keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

1030. Suurlähettiläs Jarmo Viinasta epäillään naisten ahdistelusta


1. Suomen Ruotsin-suurlähettilästä Jarmo Viinasta epäillään seksuaalisesta häirinnästä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti. Lehden mukaan suurlähettiläs Viinasen epäillään ahdistelleen alaisiaan virkailijoita ja edustustehtäviensä aikana myös lähetystössä käyneitä vieraita.
2. Lehtiotsikoissa ja lööpeissä kerrotaan lähinnä vain suurlähettilään alaisten ja lähetystön vieraiden ahdistelusta. Jutuissa ei mainita uhrien eli ahdistelujen ja härinnän kohteeksi joutuneiden ihmisten sukupuolta. Itse lehtijutuista kuitenkin selviää, että Viinanen olisi ahdistellut nimenomaan naispuolisia henkilöitä. Luojan kiitos, sillä se tästä vielä olisi puuttunut, että lähettiläämme olisi kopeloinut myös tai ainoastaan miehiä!
3. Ulkoministeriö on ollut asiasta vaitonainen, mutta vahvistaa suorittaneensa sisäisen tarkastuksen suurlähetystössä. Ahdistelutapaukset tulivat UM:n tietoon keväällä. Tarkemmin asiasta ei ole haluttu kertoa. Tarkastusraportti on kuulemma jo valmis, mutta sen käsittely on vielä kesken. 
4. Ulkoministeri Timo Soini myönsi tänään asian eli suurlähetteliään ahdisteluepäilyt oikeiksi. Soini käväisi aamupäivänä Suomi-Areenassa Porissa. Tuo porilainen Areena-viikko on kammattova juttu, se tulee joka kesä ja siellä puhutaan niitä näitä ja useimmiten lähinnä vain sellaisia asioita, jotka ovat olleet jo kauan sitten ihmisten tiedossa. Aivan hirveää, mutta tuonne Poriin vain poliitikot ja muut kynnelle kykevät tyypit vain joka heinäkuu rientävät vuodesta toiseen. Julkisuutta pittää näet saada, makso mitä makso.
5. Soinin puheista paistoi selvästi läpi, että Jarmo Viinanen tulee samaan armotta potkut Tukholman virastaan.  Soini vetosi kauniisti oikeusvaltioperiaatteeseen, jonka mukaan epäiltyä eli Viinasta pitää vielä kuulla, ennen kuin hän voi heittää äijän pihalle. Soini kertoi tapaavansa ruotsalaisen kollegansa Margot Wahlströmin Tukholmassa 17.8., johon mennessä asian pitää Soinin mukaan olla selvä. Siihen asti "toiminta" lehtitietojen mukaan jatkuu Tukholman-suurlähetystössä "normaalisti". Heh heh, vain normaalisti. Annetaanko Viinasen siis jatkaa vielä vähän aikaa kopelointejaan ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut?
6. MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa vieraillut Timo Soini piti Viinaseen kohdistuvia epäilyjä erittäin vakavina. Soini vakuutti, että asia tutkitaan perusteellisesti. Meillä on tällaisiin asioihin nollatoleranssi, Soini sanoi.
7.  Hyvä että on, vihdoin ja viimein. Vanhimmat lukijat ehkä viekä muistavat, miten esimerkiksi Urho Kekkosen aikana Suomen suurlähettiläät saattoivat elää ja hoitaa virkaansa kuin siat pellossa. Ei ihme, sillä yksi suurimmista häiriköistä oli Urho Kalevan oma poika Taneli, joka suurhäiriköi viimeksi Varsovan (1980-84) ja Tel Avivin (1984-85) lähetystöissä ennen kuin 1985 surmasi itsensä. Suomen Rooman suurlähettiläs, jonka nimen kyllä hämärästi muistan, mutta jätän tässä mainitsematta, tuli myös ko. suhteessa Kekkosen presidenttikaudella tunnetuksi.

8. Suurlähettiläs Jarmo Viinanen ei kuulemma halua henkilökohtaisesti kommentoida tapausta. Antaisiko hän kommennnoin puolueensa eli demareiden tai kenties Tarja Halosen tehtäväksi?

9. Jarmo Viinanen on syntynyt 1959. Hän on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri sekä  puoluekannaltaan - tämä on aina syytä muistaa lähettiläistä puhuttaessa - demari. Hän aloitti UM:n palveluksessa vuonna 1998. Presidentti Tarja Halosen (sd) kaudella Jarmo Viinasen (sd) ura eteni nopeasti. Halonen otti miehen siipiensä suojaan ja kutsui tyypin omaksi ulkopoliittiseksi neuvonantajakseen,  jota duunia Viinanen hoiti vuosina 2000-2005.  Noh, ilmankos Halosen ulkopoliitikassa ei ollutkaan juuri mitään kehumista, voitaisiin kenties todeta. Sen jälkeen Viinanen palveli Halosta vielä neljä vuotta olemalla 2005-2009 tasavallan presidentin kanslian kansliapäällikkönä. Viinasen kerrotaan kuuluvan edelleen Halosen "lähipiiriin" ja olevan yhä Halosen "luottomies". Tämän jälkeen Viinanen nimitettiin YK:n Suomen pysyvän eduston suurlähettilääksi New Yorkissa, jota hommaa hän teki vuodet 2009-2014. Vuodesta 2014 alkaen Viinanen on toiminut Tukholman suurlähettiläänä. Voidaan todeta, että ennen nimitystään New Yorkiin Viinasella ei itse asiassa ollut takanaan lainkaan normaalia uraa UM:n palveluksessa. Hän ei tarvinnut sellaista, sillä hän oli puolueen jäsen ja presidentin luottomies.
10. Lehtitietojen mukaan ainakin yksi Jarmo Viinasen alaisista Tukholman lähetystössä on eronnut  tehtävästään Viinasen ahdistelujen takia. On selvää, että suurlähettilään moiset töppäykset ovat sangen vakava asia, mitä Timo Soinikin aivan oikein tänään korosti. Näin eritoten siksi, että lähettiläs jäi tekosistaan kiinni Ruotsissa, jossa seksuaalinen häirintä on yksi pahimmista seksuaalisista rikoksista, joihin ihminen voi syyllistyä. Viinasen tapauksessa kyse ei ole ainoastaan lähettilään vaan koko maan maineesta.

11. LIenee selvää, ettei Jarmo Viinanen joudu ahdisteluistaan rikosoikeudelliseen vastuuseen. Tukholmasta palattuaan hän joutunee disponibiliteettiin, jolloin hän säilyttää palkkaetunsa ja on velvollinen olemaan tarvittaessa käytettävissä. Yleensä ko. asemaan joutuneelle UM:n virkamiehelle ei käytännössä anneta enää juuri minkäänlaisia tehtäviä, vaan hänen odotetaan siirtyvän omasta aloitteestaan muihin hommiin.

43 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jarmo Viinanen syntyi Imatralla, mutta jo kolmivuotiaana hänestä tuli pietarsaarelainen.
Jarmo ei ole sukua Iiiro Viinaselle. Ei liioin Pertti Viinaselle.

Anonyymi kirjoitti...

Kenties jarmo Viinanen alkaa nyt poliitikoksi eli pyrkii eduskuntaan ja ryhtyy tavoittemaan sdp:n puheenjohtajuutta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Työoikeuden professori Seppo Koskinen on kommentoinut Yle Uutisille Viinasen tapausta

http://yle.fi/uutiset/toimiiko_sisainen_tarkastus__professori_ulkopuolisen_olisi_hyva_selvittaa_ahdisteluepailyt/9023113

Hänestä ao. viranomaisen suorittama oma sisäinen tarkastus, jonka UM on Viinasen asiassa tehnyt, saattaa olla ongemallinen eikä sitä voida aina pitää riittävän puolueettomana. Koskinen ennustaa, että selvittely ei jää ko. sisäiseen tarkastukseen, vaan asiassa tullaan toimittamaan myös virallinen työsuojelutarkastus.

Anonyymi kirjoitti...

Olisko tuo Viinanen tarttunut naista/naisia tissistä ja/tai kankusta? Kärähtikö tuo siksi, että hänen lesbotutkansa oli tilapäisesti pimeänä?

Anonyymi kirjoitti...

Kohta 7: Blogisti muistaa väärin, sillä Roomassa nimenomaan Taneli Kekkonen suurlähettiläsaikanaan 70-luvun lopulla nautti ruokajuomia huomiota herättävästi. Se toinen erikoisesti käyttäytynyt suurlähettiläs toimi eräässä toisessa maassa, mutta hän oli akkreditoitu myös Vatikaaniin.

Anonyymi kirjoitti...

Työsuojelutarkastus ei voine kattaa koko casea, koska ainakaan cocktailkutsujen vieraat eivät työsuojeluviranomaisille kuulu.

Eräs mies kirjoitti...

Viisaampaa kuin nostaa juttu tikun nokkaan olisi ollut vaieta se - jos tosiaan kyse on muka Suomen "maineesta".

Se että kähmiminen olisi Ruotsissa erityisen tuomittavaa on erikoista siihen nähden että maa on kunnostautunut vapaamielisenä jo vuosikymmeniä sitten.

Mitä eroa on siinä että joku harjoittaa haureutta vapaaehtoisesti, kun kyse on synnistä ja saastasta joka tapauksessa?

Ylpeilevät synnillään ja samalla muka-kauhistelevat jotain pientä, normaalia miehistä kopelointia.

Naurettavaa!!

Viinanen pitäköön paikkansa ja jatkakoon! Uskon että hän on pidetty mies ja useimmat naiset pitävät hänestä. Pieni taputtelu vain piristää tyttöjä. Jos se olisi aina häirintää, niin eihän suku jatkuisi maassa eikä maailmassa, vaan loru olisi hyvin pian loppu.

Eräs mies.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän tuossa ole ihan puhtaat potkut tulossa. Jos Viinasta oltaisiin siirtämässä siviraiteelle, silloin Soinin tuskin tarvitsisi odotella selvityksiä. Asia olisi jo hoidettu ja haudattu sopimalla. Nyt Viinanen on kuitenkin ainakin ylen mukaan ahdistellut vieraita, eli voi todeta hänen toimineen työnantajan mainetta vastaan. Lisäksi henkilön eroaminen kuvaa, että ahdistelujen kohteille tilanne on ollut todella raskasta.

Jos on tulossa joku muu ratkaisu kuin potkut, silloin hän on saanut jatkaa turhankin kauan.

Anonyymi kirjoitti...

(CV Tukholman suurlähetystön sivuilta)

Jarmo Viinanen
Suurlähettiläs
Suomen pysyvä edustaja Yhdistyneissä kansakunnissa
Syntynyt Imatralla 23.2.1959
Naimisissa, kaksi lasta

Valtiotieteen maisteri, Turun yliopisto 1987
Suomen pysyvä edustaja Yhdistyneissä kansakunnissa 1.4.2009 – 30.6.2014
Tasavallan presidentin kanslian kansliapäällikkö ja kabinettipäällikkö 2005–2009
Tasavallan presidentin ulkopoliittinen neuvonantaja ja kabinetin jäsen 2000–2005
(kansliapäällikön sijainen ja kabinettipäällikön sijainen)
Ulkoasiainministerin virkamiessihteeri 1998–2000
Ulkoasiainsihteeri UM:n kauppapoliittisella osastolla 1997–1998
Lähetystösihteeri, Suomen suurlähetystö Washington, D.C. 1994–1997
Lähetystösihteeri, Suomen suurlähetystö Tel Aviv 1990–1994
Avustaja UM:n poliittisella osastolla 1990
UM:n virkamiesharjoittelija hallinnollisella ja poliittisella osastolla sekä
suurlähetystössä Wienissä 1988–1989
Turun yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri 1985–1987

Anonyymi kirjoitti...

Seksuaalinen häirintä (sexuell ofredande) ja häirintä (ofredande) ovat Ruotsin rikoskaaressa kaksi eri rikosta. Jos mies esim. taputtaa ohikulkevaa naista, tekoa ei arvioida seksuaalisena häirintänä vaan häirintänä. Teko arvioidaan seksuaalisena häirintänä vain, jos tarkoitus on kiihottaa tai tyydyttää tekijän seksuaaliviettiä ja teossa on selkeä seksuaalinen painotus. Soveltamisalaan kuuluu myös verbaalinen häirintä (seksuaaliset yhteydenotot puhelimitse, sähköpostilla, some). Jos mies esim. koskettelee naisen rintoja tai sukupuolielintä kysymys on seksuaalisesta häirinnästä.

Kumpaan rikokseen sls Viinanen on syyllistynyt? Toinen kysymys: miksi asianosoaiset eivät ole tehneet rikosilmoitusta poliisille. Ruotsin laki koskee myös diplomaatteja ja muita ulkomaalaisia työntekijöitä.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus vaikea arvioida, onko kirjoitusessa kysymys satiirista vai tarkoittaako kirjoittaja oikeasi sitä mitä kirjoittaa. Näin on nimimerkin "eräs mies" kohdalla. Veikkaa kuitenkin ensin mainittua vaihtoehtoa.

Anonyymi kirjoitti...

"hänen odotetaan siirtyvän omasta aloitteestaan muihin hommiin."

Ja mistähän tällaiselle virkaheitolle uusi homma löytyisi?

Ikävintä asiassa - jos asia on totta - on se Ruotsissa mittaamaton maineen menetys mikä seuraa.

Anonyymi kirjoitti...

Miten olisi Suomen suurlähettilään virka Pohjois-Korean Pjongjangissa?

Anonyymi kirjoitti...

Tai sitten erityistehtävät Tipu-tapulandian konsulaatissa?

Anonyymi kirjoitti...

Onko joku tosiaan jossain tämän asian tiimoilta sanonut, että "kähmiminen olisi Ruotsissa erityisen tuomittavaa"? Vrt. eräs kommentti edellä.

Anonyymi kirjoitti...

On se faktaa. Samoin Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Porin suomiareenalla on mielenkiintoisiakin aiheita, kuten perjantain paneeli "Pitääkö kaikesta voida valittaa".

Luulisi blogistiakin aihe kiinnostavan.

Anonyymi kirjoitti...

Hän oli samaan aikaan myös Suomen Vatikaanin-suurlähettiläänä ja teki matkoja Wienin ja Rooman välillä moottoripyörällä, tiettävästi kerran nahkapukuun pukeutuneena.[1] Wienin-kaudella M.. alkoholinkäyttö, lukuisat poikaystävät ja erilaiset tempaukset alkoivat herättää huomiota Itävallassa. M.. muun muassa ajoi kerran alasti moottoripyörällä poikaystävänsä kanssa pitkin Schönbrunnin linnan puiston nurmikoita. Vuonna 1972 M... epäili myös romanialaisten suunnittelevan hänen murhaamistaan, ja hän saattoi soittaa Kekkoselle puheluita jopa aamuyöllä kolmen aikaan. M..aikaansaamat skandaalit johtivat siihen, ettei Kekkonen ollut halukas nimittämään häntä johtaviin tehtäviin ulkoministeriössä.

Herran isä oli Outokummun pääjohtaja, joka kuului Kekkosen hoviin.

Ulkokehällä : kirjoituksia työstä, uskoista ja itsestä / Antti Hynninen

Presidentti Halonen on Putinin kissimirri, kirjoittaa entinen suurlähettiläs Antti Hynninen.

Anonyymi kirjoitti...

Eläkeläismies menetti tulipalossa kaiken omaisuutensa, mutta ei valita. "Kyllä minä pärjään".

Se valittamisesta!

http://yle.fi/uutiset/elakelaismies_menetti_tulipalossa_kaiken_omaisuutensa_mutta_ei_valita__kylla_mina_parjaan/9025728

Erkki K. Laakso kirjoitti...

Tähän on syytä vain todeta "Res Fin"..

Unknown kirjoitti...

Viinasen Jamppa Raggaan kunniakonsuliksi ja turvapaikkahakemusten käsittelijäksi.

Anonyymi kirjoitti...

Edellä kerrottu Suomen Itävallan entinen suurlähettiläs M(xxxxxn)herätti ainakin jonkinlaista hämmennystä lähetystön kakkoshenkilönä olleen naishenkilön läksiäisillallisilla. Vieraita oli Itävallan ulkoministeriöstä ja muista lähetystöistä.

Ulkoministeriön virkamies tiedusteli kohteliaasti, miten aiotte selvitä, kun ansiokaskakkoshenkilö siirtyy seuraavaan asemapaikkaan. M (xxxxxx) vastasi kohteliaasti "Me runkkaamme".

Suomen ulkoministeriön sisäisistä tarkastajista ei tainnut kuulua mitään, eikä silloinen ulkoministeri taivastellut ja vakuutellut perusteellista tutkintaa televisiossa ja lehdissä.

Anonyymi kirjoitti...

Pahimmassa tapauksessa täyttyy aika monta rikosnimikettäkin (ks. KKO 2010:1). Suurlähettiläs lienee samanlaisessa vastuuasemassa kuin tuon tapauksen toimitusjohtaja.

et nos in illis? kirjoitti...

Napoleonkin ohjeisti Varsovan-lähettiläänsä sanoin "Tarjoilkaa hyvää ruokaa ja hoidelkaa naisia"!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Olen julkisuuden merkityksen osalta samaa mieltä kuin Sakari Melander. Terttu-täti Utriainen ja Matti Tolovanen ovat väärässä tässä(kin) asiassa.

Oli aivan oikein että Hgin HO lievensi Töölön pyöräsurmajutussa syytetyn rangaistusta poikkeuksellisen julkisuuden takia. HO- jaoston puheenjohtajana jutussa oli HON Timo Ojala, josta monet veikkaavat aikanaan oikeusneuvosta. Lapin yliopiston kasvatteja hänkin.

Myös Tapanilan raiskausjutussa oli perusteltua että tuomittujen rangaistuksia lievennettiin poikkeuksellisen julkisuuden takia. Ko. tapauksessa syytettyjen julkinen parjaus oli aivan kammottavan räikeää!

Anu Suomela kirjoitti...

Jään tässä miettimään, miten poikkeuksellinen julkisuus on vaikuttanut Auer / Kukka -tapauksessa. Niissä julkisuus on ollut ennen näkemätön, mutta niin ovat ollet tuomiotkin. Turun HO ei puoleltaan keventänyt ankaria tuomioita poikkeuksellisen julkisuuden perusteella. En tiedä vaatiko puolustus sitä.

Anonyymi kirjoitti...

Töölön tapaus sinänsä sai viljalti julkisuutta, mutta ei ainakaan minulla ole aavistustakaan siitä, kuka tekijä oli.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Poikkeuksellinen julkisuus rangaistusta lieventävänä perusteena ei välttämättä edellytä, että tekijän henkilöllisyys eli nimi tulisi laajasti yleiseen tietoon!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Auerin tapauksessa Turun HO on luultavasti katsonut että syytettyjen syyksi luetut seksuaalirikokset ovat niin törkeitä, ettei rangaistuksia voida lieventää laajan julkisuuden takia. Tuollaisissa rikosjutuissa julkisuutta ei juuri voida pitää poikkeuksellisena.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "Suomen ulkoministeriön sisäisistä tarkastajista ei tainnut kuulua mitään, eikä silloinen ulkoministeri taivastellut ja vakuutellut perusteellista tutkintaa televisiossa ja lehdissä".

On varsin lapsekasta rinnastaa nykymaailman ihmiset ja heidän toimintansa suoraan menneisiin vuosikymmeniin – aika muuttuu, ja ihmisten toiminta sen mukana. Kontekstin määrittely ei ole oikea. Viittaan tässä henkilöön, joka toimi ulkoministeriön suurlähettiläänä 60- ja 70-luvuilla.

Pykälä seksuaalisesta häirinnästä lisättiin rikoslakiin vasta vuonna 2013.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka olen itsekin kyllästynyt Tolvasen naamaan, niin hänellä oli kuitenkin se hyvä pointti, että myös uhri kärsii jos tapaus saa tavallista suurempaa julkisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Uutinen suurlähettilään kähminnästä on saanut palstatilaa ruotsalaisessa mediassa (Dagens Nyheter, Expressen, Metro) poikkeuksena sosiaalidemokraattinen Aftonbladet. Mistä tämä kertoo?

Juha Korhonen kirjoitti...

"Voidaan todeta,että ennen nimitystään New Yorkiin Viinasella ei itse asiassa ollut takanaan lainkaa normmalia uraa UM:n palveluksessa. Hän ei tarvinnut sitä, koska hän oli puolueen jäsen ja presidentn luottomies"

Tässä tulee mieleen entinen kokoomuksen kansanedustaja ja ministeri Jari Vilen. Hän oli muistaakseni lähettiläänä Unkarissa ja Puolassa jne. Mitkä mahtoivat olla hänen ansionsa ja kokemuksensa? So. ei tarvita muuta kuin maisterin paperit, vaikka plagioimalla ja puolueen jäsenkirja ja sopivat suhteet.

Anonyymi kirjoitti...

Työsuojelurikoksethan vanhenee viimeistään syyttäjien pöydille...

Anonyymi kirjoitti...

Vilenin nimittäminen lähettilääksi ei ollut Niinistölle mitenkään mieluinen tehtävä. Hän myös tämän Vilenille suoraan ilmoitti toteamalla, että hän Vilenin kohdalla noudattaa demokratian pelisääntöjä kuten muissakin nimitysasioissa, vaikka ei Vilenin nimitystä pidä ansaittuna.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jari Vilen nimitettiin suurlähettiliääksi Unkariin jo 1.8.2007. Nimityspäätöksen teki presidentti Tarja Halonen (sd).

Anonyymi kirjoitti...

Onko suurlähettilään homma niitä viimeisiä leppoisia ryyppyvirkoja? Tuleeko mieleen jotakin muuta saman kaliiperin hommaa. Voisi nimittäin kiinnostaa hakea kun on noita tutkintoja jonkin verran plakkarissa.

Anonyymi kirjoitti...

Poliittisin perustein tehty ad hoc -suurlähettilään nimitys on syytä erottaa karriäärivirkamiesten nimityksistä. Kavaku- tai Halku-kursseille on tunkua mutta vain kourallinen läpäisee sangen vaativat ehdot (ml. psykologiset testit). Ulkoministeriön eliittikouluun ei siis marssita noin vain, tästä kertoo jo kursseille hyväksyttyjen osuus hakijoista eli kolme prosenttia. Alkoholiin mieltyneet, "ryyppyvirkoja" etsivät, karsiutuvat jo ensi metreillä.

Anonyymi kirjoitti...

Viinaseen kohdistuva epäily pelkkä häirintä (ofredande)? On taputellut naista olkapäille, ja asianomainen on kokenut käytöksen loukkaavana?

– Asian keskeneräisyyden vuoksi en kommentoi tätä asiaa. Sen kuitenkin haluan täsmentää, ettei minua epäillä, eikä missään vaiheessa ole epäiltykään seksuaalisesta häirinnästä, suurlähettiläs Viinanen suostui toteamaan (ks. IS)

Anonyymi kirjoitti...

Suurlähettiläistä puheen ollen tänään oli Hesarissa mm. Jaakko Iloniemen (84) kirjoittama nekrologi 82-vuotiaana pari viikkoa sitten kuolleesta suurlähettiläs Jyrki Aimosesta. JA:n isä Martti B. Aimonen toimi aikoinaan Ikaalisissa kunnanlääkärinä ja hankki pätevyydellään legendaarisen maineen.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se suurlähettilään homma on ryyppyhommaa, varsinkin kun olet Viinasen tavoin vielä siinä yläkerroksessa, jossa suurlähettiläällä on iso henkilökunta allaan, siis vertauskuvallisesti.

Viinasen urakierrosta näkyy, että kaikki paikat ovat näitä ministeriön namupaikkoja.

Anonyymi kirjoitti...

Potkut tulossa?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016081722151838_uu.shtml

Toinen anonyymi kirjoitti...

Anonyymi sanoi...

Jarmo Viinanen syntyi Imatralla, mutta jo kolmivuotiaana hänestä tuli pietarsaarelainen.
Jarmo ei ole sukua Iiiro Viinaselle. Ei liioin Pertti Viinaselle.


Joko Anonyymi tai TS kirjoittaa muunneltua totuutta: http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074036791/Kuolemankortteerista+presidentinlinnaan

Setä Pertti Viinanen eteni paperitehtaalta aina SAK:n puheenjohtajaksi.

Ei sillee, et jotain väliä olisi, mutta...