tiistai 17. toukokuuta 2011

4 30. Kiekkokultaa tuli, perkele!

New Yorkissa tutustumiskohteisiin kuului vanhin yhä toiminnassa oleva irlantilainen pubi eli v. 1854 perustettu McSorley´s Manhattanilla. Naisille pääsy pubiin sallittiin vasta 1970-luvulla, oman toiletin naiset saivat 1980-luvulla. - Suosittelen!

Täällä sateisessa New Yorkissa on juhlittu - toki vain härmäläisissä porukoissa - Leijonien uskomatonta kiekkokultaa. Täkäläisillä tv-kavavilla ei ole ollut mitään mainintaa siitä, kuka siellä Bratislawassa voitti, eikä koko kisoja ole noteerattu mitenkään.

On ainoastaan yksi poikkeus ja se on Mikael Granlundin ilmaveivimaali, jota näytettiin täällä parin päivän ajan urheilukanavilla uudelleen ja uudelleen. Vime viikon sportin Top 10:ssä Granlundin maali valittiin sijalle kolme, kaikki muut kympin sakkiin päässeet saavutukset käsittelivät joko baseballia, amerikkalaista futista tai NBA:n korisotteluja!

Ruotsalaisten tuntoja kuvasi hyvin heti ottelun jälkeen Aftonbladetin nettiotsikko:

Teurastus, nöyryytys ja PERKELE!

Kauppatorin juhlintaa on täällä seurattu netin välityksellä. Pasi Nurmisen kotinpaluu on huomioitu ja kotkan "laskeutumista" on "ihasteltu" porukalla!

Kukkahattutätien ja muiden nirppanokkien pelaajiemme juhlintaa kohtaan osoittamaa paheksuntaa on seurattu huvittuneina. Kyllähän tuollaista voittoa pitää juhlia sillä tavalla kuin suomalaiset yleensä tekevät; siis viinan voimalla.

IFM:n pääjohtaja Strauss-Kahnin pidätystä ja tutkintavenkeuteen passittamista seurataan täällä tv-kanavilla herkeämättä tunnista ja päivästä toiseen.

24 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että aika menee tv:n ääressä eikä turhuuteen.

Frank

Anonyymi kirjoitti...

Mielellään kuulisi onko siellä Manhanttanilla hälinä Sofi Oksasen "Puhdistus"-näytelmän tiimoilta tyystin hiipumassa?

Sen ensi-iltaa valmisteltiin iltapäivälehtien massiivisella tykistökeskityksellä, mutta taisi jäädä suutariksi? He itsekin joutuivat myöntämään esityksen jääneen meikäläisten omaksi paikallistapahtumaksi jonne avajaisyleisökin kuskattiin rapakon takaa Sanoman ja Yle:n toimituksista.

J.P.H. kirjoitti...

Täytyyhän viinaa juoda kun panimoteollisuus on jääkiekon suurimpia sponsoreita.

Vanhana kalkkiksena ja entisenä urheilumiehenä olen huolestuneena seurannut kuinka urheilukilpailujen yhteyteen on liitetty alkoholin juominen. Entisinä hyvinä aikoina ei olisi tullut kuulonkaan, että urheilukilpailuissa juotaisiin alkoholia, nykyään sitä jopa tyrkytetään.

Kiekkokulta oli loistava saavutus urheilijoiltamme, mutta ikävän jälkimaun toi örveltäminen Kauppatorilla jätti suuhun.

Kaikki tietävät, ettei alkoholin juominen paranna urheilusuoritusta eikä muutoinkaan ole terveyttä edistävää, kuin poikkeustapauksissa.

Millainen johto sellainen jäsenistö. Joukkueen johtaja oli lehtitietojen mukaan niin huonossa hapessa, ettei häntä uskallettu päästää edes yleisön katsottavaksi. Ylilyöntejä aina sattuu ja jotain niistä opitaan. Kyllä varmaan nääs niin on, että joukkueen johtaja ainakin vaihtuu seuraaviin kisoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä vain sinne Ison Veden taakse!
Kyllä täällä koti-Suomessa näitä "ilmaveivejä" on esiintynyt enemmänkin.
Vai mitä hr Doktor sanoo tästä:
http://villehoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/73451-mita-lakimies-uskaltaa-enaa-oikeudessa-sanoa

yst.tied. ja terv. Veikko-setä

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Pasi Nurmisen "ilmaveivi" oli vähintäänkin yhtä komea Granlundin.

Anonyymi kirjoitti...

Ensinnäkin Veikko-Setää on onniteltava aasinsillan rakentelun maailmanmestaruudesta. Yhteyden näkeminen linkkisi ja blogikirjoituksen välillä on "hieman" hankalaa.

Toiseksi valtavat onnittelut leijonille jääkiekon maailmanmestaruudesta, vaikka he eivät liene blogin aktiivisimpia lukijoita. Juhlinta on kyllä saanut pienilukuisen, mutta sitäkin äänekkäämmän jeesustelijoiden pataljoonan ulos poteroistaan suoraan hyökkäykseen. Mikäli joukko pari-kolmekymppisiä nuoria miehiä saavuttaa elämänsä hienoimman saavutuksen tuhansien työtuntien jälkeen, on lopputulos juhlinnan suhteen ilmeinen. Kukaan ei kuollut ja henkisiä arpia saivat vain ammatikseen mieltään pahoittavat hurskastelijat. Kultajuhlat eivät turmelleet nuorisomme mieltä yhtään enempää kuin normaalia rauhallisempi koulupäivä yläasteella...

-KS

Anonyymi kirjoitti...

Johan sitä viisikymmentäluvulla ymmärrettiin vaatia: Pois nuoriso kaduilta, lisää viinaa urheilukentille. Etiäppäin mennään…

joe kirjoitti...

Minusta on uskomantonta, että leijonia on paheksuttu alkoholin juomisesta.

JOs reenaa koko ikänsä ja vielä voittaa maailmanmestaruuden, niin kyllä muut voivat sel jälkeen sietää pientä juhlimista.

Ei kaikki ole vain markkinointia ja lasten kasvatusta.

Anonyymi kirjoitti...

Rölli-Peikkokin Pikku-Kakkosessa veteli aikoinaan "taikajuomaa" suoraan viskipullosta, eikä kukaan hoksannut huolestua.

Sitten kun nämä nykyiset ns. tiedostavat piirit ovat saaneet kuohittua Leijonat sisäsiisteiksi, on turha enää odotella mitään juhlittavaa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kauppatorilla juhlitaan näemmä vain "mestareita", joilla on ns.naamari pässä: 1) Lordi ja 2) MM-kultajoukkue-

Jos Aki Kaurismäki voitaisi Cannesisa jonkin pystin, niin tuskin hänkään tulisi "torille" aivan selvin päin!

Eihän sitä Haloskaa tietty voi nyt treffata torilla muuten kuin känissä tai naamari päässä.

Täällä Nykissä hämmästyttää - monen muun asian ja nähtävyyden ohella, tietty - se, ettei kadulla saa kulkea rennosti tölkistä olutta nautiskellen.
Puistokuppiloissakin juodaan vain kokista. Peräti outoa!

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko blogisti kommentoida Heikki Lampelan asianajajaliitolta saamia rapsuja?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Lampelan saamat rapsut minusta aivan ok.

Lampelan perustelu, jonka mukaan asianajaja saa puuttua asiaan, jos syytetty "loukkaa lisää uhria", on aivan kummallinen.

Jos syytetty haluaa valittaa tuomiosta, kyse ei ole mistään "uhrin loukkaamisesta", vaan perustuslaissa taatun perusoikeuden eli valitusoikeuden käyttämisestä.

Pietari S kirjoitti...

Juu siellä Nykissä uskotaan Jumalaan, siksi sinä et juo siellä kaljaa kadulla. Suomessa uskotaan saatanaan ja siksi sitä lördiä palvottiin ja siksi aikuiset miehet rypevät saastassa

Anonyymi kirjoitti...

Tämän päivän iltalehdessä oli paljon puhuva kommentti erään paikallaolleen nuoren suusta "ei ne pelaajat olleet niinkään kännissä vaan ne joukkueenjohtajat" elikä jos pomoilla ei pysy homma hanskassa niin ei varmaan sitten pelaajillakaan..

Tämä episodi vaan vahvisti sitä tosiasiaa että yhteiskunta muuttuu kokoajan vaan humalahuurtuisemmaksi ja vapaammaksi alkoholin suhteen. Ihmekös tuo kun viinatarjoilu on tuotu urheilukentillekin asti. Yhteiskunta tulee vielä maksamaan kalliin hinnan tästä, uskokaa huviksenne.

Aktiiviaikanaan Matti Nykänen, Seppo Räty, Kimi Räikkönen ja monet muut huippu-urheilijat eivät koskaan antaneet humalassa haastatteluja medialle vaikka eivät sylkeneetkään pulloon. Se ikäänkuin kuului asiaan olla selvinpäin median edessä ja siviilissä sitten kännättiin jos kännättiin. Tämä oli hyvä periaate.

Noh, nyt sitten vain odotellaan Kiira Korven olympiavoittoa ja neidon kännihuuruisia haastatteluja. Kukkahattutädit menköön itseensä. Kyllähän olympiavoittoa saa jumalauta juhlia..

Anonyymi kirjoitti...

"Se ikäänkuin kuului asiaan olla selvinpäin median edessä ja siviilissä sitten kännättiin jos kännättiin. Tämä oli hyvä periaate."

Nythän tätä periaatetta ei päästy toteuttamaan, koska oli heti voitosta asti kamera naamassa kiinni koko ajan ja sitten vielä pakotettiin pakotettiin koko kansan eteen "juhlimaan".
Eihän tuollaista selvin päin kestä!

Anonyymi kirjoitti...

Järjestyslain 4 § ei toki ole Suomessakaan desuetudo, eli ei sitä olutta saa nautiskella rennosti kadulla kulkien - tosin esim. festariaikoihin liennytyksiä on pakko suoda. Viinaksia olen kaadatellut viemäreihin ja naamat ovat usein olleet nyrpeitä. Puistossa bisseä saa sitten kiskoa häiriön aiheuttamiseen asti. Nautin itse tällä hetkellä sivistyneesti sisätiloissa :)

-KS

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Joo, Suomessa ei todellakaan valvota tuota oluen tai edes väkevien "kittaamista" yleisillä paikoilla juuri mitenkään, vaikka laki sen kieltääkin.

Leijonien kännääminen ja kännissä esiintyminen "torilla" on luonnollisesti suomalaisen humalahakuisen alkoholikulttuurin seurannaisilmiöitä; "ilo ilman viinaa on teeskentelyä" ja "jos sä kerran ryyppäät, niin ryyppää kunnolla" jne.

Näköjään "nyt ryypätään Nupesta" on tullut oikea kansallissankari, jota lehdet tekevät isoja juttuja.
Sen sijaan "nyt rillataan Jutista" halutaan tehdä kännäämisnäytelmän konna, jota ollaan potkimassa pois joukkueen johtajan pallilta.

No, kyllä noita johtajia Suomen joukkueessa riittää Jutin mahdollisen poispotkimisen jälkeenkin vielä iso lauma.

Riku Riemu kirjoitti...

Poliisille pitää sanoa vain: "Picnicillä tässä vaan, ekkös nyt nää, että ruokalistakin mulla on rinnuksilla!"

Pienpuolue kepu hermostui kekkosen ilmaveivi-videosta: "Ei urkki loistonsa päivänä tuolla lailla, aina oli isot miehet sen koneesta ulos kantamassa!"

Liioitteluna pidän silti, jos uusi hallitus nimetään "Ilmavaiva ykköseksi"!

Basso kirjoitti...

Voisiko blogisti pikkuhiljaa lopetella lomailuaan, niin saataisiin yhteiskunnalliseen keskusteluun taas vähän särmää? Julkisuudessa heitellään kommentteja Portugali-ratkaisun laillisuudesta, "neekeriukon" käytön lainvastaisuudesta ja monesta muusta mielenkiintoisesta kysymyksestä, joihin soisi blogistin ottavan kantaa. Eikö sitä maailmaa ole jo tullut nähdyksi tarpeeksi?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Elämä tuntuu soljuvan näin eläkeläisenä oikein hyvin ilman blogikirjoitteluakin! Laiskotellen siis.

Mitä pidempään on ollut kirjoittamatta blogeja, sitä vaikeammalta tuntuu aloittaa uudelleen, tämä on totuus. Aiheita olisi toki vaikka kuinka, niin politiikan kuin juridiikankin saralla.

Katsotaan nyt, tulisiko vielä innostuttua kirjoituspuuhaan.

Nomen Ne Scio kirjoitti...

Mitäs tämä tarkoittaa?

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/112471-ulvilan-surmajutussa-yllattava-kaanne

"Ulvilan surmajutussa yllättävä käänne Julkaistu: 15:38 25.5.2011
Ulvilan surmasta syytetty Anneli Auer pääsee vapaaksi. Vaasan hovioikeus päätti asiasta tänään, kertoo muun muassa Yle Uutiset.

Hovioikeuden päätös Ulvilan murhajutusta annetaan 1. päivä heinäkuuta."

Anonyymi kirjoitti...

Perkele, Rannanjärvi elää [sanat -Tuomari Nurmio]

Anonyymi kirjoitti...

Rikoksesta epäiltyä Straussia ilmeisesti kävelytettiin käsiraudoissa kuin jo tuomittua ja median mässäiltävänä tavalla, joka ilmeisesti Euroopan puolella on vieraampi.

Ranskassa ainakin kiinnitettiin huomiota tähän amerikkalaiseen tapaan.

Anonyymi kirjoitti...

JV: "Mitä pidempään on ollut kirjoittamatta blogeja, sitä vaikeammalta tuntuu aloittaa uudelleen, tämä on totuus. Aiheita olisi toki vaikka kuinka, niin politiikan kuin juridiikankin saralla."

Miksi kirjoitit ensimmäisen blogi-kirjoituksesi? "Kuka/mikä pakotti"?

Parasta netissä/blogistelussa mielestäni on, ettei ole pakko tehdä mitään/kirjottaa, paitsi jos itse haluaa. Eli ota rennosti ja tee miltä tuntuu!

t. blogiesi lukija, joka toivoo, että jatkat, kunhan jaksat:)