lauantai 18. huhtikuuta 2015

930. Vaaliveikkaus

1. Jahas, huomenna koittaa vihdoin kauan odotettu päivä, jolloin äänestetään uusi eduskunta Arkadianmäelle.

2. Enemmittä pulinoitta, seuraavassa oma veikkaukseni puolueiden paikkajaoksi. Siinä Ahvenanmaalta lakisääteisesti valittava yksi jäsen on luettu RKP:n ryhmään. Suluissa mainitaan puolueiden nykyinen paikkaluku.

Keskusta (35)   53
Persut (39)    37
Kokoomus (44)  36
SDP (42)   33
Vasemmistoliitto (14)  14
Vihreät (10)   13
RKP  (10)   11
Kristillisdemokraatit (6)  3

3. Äänestysprosentiksi tulee 70,8.

4. Hallitus muodostetaan seuraavista puolueista: keskusta, persut, kokoomus ja rkp.

5. Lukijat voivat esittää oman vaaliveikkauksensa.


17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Puolueiden paikkajako kuten JV. Hallituspohja on kuitenkin punamulta. Persut mahtunevat hallitukseen jos Kreikkaa ei jouduta tukemaan, muussa tapauksessa persujen paikan ottaa vihreät ja kd. RKP on ainoa varma puolue, joka on mukana hallituksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Blogisti osuu aina veikkauksissaan pelottavan oikeaan, joten en ala ennustamaan sen tarkemmin, kunhan totean että demarit tulevat jälleen kerran häviämään vaalit, ja saavat sen taas jollain kumman keinolla näyttämään vaalivoitolta, kuten aina ennenkin.

Niin, ja se vielä, että Kepu hävisi Vanhasen johdolla kaikki mahdolliset vaalit, ja mies joutui lopulta eroamaan pääministerin tehtävistään, niin mies valitaan äänivyöryllä jälleen eduskuntaan. Sen ennustamiseen ei tarvita mitään erityisiä lahjoja. Erno Paasilinnaa lainaten "tavallinen ihminen on äärettömän tyhmä".

Ei muuta.

Keskipohjalainen kirjoitti...

Keskusta (35) 49
Persut (39) 40
Kokoomus (44) 36
SDP (42) 34
Vasemmistoliitto (14) 14
Vihreät (10) 11
RKP (10) 10
Kristillisdemokraatit (6) 4
Muutos 2011 (0) 2

Anonyymi kirjoitti...

Keskusta ykkönen, persut yllättävän pienellä erolla kakkoseksi, sitten kokomusta ja verkkosukat, marginaalien järjestyksellä ei niin väliä.

Hallitukseen kepu, persut, verkkosukat ja rkp.

Kokomustan valtion budjetin sopeutustarve 4-6 mrd euroa teki siitä mahdottoman hyvän kandidaatin oppositioon kun se ei pysty uskottavasti vastustamaan tulevia leikkauksia.
Sipilää naurattaa mokoma stubbelointi.

Mikä muuten erottaa Kataisen, Stubbin ja Soinin toisistaan puheenjohtajina?

Soini loi menestystarinan tyhjästä - Katainen ja Stubb.... niin, no.

Anonyymi kirjoitti...

Kokoomukselle tulee yllättävä selkäsauna tänään.

Anonyymi kirjoitti...

Mikähän siinä selkäsaunassa "yllättää"?

Anonyymi kirjoitti...

Muuten samoilla linjoilla kuin J.V, mutta en usko perussuomalaisten kakkossijaan. Ainakaan täällä Itä-Suomessa ei ole persuteltoilla ollut jytkyvaalien tapaista säpinää.

Nöyränä kolmosena persut menevät hallitukseen. Ei lisättävää tai vaihdettavaa J.V:n hallituspohjaan.

Anonyymi kirjoitti...

Järjestys neljän suurimman puolueen kohdalla: Keskusta, SDP, Perussuomalaiset ja Kokoomus.

Äänestysprosentti 73 prosentin tuntumissa.

Hallituspohja: punamulta.

Anonyymi kirjoitti...

Pääministeri Tuomioja
Valtiovarainm. Rinne
Ulkom. Soini
Arhinmäki Vihreät Kristilliset
Kestää jonkin aikaa koota. Ensi vihjeet jo illalla
"Oppositio" Stubb Sipilä Haglund
Terveisin Jukka Sjöstedt

Anonyymi kirjoitti...

Itsellä ei liiemmin muokattavaa prof. Virolaisen veikkaukseen. Ainoastaan en usko RKP:tä otettavan persujen kanssa samaan hallitukseen, kun kolme isoa, saa jo riittävän enemmistön.

SDP jää ulos kokoomuksen sijaan hallitksesta, koska haluaa sopeutuksista kolmanneksen veroja nostamalla.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tottavie Timpa ja Calle ny samaan hallitukseen mahtuu, mahtuu vallan erinomaasesti! Nehän on, kato, parahia kavereta keskenään! Sitä paitti Timppa menis hallitukseen vaikka ittensä paholaisen - samoin Ärhinmäen - kanssa, sillä tää on ny Timpan viimeinen taisto, meinaan.

Skorpioni kirjoitti...

Ennustin viime vuoden elokuussa, sen jälkeen kuin Stubb oli valittu kokoomuksen puheenjohtajaksi ja hän alkoi villeimät "shortsileikit" Dusonien kanssa, että Kepu voittaa vaalit 27 % äänimäärällä. Nyt en kuitenkaan usko niin suureen voittoon, vaan ääninmäärä jäänee 23-24 %.
Kun viimeisimmimmistä hallituksen törmäilyistä on jo kolmisen viikkoa, niin kansalaiset eivät muista enää kaikkia hallituksen törmälyjä.Tämän vuoksi myös kokoomus menestyy!
Myös Persut, ja kun näyttää, että äänestysvilkkaus nousee melko korkealle, voi nousta toiseksi. Toivottavasti ei kuitenkaan, vaan kakkonen on kokoomus lähes 20 % äänisaaliilla. Tosin Keski- ja Pohjois- Suomessa kokomus näyttää olevat todella " huonossa hapessa."
Demarit jää selvästi neljänneksi vajaan 15 % äänimäärällä. Tämä tietää Antti Rinteen lähtöä puheenjohtajan paikalta. Ts. persut kahmii "äijäänetkin" ja hallitus on pakko muodostaa Kepun.kokoomuksen ja persujen varaan ja hallitusta täydentää Haglundin RKP, mutta puolustusministerin salkkua Haglund ei enää saa. Veikkaan Haglundista sisäministeriä. Kun siihen kuuluu polisivoimat ja rajavartiolaitos, niin Haglund saa purkaa militaristisia ajatuksiaan vähän rauhanomaisimmassa ympäristössä. Puolustusministeriksi tulee persujen Jussi Niinistö ja Timosta tehdään ulkoministeri, mutta Timo voi tyytyä energiamisterin postiinkin, kunhan vain pääsee hallitukseen.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

On tietenkin sula mahdottomuus, että molemmat ulko-ja turvallisuuspolitiikan salkut eli ulkoministerin ja puolustusministerin ministerinpaikat menisivät, kuten Skorpionio ennustaa, saman puolueen miehillle, siis Soinille ja Jussi Niinistölle.

Jos kokoomus on hallituksessa, on silloin Alex Stubbista tulee ulkoministeri. Jussi Niinistöstä voi tulla puolustusministeri ja Soini saa hoitaakseen, jos siihen kykenee, valtiovarainministerin salkun.

Anonyymi kirjoitti...

Blogisti on osallistunut Hesarissa Perässähiihtäjän julistamaan vaaliveikkaukseen, hieman erilaisin ennustein kuin tässä omassa blogissaan.

Ennuspapitar Pythia kirjoitti...

KOKOOMUS 36 paikkaa
SDP 36 paikkaa
PERUSSUOMALAISET 34 paikkaa
SUOMEN KESKUSTA 52 paikkaa
VASEMMISTOLIITTO 16 paikkaa
VIHREÄT 14 paikkaa
RKP 10 paikkaa
KRISTILLISDEMOKRAATIT 2 paikkaa
MUUT 0 paikkaa

yht. 200 paikkaa

Äänestysprosentti 72,5 %

Hallitus tulee olemaan punamulta!

Anonyymi kirjoitti...

Persut odotetusti menettivät paikkojaan, tuli oppositioväsymys. Soini tulee olemaan, ja oli jo, hyvin mielin kielin Sipilän suuntaan, sillä ainoa keino pelastaa puolue on päästä telkkariin vallankäyttäjänä.

Minusta varmoja hallituspuoleita ovat tällä hetkellä tarkastellen Keskusta ja Persut. Blogistin ennustus hallituspohjasta voi hyvinkin toteutua. Mutta.

Vihreät tulevat ottamaan myös hyvin selvän vaalivoiton kunhan isojen, vihreille suotuisten vaalipiirien äänet saadan laskettua. Jos Vihreät mahtuvat Sipilän johtamaan hallitukseen, tilanteesta tulee mielenkiintoinen.

Anonyymi kirjoitti...

Kaiken huippu oli Arhinmäen selitys, jonka mukaan Suomen luottoluokitus laski sen vuoksi, kun vasemmistoliiton ministerit jättivät hallituksen viime keväänä.