Niin tuota, kai minä voisin sitten lähteä ..tuota jos valitsijayhdistyksen ehdokkaana ajattelin...jos se saadaan pystyyn…onhan siitä ollut puhetta jo aika kaun joo… niin tuota öhöm...olen kyllä jo aika vanha…olen sitä toista kautta miettinyt…viime hetkiin asti...en minä muuten mutku…MINÄ RAKASTAN TÄTÄ MAATA…siinä se nyt sitten tuli…ei se minun oma idea kyllä ollut….Jenni käski noin sanomaan...
1. Istuva presidentti Sauli Niinistö on venkoillut jatkokautensa ilmoituksen kanssa jo pitkään, aivan liian kauan. Tänään Niinistö vihdoin viimein tuli asiassa "ulos" ja ilmoitti Mäntyniemessä, aivan odotetusti, että on valmis hakemaan jatkokautta ensi vuoden vaaleissa. Vaalien ensimmäinen kierros järjestetään 28. tammikuuta.
2. Niinistö kuitenkin sanoi, että hän ei suostu kokoomuksen ehdokkaaksi, kuten vuoden 2012 vaaleissa, vaan haluaa taakseen valitsijayhdistyksen ja sen myötä eräänlaisen kansanliikkeen tuen. Perustuslain 54 §:n 3 momentin mukaan tällainen valitsijayhdistys vaatii taakseen vähintään 20 000 kannattajaa.
3. Valitsijayhdistys on Niinistön mukaan ollut pohdinnassa jo viime kesästä lähtien, siis vuoden verran. Näin ollen on selvää, että Niinistö, joka täyttää elokuussa 69 vuotta, on todellisuudessa päättänyt jo vuosi sitten lähteä tavoittelemaan toista kautta. Näin on asia, vaikka hän kertoi tänään harkinneensa jatkokautta vakavasti viimeisen asti mm. siksi, että täyttää mahdollisen toisen kauden lopulla jo 75 vuotta.
4. Ilmeistä on, että valitsijamiesyhdistyksen monista yksityiskohdistakin on alustavasti sovittu. Niinistö kiisti Mäntyniemessä tietävänsä yhdistyksen varainhankinnasta, mikä vaikuttaa hieman oudolta. Niinistö muotoili valitsijayhdistystä koskevan hankkeen hänelle tyypilliseen venkoilevaan tapaansa: "On ollut innokasta ajattelua".
5. Sauli Niinistön ehtona ehdokkuudelle siis on, että mainittu yhdistys syntyy ja tukea hänelle löytyy. ”Minua hivenen kiehtoo nähdä, kuinka laaja-alaisesti suomalaiset todella olisivat tukenani”, Niinistö sanoi. ”Jos valitsijayhdistystä ei saada kasaan, niin mitäpä minä niissä vaaleissa tekemään", Niinistö loihe ikään kuin "vaatimattomuuttaan" kaunistellen lausumaan.
6. Toki Sauli Niinistölle löytyy helposti tukea, joten tarvittavat 20 000 kannattajaa saadaan kokoon vaikka yhdessä päivässä, kun toimeen tartutaan. Niinistö on tyypillinen tv-aikakauden poliitikko, joka viehättää kansaa ja ihailee hänen ulkonäköään, tykkää hänen ajattelustaan ja piilopopulistisesta suosiontavoittelustaan, samoin Jenni-vaimosta ja Lennu-koirasta. Kun nyt vain ovat, helkkari soikoon, niin kivoja hassukurisia. Tasavallan presidentin virka on nykyisin suuresti viihteellistynyt, tämä kehitys alkoi jo Martti Ahtisaaren virkakaudella ja Tarja Halosen ja nyt Sauli Niinistön kausilla presidentin kansanviihdyttäjän rooli on entisestään korostunut.
7. Niinistö ei tietenkään tyydy 20 000 kannattajan ilmoitukseen, vaan hän edellyttää huomattavasti suuremman joukon eli ainakin 200 000 äänioikeutetun kansalaisen kannatusta jo tässä "esivaalissa". Niinistön tarkoituksena on valitsijamiesyhdistyksen avulla jäädyttäää vastaehdokkaiden vaalikampanja ja kannatuskehitys.
8. Niinistö kertoi, että hänen vaalikampanjansa alkaa vasta Itsenäisyyspäivän jälkeen. Joulun ja uudenvuoden pyhien takia vaalitaisteluun, jos sellaisesta tässä tapauksessa voi edes puhua, jäisi siten aikaan vain kuukauden verran. Niinistön mukaan hänellä ei ole aikaa kampanjointiin Suomen 100-vuotisjuhlavuoden takia. Hänen aikataulunsa on pitkälle sovittu yli syksyn itsenäisyyspäiväviikolle asti. Kaikki tämä tähtää tietenkin siihen, että todellista vaalitaistelua ehdokkaiden välillä ei pääsisi syntymään.
9. Sauli Niinistön mukaan kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on asiasta tietoinen.
Ja kuinka ollakaan, Petteri Orpo teki Niinistölle uskollisena työtä käskettyä, eli ilmoitti jo tiedotustilaisuuden aikana, että kokoomus on hommassa eli Niinistön uudelleen valinnassa ”täysillä mukana”.
10. Petteri Orpon uskollisuus Niinistöä kohtaan juontaa juurensa viime vuodelta, jolloin Orpo voitti Alexander Stubbin kokoomuksen puheenjohtajakisassa. Niinistö ei pitänyt Alex Stubbista ja hänen tyylistään, ei tippaakaan. Kuka tietää, vaikka Niinistö itse asiassa pelkäsi Stubbin suurta kansansuosiota ja vaalimenestystä ja halusi siksi raivata hänet hyvissä ajoin tieltään.
11. Presidentti Niinistö perusteli valitsijayhdistystä sillä, että presidentti on etääntynyt yhä enemmän puoluepolitiikasta. Minusta tämä on hieman kummallinen perustelu, sillä eihän kukaan ole aiemminkaan edellyttänyt, että istuva presidentti harrastaisi puoluepolitikointia. Hänen on ilman muuta pysyteltävä erossa puolueista ja puoluepolitiikasta. Se, että tasavallan presidentiltä on uuden perustuslain myötä riisuttu sisäpolitiikkaan kuuluvia valtaoikeuksia, ei tietenkään merkitse sitä, että ensi tammikuun vaaleissa ei puhuttaisi lainkaan sisäpolitiikasta tai yleensä kotimaan politiikasta, vaan keskityttäisiin vain ulko-ja EU-politiikkaa koskeviin kysymyksiin.
12, Toki Niinistö on jo ensimmäisen kautensa aikana ottanut kantaa eri tavalla moniin sisäpoliittisiin kysymyksiin. Edellä jo viittasin siihen, miten Sauli Niinistö vaikutti viime vuonna taustalla kokoomuksen puheenjohtajavaalissa ja halusi nostaa puolueen, jota hän on aiemmin johtanut, uudeksi puheenjohtajaksi Petteri Orpon ja savustaa Alex Stubbin ulos myös Juha Sipilän johtamasta hallituksesta.
13. Tuoreena esimerkkinä Niinistön puuttumisesta kotimaan asioihin ja poliittikkaan voidaan mainita viikko sitten tapahtunut uuden oikeuskanslerin nimitysasia. Oikeusministeri eli oikeusministeri Jari Lindström oli päättänyt esittää valtioneuvoston yleisistunnossa oikeuskansleriksi professori Veli-Pekka Viljasta, jolla ilmeisesti oli myös koko hallituksen tuki takanaan. Kun Sauli Niinistö sai tiedon asiasta, hän ilmoitti oitis pääministeri Juha Sipilälle, että hän ei tule Viljasta virkaan nimittämään, vaan että hän on Tuomas Pöystin nimityksen takana. Hallituksen ei auttanut silloin muu kuin taipua Niinistön tahtoon ja saneluun.
14. Ko. nimitysasian taustalla voi olla poliittista "peliä" sen varmistamiseksi, että sote-uudistus, jonka pääarkkitehtina Tuomas Pöysti on sinänsä ansiokkaasti reilut kaksi vuotta toiminut, toteutuu loppuun asti kokoomuksen edellyttämällä tavalla. Tätä näkemystä tukee myös se, että Pöysti aloittaa oikeuskanslerina vasta ensi vuoden alussa, mikä tarkoittaa sitä, että hänen halutaan paimentavan sote-uudistuksen läpiviemistä vuoden loppuun asti.
15. Toisaalta on väitetty, eikä ilmeisesti aivan aiheetta, että Sauli Niinistö on tuntenut jonkinlaista kaunaa professori Veli-Pekka Viljasta vastaan, koska tämä oli puolta vuotta aiemmin arvostellut julkisesti Niinistön uudenvuoden puhetta. On myös syytä muistaa, että oikeuskanslerin virkavelvollisuuksiin kuuluu perustuslain mukaan valvoa, ei vain hallituksen ja sen ministereiden, vaan myös tasavallan presidentin virkatointen laillisuutta. - Tämä on yksi esimerkki siitä, miten Niinistö on, vastoin vakuuttelujaan, puuttunut hallituksen nimityspolitiikkaan ja kotimaan asioihin.
16. Poliittiset puolueet ovat ehtineet jo asettaa omia ehdokkaitaan presidentinvaaleihin. Keskusta asetti jo lähes vuosi sitten ehdolle Matti Vanhasen, vihreät Pekka Haaviston ja vasemmistoliitto Merja Kyllösen. Demareiden tilanne on auki osittain siksi, että mahdolliset ehdokkaat ovat odotelleet Sauli Niinistön ilmoitusta. Entistä puheenjohtajaa, kansanedustaja Eero Heinäluomaa on pyydetty ehdokkaaksi. Tänään Heinäluoma ilmoitti, että hän kertoo viikon kuluessa kantansa asiaan. Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja puolustusministeri Jussi Niinistö sanoi tänään, että puolue tulee asettamaan vaaleihin oman ehdokkaansa. Oikein hyvä!
17. On toki selvää, että Sauli Niinistö valitaan toiselle kaudelle. Kysymys on lähinnä vain siitä, saako Niinistö jo vaalin ensimmäisellä kierroksella yli puolet annetuista äänistä, jolloin toista kierrosta ei tarvita. Koska ei puolueet ovat asettaneet vaaliin päteviä ehdokkaita, on luultavaa, että nämä saavat yhteensä niin paljon ääniä, että toinen kierros tarvitaan. Näin tapahtui myös vuoden 2012 presidentinvaaleissa, jolloin Sauli Niinistön vastaehdokkaana toisella kierroksella oli Pekka Haavisto.
18. Itse olen jo kauan sitten päättänyt, että en tule näissäkään vaaleissa äänestämään Sauli Niinistöä. Tähän on useita syitä, joista kerron myöhemmin; en kannata hänen uudelleen valintaansa. Minusta Sauli Niinistö ei ole ollut eikä hänestä tule myöskään toisella kaudella todellista "koko kansan presidenttiä", vaikka hän siihen itse tällä manööverillä eli valitsijayhdistyksellä kovasti pyrkisikin. Äänestämällä muita ehdokkaita voidaan taata, että presidentinvaaleissa tullaan järjestämään toinen kierros, jolloin vaalit ovat todelliset.
Luontokin näyttäisi reagoivan ilmoitukseen, Littoistenjärvi on taas samea, samaa vanhaa paskaa sielläkin siis...
Venäjän suhteiden hoito ei ole jättänyt hyvää kuvaa Niinistöstä. Ukrainan kriisin alettua Niinistö yritti pukea sovittelijan viitan ylleensä. Piti oikein Venäjää myöten käydä nöyristelemässä Putinia ennen kuin tajusi, ettei sovinnnonhalua ole. Nopeajärkinen olisi voinut tehdä toisenkin johtopäätöksen tilanteesta, muttei Sauli.
VastaaPoistaEi ole pitkä aika kun transponderien puute oli uhkana koko itämeren lentoturvallisuudelle. Toinen olisi voinut epäillä Venäjän tarkoituksellista provosointia ilmassa, eikä jonkin nippelin puutetta. Niinistö oli eri mieltä ja saikin sulan hattuunsa, kun Putin suostui transpondereihin. Unohti pässi kuitenkin kysyä toiselta osapuolelta mielipidettä asiaan. Onpa miten on, niin nippeleitä ei ole, eikä lentoturvallisuudessa ole ongelmia nyt.
Itse sain viime kesänä kyllä käsityksen, ettei Niinistön aloite transponderiasiassa pidettävistä neuvotteluista Venäjän ja länsimaiden kesken ollut Niinistön oma aloite. Hän toi sen esiin heti, kun hän oli keskustellut Kultarannassa presidentti Putinin kanssa. Minusta idea transponderineuvotteluista oli Putinin, jonka tämä tarjosi Niinistön käytettäväksi. Ja Saulihan oli oitis valmis sen esiittämään ikään kuin omana ideanaan.
VastaaPoistaLänsimaissa tämä venkoilu kuitenkin ymmärrettiin, eikä Niinistö-Putinin aloitteeseen haluttu tarttua.
Presidentin perustele: "Minä rakastan Suomea!
VastaaPoistaHehhe ja voihan peijooni! Kuka muista ehdokkaista ei muka tätä Suomea rakastaisi!
Mutta toki tuolla kolmen sanan populistisella lauseella saa mummut ja paapat heti taakseen ja allekirjoittamaan valitsijayhdistyksen paperin.
Matti Vanhanen ihmettelee Iltalehdessä Niinistön halua kannatuksensa esimittaamiseen. "Mikä nyt sitten on muuttunut", sanoo Vanhanen. Hän tarkoittaa sitä, että Niinistö on ollut aiemmin jo kaksi kertaa kokoomuksen nimeämänä ehdokkaana, eli vuoden 2006 ja 2012 vaaleissa.
VastaaPoistahttp://www.iltalehti.fi/politiikka/201705292200170642_pi.shtm
Hyvä Matti, pistä sille omahyväiselle Saulille vaan vaaleissa lujasti kampoihin! Kyllä myö sitten sinnuu äänestettään.
Demarit eivät lämpene Niinistön kosiskelulle ja valitsijayhdistykselle. Antti Rinne sanoo tämän selvin sanoin, että "nimitämme oman ehdokkaamme, kun on sen aika".
VastaaPoistahttp://www.hs.fi/politiikka/art-2000005231667.html
Oikein hienoa, Antti! Kyllä se Don Eero suostuu sdp:n ehdokkaaksi - jo tällä viikolla! Heinäluoma on myös kova vastus Saulille.
On se Sauli sondeerannut ja fundeerannut,mitä tehdä! Nyt on jo kannatusyhdistyksen puheenjohtajiksi ilmoittautunut Heikki A. Ollila Kangasalalta. Heikkihän on Saulin vanha aisankannattaja. Muistatteko vielä sen kun Sauli kesän julisti avatuksi. Se tapahtui juuri Kangasalalla ja samassa yhteydessä rakastunut Sauli meni kihloihin Tanja Karpelana kanssa. Silloin Sauli oli rakastunut ja onnellinen. Luultavaa on,että Heikki A. Ollilan oli silloinkin kesän avausjulistuksen ideoita. Tyypillistä kokoomukselaisten touhuilua!
VastaaPoistaJep jep! Oi niitä aikoja! Tanjalla on ollut värikäs "miesmaailma": milloin hällä oli marokkalainen tansija, milloin poliisi Totti, välillä Sauli, sitten Saarelan Olli, nyt sillä on joku Erjola. Vanhasen Mattikin sitä yritteli - tietysti, minkäs Matti luonnolleen voi!
VastaaPoistaTanja toimii nykyään koirien kasvattajana. Olisi ollut pätevä ja sopiva Lennun emäntänä!
Heikki A. Ollila on juueva maanviljelijä Kangasalta. Oli lyhyen aikaa eduskunnassa. Tunnettuun Hupu - Tupu - Lupu -ketjun vakijäsenet olivat Sauli Niinistö ja Kari Häkämies, se…no, tiedätte kyllä kuka. Kolmantena lenkkinä triossa vuorottelivat kansanedustajat Heikki A. Ollila ja Anssi Rauramo.
Montakohan naista poijat tuolloin "valtiopäivämiehinä" pääkaupungissa oikein kellistivätkään?
Timo Koivusalon pitäisi kyllä ehdottomasti tehdä koko illan filmi tuostakin puolivallattomasta tuohusta. Kukahan näyttelijä voisi esittää Saulia? Riku Salminenko?
Sulevi Peltola voisi esittää vanhaa eli 75-vuotiasta Saulia tämän toisen kauden lopulla. Sulevi on Saulia vuotta vanhempi eli sopisi myös sikäli hyvin rooliin.
VastaaPoistaEnnen ensi vuoden vaaleja olisi hyvä sada tietää, pitääkö julkisuudessa esitetty väite siitä, että Jenni Haukio on Sauli Niinistön ja tämän ensimmäisen vaimon kummityttö, todella paikkansa.
VastaaPoistaSauli Niinistö sanoi eilen, että lähtee toiselle kaudelle, rakasta tätä maata, siis Suomea. Tärkeämpää kuitenkin olisi, että presidentiksi valittava henkilö ei rakastaisi vain maata, vaan sen kansalaisia, siis SUOMALAISIA.
VastaaPoistaSauli on visiin tottunut ajattelemaan rakkauttakin ikään kuin… tuota... kiinteistöoikeudellisesti. Saulihan sai ainoastaan maa- ja vesioikeuden tentistä Turussa opiskellessaan arvosanan hyvä tiedot (ht), kaikissa muissa tenteissä hän joutui tyytymään tyydyttäviin tietoihin (tt).
VastaaPoistaGrandunsakin Sauli teki esineoikeudesta prof. P.J. Muukkoselle. Valitettavasti Salen gradu on jäänyt kateisiin, Turun oikeustieteellisen tiedekunnan kansliasta tai kirjastosta sitä ei kait edelleenkään löydy.
Olen kuullut hieman sellaista puhetta, että Nelonen haluaisi tehdä seuraavan Vain elää -ohjelman syksyllä Hirvensalmella niin, että siihen osallistuisivat kaikki presidenttiehdokkaat. Siis Sauli, Matti, Pekka, Eero, Sampo, Merja ja Sari. Seisemän henkilöä siis, kuten kaikissa muissakin Vain elämää -ohjelmissa!
VastaaPoistaSaulin sameaan ilmoitukseen luontokin reagoi omalla tavallaan. Littoistenjärvi, joka vesi ehti olla viikon tai pari viikkoa erittäin kirkas, on taas yhtä samea kuin ennenkin.
VastaaPoistaLuontokin suree kaikenlaista vilunkipeliä.
Niinistön valitsijayhdistyksen puuhamieheksi lähtenyt - itse asiassa hommaan itse tyrkyttäytynyt - Heikki A. Ollila sanoo Yle Uutisille, että esimerkiksi demareiden on helpompi lähteä Niinistön tukijaksi ja kannattajaksi valitsijayhdistyksen joukoissa.
VastaaPoistahttp://yle.fi/uutiset/3-9638700
Varsin outo perustelu, Eivätkö demarit ja muidenkin puolueiden jäsenet tai äänestäjät muka voi äänestää Niinistöä itse vaaleissa, jotka ovat salaiset? Miksi heidän pitäisi "ilmoittautua" kannattajiksi jo allekirjoittamalla valitsijayhdistyksen kannatuskortteja, jotka tulevat julkisiksi? Ihmeellistä toimintaa.
Entinen vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja ja ministeri Suvi-Anne Siimes on jo ehtinyt - aivan ensimmäisenä muuten - ilmoittautua Ninistön kannatuskortin allekirjoitajaksi. Huh, pahaksi on populismi pääsyt ja pitkälle!
Demarit voisivat valita pressaehdokkaakseen Liisa "Lissu" Jaakonsaaren ja perussuomalaiset puhemies Maria Lohelan. Naisia kehiin ja Paavo Väyrynen voisi harkita " sauliniinistöjä". Missä on Paavo? 20 000 ääntä on helppo kerätä. Kerjuulle vain kuten Saulikin. Kerjuu on muotia ja Björn Wahlroos voisi Marconit!
VastaaPoistaSauli Niinistön 2.kaudesta tulee kauhea! Nyt puhutaan Niinistön spagaatista! Taiteilee NATOn ja Venejän välillä! Kuinka kauan? Sauli haluaa jäädä historiaan,voi voi!
VastaaPoistaBlogistin perustelut kielteiseen suhtautumiseensa lukisin mielelläni.
VastaaPoistaItse ajattelen, että Niinistö on hoitanut tärkeimmän tehtävänä eli Venäjäsuhteet hyvin. Tämä on mahdollistanut ulkopolitiikan kaksoiskärjen - tai rumasti sanottuna kakaksinaamaisuuden jossa pääministeri puhuu mukavia länteen ja EU:un ja presidentti Venäjällle. Ei ehkä tyylikästi, mutta pienen maan etujen mukaista.
SDP:n Mauno Koiviston kunniaksi järjestämässä muistelutilaisuudessa entinen demaripääministeri Paavo Lipponen latasi tiukan kuitin tasavallan presidentti Sauli Niinistölle. Asiasta kertoo tänään Iltalehti.
VastaaPoistaNiinistö ilmoitti maanantaina lähtevänsä ehdokkaaksi toiselle presidenttikaudella - mutta vasta, jos tarvittava määrä äänestäjiä ilmoittautuu Niinistön taakse valitsijayhdistykseen.
- Olemmeko siirtymässä kolmanteen tasavaltaan? Lipponen aloitti sivalluksensa.
Hän kertoi viitanneensa tällä vuoteen 1978, kun moni puolue asettui presidenttiehdokas Urho Kekkosen taakse.
Lipposen mukaan Niinistön päätös valitsijayhdistyksestä johtaa presidentin vallan kasvuun, ja mahdollisesti monen puolueen yhteinen ehdokas voi antaa presidentille kasvavaa valtaa.
- Niinistön ilmoituksesta minun ensimmäinen ajatukseni oli, että tämä on kuin Kekkosen aikaan.
Hyvä Paavo! Paavo puhui asiaa.
VastaaPoistaPaavo-parka on avoimesti kade.
VastaaPoistaPaavo on avoimsesti oikealla asialla.
VastaaPoistaSauli Niinistö pystyy ehdokkaista parhaiten kätkemään suomettuneisuutensa. Sen lisäksi hänelle puolisonsa kanssa ei naureskella Kremlissä.
VastaaPoistaNiinistön perustelut menettelylleen lähteä ehdokkaaksi valitsijamiesyhdistyksen kautta ovat täysin järkeenkäypiä. Presidentin rooli on olla puoluepolitiikan ulkopuolella. Maakuntavaalit pidetään samaan aikaan ja riski on että Niinistön presidentinvaalikampanja sotketaan Kokoomuksen harjoittamaan maakuntapolitiikkaan. Ahtisaarikin yritti aikoinaan irtiottoa puoluepolitiikasta mutta idea tyrmättiin SDP:ssä.
VastaaPoistaPresidentti Tarja Halonen esitti Koiviston muistotilaisuudessa, missä Lipponenkin aivan oikein jyrähti, tähän asti parhaan perustelun tulevan presidentin eli Niinistön valtaoikeuksien säilyttämiselle. Perustelu oli,että jos presidentillä ei ole valtaa niin hänestä tulee "mökkihöperö". Minusta se on hyvä perustelu,että pressan valtaoikeudet säilytetään ja pikkaisen jopa lisään! Ajatelkaa nyt " mökkihöperöä" Saulia, Jenniä ja Lennua,ei hyvä.
VastaaPoistaSiispä antaa Saulin pakertaa ja touhuta Pohjolan kuninkaiden ja Putinin kanssa. Tarja Halonen aivan varmaan puhui kokemuksesta!
Jos joku näistä Suomen entisistä tai nykyisistä politikoista on "mökkihöperö", niin kyllä se on tmä Tarja! Tuollaisia "hassujahan" se on aina puhunut ja puhuu edelleen. Säilyttääkseen ns. "hauskuutensa" ja sen, että hieman naiivit ihmiset tarttuisivat hänen muka hauskoihin lausuminsa.
VastaaPoistaOnko joku muka ollut kaventamassa Niinistön ja yleensä pressan nykyisiä valtaoikeksia? Ei tietenkään.
VastaaPoistaPresidentin valtaoikeuksiaan kavennettiin Mauno Koiviston presidenttikaudella. Eli Manu halusi kaventaa niitä itse ja onnistui. Sen jälkeen tuli politiikan ulkopuolelta presidentiksi Mara ja hänen jälkeensä Tarja Halonen. Heistä kumpikaan ei vetänyt mitään linjaa,vaan elivät "päivän kerrallaan" ihmetellen, että mikäs tämä tämmöinen virka on,kun ei ole mitään tekemistä. Kun Sauli tuli presidentiksi, hän ei näemmä ymmärtänyt aluksi olisiko demokraatti,parlamentarismin kannattaja vai Kekkonen,jolla oli kaikki valta. Vähitellen kun Sauli Niinistö huomasi,että oli heikkoja hallituksia ja varsinkin heikkoja ja poikamaisia pääministereitä, kuten Katainen ja Stubb, niin Sauli ajatteli,että hänen täytyy pyrkiä Kekkoseksi. Kun " kansakin" kaipaa vielä Kekkosta ja Saulin kannatus huitelee 70 prosentissa, niin Sauli ajatteli, että antaa " palaa" ja ryhdytään valtakunnan pelastajaksi.
VastaaPoistaSiinä meni Koiviston perintö sen siliän tien ja alkoi kolmas tasavalta,josta Paavo Lipponenkin oikein jyrähti. Sen pituinen se. Sauli odottaa toisen kauden jälkeen,että hänet "huudetaan" kuninkaaksi. Rakastavathan suomalaiset vahvaa johtajaa ja isähahmon! On niin kiva elää unelmissa kun on "vahva johtaja"
Missä viipyy blogi persuista? Kokoomus ei sovi samaan hallitukseen persujen kanssa. Hallituskriisi ennen juhannusta! Halla -ahosta tulee persujen puheenjohtaja. Silloin persujen kannatus nousee samalle tasolle ruotsidemokraattien kanssa. Siihen tosin menee kaksi vuotta,kun sama taso saavutetaan!
VastaaPoista