maanantai 16. huhtikuuta 2012

      583.  Ajankohtaisia aiheita viikolta 16
Me, Sauli Väinämö I Suuri, teemme täten tiettäväksi, että olemme otattaneet itsestämme virallisen fotograafin. Se pitää asetettaman jokaisen valtion viraston ja koulun luokkahuoneen seinälle ja sieltä sen pitää tuleman jokaisen asianmukaisella hartaudella tapahtuvan katselun kohteeksi, jep jep!

1. Tasavallan presidentti Sauli Väinämö Niinistön virallinen valokuva on sitten vihdoin julkistettu. Tai oikeastaan viralliset, sillä toinen kuvista on, ei på svenska, vaan mustavalkoinen ja toinen värillinen. Mitä mieltä kuvasta ollaan? Näköisiä ovat, ihan ryyppyineen päivineen. Tässä suhteessa Niinistö näyttää olevan realisti, sillä kuten ehkä vielä muistamme, niin edellisen presidentin...hm, mikäs hänen nimensä nyt taas olikaan... kuva taisi olla hieman redusoitu. No, erään iltapäivälehden "selvitys" kuitenkin osoittaa, että kyllä Salenkin kuvaa on käsitelty vahvasti: harmaat hiukset on sävytetty voimakkaan tumman ruskeiksi, silmäpussit on poistettu ja ryppyjäkin on siloteltu. Mihin me joutuisimmekaan ilman iltapäivälehtien, näiden vallan valppaiden vahtikoirien, veitsenteräviä uutisanalyysejä ja tutkivan journalistisia paljastuksia!

2. Joukkomurhaaja Anders Breivikin oikeudenkäynti alkoi tänään Oslossa etukäteen tarkasti suunnitellun käsikirjoituksen mukaisesti. Kauhea juttu, jota istutaan peräti 10 viikkoa putkeen, mutta on toisaalta tosi tärkeää, että käsittely on julkinen ja mahdollisimman perusteellista. Prosessi on kärsimysnäytelmä kuolleiden omaisille ja vakavasti loukkaantuneille ja heidän omaisilleen ja  koko Norjan kansalle. Breivik vaikuttaa täydeltä psykopaatilta - hymyili tänään ystävällisesti uhreille ja heidän omaisilleen oikeussalissa  -  mutta niin vaan äijästä piti toisella yrittämällä leipoa syyntakeinen. Näin, jotta kostonjanoa pääsisi toteutumaan ja mies voitaisiin teljetä vankilaan ensin maksimiajaksi eli 21 vuodeksi ja tämän jälkeen varmaankin vielä tyypin vaarallisuuden perusteella niin kauan kuin hänessä henki vähänkin pihisee. Huomenna Breivik pääsee itse ääneen ja lukemaan kirjoittamansa "poliittista sanomaa", tätä on kauhisteltu jo etukäteen. - Mitä ajatuksia Breivikin oikeudenkäynti lukijoissa herättää?

3. Kotimaassa kohutaan edelleen James Hirvisaaren eduskunta-avustajan hihamerkki-blogista. Helena Eronen -niminen bloggaaja, joka tuntee virallisen sukunimen Eronen-Kuhanen, jostain Lieksanperältä tai vastaavasta kylästä susirajalta, ehdotti 11.4. Uudessa Suomessa julkaistussa blogissaan Suomessa oleville ulkomaalaisille samoin kuin seksuaalivähemmistöjen edustajille erityistä kansallisuutta ja vastaavia tunnuksia osoittavia hihamerkkejä poliisin työn helpottamiseksi, siis jotta nämä "erilaiset"  erotettaisiin julkisista tiloissa kunnon kansalaisista. Venäläisille, kuten esimerkiksi Sortavalasta tulevalle (pimeän) taksin kuljettajalle Eronen, eli Hellu vaan persujen kesken, ehdotti hihamerkkiä, jossa punamustalla pohjalla olisi sirppi ja vasara.

4. Erosen kirjoitus oli kuulemma satiiria. Jokainen kuitenkin ymmärtää, millaisesta sairaan pimeästä huumorista kirjoituksessa on kysymys ja millainen piiloviesti siihen sisältyy. Lienee ensimmäisiä kertoja toisen maailmansodan päättymisen jälkeen, kun Euroopassa ehdotetaan natsi-Saksan tyyppisen rotuerottelun toteuttamista ja katukuvaan tuomista. Ja tämä tapahtuu Suomen parlamentissa valtiopäivämiehen avustajan toimesta ja kyseisen "päämiehen" eli kansanedustajan muikealla katseen hyväksymänä. Jo on aikoihin todella eletty eikä mikään ihme, että tapaus on noteerattu ulkomaita myöten. Yhdyn täysin sekä kahden entisen pääministerin eli Matti Vanhasen ja Mari Kivinimen että nykyisen pääministerin Jyrki Kataiseen lausuntoihin: Täydellisen käsittämätöntä ehdotus ja lausunto!

5. Ihmisten sanotunlainen jakaminen eri kasteihin ja rotuihin sekä erilaisten vähemmistöjen enemmän tai vähemmän avoin rasistinen mollaaminen on tyypillistä Suomen Sisun kansanedustajille, joihin James Hirvisaari kuuluu muun muassa Jussi Halla-ahon, Juho Eerolan ja Olli Immosen kanssa. He tuntuvat vetävän avustajikseen samanmielisiä ihmisiä, joiden ainoita näyttöjä vaikuttaisi olevan rienaava esiintyminen US-blogissa tai muissa vastaavissa viestimissä. Muistissa on vielä kohu, mikä aiheutui, kun saatiin tietää, että Juho Eerolan eduskunta-avustaja Ulla Pyysalo oli hakenut uusnatsijärjestön jäseneksi. Eerola oli irtisanovinaan Pyysalon, mutta  noin kuukauden kuluttua Pyysalo kuitenkin palasi takaisin Eerolan apuriksi, koska ei ollut kuulemma löytänyt muuta työtä!

6. Jussi Halla-aho ja James Hirvisaari ovat kumpikin saneet hovioikeudesta sakkorangaistuksen, Hirvisaari kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, ja Halla-aho uskonrauhan rikkomisesta eli islaminuskon solvaamisesta. Kumpikin on valittanut korkeimpaan oikeuteen, jossa Halla-ahon tapausta on käsitelty jo kohta puolitoista vuotta. On outoa, että oikeusneuvos Kari Rauloksen puheenjohdolla juttua istuva jaosto panttaa näin pitkään tuomiotaan. Aikooko korkein oikeus venyttää päätöksensä antamista jälleen yksien vaalien eli nyt ensi syksyn kunnallisvaalien ylitse?

7. Timo Soini, tämä sankari, joka uhoaa johtavansa esimerkillään, on hyväksynyt täydellisesti Jussi Halla-ahon ja James Hirvisaaren menettelyn. Hovioikeuden tuomion jälkeen Soini piti ennen viime vuoden eduskuntavaaleja  Halla-ahoa arvokkaana puolueelleen ja kiivaili, että "seuraavaksi puhuu kansa." Soini antoi siis piu paut demokraattisen valtion tuomioistuimen langettavalle päätökselle. Sama toistui James Hirvisaaren tuomion jälkeen, jolloin Soini julisti, että "nyt katsotaan oikeuden rajat." Soini ei siis tunnu antavan minkäänlaista arvoa oikeuslaitoksen tuomioille ja asettuu puolustamaan vähemmistöjen oikeuksia julkeasti loukanneita poliitikkojaan.  Soinin johdolla persut ovat tekeytyneet marttyyreiksi, jotka huutavat ja valittaa kailottavat heti suureen ääneen, jos joku uskaltaa vähäkään heitä ja heidän typeriä temppujaan arvostella. Sen sijaan he itse saavat omasta mielestään sanoa kaikista muista ja varsinkin kaikista vähemmistöistä mitä ja millä tavalla tahansa; se näet kuuluu heidän kieroutuneeseen sananvapauteensa.

8. Hihamerkkisopan jatkovaiheet ovat tiedossa. Uusi Suomi poisti Erosen kyseisen blogikirjoituksen ja taas saivat sananvapauden loukkaajat kuulla persuilta kunniansa! Minusta Erosen kirjoitus olisi voitu ja pitänytkin säilyttää todisteena typerän huumorin varjolla suunnatusta rasistisesta viestistä peräkammarin pojille sekä nuorille ja vähän varttuneemmillekin ämmänriähkänöille siellä susirajalla. Perussuomalaisten (jälj. persujen) eduskuntaryhmän enemmistö poltti hihamerkkitapauksen johdosta omat hihansa ja pyysi Hirvisarta irtisanomaan Erosen. James tietenkin kieltäytyi, kun Hellu selitti kirjoituksena olevan mustaa huumoria ja arviointivirheen. Eronen pyyteli anteeksi loukkaamiaan ihmisiä, mutta äksyili kantelevansa Turun Sanomien blogikirjoitusta kommentoivasta jutusta Julkisen Sanan Neuvostolle. Erosen blogikirjoituksesta on tehty tutkintapyyntö poliisille, asialla on dosentti Johan Bäckmanin.

9. Perussuomalaisten ryhmyri Pirkko Ruohonen-Lerner on esiintynyt Erosen asiassa yllättävän pontevasti ja ilmeisesti aikoo kun aikookin hankkia Eroselle potkut avustajan tehtävästä eduskunnan hallintoviraston päätöksellä. Olisiko persujen eduskuntaryhmän lainopillisena asiantuntijana toimiva emeritusprofessori Erkki Havansi Pirkon takapiruna? Siltä hieman vaikuttaa. Erkkiä luulisi ainakin ottavan kovasti päähän persuavustajien kaikenlaiset sekoilut. Tänään sotkuun saatiin uusi äänne, kun persujen puoluetoimistoa ilmeisesi käytännössä johtavan "työmies" Matti Putkosen paimenkirjeeksi Ruohonen-Lernerille tarkoitettu viesti putkahti yllättäen julkisuuteen. Viestissä Putkonen kehotti Pirkkoa luopumaan Erosen erottamishankkeestaan. Olisiko Timo Soini Putkosen lähettämän viestin takana, siltä vähän vaikuttaa. Ruohonen-Lerner torjui kuitenkin Putkosen viestin ja sanoi, ettei hän ota vastaan  puoluetoimiston työmiesten neuvoja.

10. Vielä yksi persuihin liittyvä koskeva kummallinen tapaus. Viime perjantaina keskustan ryhmänjohtaja Kimmo Tiilikainen moitti tiedotteessaan persujen Kimmo Kivelän istuntosalikäytöstä. Tiilikaisen mukaan kansanedustaja Kivelä, joka on siviiliammatiltaan kirkkoherra, on häirinnyt ja kisannut jo viime syksystä lähtien rehevää lappilaismurretta (sitä hoon päälle puhetta) puheenvuoroissaan viljelevää kansanedustajaa Eeva Maria Maijalaa. Tiilikaisen mukaan Kivelä on mölynnyt Maijalan puhuessa ja välihuudoillaan liioitellen matkinut tämän puhetapaa. Tästä oli jo aiemmin suullisesti huomautettu Kivelälle, mutta se huomautus ei ollut tepsinyt. Kivelä selitti - laupiaasti tietenkin, kuten vain kirkonmiehet osaavat - että "ei ole ollut tarkoitus häiritä." Hän kertoi olleensa itse kotoisin "murreköyhältä alueelta" (Lahdesta)ja sen vuoksi hän on "lumoutuneena kuunnellut Maijalan eksoottista puhetta" täysistuntosalissa ja vierustoverilleen aina toistanut näitä Maijalan käyttämiä ilmaisuja. - Hohhoijaa! On siinä meillä kansanedustaja-kirkkoherra, joka käyttäytyy kirkkosalin verrattavassa kaikkein pyhimmässä kansanvallan tilassa pahinta puberteettivaihettaan elävän pojannulikan ja luokan pahimman koulukiusaajan tavoin!

11. Turhautuminen oppositioon ja eduskuntatyöhön, siitähän tämän Kivelänkin toilauksissa lienee kysymys. Ovatko nämä persut mätiä omenoita vai viattomia uhrilampaita, kuten heitä on nimitelty? Mikä tai kuka oikein on se "mätä kukko,"joka on alkanut vilahdella Timo Soinin puheissa? Olisiko syytä katsoa hieman peiliin, josko sieltä löytyisi se kukkoilija? Keitä ja millaisia ovat ne ihmiset, jotka ovat näitä persuja parlamenttiin äänestäneet, ovatko he nyt tyytyväisiä oppositioon jättäytyneiden persujen saavutuksiin ja kaiken maailman kolttosiin? Toki suurin osa persujen kansanedustajista on tunnollisesti tehtäväänsä hoitavaa ja siivosti käyttäytyvää väkeä, mutta julkisuutta saavat yksinomaan nämä sisulaiset ja heidän avustajansa. Jotain positiivistakin sentään: Teuvo Hakkarainen yrittää raitistua. Siinäpä Teuvolle tavoitetta kerrakseen tälle loppuvaalikaudelle.

12. Tätä "saarnaa" juuri kirjoittaessani telkkarista tuli huomenna 70 vuotta täyttävän Jouko Turkan haastattelu. Kun häneltä kysyttiin mielipidettä nykyisestä politiikasta ja suomalaisista poliitikoista, Turkka päästi kaamean naurun noituessaan poliitikot maan rakoon: "Minkälaisia ihmisiä siellä politiikassa oikein on", "eihän ne ole mitään, ämmiä ne on kaikki," "politiikka on aivan naurettavaa, aivan mieletöntä ja mahdotonta," "ei siellä ole ketään, joka veisi meitä eteenpäin,"jne. Näihin käsityksiin on helppo yhtyä.

13. Björn Wahlroos julkisti tänään näyttävästi kirjansa "Markkinat ja demokratia - Loppu enemmistön tyrannialle." Teoksen sanoma on kuulemma se, että yhä useampi ihminen äänestää jaloillaan eli tekee erilaisia valintoja, esimerkiksi muuttaa toiseen maahan. Näin uhkaa W:n mukaan tehdä rikas ihminen, joka on saanut jossakin maassa, kuten esimerkiksi Suomessa, tarpeekseen ankarasta verotuksesta. No, käytännössä rikkaiden ihmisten maastamuuttoa Suomesta ei taida kovin paljon tapahtua, koskapa täällä rikkaiden verotusta on nimenomaan höllennetty, ei kiristetty. Pieni lisä on kuulemma tulossa, ei vain rikkaiden, vaan myös oliko se nyt yli 100 000 euroa tienaavien pikkuporvareiden verotukseen, mutta ei nyt tuon takia olisi sentään kirjaa kannattanut kirjoittaa!

14. Mainitussa tilaisuudessa Wahlroos kertoi pitävänsä "täysin käsittämättömänä" sitä, että arvostettu brittilehti Guardian julkaisi hiljattain akateemikko Aki Kaurismäen tappokehotuksen eli ehdotuksen maailman rikkaimman prosentin, so.  omistavan luokan surmaamista. Wahlroos on yksi Suomen varakkaimmista henkilöistä. Kaurismäki sanoi, ettei hän näe yhteiskunnalle muuta vaihtoehtoa kuin terrorismin. - Pitäisikö meidän saada Jouko Turkka Kaurismäen seuraksi Akatemiaan? Kuvittelisin, että Kaurismäellä voisi olla silloin hieman rattoisempaa.

15. Monia muitakin aiheita on ollut esillä ja tulee varmaan viikon mittaan esiin lisää. Niihin voidaan palata myöhemmin ja niitä lukijat voivat myös kommentoida jo ennakkoon.

59 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minusta Sauli näyttää vanhemmalta luonnossa. Tässä virallisessa kuvassa (Pasi Heiskanen/Lehtikuva) Saulin kasvoihin on saatu aikaan miellyttävää pyöreyttä, mikä ei ole au naturel. Katse, jota korostaa hieman koholle nousevat silmäkulmat on kieltämättä onnistunut: avonainen, luottava ja rohkea, aavistuksen intensiivinen olematta kuitenkaan liian tungetteleva. Pitäisiköhän kuva ripustaa makuuhuoneeseen sängyn päätyyn? Ehkä uni tulee herkemmin Saulin valvovien silmien alla...

Anonyymi kirjoitti...

Tämä persujen (anteeksi siis perussuomalaisten) neo-natsismi-kekkulointi on mennyt jo ihan liian pitkälle. Jos persujen (hups, taas) kompurointi jatkuu, niin lyhyeksi jää heidän poliittinen nousukiito.

Toisaalta on myös ihmetyttänyt se, että tätä persruusujen (anteeksi, mutta tämä nimittelyhän on vain huumoria) rasistista kekkulointa on suvaittu aika pitkään, mutta nyt näyttäisi siltä, että persujen poliittinen luotto alkaa loppua. Suomalaiset eivät oikeasti halua leimautua rasisteiksi, puskasta irvisteleviksi neo-natseiksi, joksi persut meitä suomalaisia pitkin eurooppaa pyrkivät leimaavan.

Jos perspusut (heko heko huumoria edelleen) jatkavat tätä sekoiluaan, on puolueen taru komea, mutta lyhyt kuin kanan lento. Kysymys on siitä, miten pitkään muut jaksavat heidän toistuvaa rasistista kiihottamista katsella, kuunnella ja niellä.

Anonyymi kirjoitti...

Erosen kirjoitus oli kuulemma satiiria.

Mihin tyylilajiin sinä sitten lukisit ehdotuksen, että amerikkalaisten tulisi pitää hihamerkkiä, jossa on hampurilaisen kuva?

--
Jari

Jyrki Virolainen kirjoitti...

En tunne ketään Jaria, jonka kanssa olisin tehnyt sinunkaupat.

Nim. Veturimiehet heiluttaa

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Olisi metkaa, jos kolme suomalaista älykköä eli Wahlroos, Turkka ja Kaurismäki joutuisivat samaan raatiin (esim. välimiehiksi) päättämään jostakin kimurantista yhteiskunnallisesta ongelmasta konsensuspäätöksellä. Heidät suljettaisiin miellyttävään huoneistoon, jossa olisi täydellinen ruoka-, juoma- ja savukevarasto ajatellen lähinnä akateemikko Kaurismäen tarpeita. Jos ongelma liittyisi juridiikkaan, mukaan tulisi esittelijänä akatemiaprofessori Kaarlo Tuori, joka johdattelisi herrat problematiikan pariin.

Puolueeton tarkkailija kirjoitti...

Eiköhän häly hihamerkistä ole lähinnä yritys kääntää keskustelu pois vakavimmista asioista. Nostamalla sinänsä pieni asia keskustelun ytimeen, voidaan välttää keskustelua esimerkiksi opposition yhteisestä välikysymyksestä.

Toisaalta onhan se paljon seksikkäämpää puhua hihamerkeistä kuin Suomen antamien takausten ja muiden vastuiden kokonaismäärästä. Lisäksi hihiamerkit oikeuttavat arvostelemaan perussuomalaisia, kun taas puhe Suomen kokonaisvastuusta edellyttäisi puhumaan Suopmen valtaa pitävistä valtapuolueista.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

"Puolueettomalta" on tunnetusti jäänyt tuo levy "Suomen antamat takaukset" päällensä jo pari vuotta sitten. Siihen se aina vaan palaa uudestaan ja uudestaan ja sitä se jaksaa alati jauhaa.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö ole kuultu Euroopan Unionista, maailman kehittyneimmäksi hallintomuodoksi sanotusta yhteisöstä, jonka pitäisi tarjota kansalaisille ennenkaikkea mielipiteen ilmaisun vapaus?

Anonyymi kirjoitti...

Joo, mutta pääministerin naisystävistä ja uuniperunoista ei ole lupa kertoa mitään! Jotain rajoja pitää näet sentään olla!

Anonyymi kirjoitti...

Kirkkohärrä K. Imelän on virankin puolesta oltava koko ajan äänessä.
Mitenkäs sitä muutekaaan mummuja pidettäis kurissa ja herran/ herrojen nuhteessa.
B.A. Napoleonin. Poika Bror. kaksinkertainen V llä ei liene sukua nyrkkeilijätär Wahlroosille mitä tulee Nallen juttuihin -Saulin kannatuskuntaa- ei taida voida tässäkään yhteydessä käyttää sanontaa "toisen oikeus on..."

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jos ja kun khra K. Imelä palaa ensimmäisen kauden jälkeen takaisin khraksi seurakuntaansa, hän voisi pyythää joskus kirkhoonsa päivän epistolatekstin lukijaksi lumoavan ihanaa Lapin murrheta hoon päälle puhuvan Eevan. - "Halvak sie öyläthiä"?

Anonyymi kirjoitti...

Hesarin pääkirjoituksen(15.4.)mukaan on kenties hyvä, että oikeudella on Breivikistä kaksi, keskenään ristiriidassa olevaa mielentilatutkimusta. "Se antaa oikeudelle mahdollisuuden harkita tapahtunutta vapaammin ja laajemmassa yhteydessä --" Lisäksi kirjoituksessa kysytään, voidaanko tällainen veriteko vain ohittaa hullun harhoina, ja muistutetaan että syyntakeettomuus ko. tapauksessa on syvästi yhteiskuntamoraalinen kysymys. Voiko tätä Hesarin pääkirjoitusta tulkita perustellusti muulla tavalla kuin kehotuksena poliittiseen oikeudenkäyntiin?

Anonyymi kirjoitti...

Hyvälle paimenelle paimennettavaa aina löytyy jos ei hiippakunnasta niin ehkäpä paliskunnasta...

Anonyymi kirjoitti...

Tätä kirjoittaessani ei ole vielä tietoa, miten tuomarit suhtautuvat Breivikin aikomukseen pitää n. puolen tunnin puolustuspuhe. Mielestäni tuomareitten tulisi sallia B:n puhua vapaasti niin kauan kuin puhe edes höllästi liittyy hänen motiiveihinsa ja siis surmatekoihin. Näin ihan riippumatta siitä, miten vastenmieliseltä puhe kuulostaa tuomareitten tai suuren yleisön korvissa. Tätä vaatii länsimainen oikeusjärjestys.
Media tekisi parhaan palveluksen, jos se ei kovin tarkkaan elämöisi B:n motiiveilla, vaan sivuuttaisi ne vähin äänin. Näin B saisi vähiten kannatusta aatteilleen, minkä kannatuksen saamiseen hän ilmeisesti pyrkii.
Selvää on, etteivät mitkään motiivit edes vähennä tuomiota saati siitä vapauta, mutta tuomareitten tulisi vain pokerinaamaisesti kestää B:n esiintyminen.

Anonyymi kirjoitti...

Sauli Niinistön kuvaa on myös käsitelty.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kyllä, Salen kuvaa on kovastikin käsitelty, kuten Iltalehdessä osoitettiin. Muuten, Salehan alkaa muistuttaa yhä enemmän kasvoiltaan Jenniä!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Olen samaa mieltä: Kyllä Breivikin pitää saada pitää se oma puheenvuoronsa on se sitten miten "hullu" tai "poliittinen" tahansa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tänään Breivik sai sitten esittää näkemyksensä ja puhui, oikeastaan luki suoraan paperista, puhua aiemmin sovittua kauemmin. Breivik toisteli jo manifestistaan tuttuja näkemyksiään islamin uhasta ja pelkäämästään Norjan etnisestä muutoksesta.

(Sama periaatteellinen huoli tuntui Breivikilla siis olevan kuin esimerkiksi Suomen Sisunkin edustajilla)

Breivik uhosi, että hän tekisi kaiken uudestaan. Hän sanoi ymmärtävänsä ettei hänen sanomaansa ole helppo uskoa, koska "media on aivopessyt" ihmiset.

Niin, se media, se media! Sen kimppuunhan täällä Suomessakin aina monet "poliittiset henkilöt" tuppaavat käydä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Oslon oikeudenkäynnissä jouduttiin vaihtamaan yksi lautamies toiseen henkilöön, koska vaihdettu lautamies oli eilisen istunnon jälkeen vaatinut Facebookissa kuolemantuomiota Breivikille! Tietty ennakkoasenne siis rangaistuksen suhteen.

Maalari karkaa maailmalle kirjoitti...

Virolaisen tuneellisesta purkauksesta huolimatta jokainen normaalijärjellä varustettu ymmärtää Erosen blogin satiiriksi eikä vakavasti otettavaksi ehdotukseksi hihamerkkien käyttöönotolle. Sitäpaitsi edes vitsinä ei esitetä hihamerkkejä vain vähemmistöille vaan kaikille eli mielleyhtymät natsismiin ovat perin tarkoitushakuisia.

Jokainen voi tutustua täältä verkkomedian sivuilta Erosen blogiin päätoimittajan saatesanojen kera ja tehdä ihan omat johtopäätökset jos arvoisa blogisti tämän vastauksen sallii julkaistavan.

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=3332

Mielenkiintoista olisi jos täällä mietittäisiin miten oikeuslaitosta on alettu enemmän käyttää hyväksi politiikan jatkeena Perussuomalaisten eduskuntavaalivoiton jälkeen, ei ennen yksittäisistä lauseista politikkoja oikeuteen haastettu näissä määrin.

Perussuomalaisten

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ihmisoikeusjuristina tunnettu OTT Kari Uoti esitti eilisessä blogikirjoituksessaan "Bulevardin Breivik" vallan hurjia Breivikin käsittelyn suhteen, kas tällaisia:

"Breivikin asian selvittäminen tulisi tehdä siten, että hän ei pääse eikä saa käyttää tilaisuutta hyväkseen millään tavoin omassa sairaassa teatterissaan. Asia tulee selvittää, mutta siten, että hän selvittää mitä tapahtui, miksi toimi näin ja se on siinä. Muuta oikeutta hänellä ei ole. Hänellä on velvollisuus kertoa, ei oikeutta puhua. Häntä tulee kohdella kuin sairasta eläintä, laittaisin tälle kaverille garotten kaulaan, jota käännetään pikkuhiljaa kireämmälle sitä mukaan kun paska alkaa tulvimaan suusta. Kaulusta aukaistaan hiukan aina kun selvittäminen tapahtuu asiallisesti, kun hän vain kertoo mitä teki ja miksi. Hajuton ja mauton selvitys tapahtuneesta, joka vuotaa verta vielä pitkään."

Huh, huh! Mikä lie saanut ihmisoikeuksista ja niiden kunnioittamisesta usein lämpimästi puhuvan Uotin noin hurjalle tuulelle! Kidutusta ja inkvisitiota, ei oikeutta puhua eikä puolustautua ja vaikka mitä kauheaa!

Yhtä rajua sanomaa Uoti esitteli "Bulevardin Breivikia" eli perheensä ja lopuksi itsensä surmannutta miestä kohtaan.

Mitä tuohon sanoisi! Ei ihme, että joku norjalainen lautamies tai juryn jäsenen "pimahtaa" ja alkaa vaatia syytetylle vastoin lakia kuolemantuomiota, jos suuresti oikeusoppinut ihmisoikeusjuristikaan ei saa pidetyksi Breivikin jutun takia tunteitaan kurissa!

Tulisi muistaa: Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kyllä, onhan tuon hihamerkkiblogin teksti todella sairaanoloista huumoria edustava! Ymmärrän hyvin, miten tuohtunut perussuomalaisten ryhmän enemmistö on mainitusta satiirista ja miksi se vaatii Erosen erottamista avustajan tehtävästään.

Jossakin Bombanperällä Hellun teksti uppoaa varmaan otolliseen maaperään niin, että hän itse ponnahtaa tekstinsä avulla valtuustoon ja seuraavissa vaaleissa siten Arkadianmäelle. Ehkä hän ottaa silloin vuorostaan veturimies Hirvisaaren avustajakseen.

Muuten, millainenkohan merkki sopisi Erosen omaan hihaan, merkki, joka kuvaisi hänen ominaislaatuaan?

Anonyymi kirjoitti...

Hellun hihamerkissä olisi tietysti munan kuva.. Hän kun niin kovasti tykkää munasta.

Tämä käy ilmi Hellun pääsiäsblogista 5.4."Masentaisi, jos ei saisi munaa."

Anonyymi kirjoitti...

Kari Uotille sopiva mietelause:

"Älkää tuomitko, vaikka teidät on jo itse tuomittu."

Anonyymi kirjoitti...

Maalari on nyt kyllä tainnut karata hieman liian kauas maailmalle!

Siis: Palaja oi takaisin, Sorrent...ei kun Sortavalaan!

Anonyymi kirjoitti...

Vai ei siinä Erosen tekstissä ehdoteta hihamerkkiä vähemmistöille, kirjoittaa Maalari karkaa maailmalle.

Selvä valhe! Erosen tekstissä (luin sen) ehdotetaan kaikille ulkomaalaisille hihamerkkiä. Ulkomaalaiset ovat Suomessa vähemmistönä ja vielä sangen pienenä. Valheella on lyhyet jäljet ja sen tarkoitusperätkin lienee selvät.

Erosen kirjoitus osoittaa suoraan 1930-luvun fasistiseen ajatteluun ja lainaa täysin samanlaisia kielikuvia kuin silloinkin käytettiin. Aino sovellus nykyaikaan siinä on huumrin käyttäminen, jolla keinotekoisesti annetaan ymmärtää, että "eihän tässä tietenkään niin kuin oikeasti ketää solvata".

Erittäin läpinäkyvää ihmisten harhaanjohtamista ja sananvapauden väärinkäyttämistä. Sananvapaus tällaisillekin aivopieruille toki sallittakoon, en ainakaan itse havainnut kirjoituksessa mitään laittomia ilmaisuja. Ilmaisunvapauden perimmäinen tarkoitus ei ole kuitenkaan toisten loukkaaminen ja epäsuoranainen uhkailu, vaan poliittisen debatin käyminen reiluin pelisäännöin.

Erosen teksti ei täytä mitään hyvän keskustelun tunnusmerkkejä. Siinä ei aseteta mitään poliittista tavoitetta tai ehdoteta todellista ratkaisua johonkin ongelmaan yhteiskunnassa (kun kerran on sitä "satiiria" ja huumorin varjolla esiintymistä).

Erosen puheenvuoro on vain fasistinen hyökkäys heikompien kimppuun!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Maalari on varmaan taas jo karannut ties minne...

Anonyymi kirjoitti...

Tasavaltaa hallitsee siis presidentti, jonka ”virallisessa” kuvassa on valokuvausta oletettavasti vain 40 prosenttia. Loput 60 prosenttia on manipulointia. Onko Sauli olemattomuuden ruumiillistuma?

Markkinat ja demokratia - Loppu enemmistön demokratialle – kirjassaan yritysjohtaja Wahlroos ehdottaa, että vanhuksilta otetaan äänioikeus pois. Uhkakuvana Wahlroosin mukaan on se, että ikääntyvässä Suomessa eläkeläiset muodostavat pian äänioikeutettujen yksinkertaisen enemmistön.

Voi sanonko mitä!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jukka Kemppinen, tämä kaikkien alojen erityisosaaja, rinnastaa tänään blogissaan "Päivän sankarit" Björn Wahlroosin opit Anders Breivikin sanomaan.

Kemppisen mukaan molemmilla herroista on idea, toisella markkinamekanismi, toisella monikulttuurisuuden torjuminen. Molemmat ilmaisevat valmiutensa perusoikeuksien syrjäyttämiseen ideansa tieltä.

Kemppinen pitää Wahlroosia Breivikia tyhmempänä ja toteaa, että Wahlroosilla kävi onni, kun hän ei joutunut mielentilatutkimukseen.

No, nämä runoilijat ja kirjailijat ovat nyt vain olevinaan niin kovasti nokkelia vertatuksissaan! Kemppinen omalla tyylillään ja Kari Uoti taas omalla rinnastuksellaan.

Totta kai Wahlroosin menestyminen ottaa Kemppistä lujasti päähän. Eivät toki W:n rikkaudet, vaan se, että Wahlroos pukkaa aina silloin tällöin ulos paksun kirjan, kun taas Kemppisen aika menee tuon iänikuisen bloginsa päivittämiseen. Ei sillä menolla kirjoja synny!

Anonyymi kirjoitti...

Eipä tuosta Persujen jutusta tai muistakaan noista sananvapausjutuista kannattaisi nyt niin ääntään nostaa. Noihan menee lopulta saman kaavan mukaan kuin kaikki aiemmatkin. Eli ensin Suomessa tulee tuomioita ja sitten homma menee Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen joka toteaa, että kirjotukset on ihan ok. Suomesta ei taida löytyä yhtäkään ns. oikeusoppinutta, joka ymmärtäisi mitään aiheesta, joten ehkä kannattaisi olla bloggaamattakin siitä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

"...joten ehkä kannattaisi olla bloggaamattakin siitä."

Niin, sehän se vasta sitä aitoa sananvapautta olisikin!

Olli K kirjoitti...

"Mainitussa tilaisuudessa Wahlroos kertoi pitävänsä "täysin käsittämättömänä" sitä, että arvostettu brittilehti Guardian julkaisi hiljattain akateemikko Aki Kaurismäen tappokehotuksen eli ehdotuksen maailman rikkaimman prosentin, so. omistavan luokan surmaamista. Wahlroos on yksi Suomen varakkaimmista henkilöistä. "

Nomenomaan niin. Talvella tuli julki kahden rikollisen hanke, jossa heidän todettiinsunnitelleen Wahlroosin pojan kidnappaamista. Asia on minusta kuolemanvakava. Olen todella hämmästynyt, että tästäkin lausunnosta on monissa yhteyksissä löydetty jotain kevyesti vitsailtavaa ja Wahlroosille langettavaa. Minusta tappamisella uhkailu ja kehottaminen on äärimmäisen vastenmielistä. Ihan riippumatta siitä, pitääkö tällaisen uhkailun kohteesta tai ei. Sen verran pitää omasta ihmisyydestään huolehtia.

Anonyymi kirjoitti...

Aamupuuroa suuhun mättäessä oivalsin, mikä yhteinen tekijä yhdistää palsturin tällä viikolla nostamia aiheita eli joukkomurhaaja Breivikiä, eduskunta-avustaja Erosta ja Suomen vaikutusvaltaisimmaksi talouselämän päättäjäksi listattua yritysjohtaja Wahlroosia.

He ovat demokraattista yhteiskuntaa terrorisoivia huligaaneja, joiden motiivina ei ole yhteinen hyvä, vaan epäkypsä egoismi, joka on muokattu redusoidusti omien intressien mukaiseksi näytelmäksi.

Anonyymi kirjoitti...

Perussuomalaisten yritykset perustella avoin natsismi "sanavapaudella" ja "huumorilla" alkavat olla jo loppuun käytettyjä.

Näitä kansallissosialistia "vahinkoja" tuppaa lipsahtamaan persuilta julkisuuteen noin kerran kuussa ja joka kerta tekoa perustellaan "huumorilla" ja kritiikkiä arvostellaan "sanavapauden rajoittamisella".

Anonyymi kirjoitti...

Suomenkielinen älykkö reagoi venäläiseen ylilyöntiin samalla raivolla kuin suomenruotsalainen suomenkielisen bloggaajan ylilyöntiin. Niin metsä vastaa...

Anonyymi kirjoitti...

Ammattikuvaajat ovat tänään kummastelleet Sauli Niinistön muotokuvan laatua.

- Se on hirvitys, jonka kokoomuksen organisaatiossa toimiva amatöörikuvaaja on ottanut. Tämä on skandaali, sanoi lehtikuvaaja ja kuvajournalismin opettaja Jore Puusa IS:lle. Presidentin kuva tämä ei ole, vaan amerikkalaisen myyntimiehen, Puusa totesi.

Joopa joo, tämäkin vielä! Monsterin kuva virastojen seinille!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

James Hirvisaari on saanut tänään potkut perussuomalaisten ryhmästä 15.9. saakka ryhmän yksimielisellä päätöksellä. Syynä luottamuspula.

Milloinkahan Suomen Sisu perustaa oman ryhmän?

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi ei käsittele Helena Erosen Turun Sanomista tekemään tutkintapyyntöä

Anonyymi kirjoitti...

Kun Niinistön mustavalkoista kuvaa katselee kannetavan näytön ollessa vähän väärässä kulmassa suhteessa silmiin, niin Saulin kuva on kuin b-luokan kauhufilmistä. Pimeydessä hohtaa Saulin naama, kokeile vaikka.

Anonyymi kirjoitti...

James Hirvisaari blogissaan 13.4.:

"Perussuomalaisten menestys on minulle ykkösasia."

Hyvä, tuosta onkin nyt hyvä jatkaa - ryhmän ulkopuolella.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka syyttäjä, tuomari ja melkeinpä koko maailma voisi milloinkaan löytää edes vähäisen yhteisen sävelen Breivikin kanssa? Breivik toteaa vain, että hän on toimissaan oikeassa, muut ovat median propagandan lumoissa ja väärässä. Tuo riisuu vastapuolen täysin aseista. Breivik on Breivikin mukaan oikeassa, ja ne jotka ovat eri mieltä, ovat käsittäneet väärin.

Ehkä kyse ei ole teknisesti ottaen mielisairaudesta, mutta vähintään Breivik näyttää kärsivän hyvin vaikeasta narsismista johon yhdistyy aivan kieroon muotoon vääristynyt maailmankuva.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Oslon prosessissa ei toki pyritä "sovintoon" tai muunlaiseen "yhteisen säveleen löytämiseen" Breivikin kanssa!
Prosessissa on kysymys B:n rikosoikeudellisesta vastuusta teoistaan ja seuraamusten määräämisestä.

Anonyymi kirjoitti...

"Halvak sie öyläthiä"?

Tuo lainaus ei liene minkään "lappilaismurtenn" mukainen ilmais. "Hoon" paikka on ulkopuolisille vaikea asia. Yleipuhekielen sana "öylättiä" on myös lappilaismurteen sana, ei siis
ylimääräistä "hoota". Lainauksen alkuosakin on väärin. Siitä on monta versiota. Kotipaikkakunnalla
sanothan yleisimmin "Halvaak`sie" (yksi sana) tai "Halvaakkos sie"

Jyrki Virolainen kirjoitti...

No voihan halavattu!

Anonyymi kirjoitti...

Ihailen bloginpitäjän kuvantuntemusta: "sen, jonka nimeä en muista, kuva oli redusoitu!"

Niinistön kuva vampyyrin ilmeineen oli ehtaa tavaraa.

- Nasse-setä

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kuvamuisti voi olla nimimuistia parempi.

Anonyymi kirjoitti...

Jos jotain kommentoitavaa tähän norjalaiseen oik.prosessiin saan sanoa niin onpas oikeudenkäynti aineisto asiallisesti "paketissa"
Meillähän se on sekava näköinen kasa paperia.
Onneksemme täntapaista live oikeudenkäyntiä tarvitse maailmalle esittää.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jep, jep. Meillä tv-kameroita ei päästetäkään kuvaamaan live-lähetyksenä oikeusprosesseja. Juuri siksi, ettei täällä osata kunnon prosessia. KKO:ssa suur(uloinen)tuomari Mikko Tulokas hääti kuvaajat pois koko istuntosalin kerroksesta!

Anonyymi kirjoitti...

Kun Niinistön kuvaa vielä hieman photoshopataan lisää, niin johan alkaa presidenttimme näytää yhtä freesiltä kuin Venäjän presidentti. Salelle pieni vinkki: botoxia peliin :)

Henri K. kirjoitti...

Lieksan satiirikko olisi pitänyt saman tien potkia pois puolueen vaikutuspiiristä. Nythän niin kävi, mutta senaattori Hirvisaaren kautta. Siinä toinen sankari tietty.

Miten jumaliste nämä eivät vaan tajua, että joku blogihuumori ei ole Arkadianmäellä ihan kuranttia tavaraa. Luulevatko intterweb-ihmeet, että juu kyllä kansa tästäkin vetää "oikeat johtopäätökset" ja kohta on kukkula lieksalaisia täynnä?

Täydet pisteet Ruohonen-Lernerille, miinusta Soinille joka varmistelee joka suuntaan.

gorby kirjoitti...

Huomenna Breivik pääsee itse ääneen ja lukemaan kirjoittamansa "poliittista sanomaa", tätä on kauhisteltu jo etukäteen. - Mitä ajatuksia Breivikin oikeudenkäynti lukijoissa herättää?

Todella mielenkiintoinen kysymys tätä blogia seuraavalle lukijakunnalle. Suorastaan peloittava.

Seuraavaksi voitaneen kysyä, kuinka monta kertaa voidaan tehdä mielentilatutkimus, jotta saataisiin oikea vastaus kysymykseen syyntakeettomuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Sauli ja Jenni-rouva antoivat kahden kuukauden ikäiselle Estelle-vauvalle lahjaksi vaaleanpunaisen design-laukun. Ööh...kovin käytännöllistä barbie girl -kamaa pikkuprinsessalle?!

Samaan aikaan SvD (18.4) uutisoi, että 10 500 ruotsalaislasta joutuu käymään koulunsa ilman silmälaseja, koska köyhillä vanhemmilla ei ole niihin varaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Soinin miinustelu on ihan aiheellista.

Soinin pallon on muutoinkin ollut hukassa pitkän aikaa. Soinihan rakensi pitkään itsestään kuvaa, jossa hän on erittäin suoraselkäinen suomalainen mies, isä-johtaja, johon kansa voi luottaa.

Timon puheet, käsimerkkineen kaikkineen, ovat edelleen voimakkaita, kun huomio kiinnittyy puolueen ulkopuolisiin asioin, mutta...

..kun puolueen sisällä tapahtuu puheenjohtaja Soini on ihan pesunkestävä vetelys! Silloin kun puolueessa on tilanne jossa tarvittaisiin johtajaa, Timo venkuilee, ei ota vastuuta, puhuu ympäripyöreitä esimerkistä (eli esimerkki siitä että ei kanna vastuuta) ja muutoin on täysin haaleassa vedessä.

Soini on siis ihan samanlainen seteliselkärankapoliitikko kuin keskimäärin nämä muutkin elämäntyönsä politiikassa tehneet, joilla ei oikeaa työkokemusta politiikan ulkopuolelta ole. Timohan edustaa siis varsin perinteistä kuvaa ääniä kalastelevasta poliitikosta, joka yrittää olla kaveria vähän kaikkien kanssa.

Joka tapauksessa Ruohonen-Lerner on osoittanut aika linjakasta, ainakin Soinia linjakkaampaa johtajuutta. Hyvä juttu.

Anonyymi kirjoitti...

Breivikin oikeudenkäynnistä... Kannatan julkisuutta, mutta katsottuani ruotsalaisen lehden sivujen kautta live-lähetystä ymmärrän jopa Uotin kommentteja. (en ole silti samaa mieltä)

Mediajulkisuus on juuri sitä, mistä Breivik näytti nauttivan. Hymyily ja intensiivinen tuijotus kameroihin. Hetken aikaa kun katseli oikeudenkäyntiä, tuntui paikka paikoin jopa siltä, että kyseessä oli näytelmä (farssi), jota Breivik pyöritti ja ohjasi.

Ehkä televisiointi ei tässä ole järkevä juttu. Julkisuus on se, mitä Breivik on teoillaan tavoitellut. Ja todennäköiselle sosiopaatille sitä ei tulisi antaa. Sananvapaus on asia erikseen ja demokratiassa se tulisi sallia. Vaikeita kysymyksiä.

Eikö kuvien fotoshoppaus muuten ole nykypäivää? Tietty Salea on pitänyt vähän kaunistella, heheh.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt ovat Nova-miehet saaneet linnatuomionsa sekä Kanerva ehdollisen.
Suomen kansa seuraa henkeään pidätellen tulevia asioiden käsittelyjä hovi-ja korkeimmassa oikeudessa.Käyneekö niin että tuomio sulaa kuin lumi..
Miksiköhän Kakkonen ei saanut rapsuakaan?Olisiko hyvät suhteet syynä ;)

Anonyymi kirjoitti...

”--tuossa aamulla mietiskelin sitä, että miksi perussuomalaisten sanomiset saavat aikaan käsittämättömiin mittasuhteisiin paisuvaa kohua? Onko kyse typeriä möläyttelevästä rupusakista vai ihmisistä, jotka yrittävät toimia hysteerisen hanhilauman keskellä? Kuten olen varmasti ennenkin todennut, niin minun mielestäni kyse on paljolti siitä, että nyt on maailma muljahtanut sellaiselle raiteelle, ettei oikein kukaan enää tiedä, mikä on oikein ja mikä väärin”.

(Helena Erosen Oho, hupsista -blogi 24.2.12 )

Kun ihmisen moraali on näin hukassa, ettei kykene erottamaan hyvää pahasta, ja kaiken lisäksi olettaa, että muutkin ovat siihen kykenemättömiä, ts. yhteiskunnassa vallitsee täydellinen moraalikato, niin voiko lopputulos olla muu kuin rasistisia hihamerkkejä ulkomaalaisille ehdotteleva ”vitsi”-kirjoitus.

Anonyymi kirjoitti...

Kansa on äänestänyt ja pulinat pois. Niinhän sitä on tapana sanoa. Perussuomalaisten ympärillä on kuhinaa riittänyt. Uutena tai uudehkona eduskuntapuolueena sillä on vielä julkisuuden hallinnassa vielä työsarkaa. Edustajat ja heidän avustajansa eivät ole kaikki vielä tavallaan heränneet toimintaympäristön muutoksen.

Sikäli kun Perussuomalaiset vuoden 2019 eduskuntavaaleissa edustajia lävitse saavat, arvelisin heidän olevan jo salonkikelpoisia - avustajia myöten.

Onko blogistilla ollut mahdollisuutta/kiinnostusta tutustua valmisteilla olevaan vihapuhelainsäädäntöehdotukseen ( aikamoinen yhdyssana! )?

Marko O

Anonyymi kirjoitti...

Oliko Breivik-päivä tänään suomisensuroitu, kun en omalla kielelläni löytänyt mitään uutisointia liberiaserbian veritimanttiasiasta? Aihe oli tällä kertaa ilmeisesti ilman Italiaa ja Portugalia, mutta Lontoo on tiukasti mukana jo vuodelta 2002, johon Breivikin tapaamiseen myös kyseinen henkilö liittyi.
No, ettekö te tiedä mitä ne persut vihjailevat? Olisi viisainta ymmärtää, ettei tarvitsisi kenenkään massamurhin rautalangasta vääntää.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi Breivik ei saisi ilmaista itseään oikeudessa? Saihan Uotikin puhua oikeudessa saadessaan ihan hyviä kotimaisen tason tuomioita itsellen.