tiistai 22. maaliskuuta 2016

1012. Kun Persu-Terhi muslimityttöihin hermostui

1. Perussuomalainen temperelainen kuntapolitiikko Terhi Kiemunki on kansanedustaja Lea Mäkipään eduskunta-avustaja. Hän oli vuoden 2015 vaaleissa persujen ehdokkaana, muttei mennyt läpi. Hän sai vaaleissa 1 096 ääntä, varasijalle pääsy olisi tarvittu 4 000 ääntä. Kiemunki on Pirkanmaan perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja ja Tampereen varavaltuutettu. 
2. Viime sunnuntaina, joka on Palmusunnuntai ja tunnetaan lasten virpomisvierailuista, Kiemunki ihmetteli - tietenkin  Facebookissa - onko ”muslimipenskojen” kiertäminen virpomassa ehkä kotouttamista, vai ”onko Allahillakin tänään joku vuosipäivä?” Kiemunki harmitteli sitä, että hänellä ei ollut virpojille annettavaksi kondomeja. Huivipäisten maahanmuttajatyttöjen hän arvioi käyvän noita-akoista.
3. Kova-sanainen ja terhakka nainen, tämä Terhi. Täysin yllätyksenä Terhin  asiaton ja suorastaan tökerö purkaus ei tullut, sillä jo vaalipuheissaan ja esitteissään hän kritisoi kärkevästi Suomen maahanmuuttopolitiikkaa. Somessa Kiemungin muslimityttöjä halventavat puheet tuomittiin tietenkin heti jyrkästi. 
4. Presidentti Sauli Niinistö ei tällä keraa ilmaissut järkytystään ja hyvä niin. Ilmeisesti Jenni antoi Salen nukkua Palmusunnuntaina rauhassa ja pitkään, joten järkytyksen aiheita ei kerinnyt heti aamutuimaan ilmaantua. 
5. Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo twiittasi sunnuntana, että ”tästä virpojat-asiasta saa nyt Terhi Kiemunki vastata itse, puolue ei tätä puhetta puolusta.” Riikalta ei siten herunnut suoranaista tuomiota Terhille.
6. Puolueen puheenjohtaja Timo Soini tavoitettiin langan päähän ja tv-kameran eteen, ei tietenkään Suomesta, vaan Lontoosta, sillä Soinihan on ulkoministeri, joka matkailee mielellään maailmalla. ”En ole koko tekstiä nähnyt, mutta olen nähnyt puoluesihteerin vastauksen, joka on erittäin hyvä eikä jätä epäselvyyttä, mitä mieltä tässä puolueessa ollaan tästä asiasta”, vakavailmeinen Soini sanoi. Soini sanoi, että Slunga-Poutsalo sanoi mikä on puolueen kanta ja olen täysin samaa mieltä. Soinin mukaan on tärkeää, että puolueelta lähtee yhtenäinen viesti, ja sen takia kantani on sama kuin hänen. "Ja se on siinä.” Plokissaan Soini ei ole nähnyt aiheelliseksi tapausta käsitellä.
7. Vai että siinä! Soiniltakaan ei siis saatu minkäälaista kunnon tuomiota Kiemungille. Terhin lausahdukset olivat toki myrkkyä persupomoille, mutta eihän puoluejohto ryhdy rakkaita puoluetovereitaan noin vain tuomitsemaan tai edes arvostelemaan.

8. Terhi Kiemunki pyysi myöhemmin sunnuntaina anteeksi lausuntoaan, "jos hän on loukannut ihmisiä".  Tänään Kiemunki on sanonut, että  häntä kritisoineet perussuomalaiset eivät ole olleet häneen yhteydessä ja kuuleet häntä. Kiemunki kertoi, että hän olisi voinut muotoilla päivityksessään olleet asiat  toisin. Hän kuitenkin ihmettelee edelleen sitä, viettävätkö muslimitkin pääsiäistä vai ovatko he omaksumassa kristillistä perinteitä ja kulttuuriamme.


9. Terhin "päämiehellä" eli kansanedustaja Lea Mäkipäällä (68) ei ole ollut kanttia erottaa eli antaa potkuja avustajalleen. Mäkipää selittelee hurskaasti olevansa "anteeksiantavainen ihminen" ja "katsotaan nyt, piirihallituksen kokous on kahden viikon päästä". Mäkipää aikoo tähän hätään pyytää Kiemungilta kirjallisen sitoutumuksen, että vastaava ei enää toistu.


10. Näinhän se menee, eli seepran on vaikea päästä raidoistaan ja persujen maahanmuuttokriittisistä asenteistaan. Puoluetoverin tölväisyä ei hevin mennä tuomitsemaan tai, jos tuomitaan, se tehdään ikään kuin kautta rantain ja rivien välissä. Vastuuta siirrellään puoluelimille, piirikokoukselle jne. Jotkut perussuomalaiset ovat toki vaatinet Terhi Kiemungin erottamista puolueen kaikista luottamustoimista.11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Timo Soini ei ole nähnyt tarpeelliseksi käsitellä Kiemungin lausuntoa plokissaan. Se siittä sitte!

Anonyymi kirjoitti...

Soini ei lausunut halaistua sanaa myöskään Olli Immosen eikä Sebastian Tynkkysen tapauksista! Jytky on sulanut.

Strix Senex kirjoitti...

Mitä mitättömämpi asia, sen suurempi häly. Mutta suhteelisuudentajuhan ei näissä asiossa tule kuuloon. Se on suorastaan kielletty.

Ismo Liukko kirjoitti...

Tuo tuskin on millään mittapuulla mitätön asia. Keskustelun rajoja viedään kokoajan asiattomampaan suuntaan. Nykyinen normaali tuskin olisi tullut kysymykseen kymmenen vuotta sitten.

Siru Pola kirjoitti...

Terhi näytti ulkoasultaan iltapäivälehtien kuvissa siltä, kuin olisi latkinut kristillisen kirkkokunnan viiniä enemmän kuin mitä pääsiäisen odotusajalle on yleensä tarkoitettu. Jospa se kirvoitti (virvoitti) ottamaan kantaa niin voimakkaasti näihin kirkkokunta- ja pukeutumiskysymyksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Voitaan kysyä, mitä nää kansanedustajat oikein tekee avustajillaan. Eikö eduskunta voisi näyttää mallia ja säästää turhia menoja, joita avustajien palkkauksesta aiheuttu. Siis lakkauttaisi koko avustajalaitoksen tarpeettomana.

Lea Mäkipää oli edellisen kerran eduskunnassa 1983-1995. Ponnahti uutelleen Arkatianmäelle liki 20 vuotta myöhemmin.

Kyllä kansakunta tietää!

Anonyymi kirjoitti...

Mäkipään Lea on ollu aina Kihniössä. Olisiko Terhikin alun perin sieltä kotoisin?

Anonyymi kirjoitti...

Siis terhakan lisäksi myös kipakka?

Anonyymi kirjoitti...

Asian käsittelyyn on oletettavasti vaikuttanut paitsi se, ettei lausunnossa nyt ole nähty mitään esimerkiksi poliisitutkintaa vaativaa tai muuta sellaista, mitä nyt käytännössä on tavattu vaatia jonkun erottamisen edellytykseksi, myös se asiantila, ettei kirjoituksen kirjoittaja ollut tarkoittanut kyseistä Facebook-kirjoitusta kaikkien nähtäväksi "lausunnoksi". Kyse oli suljetussa keskusteluryhmässä julkaistusta kommentista, jonka joku keskusteluryhmän jäsen julkaisi nettiin laajempaan jakoon.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä kohdin lainaan Ylen sivuilta löytämääni Jan Vapaavuoren lausetta,lisäten siihen kursivoidut sanat:

Perussuomalaisilla on Suomessa ollut omaa painoarvoaankin suurempi vastuullisen politiikanteon moraalia ja KAIKENLAISTA KESKUSTELUA rapauttava vaikutus.

Anonyymi kirjoitti...

Virpominen on pakana-ajan perinne eikä mikää kristillinen juttu. siinä karkotetaan taikauskoisesti noitia kodeista, jotta hedelmällisyys olisi suotuisa.