maanantai 14. joulukuuta 2015

988. Markku ja Matti pariskuntana

                                          6.12.: Ei me mitään sellaisia olla 

1.  Suomen taide- ja viihde-elämässä tunnetaan useita mies- tai poikapareja. Pekka ja Pätkä kuuluvat tässä suhteessa ilman muuta top viitoseen. MIeleen tulevat sellaiset filmit kuin Pekka ja Pätkä puistotäteinä, Pekka ja Pätkä Suezilla ja Pekka ja Pätkä neekereinä. 

2. Viimeaikaisista poikapareista voidaan mainita esimerkiksi lastenkirjasarjan "Tatu ja Patu" päähenkilöt. Tatu ja Patu ovat kotoisin Outolasta - ei siis Oulusta - jossa asiat tehdään hieman toisin kuin muualla. Suosituimpia Tatu ja Patu -kirjoja ovat mm. Tatu ja Patu päiväkodissa ja Tatu ja Patu, Syömään!  Tatu ja Patun seikkailuista tehdään parhaillaan kokoillan elovaa, jonka pääosissa ovat Riku Nieminen ja Antti Holma. 

3. Tällä hetkellä TV2:ssa pyörii joulukalenteriohjelma nimeltä  Kadonneiden lahjojen tapaus, jossa seikkailee poikapari Maltti ja Valtti. He ovat liikennepuistopoliiseja.

4. Entäs sitten poliitikassa? Onhan meillä toki Pekka Haavisto ja hänen puolisonsa Antonio Flores. Noista veijareista ei mihinkään päästä! 

5. Linnan juhlien 6.12. kättelyä seurattaessa herätti huomiota Ylen tv-selostajan lakoninen toteamus, jonka mukaan kättelyvuoroaan odottava Matti Kaarlejärvi on edellään presidenttiparia kätelleen kansanedustaja Markku Rossin (kesk) "puoliso". 

6. Tästäkös metakka syntyi! Totaalisesti ällistyneitä ihmisiä - eikä yksinomaan kepulaisia - löytyi varmaan kymmenissä ellei sadoissa tuhansissa suomalaisissa kodeissa. Porukalla ihmeteltiin, että nyt kyllä pomppas, eli selostajalle sattui lapsus. Jo ajatus siitä, että pyylevä ja muutenkin pesunkestävän kepulaispolitiikon näköinen mieskansanedustaja olisi toisen miehen puoliso, tuntui absurdilta. Kepulaisia, savolaisia ja kuopiolaisia ne toki ovat, mutta että tämän lisäksi myös samaa pariskuntaa. Sus siunakkoon!

7. Markku Rossi, 59 v., ei jättänyt asiaa tähän, sillä hän tarttui selostajan lausahdukseen heti seuraavana arkipäivänä. Maanantaina 7.12. Markku sanoi I-S:lle suorastaan tuohtuneena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, mistä tällainen kauhea termi, siis puoliso", on peräisin. "Puoliso" terminä tarkoittaa aivan muuta, kuin mitä me olemme, Markku puhisi ja puhkui. Hän lisäsi, että pitäisi olla vihitty puoliso tai sitten rekisteröity parisuhde, jotta sanaa puoliso voitaisiin käyttää. "Ilman muuta se oli virhe Yleisradiolta", sanoi Markku ja oli taas kovasti tuohtunut.

8. Asiaa ryhdyttiin innolla selvittämään, jolloin myös Matti (60), jota tituleerataan lausuntataiteilijaksi, sai suunvuoron. Hän sanoi, ettei tiedä, miten "tämä meidän kaveruutemme" voisi oikein määritellä, mutta heillä on joka tapauksessa ollut Markun kanssa hyvin lämmin ja toisia tukeva  ihmissuhde. Markku ja Matti ovat tunteet toisensa jo vuosikausia ja ovat nykyisin hyviä perheystäviä keskenään. He olivat alun perin liikekumppaneita, mutta myös runot, joiden lausuntaa myös Markku aktiivisesti harrastaa, oli yhdistänyt heitä toisiinsa. Matin kustannusyhtiön ajauduttua konkurssiin Markku tuki Mattia kaikin tavoin. Matin mukaan Markusta on tullut hyvin tärkeä koko hänen perheelleen. Kaverukset viettävät kaikki joulutkin yhdessä, mikä on näin joulun alla syytä muistaa ja alleviivata.

9. Mutta annas olla, sillä Linnan juhlista ei kulunut kuin viikko, niin Markku ja Matti yllättivät koko kansan, sillä he rekisteröivät parisuhteensa ihan virallisesti. Tämä tapahtui  eilen sunnuntaina parin yhteisessä asunnossa Kuopiossa. "Hei, nyt me sitte ollaan virallisesti puolisoja", kirjoitti Markku  onnellisena Facebook -sivuillaan, jossa julkaisi myös parin yhteispotretin.

10. Markun ja Matin parisuhteen virallistamisesta kertoi ensimmäisenä Savon sanomat, kuinkas muuten. Tilaisuuden seremoniamestarina toimi paikallinen henkikirjoittaja ja tilaisuudessa kuultiin - varmaankin  lausunnan ohessa - myös Johanna Rusanen-Kartanon ilmoille kajauttamat laulut "Ave maria" ja "Sinun silmiesi tähden". Miten herttaista! Paljon onnea Markulle ja Matille!

11. Mutta miksi Markun mieli muuttui ja hänen tuohtumuksensa hälveni viikossa? Joo. Make sanoi SS:lle, että he halusivat  "selkiyttää tilanteen ja saattaa sen totuudenmukaiselle pohjalle". Markun mukaan hän ei halunnut korostaa asiaa, siis suhdetta, "joka ei sovi kaikille ja passaa". Ja edelleen: Nyt ohjaan itse rajanvetoa ja toimin totuudenmukaisesti", latasi Make siunatuksi lopuksi.

12. Hyvä näin. Poliitikoilta odottaisi muutenkin entistä useammin totuuden tielle palaamista ja valehtelun lopettamista. Tuskin missään muualla päästellään niin paljon valheita kuin eduskunnan täysistunnossa! Markku on nyt palannut totuuden poluille, ehkäpä löydämme hänet joskus vielä ministeriaitiosta, sillä ministeriltä edellytetään perustuslain mukaan taitavuuden lisäksi juuri rehellisyyttä.

13. Mutta jos ihan totta puhutaan, niin syy parisuhteen salaamiseen ja Markun tuohtumiseen suhteen paljastuttua on varmaankin siinä, että Markku edustaa keskustaa (kepua) ja kepulaisten pirtaan homoliitot istuvat varsin huonosti. Jos siis kepulainen poliitikko elää homoliitossa, hän salaa asian mahdollisimman pitkään. Viime vaalikaudella eli vuonna 2014 eduskunta hyväksyi sukupuolineutraalin avioliittolain äänin 105-92. Keskusta äänesti lakia vastaan ja vastaanäänestäjiin kuului myös Markku Rossi. Jos Markun ja Matin suhteen todellinen olemus ja laatu olisi paljastunut jo ennen viime huhtikuun vaaleja, Markku ei luultavasti istuisi eduskunnassa. Nyt hän istua killittelee täysistuntosalissa tyytyväisen näköisenä Matti Iso-Vanhanen vasemmalla puolella. (Matin oikealla puolella istuu Kauko Juhantalo, latojan huomautus). Niinhän sitä sanotaan, että "kepu pettää aina". Pentti Oinonen (ps) on tänään jo ehtinyt muistuttaa meitä siitä, että Rossi petti viime vuonna äänestäjiään.

14. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Se oli Ylen selostaja, joka sai Markun ja Matin virallistamaan suhteensa. Markku ja Matti voivat nyt suunnitella kaikessa rauhassa yhteisiä tupa-ja lausuntailtojaan sekä runokirjaansa, jonka Matti tulisi kustantamaan.

                                           13.12. : Ei me mitään kaappihomoja olla

30 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yksi parhaista on poliisipari Maltti ja Valtti, jotka seikkailevat nyt lasten joulukalenterissa Kadonnen lahjan arvoitusta setvimässä. Tästä parista tulee hauskasti mieleen monen pikkupitäjän poliisipartiot.

Siru Pola kirjoitti...

Olikohan kyseessä pelkkä median asettama painostus. Matti ja Markku ovat tunteneet toisensa, mutta kun media alkoi puhua heistä "puolisoina" menettivät he tilanteen hallinnan täysin ja luulivat, että he kaksi tavallista heteromiestä ovatkin "puolisoita" ihan oikeasti. Ja maistraatti siten vahvisti asian. Nyt on Suonenjoen ja Lapinlahden isännät ihmeissään.

Anonyymi kirjoitti...

Markku ja Matti olivat nyt jo viidettä kertaa Linnassa 6.12. Kolme kertaa Tarja Halosen aikana ja Niinistön aikana aiemmin kaksi kertaa. Toki joka kerta ihan eri kutsuilla, tietenkin! Ihan sattumalta ne on marssinnut Mariankadun puolelta sisään peräkanaa.

Millähän ansioilla tämä Matti on ponkaissut Linnan vakivieraaksi? No, onhan se sentään konkurssin tehny liikemies, niin ja vielä lausuntataitelijakin. Luultavasti Tarskala on ollu näppinsä pelissä, se kun on niitä setalaisia, sano.

Anonyymi kirjoitti...

Markun seli seli -selitykset ovat hupaisia! Kyllä se niin poijat on, että kun savolainen avvaa suunsa, niin vastuu siirtyy puolisollensa!

Anonyymi kirjoitti...

Jo vain, kyllä nytkin Maltti olis ollu Valttia, meinaan!

Markulle tää taitaa olla viimeinen kerta eduskunnassa. Mutta ei hätiä mitä, panee sitten seuraavissa vaaleissa Matin sisälle!

Anonyymi kirjoitti...

Nyt Markku on kiitollinen Ylen toimittajan "sekaannuksesta", ei siis moiti tätä enää

http://yle.fi/uutiset/parisuhteensa_rekisteroinyt_kansanedustaja_rossi_olen_kiitollinen_linnan_juhlat_-sekaannuksesta/8526728

Anonyymi kirjoitti...

Oinosen Pena on tässäkin asiassa, niin kuin yleensä aina, oikeassa. Eli ilman muuta Markku Rossi petti äänestäjäkuntansa homolakia vasaan äänestäessään raskaasti.

Anonyymi kirjoitti...

Pohjoissavolaisena ei-kepulaisena ihmettelen, eikö tieto Rossin ns. suuntautumisesta ole kantautunut tupailtoihin. Jos taas on, niin äänestäjät ovat avaramielisempiä kuin luulinkaan. Joka tapauksessa jo 90-luvulla aiheesta oli puhetta poliittisissa piireissä maakunnassa.

Muuten, henkikirjoittaja Saija Lyytinen minutkin on vihkinyt Kuopiossa avioliittoon, joskin vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa. Juristi riitti, pappia ei tarvittu.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen oli myös Piia Pasasen julistus "Nyt tulee kättelyvuoroon SAK:n kansanedustaja Lauri Ihalainen". Oliko tämä vain lipsahdus, vai vihjailiko Pasanen että Ihalainen edustaa SAK:ta eduskunnassa?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Noo, kaikki toki tietävät muutenkin, että sanonta "kerran SAK:n mies, aina SAK:n mies", pitää kyllä vallan hyvin kutinsa! Samalaisia ay-vetereenaja eduskunnassa ovat myös Eero Heinäluoma ja Antti Rinne, eli tyypit, joiden johdolla Suomen kansantalous menisi nykyistä vielä kovempaa vauhtia kuralle.

Siviilivihkiminen kuuluu henkikirjoittajien ohella myös käräjäoikeuden tuomareille. Jos blogisti muistelisi omia "huimia" aikojaan ukkotuomarina - aloitin noissa hommissa hieman päälle kolmekymppisenä, nykyisin laamanneksi nimitetyt ovat yleensä viisi- tai kuusikymppisiä - hän voisi kertoilla kokemuksiaan vihkijänä.

Mainitsen tässä vain yhden pikkuseikan. Avioliiton merkityksen korostamiseksi - tai sitten vain tilanteen vakavuutta hieman keventäneekseni - saatoin vihkitilaisuuden siunatuksi lopuksi joskus lausahtaa näin: "Minkä minä olen yhdistänyt, sitä älköön Jumalakaan erottako".

Anonyymi kirjoitti...

Kansanedustaja Pentti Oinosen mielestä Markku Rossi äänesti "väärin" ja petti äänestäjäkuntansa, koska äänesti tasa-arvoista avioliittolakia vastaan ennen vaaleja.

Näinkö yksituumaista on Oinosen ajattelu? Homo ei saa äänestää homolakia vastaan?

Vanha jurristi kirjoitti...

1. Meidän on vain totuteltava siihen, että h-taipumusta on esiintynyt kautta aikojen ja paljon lahjakkuuksia on ollut ja on heikäläisissä. Ehkä jopa fiksumpiakin kuin kansanedustaja Oinonen ja Suti Aittoniemi!

Paljon on varmaan vielä porukkaa kaapissa, ja joidenkin julkisuuden henkilöiden (esim. eduskunnassa) taipumuksista ei hienotunteisuudesta kirjoiteta sen enempää kuin Kekkosen dementiastakaan aikanaan.

Änkyränkin asenne muuttuu varmaan suvaitsevammaksi, jos vaikka oma lapsi poikkeaa normiheterosta. Näinhän kävi esim. eräälle arkkipiispalle, joka toimikin liberaalisen kansanpuolueen puheenjohtajana.

2. Rossi oli epärehellinen pyrkiessään kaapista käsin "sammutetuin lyhdyin" eduskuntaan. Se oli kyllä törkeää.

3. Rossi teki toisaalta oikein, kun hän h-lakiäänestyksessä edusti äänestäjiään eikä itseään.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Yksituumaista? Anonyymi tarkoittanee yksioikoista.

Kyse ei ole anonyymin väittämästä asiasta vaan siitä, ettei Rossi ei halunnut tulla kaapista ulos pelätessään, että häntä ei valittaisi eduskuntaan, jos äänestäjät tietäisivät, ettei hän olekaan hetero vaan homo, joka on "pitänyt yhtä" toisen homomiehen kanssa jo kymmenkunta vuotta.

Suomeksi sanottuna kysymys on kansanedustajan kaksinaamaisuudesta ja oman edun tavoittelusta, jonka vuoksi suhteen laatu oli salttava visusti. Tämä vaihde Rossilla oli "päällä" vielä 7..12.-15, jolloin hän meuhkasi tuohtuneena mediassa, että Ylen toimittaja oli antanut katsojille väärää tietoa kertoessaan, että Rossi on Matti Kaarlejärven puoliso. Matti sitä vastoin oli kunnon ja kunnian mies, sillä hän sai Markun kertomaan asian oikean laidan ja rekisteröimään vihdoin ja viimein parisuhteensa!

Anonyymi kirjoitti...

Kyse ei ole kansanedustajien fiksuudesta vaan heidän rehellisyydestään. Fiksuus on aika epämääräinen käsite, jota ei ole aina kovin helppo mitata. Fiksuus ei korvaa rehellisyyttä.

Siitä, toimiko Markku oikein h-lakiesityksen käsittelyssä, voidaan olla perustellusti eri mieltä. Markku äänesti muiden kepulaisten mukana lakiesitystä vastaan, koska seuraavat vaalit olivat jo kovin lähellä ja Markun teki mieli päästä taas Arkadianmäelle. Jos hän olisi paljastanut oikean "karvansa", tie eduskuntaan olisi tyssännyt siihen paikkaan. Siksi suhteen laatu oli ehdottomasti salattava, vaikka Matti oli halunnut jo kauan sen virallistamista.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmisillä on oikeus yksityselämään. Ei naisiltakaan kysytä työhaastattelussa oletteko raskaana tai aiotteko hankkia lapsia lähitulevaisuudessa.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tosiaan näin naiiveja ihmisiä olemassa? Kaikki kansanedustajat valehtelevat ennen vaaleja, koska eduskuntaan ei voi tulla valituksi rehellisesti kertomalla mielipiteensä asioista. Kokeneemmat edustajat jatkavat valehtelua koko vaalikauden, jotta tulisivat sitten valituksi uudestaankin eduskuntaan.

Jotkin populistisen puolueen kokemattomat ehdokkaat tai jopa valituksi tulleet saattavat valehdella vähemmän, mikä sitten näkyy mediassa skandaaleina. Nekin oppivat sitten "koodin" myöhemmin ja politiikan tekeminen jatkuu tutulla kaavalla kuten ennenkin. Ja kaikki ovat tyytyväisiä!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä vain on! On paljon yksinkertaisia ihmisiä, jotka äänestävät vaaleista toiseen Arkadianmäelle, eivät suinkaan "kaiken maailman dosentteja" vaan "kaiken maailmaan lipeviä rosseja".

Naisilta ei kysytä työhaastattelussa raskaudesta tai lasten hankkimisesta. Jasså. No, ilmankos viisikymppisiä naisia ei enää töihin hevin otetakaan .

Anonyymi kirjoitti...

Tatu ja Patu ovat ainakin näiden kirjojen mainonnan mukaan veljeksiä. He ovat lapsia, eivät pariskunta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

En maininnut, että Tatu ja Patu olisivat "pariskunta".

Siru Pola kirjoitti...

Jos "homokortti" olisi ollut vetonaula kohti Arkadianmäkeä, olisi naisten- yms. lehdissä ollut ennen vimekertaisia eduskuntavaaleja ollut isoja juttuja Markun ja Matin liitosta, harrastuksista, kodin sisutuksesta ja kaikesta muusta poliittisesti tärkeästä asioista. Kun Markun äänestäjäkunta kuitenkin on ollut pääasiassa metsien ja peltojn miehiä ja naisia, niin homokorttia ei ole kaivettu esiin. Jos Markku meinaa päästä seuraavissa vaaleissa eduskuntaan, on kaikonneiden äänestäjien tilalle pyydystettävä uusia. Silloin homokortti heiluu Savossa.

Anonyymi kirjoitti...

Yksityisyyden suoja on perustuslain turvaama henkilöllinen oikeushyvä. Outoa oikeusajattelua että seksuaalinen suuntautuminen, mikä mielestäni kuuluu yksityiselämän suojan ydinalueeseen, olisi asia, jota pitäisi voida julkisesti arvioida ja asvostella.

Anonyymi kirjoitti...

Jos Markku&Matti ja Pekka&Antonio ovat ehdolla Mäntyniemeen isäntäpariksi, kokoomus joutuu heittämään Ilkka Kanervan tuleen.

Anonyymi kirjoitti...

@Siru Polla: Edustaja kaiketi voi asettua ehdolle missä vaalipiirissä tahansa. Taitaa Hki saada ensimmäisen kepulaisen homomiehen parlamenttiin seuraavissa vaaleissa.

TMi

Anonyymi kirjoitti...

Vanha jurristi yllä: "..joidenkin julkisuuden henkilöiden (esim. eduskunnassa) taipumuksista ei hienotunteisuudesta kirjoiteta sen enempää kuin Kekkosen dementiastakaan aikanaan."

Älytön rinnastus. 1) Suuntautuminen ei ole sairaus eikä vaikuta työkykyyn. 2) Kansanedustaja ei ole valtionpäämies.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kukaan ei ole väittänyt, että tietty seksuaalinen suuntautuminen olisi sairaus. Kansanedustajaa ei ole rinnastettu Kekkoseen.

Kukaan ei ole vaatinut kansanedustajan seksuaalisen suuntautumisen paljastamista tai sen julkista arviomista. Ko. tapauksessa kansanedustaja päätti nopeasti eli vajaassa viikossa ihan itse ja omasta aloitteestaan tulla ulos kaapista ja rekisteröidä parisuhteensa. Suhteen laadun hän oli aiemmin pitänyt lähes 10 vuotta salassa poliitikon uransa jatkumisen turvaamiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Yhdistyneessä Savo-Karjalan vaalipiirissä oli niin tiukka Keskustan ehdokkaiden kisa, että tieto paljastuneesta parisuhteesta olisi tiputtanut Markku Rossin.

Nyt ensimmäiselle varasijalle jäi istuva kansanedustaja Eero Reijonen, vanhasta Pohjois-Karjalan vaalipiiristä.

Anonyymi kirjoitti...

Joku huomautti Markulle että eläkeikä lähenee ja tarvittavat kaudet on koossa joten nyt on aika rekisteröidä suhde. Näin myös kumpi sitten jääkään leskeksi saa leskeneläkkeen. Sitähän ei saa jos heteroilee tai homoilee ilman virallista statusta. Raha se tässäkin oli takana kuten viimevuotisessa homoliitto äänestyksessä. Kun lisäksi äänestäjän muisti on lyhyt niin nyt se voi hyvin unohtaa pikkuseikat kun vaaleihin on vielä aikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Yli 50-vuotiaina "avioituvat" eivät saa enää leskeneläkettä.

Anonyymi kirjoitti...

Talouselämän puolella kuuluisa poikapari oli aikanaan Tiku ja Taku, joista poliisitkin olivat kiinnostuneita. Tänään on vilkas suomalainen päivä heti aamusta: Auer syytön, demarit suosituin puolue....Mihin päivä vielä johtaakaan?

Anonyymi kirjoitti...

Auerhan on ollut koko ajan syytön!