keskiviikko 5. joulukuuta 2012

677. Don Eero Valkoisen kenraalin jalanjäljillä Varsovassa, ministeri-Calle korpisoturina Pohjankankaalla

Joukkosi eessä, joukkosi eessä, vaikka sormet jeässä...callena turpoat, taistelet puolesta maan, puolesta Rkp:n...

1. Arktisen hysteriamme kliimaksi eli joulukuun kuudes (6.12.) on taas aivan kohta käsillä. Kansakunta valmistautuu kuuumeisesti sapelienkalistelun, soihtukulkueiden, sotilasparaatien ja LInnan juhlien seuraamiseen - telkkarista lähetettävän Tuntemattoman sotilaan ohella tietenkin.

2. Myös poliitikkojen rintamalla Itsenäisyyspäivän lähestymisestä halutaan näemmä ottaa irti kaikki mahdollinen ja hieman mahdotonkin. Jälkimmäiseen sarjaan kuuluu eilen lehdissä ollut uutinen, jonka mukaan puolustusministeri Carl (Calle) Haglund (sivari evp) oli uskaltaunut ilmeisesti jonkinlaisessa Talvisodan hengessä eli kuolemaa ja pakkasta halveksien seuraamaan napakassa pakkassäässä Niinisalon Pohjankankaalla pidettyä tykistöprikaatin sotaharjoitusta. Maineikkaalla Pohjankankahalla, missä blogistikin 60-luvun alkupuolella "taisteli".

3. Vaan kuinkas sitten kävikään? No, olisihan pitänyt arvata, ettei pääesikunta ollut ymmärtänyt varustaa Espoosta olevaa Callea Suomen talviolosuhteisiin. Tästä johtui, että kipakkka pakkanen kävi suoraan ministeriin käsiin ja turvotti Callen sormet "paksuiksi pökäleiksi", kuten lehdessä raadollisesti kerrotaan. Seurauksena saattaa hyvässä lykyssä olla kaiken lisäksi Callen aikoinaan sairastaman nokkosrokon puhkeaminen.

4. Kansakunta toivoo nyt hartaasti ja rukoilee sen eteen, että Calle-ministeri tokenisi sotavammoistaan sen verran, että voisi osallistua huomenna sotilasparaatiin ja Linnan juhliin. Aina valppaat tv-kanavamme seurannevat Linnassa tarkasti, ovatko Calle pökälesormet jo sulaneet vai kertovatko siteet vielä ikävästä haavoittumisesta sotatantereella. Toivottavasti Callen muut ja sormia yleensä vielä aremmat elimet säästyivät Niinisalossa pahemmilta vaurioilta.

5. Haglundin tapauksesta kertoneen lehtijutun varsinainen pointti - ja naurettavin pointti - on minusta tapa ja asia, josta Niinisalon ko. sotaharjoituksesta uutisoitiin esim. Iltalehdessä: Ministerin turvonneet sormet ja sen taustalla oleva miehen sairaus veivät huomion kokonaan ja itse harjoituksesta ei kerrottu kerrassaan mitään! Lisäksi lehtijutussa kerrotiin Haglundin "saavutus": Puolustusministeri lupaa varusmiehille ilmaiset nettiyhteydet kasarmeihin! Haglund: He voivat olla näin yhteydessä "ihmisiin". - Eivätkö kapiaiset ja varusmiehet ministerin milestä kenties kuulukaan ihmisiin?

6. Puolan Varsovasta lennätetään, että Eduskunnan rakastettu puhemies Don Eero on vieraillut rouvineen ja seurueineen paikkakunnalla ja viettänyt siellä vaatimattomasti vain neljä päivää. Suomen Varsovan suurlähettliläs Jari Vilén, joka on jäänyt kansakunnan muistiin ikuisiksi ajoiksi tehokkaasti tehdystä gradustaan, käytti Don Eeroa Auschwitzin keskitysleirissä asti. Don, koulutukseltaan muuten ylioppilas, luennoi paikallisessa yliopistossa opiskelijaparoille tunnettuun joviaaliseen tyyliinsä aiheesta "EU:n tulevaisuus". - Varmaan melkoinen kärsimys kaikille niille, jotka joutuivat tuon paperistaluvun pulpeteissaan kuuntelemaan.

7. Varsova oli tuttu paikka myös eräälle toiselle suurelle suomalaiselle eli Carl Gustaf Mannerheimille, joka komensi 1900-luvun alussa Venäjän tsaarin ulaanirykmenttiä kaupungissa. Don Eero nautti aamista Mannerheimin kantapaikkoihin kuuluneessa Bliklen suvun kahvilassa herkutellen Mannerheimia matkien chilllä vahvistetulla hummeriomeletilla. Don Eero paljasti vierailunsa aikana ensimmäisen Mannerheimin kunniaksi Varsovaan pystytetyn muistomerkin.

8. Aattelepa ite! Aika irvokasta, kun työväen aatteen varjolla poliitikon urallaan kohonnut  jokseenkin keskinkertainen tyyppi (sotilasarvo kersantti) paistattelee julkisuudessa Valkoisen kenraalin avustuksella. Johdonmukaisempaa olisi ollut, jos Don Eero olisi vierallut Varsovassa Puolan entisten kommunistijohtajien eli esimerkiksi  60-luvulla Puolaa ja sen ihmispoloisia rautaisella otteella Neuvostoliiton avulla hallinneen Stanislaw Gomulkan tai 70-luvulla samaa homma hoitaneen Edward Gierekin haudoilla ja kuppiloissa.

9. Don Eeron edeltäjä Mauno Koivisto oli pressana tässä suhteessa paljon johdonmukaisempi. Manu kaveerasi Puolan diktaattoriksi 80-luvulla kohonneen kenraali Wojcchiech Jaruzelskin kanssa. Kyseinen kenraali oli Manun tavoin toisen maailmansodan veteraaneja, joka muistetaan hyvin muun muassa siitä, miten hän pyrki ja myös onnistui väliaikaisesti hajoittamaan Puolan Solidaarisuus-ammattiliikkeen. Manu ja Jaru tulivat vallan hyvin juttuun keskenään.

10. Don Eerolla on siis gradu vielä tekemättä. Mutta ehkäpä Eero sai Varsovassa suurlähettiläs Jari Vilénin kanssa kolme iltaa istuessaan hieman vinkkejä siitä, miten tehokkaasti gradunteko voidaan hoitaa pois päiväjärjestyksestä.

11. Tämän blogijutun kommenteissä käsitellään myös Linnan juhlia ja Ilkka Ike Kanervan kaatumista hypnoosin seurauksena "pötkölleen" Linnan juhlien jatkoilla.

115 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä voitaisiin ottaa mallia Italian tv:stä jossa ilmavoimien eversti univormussaan personoi aikamme turvallisuustarpeen lukemalla päivittäisen säätiedotuksen.

Joku kenu tai vaikka Tarja Halonen voisi kehottaa tv:n säätiedotuksen lukijana muitakin kuin puolustusministeri Haglundia hankkimaan pässinpökkimiä välihousuja Tallinnasta koska kavala vanha vainooja on taas iskemässä viattoman kansamme kimppuun. Viimeistään helmikuussa olemme talven armoilla, ellemme ole siihen sotaan valmiita.

Anonyymi kirjoitti...

Muistan tämän Jari Vilenin, joka saapui ennen ulkomaankomennustaan erääseen tilaisuuteen leveästi lintsit auki! Taisi olla kokoomukselle helppo valinta lähettää mies muille maille.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Olivat ne aivan eri aikoja, kun Suomen Varsovan suurlähettiläänä oli Taneli Kekkonen! Niin, ja Wienissä Suomea edusti lähettiläs Jussi Mäkinen.

Anonyymi kirjoitti...

Kotkassa tapahtuneesta asianajajan murhasta epäillään osalliseksi tiettävästi myös surmatun advokaatin poikaa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Blogistilla oli eilen kulttuuripitoinen iltapäivä ja ilta pääkaupungissa. Ensin käynti Ateneumissa "Symbolistinen maailma" -näyttelyssä ja siinä yhteydessä myös pikatarkastus, jossa saatettiin todeta, että vanhat tutut suomalaiskansalliset maalaukset ovat edelleen tallella museossa. Illalla sitten peräti kolmituntinen Susanna Kuparisen ohjaama näytelmä "Eduskunta II" Ryhmäteatterissa. Kyseessä on satiiri veljeskuntien Suomesta. Hauskaa ja osuvaa iravilua tunnetuista poliitikoista, työmarkkinajohtajista ja korkeista virkamiehistä, mutta samalla hieman liian pitkäpiimäistä esitelmää esim. työeläkejärjestelmän epäkohdista ym. Pitää tunnustaa, että näytelmän ensimmäisellä jaksolla ennen väliaikaa blogisti torkahteli muutamaan otteeseen, mutta tähän saattoivat osaltaan vaikuttaa ennen näytelmän alkua Urheilutalon Irkkupubissa nautit väkevänpuoleiset virvokkeet. Toisella jaksolla silmät pysyivät auki väliajalla nautitun kahvin ansiosta ja siksi, että näytelmässä päästiin todella vauhtiin. Voin suositella näytelmän katsomista, jollei kolme tuntia tunnu jo etukäteen liian pitkältä rupeamalta.

Ryhmäteatterin sali oli täynnä lähinnä vasemmistolaiselta vaikuttavaa väkeä. Hieman merkillistä, että vasemmiston kannatus on nyt Suomessa historiallisen alhaisella tasolla, vaikka vasemmistolainen teatteri tuntuu olevan voimissaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtaakohan nahkurin orrelta kiinan keisarin kaveri pöö löytää linnan juhliin vai tavoitetaanko linnan liepeillä hakaniemen suunnasta ja valintalon kassia kanniskeleva yksinäinen so wattia puhuva kotiin askeltava mooses.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Linnan juhlat pelottavat myös sellaisia tunnettuja kaunottaria kuin Kira Korpi, Minna Kauppi ja Maria Guzenina-Richardson. He ovat ilmoittaneet, etteivät saavu Linnaan. Pelottaisiko Linnan uusi isäntä Sale naisia, vai missa syy moiseen niskurointiin? Tanja Karpela ei liene sattuneesta syystä edes kutsuttujen listalla. Linnassa saadaan siis tyytyä nyt naiskauneuteen, jota esittelevät esim. Annikka Saarikko, Merja Kyllönen ja Sirkka-Liisa Anttila.

Anonyymi kirjoitti...

Kumma, että teatterissa vielä on vasemmistolaisuuttakin! Pois se pitäisi saada sieltäkin. Näytelmän tekijät pitäisi saada Matti Apusen johdolla opiskelemaan markkinataloutta. - Niin, ja sitten Kataisen hallitus Niinistön johdolla meni nuoleskeleman Palestiinaa, ihan kuin presidentti ei olisi vaihtunut tai Niistö lukenut blogia.

Anonyymi kirjoitti...

Heinäluomako Pnainen? Liekö tuo edes pinkki.

Anonyymi kirjoitti...

Maailman parhaat teatterit on aina olleet Venäjällä. Suomalainen vasemmistolaisuus on sinällään täydellistä teatteria.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ryhmäteatterin esityksessä - väliajan jälkeisellä jaksolla - käsiteltiin perustellisesti ja havainnollisesti Finnairin ja Ilmarisen välisiä afäärejä ja mm. kuuluisaa Mika Vehviläisen asuntokauppaa. Poliisin esitutkintapöytäkirjasta esitettin lukuisi kysymyksiä ja Harri Sailaksen ja Toffe Taxellin ympäripyöreitä ja dementiaan viittaavia vastauksia. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen päätös jättää syyte lahjoman antamisesta ja vastaanottamisesta nostamatta, on ollut Susanna Kuparisen näytelmää työstäneelle työryhmälle kova pala ja vaikea ymmärtää. Kalske onkin saanut näytelmässä lempinimen "Kammattu ankerias". Lavalla kaksi nimeltä mainittua poliisitutkijaa todisti kuorossa, että Kalskeen päätös oli täysin käsittämätön, koska tutkijat eivät ole juuri koskaan törmänneet niin selvään lahjontarikokseen.

Suuri osa näytelmän repliikeistä on autenttisia eli peräisin sanatarkasti mm. eduskunnan istuntopöytäkirjoista j poliisina esitutkintapöytäkirjoista.

Igor kirjoitti...

Carl Haglund ei taida olla sivari vaan vapautettu palveluksesta arvatenkin terveydellisistä syistä.

Anonyymi kirjoitti...

Siis ees, eli "ei edes sivari".

Toipila kirjoitti...

Blogistilta tulee niin herkullista vittuilua, että riemastuttavan näytelmän kirjoittaminen blogistin taidoilla olisi parin kolmen illan juttu ilman tuskia.

Virvokkeita voisi ehkä hieman mennä, jottei turha itsekriittisyys iskisi salakavalasti ja jäykistäisi herkän kirjoitustunnelman.

Anonyymi kirjoitti...

Kevyesti googlaamalla ilmenee, että Haglund on itse kertonut poteneensa urtikariaa eli nokkosihottumaa. Siinä mm. sormet turpoavat suuresti siirryttäessä kylmästä lämpimään. Hänen tapauksensa oli niin paha, että myös kurkun lihakset turpoavat, jolloin hapensaanti estyy. Sodi siinä näillä leveyksillä.

Mielestäni on aika halpamaista ilkkua, kun mies on vapautettu asevelvollisuudesta kroonisen sairauden vuoksi. Haglund itse kertoo todella halunneensa armeijaan.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi ministeri siis lähtee ehdoin tahdoin parinkymmenen asteen pakkaseen seuraamaan kevytvarusteissa sotaharjoitusta? Sankaritekojako vailla vaiko vain puutteellista harkintakykyä?

Anonyymi kirjoitti...

Eikö asepalveluksesta sairauden takia vapautettu voisi suorittaa siviilipalveluksen, ihan vapaaehtoisesesti? Ettei tarvisi lähteä sitten aikamiehenä ja ministerinä palelluttamaan muniaan tulipalopakkaseen jonkin hemmetin sotaharjoituksen seuraamisentakia.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, jospa se kipakka pakkanen aiheuttaa Callen tapaisille tyypeille turvotusta sormien lisäksi myös muihin ulokkeisiin ja siiis myös alapäähän...

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Minusta Haglundin tapauksen varsinainen pointti - ja naurettavin pointti - on tapa ja asia, mistä ko. Niinisalon sotaharjoituksesta uutisoitiin esim. Iltalehdessä: Ministerin turvonneet sormet ja sen taustalla oleva miehen sairaus veivät päähuomion ja itse harjoituksesta ei kerrottu kerrassaan mitään!

Lisäksi lehtijutussa kerrotiin Haglundin "saavutus": Puolustusminister lupaa varusmiehille ilmaiset nettiyhteydet kasarmeihin! Haglund: He voivat olla näin yhteydessä "ihmisiin". - Eivätkö kapiaiset ja varusmiehet kenties kuulukaan ministerin mukaan ihmisiin?

Anonyymi kirjoitti...

Tää Calle, häähää onki varsinaisii sankarpoikii...

Anonyymi kirjoitti...

Eihän ministerin tarvitse olla hallinnonalansa mestari. Oikeusministerinä voi toimia ihan vaikka sähköasentajan koulutuksella. Riittää, kun erottaa oikeus- ja poliisitalon toisistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli mieleen tästä ministeri Callesta tarkka-ampuja Simo Häyhä, joka naputteli yli 500 ryssää hengiltä pääosin kiväärillä. Ei palellut Simon sormia, kun kuolema oli ainoa kaveri.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niin, ja Simo oli sentään vielä Calleakin hintelämpi kaveri.

Anonyymi kirjoitti...

Millä tiedoilla vai juuri niillä taidoilla, Jari V.I.Leninistä suurlähettiläs tuli?

Anonyymi kirjoitti...

Hintelistä Simoista puheen ollen, jos Calle nyt joutuu hoidattamaan sotavammojaan veljeskotiin tai muuhun hoitolaan, on Simo Frangen Callelle kelpo näköistuuraaja. Eroahan ei juuri huomaa, jos Simo vain malttaa pitää suunsa kiinni, mikä tietysti on epätodennäköistä.

Anonyymi kirjoitti...

Varmaankin Jari V.I.Lenin sai gradustaan arvosanan "hyvät tiedot", joka avasi hänelle portit ensin Oulun yliopiston assariksi ja Vrijen yliopiston stipendiaatiksi. Loppu onkin sitten historiaa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

1960 tai -70-luvulla Callea ei olisi toki vapautettu ko.sairauden takia palveluksesta, vaan hänestä olisi tehty joko hevosmies tai komppanian kirjuri. Tällä kokemuksellaan Calle ei olisi myöhemmin kertausharjoituksissa palelluttanut sormiaan tai muita pakkaselle arkoja paikkojaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hevosmieheksi Callesta ei olisi ollut, koska siinä vasta pakkasherkät sormet on kovilla. Callen paikka olisi ollut oikomassa huopia varustevarastolla. Huopien jakamiseen mies on selvästi liian hintelä. Päivystäjäksikään ei miehestä oikein ole, koska varuskunnan oleva levyke on hänelle selvästi liian iso ja se luiskahtaisi läpi Callen olemattomista hartijoista. Kipinämikoksi miestä ei voisi missään tapauksessa jättää.

Anonyymi kirjoitti...

Muiden arkojen paikkojen palelluttamisesta tulee mieleen poliisin kelkkavarusteet 1980 -luvulta. Ministeriön mies kävi Ivalossa katsomassa, miten silloisilla varusteilla tultiin toimeen. Kelkkahaalareita ei ollut, vaan ajettiin normaaleilla ns. virkahousuilla.

Ministeriön edustajan tarkenemista koskevaan kysymykseen ylikonstaapeli E. Martin vastasi: "Kyllä näillä pärjää, mitä nyt esinahka teryleeneissä jäätyy karrelle."

Tämän jälkeen uusien varusteiden tarpeellisuutta tarvinnut perustella.

Anonyymi kirjoitti...

Näin siinä helposti käy kun mamma ei ole pukemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun täällä saa veroisessaan seurassa pitää otsaansa matalalla. Vitutukseen nähtävästi monet kirjoittajat ovat aivokuolleet, mutta kirjoituskyky on säilytnyt.

Anonyymi kirjoitti...

"Turvotus" ei ole vienyt kirjootuskykyä; anonyymi näyttää kyllä itse tekevän kirjoitusvirhehiä.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymikin kävi urheilutalossa kokemassa kulttuuria katsomalla samaisen Eduskunta näytännön. Vasemmistolaisia tai ei, aiheet olivat tärkeitä ja tehokeinot useimmiten taidokkaita. Upeaa, että voidaan ottaa taiteen keinoin näin nopeasti kantaa ajankohtaisiin asioihin. Kaikkea en jaksanut, osaa en ymmärtänyt, mutta kokonaisuudesta nautin.
Rakenteellisen korruption kanssa painimaan joutuneena tulin taas näytelmän takia huokailemaan, että vaikeinta on kohdistaa kritiikkiä sellaisiin, jotka tuntuvat itse tarkoittavan hyvää. Kunnon konnan se on sentään helppoa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Telkkarista itsenäisyyspäivänä lähetettävät 5-10 minuutin pätkät sotaveteraanien sotamuistoista ovat tv-tarjonnan parasta antia; jopa Femmalta tulee useita 5 minuutin pätkiä.

Ajatella, miten toveri Urho Kekkosen 25 vuotta kestäneen pressakauden aikana sotaveteraaneja suorastaan häpäistiin ja heille ilkuttiin aina valtakunnan korkeinta johtoa myöten! Jos suhtautuminen sotaveteraaneihin olisi ollut tuolloin samanlaista kuin nyt, olisimme varmaan saaneet kuulla ja nähdä esim. Simo Häyhältä, joka tappoi arvioiden mukaan Talvisodan aikana arviolta 300-500 ryssää, näitä viiden minuutin pätkiä varmaan kaksi vuotta peräjälkeen; yhden ryssän ampumisen selostamiseen olisi kulunut aina yksi 5-10 minuutin haastattelu. Tai sitten Rokan Antin esikuvan Toivo Pylkäksen kertomus esim. siitä, miten hän ampui Suomi-konepistoolilla 10 minuutissa 50 ryssää kuutamolla!

Mutta tämän kaiken olemme menettäneet, kiitos Urkki Kekkosen ja hänen perässähiihtäjänsä! Helevetti sentään, mikä häpeä!

Anonyymi kirjoitti...

Tarkka-ampuja Häyhästä tuli aivan vasta TV -ohjelma, jonka oikea esitysajankohta olisi ollut tänään.

Anonyymi kirjoitti...

Pylkäs muuten sanoi että keräsivät 74 kokardia hankeen ammutuilta venäläisiltä. Sai muuten Saksan rautaristin,koska oli estänyt käytnnössä yksin venläisten yrityksen saartaa saksalaiskkoo-osaston. Pylkäs ei saanut Mannerheim-ristiä.Itsenäinen ajattelija kun oli tai mikä sitten oli syynä,että mrkkiesitys jäi jumiin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Simo Häyhää ja Pylkästä olisi pitänyt haastatella ja kuvata viimeistään 70- tai -80-luvulla ja antaa heidän kertoa tapahtumista silloin, kun he olivat vielä kunnossa.

Anonyymi kirjoitti...

1970 ja -80 luvulla haasteltiin näihin aikoihin Ingvar S ja Maria Meliniä -kun nekin olivat vielä kunnossa. Invar S. oli muuten puolustusministeri mallia -78.

Erastotenes Aleksandrialainen kirjoitti...

Eikö asepalveluksesta sairauden takia vapautettu voisi suorittaa siviilipalveluksen, ihan vapaaehtoisesesti?
Ei muuten voi. Suomessa ei voi mennä vapaaehtoisena sivariin, jos saa intistä C:n tai E:n paperit. Tosin yleensä niitä ei saa, jos oikein kovasti vänkää vastaan. Itselleni tarjottiin kutsunnoissa C-luokkaa, mutta pyysin A:ta, sain sen ja kävin RUK:n.

Sen sijaan haluaisin kritisoida blogi-isäntää hävyttömästä, epäisänmaallisesta ilkkumisesta. Demarit ja jopa suurin osa vasemmistoliittolaisista ovat osa tätä yhteiskuntaa rakentavia voimia. Heillä on aivan sama oikeus osallistua yhteiskuntamme yhtenäisyyttä korostaviin menoihin (esim. Mannerheim-palvontaan) kuin kaikilla porvareillakin. Isänmaa on meidän kaikkien yhteinen asia. Itse olen puoluekannaltani vasemmistolainen, aktiivinen maanpuolustusmies ja käyn sankarihaudoilla seppeleenlaskutilaisuuksissa kokematta mitään sisäisiä ristiriitoja.

Se, että blogi-isäntä kritisoi Suomen 1980-luvun ulkopolitiikkaa, joka aikanaan nautti erittäin vahvaa kansansuosiota, ei anna oikeutta mustamaalata nykyisiä vasemmistolaisia. Päinvastoin, tänään on se päivä, jolloin kaikkien tulisi nousta puoluepolitiikan yläpuolelle iloitsemaan yhteisestä isänmaasta. Sen rakentaminen on kaikkien asia.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun näköradion puolella alkaa 95.s Suomen itsenäisyyden kädenpuritus osio ja tämän sivun ammunnoissa välirauha.
Katsoin EOA sivuilta, mitä ihmisoikeusvaltuutettu on saanut aikaan.
Hyvää itsenäisyyspäivää.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jahas, Erastoteneskin on näemmä jo ehtinyt vetäistä muutaman viskin ns. helttaansa!

Anonyymi kirjoitti...

Itsenäisyyspäivänä on hyvä tuoda esille asioiden muitakin puolia. Luulen, että venäläiset ovat vähintään yhtä isänmaallisia kuin suomalaiset. En usko venäläisten enää pitkään aikaan haikailleen Suomen perään. Itsenäisyys on kansainvälistyvässä maailmassa arvo, jonka merkitys tulee olemaan vähenemään päin. Muut kuin sotilaalliset uhat ovat pienille valtioille tulevaisuudessa merkityksellisimpiä. Onneksi ei sentään sisällisodan sankareita ole julistettu marttyyreiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jostain syystä heteroja on enemmän kuin muutamina viimeisinä vuosina. Johtuukohan se siitä, että näitä kommareita....siis pitänee sanoa että vasemmistolaisia he...on populaatiosta onneksi entistä vähemmän. Tämä vasen ryhmä ( siis kaksijäseninen) on raikas poikkeus suomalaisessa puoluekentässä, ei puhettakaan neuvostoajan politbyroomeiningistä, menetystä vaan.

Anonyymi kirjoitti...

Teuvo Hakkarainen ei päässyt sisälle Linnaan? Eli miestä näkynyt kättelemässä.

Anonyymi kirjoitti...

Turhaan sitten tällä palstalla hommattiin Teuvolle daamia. Luultavasti mies seuraa juhlia Viitasaaren pubissa oman porukkansa kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Tai sitten Bandidoksen kerhotiloissa....

Anonyymi kirjoitti...

Voi vittu...vielä noi diplomaatitkin...

Anonyymi kirjoitti...

Jollakin tavalla tämänvuotinen linnanporukka oli erityisen tyhjänpäiväistä sakkia.

Anonyymi kirjoitti...

Linnan vieraissa lisääntynyt homojen määräkö lienee vaatinut vielä homppelin TV -juontajaksi?

Anonyymi kirjoitti...

No eikö se tämä nykyinen urheilu- ja ns. kulturelli vasemmistoministerikin yrittänyt aikoinaan Itsenäisyyspäivän juhliin sivuoven kautta ja vieläpä väkisin. Nyt on toosi kiva kun perseen alla on Audin sähkölämmitteinen nahka. Viis työläisistä, te saatanan köyhät.

Anonyymi kirjoitti...

Joku suurlähettiläs tai sen puoliso tuli juhliin paitasillaan! Jos Aki Kaurimäki menisi juhliin paitasillaan (ja kännissä) olis sensaatio valmis.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Olisi ollut toki toivottavaa, että joku rouva olisi tullut vaikka ilman paitaa, siis yläosattomissa...

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Vieraiden tunnistamiseksi olisi ollut paikallaan, että jokaisella olisi selässään ja rinnassaan iso numerolappu ja tv- katsojille olisi jaettu ohjelma, jossa olisi mainittu kunkin vieraan numero, siis niin kuin urheilukisoissakin.

Anonyymi kirjoitti...

Olen täysin varma, että Linnan juhlat keräisivät sankan mieskatsojien joukon mikäli Teuvo Hakkarainen olisi isännöimässä tilaisuutta Presidentin ominaisuudessa.

Kukaties näkisimme ensimmäisen ylä- tai jopa alaosattomissa saapuvan juhlavieraan!

Anonyymi kirjoitti...

Blogistilta hyvä idea vieraiden tunnistamiseksi. Niitä numerolappuja vaan löytyisi aamulla pitkin kaupunkia, Pasilan putkista, nakkikopeilta, takseista jne.

Anonyymi kirjoitti...

Virossa järjestetään kahdet viralliset itsenäisyysbileet. Suomessa voitaisi ainakin kokella samaa hommaa. Iltapäivällä oikein kunnon showjuhla ja illalla kättelyt. Kummatkin TV:ssä livenä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Eino Uusitalohan ehdotti aikoinaan toista itsenäisyyspäivää Suomeen. Toiset voisi olla sellaiset, että eukot jätettäisiin himaan ja daameiksi herroille tuotaisiin pari laivalastillista naisia Tallinnasta ja Pietarista. Ne bileet ei olis yhtä tylsiä kuin nyt nähtävät.

Anonyymi kirjoitti...

Hakkaraisen Teuvo oli kuin olikin Linnan juhlissa!

Anonyymi kirjoitti...

Blogistilla jälleen hyvä esitys. Bileet saattas olla vieraileville naisille vaan todella tylsät. Tuollaiseen juhlaan pitäisi kutsuttujen lista teettää Seppo Sillanpäällä, jolla olisi vähän inside -tietoa.

Anonyymi kirjoitti...

Kanervalle Karmaiseva totuus.
Henki on altis, mutta liha on heikko.

Anonyymi kirjoitti...

Brita "Frutta" Fagerholm puristi mehut Tanelista, saa nähdä miten Sale jaksaa avitetussa liitossa, Lipponen väsyy omassaan vaikka don Eero Huovinen jelppasi heitäkin yhteen, kuten myös Jäätteenmäkeä löytämään Mellerinsä.

Anonyymi kirjoitti...

Jotakin Linnasta puuttui, nimittäin Mannerheim.

Jos Mannerheimin saisi lainaan Kansallisteatterista, niin ei don Eeron tarvitsisi mennä Varsovaan saakka kyynelehtimään, vaan voisi avoimesti Linnan kutsuilla vollottaa Hänen olkapäätä vasten.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niin, tuossa on ideaa. Nyt saatiin yhteiskuvaan ainoastaan neljä pressaparia. Kaikista edesmenneistä pressoista tulisi ehdottomasti teettää ainakin pahviversiot, jolloin kaikki pressaparit saataisiin yhteispotrettiin

Anonyymi kirjoitti...

Melkein pressat eli Esko Aho ja Pekka Haavisto myös jotenkin esille. Kanerva näyttää ottaneen nokkinsa, kun Noora Karma pisti miehen pitkäkseen ravintolan lattialle.

Anonyymi kirjoitti...

Esko Ahosta syntyisi helposti "nomen est omen" kuvaelma kuinka kännykkäisä meni Nokialla ylös ja alas, Haavisto voisi matkia Pier Paolo Pasolinia joka ensimmäisinä nosti homouden yksilön ainutkertaisen yksilöllisyyden ilmentymänä mitään ryhmämäärittelyä tai taloudellista asemaa tärkeämmäksi identiteetin määrittelijäksi.

Anonyymi kirjoitti...

"Kanerva näyttää ottaneen nokkinsa, kun Noora Karma pisti miehen pitkäkseen ravintolan lattialle".

Toista olisi ollut, jos Iken pitkäkseen panija olisi ollut Tuksu-Tukiainen...

Anonyymi kirjoitti...

Tuksu-Tukiaisen ei tarvinnut turvautua lievää hypnoosiin.

Anonyymi kirjoitti...

Eilisen juhlan haastattelujen perusteella voisi vetää johtopäätöksen, että Suomessa on tärkeää räppääminen, purjehtiminen ja keihäänheitto. Huonot on ajat.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, ja suurin osa niistä urheilijoistakin saapui bileisiin pyörätuolissa...
Invalideja suin muita rulattiin myö sissään rollaattoreissa ja pyörätuoleissa. Joitakin ihme räppääjää ja "vokalistia", joista tavallinen rahvas ei ole kuullu ikunas mittään. Huonoiksipa ovat ajat menneet, perin huonoiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Mikähän jeppe se tämä Cheeki mahtaa oikein olla, se Jere Tiihonen vai mikä se nyt olikaan? Liekö homppeli vai hetero vaiko siltä väliltä? En oo ikinä kuulu sen biisejä missään. Onko Jope Runansuu ollu koskaan kutsuttu noihin bileihin, vaikka on kansan suusuosikki?

Anonyymi kirjoitti...

Viime vuonna Antrean poika, 90-vuotias opetusneuvos Antti Henttonen saapuiMariankadun puolelta Linnaan ja kätteli ensimmäisenä vieraana tasavallan presidentti Tarja Halosta, koska presidenttiä perinteisesti ensimmäisenä kätellyt Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt joutui perumaan saapumisensa vaimonsa sairastuttua. Antti Henttonen esiintyi talvella muissakin tv-ohjelmissa selväjärkisenä ihmisenä edukseen, näin mm. Maarit Tastulan ohjelmassa. Nyt ei Anttia Linnassa näkynyt, oliko kutsu Niinistöltä jäänyt saamatta?

Anonyymi kirjoitti...

”Olisi ollut toki toivottavaa, että joku rouva olisi tullut vaikka ilman paitaa, siis yläosattomissa...”

Ei näillä paukkupakkasilla ilman paitaa kuljeta, edes Linnan juhlissa. Päinvastoin! Eikö blogisti kiinnittänyt huomiota Ahtisaari Jr:n puolison Lisa Sounion iltaeleganssiin? Rouvahan oli tunkenut haarojenvälinsä lämmikkeeksi villalankoista kudotun karhun, joka eittämättä pitääkin tussun lämpimänä! Toinen daaminsa alaraajojen lämmön haihtumisesta huolestunut lienee Suomen rikkaimpiin henkilöihin kuuluva Ilkka Herlin, jonka 19 vuotta nuoremman Saara-puolison ilta-asua koristi maata laahaava lumenvalkoinen helmakarvoitus. Rahamiehen vaimolla aitoa minkkiä tietenkin!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niin, rahalla saa ja herlineillä pääsee! Isolla Rahalla voipi ostaa vaikka minkänäkösen naisenpuolen tai vaikka parikin!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtoiko Spede olla koskaan linnan vieraissa? Kyllä Remu Aaltonen musiikkiansioistaan kuuluisi tuohon räppäriporukkaan. Nämä eduskunnan puheenmiehet on vuodesta toiseen kutsuttujen listalla -liekkö peräti koko puhemiehistö?

Anonyymi kirjoitti...

Nykyinen paikka linnan juhlille käy eittämättä tulevaisuudessa pieneksi. Matti Ahteen kaltaiset, sattumalta oikeassa virassa piipahtaneet tervaskannot, kun raahaavat luunsa juhliin vielä pitkään. Linnan juhlille uusi paikka voisi olla Olympiastadion. Loppuisi ainakin jatkuva marina kuumuudesta ja ahtaudesta. Oikein pakkasella juhlat voitaisiin pitää Hartwall -areenalla, jossa olisi kalja-automaatit valmiina.

Anonyymi kirjoitti...

Nythän meillä tsäkä kävi kun vuoden. 2012 viimeisessä korruptio arpajaisissa,
voitettiin Liikenneministeri Merja Kyllösen kolleegan Gerry Brownlee (Uusi Seelanti).
Siitä sai rökäle, kun rupes aukomaan päätään.

Anonyymi kirjoitti...

Sikäli kuin huomasin, oikeuslaitoksen edustusta on vieraslistalla piennetty. KKO:sta ja KHO:sta näyttivät osallistuneen vain presidentit sekä pari neuvosta ja kansliapäälikkö kummastakin puljusta ja kuudesta hovioikeudesta oli mukana vain kaksi presidenttiä, Kouvolan lakkautettavasta hovista sekä Itä-Suomen hovin ma. presidentti. "Apulaisvirkamiehet" taisivat olla poissa, eli ainakaan Espan puolelta eivät sisään nyt hipsineet entiseen malliin apulaisoikeuskansleri, apulaisoikeusiamiehet ja apulaisvaltakunnansyyttäjä eli siis tämä "Kammattu Ankerias".

Anonyymi kirjoitti...

Kommenttien taso täällä on alkanut huolestuttavasti laskea. Esimerkiksi tuossa äsken joku ihmetteli, kun eduskunnan puhemiehistökin oli kutsuttu Linnaan. Jonkinlaiseen yleissivistykseen kuulunee yhä tieto siitä, että kaikki 197 muutakin kansanedustajaa ilman muuta kutsutaan.

Anonyymi kirjoitti...

Oli siellä linnnassa sekä kaksi hovioikeuden presidenttiä että kaksi hallinto-oikeuden ylituomaria. Mutta oikeuslaitoksen väen kokonaismäärä oli kyllä Halosen ajasta romahtanut.

Anonyymi kirjoitti...

Jos nyt tarkkoja ollaan, niin kaksi KHO:n jäsentä tuli muodostelmasta erillään Mariankadun ovesta, nimittäin EU-tuomioistuimessa virkavapaina istuvat.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä eduskunnan puhemiehistö tietenkin kuuluu juhliin, mutta kaikki historian aikana puhemiehistössä olleet eivät sinne kuulu. Taitaa lukutaidonkin kanssa olla aihetta huolestuneisuuteen.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Linnan juhlat nyt on aivan naurettava viihdepläjäys, joka on menetttänyt alkuperäisen merkityksensä täysin ja muuntunut tv-viihteeksi. Juhlista on yritetty tehdä mukamas happening, jossa myös ns. tavallisilla ihmisillä tai "arjen sankareilla" olisi edustusta.

Huvittavaa oli tässä suhteessa tänä vuonna esim. jostakin Varkaudesta tai sieltä päin mukaan kutsutun ammatimiehen (muurari tai jokin vastaava) eli 40 vuotta saman suurehkon firman palveluksessa olleen ihmisen kutsuminen Linnaan. Miestä ja hänen eukkoaan haastateltiin monilla kanavilla ja aina tämä pariskunta jaksoi kertoa ihmetyksensä ja onnensa siitä, että juuri he olivat tulleet kutsutuksi sekä tietenkin sen, miten presidentti Ninistö arvostaa tavallista kansaa.

Mies tuli paljastaneeksi, että hän sai kutsun itse asiassa firmaltaan, ei suinkaan suoraan TP:n kansliasta. Homma taisi mennä itse asiassa niin, että presidentin kansliasta oli otettu yhteyttä firmaan ja pyydetty, että firma tsekkaisi porukoistaan jonkun luotettavan ja siistin työläisen, joka voitaisiin kutsua huoletta saapastelemaan Linnan parketille. Evästykseksi oli varmaan myös annettu, että asiasta pitää tehdä julkinen, jotta media ymmärtäisi haastatella miekkosta.Pääasia siis oli, että Niinistön lupaus ja tavoite kutsua tavallisia ihmisiä Linnaan, saisi mediassa julkisuutta ja Niinistö siten osakseen lisää kansan arvostusta.

Anonyymi kirjoitti...

Kaarina Suonperän mielestä linnan juhlat on nimenomaan sinne kutsuttujen oma juhla, johon rahvaalla ei ole asiaa eikä siellä saa Stubbikaan tviittailla ulkopuolisille. Eihän tuollainen sovinistisuus ole nykypäivää. Kun Suomelle tulee 100 vuotta täyteen voitaisi silloin pitää Itsenäisyyspäivän Remix vähän Kummelin tyyliin ja haudata koko hiton juttu.

Anonyymi kirjoitti...

Varsinainen viihde (jatkoilla) on Iken saamaa epäasiallinen kohtelu.
Sitä samaa, mitä valitettavan monilla työpaikoilla tehdään. mutta "selvinpäin"

Anonyymi kirjoitti...

Heh, heh! Ilkeä aina sorsitaan! Kilttiä setää Turuust! Pitipäs sen taas mennä ansaan!

Anonyymi kirjoitti...

Ike raskaasti pötköllöön kevyen hypnoosin seurauksena! Jo on aikoihin eletty! Missä on urheilumiehen kestävyys?

Anonyymi kirjoitti...

Ike taitaa tarvita holhoojan/edunvalvojan, kun hän ei ymmärrä itse pysytellä kaukana "vaarallisista tempuista" vaan antautuu vaaraan hölmöyttään tuon tuostakin.

Anonyymi kirjoitti...

Taisi Ikellä virrata liikaa verta meisseliin tämän maagisen hypnoosiblondin käsittelyssä. Siitä sitten pyörtymään ja pötkölleen. Eikä edes tainnut päästä puutarhaa hoitamaan jälkikäteen, kun nyt niin äkeänä on.

Anonyymi kirjoitti...

Taas odotamme pitkän vuoden kunnes saamme nauraa rumien hallitseman vähemmistöjen paratiisin parhaimmistolle.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Mitä Ike sanoi heräillessään hypnoosista ja ollessaan vielä pötkölläään kapakin laattialla?

"Oliks mun tukka hyvin ja kunniamerkit kondiksessa? Näytiks mä siinä hyvältä? Onko Condille jo ilmoitettu? Onks Paulaa näkynny?"

Anonyymi kirjoitti...

Tosimies olisi todennut Iken tilaneessa, että "tuli visiin otettua reippaat pohjat...". Tuossa lievässä hypnoosissa Ike olisi voinut myöntää Novan jutussa syytteen täsmälleen oikeaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Talvi- ja jatkosodassa kaatui melkein 100.000 suomalaista sotilasta. Tavallaan Iken kaatuminen siis kuului illan teemaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Linnan juhlat kaipaisivat kyllä lisää piristystä ja erilaisia ohjelmanumeroita, joihin vieraat voisivat osallistua. Esim. tämä mentalisti/hypnotisoija Karma pitäisi tuoda Linnaan, jossa olisi varattu erityinen huone hänen "potilalailleen/uhreilleen". Sille, joka haluaisi tulla kaadetuksi tai hypnotisoiduksi, olisi siihen tilaisuus Linnassa, eikä sitä varten tarvitsisi mennä mihinkään kapakkaan jatkoille. Ne, jotka eivät tahdo oikein pysyä tolpillaan boolia nautittuaan, voisivat selittää, että heidän hoipertelunsa johtuu "karmasta", ei suinkaan boolista!

Anonyymi kirjoitti...

Blogisti on ihan oikeassa. Loppuillasta esim. tikanheittokisa piristäisi vieraita. Karaoke kuuluisi ilman muuta siitä pitäville. Sen verran pelureita tuossa porukassa yleensä on, että rulettipöytä pitäisi olla jo ensi vuonna. Kättelyyn menee kohtuuttoman pitkä aika. Nyt ei saamelaisia kyllä muutenkaan ollut paikalla, mutta pitkämatkalaisia ne Kainuusta tulleetkin on.

Anonyymi kirjoitti...

Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seppo Lehtinen (sd) ehdottaa Linnan juhlien siirtämistä tilapäisesti remontin ajaksi Turun linnaan.

– Turun linna saattaisi olla sopiva juhlatila. Silloin voitaisiin perinteen mukaisesti puhua edelleen linnan juhlista, Lehtinen esittää.

Miksi ei sitten Suomenlinna?

Anonyymi kirjoitti...

Linnan juhlat vaikkapa Kontiolahden tyhjentyviin kasarmitiloihin tai Hämeen Linnaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kaavoihin kangistunut linnanjuhla saisi uutta väriä jos juhlan järjestelyt ulkoistettaisiin ammattilaisille. Sale voisi antaa alustavan vieraslistan ja jäädä odottelemaan juhlia. Boolia myöten kaikki uusiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kapteeni Kanerva uitettaisiin lauttamatkalla, mutta Nalle-majuri ja Häkämies kuvattaisiin Salen kanssa Kustaanmiekan portin pielessä "jälki maailma, seiso tässä omalla perustallasi, äläkä luota vieraan apuun"

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niin, följyhyn otettaisiin vielä avi-herra Kari Häkäpää, jolloin em. portin pielen teksti muutettaisiin (väliaikaisesti) muotoon "järkimaailma, ken tästä käy, saa kaiken toivon heittää".

Anonyymi kirjoitti...

Linnan juhlien kulut saatas Tv -katsojien maksettavaksi tyhjänpäiväisellä tekstariäänestyksellä esim. "arvaa Teuvo Hakkaraisen promillet klo 21.30".

Anonyymi kirjoitti...

Kokki ja Vanha palautti arjen sankarit ruohonjuuritasolle, niinkuin Karma Iken konsanaa.
Konstit on samat arjen sankarien liksat alas kurssit ylös.

Anonyymi kirjoitti...

Tuomarit näyttävät tänään (8.12) paheksuvan julkisuudessa perintäkulujen suuruutta, mutta perintäkulut ovat kai juuri sen kokoisia, kun tuomarit tuomitsevat.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

"Tuomarit näyttävät tänään (8.12) paheksuvan julkisuudessa perintäkulujen suuruutta, mutta perintäkulut ovat kai juuri sen kokoisia, kun tuomarit tuomitsevat",

HS:n jutussa 8.12. oli kyse "pikalainojen" (pikavippien) yms. selvien ja riidattomien velkomusjuttujen kuluista. Niiden suuruus eli kulutaksat on määrätty - ei suinkaan laissa (kuten HS:n jutussa ehkä kuviteltiin) - vaan OM:n (oikeusministeriön) päätöksellä. Tuomarit eivät siis voi noille kuluille mitään, vaan heidän pitää tuomita noiden taksojen mukaisesti.

Mutta, käytännössä tuomarit eivät edes hoida eli tuomitse näitä pikavippiasioita, vaan ne ratkaistaan kaikissa käräjäoikeuksissa 99 prosenttisesti kansliahenkilökuntaan kuuuvan kanslistin päätöksellä! Tätäkään ei HS:n jutussa hoksattu.

Anonyymi kirjoitti...

Onko 0,07 euron velkojalla oikeussuojan tarvetta?

Anonyymi kirjoitti...

Laki saatavien perinnästä 10c § määrää kyllä jotakin myös perintäkuluista.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Periaatteessa oikeussuojan tarve ei riipu saatavan tai yleensä oikeuden suuruudesta tai laajuudesta. Käytännössä ko. tapauksessa (saatava 0,07 e) on tietenkin kyse siitä, että velkoja/perimistoimisto käyttää hyväksi - aivan laillisesti - hölmän viranomaisen (OM) ja lainsäätäjän möhläyksiä, koska myös 0,07 euron suuruinen saaatava on ennen ulosottoon viemistä kierrätettävä ensi käräjäoikeuteen, jossa siitä "leivotaan" tuomio eli yksipiuolionen tuomio, jolloin saatavaan lätkäistään lisää 110 euroa. Tämän jälkeen saatava viedään ulosottoon, jolloin velkoja/perimisotimisto on oikeutettu vielä 56 euron suuruisen ulosottokulujen velkomiseen.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

"Laki saatavien perinnästä 10c § määrää kyllä jotakin myös perintäkuluista, sanoi anonyymi..

Käräjäoikeuden määräämissä oikeudenkäyntikuluissa on tietenkin kyse muista "perintäkuluista" kuin perintälaissa tarkoitetuista perintäkuluista!

Anonyymi kirjoitti...

0,07 euron veronpalautusta ei peritä eikä makseta, mutta velkojaperinnässä summa on täyttä kauraa!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Lehtiotsikko:
- Kaksi naista kaatoi miehen maahan - pahoinpitely.

Hm, Iken tapauksessa miehen kaatoi maahan vain yksi nainen. Olisiko nyt siis kysymyksessä vain lievä pahoinpitely?

Anonyymi kirjoitti...

Ike sai häneen ahdetulla maagisella voimalla tiputettua kynänkin grogilasien päältä. Jos Ike nyt pelkääkin, että tuo maaginen voima on sitoutunut häneen loppuiäksi? Tekstaritkin lähtee naisille pelkällä ajatuksen voimalla.

Anonyymi kirjoitti...

Sale voisi järjestää seuraavana itsenäisyyspäivä risteilyn Tallinnaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ike on aina ollut ("heikkona naisiin") mutta olisiko kukaan voinut uskoa, että ...

Jyrki Virolainen kirjoitti...

"Älkää kellistäkö, ettei teittiä kellistettäisi"!

Anonyymi kirjoitti...

Niilo Ylivainio vainaa teki tuota samaa temppua aikanaan jumalankokouksissa. Silloin ymmärrettiin, että Niilo on taivaan lähettiläs.

Anonyymi kirjoitti...

"Johdonmukaisempaa olisi ollut, jos Don Eero olisi vierallut Varsovassa Puolan entisten kommunistijohtajien eli esimerkiksi 60-luvulla Puolaa ja sen ihmispoloisia rautaisella otteella Neuvostoliiton avulla hallinneen Stanislaw Gomulkan tai 70-luvulla samaa homma hoitaneen Edward Gierekin haudoilla ja kuppiloissa."

Jotain rajaa sentään: Heinäluoma on sosiaalidemokraatti ei kommunisti! Jos SDP:tä ei voimakkaana toimijana olisi ollut, Suomi olisi 1940-luvun vaaran vuosina voinut ajautua kommunismiin. Eikä Talvisodan henkeäkään olisi ollut ilman demareita.

Vaikka SDP 1960-luvun lopussa siirtyikin vasemmalle, selvä hajurako kommunisteihin säilyi loppuun (NL:n) asti.