tiistai 20. syyskuuta 2011

481. Pekka Hallbergilla (KHO) vimmattu pyrky presidenttiehdokkaaksi - noste puuttuu

Metsän poika tahdon olla, sankar´ jylhän tasavallan...super-tuomari haavemaassaan Koli Forumin jälkeisenä aamuna

1. Nyt se sitten on huomattu - vihdoin ja viimein - myös etelän metiassa:

PEKKA HALLBERG LÄHDÖSSÄ PRESIDENTTIEHDOKKAAKSI.

2. Näin otsikoitiin Helsingin Sanomien noin tunti sitten julkaisemassa uutisessa. Asista kertoi ensimmäisenä eilen Joensuussa ilmestyvä sanomalehti Karjalainen.

3. Karjalaisen uutinen syntyi - tai synnytettiin - viime viikon lopulla Kolilla pidetyssä kansainvälisessä foorumissa, jonka yhteydessä Tarja Halonen ja Pekka Hallberg yhdessä istuttivat Kolin maisemiin koivuja. Viikkoa paria aiemmin nämä kaverukset, Tarja ja Pekka siis, vierailivat yhdessä Mongoliassa, jossa Tarja nähtiin ampumassa jousipyssyllä. Koli Forum ei ylittänyt etelän mediassa uutiskynnystä, mutta Pekan presidenttihaaveiden myötä foorumin tiimoilta saatiin sentään edes yksi uutinen julkisuuteen ja foorumillekin siis hieman julkisuutta.

4. Minulle Hallbergin ehdokkuushalut, jotka ovat ilmeisesti tosi kovat, ei toki ollut mikään yllätys, sillä olen kirjoittanut asiasta jo useamman kerran. Katso esimerkiksi blogijuttua 457/22.7.2011 "KHO:n Pekka "Härski" Hallberg ehdolle presidentinvaaleihin."

5. Pekka Hallberg ilmoittaa aikovansa asettua presidenttiehdokkaaksi nimenomaan kansalaisliikkeen riveistä:

"Avoimen demokratian puolesta olisi oikein, että presidenttiehdokkaaksi nousisi puolueiden ulkopuolinen henkilö, joka pystyisi syventämään keskusteluja ja sovittelemaan kansakuntaamme vaivaavaa kahtiajakoa", Hallberg perustelee Karjalainen-lehdessä.

6. Hallberg painottaa, ettei halua asettua minkään puolueen presidenttiehdokkaaksi, vaan nimenomaan puolueiden ulkopuoliseksi ehdokkaaksi, joka voisi presidenttinä esiintyä arvojohtajana. Hän tunnusta, että tasavallan presidentin virka on ollut hänen tavoitteenaan jo pidemmän aikaa.

7. Kertomansa mukaan Hallbergia on houkuteltu myös monien puolueiden presidenttiehdokkaaksi. Hän ei kuitenkaan halua kertoa, mitkä puolueet häntä ovat kosiskelleet mutta vihjaa, että asialla on ollut puolueita, "joissa on ollut vaikeuksia saada vahvaa ehdokasta".

8. Asia selvä! Kyseessä on siis ollut keskusta, jolla oli todella vaikeuksia saada vastaehdokas kunniapuheenjohtaja Paavo Väyryselle jäsenäänestykseen. Keskustan ehdokkuus ei Hallbergille kuitenkaan kelvannut, mutta demareiden pyyntöön hän olisi kyllä ilomielin suostunut, jos sellainen olisi tullut. Ks. blogia 469/23.8.2011 "Mistä keskustalle presidenttiehdokas", kappale 12.

9. Presidenttiehdokkaan voi asettaa valitsijayhdistys, jonka on perustanut vähintään 20 000 äänioikeutettua. Hallberg ei ole vielä kerännyt ääniä. Ehdokashakemus on jätettävä viimeistään 7.12.2011, jolloin myös mainitut 20 000 nimeä sisältävää kannattajakorttia on lyötävä pöytään.

10. Aikaa siis vielä on, mutta luulisi, että Hallbergia alkaisi jo pikku hiljaa hieman hermostuttaa, kun tukijoita ei ole vielä ilmaantunut. Miehellä on todella kovat halut ehdokkaaksi, mutta kukaan puolueiden ulkopuolinen taho ei tunnu hänen ehdokkuudestaan oikein innostuvan. - "Kello käy, eikä Mäntyrantaa vielä näy."

11. Mikä taho tai järjestö ryhtyisi Hallbergin, 68 v. , ehdokkuuden puuhamieheksi? Akava, Suomen Lakimiesliitto, MTK, Poliisien Liitto, Junailijain Liitto, Suomen puunistuttajien ystävät ry, Isoäidit ry ...? Kenestä sitten Hallbergin vaalikampanjan vetäjä? Hjallis Harkimokin kun ehti jo lupautua Sauli Niinistön vaalikampanjan vetomieheksi. Pekan kaveri Martti Ahtisaariko kenties?

12. Härski H. haluaa siis arvojohtajaksi. Hmhm, mitenhän tähän kuvaan sopii se, että Hallberg sai keväällä eduskunnan oikeusasiamieheltä vakavat nuhteet manööveristään isoäitien käännytysjupakan yhteydessä? Jäätyään egyptiläisen isoäidin tapauksessa KHO:n äänestyksessä tylyin numeroin tappiolle Hallberg otti samaan asiaan perustuslain vastaisen kannan julkisuudessa ja kehotti poliisi viivyttelemään isoäidin karkotuspäätöksen täytäntöönpanossa. Tästä tempauksesta Pekalle lempinimi "Härski". Katso blogit 389/16.2.2011 ja 399/27.2.2011 "KHO:n Pekka Hallberg jeesustelee".

13. Pekka Hallberg on kirjoittanut oikein väitöskirjan oikeusvaltiosta, mutta hänen toimintansa isoäitien asiassa rikkoi kyllä karkeasti yhtä oikeusvaltion perusperiaatetta eli valtiovallan kolmijakoa samoin kuin tuomioistuimien riippumattomuutta vastaan.

14. Pelottava ajatus, että yksi oikeusvaltion keskeinen peruspilari eli vallan kolmijako-oppi on tälle mahtailuun taipuvalle oikeusoppineelle ja tulevalle presidenttiehdokkaalle käytännössä ikään kuin pelkää ilmaa.

15. Kuten olen blogissani kertonut, Pekka Hallberg pitää erilaisissa lakimiesjärjestöjen yms. tilaisuuksissa itse asiassa aina vain yhtä ja samaa puhetta, jonka teemana on "oikeusvaltiota rakentamassa." Isoäiti-tapauksessa tämä rakentavana remonttimiehenä esiintyvä tyyppi innostui kuitenkin nakertamaan yhtä oikeusvaltion talon nurkkaa tai peruspilaria.

16. Minusta kansakunnan sietäisi varoa palkkaamasta tasavallan rakennustyömaalle kympiksi heppua, joka voi hetken mielijohteesta veisata viis rakennuksen pääpiirustuksista.

17. No, onneksi minkäänlaista vaaraa tästä ei ole, sillä Pekka Hallbergilla on presidentiksi vain hirmuinen pyrky, muttei lainkaan nostetta. Narsistinen tuomari tuntuu elävän jonkinlaisten hallusinaatioiden vallassa kertoessaan olevansa lähdössä tehtävään, johon kukaan ei ole ilmaantunut häntä kannattamaan.

Mul´on kylän suurin ego ja puhe letkeä
Kun mä pressaks´ pyrin ei homma kestä montaa hetkeä
Linnaa päin, Linnaa päin, Linnaa päin
Kylän suurin ego ja ketku näin.
Ketku näin.48 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hah, kitkerä kommentti tuli jo reilun tunnin kuluttuia asian uutisoinnista.

Anonyymi kirjoitti...

HAVATUN HALLBERG. Olen tajunnut, että Hallberg'ilta puuttuu totaalisesti suhteellisuuden taju. Tämän vahvisti herran käytös "Mummo"-asiassa. Presidentti ehdokkuus sentään osoittaa, että Hallberg'ilta Ei puutu Huumorintajua! Jos Pekka H. saa 20.000 tukijaa, voi saada varsinaisessa vaalissa jopa 2.000 ääntä. Siis Veltto-Virtasen kaliberin vaikuttaja. Onnea!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Nopeat liikkeet ovat kauniita!

Anonyymi kirjoitti...

HALVATUN-HALLBERG. Löysin Hallberg'in ehdokkuudelle yhden järkeen käypän selityksen. Olisiko tänään Aprillipäivä vanhaortodoksisen kalenterin mukaan? Juliaaninen kalenterin "sotki" niin mainiosti Lokakuun vallankumouksenkin merkkipäivät! Toinen hyväksyttävä selitys olisi "piilokamera". Nim. L.H. Hoppu

Anonyymi kirjoitti...

Toisaalta, olisihan tuo mukava nähdä Hallberg vaaliväittelyssä muiden ehdokkaiden kanssa. Konkaripoliitikot kun osaavat lyödä toisiaan sanalla aika rankasti. Jopa vyön alle, jos tarvitaan. Mitenkähän nykyisaikain Ståhlberg pärjäisi.

Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä, sanoi Aku Ankan puhuva koira.

Saman saattaisi kokea myös Hallberg.

Anonyymi kirjoitti...

Mummo-episodissa Hallberg toimi oikeusviranomaiselle todella kyseenomaisella tavalla. Jaan Virolaisen näkemyksen: Ei ole presidenttitason hakija tämä Hallberg.

Anonyymi kirjoitti...

Hallberg sopii tohtorikoplaan kuin peruna päähän. Väyrynen on ihan oikea Åbon tohtori, Niinistö ainakin yhden tiedekunnan kunnia sellainen ja Lipponen kaikkien.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Joo, ja Soinin Timppa on maisterisjätkä..."ne on maistereita tohtoreita melkein jokainen".

Niin, Eva Biaudet on oikeustieteen ylioppilas.

Anonyymi kirjoitti...

Junnu Vainio:

Herrat Helsingin on hienoja sä varmaan tiedät sen.
Ne on tohtoreita, maistereita melkein jokainen.
Ja ne luoda lupaa tuulentupaa pelkkää sanoissaan...

Siru Pola kirjoitti...

Kello käy eikä Mäntyniemi näy...

Anonyymi kirjoitti...

"Olen itseeni niin rakastunut, enkä ole vielä kyllästynyt..."

"Kaksi Pekkaa käy tienlaitaa, aivan ilman paitaa, ei estä kukaan kun matkaa teet..."

Anonyymi kirjoitti...

No nyt menee jutut kehumiseksi, mutta samassa pedissäpä poliitikot ja media muhivat.

Jos järki voittaisi, kysyttäisiin Väyrysen tohtoriuden validiteetin perään, Päivi Lipposesta puhumattakaan. Saivat poliittisen tohtorin tittelin joiltakin eläkeläismummoilta, melkein kuin kepun Pekka Perttula tohtori Erkki Tuomiojalta Turussa kaiken maan kepulaisten pyrkyritoimitsijoitten täyttäessä salin kauniina kesälauantaina.

Saksassa on sentään noussut kohuja lahjatietteleistä jonkusen ministerin uran jopa tyssättyä niihin, mutta meillä kokoomuksen vilppitohtori Vilen nostettiin pois silmistä Budapestiin suurlähettilääksi.

Anonyymi kirjoitti...

No, onhan meillä pääministerinäkin henkilö joka väärensi kokouspaperit päästäkseen ehdokkaaksi. Ja valehtelee vielä suorassa lähetyksessäkin.

http://www.youtube.com/watch?v=2DVb-Lvk4iY

Ihmettelisinpä suuresti jos ei yhtä valetohtoria löytyisi uudesta eduskunnastakin. Kun näyttää tuo papereiden väärentely olevan ihan yleistäkin politiikassa. Tutkivaa journalismia vaan kehiin, arvon toimittajat..

Skorpioni kirjoitti...

Kyllähän Hallbergin ehdokkuushankkeen takana täytyy olla jotain, koska en usko,että hän turhanpäiten nyt tarjoaisi itseään ehdokkaaksi.

Minusta blogisti hyvinkin saattaa olla oikeassa, että takana on Martti "Mara" Ahtisaari. Maran ja Hallbergin vahvaan yhteyteen viittaa erityisesti se, että Hallberg oli Ahtisaaren Nobel-juhlien harvalaukuisten suomalaisten yksi kutsuvieras Oslossa.

Mutta aikamoisen koneiston Hallbeg joutuu asettamaan sadaakseen 20
000 kannattajaa. En usko, että se onnistuu, vaikka Marakin olisi hankkeeessa mukana.

Hallberghan on pitänyt tiivistä yhteyttä muun muassa Maanpuolustuskurssiyhdistykseen, jonka puheenjohtajana hän on toiminut vuodesta 2007, mutta vaikka kaikki maanpuolustuskurssilaiset haluaisivat Hallbergin ehdokkaakseen, ei siityä millään kerry 20 000 nimeä, jota ehdokkuus vaatisi.

Mutta onhan Hallbergilla raju Kiina- ja Lapin vesistö- poro- sekä vesiallastunetemus, joten eihän sitä tiedä, miten loppupeleissä tai Hallbergin kohdalla paremminkin alkupeleissä käy!

Mitä sitten tulee siihen, että Hallberg ja Kepu olisivat halunneet juuri Hallbergin ehdokkaaksi, niin se ei olisi ollut yksinkertaisesti mahdollista sen vuoksi, että Kepu oli sopinut järjestävänsä ehdokkaastaan esivaalin, mutta siinä Hallberg samoin kuin Kääriäinen, Pekkarinen ja moni muu olisi hävinnyt Paavo Väyryselle, joten sekin tie oli suljettu Hallbergilta.

En myöskään usko,että Timo Soini asettuu presidentiehdokkaaksi, vaan uskon, että Erkki Havansia haetaan perussuomalaisten ehdokkaksi, koska isolla puolueella täytyy olla oma ehdokas. Hyvin kommentikirjoituksia muuten Havansista blogistin edellisen blogin anonyymi-ym. kommenteissa.

Todella hyviä kommentteja Havansin mahdolisuuksista olla persujen apuna, kun Kreikalta ryhdytään ulosmittamaan saatavia tai kun maa julistetaan konkurssiin taikka selvitystilaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

20 000 kannattajan kokoon haaliminen ei todellakaan käy käden käänteessä.

Muistettakoon, että Sauli Niinistö ilmoittautui ehdokkaaksi kesäkuussa ja hänelle pantiin heti tukilista nettiin.

Parin ensimmäisen viikon aikana siihen saatiin 14-15 000 kannattajan nimet. mutta nyt, jostakin syystä, uusia nimiä Saulin listaan on tippunut vain harvakseltaan.

Vajaa viikko sitten eli 16.9. ko. listassa on vasta 18 315 nimeä. Miksi vauhti on hidastunut näin merkittävästi?

Hallberg kerskui Levillä Karjalainen-lehdelle saavansa 20 000 kannattajan nimet kasaan "melko helposti". Tyypillistä mahtailua Pekalle!

Siru Pola kirjoitti...

Voi olla, että Soini ei munaa itseään taistelemalla Paavoja ja Saulia ja Pekkaa vastaan, vaan laittaa Erkin munautumaan. Olisi aika loogista lipruilua. Mitä taas väikkäreihin tulee, niin kyllä yhden lajin väitöskirja lienee se Kepun vanhanisännän kyhäelmä, jossa hän oman kertomansa mukaan "tuvan pöydän ääressä" ""tutki"" mitä itse oli Kepussa ollut päättämässä...

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Nyt on kerrottu, että oikeusministeriön perustama Suomen demokratiapalkinto jaetaan ensimmäisen kerran ensi joulukuussa. Palkinnon teemana on tällä ensimmäisellä kerralla vapaaehtoistoiminta.

Tiettävästi palkinnon saajaksi on vain yksi vakavasti otettava ehdokas: Pekka Hallberg.

Hänen valintaansa perustellaan mm. sillä, että Pekka on ilmoittautunut aivan vapaaehtoisesti - vieläpä pyrkimällä vallan pirusti - Suomen paskamaisimpaan virkaan (lainaus Urho Kekkoselta) eli tasavallan presidentin hommaan.

Kyllähän tällainen suorastaan uhrautuvaisuutta osoittava vapaaehtoisuus, jos mikä, ansaitsee komeimman tunnuspalkinnon, mitä Isänmaa voi pojilleen (kenties myös tyttärilleen) myöntää!

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä Sirun kanssa ettei Soini lähde munaamaan itseään pressanvaaleihin. Nimittäin, persut henkilöityvät nimenomaan Soiniin ja puolueen kannatus korreloituu suoraan Soinin kannatukseen. On olemassa ihan oikeasti se vaara että puolue lähtee syöksykierteeseen Soinin tiputtua toiselta kierrokselta. Soinin kannatushan tulee jäämään alle 10 prosentin ensimmäisellä kierroksella. Tämän hän tietää itsekin. Liikaa hävittävää.

Oma ehdokas on joka tapauksessa oltava, muuten menee uskottavuus. Jännäksi menee, en usko että valitsevat värittömän, 70v Havansin. Jonkun yllätyskortin vetävät hihasta, näin uskoisin. Kuka tahansa hän onkin niin ei vedä lokaan koko puoluetta, kuten Soini itse tekisi.

Hyvässä muistissa on myöskin kepun ahdinko ennen v.1988 vaaleja joissa Väyrynen siivitti kepun uuteen nousuun hyvällä menestyksellään. Tätä ei kannata muidenkaan puolueiden unohtaa. Tärkeästä vaalista on siten kyse.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Mahtaisiko Pekka Vennamo olla persujen käytettävissä?
Hän on sentään paljon nuorempi kuin esim. Lipponen.

Anonyymi kirjoitti...

Suti Aittoniemeäkin on jo kerran kokeiltu.

Suti lähetteli puoli vuotta ennen vaaleja jo kutsuja Tamminiemen/Mäntyniemen saunaan, mutta ei tainnut saada vaaleissa yhtään valitsijamiestä puolelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Herranpellossa elävä kansa osaa herrojen toisilleen myötämiä palkintoja arvostaa, ainakin herrojen mielestä. Mutta olisiko saturaatiopiste saavutettu?

Vaikka Eva Biaudet leuhkii katujen kansan alkaneen häntä moikkailemaan san jälkeen kun Hilary Clinton oli ojentanut hänelle ihmisoikeustaistelijan mitalin, ei se ole konkretisoitunut kannatusluvuissa, vaan knappast hela 7 % rkp:n kannattajista pitää häntä kansakunnan tulevana äitinä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Minusta Eeva B:llä samoin kuin Pekka Haavistolla tulee olemaan tärkeä rooli presidentinvaalikampanjassa, vaikkei heillä olekaan mahdollisuuksia edetä toiselle kierrokselle.

He tuovat, näin oletan, keskusteluun juuri presidentinvaalissa tärkeää arvojohtajuusasiaa, ihmisoikeusteemoja jne.

Vaalikeskustelusta ei muodostu siten yksinomaan vanhojen politiikka-jermujen eli Niinistön. Lipposen, Väyrysen ja Soinin välistä juupas-eipäs -väittelyä EU:sta ja eurosta.

Anonyymi kirjoitti...

Taoitaa Honka-liiton haamut kummitella.
Blogisti loppukommenttiin on syytä yhtyä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Toki Pekka Hallberg on seurannut ulkopolitiikkaa, sillä onhan hän osallistunut jostakin syystä muutamille Halosen valtiovierailuille.

Viimeksi juuri kuukausi sitten Mongoliaan, jossa Pekka ihmetteli eturivissä, kun Tarja yritti ampua jousipyssyllä. Ja eikös siellä Mongoliassakin istuttu niitä puun taimia?

Niin, ja Maran kanssahan Pekka retkuili jo 90-luvulla kahteen pekkaan Kiinassa silloisen Kiinan pressan yksityisvieraana.

Jos Pekka valittaisiin pressaksi, niin hän voisi aina jonkin u-poliittisen ongelman tullessa esiin rimpauttaa joko Maralle tai Tarjalle taikka molemmille neuvoa kysyäkseen.

Suomea hallitsisi siis itse asiassa eräänlainen kolmen kopla tai, jos Halla-aho niin haluaa, juntta.

Mikä tälle juntalle nimeksi?

Anonyymi kirjoitti...

Nimeksi sopisi Kolin klaani, mukaan ehdottomasti kahden tutkinnon tohtori Tarja Cronberg joka kuunneltuaan korvat kipeiksi koivun versojen kasvua siellä jossakin Kolin maisemissa esitti maaseudun tulevaisuuden löytyvän hitaammasta elämänrytmistä.

Iskussa ollessaan Päämajakaupungin tohtori Olli Rehn kuuluisi klaaniin myös, mutta myöntää tänään Ilta-Sanomissa joutuneensa häpeämään silmät päästään Halla-ahon vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Kollaja kestää...

Anonyymi kirjoitti...

Kreikan mytologian Kerberos taisi olla kolmepäinen koira. Siitä nimi pressatroikalle?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Muutkin kuin sosialidemokraatit alkavat saada tarpeekseen kansanedustaja Jussi Halla-ahon sanomisista.

Aiemmin toisena valtiovarainministerinä istunut Ulla-Maj Wideroos (r) haluaa Halla-ahon pois eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta.

– Halla-ahon pitäisi itse kantaa vastuu kommenteistaan ja erota valiokuntapuheenjohtajan paikalta, valiokunnassa jäsenenä istuva Wideroos sanoi tänään Aamulehden haastattelussa.

Anonyymi kirjoitti...

Eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho lähti valiokuntajäsenten kanssa tänään matkalle Viroon.

Tallinaan suuntautuva ulkomaanmatka päättyy 22. syyskuuta.

Valiokunta tapaa muun muassa Viron parlamentin Riigikogun lakivaliokunnan sekä viron oikeusministerin Kristen Michalin.

Valiokunnan matkan teemoina ovat muun muassa sisäinen turvallisuus, rajat ylittävän rikollisuuden ennaltaehkäisy sekä yhteistyö poliisin kanssa, joista valiokunta keskustelee Viron sisäasianministeriön sekä poliisi- ja rajavartiohallituksen edustajien kanssa. Saman aihepiirin tiimoilta valiokunta tapaa myös Viron suojelupoliisihallituksen päällikön Raivo Aegin.
--
Sotilasjuntta-asioita ei vierailulla käsitellä - virallisesti ainakaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Halla-ahon Virossa oleva valtuuskunta voisi tiedustella virolaisten kokemuksia panssarivaunujen merkityksestä mielenosoitusten estämiseksi. Heillähän on siitä vielä melko tuoreita kokemuksia, kun neuvostopanssarit vyöryivät 20 vuotta sitten Tallinnan keskustaan tukahduttamaan virolaisten kansannousua.

Johtiko panssareiden kadulle lähettäminen Tallinnassa vallanpitäjämiehittäjien toivomaan tulokseen? Tästä Halla-aho voisi saada hieman osviittaa ehdotukselleen panssareista kreikkalaisten kuriin saattamiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Otsikko Postimees-lehdessä 14.9.:

Soome parlamendisaadik: Kreeka streikijate vastu tuleks saata tankid.

Anonyymi kirjoitti...

Jo aikaisemmilla kerroilla Pekka Hölö-Hallbergilla on ollut kiivasta pyrkyä Tasavallan Presidentin tehtävään. Kun eräässä lakimiesveteraanikalkkisten ja talouselämän sammuneiden tähtien puuhapalaverissa nimi nostettiin esiin, muuan asioista muuten "hyvin perillä oleva taho" kuunteli aikansa hehkutusta ja sitten vipittömänä kysyi: "Ai kuka Hallberg".

Joillain, varsinkin lakimiehillä on aivan kummallinen narsistinen käsitys, että kaikki tuntevat Heidät! Ikään kuin talouselämän, ammattiyhdistysliikkeen ja muiden yhteuskunnan vaikuttajatahojen ja "tosimiesten" elämä täyttyisi oikeusjutuista ja oikeudenjakajien touhujen seuraamisesta.

Erno Paasilinnalta tiedusteltiin kuinka syntyy kirjailija. Erno siihen, että pitää elää sellainen elämä, että siitä syntyy kirja. Kun minulta on Einokailamaisesti kysytty, "miten saadaan hyvä elämä" olen nuoremmille teroittanut, että pitää elää sellainen elämä, ettei tarvitse ikimaailmassa niin sanottuja "oikeuslaitoksen palveluja" mukaan lukien siihen syyttäjäpalvelut, rikostutkintapalvelut, ulosottopalvelut ja vankeinhoitopalvelut. Ja sieltä Hallbergin puolelta erilaiset "oikeusvaltio puntarissa ja vallanjakokysymyksiä valinkauhassa" palvelut. Ihan on ollut täyteläinen ja Hyvä Elämä ilman niitäkin.

Hölö-Hallbergissa on vahvasti samaa omnipotenttista narsismia kuin aikoinaan omasta mielestään Kepun messiaassa ja Kelan suuressa miehessä Pajulassa. Kelan pääkonttorin hissiin mahtui kahdeksan ihmistä mutta vain YKSI Pajula.

Molemmat veijarit ovat (Pajula kai oli) tavallaan lutusen liikuttavia ja kummallakaan ei kotona laulunopettajaa joka määrätietoisen kohteliaasti olisi ilmoittanut, että kannattaa lopettaa silloin kun on vielä hiukka ääntä eikä vasta sitten kun kukaan ei enää osta lippua konserttiin tai jotka tuntemattaan tulevat, poistuvat kesken aarian.

Eli: Kun ei jaksa näin isoja miehiä sääliä niin voipi kuitenkin ruokatauolla hiukka vinoivalla kommentoida, mutta sitten kannattaa jo rientää tositoimiin, kun tuomareiden (ja nykyään muidenkin virkamiesten) eroamisikä ei vielä häämötä.

Siru Pola kirjoitti...

Hölo-Pekka, Putki-Paavo, Homo-Pekka.. kaikille pressaehdokkaille olisi hyvä saada iskevä lempinimi. Kansa tarttuisi paljon hanakammin vaaleihin ja oltaisiin yhtä valitsevaa presidenttikeittoa kaikki !!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Homo-Pekka lausutaan tietenkin Humu-Pekaksi...

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Hesarissa tänään oivallinen kuva tuosta Koli Forumista, pääosassa tietenkin Pekka H.

Lehtikuvassa sankar-poikamme Härski-Pekka on kohonnut Kolin kalliolle pari metriä muita korkeammalle skoolaamaan. Alempana kohottelevat lasejaan Tarja Halonen ja muut Forumin korkeat vieraat eivätkä näytä olevan Pekkaa huomaavinaan!

Pekka näyttäisi sanovan kuvassa jotakin. Voisiko lause kuulua: Minä selkääni siivet sain ja peffaani pitkän pyrstön...

Kolilla pohdittiin - ties kuinka monen kymmenennen kerran - "ilmastonmuutosta".

Tarjan, Pekan ja muiden puolihumalaisten korkeiden vaikuttajien poistumisen jälkeen Kolin ilma jäi varmaankin sakeaksi naurun pyrskähdyksiä ja jo kymmeniä vuosia teemasta ilmaan heitettyjä kysymyksiä vailla vastauksia.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Härski-Pekan tunnuslaulu pressan vaaleissa:

Mul´on kylän suurin ego ja puhe letkeä
Kun mä pressaks´pyrin ei homma kestä montaa hetkeä
Linnaa päin, linnaa päin, linnaa päin
Kylän suurin ego ja ketku näin.
Ketku näin.

Anonyymi kirjoitti...

"Kyllähän Hallbergin ehdokkuushankkeen takana täytyy olla jotain, koska en usko,että hän turhanpäiten nyt tarjoaisi itseään ehdokkaaksi.

Minusta blogisti hyvinkin saattaa olla oikeassa, että takana on Martti "Mara" Ahtisaari."
Voisiko taustalla olla sittenkin Tarja H., joka ei halua presidentiksi NATO-myönteisiä Niinistöä ja Lipposta. Kommentti naisehdokkaan tarpeesta jälkimmäisen ehdokkuutta julkistettaessa saattoi viitata tähän.
Se on sitten eri asia, jonka Hallbergista katkaisemaan näiden kuningastie.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Anonyymin edellä mainittu siteeraus ei ollut minun, vaan nim. Skorpionin kommentista.

Hallberg siis kertoi, kuten blogissani mainitsen, että häntä olisi jälleen kerran pyydetty presidenttiehdokkaaksi "useista puolueista."

Tänään Iltalehdessä sekä keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen että demareiden puoluetoimiston virkailija kertovat, että kummankaan mainitun puolueen johdosta ei ole oltu pyytämässä Hallbergia ehdokkaaksi, ei nyt eikä vuoden 2006 vaaleissa.

Pekka taitaa todella elellä jonkinlaisten harhakuvitelmien maailmassa. Tai sitten hän on vain yksinkertaisesta niin perso julkisuudelle, että "keksii" tällaisia päästääkseen esille.

Anonyymi kirjoitti...

Väikkäreistä kun on ollut puhetta, niin Hallberg ehkä keksii ottaa tohtoriopiskelijan alipalkatuksi vaaliapulaiseksi jolle Åbo Akademi sitten junailisi tohtorin tittelin jo pelkästään sillä näytöllä ettei työnäytteessä puhuttaisi halaistua sanaa tarpeesta ottaa Kolin seminaarehin suuren itäisen naapurin edustajia vaan istutettaisiin puuntaimia vinkuintialaisten kanssa, mitenkään aliarvioimatta YK:n pääsihteeriä, Halosen viikonloppuvierasta.

Étrangère kirjoitti...

Kemppinen tänään blogissaan: "Vaikka asiat menisivät miten, sitä vaaraa ei ole, että mies [=Hallberg] tulisi valituksi."

Tottahan tuo taitaa olla. Nukkukaamme yöt rauhassa.

Anonyymi kirjoitti...

Emeritusprofessori V:lla on juristiksi aika hyvä sosiaalinen vainu, vaikka ei aivan omaani vastaakkaan. Mutta NYT oli V:lla aivan erityisen naulan kantaan osuva:

Ei Pekka Hännystelijä-Hallbergista tietenkään vihapuheita, mutta ivapuheita kyllä ja hyvin perustellusti kuten hän ja emeritusprofessori ovat opetuksissaan korostaneet.

Muistellaampa vaikka Pekka Hännystelijä-Hallenbergin kiistattomia ansioita Kiinan (kommunistisen kansantasavallan) ja Suomen (tavallisen tasavallan) välisessä oikeudellisessa yhteistyössä. Kun juristinimillä herkutellaan niin senhän ehkä aloitti (ainakin ensimmäisiä oli) akateemnisen moukarinheiton SM-mies emeritusoikeuskansleri Jorma SS. Aalto, joka laittoi ihan tiedotteen matkastaan sen jälkeen kun lentokoneen pyörät olivat isänmaan kamarasta irronneet. Silloin OKV:ssa vielä "tiedotettiin" eikä harrastettu mitään nykyhumpuukin "viestintää" eli mahdollisuutta vähä kysellä...

Sitten tätä kommunistikiinan nuoleskelua ansiokkaasti jatkoivat mm. ex-kansliapäällikkö Kirsti Äitee Rissanen ja ylimpänä kukkona tunkiolla Vaasalaissuurieleiseen tyyliin professori (arvo sellainen) ex valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki vaikka laivaston armeijakaveri Paavo Nikula ja varmaan Matti Aurakin koettivat rauhoitella ja muistuttaa, mitä komukkakiinalaisilla olisi todella mielessä. Kuvia Kiinanmatkoilta oli syyttäjien julkaisuissa kuin konsanaan Hoonekkerin kuvia DDR:n lehdissä.

Eikö lie Hännystelijä-Hellberginkin tekstejä käännetty myös kiinankielelle (kuka lie maksanut, ettei vaan KHO). Eli hyberbolaan mitenkään syyllistymättä: Em kiinanystävien touhu muistuttaa aikalailla yhtäpitävästi 1970 luvun DDR:n ystävien touhua mutta sikäli inhottavampaa, että se kaikki tapahtui ihan täyspäisten ihmisten matkamääräyksillä ja meidän veronmaksajien maksamina. Kaikenlaiset bisneksen edistäjät Kiinan kanssa jotenkin ymmärtää, mutta julkisissa viroissa olevien yhteiskunnan ylimpien oikeudenjakajien ja valvojien hännystely maailmankaikkeuden pahimman ihmisoikeussortajavaltion juonipellejen kanssa! NL oli sentään rajanaapuri, mutta nämä em. pellet kai oikeasti luulivat, että heidän kiinanmatkailullaan voisi olla jotain vaikuttavuutta ihmisoikeustilanteeseen. Kuusimäki tosin ei luullut mitään, koska hänestä kiinanmatkailu oli yksinkertaisesti vain kivaa ja hieanoa.

Pyrki Hännystelijä-Hillberg tosin tasapainon vuoksi edistämään toisen (VTT) väitöskirjansa menekkiä myös Amerikan Yhdysvalloissa ja sitäkin KHO:n presidentin täydellä palkalla ja "kutsuttuna" mutta sen virkapalkkapuolen reviisorivirkamiehet pystyivät sentään torjumaan. Että tasapainoista, runsasta ja näköaloja avartavaa on matkailu ollut.

Tekstin oikolukuvaiheessa kone muistutti jonkin sukunimen kirjoittamisesta neljällä eri tavalla, mutta ihan sama... Unohdetaan nyt jo koko juttu!
Kiitos em.proff. JV. Tämä on ollut alkusyksyni hauskin päivä!

Anonyymi kirjoitti...

Jokin SDP:n puoluosastoista on ehdottanut Hallbergia sosialidemokraattien presidenttiehdokkaaksi:

http://www.demari.fi/uutispaiva-demari/uutiset/uusimmat/1945-paakaupunkiseutu-jyllaa-sdpn-presidenttilistalla

En pitäisi mahdottomana, että kyseisestä SDP:n paikallisyhdistyksestä olisi oltu Hallbergiin yhteydessä ennen ehdotuksen tekemistä.

Se, että Hallberg puhuu puolueosastoista ja piirijärjestöistä mahdollisesti tulleista tiedusteluista puolueen pyyntöinä, on toki ilmeisen harhaanjohtavaa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Suomen ja Kiinan välisestä oikeusyhteistyöstä, jota Pekka Hallberg on niin "ansiokkaasti edistänyt", olisi toki paljonkin kerrottavaa ja ihmeteltävää.

Olen ihmetellyt sen osalta mm. sitä, miksi minun lisäkseni juuri kukaan muu suomalainen juristi ei ole puuttunut asiaan ja ollut ihmeissään siitä, miksi Suomi tekee niin laupiaasti yhteistyötä raskaisiin ihmisoikeusrikoksiin syyllistyneen Kiinan johdon ja kiinalaisten viranomaisten kanssa.

Koskaan Suomi ja suomalaiset poliitikot ja korkeat virkamiehet ja tuomarit eivät ole puuttuneet kiinalaisviranomaisten ihmisoikeusrikoksiin arvostelevassa mielessä edes pienellä sanalla.

Muistan hyvin oikeuskansleri Jorma S. Aallon "avausmatkan" Kiinaan vuonna 1996. Kirjoitin siitä Helsingin sanomiin mielipidekirjoituksen otsikolla " "Yhteistyö kiinalaisten kansa on ihmisoikeusrikosten hyväksymistä" (HS 21.5.1996).

Suorastaan riemastuttavan koomin oli oikeuskansleri Aallon vastaus, kun häneltä matkan jälkeen kysyttiin, mikä häneen oli matkalla tehnyt suurimman vaikutuksen. Aalto näet vastaisi: "Kiinassa on todella paljon lakimiehiä."

Jumantsukka! Jorma reissaa ison seurueensa kanssa reilun viikon Kiinassa ja ainoa asia, joka hänelle on jäänyt mieleen, oli kiinalaisten lakimiesten suuri määrä! Jos maassa on populaatiota about yhden miljardin ihmisen verran, niin kyllähän siellä nyt on sitten on myös lakimiehiä melkoinen joukko!

Mutta Aallon eikä sen jälkeen kenenkään muunkaan suomalaisen tuomarin (Pekka Hallberg on käynyt heistä kaiketi useimmin Kiinassa) tai oikeusviranomaisen suusta ole kuultu vähäisintäkään arvostelun sanaa Kiinan oikeusoloista ja ihmisoikeustilanteesta. Päin vastoin, täydellistä hymistelyä joka jannulta ja mimmiltä!

Kirjoitin em. HS:n artikkelin lisäksi vuonna 1996 teemasta seuraavat kirjoitukset:

- Miksi lakimiehemme vaikenevat Kiinan ihmisoikeusrikoksista? Lakimiesuutiset 9/1996 s. 24
- Kiinan ihmisoikeusloukkaukset vaativat Suomelta tekoja. Ilta-Sanomat 27.1.1996
- Mikään ei hätkähdytä suomalaisia poliitikkoja. Aamulehti 30.1.1996
- Suomi on vaaraton kumppani Kiinalle. Aamulehti 18.4.1996

Pamfletissani "Korkein oikeus kriisissä" (1997) on myös lyhyt mainittua suomalais-kiinalaista oikeusyhteistyötä kritisoiva jakso otsikolla "Sivuhyppäys Kiinaan" (s. 154-156), jossa kritisoin nimenomaan Pekka Hallbergin näkyvää ja todella hännystelevää kanssakäymistä Kiinan poliittisen johdon kanssa.

Olen myös myöhemmin silloin tällöin puuttunut tähän iljettävään asiaan. ks. esim. kirjoitustani "Kiina on kaukana oikeusvaltiosta" Aamulehti 18.5: tämä teksti liittyi nimenomaan Pekka Hallbergin julkaisemaan kiinankieliseen oikeusvaltio-kirjaan ja sen markkinointiin.

Kukaan muu suomalainen lakimies ei ole tietääkseni nähnyt tarpeelliseksi puuttua kriittisessä mielessä kiinalaisvirnaomaisten ihmisoikeusrikoksiin! Se on todella outoa, minusta suoraan sanoen häpeällistä.

Mutta ehkä juristimme ovat sitä mieltä, että kamoon, Kiinassahan asioiden täytyy olla po. suhteessa hyvin, kun kerran Mauno Koivisto, Mara Ahtisaari, Pekka Hallberg ja Tarja Halonen ovat niin meille vakuuttaneet tai eivät ole ainakaan löytäneet moitteen sanaa ja nähneet aiheelliseksi puuttua asiaan.

No, ihmekös tuo, ovathan suomalaiset tuomarit ja korkeat syyttäjävianomaiset toki aina tottuneet syömään kiltisti nimittäjänsä kädestä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kirjoitin v. 1997 suomalais-kiinalaisesta oikeusyhteistyöstä näin:

- Suomessa oikeusyhteistyötä markkinoidaan Kiinan kehittämisellä kohti oikeusvaltiota. Tosiasiasiallisesti Pekka Hallberg ja kumppanit eivät oikeusyhteistyön nimissä edistä vähääkään Kiinan ihmisoikeustilanteen paranemista, päinvastoin. Ainoa asia, mitä he edistävät, on suomalaisyritysten Kiinan vienti. Kun suomalaiset eivät edes pienellä sanalla puutu Kiinan ihmisoikeustilanteeseen, kiinalaiset katsovat oikeusyhteistyösopimuksen merkitsevän sitä, että suomalaiset viranomaiset ja poliitikot tosiasiallisesti hyväksyvät heidän ihmisoikeuspolitiikkansa. Suomalaisia korkeita tuomareita ja syyttäjiä ei tunnu lainkaan askarruttavan se, että juuri oikeusyhteistyön nimissä kiinalaiset saavat hyvän tekosyyn jatkaa toisinajattelijoiden vapaudenriistoa, kidutuksia ja teloituksia.

Tähän ei ole mitään lisättävää eikä pois otettavaa myöskään tänään. Kun vuonna 1996 Kiinassa arvioitiin tulleen teloitetuksi rikostuomioiden perusteella n. 2 500 ihmistä, hiponee teloitettujen määrä nyt 5 000 ihmisen rajaa.

Mutta tärkeintä Suomen hallituksen, oikeusministeriön ja presidenttiehdokas Pekka Hallbergin mielestä on, että suomalais-kiinalainen oikeusyhteistyö kukoistaa ja virkamiesdelegaatioita vierailee puolin ja toisin entistä enemmän!

Pera kirjoitti...

Ollessani työssä Kiinassa 1992 paikallisesta telkarista näytösluonteisesti näytettiin kun bussiliputtomia revittiin ulos bussista ja kun teloitettavia vietiin kuorma-auton lavalla teloitettavaksi lappu narulla sidottuna kaulastaan. Sama lappu oli nähtävisssä syytetyn kaulassa "oikeudenkäynnissä" hieman ennen kuorma-auton lavalle siirtämistä.

Ilmeisesti suomalaiset neuvoanantajat ovatkin neuvoneet kiinalaista viranomaista, että ei passaa noin julkisesti nöyryyttää ennnen oikeudenkäyntiä eikä sen jälkeenkään kuolemaan tuomittuakaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kiinassa teloitettavien ihmisin lukumäärästä ei ole tarkkoja tietoja, koska kyse on valtiosalaisuudesta. Virallisten tilastojen mukaan kuolemanrangaistuksia pantaisiin täytäntöön "vain" noin pari tuhatta vuodessa, vuonna 2005 ainakin 1 770 ihmistä. Tämä on kuitenkin vain osa totuutta. Kiinalaiset oikeusasiantuntijat ovat arvioineet, että teloitusten todellinen määrä olisi jopa 8 000 vuodessa.

Kiinan rikoslain mukaan kuolemantuomion voi saada 60-70 eri rikoksesta, mm. sellaisista rikoksista kuin valtion yhtenäisyyden uhkaaminen ja veropetos.

Kuolemanrangaistusta käytetään myös poliittisten vastustajien ja toisinajattelijoiden vaientamiseen. Amnestyn tietojen mukaan vakavista rikoksista epäiltyjä kidutetaan yleisesti. Kidutuksella hankittujen todisteiden käyttäminen oikeudenkäynnissä ei ole Kiinassa kiellettyä. Syytetyillä ei aina ole mahdollisuutta saada asianmukaista puolustusasianajajaa ajoissa. Oikeuslaitos ei ole riippumaton, sillä kommunistisen puolueen virkailijat painostavat ja valvovat tuomioistuimia.

Amnestyn tietojen mukaan Kiinassa olisi teloitettu myös alaikäisiä rikoksentekijöitä, vaikka Kiina on ratifioinut YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksen ja vaikka Kiinan oma rikoslakikaan ei salli alle 18-vuotiaan rikoksentekijän tuomitsemista kuolemaan.

Yleisin teloitustapa Kiinassa on ampuminen, tuomittua ammutaan niskaan tai päähän takaapäin. Myrkkyruiskeella teloittaminen on yleistynyt.

Julkisia teloituksia käytetään edelleen jonkin verran ja niihin saatetaan viedä yleisöksi mm. koululaisia. Kiina on tosin sitoutunut luopumaan julkisista teloituksista ja kuolemaantuomittujen julkisista kuljetuksista asutuskeskusten läpi teloituspaikalle, mutta käytännössä tästä ei aina pidetä kiinni. Teloitettujen elimiä on voitu käyttää elinsiirtoihin.

Tällaisia ovat siis oikeusolot Kiinassa, jonka kanssa Suomi harjoittaa niin kovin "hedelmällistä" oikeudellista yhteistyötä ja jota mm. Pekka Hallbergilla on usein tapana ylistää.

Oikeusyhteistyön keskeisenä periaatteena on "keskinäisen kunnioittamisen ja tasa-arvoisuuden periaate", ei "toimivan oikeusvaltion periaate."

Suomen hallituksen, oikeusministeriön ja korkeiden tuomareiden ym. virkamiesten tulee kunnioittaa sopimusta eivätkä he siis voi kritisoida Kiinan räikeitä ihmisoikeusrikoksia.

Jos kritiikkiä Suomen taholta esitettäisiin, olisi tämä ilmausta "keskinäisen kunnioituksen" puutteesta, mistä puolestaan aiheutuisi todennäköisesti "vakavia häiriöitä" maiden välisessä kaupankäynnissä ja yritysten liikesuhteissa.

Siru Pola kirjoitti...

Nyt on pressaehdokkailla hyvä tilaisuus sanoa näkemyksensä Kiinan toiminnasta ja mahdollisesti sanoutua irti kaikesta siellä tapahtuvista iljettävyyksistä... Mutta veikkaanpa, että niin ei tapahdu. Kalifiksi valittu valinnee ison häntämiesjoukon ja suuntana on ensimmäisten joukossa Kiina. Ja hotellissa käydään kohteliaasti kysymässä "tuu juu voont seks". Se on palvelua ja taloudellisen yhteistyön kehittämistä. takaisin paluun nyhteydessä kerrotan uteliaille, että näin me kaikkein parhaiten parannamme Kiinan ihmisoikeuistilannetta "olemalla mukana kehityksessä ja viemässä heille meillä olevaa tietoutta".

Anonyymi kirjoitti...

Pekka Hallbergin tekstari Yle:lle:

- Harkitsen asettumista kansanliikkeen ehdokkaaksi, jos sellainen syntyy ja asialla on nostetta. Vielä vaadittavaa kansanliikettäkään ei ole, joten asia on siksikin harkinnassa, eikä ole syytä ennenaikaisesti julistautua ehdokkaaksi.

Niinpä. Jäitä hattuun, itse kullekin. Ei ole mikään läpihuutojuttu päästä edes ehdokkaaksi. Saa nähdä onko nostetta edes sen verran että saataisiin tuo kansanliike pystyyn, äänistä puhumattakaan.

P.S. Ei ole vieläkään Sauli saanut taakseen 20 000 tukijaa..

http://niinisto.fi/tukijat/