keskiviikko 1. tammikuuta 2014

815. Pönäkkä aloitus vuodelle 2014

1. Vuosi on taas vaihtunut ja eri maiden johtajat ovat pitäneet totutunlaisia uudenvuodenpuheitaan omista lähtökohdistaan käsin. Venäjällä sikäläinen presidentti ja diktaattori Vladimir Putin vieraili äskettäin kahdesti terrosti-iskun kohteena olleessa Volgogradissa (ent. Stalingrad) ja vannoi kitkevänsä ja tuhoavansa terrorismin maasta viimeiseen tsetseeniin asti. 

2. Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-Un puolestaan perusteli ja suorastaan ylisti setänsä Jang Song-Taekin viime viikkoista teloittamista. Kimin mukaan maan kakkosmiehen statuksen omannut setämies oli yrittänyt kahmia itselleen valtaa. Tämähän ei käy laatuun, sillä kaikki valta maassa kuuluu tietenkin Kimille. Kim totesi vaatimattomaan tapaansa, että Jangin teloitus yhdistää kansakuntaa ennennäkemättömällä tavalla. 

3. Kimin esiintyminen kuvastaa myös sikäläistä lainkäyttökulttuuria: tuomiot perustellaan vasta jälkikäteen eli sitten kun rangaistukset on jo pantu täytäntöön eli kun tuomitulta on otettu nirri pois. Lainkäyttö on ihailtavan tehokasta - vetää vertoja lähes kiinalaiselle rikoslainkäytölle -  eivätkä sitä häiritse mitkään RITU:n kaltaiset ongelmat. Pitäisikö oikeusministeriön valjastaa laajapohjainen valtuuskunta, joka matkustaa Pohjois-Koreaan tutustumaan sikäläiseen lainkäyttöön; eduskunnan lakivaliokunta on tietenkin itseoikeutettu matkaan lähtijä, ja nyt reissuun olisi myös hyvää aikaa kun eduskunta on lähes pari kuukautta kestävällä joululomallaan. Suomen oikeusministeriön johtavat virkamiehet, tuomarit ja laillisuusvalvojat tuntevat lukuisten matkojensa ansiosta kiinalaisen oikeuslaitoksen ja oikeudenkäynnin varsin hyvin jo ennestään, joten sinne meidän on enää turha valtuuskuntia ja virkamiehiä lähettää.

4. Tämän kansainvälisen katsauksen jälkeen voimmekin palata tänne kostean lämpimään Suomeen ja tarkastellla hieman, miten uusi vuosi otettiin vastaan meillä. Sehän selvisi, kun jos jaksoi edellisen yön kiivaan rakettien ja pommien ammuskelun jälkeen herätä ennen kello 11 ja avata, paitsi silmänsä, mistä nyt ei ole kysymys, myös maailmankuvaa meille lahjomattoman puolueettomalla tavallaan välittävän telkkarin ja sen ykköskanavan. 

5. Herätyskello olisi pitänyt panna soimaan jo aiemmin, jos halusi nähdä Paavo Haavikosta kertovan ohjelman "Suomalainen kirjailija" klo 9.05-10, mutta tämä olisi kyllä ollut jo liian ankara rangaistus edellisen yön juhlijalle. Haavikon metkuthan sitä paitsi tiedetään jo entuudestaan. Oletan, että kollega Jukka Kemppinen, joka sattuneesta syystä tuntee Paavon tekemiset kuta kuinkin läpikotaisin, tulee muistelemaan Haavikkoa jälleen kerran omassa blogissaan ("Mennyt maailma"),  jos katsoo sen aiheelliseksi.

6. Uudenvuodenpäivän kohokohta on aina ollut telkkarissa tasan kello 12 lähetettävä tasavallan presidentin perinteinen puhe. Presidentti Sauli Niinistö piti tai oikeastaan luki tämänkertaisen puheensa Mäntyniemessä eikä, kuten tapana on ollut,  Linnassa; Linna on edelleen remontissa.

7. Perinteisesti presidentin puhetta edeltää televiossa jonkinlaisena lämmittelynä suomalaista identiteettiä korostava ohjelma. Siihen kuuluu kaksi osiota. Ensin tutustutaan Suomen luontoon ja runsaasen eläimistöön. Tällä kertaa saatiin nähdä ohjelma nimeltä " Pohjoinen valo, leikkejä jäällä". Valitettavasti emme nähneet jäällä Kira Korven sulavaa liikehdintää - Kiralle tavanomainen pyllähdys kaksoiaxelissa vai oliko se kolmoistulpissa - olisi kyllä voitu leikata pätkästä pois. No, kuin ei niin ei! Leikkejä jäällä esitti nyt maakotkapariskunta, sikäli kuin saatoin kahvintekotoimiltanii oikein havaita.

8. Toisen osan kyseisestä lämmittelyohjelmasta muodostaa perinteisesti kulttuuripläjäys. Nyt saimme nähdä uusintana vuonna 2003 lähetetyn ohjelman "Kansansankari Katri Helena". Hieman outo sana tuo "kansansankari", kansan suosikki on paljon käytetympi ilmaus. Kansallisankari-sanahan on perinteisesti varatttu harvoille suomalaisille huippu-urheilijoille tai sotapäälliköille. "Kansallisaarre" taas on uusi nimike, mistä Hesari järjesti pari kuukautta sitten äänestyksen. Juttu ja koko aihe haudattiin lehdessä kuitenkin melko nopeasti, kun huomattiin, että lukijat äänestivät kansallisaarteeksi, eivät suinkaan Jari Tervoa, Lenita Airistoa tai Vesku Loiria - Katri Helenasta puhumattakaan - vaan Jari Litmasen.

9. Katrina Helenasta kertovista ohjelmista ei voi yleensä milloinkaan muuta oikein sanoa kuin huh, huh! Onhan niissä kestämistä, enkä nytkään jaksanut katsoa ohjelmaa kovin tarkasti. Koko kansansankari on koko lailla loppuun kaluttu aihe ja tyyppi, joka jaksaa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen veisata "Katson autiota hiekkaarantaa", "Puhelinlankoja" ja mitä kaikkia yhtä kuluneita kappaleitaan. Luulisi siinä olevan pikkuhiljaa artistilla, nyt 68 v. , itselläänkin jo hiukka kestämistä! Eikö Katrin nykyinen boyfriend eli Tommy, oliko se nyt Läntinen vai Liimatainen, voisi pikkuhiljaa keksiä Katrille jotain uusia piisejä laulettavaksi? Kymmenen vuoden takaisessa ohjelmassa näkyi pätkä myös Katrin ja hänen silloisen miehensä kirjailijaprofessori Panu Rajalan "auvoisesta" yhteiselosta. Nyt tuokin onni on jo ajat sitten tullut tiensä päähän; viittaan tässä suhteessa Panun viime vuonna ilmestyneeseen kirjaan "Lavatähti ja kirjamies".

10. Odotan jo nyt kylmiä väristyksiä selkäpiissäni tuntien, minkälainen kulttuuripläjäys ensi vuonna mahtaa edeltää TV1:ssä presidentin uudenvuoden puhetta. Jos tänä vuonna kerrottiin Katri Helenasta, niin johdonmukaisuus edellyttää, ellei suorastaan vaadi, että vuoden päästä saamme nähdä Niinistön lämmittelynumerona Paula Koivuniemestä (67) kertovan tunnin mittaisen vanhan tv-ohjelman. Jos nyt Katri Helenan ohjelmassa vilahti Panu Rajala, niin Paulasta kertovassa ohjelmassa "Kummat silmät, ruskea nukka", pääsemme varmaankin muistelemaan Paulan ja Ilkka Kanervan 20 vuoden takaista yhteiseloa alaotsikolla "Onni jonka annoin pois".

11. Tämän esipuheen jälkeen pääsemmekin sitten pikkuhiljaa itse asiaan eli presidentti Niinistön tv-puheeseen! Sanoisin omana yleisarvionani, että puhe oli odotettu eikä juuri hetkauttanut ketään. Kun Putin ja Kim Jong-Un lupasivat suuria, eli Putin kitkeä Venäjältä korruption ja Kim kaikki vastustajansa, ei Sauli luvannut oikeastaan mitään. Tai kyllä lupasi, jos oikein tarkkoja ollaan. Saul nimittän sanoi, että meidän kaikkien pitäisi olla rehellisiä ja että että itse on rehellinen! Eikö tämä ole selvä uudenvuodenlupaus? Jos kerran kanslaiset ovat rehellisiä, niin kyllä maar silloin myös "maan isän" tulee pyrkiä rehellisyyteen! 

12. Niinistö kaipasi rehellisyyttä myös Euroopan unionilta: "Unionin tulee olla rehellinen, yksinkertaisesti vain rehellinen", sanoi presidentti ytimekkäästi. Niinpä niin, vanha sanontahan kuuluu, että "rehellisyys maan perii". Se, periikö rehellisyys myös EU:n, jää kuitenkin nähtäväksi, sillä onhan unioniin haalittu myös vähemmän rehelliseksi tunnettua porukkaa Välimeren rannoilta! 

13. Niinistö yritti vakuuttaa, että vaikka EU:n taloudenpito herättää huolta, niin yhtä kaikki EU:n tie on oleva myös Suomen tie!  (Eräs aloitteleva poliitikkohan julisti aikoinaan Mäntymäen vappupuheessaan, että "Tsekkoslovakian tie on myös Suomen tie", latojan huomautus). Niinistö otti siis voimakkaasti kantaa EU:n puolesta. Presidentin mukaan rauha, demokratian arvot, hyvinvointi, ihmisen elämän vakaus ja vapaus ovat unionin kova ydin. Näin varmasti teoriassa ja paperilla, mutta entäs käytännössä? Näin voidaan luultavasti kysyä esimerkiksi perussuomalaisten leirissä.

14. Puheensa loppupuolella Niinistö vetosi kansalaisiin, jotta nämä huomioisivat ja auttaisivat yksnäisiä ihmisiä. Presidentin mukaan suomalaisten pitäisi uskaltaa kysyä toisiltaan: mitä sinulle kuuluuu, voinko auttaa jossain? Ei siis "mitä se sinulle kuuluu, pidä sinä kuule vain huoli omista asioistasi"! Vihon viimeiseksi Niinistö toivotti kuulijoille Jumalan siunausta - oliko siinä sana "kaikille", tämä ei jäänyt mileen. Tässä suhteessa, mutta ei sitten kovin paljon muussa, Niinistön puheet eroavat Tarja Halosen vastaavista puheista.

15. Ulkoiselta olemukseltaan Niinistö esiintyi hyvin vakavasti, jäykästi ja otsa rypyssä. Miehen kasvoilta ei näkynyt kertaakaan edes hymyn häivää, ei edes puheen ruotsinkielisessä osuudessa. No, onhan se toki vakava paikka, kun pitää yrittää keksiä näinä ankeina aikoina ihmisille jotain mieliinpainuvaa sanottavaa. Mutta jos kerran uusi paavi Franciscus hymyilee ystävällisesti Pietarinkirkon aukiolla ihmismassoille puhuessaan, niin olisiko liikaa vaadittu, että Suomen presidentti ottaisi tässä suhteessa hieman paavista esimerkkiä?

16. Yksi ulkoinen seikka minua jäi Niinistön puheessa erityisesti vaivaamaan. Presidentti ei nimittäin katsonut puheensa aikana kertaakaan minua silmiin eli suoraan kameraan. Hän tuijotti eteensä jokseenkin ilmeettömästi, mutta katse oli luotu tiukasti alas oikealla olevaan teleprompteriin, missä etukäteen kirjoitetun puheen teksti juoksi. Esimerkiksi Tarja Halosen tai Martti Ahtisaaren vastaavista puheista ei syntynyt tässä suhteessa yhtä kylmäkiskoista vaikutelmaa. Oliko tämä kenties tekninen moka vai olisiko Niinistö nimenomaan halunnut, että tuo vekotin sijoitetaan niin, ettei hänen tarvitse katsoa suoraan kameraan? Veikkaisin jälkimmäisen vaihtoehdon puolesta.

48 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Katri Helenasta ei päästä uudenvuodenpäivänä kuitenkaan tuolla aamupäivän lähetyksellä. TV1:ssä lähetetään nimittäin tänään klo 19 nimittäin Katri Helenan juhlakonsertti Tampereella 3.11.-13. Tämä pläjäys kestää 1,5 tuntia, joten Katri Helenaa kuullaan heti vuoden ensimmäisenä päivänä yhdeltä ja samalta kanavalta yhteensä 2,5 tuntia.

Kamunen kirjoitti...

Pohjois-Korean johtaja sanoi BBC:n mukaan , että  "Puolueemme oikea-aikainen, täsmällinen päätös poistaa puolueen ja vallankumouksen vastaiset ainekset auttoi suuresti vahvistamaan solidaarisuutta puolueessamme"

Lienee sattuma, että Timo Soinin sanat blogissaan Hirvisaaren erottamisen jälkeen tulevat nyt mieleen "Yksi asia on selvä. Tapaus Hirvisaari käsiteltiin oikein ja nopeasti. Perussuomalaisten kanta siihen, mikä käy ja mikä ei käy on mennyt perille. Menetimme muutaman jäsenen ja saimme tuhansia äänestäjiä lisää.Rajat on asetettu ja ne koskevat kaikkia.Perussuomalaiset pärjäävät joukkueena. Tämän vuoksi joukkueena myös pelataan. Nyt ja tulevaisuudessa.Galluppi sojottaa ylöspäin."

Anonyymi kirjoitti...

On se käsittämätöntä, että tämä kansa ei pääse näistä "kiikkutuoli-idoleistaan"; Katrista, Paulasta ja Dannystä- oikein pahaa tekee kuunnella js katsella. varsinkin noiden ikääntyneiden naisartistien murtunutta ääntä ja "ulkoista suloa"-ja vielä kansakunnan juhlapäivinä, jollon ei edes järkevää ajankohtaisohjelmaa ole tarjolla- esim. eilen jotain tangomarkkinoiden kipaleita jne. YÖÄK! No-soomi on soomi ja soomeks jää!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, Niinistö toivotti Jumalan siunausta "teille kaikille", siis myös ei-kristityille ja ateisteille!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niiistö sanoi vakaasti painottaen, että "EU:n tie on oleva myös Suomen tie".

Tämä kelpasi erinomaisen hyvin paitsi Olli Rehnille, yllättäen myös Timo Soinille, joka on lausunnossaan kehunut vuolaasti Niinistön sanomaa!

Johtopäätös tästä on siis se, että vastakkainasettelun aika on Suomessa ohi myös EU-politiikan osalta!

Anonyymi kirjoitti...

Vai olisiko asia kuitenkin niin, että Niinistö puhui myös EU-asioista niin ympäripyöreästi, että sekä Olli Rehn että Timo Soini saattoivat tulkita puheen myötäilevän heidän omaa suhtautumistaan EU-politiikkaan, vaikka he ovatkin tunnetusti täysin eri mieltä asioista?

Anonyymi kirjoitti...

Niinistöllä olisi ollut mahdollisuus kasvattaa suosiotaan ottamalla puheessa esille rakettien säikähtämisestä karanneiden 150 koiran huolestuttavan tilanteen.

Anonyymi kirjoitti...

Urho Kekkone liikutti kuulijoiden mieliä 60-luvulla lukemalla uudenvuodenpuheensa lopuksi pätkän Lauri Viidan runoa:

"Kaita polku kaivolta ovelle
nurmettuu.
Ikkunan edessä
pystyyn kuivunut omenapuu.
Reppu naulassa ovenpielessä,
siinä linnunpesä.
Kun olen kuollut, kun olen kuollut.
Kesä jatkuu. Kesä."

Niinistö voisi päättää puheensa lukemalla pätkiä Jennin kirjoittamista runoista.

Anonyymi kirjoitti...

Presidentin puhetta ei tulkattu kuulovammaisille.

Olisi syytä miettiä, voitaisiinko puhe antaa etukäteen M.A. Nummiselle ja Pedro Hietaselle sävellettäväksi, jolloin M.A. voisi Pedron säestämänä laulaa puheen heti presidentin tv-puheen päätyttyä

Anonyymi kirjoitti...

Väitetään niin, että presidentiltä on nimenomaan toivottu arvojohtajuutta, Kim ja Putin on toivomattakin armottomia arvojohtajia.

Anonyymi kirjoitti...

Osoittaako Suomen nykyisen EU-politiikan kiillottaminen presidentiltä arvojohtajuutta? Tätäkö kansalaiset kaipaavat Niinistöltä?

Keskipohjalainen kirjoitti...

www.tpk.fi

”Moni on laillani pohtinut, kuinka paljolta olisi vältytty, jos alkuperäistä vakaus- ja kasvusopimusta olisi noudatettu. Siitä nousee tähän hetkeen kolmas suuri kysymys. Miten varmistua, että hallitukset ja ne seuraavat hallituksetkin noudattavat sitä, mitä nyt on sovittu tai sovitaan. Suomi on ansiokkaasti korostanut myös luotonantajien omaa vastuuta. Markkinavoimien tuleekin vastuu tuntea, silloin niistä samalla tulee vartijoita sopimusten noudattamiselle.”

Kyllähän tuon ylläolevan voi tulkita myös EU-kritiikiksi (tuo kohta oli ilmeisesti se, joka Timo Soinin korviin oli musiikkia ja toki omienikin), vaikka TP:mme EU-kätilöitä onkin ja kyseenalaisin taustoin, jos on uskominen erään blogistin esittämiin laajoihin taustatutkimuksiin virallisten dokumenttien kopioiden kera. Ehkäpä TP:mme aikoinaan uskoi ja oletti, että tehdyistä sopimuksista pidetään kiinni. Ja toisin on käynyt.

Kieltämättä vero-YLE epäonnistui, sillä minuakin häiritsi TP:n hieman vinoon oikealle suuntautunut katse kohti teleprompteria (onhan sitä aiemminkin käytetty ja vuosi sitten prompteri oli "kohdallaan").

Sai sitä jälleen istua töllön ääressä (tosin teen kyllä samalla käsitöitä), kun piti seurata ORF:n Uudenvuodenpäivän konsertti Wienistä. Aah ja oih, pitääkö tässä alkaa matkaa suunnitella, kun se Palais Liechtenstein'kin on nyt renoveerattu äimisteltäväksemme. Sitten kävinkin kymmenen kilsan lenkillä ennen Kutri-Helunan juhlakonserttia!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tuo Niinistön maisema seikka siitä, etteivät EU- maat ole noudattaneet ko. sopimuksia, on jo vanha virsi, jota on veisattu Suomessakin jo ainakin 2-3 vuotta! Minusta se iei ole todellakaan mikään näyttö Niinistön arvo-tai muustakaan johtajuudesta tai edes mistään tuoreesta EU-kritiikistä!

Miksi meitä piti vuoden eka päivänä rangaista Ylen toimesta vielä toisella Katri Helenasta kertovalla 1,5 tunnIn ohjelmalla eli sillä juhlakonsertilla? Itse pidin tuon ajan ykköskanavan kyllä visusti suljettuna!

Enkä käynyt lenkillä ollenkaan, ei terve mies yhtä lenkkiä kaipaa, ei edes saunalenkkiä!

Erikoistutkija Nyyssönen kirjoitti...

Hyvin alkoi blogivuosi 2014! Lukijaa hymyilytti enemmän kuin seipäänniellyttä presidenttiä, joka esiintyi kuin Loton virallinen valvoja. Blogisti on oikeassa arvioidessaan Saulin habitusta: pieni rentous ei varmaan haittaisi sanoman perillemenoa - päinvastoin: jäykästi esitetty puhe jää helposti koskettamaan vain pääkirjoitustoimittajia. - Minua kiusasi sama ilmiö kuin Blogistiakin: Sale katsoi tiukasti ohi kameran, varoen tiukasti katseen putoamista teleprompterin riveiltä. - Mutta täytyy muistaa kaksi lieventävää asianhaaraa: Sauli on varsinaissuomalainen (niin tosin on myös vilkkaasti viestivä Ike!), ja hänen hovioikeusaikanaan "asiakkaita" eli oikeusalamaisia ei tarvinnut kohdata silmästä silmään. Näistä lähtökohdista on paha ryhtyä kansaa villitsemään.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti on pakko jonkin kummallisen perinteen vuoksi pitää kansalle uudenvuodenpuhe.

Meidät kansalaiset voisi kuitenkin armahtaa tästä rangaistuksesta siten, että puhetta ei kommenmtoitaisi ja esitettäisi uudestaan uutisissa ja ajankohtaisohjelmissa. Sen voisi julkaista netissä ja tekstitv:ssä. Näihin julkaisuihin sitten pitäisi merkitä puheen kirjoittajien nimet.

Anonyymi kirjoitti...

"Tämä kelpasi erinomaisen hyvin paitsi Olli Rehnille, yllättäen myös Timo Soinille, joka on lausunnossaan kehunut vuolaasti Niinistön sanomaa!"
Nyt Soinillekin on ilmeisesti selvinnyt, mitä Niinistö todella sanoi, kun ainakin Iltalehden mukaan Soini arvostelee Niinistöä ärhäkkäasti.

Anonyymi kirjoitti...

Sikäli katson asiakseni saivarrella, että Pohjois-Koreassa oli ymmärtääkseni kyse ylimmäisen piällysmiehen tädin aviomiehestä eikä suinkaan hänen sedästään eli isänsä veljestä. Oletettavasti kyseessä on anglismi, sillä englannin kielessähän tätien aviomiehet ovat setiä ja enojen ja setien vaimot tätejä.

Tulihan Jimmy Carteriakin aikanaan vastaan lentokentälle kampanjapäällikkö Loud Cheers ja YK:n yleiskokouksessa puhui kenraali Assembly.

Toipila kirjoitti...

Se nyt vaan on kirottu tosiasia, ettei edes Suomi pitänyt kiinni siitä no bailout -säännöstä.

Kun talouden pelitilanne jatkossakin tulee olemaan kovaa ja arvaamatonta, niin tietenkin taas livetään vanhoista ja uusista sopimuksista kuten ennenkin. Mitään sanktioitahan ei ole ja vaikka olisikin, niin nekin heitetään roskikseen muiden sääntöjen mukana.

EU:ssa sinänsä on ideaa, mutta euro on osoittautunut todelliseksi katastrofiksi. Suomen pitäisi ottaa ensi tilassa kelluva markka takaisin.

Euro sopii vain Saksalle. Muille euromaille eurosta on seurannut vain itkua ja hammasten kiristystä enemmän taikka vähemmän - enemmän kuitenkin sitä enemmän kurjuutta.

Kunkin maan valuutan arvo kuvastaa sen maan kansantalouden tilaa ja kilpailukykyä markkinoilla.

Yhteisvaluutta eurossa tekohengitys ei auta vaan pitkittää ja pahentaa kurjuutta. Näytön pitäisi jo riittää eurosta lähtemiselle.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Lausuiko "talousmies" Niinistö puheessaan jotakin eurosta? Eipä tainnut virkkaa mitään!

Kyllä Toipilan ym. on odotettava eurosta pääsemiseksi aikaa, jolloin Timo Soini huudetaan Suomen tasavallan presidentiksi!

Anonyymi kirjoitti...

Presidentin kanslia voisi lähettää pressan puheen (käytännössä sanoman) sähköpostilla niille, jotka ovat sen etukäteen tilanneet. Nykyinen perinne on ihan turha.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyyhän sitä tasavallassakin jotain perinteitä olla! On niitä huonompiakin asioita nähty.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ehdotus pressan puheen uudistamiseksi:

Lopuksi presidentti toivottaa kaikille, ei Jumalan, vaan "Korkeimman" siunausta. Tämä olisi yhtä tulkinnanvaraista ja hämärää kuin monet muutkin kohdat presidentin puheessa.

Anonyymi kirjoitti...

Yle Puhe lähettää öisin vanhoja sotajuttuja sekä Pekka Tiilikaisen selostamia Eero Mäntyrannan hiihtoja. Telkkari voisi lähettää puolestaan näitä pönötyksiä.

Siru Pola kirjoitti...

Niin, olisikin vaikeaa, lähes mahdotonta päätellä, tarkoittaisiko Saukki Korkeimman (siis kaikkein korkeimman) oikeuden siunausta vai Korkeimman hallinto-oikeuden (siis hallinto-oikeuksista kaikkein korkeimman) siunausta.

Vai tämän Pohjoiskorean pullamössömiehen siunausta. Eikös hän ole sen maan, paitsi oikeus niin muutenkin korkein

Anonyymi kirjoitti...

Halonen muisti ylistää joka käänteessä suomalaisia rauhanturvaajia, eikä heitä uskallettu mukiloda Libanonissa.

Anonyymi kirjoitti...

Tarska kyllä piti ja kantoi poijistaan aina huolta! Oli siinä sellane maan äitee!

Anonyymi kirjoitti...

Suuresti kunnioitettu kyldyyriministeri pääsee kuin pääseekin ihan ilmatteeksi Sotschschin kisoihin. Mutta kuka maksaa Audin kuljetukset ??? Kuka on se sponsori joka kustantaa talvitennarit?? Liehuukohan suuresti kunnioitetulla toverilla sateenkaarilippu??

Anonyymi kirjoitti...

Hesarin kulttuuritoimitus on myöntänyt Suomen paras blogi vuonna 2013 -palkinnon Jukka Kemppiselle. Onnittelut!

Tälläkin perusteella voidaan sanoa, että vuosi 2014 alkoi "pönäkästi". Pönäkkä on palkinto, mutta pönäkkä myös pokaalin saaja, kuten Kuukausiliitteen kuvassa ulkovaatteissaan pokaalin vastaanottajasta otetusta kuvasta voimme päätellä.

Palkinnon myöntäneen kulttuuritoimituksen esimies Unto Hämäläinen kertoo jutussaan, miten oli mukava katsoa, kun "iso mies hyrisee tyytyväisyyttään".

Hah, hah. Kuin pikkupoika tikkunekun saadessaan!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Onnittelut vaan Jukka Kemppiselle, tälle kaikkien mahdollisten alojen erityisasiantuntijalle ja moniosaajalle!

Nyt meillä on siis - ainakin HS:n mukaan - kaksi kansallisaarretta: Jari Litmanen, joka edustaa ruumiinkulttuuria, ja Jukka Kemppinen, joka edustaa sitten kaikkia muita kulttuurinaloja.

HS:n toimitus, olisiko ollut myös kulttuuritoimitus, järjesti nimittäin kuukausi pari sitten lukijaäänestyksen siitä, kenet tulisi valita Suomen (ensimmäiseksi) kansallisaarteeksi. Äänestyksen voitti - aika ylivoimaisesti muuten - Jari Litmanen.

Ko. äänestyksen tulos lienee ollut kulttuuriväelle melkoinen yllätys. Niinpä parhaasta blogista ei enää uskallettu julistaa yleisöäänestystä, vaan toimituksen "kulttuurihemmot" päättivät valita vuoden parhaan blogin oman pienen porukkansa päätöksellä.

Viisas teko! Jos nimittäin asiasta olisi päätetty järjestää yleisöäänestys, olisi ilmeisenä vaarana ollut, että kärkikaksikon olisi muodostanut persujen parivaljakko Jussi Halla-aho ja Timo Soini. Tällainen tulos olisi ollut kulttuuritoimituksen imagon ja koko lehden kannalta suoranainen katastrofi!

Anonyymi kirjoitti...

Blogin valitsi Kuukausiliitteen toimitus. Unto Hämäläinen on Kuukausiliitteen toimittaja. Hän ei ole ikinä ollut kulttuuritoimituksen toimittaja, saati sen esimies. Tämä blogi lienee liian kriittinen valtaa pitäviä kohtaan, ainakin Hämäläisen makuun.

Anonyymi kirjoitti...

Hämäläinenhän on tunnettu perässähiihtäjä, jota monet pitävät myös valtaapitävien poliitikkojen sylikoirana.

Siru Pola kirjoitti...

Teuvo Hakkarainen on myös blogin pitäjä, joten olisi kansa saattanut valita blogistiksi Teuvonkin

Anonyymi kirjoitti...

"Haavikon metkuthan sitä paitsi tiedetään jo entuudestaan. Oletan, että kollega Jukka Kemppinen, joka sattuneesta syystä tuntee Paavon tekemiset kuta kuinkin läpikotaisin, tulee muistelemaan Haavikkoa jälleen kerran omassa blogissaan ("Mennyt maailma"),  jos katsoo sen aiheelliseksi."

Olen juuri lukenut Haavikko niminen mies -kirjan ja luulen ymmärtäväni blogistin vihjauiksen, joka kyllä on minusta mauton ja aivan tarpeeton heitto.

-Old Grumpy-

Anonyymi kirjoitti...

Jaa, minkä vihjauksen?

Anonyymi kirjoitti...

Varsinainen nälvimisen suomenmestari tämä blogisti!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Heh, heh! Juokse nyt sinäkin, reppana anonyymi, kiireesti valittamaan ja kantelemaan asiasta "Suomen parhaan blogin" kommenttipalstalle!

Anonyymi kirjoitti...

Kemppisen blogin kommenttipalastalla julkaistiin eilen lauantaina aivan ensimmäisenä anonyymin onnittelukommentti, jonka pääsisältönä oli kuitenkin paheksunta siitä, ettei JV:n blogissa julkaistu hänen sinne jo ennen Kuukausiliitteen ilmestymistä lähettämäänsä kommenttia, jossa "ennustettiin", että Kemppisen blogi tulee voittamaan parhaan blogin tittelin.

Tätä paheksuntaa jatkoi heti perään toinen anonyymi seuraavalla kommentillaan:

"Kyseinen herra ei julkaise yhtään kommenttia, jossa Kemppistä kehutaan. Kokeiltu on!"

Selvittääkseni, julkaiseeko sitten Kemppinen aina hänelle lähetyt kommentit, lähetin JK:n blogiin seuraavan kommentin:

"Miksi mainittu kommentti olisi pitänyt julkaista? Eikö se ole juuri tämä blogi, jossa Kemppistä kehutaan ja jossa Kemppinen kehuu itseään? Pitäisikö kaikissa muissa blogeissa kehua Kemppistä?"

Kemppinen ei julkaissut kommenttiani!

Anonyymi kirjoitti...

To Grumpy old man:

Paavo H. näyttää lähettäneen Kemppisen blogiin onnittelunsa "mullan alta"!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kappas vaan!

Tässähän meikäläisen blogikin näyttää saavan yleisen hulabaloon kohteena nyt olevan Suomen parhaan blogin siivellä eli sinne lähetettyjen kommenttien ansiosta kosolti huomiota ja, voisiko sanoa, arvonnousua, tietenkin ansiotonta sellaista! Tämä näkyy Sitemeterin kävijäluvuista, jotka ovat ponnahtaneet lähes "yläasentoon" muihin eli normaaliviikonloppuihin verrattuna.

Anonyymi kirjoitti...

Lukiessani näitä Kemppisen palkintoon liittyviä kommentteja minulle tuli mieleen taannoin lukemani anekdootti Konrad Lorenzista. Hän oli tavannut keväällä yliopistonsa käytävällä
kollegansa, joka kysyi mitä KL aikoi tehdä kesällä. Lorenz kertoi menevänsä Afrikkaan tutkimaan gorilloiden agresiivtusta. Tähän kollega hämmästellen: "miksi niin kauas, Tehän voisitte täällä tutkia samaa asiaa profesoiden kesken".

Anonyymi kirjoitti...

"Gorilloiden agresiivstusta", po. gorillojen aggressiivisuutta.

"Profesoiden kesken", po. professoreiden kesken.

Anonyymi kirjoitti...

Kemppisen blogi osoittaa kyllä hyvää yleissivistystä ja esim. kirjallisuuden laajaa tuntemusta. JK:n blogia rasittaa kuitenkin usein ällöttävä itsekehuskelu jopa sellaisissa kysymyksissä ja asioissa, joiden osalta hänet tunnetaan ao. piireissä varsin kevyen luokan tekijäksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hs.fi:n otsikko tänään:

- Riihimäeltä löytyi mies pistohaavoja selässään

Niin, selkään puukottajia ja puukotettuja löytyy aina!

Anonyymi kirjoitti...

HS:

"Filosofi Jaakko Hintikka kertoo entisen vaimonsa ja John F. Kennedyn rakkaustarinan
Professori Hintikka julkaisee kirjan, joka muuttaa kaiken, mitä Hintikasta olemme tienneet".

Hyvä, Jaakko! Tällaisia kirjoja toivoisi muiltakin filosofeilta, esim. Himaselta ja..ja vaikka Kemppiseltäkin!

Anonyymi kirjoitti...

Blogikeskusteluun osallistuakseni minun on sanottava, että luen sekä Kemppisen että Virolaisen blogeja kumpaakin mielelläni. Hienoa, että kannuksensa ansainneet miehet jakavat ajatuksiaan!

Hyvää uutta vuotta 2014 Jyrki Virolaiselle toivoo bloginne pitkäaikainen lukija!

Anonyymi kirjoitti...

Muuan toinen Teuvo näyttää olevan lähdössä työpaikastaan eli KHO:sta!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä blogikuninkuus on nyt mennyt väärään osoitteeseen. Ja näin meidän kesken: tämän blogin lukijakunta on paitsi laaja myös arvovaltainen.

Anonyymi kirjoitti...

Kemppinen on ulkoistanut blogissaan likaisen työn kaikenlaisille hörhöille ja hömelöille kommentaattoreilleen, esimerkinä vaikkapa nimimerkit Hönö ja Korho, sekä monet anonyymin taakse piiloutuvat ihmiset. Näiden päätehtävänä on toisten blogistien mollaaaminen ja mestarinsa kilven puhdistaminen.

He ovat sitten näköjään eräänlaisia JK:n "asiankannattajia"?