keskiviikko 14. syyskuuta 2011

480. Jussi Halla-ahon sotilasjuntta-aloitteet puhututtavat

Hei-juu ja junttali-poo! Jussi-Juntta parlamentissa (Ylen kuva)

1. Ilta-Sanomat kertoi äsken verkkojulkaisussaan, että Timo Soini aikoo esittää huomenna perussuomalaisten eduskuntaryhmälle Jussi Halla-ahon määräaikaista erottamista ryhmästä. Soini kertoi asiasta IS:lle Venäjän vierailunsa yhteydessä.

2. Syynä ovat Soinin mukaan Jussi Halla-ahon keskiviikkona antamat Kreikka-kommentit. "Luottamus meni", kommentoi Soini Halla-ahon kirjoitusta laskeuduttuaan tänään Tikkurilan rautatieasemalla Allegro-junasta.

3. Halla-aho vaati eilen Facebook-sivullaan, että Kreikan talouskriisin ratkaisemista varten maahan, siis Kreikkaan, tarvittaisiin sotilasjuntta.

4. "Yksinkertainen tosiasiahan on, että demokratia (= vaalit) estää mitä tahansa poliittista hallitusta ryhtymästä mihinkään sellaisiin toimiin, joilla "oikeasti" olisi mitään vaikutusta Kreikan konkurssitalouteen", Halla-aho kirjoitti.

5. "Juuri nyt Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta, jonka ei tarvitsisi välittää suosiostaan ja joka voisi panna lakkoilijat ja mellakoijat kuriin panssarivaunuilla", Halla-aho jatkoi.

6. Myöhemmin eilen illalla Halla-aho poisti kirjoituksensa ja selitti asiaa lehtitietojen mukaan niin, että hän ei "oikeasti" kannata sotilasjunttaa Kreikkaan. Tarkoitus oli, sanoi Halla-aho, vain "omassa tyylilajissani", huomauttaa, että demokratiassa on vaikea toteuttaa ikäviä ja kansan vastustamia päätöksiä, vaikka ne olisivat välttämättömiä. Halla-aho sanoo, että useimmat varmaan ymmärsivät viestin, mutta koska siihen oli helppo tarttua, sen julkaiseminen osoitti H:n mukaan huonoa harkintaa, ja siksi Halla-aho kertoo poistaneensa viestinsä.

7. Mielenkiintoista!

8. Tämä Jussi Halla-ahohan on nimittäin joutunut ennenkin vaikeuksiin, kun hän on yrittänyt mestaroida ajatuksiaan ja ideologiaansa "omalla tyylilajillaan." Muistamme, miten hän sai valtiosyyttäjältä pari vuotta sitten syytteet uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kun hän oli omasta mielestään tuolloinkin vain omalla tyylillään pyrkinyt osoittamaan vallalla olevaa kaksinaismoralismia.

9. Käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa Jussin selitykset omasta tyylilajista menivät läpi. Nyt juttu on korkeimman oikeuden tutkittavana.

10. Persujen eduskuntaryhmään (toistaiseksi) kuuluvat Suomen Sisun pojat ja halla-aholaiset ovat näemmä päättäneet aloittaa eduskuntakauden räväkästi. Eilen eduskunnan täysistunnossa Halla-ahon kannattajiin kuuluva Jussi Niinistö loihe lausumaan parlamentarismia tarkoittaen hieman halventavan sävyyn, että, kun hän kuuleekin sanan parlamentarismi, niin hän niin sanotusti "poistaa varmistimen."

11. Kuten tiedämme, varmistin kuuluu olennaisena osana ampuma-aseisiin. Jussi Niinistö poistaa varmistimensa siis aseestaan, ilmeisesti sanallisesta asearsenaalistaan. Olisiko Niinistökin sotilasjuntan kannalla, vaikkei tietenkin "ihan oikeesti"?

12. Tämä Jussi II, siis Niinistö, on muuten eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja. Jussi I, siis Halla-aho, puolestaan johtaa hallintovaliokuntaa, poliisia yms. koskevaa lainsäädäntötyötä. Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja uhkailee siis varmistimen poistamisella (aseestaan), kun hän vain kuuleekin puhuttavan parlamentarismista, ja hallintovaliokunnan puheenjohtaja taas ehdottaa parlamentarismin ja vaalien korvaamista sotilasjuntalla! Jo on aikoihin eletty!

13. Eilisessä eduskuntakeskustelussa mm. demareiden Kari Rajamäki ja Ilkka Kantola ilmoittivat järkyttyneensä Niinistön puheista ja jopa kuulleensa "erittäin mustan varjon 1930-luvulta."

14. Jussi Niinistö ei mainittujen demariedustajien kauhisteluista tuntunut piittaavan, vaan hän uhosi omassa puheenvuorossaan, että että hän tulee vielä tarvittaessa näyttämään Rajamäelle ja Kantolalle "natsikorttia", sillä noiden demareiden puheet eivät tämän toisen Jussin mukaan "edusta keskustelukulttuuria tässä salissa."

15. Niin tai näin, vaikuttaa kyllä vahvasti siltä, että osassa persujen eduskuntaryhmää parlamentarismi ei tunnu olevan kovin kovassa kurssissa. No, sotilasjunttaa Suomeen porukan tarkoituksena ei kuitenkaan liene tarkoitus vakavissaan ehdottaa.

16. YLE:n tänään julkistaman gallup-kyselyn mukaan persujen kannatus olisi hienoisessa laskussa ja päähallituspuolue kokoomuksen taas selvästi nousussa. Alkaisiko tämä kehitys jo hieman hermostuttaa Soinia ja kumppaneita?

17. Muuten, persujen eduskuntaryhmä on saanut kaksi merkittävää vahvistusta kansliapuolelle; tästä kerrottiin eilisessä Lapin Kansassa. Ryhmä oikeudellisten asioiden ekspertiksi on pestattu prosessioikeuden emeritus professori Erkki Havansi, 70 v. Muistamme, että Havansi osallistui eduskuntavaaleihin ja hän on persujen ensimmäinen varamies eduskuntaan Uudeltamaalta. On tuo perussuomalaisuuden aate tarttunut näemmä todella vahvasti Erkkiin!

18. Persu-kanslian taloudellisten asioiden asiantuntijaksi puolestaan on palkattu Oskari Juurikkala, 30 v. Hän kauppatieteen maisteri ja lontoolaisessa korkeakoulussa oikeustieteen kandidaatin tutkintoa vastaavan tutkinnon suorittanut mies, joka on nyt tohtorikoulutettavana Helsingin yliopistossa.

19. Havansilla ja Juurikkalalla näyttäisi olevan hommaansa tietty tilaus! Haasteellinen tehtävä kerta kaikkiaan.111 kommenttia:

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jos Timo Soini pysyy esityksessään ja se menee ryhmässä läpi, mitä ei ole syytä epäillä, joutuu Jussi Halla-aho samalla jättämään paikkansa hallintovaliokunnan puheenjohtajana, koska paikan on sovittu kuuluvan persuille.

Anonyymi kirjoitti...

Kumpikin Jussi on filosofian tohtori, Halla-aho kielitieteilijä ja Niinistö historioitsija. Luulisi herrojen pystyvän ilmaisemaan itseään niin, ettei heti samana päivänä tarvitse perua puheitaan.

Kun eduskunnassakin on puhuttu 1930-luvun mieleen tuovista sanamuodoista, niin tulipa minunkin mieleeni se, että eräänkin Saksassa vaikuttaneen poliittisen liikkeen keulakuva oli liukasleukainen puhuja, ideologit ja propagandistit oppineita miehiä ja kannattajakunta helposti johdettavissa olevää mölysakkia.

Tällaisten mielikuvien rinnastamista nykyaikaan Soinin täytyykin kavahtaa ja reagoida nopeasti.

Veikkaan, että persulauma ei pysy yhtenäisenä kovin kauan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Soini laskeskelee, ettei Kataisen hallitus pysy kovin kauan yhtenäisenä eikä siis siis istu pitkään, ei missään tapauksessa vaalikauden loppuun. Kuten ei istukaan.

Siksi Soini valmistautuu hallitusvastuuseen. Tässä tarkoituksessa hänen tulee mm. pitää omat nurkkansa puhtaana ja erottaa kiihkoilijat ja rasismiin taipuvaiset edustajat ryhmästä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tiedote perussuomalaiset nettisivuilla:

- Perussuomalaisten eduskuntaryhmän oikeudelliseksi asiantuntijaksi Erkki Havansi

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on palkannut oikeudelliseksi asiantuntijakseen oikeustieteen tohtorin, professori (emeritus) Erkki Havansin.
Erkki Havansi on tehnyt 40-vuotisen uran Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa, josta jäi eläkkeelle prosessioikeuden professorin virasta vuonna 2009.

Julkaistu 19.08.2011 klo 12:27

Mika Lako kirjoitti...

Erkki Havansin olisi syytä pitää prosessioikeuden pikaluento ennen toverituomioistuimen pikateloitusta.

Länsimaiseen oikeusjärjestelmään kai kuuluu

1. asianosaisten kuuleminen ennen tuomiota.
sekä
2. ettei tuomiota julisteta etukäteen.

Tässä nimenomaisessa tapauksessa tuomio taidettiin julistaa junassa, Venäjän maaperältä.

Odotan mielenkiinnolla, tanssiiko ryhmä yksimielisesti Soinin ruoskaripaskaa.

Jussi Halla-ahon olisi kannattanut esittää Kreikalle ratkaisuksi, ei sotilashallintoa, vaan Erkki Havansia konkurssipesä uskotuksi mieheksi tai jotain sinnepäin......

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tuoreiden tietojen mukaan Soini esittää Halla-aholle vain yhden kuukauden pituista eroa persujen eduskuntaryhmästä. Kyse on siis käytännössä lähinnä varoituksen luontoisesta sanktiosta.

Mutta tämäkin, totta kai, sieppaa ja nöyryyttää Halla-ahoa ja hänen kannattajiaan tuntuvasti.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Soinin mukaan hän halusi kertoa aikeistaan jo etukäteen, koska tällä tavalla hän antaa ryhmälleen ja myös Halla-aholle hieman miettimisaikaa ennen huomista.

Siis Halla-ahoa toki kuullaan ennen päätöksen tekemistä.

Soinin esitys ei liene pätemätön, saati sitten nulliteetti, siksi, että se tehtiin "vieraalla maalla" tai Suomeen rautateitse matkalla olevassa Allegro-nimisessä junassa.

Vaan kukapa tämän tietää! Erkki Havansi varmaan tietää tämänkin asian jetsulleen!

Persuthan voisivat lähettää Kreikan "juntalle" muutaman kappaleen oman eksperttinsä Erkki Havansin konkurssioikeuden oppikirjasta. Noin niin kuin ensi hätään tiedoksi, mitä myöhemmin tuleman pitää - sitten kun persut ovat vallassa.

Mika Lako kirjoitti...

En nyt tiedä mikä vaihtoehto sopii Kreikalle parhaiten:

1. Oma sotilasjuntta
2. Kansainvälisen valuuttarahaston rahajuntta.

Sata vuotta sitten velat olisi peritty lähettämällä brittien tykkiveneet Ateenan sataman edustalle.

Kreikkaan voisi lähettää myös Havansin ulosotto-oikeuden oppikirjoja. Ilman pakkotäytäntöönpanoa Suomi tuskin saa rahojaan täysimääräisesti takaisin.

Valitettavasti Pekka Koskinen ei voi arvioida Kreikan toimintaa vaikka velallisen rikoksena.

Ehkä joku lehti pyytää lausuman Koskisen manteliperijältä, Joensuun Matti Tolva... mikä se loppupääte oli?

Kukas olisi asiantuntija yrityssaneerauksissa?
Koskelo?

Anonyymi kirjoitti...

Tampereen yliopiston professori MIkko Lehtonen tänään Uudessa Suomen haastattelussa:

- Halla-aho kehottaa blogissaan tutkimaan tekstejään ja toteamaan, onko hän rasisti. Otin haasteen vakavasti ja minulta kesti kolme minuuttia todeta se: Jussi Halla-aho on rasisti.

Anonyymi kirjoitti...

Eduskunnan ison salin istumajärjestys on mielenkiintoinen persujen kohdalla.

Samalla rivillä rinnakkain istuvat nimittäin järjestyksessä Juho Eerola, Jussi Niinistö ja Jussi Halla-aho. Yksi Suomen Sisun edustaja eli Olli Immonen istuu Jussi Niinistön takana. James Hirvisaarta, Suomen Sisu, ei ole sentään tähän intiimiin porukkaan huolittu.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Suomi voisi esittää lähetettäväksi Kreikkaan konsultoivaa junttaa, johon kuuluisivat Jussi Halla-aho (sivari), Jussi Niinistö ja James Hirvisaari, asiantuntijoina Erkki Havansi ja Oskari Juurikkala.

Norr-Rogel kirjoitti...

Jo on aikoihin eletty - Sivari esittää sotilasjunttaa valtaan. Niinpä niin...Tai ehkä Halla-Aho ei halunnut Suomen, vaan
jonkun ihan muun valtion armeijaan jossa olisi ollut alaisten (lue alamisten) kurinpito riittävän ankaraa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli iso jytky ja halla-aikakin koittaa.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Mitäs ihmeellistä tuossa Halla-ahon lausumassa nyt on, että siitä pitää nyt hirveä meteli nostaa. Tottahan tuo on, että sotilasjuntta olisi ainoa keino saada kansa kaduilta pois ja ne leikkaukset käyntiin. Ei siinä taida auttaa politikkojen pyynnöt ja yhteen hiileen puhaltamisen toiveet. Kansa on vähän eri sakkia kuin pohjoismaissa, joissa uurnilla tavataan.

Eihän tuosta Kreikan säästöistä ja talouden tasapainottamisesta näytä tulevan vanhaa sanontaa käyttääkseni lasta eikä sitä itseään.

Mitäs tuossa on niin hurjaa jos sanoo ettei noita säästöjä ja uudistuksia mikään hallitus saa onnistumaan, että siinä tarvitaan sotilasjunttaa. Juntasta puheen ollen eikö se meidän pääministeri meinannut junttaa vai oliko se peräti niskalenkkiä markkinavoimista ottaa. Eihän onnistunut, oliskohan siinäkin tarvittu sotilasjunttaa kukistamaan markkinavoimat.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jo joutui halla-aika
ja syksy sateinen
Karusti Jussi paikan
vei mennessään soininen

Anonyymi kirjoitti...

Sivarilla on näemmä kannatusta vapaussoturienkin keskuudessa...

Anonyymi kirjoitti...

Hei-juu ja junttali-poo!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä uhkaa jakautua Halla-ahon erottamisasiassa kahtia ja voi jopa tapahtua, ettei Soinin esitys mene sellaisenaan edes läpi ryhmässä.

Esim. puolueen varapuheenjohtaja Juho Eerola, Suomen Sisu, sanoi suoraan, että hän ei hyväksy Soinin esitystä.

Myös Julma-Juha Väätäisestä on tulossa Soinin vastustaja.

Puolueen hajoaminen näyttäisi siis alkavan jo nyt, vaikka eduskuntatyö ei ole päässyt vielä edes kunnolla alkuun!

Anonyymi kirjoitti...

Halla-ahon sotilasjunttapuheet leviävät nyt myös ulkomaisissa viestimissä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

On ihme, jollei eduskunnan hallintovaliokunta päätä vaihtaa puheenjohtajaansa.

Mutta eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen toteaa vain, että Halla-ahon valiokunnan puheenjohtajuus on edelleen yksinomaan persujen omissa käsissä. Käsittämätöntä puhetta!

Anonyymi kirjoitti...

Miksi kaikki otetaan niin vakavasti?
Eikö sarkasmilla ja mustalla huumorilla ole enää tilaa?
Media on muodostamassa suomalaisista tosikkokansan jota emme todellakaan ole.

Anonyymi kirjoitti...

Kun slaavilaisten kielten tohtori vähän töräyttää, niin kuullostaa Moskovan tykkien jylinältä!

Igor kirjoitti...

Kansanedustaja Soininvaara kirjoitti pari viikkoa hiukan saman henkisesti Halla-ahon kanssa:

"Kreikalla on edessään niin raju vyönkiristys, että voidaan jopa kysyä, kestääkö Kreikan demokratia, vai palaako maa sotilashallitukseen."

Eikä siitä mitään hirveää haloota ole noussut. Mutta Soinivaarahan on aina ollut median mielestäå suuri ajattelija.

Eikä muuten minun lukemani perusteella Halla-aho vaatinut sotilasjunttaa Kreikkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Aito-eiralaisten kannalta loistotyyppi tämä Armfeltintiellä Juhani Ahon patsaan tuntumassa asuva tohtori Halla-aho.

Asettuu rasistiksi toisten puolesta, ettei huomattaisi aitojen pelkäävän maahanmuuttajien lasten pilaavan heidän valkoihoisten koulunsa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Timo Soini: Saatanan tunari!

Siru Pola kirjoitti...

Ei taida ryhmä erottaa Hallista. Hallis saattaa itse pyytää ero ja osittaa, että näin kunnialliset sivarit toimivat. Sotilasjuntan perään kaipailijoilta voisi kysyä, että mistä se juntta sitä rahaa tekee.

Anonyymi kirjoitti...

Jos se Halla-ahon teksti oli niin helvetin filmaattinen, analyyttinen ja harkittuihin muotoiluihin pohjautuva kuin täällä annetaan erinäisten skribenttien toimesta ymmärtää, niin miksi ihmeessä kirkkoslaavin taitaja veti tekstinsä pois?

Vai johtuiko koko Homma vain kiristävästä villapaidasta.

Anonyymi kirjoitti...

Parlamentarismi suomalaisena toteutuksena ei ole mitään kansanvallan tai demokratian tai avoimuuden lisäämistä vaan palkästään mahdollistaa sen, että enemmistöhallitus voi toimia rauhassa takahuoneissa välittämättä Eduskunnasta pätkääkään. Parlamentarismi toimisi kansanvaltaa lisäävänä vain jos olisi vähemmistöhallitus tai kaksipuoluejärjestelmä.

Puolueeton tarkkailija kirjoitti...

cytompIhmettelen Halla-ahon kirjoituksen "kriminalisointia".

Itse luen Halla-ahon kirjoittaneen vain aiheesta:" Onko hyvä diktaattori parempi kuin huono demokratia?" Ja todenneen samalla mielipiteenään, että sotilaskaappaus takaisi Kreikan taloudelle "hyvän" diktatuurin syntymisen.

Kreikan talouden kannalta olen samaa mieltä Halla-ahon kanssa. Päättämätön, kansan tuomiota pelkäävä "demokraattinen" hallitus ei saa tehtyä Kreikalle välttämätöntä talouden muutosta. Se on nyt selvästi kokemusperäisesti todistettu. Tarvitaan joku kansaa pelkäämätön instanssi tekemään välttämättömät muutokset.

Jos taas Halla-ahon tuomitsemisessa on kyse poliittisesti "väärien" sanojen käyttämisestä, niin enpä haluaisi tälläistä sananvapauden rajoittamista enkä varsinkaan eduskunnan jäseneltä. Kyllä kansan valitseman edustajan pitää Suomessa saada puhua vapaasti.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Huvittava Jussin puolustelu (Igorin toimesta) sillä perusteella, ettei Jussi mennyt sentään vaatimaan sotilasjunttaa Kreikkaan!

Anonyymi kirjoitti...

Kv. uutisotsikoiden sävy:

"The Finns want to solve the crisis with tanks"

Igor kirjoitti...

JV: Ei tarkoitukseni ollut puolustella Halla-ahon möläytystä jota se myöäs minun mielestä oli!) vaan oikaista blogistin esittämä 'vaati' väite:

3. Halla-aho vaati eilen Facebook-sivullaan, että Kreikan talouskriisin ratkaisemista varten maahan, siis Kreikkaan, tarvittaisiin sotilasjuntta.

Ihmetyttää miksei kansanedustaja Soininvaaran kimpussa olla samansuuntaisista mietteistä?♠

Anonyymi kirjoitti...

"Kun eduskunnassakin on puhuttu 1930-luvun mieleen tuovista sanamuodoista, - -"

Jouni Backman (sdp) sanoi viikkopari sitten, että "Halla-aho otetaan tarkkailuun".

Totta tosiaan, punikkien 1920- ja 30 -luvuilla harrastama työmaaterrori on nykypäivää ja tehokastakin, jos Halla-aho menettää pestinsä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jahas, "Puoluetonkin" on taas palannut palstalle, mutta eivätpä ole omituiset mielipiteet mihinkään muuttuneet!

Mutta toki, onhan meillä toki sananvapaus esittää myös tyhmiä mielipiteitä.

Kannattaisi puolueettomienkin kuitenkin tutustua tämän päivän lehdissä haastateltujen kreikkalaisten omiin käsityksiin edellisen sotilasjuntan (1967-74) autuudesta kidutuksineen ym. kauheuksineen.

Nämä ihmiset ihmettelevät kovasti suomalaisen Finns-puolueen edustajan vaarallista puhetta sotilasdiktatuurin tarpeellisuudesta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jos minulta kysytään veikkausta persujen tämänpäiväisestä kokouksesta, niin sanoisin, että persut päätyvät kompromissiratkaisuun:

Halla-ahoa ei eroteta ryhmästä määräajaksi, vaan hänelle tyydytään antamaan yksimielisellä päätöksellä vain varoitus.

Timo Soinikin tyytyy yön yli nukuttuaan tähän, sillä onhan hän saanut eilisille ukaaseilleen runsaasti julkisuutta. Luulisi Halla-ahon tästä Soinin julkisesta läksytyksestä jo oppivan!

Lisäksi Halla-ahon ryhmästä erottaminen saattaisi persut vaikeaan tilanteeseen hallintovaliokunnan puheenjohtajuuden osalta. Äänestyspäätös olisi myös hajottamaan persujen ryhmän ehkä lopullisesti.

Toki olen sitä mieltä, että muiden puolueiden olisi jo aika puuttua Halla-ahon erittäin harkitsemattomiin lausumiin ja vaihtaa hänen tilalleen toinen edustaja hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Halla-Aho lienee hieman lapsellinen. Ei toki vaaraton, koska muitakin lapsellisia löytyy - ja siksi sanktioiden harkinta on paikallaan. Toisenlaisilla sanavalinnoilla ja toisenlaisella julkisella historialla olisi tuo viesti silti ihan kohtuullinen keskusteltava. Enkä tarkoita sotilasjunttaa vaan velallisen vastuuta ja demokraattisen päätännän hitautta.

Jos ja kun Halla-Aho vaatii suitsintaa, niin eipä kannata kiihkolla vastata tähän kiihkoon. Eduskuntaan ja valiokuntaan suomessa - saman demokratian puitteissa kuin mitä Halla-Aho arvostelee - pääsee niin lapsellinen kuin kiihkeäkin tapakasvatusta vaille jäänyt sekä elämää näkemätön edustaja. Ja sellainen sinne on valittu.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös paras keino vähentää Halla-Ahon kannatusta ja valtuuksia on antaa hänen puhua vapaasti.

Anonyymi kirjoitti...

Herra Halla-Aho osoittaa lausunnoillaan kyvyttömyyttä asialliseen keskusteluun. Vaikka mielipiteitä olisikin, tulee osata ilmaista ne oikein.

Ennenkaikkea herra Halla-Aho on osoittanut lausunnoillaan myös kyvyttömyytensä valiokuntatyöskentelyyn. Jos ei osaa ilmaista itseään soveliaasti niin miten osaa toimia moitteettomasti kansakunnan kannalta merkittävässä valiokuntatyöskentelyssä, vieläpä puheenjohtajana?

Mielestäni herra Halla-Ahon esiintyminen sosiaalisessa mediassa, kauniisti sanoen, saattaa olla viesti sosiaalisista ja mentaalisista ongelmista. Kyllä kansakunnan edun nimissä pitäisi ehdottomasti pohtia sitä, voiko hän toimia hänelle asetetussa puheenjohtajan tehvässä.

Ulkoministerinä herra Halla-Aho vaarantaisi Suomen ulkoisen turvallisuuden. Itse asiassa hän sekä hänen kannattaja tekevät sitä koko ajan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jos Halla-aho olisi eduskunnassa yksin omana ryhmänään, hän saisi toki meuhkata vapaasti ja esittää mitä kauhistuttavimpia mielipiteitä tahansa.

Mutta nyt kun H. on suuren ryhmän jäsen, hänen oudot heittonsa haittaavat tietenkin myös ryhmän mainetta ja uskottavuutta. Tätä Timo Soini ymmärrettävästi ei enää siedä.

Kun H. on vielä merkittävän valiokunnan puheenjohtaja, alkaa koko eduskunnan arvovalta ja uskottavuus olla vaarassa.

heikki rönkkö kirjoitti...

Tässä sopassa on sen verran astian makua, että on syytä epäillä kyseessä olevan yksi episodi koko kansan arvojohtajan lupaamasta rasismin vastaisesta kampanjasta.

Kärsivä puoluejohtaja matkalla pahojen maasta hyvien puolelle saa junassa kuulla käärmeen livahtaneen paratiisiin!

Ensimmäisenä kertoi Savon Sanomat, ettei jää epäselväksi.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Halla-ahon puhe sotilasjunttien tarpeellisuudesta ja siten demokratian väheksymisestä tai suoranaisesta halveksunnasta on linjassa hänen omaksumansa kalsean ihmisoikeuskäsityksen kanssa.

HS:ssa kysyttiin 14.9. mm. Halla-aholta, mitä ihmisarvo hänelle merkitsee.

Valtiopäivämiehemme määritteli ihmisarvon näin:

"Ihmisarvo on aikaan ja paikkaan sidottu konventio eli sopimus."

Vallalla oleva eurooppalainen ja yhdysvaltalainen ihmisoikeuskäsitys lähtee kuitenkin ihmisoikeuksien ja ihmisarvon universaalista luonteesta. Kyse ei siis ole aikaan ja paikkaan sidotusta sopimuksesta, vaan ihmisoikeudet ovat yleismaailmallisia ja kuuluvat samalla tavalla (samanarvoisesti) kaikille ihmisille.

Halla-ahon ihmisarvokäsitys lähenee kiinalaista kulttuurirelativistista ihmisoikeuskäsitystä, jonka mukaan ihmisoikeuksilla voi olla erilainen sisältö eri kulttuureissa ja yhteiskunnissa.

YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa 1948 puhutaan luovuttamattomista oikeuksista kuten sananvapaudesta, oikeudesta koskemattomuuteen jne.

Vuonna 2001 Halla-aho kirjoitti nettisivuillaan vihaavansa "ihmisoikeuksia" ja "suvaitsevaisuutta."

Halla-aho on poistanut ko. vanhoja kirjoituksiaan netistä ja hän on sanonut, ettei hänen kantansa ole ristiriidassa YK:n julistuksen kanssa, koska vuoden 2001 kirjoituksessa hän oli laittanut sanat "ihmisoikeudet" ja "suvaitsevaisuus" lainausmerkkeihin.

Todella näppärä jeppe, tämä kirkkoslaavin asiantuntija! Hän pyrkii aina selittelemään, että kyse on väärinkäsityksestä ja hänen "omasta tyylilajistaan", jota muut eivät ymmärrä.

Anonyymi kirjoitti...

Mitään rikostahan tuo Halla-Ahon lapsus ei tee - onpahan sananvapautta hyödynnetty. Kansanedustajan sananvapauden säännöt koskevat vain valtiopäiviä. Näin ollen vain puolueensa voi häntä tuosta ojentaa. Ihan toinen juttu on sitten tämä moraalinen keskustelu - mutta saman sanavapauden sisällä sekin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kukaan ei ole toki väittänytkään Halla-ahon tehneen rikosta!

Anonyymin kommentti paljastaa, miten kansalaiset puntaroivat asioita ja ihmisten tekemisiä ja niiden hyväksyvyyttä ja asianmukaisuutta yleensä vain siltä kannalta, onko kyseessä rikos vai ei.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Yksi johtopäätös Halla-ahon omaksumasta ihmisarvon käsityksensä lienee se, että maahanmuuttajille ei ole tarvis suoda samanlaisia ja niin laajoja ihmisoikeuksia kuin kantaväestölle - kunhan tästä vain asianmukaisesti sovitaan!

Igor kirjoitti...

'Yksi johtopäätös Halla-ahon omaksumasta ihmisarvon käsityksensä lienee se, että maahanmuuttajille ei ole tarvis suoda samanlaisia ja niin laajoja ihmisoikeuksia kuin kantaväestölle - kunhan tästä vain asianmukaisesti sovitaan!'

Mitähän tuollaiset fundamentaaliset ihmisoikeudet joihin maahanmuuttajilla ei olisi oikeutta? Onko Halla-aho noin kirjoittanut vai onko tämä vain vapaasti muokattu johtopäätös?

Pitää kuitenkin muistaa että varsinaiset ihmisoikeudet eivät tarkoita samaa kuin meillä käytetty käsite perusoikeudet. Tämä usein sekoitetaan mediassa.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä sekoitetaan tarkoituksellisesti (?) kaksi eri lausuntoa.

Soininvaara pohti sitä mahdollisuutta, että Kreikkaan voi syntyä sotilasjuntta kaiken sekasotkun lopputuloksena.

Halla-aho esitti, että sotilasjuntan syntyminen on toivottavaa ja että kaduilla mielipiteitään esittävät pitää sotkea telaketjujen alle.

Jos ei niissä Halla-ahon jutuissa mitään epämääräistä ollut, miksi ne piti vetää pois julkisuudesta?

Kun on tarpeeksi Hommaforumilla pyörinyt, ei tietenkään voi nähdä noilla lausunnoilla mitään eroa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

On todella syytä huomata, mikä ero on Soininvaaran ja Halla-ahon lausuntojen välillä!

Anonyymi kirjoitti...

Sananvapaus on todella tärkeä yksilön oikeus, ja kansanedustajan kohdalla sananvapauden käyttö on vielä aivan erityisen korostettua. Kuitenkin EIT:n linja on aivan selvä siinä, että sananvapauden suoraa eivät saa eivätkä ansaitse sellaiset puheet, jotka ovat demokratian ja ihmisoikeuksien perusedellytysten vastaisia (esim. juutalaisten joukkotuhonnan kieltävät lausumat). Se, että kansanedustaja kannattaa demokratian vastaisia toimia panssarivaunujen avulla, on esimerkkiin verrattuna toki eri asia, mutta tulee kyllä niille rajoille.

Pasi Turunen kirjoitti...

http://investmentwatchblog.com/greece-deputy-pm-warns-of-tanks-in-the-streets-mass-suicides-if-second-bailout-voted-down-by-greek-parliament/

Anonyymi kirjoitti...

Professori on toistuvasti arvellut tohtori Härski-Hallbergin valmistelevan taustalla omaa loikkaa Mäntyniemen portista sisään, mutta jospa tuo epäpoliittinen hahmo onkin RistoEJ Penttilä, presidenttiainesmies henkeen ja vereen?

Isänmaa kutsuu kotimaassa, sanoo Penttilä tänään kieltäytyessään Ville Itälältä vapautuvasta EU-parlamentin paikasta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tuskinpa E.J.Penttilällä tuollaisia suunnitelmia sentään on, vankasti kokoomusta kannattavalla hepulla. Hänellä on niin kovapalkkainen homma ettei siitä kannata lähteä edes europarlamenttiin. Mutta Ville Itälän valinta oli taas kerran oiva näyte poliittisista virkanimityksistä!

Anonyymi kirjoitti...

Päätökseksi tuli kaksi viikkoa. Sekin varmaan saattaa tuntua kovennetulta, jos siihen sattuu ajankohta jolloin ryhmä jakaa ilmaiset kuntosalivuorot, tai valitsee edustajansa eduskunnan heppakerhoon, mutta sen kai hevoshullu Soini onkin varmistanut.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ennakoin jo aamupäivällä kommentissani, Soini tulee asian käsittelyssä epäileviä tuomaita vastaan ja on valmis tyytymään varoitukseen.

No, varoitukseen Soini ei tyytynyt, mutta kaksi viikkoa "erossa ryhmässä" tuli yksimieliseksi lopputulokseksi. Se ei tunnu käytännön työssä, mutta on todella nolo asia Halla-aholle ja samalla osoitus siitä, että ryhmä on edelleen Soinin hallinnassa.

Halla-aho on siis nyt tavallaan koeajalla ja seuraavan töppäyksen johdota hän on vaarassa tulla erotetuksi ryhmästä lopullisesti. Persujen ryhmänjohtaja Ruohonen-Lerner kertoi Halla-ahon luvanneen ryhmän kokouksessa "parantaa tapansa." Tämä jää nähtäväksi.

Joku neropatti ihmetteli tällä edellä kommentissaan Jouni Backmanin (sd) lausumaa, jonka mukaan Halla-aho otetaan eduskunnassa "tarkkailuun."

Minusta tässä ei tässä ole mitään ihmettelemistä. Olisi päin vastoin perin outoa, jollei Jussia otettaisi sotilasjunttapuheidensa perusteella nyt oikein erityistarkkailuun! Tarkkailuluokalle vaan.

Tänään STT on ottanut esiin myös sen, että Halla-aho esitti jo elokuussa Faceboook-sivullaan sotilasjuntan perustamista myös Suomeen ja perustuslakiin mainintaa, jonka mukaan Suomen hallitusmuoto on sotilasjuntta.

Tämä on aivan kauhistuttavaa puhetta, ei suinkaan mitään pahkasikahuumoria, valtiopäivämieheltä ja hallintovaliokunnan puheenjohtajalta.

Anonyymi kirjoitti...

"Joku neropatti ihmetteli tällä edellä kommentissaan Jouni Backmanin (sd) lausumaa, jonka mukaan Halla-aho otetaan eduskunnassa tarkkailuun."

Eikä neropatti ole oikeassa?

Viherpunikkien tiedotushegemonia näyttää saaneen niskalenkin perssuomalaisista ja heidät käymään jäsentenväliseen.

Anonyymi kirjoitti...

Eduskuntatyön käytännön kannalta Jussi H:n erottamisella kahdeksi viikoksi ryhmästä ei juuri ole merkitystä.

Jussia ei panna kahdeksi viikoksi istumaan ison salin nurkkaan, vaan hän istua napittaa edelleen toisen Jussin eli Niinistön vieressä.

Halla-aho menettää kuitenkin kahden viikon ajalta eduskuntaryhmän kanslian palvelut. Esimerkiksi ryhmän oikeudelliseksi asiantuntijaksi pestatun emeritusprofessori Erkki Havansin juridinen asiantuntemus ei ole Halla-ahon käytettävissä erottamisen aikana.

Jos tuolla nyt sitten on niin kovin suurta merkitystä.

Poliittiset seuraukset ovat sen sijaan tuntuvammat. Halla-aho on vaarassa menettää käsittämättömillä möläytyksillään poliittiset kasvonsa eli ison osan uskottavuudestaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jussi on juuri oikea mies hallintovaliokuntaan ja sekös teikäläisiä hatuttaa niin ettei veri kierrä :D

Perussuomalaiset vaan vahvistuu ja kunnallisvaaleissa itku tulee kaikille vanhoille hompseille.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

"Eikä neropatti ole oikeassa."

Bravo! Hyvä, että anonyymikin tämän nyt osaltaan myöntää!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Verkkojulkaisujen tuoreita uutisotsikoita aiheesta

"Kohukaupunginjohtaja eroaa."

Niinpä. Mutta eroaako kaupunginjohtaja a) vaimostaan, b) naisystävästään vai c) virastaan?

Tässäpä kysymys.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Risto E.J. Penttilä on valmis mepiksi, jos on pakko!

No, hyvä että Risto E. J. on valmis. Muuten Brysseliin olisi pitänyt lähettää muuan tyhjäntoimittaja.

Anonyymi kirjoitti...

Tasavallan presidentti Tarja Halonen pitää hyvänä eduskunnan puhemiehen muistutusta, jonka mukaan kansanedustajien tulee toimia itsensä hyväksymien sääntöjen mukaisesti eli käyttäytyä arvokkaasti ja asemansa muistaen (MTV3)

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Näin muualla:

- Japanin talous-, kauppa- ja teollisuusministeri Yoshio Hachiro pyysi viikko sitten eroa ministerin tehtävistä. Hän eroasi tehtävästään omien sopimattomien Fukushima-kommenttiensa vuoksi.

Hachiro herätti suuttumusta kommentoituaan kevään tsunamista ja ydinvoimaonnettomuudesta kärsinyttä Fukushiman aluetta kuoleman kaupungiksi.

Hachiro oli myös vitsaillut Fukushiman tilanteesta. Vieraillessaan ydinvoimalan luona Hachiro oli silminnäkijöiden mukaan leikkinyt hierovansa takkiansa toimittajaa vasten ja sanonut: "Tartutan sinut säteilyllä."

Hachiron käytöstä pidettiin äärimmäisen loukkaavana, ja oppositio ryhtyi heti vaatimaan ministerin eroa.

heikki rönkkö kirjoitti...

Pässejä vedätetään.

Huippukoulutettu Jussi Halla-aho, slaavilaisten kielten tohtori, nimikaimana melkein kuin kirjailija Juhani Aho, joka myös asui samalla Armfeltintiellä Etelä-Helsingissä.

Ja puhuukin kuin eliitti: panssarit kaduille! Aito-eiralaisten kannalta loistotyyppi : asettuu rasistiksi toisten puolesta, ettei huomattaisi 'aitojen' pelkäävän maahanmuuttajien lasten pilaavan heidän valkoihoisten koulunsa.

Henri K. kirjoitti...

Kannattaa lukea Vihavaisen kirjoitus Uudessa Suomessa tästä aiheesta.

Omasta puolestani olen huolestunut siitä, että näin pieni asia saa tällaiset mittasuhteet. Väistämättä nousee mieleen kysymys, koitetaanko tässä nyt jotenkin ohjata kansan huomio pois tärkeämmistä asioista?

Virolaisen ja muiden Halla-ahon inhoajien kannattaisi myös vähän laittaa sordiinoa päälle ja keskittyä välillä muihin asioihin. JHA on loppujen lopuksi vain hyvin pieni, joskin värikäs, tekijä valtakunnan asioissa. Suurimmat kuprut ja kähminnät tapahtuvat ihan muualla.

Anonyymi kirjoitti...

Tämäkin juttu, joka on otsikoitu " Eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja on sairas psykopaatti", kannattaisi lukea

http://jalkijupinaa.blogspot.com/2011/08/eduskunnan-hallintovaliokunnan.html

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Heh, heh! Vai pitäisi minun Henri K:n mielestä laittaa "sordinoa" päälle JHA:n asiassa!

Ei kuule onnistu. MInähän kirjoitan tästä(kin) asiasta ihan niin paljon kuin lystään. Tulen aina muistamaan ja mustuttamaan, kun on puhe Halla-ahosta, hänet "sotilasjunttamiehenä", joka esitti vuonna 2011 sotilasjunttaa a) Kreikkaan ja b) Suomeen, vieläpä Suomen hallitusmuodoksi!

Halla-ahon temppu, jota on luonnehdittu hänen sisulaistensa toimesta pahkasikavitsiksi ja ties miksi, on törkeä temppu ja rimanalitus, joka osoittaa jäpikäisessä täydellistä harkintakyvyn puutetta.

Tällainen jeppe ei minusta saisi missään tapauksessa toimia poliisi- ja turvallisuusasioista vastaavan eduskunnan valiokunnan puheenjohtajana.

Suorastaan naurettava on se tapa, jolla Halla-aho yrittää herättää myötätuntoa karmeille puheilleen. Hän ei muka ole vielä oppinut poliitikkojen tavoille eikä siis tajunnut, mitä ei saa kirjoittaa. Voi helevetti, en voi muuten tuosta perustelusta sanoa!

Timo Vihavainen on "slavinisti" kollegansa Halla-ah tavoin ja myös hän on laukonut julki uransa ehtoopuolella samanaisia täysin outuja ja kummallisia käsityksiä maahanmuutosta kuin Halla-ahokin. Tämä selittää Vihavaisen yritykset puolustella Halla-ahoa.

Vihavaisen vuonna 2006 julkaiseman kirjan nimenä on "Länsimaiden tuho" ja jo se kertoo paljon hänen suuntautumisestaan islamismin vastustajana.

Vihavainen on sentään professori, kun taas Halla-aho ei ole edennyt akateemisella urallaan juuri mihinkään, vaikka on jo nelikymppinen. Hänen näkyvin opetustehtävänsä taitaa edelleen olla toiminta muinaiskirkkoslaavin tuntiopettajana Hgin yliopistossa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Timo Vihavaiselta ilmestyi muutama päivä sitten uusi kirja "Itäraja häviää" (Otava). Siinä professori mm. varoittaa värikkäin sanakääntein - eräiden arvioiden mukaan V. on "lyyrisesti lahjakas" - niitä suomalaisia, jotka vielä haaveilevat Karjalan palauttamisesta.

Vihavainen: "Karjalan vaatiminen takaisin on akkamaista ruikutusta."

Professori unohtaa, että gallup-kyselyjen mukaan liki 40 % suomalaisista kannattaa edelleen vaatimusta Karjalan palauttamisesta.

Veikko Saksi ProKareliasta on arvioinut Vihavaisen kirjan. Hänkään ei säästele sanojaan. Arvostelusta löytyvät mm. seuraavat otsikot:
- Vihavainen on väkivallan kannattaja
- Vihavaiselta on luottamus-käsite kadoksissa
- Vihavainen on valheellisen liturgian kannattaja
- Kenen pussiin Vihavainen puhuu
- Miksi Vihavainen lietsoo Venäjä-vihaa?
- Professori vai dosentti - vai kaksi desanttia?
- Julkinen haaste Vihavaiselle

Saksin arviointi kokonaisuudessaan
http://prokarelia.net/fi/?x=artikkeli&article_id=2013&author=61

Vihavaisen vuodatus "akkamaisesta ruikutuksesta" on tutkijalle kovin outoa retoriikkaa.

Vihavaisen ko. tokaisun voitaisiin samaa mittapuuta käyttäen sanoa olevan "raukkamaista ryssän perseen nuoleskelua".

Anonyymi kirjoitti...

Eikö Halla-ahon kannattaisi ryhtyä kirjoittamaan nettijuttunsa ja Facebook-kirjoituksensa muinaiskirkkoslaavilla. jolloin hän voisi käyttää sitä paljon mainostamaansa omaa tyylilajiaan eikä kirjoitusten tulkinnasta syntyisi epäselvyyttä?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Prof. Timo Vihavaisen mielestä "Halla-ahon Kreikka-kommenttia paheksuneet poliitikot ja toimittajat pyrkivät omaa etuaan ja ajatusmaailmaa ajaakseen rajoittamaan kansanedustajan sananvapautta".

Vihavainen höperehtii. Ei kukan ole pyrkinyt rajoittamaan Halla-ahon vapautta möläytellä netissä tai Facebookissa taika puheissaan mitä älyttömyyksiä tahansa!

Kyse ei ole kansanedustajan sananvapaudesta, vaan Timo Soinin ja muiden persujen yksimielisen kannan mukaan heidän ryhmänsä uskottavuudesta ja useimpien suomalaisten mielestä koko eduskunnan arvovallan vaarantumisesta.

Minä ainakin odotan innolla - oikein kieli pitkällä - Jussi Halla-ahon seuraavaa möläytystä/seuraavia möläytyksiä! Siitä vaan, Jussi, anna palaa oikein kunnolla!

Mutta älä sitten, kuule, vedä niitä möläytyksiäsi heti takaisin (kuten nyt tapahtui tässä sotilasjunttakirjoituksessa), jos joku niistä sattuu hieman älähtämään - jos nimittäin olet sitä mieltä, ettei niissä mitään häikkää ole.

Kyllä perussuomalaisen miehen on seisottava sanojensa takana! On, Timo Vihaista lainatakseni, perin akkamaista mennä heti peruuttamaan puheensa ja kirjoituksena.

Akkamaista on myös, taas Vihavaisen Timppaa lainatakseni, mennä lehdissä ruikuttamaan, ettet sinä muka vielä ole oppinut poliitikkojen tavoille!

Kuule, älä helvetissä viitsi naurattaa meitä moisilla höpinöilläsi!.

Tuollaanen ruikutus ei liioin ole suomalaasen miehen arvon mukaasta!

Anonyymi kirjoitti...

Tohtori Halla-ahon elämänkerralle sopiva nimi: "Näin minä kirjoitin, mutta tätä minä tarkoitin."

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tai: "Kirjoitin, mitä kirjoitin, mitä en kuitenkaan kirjoittaessani tarkoittanut kirjoittavani."

Och samma på kirkkoslaavi.

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnitin huomion samaan "Vihaisen" ajatusvirheeseen: ei kukaan tervejärkinen ole ollut rajoittamassa Halla-ahon oikeuttaa puhua typeryyksiä. Sen sijaan meidän kenenkään ei ole pakko taputtaa käsiämme ja kehua Jussia hänen aivopieruistaan.

Vihainen itse sekoili jo aivan tarpeeksi selitellessään suomalaisen miehen liki patologista venakkonaisen kaipuuta. Suomalaisen eukon kun on kuulemma tasa-arvo pilannut. Vihaisella oli selvästi syvempää tietoa asiasta, vaikka kovasti hämmentyneen oloisena selitteli ummet ja lammet toimittajan näitä taustoja selvitellessä.

Millä ansioilla Vihainen on akateemisia virkoja saanut?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Joo, Vihavainen näyttää tehtailevan osin nollatutkimuksia. Kyse on eräiltä osin V:n "tutkimustuloksista", joka ovat ilman tutkimistakin selviä ja kaikkien tiedossa.

Venakkojen naisellisuudesta ja viehättävyydestä suomalaisiin "kilpasiskoihinsa" verratun jokaisella suomalaisella miehellä, joka on vähänkin matkaillut itäisessä naapurimaassa, on omakohtaisia kokemuksia; kyse on toki pitkälti makuasiasta. Vihavaisen mainitsemalla tasa-arvolla ei liene tuon asian kanssa mitään tekemistä.

Turha V:n on myös vaahdota siitä, että Karjalan palauttamisvaatimuksissa tai -toivomuksissa olisi kyse "akkamaisesta ruikuttamisesta."

Vihavainen ei kyllä tutkimuksineen ja kirjoineen mahda mitään sille, että karjalaiset pitävät yhä edelleen myös jatkossa yllä puhetta ja toivoa Karjalan palauttamisesta, mikä on aivan oikein. Vihavaisen "tutkimukset" ja perustelut eivät vakuuta, kuten esim. Veikko Saksin alustavasta kritiikistä voidaan havaita.

Anonyymi kirjoitti...

Paska ei puolustelemisella parane, ei Vihavaisen eikä kenenkään muunkaan toimesta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jussi Halla-ahon kirjoituksissa sotilasjuntan tarpeellisuudesta Kreikassa ja Suomessa paistaa panssarivaunujen ja fasismin kaipuu. Halla-ahon nykyajan mallivaltio lienee po. suhteessa Syyria, jossa niskuroivaa kansaa pannaan kyykkyyn panssareiden voimalla.

Sami Sillanpäällä oli tänään Helsingin Sanomissa aiheesta oivallinen kommenttikirjoitus otsikolla "Peruspelkurit", kannattaa lukea

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Peruspelkurit/1135269412773

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Lukemisen arvoinen on myös Erkki Perälän vastaus Halla-ahon aatetoverille Timo Vihavaiselle U-S:n puheenvuoropalstalla otsikolla "Vihavainen, Halla-aho ja polkupyöräpoliisi"
http://erkkiperala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83282-vihavainen-halla-aho-ja-polkupyorapoliisi

Anonyymi kirjoitti...

Itse pidän täysin selvänä sitä, että Halla-ahon facebook-teksti halusi korostaa Kreikan kriisin vakavuutta ja nykyhallinnon aseettomuutta tilanteen korjaamiseksi

Tuntuu aivan absurdilta kuvitella hänen haikailevan oikeasti jotain sotilashallintoa. Vain tahallinen halu ymmärtää asia väärin selittää seuranneen näytelmän.

Ymmärrän Vihavaisen ajatuskulun täysin ja pidän Sillanpään artikkelia paitsi mauttomana, myös osoituksena tuosta tahallisesta väärinymmärtämisestä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niin, Kreikan nykyhallinto on todella "aseeton" sekä "tilanteen korjaamista" että kreikkalaisten mielenosoituksia silmällä pitäen.

Siksi Halla-ahon, joka elokuussa ehdotti sotilasjunttaa myös Suomen hallitusmuodoksi, mieleen juolahtikin sotilasjuntta, sillä se toisi aseet ja panssarivaunut kaduille ja tukahduttaisi kovalla kädellä ihmisten mielenosoitukset ja napinan. Tilanne "korjaantuisi" panssareiden ja sotilaskurin avulla.

Stadionit alkaisivat täyttyä vangituista mielenosoittajista. Tämä oli poliisiasioista ja turvallisuudesta vastaavan johtavan persupolitiikon lääke Kreikan tilanteeseen.

Anonyymi kirjoitti...

"Tuntuu aivan absurdilta kuvitella hänen haikailevan oikeasti jotain sotilashallintoa."

Tälle mielipiteelle on vaikea löytää perusteita.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Paavo Lipposelta kunnon ärähdys Halla-ahon juntta-kirjoituksesta. Hyvää!

Anonyymi kirjoitti...

Paavo Lipponen on oikeassa, kerrankin.

Ai kuin Timo S ja Paavot L ja V istuvat presidenttipelin tuoksinassa televiossa saman pöydän ääreen, kyllä siinä persuista sanotaan totuus!

Jos persut jatkavat linjaansa, niin kansa jakaantuu kahtia. Niihin jotka ovat persuja ja vihaavat ulkomaalaisia sekä niihin jotka eivät ole persuja mutta vihaavat heitä.

Ei olisi vuosi-kaksi takaperin voinut uskoa, että Suomessa demokratiaa pitäisi puolustella. Nyt sille on tarvetta kun esimerkiksi eduskunnan puheenjohtaja ei sitä ole pystynyt tekemään.

Kiitokset blogistille demokratian puolustamisesta!

Igor kirjoitti...

Viimeisin anonyymi kommentoija näkee presidentinvaalikamppailun samalla tavoin kuin minäkin.

Jos Timo Soini on todella mukana niin mielenkiintoista debattia tullaan käymään sen verran kovan kaliiberin ehdokkaita ovat Lipponen ja Väyrynen. Lisäisin joukkoon Niinistönkin.

Sitten on eri asia kuka siellä puhuu totta ja kuka ns muunnettua totuutta. En liputtaisi vain Lipposta tai Väyrystä totuudenpuhujiksi.

Vai kuumeneeko tunteet niin että sivistyneen debatin sijasta saammekin seurata mutapainia :) Haavisto ja Biaudet tuskin osallistuvat mutapainiin eikä ehkä Niinistökään. Lopuista en olisi varma. Saattaa Soinikin nurkkaan ahdistettuna vaihtaa tyylilajiaan.

Mielenkiintoinen taisto on kuitenkin tiedossa.

Anonyymi esittää käsityksenään perussuomalaisten vihaavan ulkomaalaisia. Minä olen ymmärtänyt että puolue vastustaa eräitä hallitsemattoman maahanmuuton lieveilmiöitä. Ei kaikkia ulkomaalaisia sellaisenaan. Ei pidä netissä hulluja kirjoittelevien vihapurkauksia laittaa puolueen tiliin.

Anonyymi kirjoitti...

Mooseksen paluu kehiin enteilee Suomen itsenäisyyden loppua.

EU:ssa mestarioivan ope-Jutan kainalon alta pilkottaa piiloagenda joka tähtää euron hajottamiseen, mutta ei markan vaan Ruotsin kruunun paluuseen!

Ken vilkaisee FST5:n uutta ohjelmakarttaa, näkee pitkälle. Ja muistaa kyynelehtivän Lipposen kiitokset ruotsin kielelle kaikesta hyvästä mitä hän on elämässään saanut.

Anonyymi kirjoitti...

Juurikkala on katolinen Opus Dei -veikko. Kannatta ääriliberaalia suuntausta, joka hakee perustansa ns. juutalais-kristillisestä etiikasta. Omituista kyllä, Halla-aho on näiden piirien hyvä kaveri.
Kylmät väreet kulkee kun lukee näiden piirien juttuja, kauniiden sanojen takana piileskelee yhden ainoan totuuden fasismi.

Anonyymi kirjoitti...

Lipponen leikkii Kekkosta. Kun itse on ollut eliminoimassa vasemmiston vaikutusvaltaa, oikeuttaa se muka tiputtamaan porukkaa yli oikean laidan jotta valtiolaiva seilaisi tasapainossa, kuten UKK perusteli demokratian itsepuolustusta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Mm. Igorilta on jäänyt huomaamatta että Soini ei ole sanoutunut selkeästi irti osassa jäsenistössään rehottavasta rasismista ja fasismin kaipuusta.

Anonyymi kirjoitti...

Igorille

Perussuomalaiset ovat profiloituneet valtamediassa puolueeksi, jonka yksi keskeinen teema on "hallitsemattoman maahanmuuton lieveilmiöiden vastustaminen". Se on selvää rasismia, joka verhoillaan epämääräisiin määritelmiin.

Esimerkiksi mitä nämä "lieveilmiöt" sitten ovat? Ilmeisesti lieveilmiöillä tarkoitetaan mm. rikollisuuden kasvua.

Selväähän on, että rikollisuuden kasvua ei taiteta laillisen maahanmuuton vähentämisellä tai ylipäätään ulkomaalaisia syrjimällä. No miksiko? Koska suomalaiset tehtailevat edelleen lähes kaiken rikollisuuden Suomessa, enemmän tai vähemmän piri- tai viinapäissään.

Suomen ongelmat eivät ole syntyneet Eurosta tai tulleet ulkomailta. Kyllä meidän ongelmat ovat syntyneet pitkälti asenneilmaston viilenemisestä sekä sisapolitiikasta. Köyhät ovat köyhtyneet ja niinpäinpois verotuksesta, eikä ulkomaalaisista, johtuen.

Meidän suomalaisten ongelmia ei laiteta "kuriin" persujen vihapolitiikalla. Ei suomalaisia voi tai saa johtaa sotilasjuntalla tai tankeilla. Ei enää hallintoalamaisaikoja, kiitos.

Toivottavasti persut sanoutuisivat irti äärioikeistolaisesta siivestään eivätkä pelaisi kaksilla korteilla. Toivotaan, että persut tekisivät politiikkaansa jatkossa selvin linjauksin.

Anonyymi kirjoitti...

Niin kauan kuin Persut ovat oppositiossa, puolue ei hajoa. Soinilaiset ja fasistisiipi hyötyvät toisistaan niin kauan kuin ulkomaalaisvastaisuudella kerää lisää ääniä. Ei ole vaikeaa ajaa työväestön etuja Soinin tapaan ja toisaalla hekumoida panssareista ja sotilasjuntasta. Tiukan paikan tullen ne mahtuvat samaan puolueohjelmaan, jos häveliäästi kirjoitetaan paperin vastakkaisille puolille. Hallitusvastuukaan ei riko välejä, jos jaettavaa riittää tarpeeksi. Nykytilanteessa tekisi tiukkaa. Jussin erotus eduskuntaryhmästä oli Soinin tapa testata puolueen rivejä, eihän hänellä ole ollut tilaisuutta selvittää luottamustaan muullakaan keinolla. Kukaan muu ei olisi kyennyt tekemään asialle mitään ja Soini olisi halutessaan voinut pyyhkiä kätensä koko jutusta. Olisi aika tunnustaa, että Jussin korteilla on kaksi puolta ja niillä pelataan eri peliä. Hänen uskolliset kannatajat ehtivät antaa tukensa panssareille ja sotilasjuntalle, eivätkä lainkaan loukkaantuneet siitä, kun Jussi nopeasti veti maton heidän jalkojen alta.
Jussi jatkaa hallintovaliokunnan puheenjohtaja siitä yksinkertaisesta syystä, että kyse on vallasta johon Soini ei voi yhtäkkiä puuttua ilman kompensaatiota.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun Havansi on kaikki ei toivottavat vihasanat listannut niin mitäs mieltä toinen emeritus professori on tästä listasta.? Nyt ilmeisesti täytyy varoa blogistinkin "ryssittelemistä" ettei vihapuheista joudu mustille listoille ja Ilmannin vastapuoleksi käräjille. Tässähän menee uusiksi sananlasku "ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi". Onkohän tämä virallisella kielellä nykyään "venäläinen on venäläinen vaikka kevytlevitteellä paistaisi" Eikö se tuo voi ole joidenkin terveysintoilijoiden taholta boikotissa.

Saakohan sitä enää viininpolkijaa mainita missään, kun taatelintallaajakin on kieltolistalla?

Anonyymi kirjoitti...

Tässä linkissä on Halla-ahon politiikka arvioitu varsin perusteellisesti:

http://jalkijupinaa.blogspot.com/2011/09/juntan-jaljilla.html

Kannattaa lukea. Kiveä ei jätetä kääntämättä ja Halla-ahosta sukeutuu puhdas rasisti tai helvetin huono humoristi. Tämä ei tietenkään ole kenellekään Homma-uskovaisuuden ulkopuoliselle yllätys.

Kirjoitusta saanee myös kommentoida ko. blogissa, mutta on todennäköistä, että Mestaajan frendeiltä taitaa se jäädä tekemättä. Mistähän syystä?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tuo Erkki Havansin "lista" on ironisesta tyylistään juristipiireissä tunnetun Erkin huumoria.
Se näyttää laaditun Erkin "omien" eli persujen puolustamiseksi.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Emeritus Erkki Havansin pomo on nyt persujen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner.

Tämä matami, joka lukee kaikki eduskunnassa pitämänsä rutikuivat puheenvuoronsa tiukasti etukäteen kirjoitetusta papereista tankaten - nyt ne sitten lienevät osin Erkki Havansin kirjoittamia - sanoi ymmärtävänsä Jussi Halla-ahon sotilasjunttapuheen "mustana huumorina".

Erkki H. jatkaa samalla mustan huumorin linjalla tänään julkaistulla "listallaan".

On kovin outoa ja surkuhupaisaa, että persujen johto, siis Timo Soini ja ja tämä matami R-L, eivät itse rohkene irtaantua äärioikeistolaisen eli halla-aholaisen siiven rasistisista ja diktatuuria ihannoivista kirjoituksista ja puheista, vaan panee asialle emeritusprofessorin, joka tekee työtä käskettyä tällä hymyilyä herättävällä listallaan!

Hupaisaa Havansin lausunnossa oli myös hänen Osmo Soininvaaraan kohdistamansa ukaasi syyteriskistä. Tämä lienee Erkin ikiomaa keksintöä-

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Paavo Lipposelta suoraa ja oikeaa puhetta halla-aholaisten äärioikeistolaisuudesta:

Lipposen mielestä perussuomalaisten kansanedustajat Jussi Halla-aho ja Jussi Niinistö ovat vaarallisia.

Lipponen vaatii, että perussuomalaisten johto tekee selvän pesäeron puolustusvaliokuntaa johtavan Jussi Niinistön ja hallintovaliokuntaa johtavan Jussi Halla-ahon puheisiin ja kirjoituksiin.

- On jäänyt täysin epäselväksi, sanoudutaanko irti näiden kahden johtavassa asemassa eduskunnassa olevan kansanedustajan puheista vai ei, Lipponen sanoo.
----
Näin on. Mutta Timo Soini ei vain uskalla sanoa "rumaa sanaa niin kuin se on", vaan vain kaartelee ja kiertelee.

Hän toki erotutti Halla-ahon kahdeksi viikoksi eduskuntaryhmästä, mutta itse asiaan Soini vältti puuttumasta ja ottamasta mitenkään kantaa.

Timo Soini ja Pirkko Ruohonen-Lerner ovat panneet nyt asialle emeritus Erkki Havansin laatimaan listan niitä sanoista, joita persut eivät saisi puheissaan ja kirjoituksissaan käyttää. Ja Havansi tekee työtä käskettyä.

Naurettavaa!

Luulevatko Soini ja Ruohonen-Lerner todella selviytyvänsä näin heppoisella tavalla Lipposen, Mari Kiviniemen ym. vaatimuksista sanoutua irti halla-aholaisten äärioikeistolaisista mielipiteistä?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Luin nyt Erkki Havansin kirjoittaman muistion Vihapuhe ja rikoslaki - mikä "puhe" on rangaistavaa ja mikä ei?

Aivan kelpo "kamaa" juridiikan osalta, eli tyypillistä Havansia, jossa vilisee suuri joukko pykälä- ja momenttiviittauksia sekä lakin esitöiden lausumia.

Mutta ilmeisesti aivan liian pitkä ja raskastekoinen tavallisen persu-edustajan miellettäväksi, näin luulisin.

Tämä laaja muistio kaipaisikin tueksi lyhyen ja ytimekkään "Mitä se on" -tyyppisen, korkeintaan yhden liuskan mittaisen yhteenvedon.

Tätä olisi kaivannut myös media. Nyt media on ymmärtänyt tai ainakin noteerannut Havansin pitkästä muistiosta vain sen kaikkein kansanomaisimman osan eli kohdan, jossa Havansi esimerkinomaisesti esittää, mitkä sanoja tulisi välttää, vaikka sananvapaus vallitseekin. Esim. sanoja "neekeri", "ählämi", "ryssä", "hurri" tulisi muistion mukaan välttää.

Tämä osio tekee muistiosta hieman koomisen tuntuisen, sillä kyllähän kaikki kansanedustajat noiden sanojen epäkorrektiuden toki muutenkin ymmärtävät, näin luulisin.

Havansin muistio on päivätty 1.9.201. Halla-aho kirjoitti kuuluisan Facebook-kirjoituksensa vasta tämän jälkeen.

Mutta Halla-ahoa moititaankin nyt demokratian halventamisesta ja äärioikeistolaisuudesta samoin Jussi Niinistöä. Kriitikkoina mm. Paavo Lipponen ja Mari Kiviniemi.

Tuleeko emeritus professori Erkki Havansi saamaan seuraavaksi persujen ryhmältä toimeksiannon laatia muistio teemasta "Miten olen loukkaamatta parlamentarismia ja kansanvaltaa - hieman lisiä oppiin mitä (persu-)kansanedustaja saa sanoa ja mitä ei."

Anonyymi kirjoitti...

Monet suomalaiset europarlamentaarikot kertovat Ilta-Sanomille, että Jussi Halla-ahon Facebook-kirjoitus Kreikan sotilasjuntasta järkyttää ulkomailla.

– Minulta tultiin kysymään, mitä ihmettä meillä oikein tapahtuu. Sitä hämmästellään suuresti, sillä se on niin suuri loukkaus - sama kuin sanoisi Saksassa "Heil Hitler!" sanoo Liisa Jaakonsaari.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa hieman siltä, että persujen varakansanedustaja Erkki Havansin ilmeisesti arvovaltaiseksi tarkoitettu oikeudellinen muistio on eräiltä osin lähinnä persu-kansanedustajien puolustuspuheenvuoro.

Anonyymi kirjoitti...

Havansin mukaan hänen muistionsa on lähinnä tyyli- ja puheopas perussuomalaisille kansanedustajille.

Jussi Halla-ahon kirjoitus panssarivaunujen lähettämisestä Kreikan kaduille ei Havansin mukaan riko lakia.

- Halla-ahon lausumahan kohdistui kokonaisen valtion poliittiseen tilanteeseen, siinä ei siis uhata, solvata tai panetella mitään kansanryhmää. Se on enemmän hyvän maun ja muiden tällaisten kriteerien kannalta ongelma. Eduskuntaryhmähän tuomitsi sen, sanoi Havansi eilen.

Vaikkei riko lakia, mutta rikkoiko Halla-ahon kirjoitus Havansin muistion mukaista asianmukaista tyyliä? Tätä Havansi ei kerro. Erkin muistio oli kyllä jaettu persu-kansanedustajille jo ennen Halla-ahon mainittua kirjoitusta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Havansi tuntuu haluavan korostaa muistiossaan sitä, että sana "vihapuhe" ei esiinny lakitekstissä. Kuitenkin RL 11 luvun 10 §:ssä saa selvän vastauksen siihen, mitä vihapuheella rikosoikeudellisesti tarkoitetaan.

Havansin lähestymistapa teemaan tuntuu jokseenkin kepeältä, kuten mm. seuraavasta virkkeestä ilmene:

-Liekö vihapuheen vastakohta "rakkauspuhe", jollaisen ykkösekspertti on internetin rakkaus- ja kuherteluviestinnästään tunnettu puoluesihteeri Mikael Jungner ...

Muistiossa on tällaisia heittoja ja yksi niistä kohdistuu vihreiden Osmo Soininvaaraan, jota Havansi varoittelee syyteriskistä, jos O.S. menisi vielä uudelleen luonnehtimaan persu-puoluetta "politiikan parasiitiksi" tai suomalaista yhteiskuntaa "huonossa hapessa olevaan eläimeen."

Professori Havansi jakaa tohtori Jussi Halla-ahon käsityksen jonka mukaan RL 11:10:ssä tarkoitettu suojeltava ryhmä voi olla myös suomalainen kantaväestö eli "etninen enemmistö." Sitäkään ei siis persu-tohtorien mielestä saa panetella kansallisena ryhmänä.

Mutta kantaväestön omaksumaa kansanvaltainen yhteiskuntamalli eli demokratia ei sen sijaan persu-tohtoreiden (Halla-aho, Havansi, Jussi Niinistö; "ne on maistereita tohtoreita melkein jokainen") mielestä nauti oikeudellista suojaa, vaan sitä saa halveerata oikein olan takaa, lyödä niin kuin vierasta sikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Valoisa tulevaisuus odottanee Suomea. Tämän päivän Savon sanomat otsikoi: Hallbergista yllätysnimi.

Jutun mukaan Hallberg kaavailee asettuvansa presidenttiehdokkaaksi kansalaisliikkeen riveistä.

Vaaditut 20000 äänioikeutettua kannattajaa Hallberg uskoo saavansa helposti.

Hallberg perustelee ehdokashalujaan sanomalla, että avoimen demokratian puolesta olisi oikein, että presienttiehdokkaaksi nousisi puolueiden ulkopuolinen henkilö, joka pystyisi syventämään keskustelua ja sovittelemaan kansakuntaamme vaivaavaa kahtiajakoa.

Lopuksi Hallberg myöntää, että tasavallan presidentin virka on ollut hänen tavoitteenaan jo pitemmän aikaa.

Ohoh, eipä itseluottamusta ainakaan puutu. Nyt laajat kansalaispiirit kysyvät: mikä ihmeen Hallberg

Anonyymi kirjoitti...

Lähinnä huumorin - mustan sellaisen (?) -puolelle emeritus Havansi näyttää menevän mm. muistionsa seuraavassa kohdassa:

- Tosin pieni lipsahdus mielipideilmaisun 'tyylipisteissä' ei liene kohtalokasta, päätellen HE-lausumasta (s.42): "Mikä tahansa pykälässä tarkoitettua ryhmää väheksyvä julkinen lausuma ei välttämättä ole kiihottamisrikoksena rangaistava."

Tästä sitaatista huolimatta on varmasti syytä karttaa sellaisia sanoja kuin "neekeri", "ählämi", "ryssä", hurri" jne.. Ja vaikka jotkut romanit ja saamelaiset eivät siitä loukkaantunekaan, vältettäköön sanoja "mustalainen" ja "lappalainen". Sallittuja lienevät - ainakin vielä! - jenkki, sakemanni, irkku ja japsi. Ja ainakin vielä "mamu" käy; sehän on tätä nykysuomelle ominaista kätevää lyhennetekniikkaa samaan tapaan kuin esim. tupo, sote ja Rise. Sensijaan aiheetonta syytteen provosoimista ovat johonkin tiettyyn ryhmään kohdistetut haukkumasanat tyyliin "kamelikuski" ja "taatelintallaaja".

Anonyymi kirjoitti...

Sattuiko silmään onko Havansin listalla se kamala kaksiosainen sana joka saa koko kansan arvojohtajassa aikaan inhon väristyksiä, eikä Lipponenkaan sano sitä ääneen edes unissaan?

Sen molemmissa osissa on viisi kirjainta. Etuosa alkaa p:llä ja loppuosa r:llä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jumantsukka - mitä minä olen ennustanut Pekka Hallbergista jo kuukausikaupalla:

HÄN TODELLA HALUAA MUKAAN PRESIDENTTIKISAAN!

Olin siis (jälleen kerran) oikeassa.

Mutta vakavasti puhuen: Hallbergin "ulostulo" on selvä osoitus siitä, että hänen oli todella korkea aika lähteä virastaan eläkkeelle. On tuo kuuluisuuden ja vallan tavoittelu mennyt jo aivan naurettavuuksiin saakka.

Viiraako miehen päässä todella noin pahasti?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Presidentinvaalista näyttäisi tulevan todella presidentin arvojohtajuutta korostava vaali.

Paavo Lipponen jyrähti jo - aivan oikein - persujen äärioikeistolaisille

Ja nyt sitten myös KHO:n Pekka Hallberg hamuaa leikkiin mukaan. Sinne vaan, onhan siellä jo näitä "pekkoja" ja "paavoja" muitakin "listoilla".

Pitäisikö persujen nimetä ehdokkaakseen emeritusprofessori Erkki Havansi? Häneltähän näitä listoja sitä, mitä saa ja mitä ei saa tehdä, sanoa ja kirjoittaa, näyttää syntyvän helposti.

Anonyymi kirjoitti...

Karjalaisen artikkelissa kerrotaan lisää Pekka Hallbergin presidenttihaaveista:

http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Uutiset_Kotimaa/pekka_hallberg_lähdössä_mukaan_presidenttikilpaan_7409202.html

Anonyymi kirjoitti...

Taivaan lahja tämmöinen sovinnon tekijä Hallbergin Pekka. Ohjailisi Haloskan hengessä valtiolaivaa kuin luksusautoa varoen sitä mitenkään kolhimatta että säilyisi nauutittavaa jälkipolvillekin.

Vai olisiko Pekasta todellisen rakkausaatteen ehdokkaaksi, nostamaan jokaisen yksilön ainutkertaisen ihmisarvon poikkeusoloissa Ståhlbergin säätämiä lakeja tärkeämmäksi, halailemaan mummoja toreilla vakuuttaen jokaisen kelpaavan sellaisenaan Herran huoneeseen ilman pakkokieltäkin?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Pekka "Taivaan lahja"?

Tuohan viittaisi vahvasti siihen, että Päivi Räsäsen Kristillisdemokraatit aikoo pyytää Hallbergia pressaehdokkaakseen!

Vai olisiko Pappa-Paatero sittenkin sopivampi kd:lle?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Persujen KIke Elomaa lahjoitti eilen Turussa prinsessa Victorialle oman kirjansa: "Aikuisen naisen kunnossapito".

Kirjassaan Kike antaa vinkkejä naislukijoilleen muun muassa ikääntymisestä, vaihdevuosista ja aineenvaihdunnan muutoksista.

Tällaista voi tapahtua vain Suomen Turussa!

Hohoi, Erkki Havansi! Olisiko taas uuden muiston väsäämisen paikka teemasta

"Miten kohtelen kuninkaallisia ja käyttäydyn heidän seurassaan?"

Persuista pitää toki tehdä "hovikelpoisia" ennen kuin "Taivaan portit" eli hallituspaikka aukeaa.

Anonyymi kirjoitti...

Taivaan lahja voi tarkoittaa myös "intelligentsian" tuntemusta tohtori Halla-ahoa kohtaan, joka ottanee nimiinsä mallia Suomeen Iranista, jos hänelle Korkea auktoriteetti ihmisjärjen yläpuolelta ovelasti vihaisi, että Teheranissa on torilla hirtetty parisenkymmentä?

Tällähän näkyy yllytyshulluutta olavan aina liikkeellä, vaikka Lipposta puoluejohdon tasolla tukemassa.

Sivumennen sanoen Halonen pani huivin päähänsä mennessään ulkoministerinä tapaamaan kolleegaansa Teheranissa, "maassa maan tavalla", eikä liene syytä epäillä että Hallberg mitenkään alkaisi vikuroida.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kv. Koli Forum, 15-16.9., jossa Tarja Halonen ja Pekka Hallberg istuttivat puita Kolille, ei näyttänyt herättäneen etelän meetioissa lainkaan huomiota, uutiskynnys ei ylittynyt.

Nyt tuolta reissulta sitten poiki Karjalaisen uutinen Pekka Hallbergin hirmukovista presidenttihaluista.

No, eipä siis mennyt tuokaan foorumi ja Kolin reissu hukkaan - siis Hallbergin näkyvyyden kannalta. Tässä mielessä foorumi täytti tarkoituksensa!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Nyt myös muutkin kuin sosialidemokraatit alkavat saada tarpeekseen kansanedustaja Jussi Halla-ahon sanomisista.

Aiemmin toisena valtiovarainministerinä istunut Ulla-Maj Wideroos (r) haluaa Halla-ahon pois eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta.

– Halla-ahon pitäisi itse kantaa vastuu kommenteistaan ja erota valiokuntapuheenjohtajan paikalta, valiokunnassa jäsenenä istuva Wideroos sanoi tänään Aamulehden haastattelussa.

Anonyymi kirjoitti...

Komissaari Olli Rehn häpeää eilisen Helsingin Sanomien uutisen mukaan suomalaisuuttaan Jussi halla-ahon Kreikka-lausunnon takia.