1. Antti Rinteestä on hyvää vauhtia tulossa ongelma johtamalleen Sdp:lle. Hänen johdollaan demaripuolue kärsi eduskuntavaaleissa jälleen - jo toisen kerran peräkkäin - rökäletappion ja menetti kahdeksan kansanedustajan paikkaa. Rinne on ajanut lyhyen ajan sisällä muutaman kerran niin sanotusti miinaan. Puoluejohtajien suuressa vaalikeskustelussa vajaa kaksi viikkoa sitten Antti Rinne meni Carl Haglundin virittämään ansaan, kun oli kyse siitä, minkä ja missä lausutun tekstin Haglund luki mainitussa tilaisuudessa.
2. Vaalien jälkeen Antti Rinne kehotti Jutta Urpilaista luopumaan tavoittelemasta demareiden eduskuntaryhhmän puheenjohtajan paikkaa. Urpilaisen mukaan Rinne perusteli pyyntöään sillä, että he kaksi, siis Jutta ja Antti, edustavat puolueessa "erilaista linjaa. Rinne tietenkin kiisti mainitun perustelun, mutta tokkopa Urpilainen olisi keskinyt Rinteen sanoman omasta päästään. Kömmähdyksen jälkeen Rinne samoin kuin uudeksi ryhmäjohtajaksi valittu Antti Lindtman vakuuttelivat dermariryhmän olevan yhtenäinen.
3. Rinteen ja Lindtmanin vakuutteluja on vaikea uskoa todeksi, sillä tähän mennessä useat sdp:n kansanedustajat ovat ehtineet todeta, että demareiden olisi parasta jättäytyä oppositoon. Mutta Antti Rinne on toista maata, siis eri linjalla myös tässä asiassa, sillä hän tavoittelee demareiden pääsyä hallitukseen ja samall itselleen kunnon ministerin salkkua. Näin siitä huolimatta, että hän tyri demareden mahdollisuudet jo Stubbin hallituksessa riitelemällä kokoomuksen kanssa miltei kaikista mahdollisista asoista, aina kalastusmaksusta alkaen.
4. Toissapäivänä Yle Uutiset esitti videon Antti Rinteen ja hänen slovakialaisen kollegansa Peter Kaimirin EU:n valtiovarainministerien kokouksessa käymästä lyhyestä keskustelusta. Siinä Rinne esitti omasta aloitteestaan ja täysin yllättäen näkemyksen, jonka mukaan Jutta Urpilainen pyrkisi takaisin demareiden puheenjohtajaksi. Rinne ei ilmeisesti huomannut, että pöydällä oleva mikrofoni oli päällä. Ministereiden keskustelu eteni näin:
Rinne: "Jutta on nyt aloittanut kampajan".
Kamir: "Minkä kampanjan"?
Rinne: "Puheenjohtajakampanjan".
Kamir: "Siis teidän puolueenneko? Eli hän haluaa takaisin".
Rinne: "Kyllä".
5. Eilen Antti Rinne ei ollut median tavoitettavissa. Tänään Eero "Don" Heinäluoma, entisiä ay-pamppuja hänkin, selitti, että Rinteen "avautuminen" Peter Kaimirille Jutasta on vain "myrsky vesilasissa". Heinäluoma yritti panna koko tapauksen leikiksi toteamalla, että Rinne näyttää nousseen valtiomiesluokkaan, kun hänen puheitaan on alettu tuollaisella innolla salakuunnella. Hehheh, valtiomiesluokkaan mainituista herroista ei nouse kyllä kumpikaan, ei Eero eikä Antti.
6. Tänään vähäsanainen Rinne tavoitettin eduskunnasta, jolloin hän on toimittajien mukaan "karhealla äänellä" selittänyt, että se, että hän ajatteli Jutta Urpilaisen yrittävän takaisin puheenjohtajaksi, on "väärinkäsitys". Väite ei ole tietenkään uskottava, sillä Rinne ei ainoastaan ajatellut, vaan hän lausui todistetusti selvällä englanninkielellä, että Jutta on aloittanut kampanjan palatakseen demareiden puheenjohtajaksi. Kampanjan siis häntä, Antti Rinnettä ja hänen ajamaansa linjaa vastaan! Minkäänlaisesta väärinkäsityksestä ei voi olla kysymys.
7. Rinteen lausumassa ja hänen avautumisessaan oma-aloitteisesti toisen valtion ministerille on kyse hölmöydestä, sillä Rinteella ei ole ollut järkevää syytä kannella tai valittaa kollegalleen edeltäjänsä aikomuksista. Väitteet Urpilaisen kampanjasta ja paluuyrityksestä eivät sitä paitsi pidä alkuunkaan paikkaansa. Rinteen lausahdus romuttaa kerta heitolla väitteet demareiden yhtenäisyydestä ja siitä, ettei puolueessa olisi linjaerimielisyyksiä. Rinne ei halunnut Urpilaista demareiden ryhmän puheenjohtajaksi, eikä Rinteen selitykseen, jonka mukaan hän haluaisi saada Urpilaisesta Sipilän hallituksen ministerin, usko enää kukaan.
8. Näyttää vahvasti siltä, että Juha Sipilän on pakko jätäää demarit hallituksen ulkopuolelle. Demareiden meno hallitukseen ei ole ollut muutenkaan kovin todennäköistä, mutta Rinteen tempun paljastuttua olisi ihme, jos hallitukseen otettaisiin demareiden hölösuu puheenjohtaja. Mistä me tiedämme, mitä hän kertoisi Suomen poliittisista asioista ulkomaisille kollegoilleen, jos hän voisi ko. häpeällisen tapauksen jälkeen jatkaa maan hallituksessa ikään kuin mitään ei olsi tapahtunut. Juha Sipilä on korostanut korostamasta päästyään hallitusyhteistyön ja hallituspuolueilta edellytettävää luottamuksellisuutta. Kun näin on, niin shallituksessa ei voi olla mukana puolue, jonka johtajilla on selkeitä linja- tai näkemyseroja hallitukseen menosta ja hallitusvastuun kantamisesta ja jonka puheenjohtajan lojaalisuuteen ei voida luottaa.