
  26. Nyt LP:n laukkautuspäätöksen jälkeen ei varmaan heidänkään jakamia sakkoja tarvitse maksaa. Tulee ennätys seuraavalla Inari-Helsinki ajolla!

    VastaaPoista
  27. Nyt odotamme vain, milloin LP:n lakkkauttamisesta suuttuneet poliisit ryntäävät kaduille mieltään osoittamaan!

    Viikon kuluttua esitetään Helsingissä Rakkautta ja anarkiaa festivaaleilla "Musta Mannerheim" -elokuva." Jos vastaavaa pilaa tehtäisiiin jossakin arabimaassa sikäläisestä kansanjohtajasta, kuten profeetta Muhammedista, kiihkeät uskon soturit aloittaisivat kaduilla hirmuisen rähinän.

    Saa nähdä, mitän tapahtuu ensi viikolla Suomessa. Marskin ritareita on enää jäljellä eli elossa vain yksi ainoa, joten heidän taholtaan tuskin nähdään suurmielenosoitusta. Mutta entäpä muut eli sodassa marsalkan johdolla sotineent tai muuten vain Mannerheim-fanit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsingin herrat tykkää vaikka punapäisestä, kunhan ei puhu savoa!

      Poista
  28. Anonyymi kirjoitti:

    "Aivan aluksi haluaisin sanoa, että kyllä Urpilainen sai aikoinaan silmän jos toisenkin kostumaan " Jeees vee käään" -huudahduksellaan toveri-illassaan. Luulin ihan aidon oikeasti ja aidosti että kyse oli sossu -pikkujoulujen ohjelmanumerosta mutta niinhän sitä pienen pieni ihminen on niin erehtyväinen. Melkein yhtä hyvän kostutuksen soi kokoomuslainen puheenjohtaja Katainen kun hän piti erään palopuheensa puoluekavereidensa edessä. Tulipa aidosti mieleen erään propagandaministeri muutaman vuosikymmenen takaa. Kostutusta kerrakseen".

    Katselijat ja kuuntelijat kyllä hoksaavat oitis poliitikon retoriikan ja esiintymistyylin falskiuden, kuten Urpilaisen ja Kataisen tapauksissa kävi. Pitää olla toki oma itsensä eikä yrittää apinoida Obamaa!

    Mutta kun edellä mainittiin, että hyvä poliitikko saa silmät kostumaan, niin tähän voisi lisätä, että karismaattinen miespoliitikko saa naispuolisilta kuulijoilta ja katselijoilta kostumaan muitakin paikkoja kuin vain silmät!

    VastaaPoista
  29. Timo Soinin karisma puree Brittein saarilla, missä hän kävi tälläkin viikolla puhumassa persujen englantilaisen sisarpuolueen kokouksessa. Soini on kutsuttu puhujaksi myös sikäläisen ison työväenpuolueen seuraavaan puoluekokoukseen.

    Tästä tuli mieleen, että Timo Soinistahan Suomi saisi oivallisen suurlähettilään Lontooseen! Hän on kiinnostunut sikäläisestä kulttuurista, kuten esimerkiksi futiksesta - on Millwallin vanhoja kannattajia - ja pärjäisi muutenkin hyvin tuossa virassa. Olihan siellä Lontoon lähettiläänä aikoinaan myös muuan Pertti Salolainenkin, paljon pienemmillä lihaksilla vieläpä.

    Milloinkas se Lontoon suurlähettilään vakanssi taas tulikaan avoimeksi?

    VastaaPoista
  30. Kunnanvaltuustojen, hallitusten ja latakuntien toimintaa ohjailevat hyväveli verkostot puoluetoimistot valitsee pätevimmät virkamiehet tietysti erityisen demokraattisesti ja aina paras valitaan.
    Moniko valtuutettu on ilmoittanut ja jättäynyt asian käsittelystä esteellisyyden vuoksi...

    VastaaPoista
  31. Tämä kepu -toivo, entisen Euroopan presidentin oppipoika Nuorisosäätiön Kaikkonen se vaan jaksaa nillittää "puuntakaa tulemisesta" kun vetelät on jo housuissa. Täytyy vaan ihmetellä, että miten noinkin "korkeassa" asemassa olevan tyypin arvostelukyky on pyöreä nolla kun ei sattunut huomaamaan että omiin liiveihin uitetut eurot olivatkin nuorten opiskelijoitten asuntorahoja.
    Tämän kyllä ns. normikansalainen tajuaa miettimättä sen enempiä. Ja Kaikkosen suuhun sopisi paremmin että "rahat tulivat tileilleni yllättäen ja pyytämättä lautakasan takaa". Kyllä nillä passasi maksella kartanoiden + muitten kaupunkiasuntojen lainanlyhennyksiä. Ja ilman omantunnontuskia tietty.

    VastaaPoista