tiistai 17. lokakuuta 2017

1119. Sauli kutsui prinssi Williamin kylään, myös prinssi Daniel on tulossa

                                       Mitäs me puolikuninkaalliset!

1. Britannian prinssi William, joka on virallisesti Cambridgen herttua, vierailee Suomessa marraskuun lopussa, ilmoittaa tasavallan presidentin kanslia. Williamin vierailua isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka on siis kutsun Williamille esittänyt.
2. Prinssi William vierailee maassamme tarkkaan ottaen marraskuun 29. ja 30. päivä. Presidentin kanslian mukaan vierailun tarkemmasta ohjelmasta tiedotetaan vasta lähempänä vierailua.
3. Tällaiseksi se on nyt sitten näköjään mennyt. Sauli Niinistölle ei enää näytä riittävän - ainakaan näin presidentinvaalien alla - että hän on tavannut tänä vuonna Vladimir Putinin kahdesti, käynyt morjestamassa Donald Trumpia Valkoisessa talossa sekä tavannut Kiinan presidentti Xi:n ja Japanin pääministeri Aben Helsingissä, muista vähempiarvoisista vieraista ja vierailusta puhumattakaan.
4. Sauli kokee ilmeisesti kansansuosionsa - mm. ensi helmikuussa syntyvän kolmannen lapsensa ansiosta - niin vahvaksi, että hän haluaa rinnastaa itsensä mielummin kuninkaallisiin kuin näin "tavallisiin pulliaisiin" eli demokraattisin menoin valittuihin valtionpäämiehiin ja presidentteihin. 
5. Niinistölle ja Jenni Haukiolle tulossa olevaa vauvaa on jo ehditty hehkuttaa mediassa Suomen prinssiksi tai prinsessaksi. Tähän nähden on ymmrrettävää - joskaan ei luonnollista - että tavallaan puolikuninkaallisina pidetty presidenttiparimme haluaa osoittaa "presidenttihuoneen" arvonnousun myös käytännössä ja isännöidä lähinnä vain kuninkaallisia. Pohjoismaiset kuninkaalliset vierailivat täällä jo kesäkuun alkupuolella, joten nyt on aika siirtyä pari pykälää korkeammalle eli tosi kuninkaallisiin; tässä mielessä Britannian kuningashuoneen edustajaa on pidetty sopivana vieraana.
6. Prinssi William, joka on 35-vuotias, on sikäli sopiva vieras Niinistölle, että myös hän, kuten isäntänsä Sauli (69), odottaa vaimonsa kanssa perheenlisäystä. Williamilla ja prinsessa Catherinella on jo entuudestaan kaksi lasta - samoin kuin Sauli Niinistölläkin - eli 4-vuotias prinssi George ja 2-vuotias prinsessa Charlotte.  Molemmat herrat odottavat siis kolmatta lastaan, Niinistön kahdesta vanhimmista lapsista Nuutti on 42-vuotias ja Matias 37. 

7. Herrat vaihtavat varmasti vierailun aikana mielipiteitä, paitsi muusta, mistä nyt ei ole kyse, vaimojensa raskauksista. William voinee kertoilla Saulille, miten brittien kuningashuoneessa lastenhoito on järjestetty ja osalliatuuko hän itse ja millä tavalla lastensa hoitamiseen, miten on vanhempainvapaan ja synnytykseen osallistumisen laita jne. Mahdollista on, että William näyttää Saulille oikein kädestä pitäen, miten vaipanvaihto tapahtuu tehokkaasti.

8. Saadun tiedon mukaan Williamin puoliso Catherine, joka on siis viralliselta titteliltään Cambridgen herttuatar,  ei saavu miehensä mukana Suomeen. Catherine on kärsinyt raskauspahoinvoinnista jo kahden ensimmäisen raskauskautensa aikana, mikä lienee virallinen selitys hänen poisjäännilleen. Tosin tänään on ilmoitettu, että William ja Catherine tekevät yhdessä vuoden 2018 alussa vierailun Ruotsiin, jossa he tapaavat ihka oikeita kuninkaallisia. Miksi Cathereine ei halua tulla Suomeen, mutta menee oikein mielellään Ruotsiin? Kas, siinäpä kysymys, jota saatetaan käsitellä jopa Eduskunnan kyselytunnilla. Catherinen laskettu aika ei voi olla syy jäädä pois Suomen vierailulta, sillä hänen laskettu aikansa on vasta keväällä 2018.

9. William ei aikaisemmin käynyt Suomessa. Sen sijaan hänen isoäitinsä kuningatar Elisabeth on tehnyt miehensä prinssa Philipin kanssa kaksi virallista vierailua Suomeen, ensimmäisen kerran Urho Kekkosen kutsumana vuonna 1976 ja toisen kerran presidentti Martti Ahtisaaren vieraana 1994. Vuonna 1976 tapahtui aika paha moka, kun kuningatar vietiin metsään katsomaan, miten taitavat ja ahkerat metsurimme kaatavat  ja karsivat tukkipuita; kuningatar kieltäytyi kuitenkin panemasta työnäytöksen ajaksi päähänsä hänelle tarjottua kypärää. Ehkä tässä on osasyy siihen, että Catheriene päätti jäädä Suomeen tulematta, sillä kenties hän ja ja koko hovi pelkäsi, että mitä kauheaa ohjelmaa "hullut suomalaiset" tällä kertaa voisivat vierailleen järjestää.

10. Myöhemmin tänään selvisi, että samanaikaisesti prinssi Wiliamin kanssa Suomeen saapuu myös Ruotsin prinssi Daniel. Ruotsin hovi näet tiedotti, että prinssi Daniel tulee Suomeen 29.-30. marraskuuta ja osallistuu matkansa aikana vuosittain järjestettävään teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushiin.  Daniel on osallistunut Slushiin myös aikaisempina vuosina. Kyseessä on "vain" kahden päivän visiitti, sillä prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian nuorimmaisen, prinssi Gabrielin ristiäisiä juhlitaan Ruotsissa 1. joulukuuta.

11. Jopas nyt jotakin, ja jo on aikoihin eletty! Ensin kerrotaan, että 69-vuotiaasta tasavallan presidentistä Sauli Niinistöstä tulee vanhoilla päivillään isä helmikuussa 2018. Nyt sitten ilmoitetaan, että Suomen saapuu marraskuun lopulla samanaikaisesti kaksi prinssiä, toinen Britanniasta ja toinen Ruotsista.  Prinssi Williamin vaimo Catherine odottaa myös vauvaa, jonka on määrä syntyä keväällä.

12. Onkohan Suomeen odotettavissa vielä muitakin kuninkaallisia vieraita? Ehkä Espanjan kuningaspari tai Belgian taikka Hollanin kuningas.  Myös Jordaniassa on kuningas, samoin Saudi-Arabiassa, jonka kuningas ei olekaan vielä käynyt Suomessa, olisiko nyt "korkea aika" hänenkin saapua maahamme tervehtimään ja osoittamaan ihailunsa meidän viriiliä Sauli Niinistöä kohtaan? Sokerina pohjalla olisi tietenkin Paavi Fransiscus, joka saattaisi kutsua Saulin vierailulle Vatikaaniin.

13. Jäämme odottamaan, tosin hieman pelonsekaisin mielin, mitä kaikkea tuleman pitää. Kaikki näyttää nyt olevan mahdollista, sillä pidetäänhän maassamme tasavallan presidentin vaalit tammikuun lopulla 2018.

24 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Prinssi Williamin Suomen vierailu on osa Skandinaviaan suuntautuvaa vierailua ja tapahtuu Iso-Britannian ulkoministeriön pyynnöstä. William ja Catherine tekevät yhdessä vuoden 2018 alussa vierailun sekä Ruotsiin että Norjaan. Saamme prinssin Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

"The palace had originally planned for William and Kate, both 35, to tour all three countries in November, but the Duchess' condition meant the trip to Norway and Sweden had to be postponed. William was always committed to visit Finland this year, as 2017 marks the centenary of the country's independence".

Lähde: Hello!

Skorpioni kirjoitti...

Eipä ehdi blogistimme pysyä Saulin ja Jennin kommenteissaan ajantasalla! Juuri kun hän on lausunut arvokkaat käsityksensä prinssi Williamin tulevasta vierailusta,niin jo presidentinkansliasta tiedotetaan,että myös prinssi Daniel on samaan aikaan tulossa tapaamaan Saulia ja Jenniä. Sillä lailla sitä pitää! Kyllä vauvauutinen on pannut vauhtia vierailuihin. Nuoret prinssi-isät ja " vähän" vanhempi tuleva presidentti-isä vaihtavat varmasti keskenään arvokkaita näkemyksiä vauvanhoidon niksistä.
Suomi on hyvää vauhtia menossa rojalistiseen suuntaan halusimme tai emme!

Anonyymi kirjoitti...

Niinistön kutsusta?! Kensingtonin Palace:n mukaan Iso-Britannian ulkoasiainministeriön kehoituksesta. Vierailu on ns. kohteliaisuuskäynti (Suomi 100).

Erkki K. Laakso kirjoitti...

Ei vittu sentäs, nää pressan vaalit alkaa jo saamaan koomisen epätoivoisia piirteitä "mestariltaan", ennen kuin vaalit ovat vasta alkaneetkaan?? Huh..huh..

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kehotuksesta tai pyynnöstä, mutta eihän tänne tietenkään kukaan kuninkaallinen tulisi noin vain omia aikojaan ja vastoin tasavallan presidentin tahtoa ja kutsua.

Anonyymi kirjoitti...

Sauli Niinistö on prinssi Williamin vierailun isäntä.

Anonyymi kirjoitti...

Jos kuninkaallisten nyt on sitten pakko vierailla tasavallassa, niin voisiko heille osoittaa samankaltaista julkkisseuraa. Onhan meilläkin näitä tangokuninkaallisia yms. Vaikka Jari Sillanpää voisi valtakunnan suosikkitähtenä ottaa vastaan prinssit. Hän osaa hymyilläkin yhtä teennäisesti ... eikun aidosti kuin nämä lööppien rakastamat valtion edusmiehet.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä juttu ja vaihtelua uutisiin! Olen kyllästynyt lukemaan uutisia, kuka allekirjoitti väärän kannattajakortin ja kenen vuoro nokitella jne.

Anonyymi kirjoitti...

Ei Suomi ole menossa "rojalistiseen suuntaan". Presidentii Ahtisaaren toimiaikana kruunupäitä yms. korkea-arvoisia vieraita kävi Suomessa huomattavasti enemmän.

http://www.tpk.fi/ahtisaari/fin/vierailut/vieraat_suomessa.html

Siru Pola kirjoitti...

Hyvä ehdotus tuo Siltsun paikalle roudaaminen.

Kuninkaallisethan pyörivät jetsetpiireissä ja siellä ollaan yleensä "reilulla meiningillä".

Siltsu kun toikkaroisi ja nauraisi ja itkisi kristallipölyssä lentoasemalla, niin pääsisivät kuninkaallisetkin heti mukaviin fiiliksiin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niinistö -hypetys sen kun vain jatkuu täydellä höyryllä.

Tänään Sauli Niinistö on vierailut maakuntamatkalla Keski-Suomessa. Hän kävi mm. Karstulassa ja tutustui myös uuteen Äänekosken biotuotetehtaaseen, jonka hän vihki käyttöön. Siellä Niinistö piti - tietenkin - myös puheen.

Niinistön tätäkin vierailua on innolla seurannut etenkin erkkolainen lehdistö, ja HSTV ja ISTV ovat kyselleet keskisuomalaisilta syitä Sauli Niinistön huimaan gallupsuosioon tulevia presidentinvaaleja silmällä pitäen.

HS, I-S, Iltalehti, Yle, MTV ym. mediat tekevät koko ajan pontevaa vaalityötä Sauli Niinistön puolesta kiitettävällä tavalla! Saulin ei tarvitse puuttua tähän puoleen itse lainkaan. Media tekee työt ja kampanjan, Sauli kerää työn hedelmät.

Anonyymi kirjoitti...

Minua alkaa jo vähän häiritä nämä ilmassa olevat väitteet kummisetä - kummilapsi -suhteesta. Eikö siihen saada mitään selvyyttä? Luulisi, että kirkonkirjoista asia selviää. Onhan joskus tuomarinjääviksi luettu muistaakseni lautamiehen ja jutun asianosaisen välinen kummisuhde. Eikö joku viitsisi ottaa asiasta selvää?

Erkki K. Laakso kirjoitti...

Eikös tehrä niin, kuin eräs vanhempi tuomari Lahdessa aikoinaan, kun syytetty "rattijuoppo" astui käräjäsalin ovesta sisään, niin tuomari löi nuijalla pöytään, et "se on 6 kuukautta vankeutta ja valitusohjeet saapi hakea täältä"..

Oli tunnettu kulttuuripersoona ja en enempi siitä, Mutta jos nää vaalitkin jo on niin selvät, niin eiks vain kopauteta nuijalla pöytää??

Anonyymi kirjoitti...

Nämä Viljamit ja Tanelit eivät kiinosta suomalaista perusmiestä. Vanhat tantat niistä innostuvat, mutta hehän ovat jo muutenkin Saulin kannalla, joten visiitit eivät tuota liitännäishyötyä vaaleissa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Eilen tiistaina Sauli Niinistö kävi, medialta täysin salaa, katsomassa Aki Louhimiehen ohjaaman Tuntematoman sotilaan Helsingin Tennispalatsissa. Kyseessä oli sijoituskonserni CapManin ja Tukikummien järjestämä kutsuvierastulaisuus, johon Niinistö oli kutsuttu kunniavieraaksi.

Kun media ei ollut paikalla, Niinistö kuljetettiin siälle saliin "kaikessa hiljaisuudessa" eri ovesta kuin muut vieraat, kertoo Iltalehti tänään. Elokuvan jälkeen Niinistöllä oli niin kiire pois, että hän ehti hädin tuskin vetää takin niskaansa. Presidentti vietiin ulos takaovesta. Niinistö ei jäänyt vastaanottamaan myöskään hänelle tarkoitettua lahjataulua, vaikka taulua hänelle ojennelleet tytöt olivat seuranneet Niinistöä hissin ovelle asti. Iltalehden mukaan Niinistö ei näyttänyt edes huomanneen taulun ojentajia.

Mistä moinen salaperäisyys? Ilmeisesti siksi, ettei mediaa ollut kutsuttu paikalle. Jos olisi, Niinistöllä olisi varmasti ollut aikaa paistatella salamavojen loisteessa, kätellä yleisiöä ja jutella niitä näitä paikalla olevien kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Venäjällä tv-julkkis ja aiempi oppositioaktivisti Ksenija Sobtšak, 35, asettuu ehdolle Venäjän presidentinvaaleissa ensi maaliskuussa. Sobtšak kertoi aikeistaan avoimessa kirjeessä, jonka hän lähetti keskiviikkona sanomalehti Vedomostille.

Sobtšak ilmoittaa kirjeessä olevansa vaaleissa vaihtoehto ”kaikkia vastaan”. Tällainen valinta oli mahdollinen jo Neuvostoliiton vaaleissa, mutta se poistettiin äänestysvaihtoehdoista Venäjällä vuonna 2006.

”Minä vaadin, että tässä maassa lopetetaan totaalinen varastaminen ja aloitetaan aito politiikka, jossa vallanpitäjät ovat vastuussa vapaalle äänestäjäkunnalle, joka vastaa omasta elämästään ja joka on tasa-arvoinen maailmanyhteisön jäsen, joka voi ratkaista Krimin kysymyksen yhdessä naapureiden kanssa.”

Ksenja Sobtšakin vuonna 2000 kuollut isä Anatoli Sobtšak toimi Pietarin pormestarina 1990–1996. Venäjän nykyinen presidentti Vladimir Putin oli tuolloin ensimmäinen varapormestari ja isä-Sobtšakin läheisin työtoveri. Ksenija Sobtšak on vahvistamattomien tietojen mukaan Putinin kummitytär.

Näin Venäjällä, jossa presidentti ei siis suinkaan nai kummitytärtään.

Anonyymi kirjoitti...

Iltalehti on päivittänyt jutun:

"Taulu oli Tuntemattoman sotilaan kehystetty elokuvajuliste, jossa oli Aku Louhimiehen ja keskeisten näyttelijöiden nimikirjoitukset.

Jälkikäteen kuitenkin selvisi, että taulu oli ojennettu Niinistölle jo salissa ennen elokuvan alkua ja oli sovittu, että se toimitetaan aamulla Mäntyniemeen. Ilmeisesti jossain kohtaa oli tapahtunut tietokatkos, eivätkä taulua ojentaneet tytöt olleet asiasta tietoisia".

https://m.iltalehti.fi/viihdeuutiset/201710172200467765_vd.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Ei seurakunnista tai arkistolaitoksesta anneta sataa vuotta nuorempia väestökirjatietoja kuin todelliseen asianosaistarpeeseen. Pelkkä viitsiminen ei siis riitä.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä väliä? Avioliiton esteellisyys on tutkittu ja läpäissyt kriteerit.

Anonyymi kirjoitti...

Eikä millään ole mittään väliä...

Anonyymi kirjoitti...

Cambridgen herttuatar Catherine vieraiee Suomen naapurimaissa Ruotsissa ja Norjassa yhdessä miehensä prinssi Williamin kanssa ensi vuoden alussa, mutta ei ole halunnut tulla Suomeen marraskuun lopulla. William saapuu Suomeen siis yksin presidentti Sauli niinistön vieraaksi.

Miksi näin? Kenties Catherine ja William ovat pitäneet Suomen tilannetta jotenkin perverssinä siksi, että 40-vuotias Jenni Haukio odottaa hänen ja häntä 29 vuotta vanhemman Sauli Niinistön kanssa lasta. Mene ja tiedä.

Anonyymi kirjoitti...

Paavo Väyrynen lateli teesit presidentinvaaleihin! Paavon teksti oli pelkkää rautaa - tietenkin! Kokemus on puhunut, siitä on hyvä jatkaa. Presidentinvaalikampanjat sähköistyvät vasta, kun Paavo Väyrynen on saatu " kehiin". Sitä ennen voidaan lämmitellä Saulin ja Jennin vauvauutisilla. On mielenkiintoista, mitä kaikkea Väyrynen paljastaa!!!

Anonyymi kirjoitti...

Yritetäänkö valtakunnansyyttäjälle pedata mahddollisimman löysät rapsut?:

”Olen ollut ajattelematon ja harkitsematon”, sanoi veljensä firmaa markkinoinut valtakunnansyyttäjä – Jutun todistajista luovuttiin, ja se voi tehdä tahallisuuden arvioinnista vaikeaa - Kotimaa - Helsingin Sanomat

”MISTÄÄN tarkoituksellisesta tai piittaamattomasta menettelysääntöjen rikkomisesta ei ole ollut kysymys, vaan pikemmin olen ollut ajattelematon ja harkitsematon.”
...
Syyttäjällä on kuitenkin myös vaihtoehtoinen syyte, ja se koskee tuottamuksellista virkavelvollisuuden rikkomista. Rikos ei siis olisi tahallinen. Vaihtoehtoisen syytteen mukaan Nissisen ”olisi pitänyt mieltää” osallistuneensa päätöksiin esteellisenä.
...
Syyttäjäpiireissä todistajista luopuminen on herättänyt ihmettelyä ja suoranaista pöyristystä. Nissinen ei nimittäin myöntänyt ensisijaista syytettä eli tahallista rikosta, vaan hän myönsi rikkoneensa esteellisyyssäännöksiä ajattelemattomuuttaan.
...
Todistajiksi oli alunperin ilmoitettu esimerkiksi apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske sekä valtionsyyttäjät Jukka Rappe ja Christer Lundström. He kaikki kertovat kuulusteluissa ottaneensa Nissisen kanssa puheeksi tämän ilmiselvän jääviyden.

Kaikki keskustelut ajoittuvat vuoteen 2010, jolloin Nissinen oli juuri aloittanut valtakunnansyyttäjänä. Alaisten varoituksista huolimatta Nissinen jatkoi aktiivisesti veljensä firman markkinointia. Aktiivisuutensa syyksi hän kertoo sen, että hän oli ”hurahtanut” syväjohtamismenetelmään.

Tahallisuuden arvioinnissa alaisten kuulemiset olisivat olleet olennaisia. Esitutkintakertomuksia ei voi käyttää näyttönä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tiedoksi, että olen kirjoittanut Prosessioikeusblogiin uuden jutun Matti Nissisen oikeudenkäynnistä ja sen "ihmeellisyyksistä".