- Ette varmaan usko, mutta nyt se eukko on keksinyt alkaa roskisdyykariksi omilla kotikulmillaan...
(BO: äijä on vissiin ottanut hieman liikaa viiniä; HT-S: Voi kauheeta, Jenni parka!)
1. Sauli Niinistö pääsi vihdoin tavoitteeseensa eli sai kauan kaivatun tilaisuuden tavata presidentti Barack Obaman. Niinistö ei tosin saanut kutsua Valkoiseen taloon, kuten kolmen Baltian maan eli Viron, Latvian ja Liettuan presidentit vajaa viikko sitten.
2. Presidentti Obama osallistuu parhaillaan G 20 maiden poliittisten johtajien huipputapamiseen Pietarissa. Vielä Mauno Koiviston presidenttikaudella Yhdysvaltojen pressoilla oli tapana tehdä Moskovan matkoillaan välilasku Helsingissä, jossa he tapasivat Suomen presidentin. Nykyisin Suomen ja Yhdysvaltojen johtajien välit ovat viilenneet - kiitos Tarja Halosen ja Erkki Tuomiojan politiikan - eivätkä USA:n pressat enää halua poiketa Suomessa.
3. Niinistö sai kutenkin yhdessä muiden pohjoismaiden pääministereiden kanssa kutsun illastaa Obaman kanssa Tukholmassa, jonne Obama teki Pietarin matkansa välilaskun. Tämä oli laiha lohtu Niinistölle, mutta Suomessa tapaamista tietenkin juhlittiin kuin valtiovierailua ikään. No, panihan Niinistö sentään tällä tavalla paremmaksi kuin edeltäjänsä Tarja Halonen, jota USA:n pressat eivät halunneet tavata edes tällaisten päivälliskutsujen merkeissä. Tukholmassa oli tietenkin kyseessä vain näytösluontoinen tapaaminen, jonka yhteydessä minkäänlaisia vakavia poliittisia keskusteluja ei ollut edes tarkoitus käydä. Mutta silti Suomessa mentiin ikään kuin sekaisin Saulista ja Obamasta.
4. Etukäteen Niinistö uhosi ottavansa Obaman kanssa puheeksi amerikkalaisten turvallisuusviranomaisten harjoittaman laajamittaisen salakuuntelun. Tapaamisesta otetuista valokuvista päätellen tapaaminen taisi kuitenkin mennä Saulilta lähinnä viihteen merkeissä. Julkisuuteen on levinnyt yllä oleva valokuva, josta voidaan päätellä Niinistön lohkaisseen jotain sellaista, mikä on saanut Obaman ja Tanskan pääministerin naureskelemaan.
5. Ilta-Sanomissa on pantu pystyyn kysely, jossa ihmiset savat keksiä, mitä hassunkurista Niinistö olisi voinut kuvassa tokaista. Blogin lukijat voivat nyt osallistua kommenteillaan tähän leikkimieliseen kyselyyn. Mitä Sauli oikein sanoi?
Penni ajatuksistasi:
- Voi hitto, pitääks ton mustan kaverin käpälää taas alkaa vatkata...
- Tekis kyllä mieli vetäistä tota ryssää hiukka päin näköä...
21 kommenttia:
-Ja sitten se Pena näki ne tissit
- Meillä Suomessa kissa takaapäin katsottuna näyttää kyllä ihan erilaiselta!
-Vitun Gitmo ja waterboarding! Perslävet saadaan ketterämmin ruotuun pakottamalla ne lukemaan Jennin koko runotuotanto.
Olisiko saliin pistäytynyt yläosattomissa rintojaan esitteleviä ukrainalaisia naisia.
Vladimir Vladimirovitsin ja Paavin ilmeet oli sillä seisomalla samanlaiset.
- Sitä sinun kutsua etsittiin jopa roskalavoilta
Sori kun olen syntynyt, anteeksi että olen
olemassa.
Obama, hei... sit mä sanoin sille Putiinalle, että Suomi liittyy natoon ja me saadaan Karjala takas'
""Hyvä, että tähän Tukholma-meetingiin pääsin minä - Suomen tasavallan presidentti - eikä meidän "everything is fantastic" -pääministerimme.
Kuulkaas kaikki, kun hän - siis our prime minister - meni ja tilasi hyvin epäilyttävien koukeroiden kautta sellaisen ns. tulevaisuusvision yhdeltä epäselvästi puhuvalta ja vielä epäselvemmin itseään kirjallisesti ilmaisevalta filosooofilta.
Minä luulen, että vision väsäämiseen sijoitetun rahamäärän perusteella opuksesta tulee aiiinakin näääin painava!""
Kyllä kelpasi Ollille aikanaan valta Nokiassa (tj ja hall.pj). Nyt on epäkorrektia kysyä edes Nokiasta. Ajat muuttuu sano pakkasukko.
Voi, voi! Jörkka Donnerkin vaikuttaa ihan jonkinlaiselta huru-ukolta kivutessaan kasikymppisenä kumarassa eduskunnan rappusia ja laahustaessaan vaivalloisesti puhemiehen pakeille jättämään valtuuskirjeensä. Tuohonko se armoton "pukittelu" sitten tyypin johtaa?
Oikeuskanslerinvirasto - munaton virasto.
Oikeuskansleri Jakko Jonkka on "katsonut", että Himas-selvitys olisi pitänyt kilpailuttaa ja että hankkeessa ei toteutunut "hyvä hallonto".
So what?
Mihinkään toimenpiteisiin Jonkka ei nimittäin katsonut olevan kuitenkaan rikkomusten takia aihetta. Hän vain "tyytyi saattamaan käsityksensä" VN:n tiedoksi!
Vaikka hyvän hallinnon periaattetta oli siis törkeästi rikottu, oikeuskansleri tyytyi vain kirjaamaan tämän toteamuksen papereihinsa. Ei tällaisella laillisuusvalvonnalla ole minkäänlaista merkitystä.
Vaikka pykäliä ja periaatteita on rikottu, niin niitä rikotaan myös jatkossa yhtä törkeästi. Sillä eihän rikkomisesta seuraa minkäänlaista rangaistusta tai muunlaistakaan seuramusta. Oikeuskanslerin lausahtama "käsitys" ei ole mikään seuraamus eikä se estä samanlaisen lainvastaisen meiningin jatkumista myöskään jatkossa.
Kaikki tietävät, että kantelut Jonkalle eivät johda mihinkään. Hänen käsityksistään ei siis kannata välittää.
Jonkan "pakinoissa" on se hyvä puoli, ettei koskaan tarvitse jännittää loppuratkaisua.
Kukaan kolmen Jonka päätöksessä maintun eri viranomaisen virkamiehistä ei ole Jonkan mukaan syyllistynyt mihinkään lainvastaiseen menettelyyn.
Jonkka luettelee päätöksensä aluksi suuren joukon virkamiehiä, joita hän selvitystä pyytänyt. Mutta kun sittten päästään päätöksen perusteluihin, Jonkka ei mainitse ketään virkamiestä nimeltä eikä edes yritä selvittää, olisiko joku heistä rikkonut virkavelvollisuutensa. Jonkalle riittää "puhtaiden pareiden" antamiseen - kuten Mauri Pekkarisen tunnetussa "soffa-tapauksessakin" -, että kukin virkamies kiistää menetelleensä laittomasti.
Jonkka toteaa, että menettelyssä on kyllä rikottu hyvää hallintoa, mutta koska tuo "hyvä hallinto" on vain periaate, niin mitään lainvastaista säännön rikkomista ei ole tapahtunut.
Hyvä hallintohan mainitaan "vain perustuslaissa", mutta eihän perustuslain rikkominen toki voi (vielä) olla minkänlaista lainvastaisuutta, Jonkka tuntuu päättelevän! Kas kun periaatetta voi noudattaa "enemmän tai vähemmän".
Eikös tämä olisi oman postauksen aihe. Eihän sen pitkä tarvitse olla. Kuitenkin keskeinen, vaikkakin torsoksi jäänyt, oikeuskanslerin kannanotto koskien pääministeriä ja korkeita virkamiehiä.
Presidentti Tarja Halonen sekoili demarien "juhlissa" Tampereella - demarit viettivät juhlia liki hautajaistunnelmissa onnettomien galluptulosten takia. Näin Halonen viime tiistain Nokia-kaupoista:
– Minulle tuli sellainen tunne, että nyt vävypoika vei vähän niin kuin mööpelitkin mukanaan.
Halonen oli selvästi harmissaan, koska myös valtiovalta on tehnyt paljon töitä Nokian eteen vientiponnistusten kärkihankkeena.
– Minulle tuli mieleen ne vuodet, jolloin olen tätäkin yhtiötä mainostanut lukuisilla matkoillani, Halonen sanoo MTV3 Uutisten haastattelussa.
Heh, heh" Ehkäpä Halonen on ollut osasyyllinen juuri "mainosmatkojensa takia", että Nokialla alkoi mennä entistä heikommin ja heikommin juuri hänen pressakaudellaan!
Niinpä, olisikin ollut kaikille, myös Suomi, parasta jos tämä Halonen olisi pysytellyt vaan niitten muumiensa parissa.
Olen jo aikapäivää sitten lopettanut turhanaikaisten kantelujen tekemisen. Arkistoituna on jo liian monta "vastausta" eli ei valitusoikeuden edellyttämää viranomaispäätöstä. Tällä hetkellä on vireillä kaksi tutkintapyyntöä epäillyistä virkarikoksista, joihin tutkinnanjohtajiksi on nimetty kihlakunnansyyttäjä (epäillyt poliisirikokset) ja rikoskomisario (epäillyt virkarikokset ml. Vksv:n poliisisyyttäjät). Saas kattoo kuin mamman käy.
Mitä "rangaistuslajeja" Jonkalla olisi ollut käytettävissä?
Poliisiylijohtaja Mikko Paatero pitää uusimpia väitteitä Helsingin huumepoliisin päälliköstä Jari Aarniosta hurjina. Paateron mukaan tässä vaiheessa on vain pelkkiä väitteitä, joita ei ole syytä kommentoida enempää.
Niin, sinnä saavatkin "Tornin herraklubin" jäsenet, joihin Paaterokin kuuluu, ja muut vastaavat "tahot" tehdä kovasti töitä, jotta A. saataisiin pestyä puhtaaksi epäilyistä ja ja tämä A:n tuttu prostituoitu vaiennetuksi!
Helppo juttu tämä Aarnion ja Paateron tapaus, valittavana prostituutio tai pro instituutio.
Julkisuudessa on retosteltu epäiltyä vastaan puhuvilla seikoilla. Valtakunnansyyttäjänvirasto tiedottaa, että nyt on selvitettä epäillyn syyttömyyttä puoltavat seikat.
Lähetä kommentti