perjantai 22. heinäkuuta 2011

457. KHO:n Pekka "Härski" Hallberg" ehdolle presidentinvaalissa?

Huurteista helteellä

1. Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Hallberg (67 v.) oli tänä aamuna haastateltavana MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmasssa. Hallberg on toiminut pitkään eli jo vuodesta 1993 KHO:n presidenttinä. Mutta Hallberg on myös niin sanottu joka paikan höylä ja "hallituksen mies", niin kuin olen aiemmin jossakin blogijutussa maininnut. Hallberg on esiintynyt asiantuntija varsinkin perustuslakia uudistettaessa.

2. Eniten julkisuutta ja mainetta Hallberg saavutti egyptiläisen isoäidin käännytysasian yhteydessä. KHO:n epäsi 8.3.2010 päätöksellään egyptiläiseltä isoäidiltä Evelyn Fadayeliltä oleskeluluvan. Asia ratkaistiin KHO:n vahvennetussa kokoonpanossa äänin 5-1-1. KHO:n enemmistö eli viisi jäsentä oli isoäidin suoran käännytyksen kannalla, yksi jäsen olisi palauttanut asian takaisin ulkomaalaisviraston käsiteltäväksi. Presidentti Pekka Hallberg jäi yksin mielipiteellään, jonka mukaan isoäidille oli myönnettävä oleskelupa. Katso blogi 237/30.3.2010, josta pääsee KHO:n päätökseen kokonaisuudessaan.

3. KHO:n lainvoimaisen päätöksen jälkeen tasavallan presidentti Tarja Halonen totesi haastattelussaan 19.3.2010, että "nämä päätökset sopi hyvin vaikeasti omaan oikeustajuuni, ja yhteydenottojen perusteella huonosti myös suomalaisten oikeustajuun". Päätös tuntuu kohtuuttomalta, ottaen huomioon sen aseman, missä nämä isoäidit ovat, kommentoi Halonen. - KHO ratkaisi samassa yhteydessä myös venäläistä isoäitiä koskevan tapauksen; tämä poistui kuitenkin KHO:n päätöksen jälkeen Suomesta vapaaehtoisesti. Hallberg osallistui KHO:ssa ainoastaan egyptiläistä isoäitiä koskevaan päätöksentekoon.

4. Ilmeisesti Halosen kannanotosta rohkaistuneena - kenties jopa Halosen kannustamana (?) - KHO:ssa jutun "hävinnyt" Pekka Hallberg astui esiin ja lähetti poliisiviranomaisille ja poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle tunnetun kirjeen. Hallberg vetosi kirjeessään siihen, ettei käännytyspäätöksen saaneiden egyptiläisen ja venäläisen isoäidin käännytyksessä tulisi kiirehtiä. Katso blogi 234/25.3.2010.

5. Tämän peräti eriskummallisen tapauksen kummallisuuksiin kuuluu se, että Mikko Paatero otti Hallbergin "käskystä" kiltisti onkeensa ja määräsi käännytyspäätöksen täytäntöönpanon toistaiseksi jäihin. Outoa oli myös se, että Hallbergin Paaterolle lähettämä kirje vuodettiin julkisuuteen. Perin omalaatuinen oli myös akatemiaprofessori Martti Koskenniemen tapauksen johdosta suorittama suorastaan raivokas esiinmarssi, jossa professori näytti polttavan pelihousunsa totaalisesti. Katso blogit 278/28.5.2010 ja 284/14.6.2010.

6. Hallbergin toilailusta kanneltiin eduskunnan oikeusasiamiehelle, joka antoi Hallbergille epätavallisen kovasanaiset moitteet. Epätavallisista moitteista voidaan puhua siihen nähden, että yleensä vastaavanlaisiin töppäilyihin sortuneet tuomarit tai ministerit ovat päässeet laillisuusvalvojien tutkinnassa kuin koira veräjästä; viittaan vain esimerkiksi oikeuskansleri Jaakko Jonkan ex-oikeusministeri Johannes Koskisen asioissa tekemiin nahkapäätöksiin, joita olen selostanut myös blogisani.

7. Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläisen mukaan Pekka Hallberg menetteli isoäitien käännytysasiassa sopimattomasti ja perustuslain vastaisesti. Myös valtiosääntöoikeuden asiantuntijat arvostelivat Hallbergin toimia. Heidän mielestään Hallbergin poliisille lähettämä kehotus horjutti vallan kolmijakoa. Katso blogi 389/16.2.2011, jossa on oikeusasiamiehen sanottu päätös.

8. Hallberg sano tänään, ettei hän kadu menettelyään.
- Tottahan tein siinä hyvin epätavallisen liikkeen, mutta se ei johtunut tuomiosta tai aikaisemmista vaiheista, vaan siitä, että hallitus oli juuri luvannut pääministerin suulla, että ulkomaalaislakia kiireellisesti muutetaan juuri tämän tapauksen takia. Koin hyvin inhimillisen ja suuren hädän siinä. Joskus on näin, että inhimillisyys nousee pintaan ja ei me tuomaritkaan mitään kansakunnan häijyjä peikkoja olla. Täytyy tuntea asiat sydämellä myös, Hallberg sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

9. Pekka Hallberg on jeesustellut menettelyään isoäitiasiassa jo aiemmissa haastatteluissa. Katso blogia 399/27.2.2011. Nyt hän ilmeisesti aikoo hyödyntää tuon isoäititapauksen ja vedota inhimilliseen tuomarin ominaisuuksiinsa mahdollisessa presidentinvaalikampanjassaan.

10. Inhimillisyyden pintaan nouseminen on sinänsä ymmärrettävää. Mutta tuomarin ja etenkään ylimmän tuomioistuimen päällikkötuomarin, joka on itse osallistunut kyseistä asiaa koskevaan päätöksentekoon ja jäänyt siinä vähemmistöön, ei toki ole sallittua päätöksen jälkeen esittää edes inhimillisyyteen vedoten ylimmälle poliisiviranomaiselle päätöksen täytäntöönpanon lykkäämistä. Sellainen menettely näyttää ja se koetaan ilman muuta härskiksi painostusyritykseksi ja puuttumiseksi asiaan, mikä ei tuomarille lainkaan kuulu samoin kuin perustuslain johtavan periaatteen eli valtiovallan kolmijaon tietoiseksi loukkaamiseksi.

11. Pekka Hallberg on, kuten edellä ja aikaisemminkin olen todennut, ollut lain- ja perustuslainvalmistelun yhteydessä ja muutenkin pitkään läheisessä kanssakäymisessä oikeusministeriön, valtioneuvoston sekä myös tasavallan presidentin kanssa. Luultavasti juuri tämä kaksoisrooli on sokaissut Hallbergin näkemystä niin pahasti, että eri roolit ovat menneet häneltä sekaisin. Mahdollisesti hän on tunnetussa "tasavallan isäntärengin" asemassa katsonut jopa velvollisuudekseen puuttua asiaan, joka ulkopuolisista vaikuttaa täysin ennenkuulumattomalta ja härskiltä. Tästä on tullut otsikossa mainittu nimitys Härski-Hallberg.

12. Pekka Hallberg tunnetaan toki taitavana ja sanavalmiinsa juristina ja tuomarina, joka on onnistanut kehittämään KHO:n toimintaa ja sen ulkonaisia puitteita monessa suhteessa tavalla, joka jättää varjoon KKO:n ja sen presidenttien toiminnan. On siten sääli, että Hallberg meni isoäitien käännytysasiassa tuolla tavalla munaamaan itsensä. Toki Pekka Hallberg on esiintynyt monissa oikeuslaitoksen kehittämistä koskevissa kysymyksissä jarrumiehen roolissa jopa niin, että jotkut asiat ovat jäässä ja odottamassa Hallbergin vuoden kuluttua tapahtuvaa eläkkeelle siirtymistä. Yksi tällaista asioista, joita Hallberg on kiivaasti vastustanut, koskee tuomioistuinten keskushallinnon siirtämistä pois oikeusministeriöltä.

13. Mutta Pekka Hallbergin sisällä on aina asunut tuomarin lisäksi myös pikku-poliitikko. Hallbergin lähipiiristä kerrotaan, että Hallberg on jo nuorena juristina asettanut itselleen tavoitteeksi tulla paitsi KHO:n myös koko tasavallan presidenteiksi. Hallberg tuntee ministereitä, poliitikkoja sekä presidenteistä hyvin varsinkin Ahtisaaren ja Tarja Halosen. Pekka Hallberg on Martti Ahtisaaren parhaita kavereita, ja hän osallistui vuonna 2009 Maran kutsumana kunniavieraana Ahtisaaren Nobel-juhlallisuuksiin Oslossa.

14. Hallberg tuntee hyvin myös Kiinan aiemman presidentin Jiang Zeminin, jonka vieraina Martti Ahtisaari ja Hallberg vierailivat 1990-luvun loppupuolella "kahteen pekkaan" Pekingissä. Vierailu sattui aikana, jolloin länsimaissa kauhisteltiin Kiinan massiivisia ihmisoikeusrikoksia ja Kiinassa ilmitulleita lapsille tarkoitettuja kuolemanhuoneita. Kiinalaisviranomaisten törkeät ihmisoikeusrikkomukset eivät estäneet Hallbergia oleskelemasta ihmisoikeusrikokset ja kuolemanhuoneet hyväksyneen presidentti Jiangin vieraana. Tästä vierailusta olen kirjoittanut muun muassa kirjassa "Korkein oikeus kriisissä" (1997) s. 154-156.

15. Tästä päästäänkin blogijutun otsikkoon. MTV3:n haastattelussa tänään Hallbergilta kysyttiin melko suoraan hänen mahdollisista presidenttiaikeistaan. Aiemminkin eli joskus 1990-luvulla on kuultu puheita, joiden mukaan Hallberg voisi olla sopiva presidenttiehdokas, Tuolloin potin korjasi kuitenkin Ahtisaari, ja vuoden 2000-vaaleissa taas Hallberg ei lähtenyt haastamaan ystäväänsä Tarja Halosta.

15. Pekka Hallberg myönsi tänään yllättävän auliisti, että hänen halukkuuttaan on myös tällä kerralla kyselty tai tunnusteltu eri piireistä. Hallberg ei tyrmännyt lainkaan ehdokkuuttaan, vaan päinvastoin tuntui olevan hyvin kiinnostunut asiasta. Hallberg ei toppuutellut ehdokkuuskaavailuja, vaan sanoi siihen suuntaan, että "katsotaan nyt, miten asetelma kehittyy" ja onko "kysyntää" riittävässä määrin. Hallberg kertoi, että palautetta ja yhteydenottoja on tullut "hirvittävän paljon" ja asialla on oltu etenkin erilaisten "oikeudentuntoasioiden" tiimoilta.

15a. Voitaneen sanoa, että Pekka Hallberg on julkisesti asettunut eräällä tavalla tarjolle pressanvaaleihin ja odottelee asiassa nyt vain mahdollisimman arvovaltaista kannanottoa ja pyyntöä asettua ehdokkaaksi. Mikään ajankohtainen asia ei olisi tuonut Hallbergia tänään MTV3:n haastateltavaksi. Asia voi siis hyvinkin olla niin, että haastattelu oli varta vasten järjestetty eräänlaiseksi lähtölaukaukseksi Hallbergin vaalikampanjaa silmällä pitäen?

16. Hallberg kaipasi presidenttiehdokkaaksi puolueiden ulkopuolista ehdokasta, joka voisi presidenttinä esiintyä arvojohtajana. Hallbergin arvojohtajuus koki kuitenkin pahan kolauksen edellä mainitussa iso-äitiasiassa. Jollei maan ylin tuomari todellakaan ymmärrä, mikä hänen rooteliinsa kuuluu ja mikä ei, niin silloin on kyllä turha vedota yleiseen oikeustajuun tai inhimilliseen näkökohtiin tai pyrkiä esiintymään arvojohtajana.

17. Mutta minkä puolueen ehdokkaaksi Hallberg voisi ryhtyä ja ketkä häntä voisivat olla ehdokkaaksi kyselemässä? Kokoomus, demarit, vasurit ja vihreät eivät ainakaan voi tulla kysymykseen. Entä sitten keskusta, joka ei tunnu millään löytyvän ketään poliitikkoa ehdokkaaksi lukuun ottamatta tietenkään Paavo Väyrystä, jota puolueen johto ei kuitenkaan halua ehdokkaaksi. Ilmeistä kuitenkin on, että myöskään keskusta ei kaavaile Hallbergia ehdokkaakseen. Poliittisista puolueista kysymykseen voisi tulla lähinnä kristilliset eli kristillisdemokraatit. Mikseipä myöskin perussuomalaiset, jos Timo Soini ei jostakin syystä haluaisi lähteä kisaan mukaan.

18. Presidenttiehdokkaan voi kuitenkin asettaa myös myös valitsijayhdistys, jonka on perustanut vähintään 20 000 äänioikeutettua. Tuon verran kannattajia Hallbergin ehdokkuuden taakse olisi luultavasti aika helppo saada, sillä kyllä "kentällä" vallitsee ainakin tuon verran tyytymättömyyttä poliittisiin puolueisiin ja poliitikkoihin. Kristilliset voisivat lähteä puolueena kannattamaan Hallbergin valintaa, jolleivät he aseta omaa ehdokastaan, ja kannatusta löytynee myös muista puolueista.

19. Hallberg saattaisi vedota tiettyyn osaan äänestäjiä "ståhlbergilaisena laillisuusmiehenä" ja hänen äänestäjäkuntansa voisivat kuulua myös inhimillisiä arvoja ja "yleistä oikeustajua" etusijalla pitävät mummot ja ehkä papatkin. Martti Ahtisaari ja Tarja Halonen lähtisivät - ilman muuta - mukaan vaalityöhön ajamaan Pekkaa presidentiksi.

20. Mutta mikä Pekka Hallbergin vaalisloganiksi? Käännyn tässä asiassa valistuneen lukijakunnan puoleen. Hallberg korosti tänään, että tuomioistuimissa ja yleensäkin "asiat täytyy tuntea myös sydämellä." Voisiko Hallbergin iskulauseena presidentin vaaleissa siis olla "Pekka Hallberg - sydämen asialla"? Tai miltä kuulostaisi slogan "Isoäidit - tulkaa takaisin!"-30 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hallbergin ehdokkuus kuuluu sarjaan "Mätäkuun jutut".

Pyrkyä Hallbergilla kyllä näyttäisi kovasti olevan.

Anonyymi kirjoitti...

Maran puheille kannattaa päästä. Sen tietää porilainen Krista jolla ei kotitaustan puolesta ollut hajuakaan minkäänlaisesta puolue-elämästä, mutta kun tuli jututtaneeksi Porissa presidenttikampanjaansa käymässä ollutta Maraa, niin heti kolahti ja kovaa!
Tänään elämänmuutoksen kokenut Krista on ministeri, toki piti lukaista sivuhommana teologiksi, mutta sehän vaan avittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hallbergille slogan? Aika vaikeeta keksiä, ei mutta nyt tuli hyvä mieleen:
"Pekka Hallberg - lait ovat pahoja varten, hyvät pärjää sydämellä!"

Erastotenes Aleksandrialainen kirjoitti...

Uskoisin, että Hallberg toivoo muodostuvansa Olavi Hongan tyyppiseksi epäpoliittiseksi haastajaksi Niinistölle. Tällöin demarit, vasemmistoliitto, kristilliset ja keskusta tulisivat yhdessä pyytämään yhteistä Anti-Niinistöä ehdokkaakseen. Aika epätodennäköinen kuvitelma.

Hallbergin käytöksestä en viitsi todeta mitään. Itse pitäisin hänen ikäänsä suurimpana esteenä ehdokkuudelle. 67-vuotias on liian vanha ensimmäiselle presidenttikaudelleen. Sen sijaan olen sitä mieltä, että suhtaudut Haloseen ja Ahtisaareen liian kevyesti.

Halonen ymmärtää kyllä presidentin viran vaatimukset. En oikein usko, että hän lähtee tukemaan ketään seuraajaehdokkaistaan. Tämä olisi presidentille sopimatonta puoluepolitiikkaan sekaantumista. Ahtisaari puolestaan on, Nobel-palkintonsa jälkeen, niin korkealla kansakunnan kaapin päällä, ettei sieltä kannata laskeutua likaamaan itseään presidentinvaaleissa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Mutta eihän Halonen sekaantuisi puoluepolitiikkaan, jos tukisi puolueisiin sitoutumatonta ehdokasta eli "uutta Honkaa."

Onko presidentinvaali todella niin "likaista puuhaa", ettei Ahtisaari kommentoisi sitä millään tavalla?

Persut voisivat hyvinkin tukea "laillisuusmiestä", jollaisena Hallberg pyrkii esiintymään.

Persut eivät ole "vanha puolue" vaan mielestään "nuori puolue". Siksi "nuorsuomalaisen" K.J.Ståhlbergin seuraajan (KHO:ssa) tukeminen olisi kenties persuille loogista.

Ehkä Hallbergilla on vähän samanlainen outo huumorintaju kuin vaikkapa Teuvo Hakkaraisellakin?

Niko kirjoitti...

Miten olisi sloganiksi vaikkapa: "Laki, se olen minä."

Anonyymi kirjoitti...

Täytyyhän tasavallassa korkeinta valtaa nimitettäessä virkamiehiä ja naisiakin olla hallintoalamaisiaan viisaampi.
Maassa jossa Korkeimmalla oikeudella ja Korkeimmalla hallinto-oikeudella on narrin osa. Uraputkessa voisi Koskeloakin pitää.

Niilo kirjoitti...

Itse olin vuonna 2005 oikeusministeriön tuomareille ja muille hallinnonalan virkamiehille järjestämässä 3 päivän viestintäkoulutuksessa. Siellä oli AA:sta oikeusavustajaksi vaihtanut blogistin entinen tenniskaverikin Porin suunnalta.

Argumentaatio ja neuvotteluharjoituksessa piti löytää suurin suomalainen. Mukana ollut rva hallintoneuvos naispuoleisen adjudanttinsa kanssa paukautti pokkana, että se on Pekka Hallberg. Ajattelin se oli vitsi. Sitten perusteluihin päästäessä huomasin, että he olivat tosissaan. Harjoituksessa huomasin, mitä tapahtuu, kun asia-argumentaatio korvataan fanaattisuudella.

Omassa työyhteisössään Härski-Hallberg näyttää olevan pikku-jumalan asemassa ja palvonnan kohteena.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on sopinut Haloselle, sopii myös Hallbergille:

Laki, joka ennen mua on syntynyt, jälkeheni jää.

Anonyymi kirjoitti...

Eilen oli Miska kultaa,
nyt on kissa multaa.

Ennen oli Tarja valtaa
nyt on Pekka kultaa.

Mika Lako kirjoitti...

Ilmeisesti Kasarmintorilla luetaan ahkerasti Virolaisen kirjoituksia.

-------------------
Jyrki Virolainen kirjoitti...
Hallbergista voisi tulla vaikkapa kokoomuksen pressaehdokas v. 2012 vaaleissa, jos Sale kieltäytyy kunniasta. Tai sitten Pauliine Koskelosta.

Hallberg on jo nuorempana juristina olleessaan kertonut avoimesti tähtäävänsä, ei vain KHO;n, vaan myös koko Suomen tasavallan presidentiksi.
tiistai, tammikuu 18, 2011

Anonyymi kirjoitti...
Eiköhän Hallbergia melko yleisesti pidetä demarina. Tiedä sitten, onko tässä ainakaan nykyään enää perää. Presidenttiehdokkuuden taitaa kyllä torpata jo yksin ikä.
tiistai, tammikuu 18, 2011

Jyrki Virolainen kirjoitti...
Demareillahan sitä vasta hyvistä pressaehdokkaista pulaa onkin!
tiistai, tammikuu 18, 2011

http://jyrkivirolainen.blogspot.com/2011/01/373-kko-20115-blomqvistit-vs-nordea.html

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niin, demarithan eivät ole vielä nimenneet ehdokastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hallberg on vakavasti otettava vaihtoehto jos et halua kuutta vuotta turkulaislähtöistä ison kämmenen heilauttelua, otsatukan tupsuttelua, nuoren vaimon sukan parsintaa ja loputonta talous jaarittelua.

Anonyymi kirjoitti...

Ensi viikon Suomen Kuvalehdessä on sitten suuri Hallberg-hehkutus. Ruokanenhan on aina kerran vuodessa muistuttanut pääkirjoituksessa siitä, että tällaisesta suurmiehestä pitäisi tehdä presidentti.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Hallbergin ehdokkuus on jo ehtinyt ylittää uutiskynnyksen, ainakin MTV3:n Seitsemän uutisissa.

Anonyymi kirjoitti...

Hallbergin ehdokkuus noteerattiin Jo Oslossa - iso jytky tuli!

Anonyymi kirjoitti...

Ruokanenhan on Rovaniemen poikia ja Rovaniemellä sijaitsee myös Kemijoki-yhtiö. Hallberg tunnetaan hyvin jokiyhtiössä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä eläkeläisten pitäisi jäädä eläkkeelle ja pysyä siellä. Hallinto-oikeuspuolella ei sitä tunnuta ymmärtävän (vrt. Kuopion hallinto-oikeuden eläkeläistuomarikokeilu). Suomen presidentiksi tarvitaan nuori ihminen joka osaa ajatella tulevaisuutta, ei eläkeläistä, joka elää menneisyydessä!
t. Citizen Jane

Anonyymi kirjoitti...

Eurooppalaisen Suomen virallinen kanta esteiden poistamisesta tavaroiden ja palveluiden vapaasta liikuvuudesta(virolaisen sienikauppias)* Onneksi isoäidit ei sentään saaneet näin ala-arvoista kohtelua. *YouTube

Anonyymi kirjoitti...

Eikö blogisti sentään ole erehtynyt siinä, että Hallberg lähtisi eläkkeelle vasta vuoden kuluttua.
Luulisi Tarjan hoitelevan asioita niin, että pääsee nimittämään Hallbergin ja Jonkan seuraajat.
Sitten olemme demla-totaalissa kymmeniä vuosia.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä tämä aika ajoin näissä yhteyksissä esiin pomppaava kummallinen demla-höpinä oikein on lähtöisin? Tuntuu jotenkin vinksahtaneelta.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi sanoo; "Hallberg on vakavasti otettava vaihtoehto jos et halua kuutta vuotta turkulaislähtöistä ison kämmenen heilauttelua, otsatukan tupsuttelua, nuoren vaimon sukan parsintaa ja loputonta talous jaarittelua.".

Tähän lisäisin, että jätit edellä mainitsematta kansalaisten kannalta tuhoisimman toimen; puuttumisen riippumattoman oikeislaitoksen toimintaan tuhoisin seurauksin, Tämän voi syvällisesti ymmärtää vain ne kanslaiset, jotka tämän puuttumisen seuraukset ovat saaneet tuta.

Turkulaisen isokouran oikeutta koskeva halventava tokaisi "kuluttajaviranomainen" kun oikeuslaitos pyrki toteuttamaan riippumatonta, kansakunnan yhteneväissyyttä ja eheyttä takaamaa tehtävää lainmukasesti, on mitä suurinta oikeuden halveksuntaa.

Anonyymi kirjoitti...

Miten persut voisivat tukea Hallbergia, joka ajaa maahanmuuttajien vanhempien Suomeen tuloa eläteiksi? Eks ne olekaan enää maahanmuutto- kriittisiä?

Ei persutkaan ole niin tyhmiä, että pitäisivät perustuslain yli kävellyttä henkilöä 'laillisuusmiehenä'.

Persujen mollaaminen tällä kertaa: fail.

nimim. persuja äänestänyt

Mika Lako kirjoitti...

Jukka Kemppinen joskus hämmentää termiä "Rule of Law". Olisi hauska tietää miten sata oppinutta suomalaista juristia kääntää termin suomen kielelle.

Koska termiä ei ole käännettynä wikipedian suomalaisessa versiossa, niin termi lienee täysin tuntematon keskivertojuristille.

Tästä saamme sopivan aasinpolun juristin vaalikampanjasloganille.

Rule of law - Suomeksi - Rule of Me!
En vaadi lisenssimaksua, jos kelpaa Saulille tai Pekalle, menköön pro bonona.

Keskustan Annelin "Rule of Me!" tilalle tarjoan Ylämäki-kivireki Kiviniemeä.

Marille sopiva vaalislogan olisi "This is IT", äly-savoksi TissiT

Tarkkailija X kirjoitti...

Eiköhän demareiden johdolla viimeiset 20-vuotta vallinnut uus liberaali valtiososialismi ole tullut tiensä päähän Suomessa. Mauno Koivisto:n ja Tarja Halosen toiminta on ollut presidenttinä arvotonta. Perustuslaki (valtiosääntö) tuomioistuin perusteille ja Tuomioistuinlaitos erotettava Oikeusministeriöstä itsenäiseksi ja riippumattomaksi toimijaksi. Vain nämä muutokset takaavat Oikeusvaltion Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

Hallbergin pitäisi koota kansalaisvaltuuskunta, mutta hyvät nimet ovat vähissä. Kansainvälisten kansanmurhien luukasojen palkittu tutkija Helena Ranta johtaa nuorekkaasti iHaaviston tukiryhmää, mutta ei kai Mara kaveria jättäisi jos kutsu kävisi, ja entä Eero Huovinen?

Toipila kirjoitti...

"Härski Hallberg" on niin napakymppi kiteytys Virolaiselta, ettei se oikeastaan enempää kommentointia kaipaa.

Anonyymi kirjoitti...

Helppohan on heitellä vaatimuksia perustuslakituomioistuimesta. Mutta into saattaa hyytyä, jos ajatellaan asiaa vähänkään pitemmälle: Nyt kuin vihdoinkin tuomioistumissa aletaan oppia perusoikeussäännösten soveltamista, perusoikeustulkinnat äkkiä monopolisoitaisiinkin tavallisen prosessijärjestyksen ulkopuoliselle instanssille. Ja kun mitä tahansa juttua voidaan ajaa perusoikeusperustein(kin), vs-tuomioistuimesta tulisi uusi neljäs aste. Ja samat asiat voidaan viedä usein joko ihmisoikeustuomioistuimeen tai (nyt perusoikeuskirjan aikana) EU-tuomioistuimeen. Neljännestä instanssista se vasta mahtitekijä muodostuisi - ja varmaan vahvalla poliitikkopanoksella kokoonpanossa. Enkä viitsi edes ajatella, mitä neljäs aste merkitsisi jo nyt viivästyvien oikeudenkäyntien kannalta. Ajatelkaa nyt edes pikkuisen.

Anonyymi kirjoitti...

Neuvostoliitossa arvojärjestys kävi ilmi merkkihenkilöiden hautajaisissa. Katsokaa onko Hallberg etupään kantajia Miskan hautajaisissa. Nim.L.H.Hoppu

Anonyymi kirjoitti...

Vielä tuosta kummallisesta demla-puhemaniasta: Jos googlettaa yhdistelmällä demla ja korkeimpien oikeusasteiden nimet, päätyy tunnetulle ns. maahanmuuttokriittiselle sivustolle. Siellä on taannoin ristiinajettu nykyisiä tuomareiden nimiä ja netistä löytyviä vuosientakaisia Oikeus-lehden sisällysluetteloita. Lehteen mistä tahansa aiheesta tutkimuksen tai muun tekstin muinoin kirjoittaneiden nimet on poimittu esiin, heitä kutsutaan hauskasti lehden ”julkaisijoiksi” ja oletetaan heistä heppoisesti ties mitä maahanmuuttoon liittyvää. Tosin tutkiskelu näyttää innosta huolimatta jääneen kesken ja jokunen vähän kriittinenkin ajatus on pujahtanut sekaan. Demla on toki pitkään ollut Oikeus-lehden julkaisijoista toinen, mutta silti nämä kotikutoiset ”salaliittotodisteet” ovat asioita vähänkin tuntevien silmissä säälittäviä.