maanantai 12. kesäkuuta 2017

1078. Sipilä, Orpo ja Niinistö ajoivat persut hallituksesta

                   Hallituksen hajoittajat infoamassa, Petteri Orpo pysyi kerrankin vakavana

1. Kaksi tuntia sitten pääministeri Juha Sipilä sekä valtiovarainministeri Petteri Orpo twiittasit yhdessä, ettei hallituksella ole jatkomahdollisuuksia Jussi Halla-ahon perussuomalaisten kanssa. Halla-aho kävi Kesärannassa aamupäivällä keskusteluja Sipilän ja Orpon kanssa pari tuntia.

2. Sipilän hallitus siis hajoaa ja perussuomalaiset siirtyvät oppositioon. Hajoituspäätöksen tekivät Sipilä ja Orpo. Tämä ei ole mitenkään yllättävää. Jo etukäteen oli selvää, että Sipilä ja Orpo olivat yhdessä presidentti Sauli Niinistön kanssa sopineet jo ennen Jyväskylän kokousta, että persut heitetään ulos hallituksesta, jos he valitsevat uudeksi puheenjohtajakseen Jussi Halla-ahon.

3. Halla-aho kommentoi Facebookissa hallituksen kaatumiseen päättyneitä keskusteluja. Hän kertoi käyneensä aamupäivällä hyvän ja asiallisen keskustelun pääministeri Sipilän ja ministeri Orpon kanssa hallitusyhteistyöstä. Hän oli tehnyt selväksi, että nykyinen hallitusohjelma ja turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma riittävät perussuomalaisille. Hän oli kuitenkin mutta edellyttänyt, että yhdessä sovitusta pidetään tarkasti kiinni.

4. Halla-ahon mukaan Sipilä ilmoitti hieman myöhemmin hänelle, ettei maahanmuuttoa koskevien kirjausten nykyistä tarkempi noudattaminen ei ole mahdollista, ja ettei edellytyksiä hallitusyhteistyön jatkumiselle ole.

5. Selvältä näyttää, että persut ajettiin hallituksesta yksinomaan siis Jussi Halla-ahon henkilöön liittyvistä syistä. Hallitusohjelmaan tai länsimaisen ihmisoikeuskäsitykseen tms. asioihin siis hallitus ei siis kaatunut. Mm. tasavallan presidentti Sauli Niinistö veti  eilen esiin Halla-ahon vuosia sitten saaman sakkotuomioon ja väitti, ettei Halla-aho ole parantanut tapojaan ja tuonut esiin katumusta. Halla-ahon nykyisessä kansalaiskunnossa ei ole kuitenkaan vikaa, joten ko. vanhat asiat asiat ja Halla-ahon10 vuotta sitten kirjoittamat blogikirjoitukset ovat ilmeisest vain tekosyy saada Halla-aho näyttämään "kauhealta mieheltä".

6. Persut olisivat voineet jatkaa hallituksessa, jos persujen uudeksi puheenjohtajaksi olisi valittu Jyväskylässä Sampo Terho. Näin siitä huolimatta, että Terho ja Halla-aho olivat ennen Jyväskylää ja Jyväskylässä täysin yhtä mieltä puolueen maahanmuuttopolitiikasta. Toiseksi Sampo Terho edellytti reilu viikko sitten eduskunnan täysistunnossa, että hän haluaa joskus tulevaisuudessa kansanäänestyksen Suomen EU-jäsenyydestä. Jussi Halla-aho puolestaan oli toisella kannalla, eli hän ei yhtynyt Terhon ko. vaatimukseen tai kantaan. Itse asiassa Sampo Terho on siis ollut hallitusyhteistyön kannalta "vaarallisempi" kuin Jussi Halla-aho.

7. Perussuomalaiset joutuvat siis oppositoon, mutta hallituksesta lähtö tai sieltä pois ajaminen tuskin heitä  kovin paljon hetkauttaa. Oppositiossa persut ovat kuin kotonaan ja oppositioasema vahvistaa merkittävästi puoleen menestymisen mahdollisuuksia seuraavisssa eduskuntavaaleissa.  Puolue haluaa hyvitykseksi kolmannen jytkyn, jonka työnimenä voisi olla vaikkapa JUSSI I. Puolueelle on nyt edessä uusi nousu siitä alhosta, johon Timo Soini sen reilu kaksi vuotta sitten omassa hallitus- ja ministerikipeydessään kipeydessään saattoi.

8, Timo Soini jatkaa nyt kansanedustajana, mitä pidän hyvänä asiana, samoin Jari Lindströmin, Sampo Terhon ja Jussi Niinistön poistumista hallituksen aitiosta. Perussuomalaisten Tukisäätiö on varakas säätiö, jonka kirstun päällä istuvat tukevasti Timo Soini ja Raimo Vistbacka, voisi hankkia Soinia varten ministerin virka-autoa vastaavan mustan automobiilin ja palkata sille kuljettajan, joka kuskaisi Timon Iivisniemen kodista Arkadianmäelle ja takaisin. Kyllä Timo tällaisen pikku järjestelyn ("hillotolpan") on sentään ansainnut.

9. Hallitusta täydennetään ilmeisesti RKP:n ja KD:n edustajilla. Kumpikin pikkupuolue halunnee hallituksesta kaksi ministerinsalkkua. Viidennestä vapaasta ministerin paikasta taistelevat keskenään keskusta ja kokoomus. Yksi vaihtoehto on se, että urheilu- ja kulttuuriministerin salkku, jolle Sampo Terho noin kuukausi sitten istutettiin, lakkautetaan, koska se täysin tarpeeton. Kepu halunnee itselleen ulkoministerin salkun, joka annettaneen Matti Vanhaselle. Kokoomukselle tullee puolustusministerin salkku. Sampo Terhon urheilu- ym. ministerin salkku jäi ennätyslyhyeksi, vain 39 vuorokauden mittaiseksi.

10. Tuleeko persujen eduskuntaryhmä nyt hajoamaan, kuten jotkut ovat ennustaneet? Jos perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajoaisi kahtia, puolueesta lähtevät kansanedustajat eivät voisi viedä eduskuntapaikkojen perusteella määräytyviä puoluetukia mukanaan. Tämä on estetty on Sipilän hallituksen hallitusohjelman yhteydessä puoluelakiin otetulla säännöksellä eli ns. lex-Vennamolla. Tämä hillinnee puolueen hajoittamishaluja. Jotkut persuedusjat toki voivat erota  perussuomalaisesta eduskuntaryhmästä ja liittyä jonkin toisen puolueen, esimerkiksi SDP:n, eduskuntaryhmän jäseneksi.



                         Vähän ennen kyyneleitä pääsi poispäin käännä, etten niitä nää….

53 kommenttia:

  1. Nyt on käynyt selväksi, että vain RKP ja KD ovat valmiita hallitukseen. SDP ei lähde pelastamaan Sipilä-Orpon hallitusta. OIkea päätös!

    VastaaPoista
  2. HS:n Marko Junkkarin hetki sitten julkaistun analyysin mukaan Juha Sipilä ja Petteri Orpo tapaamisen aikana tänä aamuna Halla-aholta yksi kerrallaan, käyvätkö hallitusohjelman keskeiset linjaukset Halla-ahon perussuomalaisille. Kaikkiin kysymyksiin Halla-aho vastasi kyllä.

    Junkkarin mjukaan Halla-aho vastasi tiettävästi myös kyllä kysymykseen, voiko perussuomalaiset jatkaa hallituksessa nykyisellä ministeriryhmällä. Näin ollen Halla-aho olisi valmis hyväksymään myös edellisen puheenjohtajan Timo Soinin jatkon ulkoministerinä.

    VastaaPoista
  3. Tämä hallitus jatkanee toimitusministeriönä jonkin aikaa. Ehkä uusiin ennenaikaisiin vaaleihin saakka. Madhollinen koalitio rkp + kd + kok + kesk saisi 100 paikkaa, koska puhemies ei äänestä. Ei taida riittää kunnolliseen toimintaan. Muistetaan vain viime hallitusta, joka äänesti riidoissaan omia esityksiään vastaan.

    VastaaPoista
  4. Sipilä ja Orpo toivobat tietysti, että osa persujen edustajista loikkaa toiseen puolueeseen ja eduskuntaryhmään tai haluaa muuten ja ikään kuin "vanhasta muistista" kannattaa hallituksen esityksiä. Esimerkiksi Timo Soini tulee näin ilmeisesti tekemäään, vaikka hän ei loikkaa mihinkään.

    VastaaPoista
  5. Yksi seuraus on, että Vaasan sairaala pelaastuu. Onneksi oikeusministeriö siirtyi kokoomukselle, niin sama ei käy käräjäoikeusverkoston ruotsinkielisille reservaateille.

    Samaten lähetettiin ulkomaille viesti, että tervetuloa ihmisoikeuksia nauttimaan.

    VastaaPoista
  6. Haluaisiko Juha Sipilä Timo Soinin jatkavan ulkoministerinä? Ns. ammattiministerin ominaisuudessa.

    VastaaPoista
  7. Petteri Orpo oli vakavana siksi, että hän pelkää perussuomalaisten nousevan oppositiossa - kokoomuksen ohi - maan suurimmaksi puolueeksi v. 2019 vaaleissa ja Halla-ahon vievän häneltä varman pääministerin salkun. Aiheellinen pelko kyllä!

    VastaaPoista
  8. Jussi Halla-ahon tulisi nyt ryhtyä aivan ehdottomasti perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi. Hän selviytyisi varmasti toiselle kierrokselle Sauli Niinistön kanssa.

    VastaaPoista
  9. Arvoisa blogisti, olen hyvin samanmielinen johtopäätöstenne kanssa, jopa tuo Halla-Ahon ryhtyminen Saulin vastaehdokkaaksi saa kannatukseni. Minusta Niinistö sekaantuessaan erään puolueen henkilövalintoihin meni sen rajan ulkopuolelle, jota en missään tapauksessa hyväksy presidentiltä (sekä on ihan kuin kekkoslovakkiassa!). En täydellä varmuudella tule seuraavissa vaaleissa äänestämään Niinistöä millään kierrokselle, ja tuen jopa itse pirua ennemmin valtionpäämiehen tehtävään!

    VastaaPoista
  10. Oli Perussuomalaisten syrjäyttäminen ennakkoon suunniteltu tai ei, ovat seuraukset lähitulevaisuutemme kannalta onnettomia. Joko saamme kiikun kaakun vallassa pysyvän hallituksen tai joudumme odottamaan uusia vaaleja. Molemmissa tapauksissa palaamme Kataisen/Stubbin hallitusaikaa muistuttavan stagnaation tilaan.

    VastaaPoista
  11. Hauskoja ja monenlaisia kommentteja! Kiva lukea,mutta eivätpä monetkaan osu oikeaan. Ei Halla-aholla ole niin suurta kannatusta kuin luullaan. Persut hajoavat vielä ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Syntyy pieniä kuppikuntia,ei Halla-aho pysty pitämään Brysselistä käsin puoluetta koossa. Suurin hyötyjä perussuomalaisten hajoamista on Kepu. Demarit eivät hyödy paljon,saati kokoomus persujen hajoamisesta. Suurimman helpotuksen kokee Juha Sipilä. Hajoaminen yhdistää Kepua ja Juha saa mieleisen kristilliset joukkoihinsa. RKP on taas hyvä yhteistyökumppani, kun se saa Vaasan sotealueen kuntoon. Voi olla, että nyt luotiin pohja jo seuraavalle,eduskuntavaalien jälkeiselle hallituspohjalle.

    VastaaPoista
  12. Ihmisoikeuksien korostaminen ihmetyttää, kun Halla-aho ei vaatinut hallitusohjelmaan mitään, mikä olisi niitä vastaan. Me emme vaan halua leikkiä sun kanssa!

    VastaaPoista
  13. Ne kansanedustajat persuista, jotka nyt loikkaavat demareihin ja muihin puolueisiin, varmistavat samalla sen, etteivät mene läpi v. 2019 vaaleissa.

    VastaaPoista
  14. Perussuomalaisten ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi viikonloppuna valittu Laura Huhtasaari kertoo Yle uutisille, ettäSipilän hallitus kaatui henkilökysymyksiin. Hän korostaa, että perussuomalaiset olisi halunnut pitää kiinni hallitusohjelmasta.

    Huhtasaaren mielestä tämän päivän neuvottelut Kesärannassa näyttäisivät olleen vain kulissia.

    – Näyttää siltä, että tämänpäiväinen neuvottelu oli vain kulissia, että päätökset oli jo tehty aiemmin, Huhtasaari sanoi Ylelle.

    VastaaPoista
  15. Todella törkeää toimintaa Sauli Niinistöltä puuttua persujen henkilövalintoihin. Sauli näytti jälleen kerran mikä hän on miehiään. Ei heru ääntä ainakaan täältä pressanvaaleihin.

    P.S. Veikkaan että seuraavassa gallupissa persujen kannatus huitelee 15% tuntumissa.

    VastaaPoista
  16. Nyt punnitaan hermojen pitäminen persuissa.

    Tottakai porukan täytyy pysyä koossa. Muussa tapauksessa kilpailijat saavat täysin turhan edun.

    VastaaPoista
  17. Niinistö teki selväksi, että isäntä on sanonut Halla-ahon osalta, missä on kaapin paikka.

    VastaaPoista
  18. Niinistön olisi syytä parantaa tapansa. Osoittaa ainakin tehokasta katumusta.

    VastaaPoista
  19. Nyt Paavo Väyrysen kansalaispuolueella olisi tuhannen taalan paikka iskeä. Persujen loikkarit voisivat liittyä Paavon puolueeseen. Kansalaispuolue saisi lentävän lähdön eduskuntaan. Kepu voisi ottaa mukaan vielä vaikka hallitusneuvotteluihinkin kun arvomaailma yhteinen.

    VastaaPoista
  20. Soraääniä kokoomuksesta.


    Ensimmäisen kauden kansanedustaja Wille Rydman (kok) on eri mieltä hallituskriisin ratkaisusta puolueensa pj:n Petteri Orpon kanssa. Hän kutsuu Iltalehdessä pääministerin ja valtiovarainministerin esittämää ratkaisua hallituskriisiin "irrationaaliseksi". Wille Rydman muistuttaa, että kokoomus on aiemmin tehnyt hallitustyötä (jopa) vihreiden ja vasemmiston kanssa.

    VastaaPoista
  21. Persujen gallup-kannatus on laskenut Soinin myöntyväisyyspolitiikan seurauksena.

    Nyt kun johto on vaihtunut, niin koko PerusS -puolue on saanut uuden alun. Seuraava gallup-mittaus on todennäköisesti järkytys Sipilälle ja Orpolle.

    Niinistön, Sipilän ja Orpon katumus ei enää auta, kun menivät tekemään emämunauksen. Demokraattisessa päätöksenteossa ihmiset voivat äänestää "väärin" vastoin koko maailman pelastajien aatemaailmaa.

    Halla-aho: ”Suomi ei voi olla koko maailman sosiaalitoimisto”.

    VastaaPoista
  22. Ettäs kehtaat, Sauli! Minä on sinua kyllä äänestä!

    VastaaPoista
  23. Veronmaksajana haluaisin tietää, miten Kokoomus ja Keskusta aikovat käytännössä toteuttaa ihmisarvopolitiikkaa ja mikä on sen hintalappu.

    VastaaPoista
  24. Paavo Väyrynen on palannut kehiin! Irtisanoo kannatuksensa Sauli Niinistöön!

    VastaaPoista
  25. Kokoomuksen eduskuntaryhmässä myös Susanna Koski vastusti persujen heittämistä ulos hallituksesta.

    VastaaPoista
  26. Kansanedustaja Susanna Koski Iltalehdelle:

    Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman harmitteli maanantai-iltana Facebookissa puheenjohtaja Petteri Orpon ilmoitusta siitä, että kokoomus ja Jussi Halla-ahon perussuomalaiset eivät voi tehdä yhteistyötä hallituksessa.

    - Minusta hallitusyhteistyön katkaiseminen perussuomalaisten kanssa on virhe, ja tulen ilmaisemaan tämän kantani myös kokoomuksen eduskuntaryhmän kokouksessa, Rydman kirjoitti.

    Kansanedustaja Susanna Koski (kok) jakoi Rydmanin kirjoituksen Facebookissa ilmoittaen kannattavansa sitä.

    Kokoomuksen eduskuntaryhmän maanantai-iltaisen kokouksen jälkeen Koski kirjoitti Facebookissa "kuitanneensa" pöytäkirjaan Rydmanin analyysin.

    - Mielestäni mahdollisia vaihtoehtoja olisi pitänyt harkita perusteellisemmin. Ilman vaaleja uusi hallituspohja tulee todennäköisesti olemaan todella ohut, Koski perusteli kantaansa.

    Eduskuntaryhmän enemmistö kuitenkin asettui Orpon esityksen taakse. Myös Koski kirjoitti tukevansa puoluettaan ja sen johtoa kaikin tavoin hallitustunnusteluissa ja -neuvotteluissa.

    - Kunnianhimon on oltava korkealla myös kokoomuksella, sillä vähin vaatimuksin tuskin mikään uusi puolue lähtee neuvotteluihin, hän arvioi.

    VastaaPoista
  27. Paavo Väyrynen kosii "kodittomia" perussuomalaisiamme kansalaispuolueeseen. Ah,mikä ajoitus!

    VastaaPoista

  28. Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ilmoitti kesken hallituskriisin Iltalehden haastattelussa, että hän ei tue Sauli Niinistön uudelleenvalintaa toiselle presidenttikaudelle. Väyrynen kummeksuu Kultaranta-keskusteluja ja "Niinistön puuttumista hallitustilanteeseen".

    Väyrysen mukaan Niinistö on unohtanut perustuslain mukaisen työnjaon myös sikäli, että hän on käynyt Suomen puolesta neuvotteluja EU:n ulkopoliittisen edustajan Frederica Mogherinin kanssa unionin yhteisen puolutustuksen kehittämisestä. Europolitiikka kuuluu kuitenkin valtioneuvoston ja pääministerin tehtäviin.

    VastaaPoista
  29. Ja lisää Paavoa. Hän on jo aiemmin sanonut pyrkivänsä eduskuntaa ja tulevansa ennen 2019 vaaleja ottamaan paikkansa edskunnassa, jossa M. Kärnä on sijaisena.

    Jos toteutuu KEPU + KOK + RKP + KD niin hallituksella on 101 paikaa. Ja kun Paavo palaneena on se yksi eli todellinen vaankieli.

    Puhemies vaihtuu varmasti vuoden 2018 valtiopäivillä ka paikka on kokoomuksen. Ja siinä on jo kaksi pois 101 paikan enemmistöstä. Paavo on siis kuninkaantekijänä ja sen paikan han varmaan haluaa!

    VastaaPoista
  30. Nyt olisi Juha Sipilällä "tuhannen taalan paikka" valita Paavo Väyrynen ulkoministeriksi. Silloin hallitus pysyisi varmasti kasassa ja ulkoasiainhoito varmoissa ja luotettavissa käsissä, kun Sauli alkaa horjahdella. Paavo voisi taas myös ryhtyä kannattamaan Niinistön valintaa toiselle kaudelle. Siis perua aikaisemmin päivällä Saulista lausumansa.Se olisi Sipilän nykyisen hallituksen linjan mukaistakin. Illalla kannattaa muuta,mistä aamulla päätti.

    VastaaPoista
  31. Ei tuota Kultarannan kuovia enää montaa vuotta kestä katsella ja kuunnella. Pitäs saada ensi tilassa mies vaihtopenkille.

    VastaaPoista
  32. Kun hallitukseen tyrkyllä ollut Halla-aho aikoi poistaa Suomen kaksikielisyyden, se kuulosti Sipilästä kuin hänen autosta puhkaistaisiin kaksi rengasta.

    VastaaPoista
  33. Ad anonyymi: "Veronmaksajana haluaisin tietää, miten Kokoomus ja Keskusta aikovat käytännössä toteuttaa ihmisarvopolitiikkaa ja mikä on sen hintalappu".

    Tässä makupaloja:

    Maakunta- ja sote-uudistus ovat suoralla törmäyskurssilla perustuslain kanssa. Jo kolme viikkoa sitten perustuslakivaliokunta antoi hallitukselle laiskanläksyksi perustuslaillisen kokonaisarvion tekemisen lakiluonnoksista. Se kun oli kiireessä päässyt unohtumaan kokonaan. Eilen tihkui sellaista tietoa, että vaikeudet ovat paljon suurempia kuin on annettu ymmärtää. Erityisen ongelmallinen perustuslain kannalta on yhtiöittämispakko.

    http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2017/06/12/tormayskurssilla/

    VastaaPoista
  34. RKP:llä ja KD:llä on loistavat neuvotteluasemat. Sipilä ja Orpo antavat melkein mitä vaan säilyttääkseen asemansa ja SOTE:n.

    VastaaPoista
  35. Susanna Koski ja Ville Rydman ovat äärioikealla. Heille olisi passannut tiukka maahantulokontrolli.

    VastaaPoista
  36. Sipilä ja Orpo vetosivat eilen mm. siihen epäkohtaan, ettei Jussi Halla-aho voisi (muka) johtaa hallituspuolue persuja Brysselistä käsin, koska "trion" pitää tavata nokikkain Suomessa "lähes joka päivä".

    Ongelmia on tässä suhteessa myös kotimaassa oleskelevien päättäjien osalta. Presidenti Niinistö asuu kesän Naantalin Kultarannassa - muutti sinne jo kesäkuun alussa, Kekkonen lähti Kultarantaan vasta joskus Juhannuksen jälkeen. Hallituksen pitää siten mennä presidentin istuntoihin - oikeuskansleri takapenkillä - aina Helsingistä. Välimatka Hki- Naantali on autolla 185 km, edestakaisin siis 370 km.

    Tänään pääministeri Sipilä menee Kultarantaan tapaamaan Niinistöä puoliltä päivin ilmeisesti jättämään hallituksensa eronpyynnön. Naantalin reissuja Siopilällä, Orpolla ja ja koko hallituksella tulee varmaan lähiaikoina useita.

    Onko tässä mitään järkeä? Siis siinä, että presidentti pakenee kesäkuukausiksi Jenninsä ja Lennunsa kanssa Helsingistä Naantaliin, jonne hallituksen ja sen ministerieden pitää matkustaa vähän väliä. Reissaamiseen menee aikaa monta tuntia kerrallaan. Senkin ajan voisi käyttää paljon tehokkaammin mm. maakuntauudistuksen ja sote-uudistuksen kimpussa.

    Voisiko hallitukselle ja ministereille varata kesäkuukausiksi väliaikaiset tilat ja kämpät vaikkapa Naantalin Muumimaasta, jolloin he olisivat lähellä presidenttiään?

    VastaaPoista
  37. Sipilä ja Orpo näkivät tilaisuutensa perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajottamiseen ja epäsovun lietsomiseen.

    Kaikki puheet erilaisista arvoista ja niiden ristiriidoista on pelkkää huijausta ja kansalaisten pettämistä.

    Halla-aho on erittäin johdonmukainen ja rauhallinen hahmo, joka poliittisena kilpailijana pelottaa.Eduskuntavaalit ovat vajaan kahden vuoden päässä keväällä 2019. Siis hyvin lähellä muutenkin. Pahimmassa tapauksessa jo tämän vuoden syksyllä.

    VastaaPoista
  38. Kansanedustaja Ville Tavio (ps) MTV:lle: Keskusta ja kokoomus puukottivat meitä selkään. Olen järkyttynyt!

    VastaaPoista
  39. Moi On se aika hyvän näköinen nainen tämä persujen Laura Huhtasaari! Ei mulla muuta.

    VastaaPoista
  40. Professori Virolainen väittää että Halla-aho ajettiin hallituksesta, ei ihmisoikeussyistä vaan yksinomaan henkilösyistä. Olen vahvasti eri mieltä ja epäilen että Virolainen ei ole perehtynyt Halla-ahon työskentelyyn EU-parlamentissa (ks. linkki). Halla-aho jätti mm. tammikuun lopussa 2017 EU-komissiolle kirjallisen kysymyksen, jossa hän ehdotti sanktioita Eurooppaan pyrkiviä afrikkalaisia merihädästä Välimerellä pelastaville kansalaisjärjestöille. Ajatus merihätään joutuneiden ihmisten avustamatta jättämisestä ei ole kansainvälisten ihmisoikeussopimusten mukainen. Halla-aho on ajanut myös etnistä profilointia terrorismin torjunnan varjolla.

    On hyvä muistaa että Halla-aho ei ole vain perussuomalainen poliitikko vaan hän on myös pitkän linjan vaikuttaja kansallismieliseksi itsensä määrittelevässä Suomen Sisu -järjestössä. Halla-ahon arvot ja ihmisoikeuskäsitys ovat täydellisesti linjassa Suomen Sisu -järjestön periaateohjelmassa esitettyjen tavoitteiden kanssa.

    VastaaPoista
  41. Totta, en tunne tarkemmin Jussi Halla-ahon sanottua kysymystä. Eilen myöskään Juha Sipilä ja Petteri Orpo eivät ottaneet esille sanottua aloitetta tai kysymystä. Siopilä ja Orpo eivät minusta puhuneet Halla-ahon yhteydessä suotaan myöskään ihmisoikeuksista. He jankuttivat joka lauseessaan toki "arvomaailman erilaisuutta" ja "arvopohjaa". Sipilä vertaisi arvoja kuminauhaan jne. Epäselväksi vain jäi, miten Halla-ahoin arvopohjaa eroaa Sipilän ja Orpon vastaavasta pohjasta.

    A-studiossa klo 21.00 kuulut oppositiopuoleiden puheenjohtajat Antti Rinne, Li Andersson ja Ville Niinistö ryöpyttivät Sipilää ja Orpoa ja koko hallitusta oikein olan takaa samojen arvojen pettämisestä, joista Sipilä ja Orpo hieman aikaisemmin sama tv-ohjelmassa moittivat Jussi Halla-ahoa! Tämä oli huvittavaa. Niinistö, Andersson ja Rinne löysivät Sipilän ja Orpon arvoista paljon enemmän ja konkrettisia puutteita kuin Sipilä ja Orpo Halla-ahon arvoista!

    Halla-aho varmaankin tähtäsi anonyymin mainitsemalla kysymyksellään tai aloitteellaen siihen, ettei Afrikasta ja Lähi-Idästä lähtisi niin runsaasti pakolaisia ja turvapaikan hakijoita Välimeren yli Eurooppaan kuin nyt lähtee. Vaikka merihätään joutuneita pakolaisia autetaan kovasti, hukkuu joka vuosi Välimeren aaltoihin useita tuhansia pakolaisia. Hukkuneita olisi paljon vähemmän, jos matkalle lähtijöitä olisi huomattavasti vähemmän.

    Pääministeri Juha Sipilä tavallaan houkutteli syksyllä 2015 turvapaikanhakijoiden suuren aallon, n. 30 000 ihmistä, Suomeen lupaamalla antaa oman Kempelen suuren ja hyväkuntoisen omakotitalonsa heidän asuttavakseen. Sipilä halusi lupauksellaan näyttää asiasssa esimerkkiä ja sillä tavalla kehottaa muitakin suomalaisia toimimaan samalla tavalla. Sipilän (tämäkin) lupaus jäi katteettomaksi, sillä hän ei pitänyt sanaansa vaan möi talonsa pois.

    Halla-aho on todennut minusta aika osuvasti, että Suomi ei voi olla pakolaisille ja turvapaikanhakijoille globaalinen sosiaalitoimisto.

    VastaaPoista
  42. Jussi Halla-aho, Suomen Sisu, ei ole eduskunnassa. Suomen sisulaisia ovat eduskunnassa istuvat Juho Eerola, Olli Immonen.

    Eduskunnan puhemies Maria Lohela oli ennen 2011 eduskuntavaaleja "kova" halla-aholainen. Hän kuului siihen joukkoon, joka allekirjoitti Halla-ahon ym. kanssa Nuivan manifestin, joka oli hyvin maahanmuuttokrittinen kannanotto. Tämä ei kuitenkaan estänyt eduskuntaa valitsemasta Lohela puhemieheksi. Sama on toistunut myöhemminkinkin, sillä Lohela toimii edelleen eduskunnan puhemiehenä.

    Ennen v. 2011 vaaleja Lohela kritisoi voimakkaaasti islamia ja muslimeja. Tähän kiinnittivät huomiota mm. kansanedustajat Ozan Yanar ja Nazima Razmyar, jotka eivät antaneet Lohelalle ääntään. Puhemiehen vaalissa Arja Juvonen sai 10 ääntä ja Pirkko mattila 4. Tyhjää äänesti peräti 47 kansanedustajaa. Lohelan muslimeja mollaavat ja herjaavat lausunnot eivät estäneet Timno Soinia esittämästä Lohelaa eduskunnan puhemieheksi.

    Luultavaa on, että seuraavien valtiopäivien alussa helmikuussa 2018 Lohela saa väistyä puhemiehen paikaltaan.

    VastaaPoista
  43. Hallituksen hajottaminen on poikkeusmenettely. Se edellyttäisi avoimia perusteluja sen suhteen, mitkä ovat ne konkreettiset seikat, joita hallitus ei Halla-ahon politiikassa hyväksy.

    VastaaPoista
  44. Turpiin tuli omilta ja hallituskavereilta voi jytky.
    Timo jäi kruunaamatta kunniapuheenjohtajana, jonka sivistynyt puolue olisi kohteliaisuudesta/myötätunnosta voinut puolueen perustajalle myöntää, jopa ent. pj nyk.kunniapj.Väyrynen on aiemmista ansiostaan saanut entiseltä keskustalta, nykyinen citykepu tuskin Paavoa sietää.

    VastaaPoista
  45. Tää on VAIN ELÄMÄÄ!

    SITÄ SAA MITÄ TILAA!

    SE SIITTÄ!

    VastaaPoista
  46. "Kaunotar ja hirviö" saattaa muodostua innostavaksi poliittiseksi brändiksi vaalikentillä.

    VastaaPoista
  47. Ensimmäinen persukansanedustaja on ilmoittanut loikkauksestaan. Hän on muuan Kari Kulmala, ylikonstaapeli Rääkkylästä.

    Mutta ei tämä mitään. Persujen poliisisiipeen jää vielä ainakin kolme muuta poliisi-kansanedustaja! Laillisuus ja kuri säilyvät ryhmässä siis lujana.

    VastaaPoista
  48. Siis Sari ja Anna-Maja, vai?

    VastaaPoista
  49. Seuraava loikkari on kuulemma Tiina Elovaara, 30-vuotias kansanedustaja Tampereelta.

    Nojoo, tuskinpa monikaan on pitänyt Elovaaraa ihka aitona persuna. Hän halusi eduskuntaan ja perussuomalaisissa se onnistui parhaiten. Elovaara on yksi kolmesta persuedustajista, jotka eivät allekirjoittaneet Aito avioliitto -kansalaisadressia.

    VastaaPoista
  50. Kyllä ne muutkin persupoliisit lähtevät! Packalen on luvannut perustaa oman poliisien puolueen. Eläköön!
    Mutta vakavasti ottaen mitä sitten tehdään,jos Persut eivät suostu eroamaan hallituksesta? Tähänhän viittasivat eiliset vapuheenjohtaja Huhtasaaren lausunnot A-studiossa. Vistbacka ei aikoinaan suostunut eroamaan Holkerin hallituksesta, ja tilannehan ratkesi vasta sillä,että Holkeri pääministerinä uhkasi harjoittaa koko eduskunnan. Ei siis taloa,vaan ajaa kansanedustajat sieltä pois! Kaikkeahan sitä täälläkin Suomessa on tapahtunut,mutta ei muistaakseni tapeltu kuten Ukrainassa ja Valko Venäjällä sekä oikeassa Venäjän parlamentissa! Älkää siis tapelko näin juhlavuotena!

    VastaaPoista
  51. YLE (päivittää)

    20 edustajaa lähtee ja muodostaa oman eduskuntaryhmän.

    Kyse ei ole vain siitä että Jussi Halla-aho valittiin vaan niistä tahoista, jotka puolueen kaappasivat, sanoo kansanedustaja Simon Elo ennen ryhmäkokousta.

    Jari Lindström sanoo joutuneensa raskain mielin myöntämään, että perussuomalaiset ei ole se puolue johon hän liittyi.

    VastaaPoista
  52. Kauanko kestää että Lex Soini kumotaan?

    VastaaPoista