Roni Rekomaa/Lehtikuva
Niinistön kampanja täydessä käynnissä kesäkuun alussa Hakaniemen torilla. Ehdokas itse väittää kivenkovaa aloittavansa kampanjansa vasta 6.12. jälkeen.
1. Tasavallan presidentti Sauli Väinämö Niinistö (69) kertoi tokokuun lopulla Mäntyniemessä, että hän hakee kuuden vuoden jatkokautta presidenttinä. Hän sanoi kuitenkin, ettei lähde kokoomuksen - Niinistö nousi vuoden 2012 vaaleissa presidentiksi kokoomuksen ehdokkaana - tai minkään muunkaan puolueen ehdokkaaksi vaan asettuu ehdolle valitsijayhdistyksen ehdokkaana, jos tätä varten perustettu kampanjatoimisto saa kerätyksi riittävän määrän hänen ehdokkuuttaan tukevia kannattajakortteja.
Niinistön kampanja täydessä käynnissä kesäkuun alussa Hakaniemen torilla. Ehdokas itse väittää kivenkovaa aloittavansa kampanjansa vasta 6.12. jälkeen.
1. Tasavallan presidentti Sauli Väinämö Niinistö (69) kertoi tokokuun lopulla Mäntyniemessä, että hän hakee kuuden vuoden jatkokautta presidenttinä. Hän sanoi kuitenkin, ettei lähde kokoomuksen - Niinistö nousi vuoden 2012 vaaleissa presidentiksi kokoomuksen ehdokkaana - tai minkään muunkaan puolueen ehdokkaaksi vaan asettuu ehdolle valitsijayhdistyksen ehdokkaana, jos tätä varten perustettu kampanjatoimisto saa kerätyksi riittävän määrän hänen ehdokkuuttaan tukevia kannattajakortteja.
2. Kampanjaporukka, jota on vetänyt Sauli Niinistön vanha kaveri ja kokoomuksen entinen kansanedustaja Heikki A. Ollila, kertoi tänään, että kannattajakortteja on allekirjoitettu noin 156 000 kappaletta. Valitsijayhdistyksen presidenttiehdokaan pitää lain mukaan kerätä (vain) 20 000 kannattajakorttia, joten Niinistön kampanja ylitti tavoitteen selvästi.
3. Korttien määrää on hehkutettu suomalaiskansallliseen tyyliin kovasti ja estoitta. Kampanjan vetomies Heikki A. Ollila on itse tietenkin pitänyt "omaa saavutustaan" ja 156 000 korttia suorastaan "mykistävänä" määränä. Mykistävänä ja "todella suurena märänä" saavutusta pitää myös Junkkari-blogissaan HS:n Marko Junkkari. Ilta-Sanomien toimittaja Mika Lehto puolestaan on sitä mieltä, että määrä on "suorastaan huikea" ja "ennennäkemättömän suuri", "valtava" jne. Yli-innostus on tällaisissa tapauksissa suomalaisille kovin tyypillistä. HS:n J-P. Raesteen kirjoittaman jutun otsikko toitottaa, että "ovela taktiikka luo onnistuneesti mielikuvaa koko kansan presidenttinä". Jasså, mutta kokonaan toinen asia on, uppoaako moinen viekastelu ja oveluus läheskään koko kansaan. Kukaan ei ole sentään luonnehtinut Niinistöä "Vanhaksi ketuksi". Toimittajille voitaisiin järjestää kisa siitä, kuka heistä keksii "huikeimman" luonnehdinnan 156 000 kortille.
4. Itse en pidä kannattajakorttien määrää mitenkään suurena saatikka mykistävänä, huikeana, ihmellisenä yms. saavutuksena. Kortteja kerättiin sentään ympäri Suomea yli kolme kuukautta ja keräämistä varten oli pantu pystyyn 120 keräyspistettä; kortteja oli mahdollista myös tulostaa netistä ja niitä saatiin palauttaa postitse. Erilaisia keräystapahtumia järjestettiin peräti yli 500. Kesällä ihmiset liikkuivat sankoin joukoin erilaisissa tilaisuuksissa, festareilla, matalousnäytelyissä, lukuisilla juhannusjuhlilla, ravikilpailuissa, Porin Jazzeissa, Savonlinnan oopperajuhlilla jne, jne., joissa kortteja tietenkin myös kerättiin innolla. Veikkasin toukokuun lopulla julkaisemassani blogijutussa, että kannattajakortteja saadaan helposti kerättyä ainakin 200 000 kappaletta, tästä määrästä jäätiin nyt kuitenkin selvästi. Sauli Niinistön oma kampanja, jota hän on tosiasiallisesti käynyt jo monta kuukautta osallistuessaan eri puolilla maata monenkirjaviin tilaisuuksiin ja kissanristiäisiin, on toki myös lisännyt ihmisten halukkuutta korttien allekirjoittamiseen.
5. Miksi kortteja ylipäätään kerättiin noin kauan ja innokkaasti, sillä kannattajayhdistyksen perustamiseenhan olisi riittänyt 20 000 kortin kokoon saaminen? Vastaus on yksinkertaisesti se, että Sauli Niinistön ja hänen kampanjaväkensä tavoitteena oli näissä "korttisulkeisissa", jotka muistuttavat jonkinlaista esivaalia, lyödä kuvaannollisesti muille ehdokkaille piti ns. luu kurkkuun ja osoittaa, että he ovat liikkeellä täysin turhaan.
6. Kannattajakorttien kerääminen oli siten tarkoitettu voimannäytöksi, mutta ketä tällainen hieman turhalta tuntuva pullistelu oikeastaan hyödyttää? Muiden ehdokkaiden kannalta jo Sauli Niinistön venkoilu "kampanjoida vai eikö kampanjoida" on osoitus ylimielisyydestä ja hänen asettautumisensa kannattajayhdistyksen ehdokkaaksi itse asiassa turha manööveri, koska kaikki kuitenkin tietävät, että Sauli Niinistö edustaa nimenomaan kokoomuslaisia arvoja ja on vaaleissa ensi sijassa hyvin toimeentulevien kansalaisten ehdokas. Vaikka Sauli venkoili viikko- ja kuukausikaupalla ehdokkaaksi asettumisellaan, kaikki kuitenkin oikein hyvin tiesivät, että hän on ilman muuta ehdokas.
7. Iltapäivälehtien poliittiset toimittajat - I-S:n Timo Haapala tietenkin kaikkein kärjessä - ovat jo viikko- tai kuukausitolkulla - kirjoittaneet, että presidentinvaalit olisivat jotenkin turha näytös, koska muilla ehdokkailla ei ole Niinistöä vastaan minkäänlaisia m enestymisen mahdollisuuksia. Kannattajakorttien määrän selvittyä nämä "huutelut" tietenkin vain voimistuvat. Mutta eihän asia tietenkään näin ole, sillä presidentinvaalit ovat demokratiassa aina merkittävä asia, eikä tämä tosiasia muutu miksikään sen vuoksi, että yksi ehdokas on selvä ennakkosuosikki. Vaalit antavat äänioikeutetuille ihmisille omakohtaisen mahdollisuuden vaikuttaa ja lausua mielipiteensä kansakunnalle tärkeästä asiasta. Istuva presidentti haluaisi tietenkin tulla valituksi jo ensimmäisellä äänestyskierroksella, mutta kun vaalissa on mukana 6 tai 7 muutakin ehdokasta, tuon tavoitteen saavuttaminen ei ole helppo tehtävä eikä itsestäänselvyys. Niistä ihmisistä, jotka äänestävät jotakuta muuta kuin istuvaa presidenttiä, monet toimivat näin siksi, että haluavat nimenomaan vastustaa istuvan presidentin uudelleen valintaa.
8. Itse en äänestänyt Sauli Niinistöä vuoden 2012 vaaleissa enkä tule äänestämään häntä tälläkään kertaa. Niinistön näytöt presidenttinä ovat suhteellisen vaatimatonta luokkaa, mutta ennen kaikkea vierastan miehen luonteenlaatua sekä yli-innokasta kansansuosion tavoittelua. Olen monissa blogijutuissa jo yksilöinyt syitä, joiden vuoksi en kannata Niinistöä ja hänen uudelleen valintaansa. Hän on tyypillinen pikkupolitikointiin taipuvainen venkoilija, omahyväinen besserwisser, kaksinaamainen poliittinen peluri, melko keskinkertainen juristi, joka vetoaa mielellään mutta lähinnä vain hämäystarkoituksessa oikeusvaltioon ja oikeusjärjestykseen, kiihkeästi kampanjoiva ja ihmisiä kättelemään pyrkivä ehdokas, vaikka selitteleekin venkoillen aloittavansa kampanjansa muka vasta 6.12. jälkeen jne.
9. Ihmisten ei ole suinkaan pakko äänestää Sauli Niinistöä, vaikka siihen on nyt tällä ovelalla kannattajakorttien keruulla pyrittykin, vaikka "kaikenmaailman" politiikan toimittajat, tutkijat ja Niinistön poliittiset tukijat ym. miten kailottaisivat Niinistön ylivertaisuutta. Niinistö ei ole todellisuudessa ylivertainen ehdokas, vaan loppujen lopuksi aika tavallinen poliitikko, joka hiiltyy tarpeen tulleen nopeasti siinä missä muutkin poliitikot. Tämä nähtiin viimeksi Sauli Niinistön vierailulla Valkoisessa talossa ja vierailun jälkimainingeissa, jossa hän yritti rutata Matti Vanhasen osin väärillä tiedoilla maanrakoon. Koko kansan presidentiksi ja "maan isäksi" Niinistöllä ei minusta ole edellytyksiä. Niinistö on mielellään luonut mielikuvaa, että hän ja vain hän voisi menestyksellisesti johtaa Suomen ulko-ja turvallisuuspolitiikkaa, mutta maan ulkopolitiikaa ei voida perustaa pelkkien mielikuvien varaan. Niinistö on tehnyt toki lukuisia valtio- tai työvierailuja muihin maihin ja vastaanottanut kotimaassa korkeita vieraita mm. Venäjältä, Kiinasta, Japanista jne. Tällaisten tapaamisten avulla luodaan kuitenkin lähinnä vain mielikuvaa presidentin muka ylivertaisista kyvistä, mutta todellisuudessa noissa lyhyissä keskusteluissa ei voida vaikuttaa ulko-ja turvallisuuspolitiikkaan juuri lainkaan.
10. Minä en pidä Sauli Niinistöstä enkä hänen tavoistaan ja tyylistään, mitäpä sitä kieltämään. Onneksi tulevissa presidentinvaalissa on monta hyvää ja pätevää ehdokasta, jotka voin hyvin perustein asettaa Sauli Niinistön edelle. He eivät venkoile eivätkä puhu epäselvästi kierrellen ja kaarellen, vaan puhuvat suoraan ja selkokielellä ja katsovat keskustelukumppaneitaan reilusti silmiin. Heillä on minusta hyvät edellytykset johtaa Suomen ulko- ja turvallisuspolitiikkaa. Turvallisuuspolitiikkaan kuuluu myös maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikka, joiden osalta Suomi ei ole Sauli Niinistön kaudella onnistunut. kovin kaan hyvin.
11. Presidentti ei suinkaan johda maan ulkopoliitikkaa yksin, vaan hän työskentelee yhteistoiminnassa valtioneuvoston eli maan hallituksen kanssa; näin sanotaan perustuslaissa (93 §). Suomessa ulkopolitiikan hoitamiseen osallistuvat presidentin ohella monet muutkin poliitikot ja piirit, kuten pääministeri, ulkoministeri, hallituksen utva, UM ja sen monet ulkopolitiikkaa työkseen tekevät pätevät virkamiehet, erilaiset ulkopoliittiset tutkimuslaitokset ja instituutit, jotka ovat pullollaan korkealuokkaisia tutkijoita, suomalaiset suurlähettiläät, eduskunta ja sen ulkosianvaliokunta asiantuntijoneen jne. Näitä tahoja ja niihin kertynyttä pätevää asiantuntijuutta tasavallan presidentti ja maan halitus voivat ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa johtaessaan hyödyntää.
12. Nyt päättyneesssä "Sauli Niinistön omassa esivaalissa" eli kannattajakorttien keruussa Niinistön kampanjatoimisto sai 3,5 kuukautta kestäneiden ponnistelujen jälkeen taakseen 150 -160 000 kannattajaa. Tämä on varsin vähäinen määrä, kun otetaan huomioon, että presidentinvaaleissa on noin 4,5 miljoonaa äänioikeutettua ihmistä, joista äänestää ennakkoon ja vaalipäivä 28. tammikuuta todennäköisesti noin 3,3 miljoonaa kansalaista. Jotta toista äänestyskierrosta ei tarvitsisi järjestää, parhaiten menestyvän ehdokkaan tulisi saada ensimmäisellä kierroksella noin 1,5 miljoonaa ääntä. Ennustan, että kukaan ehdokkaista, ei edes istuva presidentti, tähän kykene, vaan valtakunnassa joudutaan toimittamaan toinen äänestyskierros.
13. Matti Vanhanen on tänään Ilta-Sanomien hastattelussaan kritisoinut Sauli Niinistön kaksoisstrategiaa, jossa kannattajat ovat olleet liikkellä, mutta itse ehdokas ei ole ollut ehdokkaana. Oikein, vaikka itse kuitenkin lisäisin, että kyllä kansa tietää, siis sen että Sauli Niinistö on faktisesti ollut ehdokkaana jo Mäntyniemessä toukokuun lopulla pitämästään tiedotustilaisuudesta lähtien. Kansa on myös nähnyt, millaisella kiihkolla ja intesiivisyydellä Sauli Niinistö on kampanjaansa vetänyt, vaikka mies itse on koko ajan vain venkoillut ja väittänyt hoitaneensa vain tasavallan presidentille kuuluvia velvollisuuksia. Selkokielellä ilmaistuna Niinistö on siis yrittänyt "kusettaa" kansaa, mutta kansa ei ole toki ollut niin tyhmä kuin presidentti on ylimielisyydessään kuvitellut.
Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari (ps) Ita-Sanomille:
VastaaPoistaNiinistön kannattajakorttien määrä ei yllättänyt.
Niinistö käyttää 100 prosenttisesti ja häikäilemättä hyväkseen nykyistä virkakauttaan ja sen tuomaa julkisuutta.
VastaaPoistaSuomen 100-vuotta juhlavuosi on auttanut Niinistöä kampanjoinnissa. Ilman sitä eivät ovet olisi avautuneet maailman johtajien tapaamisille. Hän oli juuri kampanjamatkalla myös rapakon toisella puolella häikäilemättä, siellä myös siellä on paljon suomalaisia äänestäjiä. Toki tämä reissu oli naamioitu YK-kokousverhon taakse. YK:n yleiskokouksesssa juuri kukaan ei ollut vaivautunut saapua kuuntelemaan Niinistön aamutuimaan pitämää puhetta, jonka tämä luki paperista; noh, Timo Soini oli sentään saatu harätettyä ja tuotua tilaisuuteen.
Toivokaamme kuitenkin, että presidentin vaaleista tulisi perusteellinen. Olisi erinomaista vaalien laatutason ja viihdyttävyyden varmistamiseksi että myös Paavo Väyrynen saisi korttinsa kasaan. Saataisiin edes jotakuin uskottava ja todellinen vaihtoehto yltiöliberaalisuudelle ja Nato-linjalle, niin ja sille sietämättömälle venkoilulle, jota Sauli on harrastanut.
Nim. Isänmaan puolesta
Blogijutussa mainittuun Sauli niinistön syntilistaaan (kappale 8) pitää toki vielä lisätä presidentin asiaton puuttuminen perussuomalaisten kesäkuun alussa tekemiin johtajavalintoihin Jyväskylän kokouksessa.
VastaaPoistaTasavallan presientin toimivaltuuksiin tuollainen asia ei tietenkään kuulu, joten Niinistö ylitti valtuutensa. Mutta Niinistöpä vaan meni tuomitsemaan kerran jo oikeudessa lainvoimaisella päätöksellä tuomitut Jussi Halla-ahon ja Teuvo Hakkaraisen uudelleen rasistista rikoksista ja moittimaan heitä siitä, ettei he ole osoittaneet "tehokasta katumusta".
Olen varma siitä, että Sauli Niinistö oli yhdessä Timo Soinin, Juha Sipilän ja Petteri Orpon kanssa juonimassa Halla-ahon johtamat perussuomalaiset ulos hallituksessa ja yllyttämässä persuista loikanneiden viiden ministerin ja eräiden kansanedustajien ryhtymään toimiin uuden eduskuntaryhmän ("sinisten") perustamiseksi niin, ettei hallitusta tarvinnut hajoittaa. Nyt tämä "sekasikiöhallitus", jossa ottopojilla eli sinisellä ryhmällä, jota kannattaa vain 1,5 prosenttia kansalaisista, on viisi ministerinsallkua eli yhtä monta kuin kokoomuksella, jonka kannatus on 21 prosentin luokkaa. Tämä manööveri muistetaan vielä pitkään ja sen yksi tekijä, jonka vuoksi keskusta joutuu todennäköisesti ensi kesänä vaihtamaan puheenjohtaansa ja antamaan Juha Sipilälle lähtöpassit myös pääministerin paikalta.
Tekisi mieli sanoa, että otetaan rauhallisesti. Jokainen voi uskoa mihin tahtoo ja kannattaa ketä haluaa, sillä valinnanvaraa on jo nyt. Yli 156 000 kannattajakorttia on kiistatta mykistävä saavutus ja historiallinen. Jokainen noista on joutunut näkemään myös hieman vaivaa, enemmän kuin äänestyskopissa.
VastaaPoistaJos Väyrynen vielä tulee ehdolle merkitsee se vielä pienempää kannatusta Huhtasaarelle ja Vanhaselle, kumpikin tulee jäämään reilusti alle 10% kannatuksessa. Niinistön kansansuosio ei perustu mihinkään venkoiluun, piilokampanjointiin tai Suomen 100-vuotisjuhlien hyväksikäyttöön, vaan siinä pohjalla on jo vuosikymmenien työ. Hän on rehti mies, elää niin kuin opettaa, ja jopa Huhtasaari sanoi, että presidentin ulkopoliittiset tehtävät Niinistö on hyvin hoitanut.
Samat sanat "rauhallisesta otosta" (nauttimisesta) myös anonyymille!
VastaaPoista156 000 korttia ja kannattajaa ei ole kovin paljon eivätkä ne ratkaise vaaleja, joihin on syytä käydä pelolla vaikka ukinka peloteltaisiin! 156 000 kannttajan lisäsäki tarvitaan myös ne "puuttuvat" 1,5 miljoonaa äänestäjää, jotta vaalit ratkeaisivat jo eka-kierroksella. Kyllä niitä kortteja on kerätty paita märkänä ja pikin maita ja mantuja, katuja ja toreja. Siitä eimole epäilystäkään.
Jokaisella on toki oikeus mielipiteeseensä, mutta itse en pidä 156 000 korttia todellakaan minään "mykistävänä" tuloksena reilun kolmen kuukauden työlle ympäri Suomea.
Jos Väyrynen tulee vielä "häiritsemään" Niinistön rauhaa - kampanjansahan presidentti venkoilee aloittavansa vasta ennen joulua ja sitten ovat välissä joulun ja uuden vuoden pyhät ja myös loppiainen (1) - niin sitä suurempi on tietenin muiden ehdokkaiden yhteinen äänimäärä, joka on ratkaisevassa asemassa tuleeko toinen kierros vai ei.
Anonyymillä on kova halu ja hinku julistaa jo nyt eräiden ehdokkaiden ääniosuuden jäävän alle 10 prosentin. Näin ennustettiin myös ennen 2012 vaaleja - Väyryselle povatiin tähän aikaan 2-3 prossan kannatusta - mutta niin vain jouduttiin toimittamaan toinen kierros; Väyrynen sai eka-kierroksella17,5 %, Pekka Haavisto 18,7 ja Niinistö 37 %. Jos Väyrynen ei enää menesty, niin nyt voivat olla vuorossa Matti Vanhanen ja Laura Huhtasaari, eikä Tuula Haataistakaan sovi unohtaa.
Ulkopolitiikan hoitoa ei ole vain se, kuinka monen presidentin yms. kanssa Suomen presidentti on ehtinyt kuuden vuoden aikana keskustellla ja tavata taikka montako matkaa ja vierailua hän on tehnyt eri puolille maailmaa. Noilla tapaamisilla ei ulkopolitiikkaa suinkaan "tehdä". Pitäisi saada myös jotain näyttöä "hyvästä hoitamiesta". Mitä Sauli Niinistö on tehnyt ja saanut aikaan esim. Itämeren turvallisuustilanteen normalisoimiseksi tai parantamiseksi? Tuo turvallisuustilannehan on Niinistön kaudella koko ajan vain pahentunut. Ei riitä, että presidentti hokee hokemasta päästyään jotakin epäselvää transpondereista, turvallisuustilanteesta, mustasta jäästä, arktisesta alueesta jne.jne.
Sauli Niinistön FB-viesti:
VastaaPoista"Nöyrin kiitos saamastani tuesta! Tuli 156 000 kannustusta, se antaa voimia. SN"
Iltapäivälehdet repäisivät Niinistön kiitoksista isot otsikot, joissa julistetaan, että "Niinistö liikuttui" saamastaan tuesta!
Mistä tuo liikutus ilmenisi? Itse en havainnut 10 sanaa käsittävästä viestistä liikutuksen poikastakaan.
Jo on Salen hypetys huipussaan, meinaan!
Ne onkin, kato, krokotiilin kyyneliä!
VastaaPoistaAivan huikeeta! Aattele ny vaikka itse: Presidentti liikuttui!
VastaaPoistaNiinistölle kerätyt kannattajakortit, siis nuo monien mielestä kovin maagisilta tuntuvat 156 000, näyttävät hurmanneen myös politiikan tutkijan.
VastaaPoistaEduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku jokisipilä nimittäin hehkuttaa STT:lle, että presidentinvaalien eteneminen toiselle kierrokselle vaatii Sauli Niinistön kilpakumppaneilta täydellistä onnistumista.
Gallupmenestystäkin keränneen Niinistön asemia vahvistaa hänelle kerätty valtava 156 000:n kannattajakortin potti, joka julkistettiin maanantaina. Kyse on politiikan tutkijan mukaan "veret seisauttavasta kampanja-avauksesta", vaikka Niinistön kampanjaa ei vielä ole edes virallisesti avattu.
– Onhan tämä sellainen lähtö, että näiden toisten ehdokkaiden kilpailuasetelma suhteessa Niinistöön näyttää erittäin hankalalta. Jos joku aikoo kisan toiselle kierrokselle työntää (viedä), kyllä se vaatii täydellistä kampanjan onnistumista haastajalta, puntaroi Jokisipilä STT:lle maanantaina.
Tutkija saattaa toki olla oikeassa asiassa, joka on tietenkin jo muutenkin selvä asia.
Arvoisa blogisti on kirjoituksessaan oikeassa, paitsi kun hän toteaa "melko keskinkertainen juristi". Tässä mennään pieleen, SN on surkea juristi, ammattitaidoton jne. Jos olisi oikea tai edes keskinkertainen, niin olisi ihan vinkkinä sanonnut yksityisesti Sipilälle ja kumppaneille, että sote-sössö ym. hörhelöinnit törmäävät perustuslakiin.
VastaaPoistaPuolitoista vuotta sitten ei viitsinyt ottaa vastaan erään valtion presidenttiä, jota vastaanottamaan oli naapurissa komennettu koko kuningashuone, jopa se Madeleinekin! Sauli maksaa meille enemmän kuin Ruotsille kuningas, mainosarvo kansainvälisesti nolla. Niin ja sitten vaalitkin joka kuudes vuosi!
En äänestänyt Saulia 2012, en äänetä nytkään. Itse pirukin olisi parempi vaihtoehto.
Harmi, että persut eivät laittaneet ehdolle Hakkaraista. Häntä olisin äijäilyn tähden äänestänyt, vaikka en persuja muuten kannatakkaan,
No, mutta Oscari!
VastaaPoistaOnhan persuilla ehdokkaana kuitenkin tämä Laura Huhtasaari, valovoimainen ja sanavalmis nainen Porista! Halla-aho intoutui kuvaamaan Huhtasaarta perussuomalaisten "ruumiilliistumaksi"!
Kuten blogijutussani totesin, monet äänestävät jotakuta muuta ehdokasta kuin Niinistöä siksi, etteivät haluaisi Niinistön jatkavan vaikka tietävät, ettei heidän ehdokkaallaan ole menestymisen mahdollisuuksia vaalissa voittoon asti. Tässäkin mielessä, siis protestina istuvalle presidenttinä, vaaleilla on tärkeä merkitys.
Täytyy todella suuresti ihmetellä näitä politiikan toimittajia, jotka hehkuttavat hehkuttamista päästyään Niinistöä, koska hän on ennakkosuosikkina niin ylivoimainen ehdokas, ettei muilla ole edes teoreettisia mahiksia voittaa häntä. Eivät toimittajapoloiset tajua eivtkä ymmärrä, että vaalit ovat tästä huolimatta rttäin merkitykselliset. Jonkun muun ehdokkaan äänestäminen voi olla protesti istuvalle presidntille ja hänen toiminnalleen, etenkin hänen härskille piilokampanjoinnilleen.
Tänään edellä blogijuttussa nimeltä mainittu I-S:n toimittaja MIka Lehto kyllä myöntää I-S:n printissä, että Niinistö on kampanjoinut koko ajan, mutta on tehnyt sen "ovelasti" ja suorastaan "nerokkaalla tavalla".. Kampanja on Lehdon mukaan hoitunut osin itsestään, kun SN on käynyt ympäri Suomea ja maailmaa juhlistamassa Suomen satavuotista itsenäisyyttä. Suorastaan neronleimauksena Lehto pitää Niinistön tapaa ryhtyä kannattajayhdistyksen ehdokkaaksi.
VastaaPoistaNiinpä. Tuostakin Lehdon kommentista ilmenee lähes kaikille toimittajille ominainen kriitikitön tapa ilmaista alamisen kritiikitön ihailu ja kunnioitus presidentin oveluudesta ja "neronleimauksesta". On surullista, etteivät toimittajat ymmärrä, missä oikeasti mennään. Noj, presidentin ylistäminen ja kehuminen on toimittajan kannalta varsin helppoa, paljon helpompaa kuin hänen toimintapojensa kriittinen tarkastelu.
Minusta Niinistön mainituissa tavoissa ja tempuissa ei ole mitään ylistämisen aihetta. Pidän itse Niinistön sanottua oveluutta härskinä ja häikäilemättömänä venkoiluna ja presidenttiin uskovien ihmisten ylimielisenä vedättämisenä. Kannattajakorttien keruu on itse asiassa täysin turha operaatio.
Uusi Suomi menee kannattajakorttien lukumäärän ihmettelyssä varsin pitkälle Niinistön nuoleskelussa, sillä lehti pitää lukua 156 000 "järisyttävän suurena". Hehheh!
VastaaPoistaKannattajakorttien lukumäärästä ei voi päätellä vielä mitään varsinaisen vaalien lopputuloksesta.. Miksi tosiaankin piti kerätä 156 000 korttia,kun 20 000 olisi riittänyt, hullun työtä! Iltalehden arvio,että Niinistön korttien keräämisestä tulee pönpöösi vaikutelma ja hyväosaisten mielipiteen ilmentymä, on oikea. Korttien älytön kerääminen kääntyy vaaleissa Niinistöä vastan ja tekee hänelle karhunpalveluksen.
VastaaPoistaVastaus siihen, miksi piti kerätä 156 000 korttia on se,että Sauli Niinistön täytyy olla hyvin suuri narsisti.Mikään muu ei selitä näin suurta suuren määrän korttien keräämistä. Jos Niinistö olisi kunnioittanut vähääkään muita presidenttiehdokkaita, hän olisi asennoitunut muiden ehdokkaiden tasolle, eikä ryhtynyt rehvastelemaan nykyisellä statuksellaan, joka on Niinistölle tässä vaiheessa etulyöntiaseman.
VastaaPoistaOlen samaa mieltä,että Niinistö sain " vain" 156 000 korttia kasaan,eikä suinkaan "huiman määrän" kortteja. Varmaan kaikki kokoomuksen jäsenet, paljonko heitä sitten onkaan,on itsestään liitetty korttien antajaksi. Sitten on avattu kymmeniä ellei satoja " kirjoituspisteitä" eri puolille Suomea, muun muassa jopa eduskunnan pienoisparlamenttiin, jossa kaikki " isänmaallisimmat" ovat saamani tietojen mukaan perhekuntineen käyneet kirjoittamassa kortteja. Sopii kysyä,onko eduskuntatalo ollut oikea paikka kerätä yhden presidenttiehdokkaana kannattajakortteja?
Eräs lehti kirjoitti,että Niinistö pääsee "mummojen äänillä" presidentiksi. Väheksymättä mitenkään " mummoja" on ehkä kyseenalaista, miksi korttien kirjoittaminen on masinoitu saamieni tietojen mukaan myös eräissä vanhojenkodeissa. Niinistöstä näytetään tehtävän "koko kansan presidenttiä". En usko, että se onnistuu. Se kuka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa, pitänee paikkansa tässäkin asiassa. Niinistö voittanee vaalit, mutta miten hänen pintansa kestää toisella kierroksella väitellä Laura Huhtasaaren kanssa noudattamastaan tai noudattamatta jättämästään EU-politiikasta?
Kaikki pitävät niin varmana Niinistön ylivoimaista menestystä presidentivaaleissa, että kovin monet antavat äänensä ensimmäisellä kierroksella jollekin muulle ehdokkaalle.
VastaaPoistaTästä on seurauksena se, että Sauli Niinistö ei pääsekkään toiselle kierrokselle.
Fitti juttu se.
Vuoden 1991 Miss Suomi tietää, kumpi on paree. Sauli Väinämö ja Matti Taneli ovat hänen kauttaan napalankoja.
VastaaPoistaSilviisii! Sillähän se sitten selviäisi.
VastaaPoistaSauli Väinämö on, näin voisi kai sanoa, tietyllä tavalla sukurakas ihminen. Sitkeät nettikielet näet väittävät, että hän olisi, paitsi Jenni Haukion aviomies, myös tämän kummisetä, yhdessä edesmenneen ensimmäisen vaimonsa kanssa.
Tuon väitteen paikkansapiävyys olisi joka tapauksessa hyvä selvittää.
"ketä tällainen hieman turhalta tuntuva pullistelu oikeastaan hyödyttää?"
VastaaPoistaTaitaisiko tuota paremmin sanoa.
No, voihan tämä korttien keruu pientä itsekorostusta olla, mutta se sallittakoon. Niinistö on osoittanut pätevyytensä presidenttinä. Hän on älykäs ja sanavalmis, on luonut toimivat yhteydet keskeisiin valtioihin, eikä ole pelkoa, että hänen suustaan pääsisi sammakoita. Mitäpä hyvää miestä vaihtamaan!
VastaaPoistaKuulehan Jyrki. Mis sie tarvitset oikei hyvvää miestä, täs siul on sellane.
PoistaHyödyttää ainakin iltapäivälehtiä, jotka ovat nyt kaksi päibää kertoneet tuosta "mahtavasta" ja "mykistävästä" saavutuksesta eli kannattajakrteista!
VastaaPoistaYhtäältä kaikki politiikan toimittajat kertovat, ovat kertoneet jo monta kuukautta, että valin tulos on täysin selvä, mutta toisaalta he kirjoittavat ja heidän lehtensä julkaisevat lähes joka päivä vähintään sivun juttuja ehdokkaista ja vaaleista. Esimerkkinä vaikkapa Ilta-Sanomat, jossa oli tänäänkin kaksi sivua juttua prsidenttiehdokkaista ja toimittaja Mika Lehdon kolumi tai vastaava. Jokaikinen pakina, kolumni tai vastaava päättyy aina toteamukseen, että muilla ehdokkailla ei ole mitään mahdollisuuksia vaaleissa.
Jos näin on ja vaalit ovat tuloksen selvyyden vuoksi varsin tylsät, niin miksi ihmeessä nuo lehdet kuitenkin julkaisevat joka päivä juttuja vaaleista ja presidenttiehdokkaista ja kehuvat kilpaa Sauli Niinistön ylivoimaisuutta?
Lehdet ja toimittajat tekevät kovasti töitä Niinistön valinnan eteen ja muiden ehdokkaiden molaamiseksi, Ne ja ne kuuluvat Niinistön kampanjaväen parhaimmistoon!
Edellä anonyymi, joka tuntuu olevan Niinistön tosi fani, kirjoittaa, että Niinistö on luonut hyvät suhteet ja toimivat yhteydet "keskeisiin valtioihin". Todellako? Olisin kuvitellut, että henkilöt ja myös presidentit luovat suhteita muihin henkilöihin, eivät sentään valtioihin. Eiköhän siis riitä, kun sanotaan, että niinistö on luonut yhteydet muiden maiden presidentteihin.
VastaaPoistaJos Niistö on todella noin hyvä ja suorastaan loistava, kuten anonyymi edellä vakuuttaa, niin mihin ihmeeseen hän on tarvinnut tuollaista "pientä itsekorostusta" eli merkillistä korttikampanjaa? Taitaa presidenti todellakin olla jonkin sortin narsisti. Kovan luokan venkoilijaksihan Niiistö on jo todistettu.
Vaatimus "tehokkaasta katumisesta" oli kyllä yksi sammakko, jonka Niinistö päästi suustaan Kultarannan teltassa, kun hän halusi lisää kansansuosiota saadakseen tuomita uudelleen Jussi Halla-ahon ja Teuvo Hakkaraisen.
Kuten kuvistakin näkee Sauli Niinistö ei suinkaan pudota,vaan heittää aloituskiekon pelaajille. Kyllä Saulin pitäisi urheilumiehenä tietää,miten jääkiekkopeli alkaa. Niinistölle olisi pitänyt panna myös luistimet jalkaan ja kypärä päähän. Silloin edes perusvarustus oli ollut asianmukainen.
VastaaPoistaNiinistö ei ole aloittanut vielä edes presidenttipeliä. Hän on tosin avannut senkin pelin heittäytymällä virran vietäväksi. Aloitukset näyttävät olevan Salelle siis vaikeita!!!
Erinomainen havainto anonyymiltä!
VastaaPoistaKyllä kansalaiset valvovat tarkasti presidentin tekemisiä ja toimintaa!
KYLLÄ KANSA TIETÄÄ! TOSI ON!
Mieleinen kannanotto US:ssa, jopa kommentit poikkeuksellisen asiallisia. Komppaan.
VastaaPoistahttp://ristosuvanto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243573-kaksi-sauli-niiniston-karmeaa-virhetta-ja-tahdoton-suomi
Vaalien toinen kierros on toivottava, jotta Niinistö ei pääse liian helpolla ja jotta saadaan nostettua esille ajankohtaisia, presidentin tehtäviin liittyviä aiheita. Sen lisäksi vaaliväittelyt ovat mitä suurimmassa määrin kansanhuvia.
VastaaPoista