keskiviikko 4. elokuuta 2010

303. Vihreät menivät metsään

Jos metsään haluat mennä nyt...

Vihreät eli tarkemmin sanottuna vihreiden eduskuntaryhmä teki eilen kesäretken nykyisin luonnonsuojelualueena olevaan Sipoonkorpeen. Tämä ei riitä vihreille, sillä he haluavat päätöksen Sipoonkorven kansallispuistosta vielä tämän hallituskauden aikana.

Vihreillä, joita on nimitelty kokoomuksen puisto-osastoksi, on siis kiire. Jokainen ymmärtää, mistä tämä johtuu. Vihreät ovat istuneet kolme vuotta hallituksessa ja jäljet näkyvät. Tämä hallitus on ollut maamme ydinvoimamyönteisin hallitus; päätös kahdesta uudesta ydinvoimalasta tehtiin kuukausi pari sitten. Keväällä hallitus, jossa vihreät ovat siis mukana, antoi luvan Pallaksen kansallispuistossa sijaitsevan matkailuhotellin isolle laajennukselle.

Vihreät ovat siis olleet hallituspolitiikassaan pahasti eksyksissä ja nyt he ovat menneet metsään oikein kirjaimellisesti ja haahuilevat siellä Anni Sinnemäen ja Tuija Braxin johdolla kuin eksyneet thaimaalaiset hillanpoimijat Lapin selkosilla. Ei puutu enää muuta kuin että he sitoisivat itsensä kettingillä puihin ja laulaisivat kuorossa: Maan korvessa kulkevi vihreitten tie, joka meitä poloisia oppositioon vie.

Kesäretken uuvuttamina vihreät jaksoivat vielä Vantaalla vaatia hyvätuloisten verotuksen kiristämistä "jo ensi vuonna" ja budjettiin ratahankkeita varten lisää rahaa 30 miljoonaa euroa. Vihreillä alkaa olla todella hätä kädessä vaalien lähestyessä.

Tuija Braxin uhosi, että Sipoonkorven päätöksen myötä nähdään, onko tämä hallitus kaikkien aikojen ympäristövihamielisin. Jos on, niin kyllähän tätä kompensoi se, että hallitus on toisaalta edellä kerrotuin tavoin kaikkien aikojen ydinvoimamyönteisin. Saa nähdä, tekevätkö vihreät Sipoonkorvesta vielä hallituskysymyksen uhkaamalla lähteä hallituksesta, jos S-korvesta ei tehdä kansallispuistoa. Tätähän kaikki muut hallituspuolueet toki toivoisivat.

Hesarissa oli huvittavaa lukea vihreiden korpivaelluksesta mm. tyyli, jolla Oras Tynkkynen vaelsi muiden cityvihreiden mukana korvessa ja kommentoi näkemäänsä:

- Mä en ymmärrä tästä metsästä mitään, valitti Tynkkynen ja kaipasi biologia paikalle.

Tämä on tuttua eduskunnastakin, jossa kansanedustajat olisivat usein täysin ulalla, jolleivät he voisi kuulla valiokunnissa asiantuntijoita. Nyt näemmä vaaditaan, että asiaintuntijakolonnan pitäisi seurata edustajia myös näiden korpivaelluksille metsiin ja soille, jotta edustajat ymmärtäisivät edes jotain näkemästään. Tämä on niin söpöå!

Kansanedustaja Ville Niinistö onnistui sentään bongaamaan Sipoonkorvessa kääpiä ja lahopuuta, mutta sen pidemmälle hänenkään lajituntemuksensa ei HS:n jutun mukaan ulottunut. - Yksiä kääpiähän sieltä isosta salistakin voi bongata, kyllä Ville oman sukunsa tunnistaa.
26 kommenttia:

Toipila kirjoitti...

Olen aina ihmetellyt, että mikseivät vihreät asu maalla luonnon keskellä. Ainakin äänekkäimmät vihreät asuvat kuitenkin suurissa kaupungeissa.

Kaupungissa elämänsä asuneet eivät käsitä metsästä ja luonnosta kerrassaan yhtään mitään muuta kuin satujen tasolla.

Anonyymi kirjoitti...

Pohjoisessa tilanne on viety tosi pitkälle. Siellä oikeastaan vain 4-tie pientareineen on enää suojelematta. Pohjoisessa valtio suojelee porukat hengiltä. Jos esim. erämaalakia on tulkittava elinkeinojen suhteen Metsähallituksen päätöksissä ja siitä valitetaan, niin viimeistään KHO vahvistaa suojeluun johtavat päätökset elinkeinonharjoittajien vahingoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreiden on pakko saada jotain näkyvää aikaiseksi. Puolue on hallituksessa niin pahasti ja jyrkästi pettänyt periaatteitaan, että edes omat peruskannattajat on saatava äänestämään.

Siru Pola kirjoitti...

Vihreiden politiikka on mennyt surkeasti aukkohakkuulle, kun he ovat ryhtyneet nuoleskelemaan kepulaisten, kokkareiden, demareiden,komukkojen ja suur- sekä metsäteollisuuden häntäpäätä. Yrittävät olla luontoarvojen säilyttämisen ja ekologisen tulevaisuuden kannalla, mutta teoillaan ovat tiennäyttäjiä luonnon ja ihmis- ja eläinkunnan tuholle.

Anonyymi kirjoitti...

taas blogisti - jyrki osui naulan kantaan, on aina ilo lukea järkevää tekstiä....

antti kortelainen kirjoitti...

Mitäs, jos Oras Tynkkynen kunnioittaa luontoa ja ymmärtää, että se on paljon monimutkaisempi kokonaisuus kuin kasa pöllejä?

Anonyymi kirjoitti...

Nyt olisi himourheilijoilla Stubb, Häkämies, Katainen ja Sinnemäki tilaisuus loikata suoraan lenkkipolulta Carl Bildt'n mukaan sammuttamaan Venäjän metsäpaloja!

Mari Kiviniemikin on hankkinut metsästyskortin, taitaa olla vipinää Halikon kartanon mailla...

Anonyymi kirjoitti...

Vihreät noudattavat vain sitä vanhaa näkemystä, että luonto, maaseutu ja tavalliset ihmiset ovat parempia kuin sivistys ja kaupunkilaiset. Mutta luonnosta nauttimiseen tarvitaan sivistynyt kaupunkilainen. Vihreäthän ovat Helsingin kaupunginvaltuuston ryhmistä taustaltaan kaikkein urbaanisin.

Skorpioni kirjoitti...

Kyllä Tarja Gronberg älysi jättää vihreiden puheenjohtajuuden oikeaan aikaan. Anni Sinnemäki on ollut puheenjohtajana täysin surkea. Ei ole saanut mitään aikaan. Tai oikeastaan on - vihreiden kannatus laskee kuin lehmän häntä. Sinnemäki on tosiaankin täysin onneton puheenjohtajana. Hän on työministeri, joka ei ole lainkaan profiloitunut työntekijöiden puolustajaksi, vaan jollakin ihmeellisellä hämyisellä linjalla on myötäillyt kaikessa kokoomusta. Kun Paula Lehtomäen tavoite on ollut jopa yhdistää maa- ja metsätalousministeriö ympäristöministeriön kanssa, ei Sinnemäellä ole ilmeisesti mitään sitäkään vastaan.

Ja sitten tämä toinen virtuosi eli Tuija Brax. Sanat eivät riitä kertomaan, miten lapsellisia aloitteita hän jatkuvasti tekee. Yhtä hömpötystä ja hölynpölyä koko Braxin toiminta. Puhetta kyllä riittää, mutta teot ja varsinkin maineteot positiivisessa merkityksessä puuttuvat.

Myös minä kiitän blogistia hauskasta ja virkistävästä kesäblogista. Viimeaikaiset blogivalinnat ovat osuvia ja virkistäviä, kuten vihreät metsässä. Alan jopa kallistua sille kannalle, että blogisti ymmärtää sittenkin jotain politiikasta. Myös kommentit asiasta ovat olleet hyviä!

Anonyymi kirjoitti...

Tämä voi olla valtiosalaisuus, mutta siksi kerron:

Sinnemäki valittiin koska hänen sanotaan syvästi vaikuttuneen juutalaisten kohtalosta, ts. hänellä on ainoa oikea käsitys vähemmistö vs. enemmistö, niin kuin meidän elitti sen haluaa käsittää ettei joutuisi härkävaunuihin.

Anonyymi kirjoitti...

Turhin ja mitättömin porukka yrittää sinni(e)tellä yksikseen, mutta varmojen tietojen mukaan ovat niin eksyksissä (metsäreissunsa jälkeen), että haparoivat vaaliliittoa sdp:n kanssa tulevan maaliskuun koitoksia varten.

Palkkaisitko nykyisen oikeusministerin firmasi lakiasioiden vastuulliseksi hoitajaksi? No en minäkään, mutta valtion asiathan ovatkin vain politiikka jossa oikeusministerin virkaa voidaan hoitaa kevyemmilläkin eväillä.

Jukka Ryhänen kirjoitti...

Feminismi on edennyt nyt pisteeseen jossa tyhminkin ymmärtää että joka nainen ei sovi joka paikkaan.

Sinnemäen epäselvä mussutus ja lässytys on jo sellaisenaan ärsyttävää ja täysin sopimatonta ministerin ulosanniksi. Yksin tällä perusteella hän on täysin epäpätevä ja -sopiva nykyiseen tehtäväänsä. Laulu- ja soitinyhtyeessään hän sen sijaan oli paikallaan.

Braxin osalta on todettava että hän sopisi lastentarhanopettajaksi. Ala-asteen tai sitä ylempien luokkien opettajaksi ei. Ministerinä hän on elävä todiste suomalaisten tyhmyydestä ja lammasmaisesta luonteesta. Että joku kansa voi olla näin saamaton. Antaa tuollaisen tunarin jatkaa ministerinä. Äijät vain väistyvät sivuun eikä kenelläkään ole munaa sanoa ääneen että joka nainen ei sovi joka hommaan. Ei varsinkaan ministeriksi. Sama koskee tietenkin myös miehiä. Naisten osalta sitä ei voi jostain syystä sanoa ääneen?

Anonyymi kirjoitti...

Voi herranjestas tätä kommenttien ja tällä kertaa myös blogitekstin tasoa. Mitä tekemistä vihreydellä, merkityksessä ekologisuus ja yritys välttää ihmisten lyhytnäköisen ja itsekkään ahneuden aiheuttavat pahimmat luonnonkatastrofit - ja niistä koituva inhimillinen kärsimys - kerta kaikkiaan on sen kanssa, mitä kasveja ja puita ym. "pöpeliköstä" metsäreissulla tunnistaa! Lapsellista. Toisaalta onhan tällainen moderneja ajatuksia tuovan puolueen nälviminen vissiin hyvä mahdollisuus patavanhoillisille ihmisille kelpo keppihevonen tai sivuraide, jolla voi kätevästi välttää mm. ilmastonmuutoksesta, väestöräjähdyksestä ja saastumisesta puhuminen.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se on niin, ettei tällä suomalaisella viherkukertavalla porukalla ole mitään merkitystä ja mahdollisuutta vaikuttaa ilmastomuutokseen, väestöräjähdykseen
tai saastumiseen.

Saa sitä tietenkin puhua, mutta pitää olla realisti ja parasta olisi kun haihattelijat puhuisivat omaan laskuunsa.

Nämä vihreät ovat niin vihreitä, että, ettei kannata mennä nurmikolle aurinkoa ottamaan, tulee lehmä ja erhdyksessä syö suihinsa.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös nämä liene niitä joita kutsutaan hyödyllisiksi idiooteiksi?

Kunhan on saatu Sipoonkorpi suojeltua, käy yhden asian liikkeeksi ensi vaalikaudella julistautunut Tuija Brax Lohjanradan linjausten kimppuun.

Ihamuotiloiden Hista on siinä kinttaalla, YIT josta Henrik Ehrnrooth osti muutaman vuosi sitten määräysvallan on jo esisuunnittelussa mukana niin Histassa kuin Espoon Kuninkaankartanossa, ja kuka ties itse Halikon suuri Metsästäjä kurkkii puun takaa mistä päin junat alkavat viheltää.

Ylisukupolvisen hiljaisen tiedon hyödyntämisestä nämä poliitikot puhuvat, ja joku peruste rahamarkkinaministeri Mari Kiviniemen asemiin ajolle pitänee löytyä.Tuskin hän on turhaan vakuuttanut olevansa enemmän kuin motivoitunut, enemmän kuin valmis, enemmän kuin innoissaan.

Tarkkailija X kirjoitti...

Vihreät nielevät mitä vaan kunhan pysyvät hallituksessa. Brax ja Sinnetännemäki ovat täysin vietävissä ilman minkäänlaista omaa ohjelmaa tai periaatetta. Tarina: mikäli kysyt runotytöltä mitä kello on? Vastaus: vastustan ydinvoimaa. Nykyisen hallituksen työministeri ja oikeusministeri ovat ehkä historian huonoimmat viroissaan. Kaikkeen muuhun aikaa ja energiaa on riittänyt (kuten oman myönteisen ja hallituksen ydinvoimakannan ja päätöksen protestointi) kuin sektoriministerin varsinaiseen työhön. Suomi on saanut yli 100 langettavaa tuomioita EIT:lta, lisää on tulossa roppakaupalla. Brax ei ole asiallisesti ottaen tehnyt mitään asialle. Sinnemäen aikana työttömyys ja erityisesti nuorison ja pitkäaikaistyöttömien asema on muuttunut kestämättömäksi.
Työministerillä on aikaa aina ydinvoiman vastustamiseen, muttei koskaan oman hallinnonalansa substanssi asioiden hyväksi työskentelyyn. Kokoomuksen puistotädit ovat käyttökelpoisia, hyväuskoisia hölmöjä joiden kanssa voi menetellä miten tahansa. Anni Sinnemäki on Suomalaisessa poliittisessa historiassa ainutlaatuinen henkilö: hän on konkreettisesti osoittanut sen, miten voi olla yhtäaikaa hallituksessa ja oppositiossa. Tähän ei tietääkseni vielä kukaan ole aiemmin kyennyt.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreät ovat superliberaalipuolue.

Vihreät antavat kaikkien kukkien kukkia, aina kannabiksen pössytttelystä homoliittoihin saakka.

Puolueessa kaikkea hyväksytään, paitsi tietysti konservatiivisia perusarvoja.

Ympäristöasioista ovat jo vieraantuneet, josta ydinvoimapäätös antoi selvän näytön.

Kiva katsoa kun vihreiden kipuilua tulevassa vaalitaistossa.

Siru Pola kirjoitti...

Mielestäni vihreitä tulee, pitää, saa ja täytyy nälviä siksi, että he ovat täysin hylänneet eliökunnan puolustamisen periaatteen. (Eipä sitä varmaan ole kyllä ollutkan kuin mielikuvissa). Toinen juttu sitten on se, että nälviminen voisi perustua johonkin älylliseen argumentaatioon.

Anonyymi kirjoitti...

Viher-anonyymi vingahtaa, kun keppi kolahtaa! Touché!

Pera kirjoitti...

Täysin asian vierestä kuitenkin Blogistille esitän, että josko ottaisitte käsittelyynne käsitteen : sosiaaliporno

Siis, mitä on sosiaaliporno.

Onko sosiaaliporno sellaista, millä pyritään vaikuttamaan kansalaisten käsitykseen ympäröivästä maailmastaan.

Kiitos.

Skorpioni kirjoitti...

Vinkki vihreille nostaa kannatusta. Menkää vapaaehtoisesti sammuttamaan Venäjällä parhaillaan riehuvia metsäpaloja. Kun sammutaisitte Venäjän palot, kansa täällä hollantuisi äänestämään teitä ja samalla suojelisitte luontoa ja metsää ennen kaikkea.

Hilda K. kirjoitti...

Kun Kokoomus, Keskusta ja Ruotsalainen kansanpuolue harjoittavat hallituksessa luontoa turmelevaa, kansallisvarallisuudet pois Suomesta myyvää ydinvoima- ja suuryritys- ja pankkikartellimyönteistä politiikkaa, heidän riveistään tulleita ministereitä ei voine moittia moraalittomuudesta. Pieneliöstön ja köyhien unohtaminen kuuluu heidän puolueidensa agendalle aivan avoimesti.
Vihreät ovat hallituksen hovinarrina epäkiitollisessa roolissa.

Narrin takki ryvettyy, kun se ottaa vastaan hallitsijaan kohdistuvaa tyytymättömyyttä. Jokereita onkin vaihdettava usein.

Onko jo alkanut Vihreät alas - PerSut ylös -kampanja?
Timo "Maisterisjätkä" Soinia ajetaan seuraavaksi narriksi parrasvalojen loisteeseen.
Paljon melua syntyy ja vaalikeskustelut, jotka näyttävät jo alkaneen, pysyvät jälleen vankasti sivuseikoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Keskustelussa kovasti urputusta Braxista, mutta ei ensimmäistäkään asiakommenttia, joilla mielipidettä avattaisiin.

Tulkitsen moisen joutavaksi urputtamiseksi.

Vihreät ovat kieltämättä joutuneet hallitusaikanaan olemaan osa päätöksiä, jotka saattavat aiheuttaa hankaluuksia tulevaisuudessa.

Itseäni harmittaa eniten työministerin pätkätyöläismyötämielisyys. Tajusin tämän vasta vähän aikaan sitten. Vihreät esittävät olevan pätkätyöläisen asialla. Tämä ei suinkaan kuitenkaan tarkoita sitä, että pätkätyöläisen asemaa olisi kohennettava, vaan tietenkin sitä, että heitä on saatava lisää.

Pätkätyöläiset ovat vihreiden potentiaalisia äänestäjiä. Tekemällä työelämän pätkimisestä mahdollisimman helppoa, vihreät kasvattavat potentiaalista äänestäjäkuntaa. Ei sen puoleen, että yksikään nyky-hallituspuolueista haluaisi tehdä pätkimisongelmalle jotain.

Joe kirjoitti...

Vihreät pelaavat upporikasta tai rutiköyhää. Tämä näkyy oman hallituksen jatkuvana haastamisena.

Ilmeisesti vihreät luottavat siihen, että he tulevat saamaan samanlaista kohtelua kuin ruotsalaiset: ikuinen hallitusvastuu vihreän viikunanlehden ominaisuudessa. Ja tämä vihreille tytöille ja heidän kannattajilleen kelpaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tässä sinipunavihreävärisotkussa on jo niin paljon värit ja aatteet sekaisin, ettei sitä muu pelasta kuin Timo Soinin jengin väliintulo.

Tämä värien ja aatteiden sekasotku antaa Timo Soinille erinmomaiset mahdollisuudet laukaista tämä värien kirjon jännite.

Jos ja kun Soinilla on seinäkirjoituksensa pääteemana Suomen perustuslaki, Ihmisoikeusssopimus ja YK.n ihmisoikeussopimuksen kansainvälinen julistus niin hän voi jopa jättää nimensä ja persoonansa suomalaiseen oikeushistoriaan.

Annetaan pojan kaverin näyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Etelä-Espoossa näkymättömän käden ohjaukseen asettautunut, vakaumuksellinen Jumalan soturi Timo Soini sopii kuin nyrkki silmään rkp:n rinnalle sisäministerinä turvaamaan valituista valituimpien asemat. Eräänlaista kansallissosialismia.

Kiviniemen ympärille ryhmittäytyneet cityliberaalit puhuvat ylisukupolvisen hiljaisen tiedon hyödyntämisestä. Sama paketti, uudet kääreet.