torstai 20. helmikuuta 2014

819. Olympiahuumaa


             Pitäiskö meidän sittenkin antaa Karjala niille takaisin

Venäjän Sotshissa on vietetty talviolympiakisoja jo pari viikkoa. Kisoja on tullut seurattua sairaalan petissä varsin tiiviisti. Nyt olen kuitenkin taas kotona viehättävässä hoidossa.

Suomenkin mitalitili on auennut, meillä on nyt jo neljä mitallia, joista yksi kultainen ja kolme hopeista. Suurin yllätys on Iivo Niskasen ja Sami "Musti" Jauhojärven kulta parisprintissä. Musti ajoi röyhkeästi viimeisessä kaareessa Saksan hiihtäjän eteen, jolloin sakemanni (TIm Tscharke) kaatui ja jäi seitsemänneksi ja Venäjän hiihtäjä Nikita Kriukov menetti myös tasapainonsa. Saksalaiset tekivät Jauhojärven törmäilystä protestin mutta tuomarineuvosto hylkäisi sen. Olisiko Suomi voittanut ilman Jauhojärven kohellusta? Tuskinpa vain.

Jääkiekossa Suomi otti yllätysvoiton 3-1 isäntämaa Venäjästä. Suomen voitto oli maalivahti Tuukka Raskin ansiota ja seurausta siitä, että Venäjän maalivahdiksi oli valittu se huonompi vaihtoehto. - Yllä oleva kuva on napattu juuri Suomen ja Venäjän ottelun aikana.

Suomen mitalitili ei taida enää kisojen loppupäivinä kasvaa. Ellei Heikkisen Matille sitten satu miesten 50 km:llä se "pöljä päivä", jolloin kaikki natsaa kohdalleen.

Suomalaisia poliitikkoja on vieraillut Sotshin kisoissa solkenaan Sauli Niinistöstä ja Jyrki Kataisesta alkaen. Tällä herkellä Sotshissa on ministeri Jan Vapaavuori. Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki matkustaa Sotshiin huomenna. Paavo ottanee myös Sotshiin mukaan sateenkaarilipun, jota hän voi heilutella kisojen päättäjäisissä. Seksuaalivähemmistön edustajia Paavo on luvannut joka tapauksessa kisoissa tapaavansa.

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa takaisin, toivottavasti toipuminen sujuu hyvin!

Anonyymi kirjoitti...

Näin tapauksen olympiahiihdossa TV:stä. Eihän siinä Jauhojärvi törmäillyt kehenkään. Ainoastaan saksalaishiihtäjä tuli takaa Jauhojärven suksille ja uhkasi kaataa tämän ja horjutti jälkitilanteessa myös venäläishiihtäjän tasapainoa.

Ei Jauhojärvellekään ole vielä silmiä kasvanut niskaan, joten hänen oli mahdotonta havaita takaa tullutta saksalaista.

Kukaan ei voi tietää, miten ilman saksalaistörmäilyä hiihto olisi päättynyt.

Lajiin kuuluu, että hiihtäjät pysyvät pystyssä maaliin saakka.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jauhojärvi ei törmännyt "kehenkään", mutta Sami törmäsi saksalaisen suksiin eli ajoi suksillaan saksalaisen suksien päälle. Tämän seurauksena saksalainen menetti tasapainonsa ja kaatui.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa homma, että proffa on paranemaan päin! Kommentti itse bloginkirjoitukseen: En pitäisi Suomen eilistä Karhun kaatoa minään "yllätyvoittona". Tosiasia on, että Venäjän kiekkopojat eivät joukkueena onnistuneet yhdessäkään pelissä, eikä onnistumisiakaan saatu nähdä yhdenkään supertähden toimesta. Viimeisen päälle vaisut kiekkokisat isäntämaan osalta.

Siitä voisin olla ehkä samaa mieltä, että ei olisi Jauhis voittanut, ellei saksalainen olisi kaatunut. Kuitenkin, kuten Anonyymi edellä, tarkoitus olis, että pystyssä pysyttäisiin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tarkoitus myös olisi, ettei kanssakilpailijoiden suksien päälle ajettaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa! kävin viikoittain tarkastamassa tuleeko uutta juttua! Hyvää terveyttä!


ja sitten heti asiaan kho töppäsi
tässä jutussa ja sitten kehtaa vierittää osan syystä valittajan niskaan. ainakin itse luen tämän niin. Miksi valittajan nimi mainitaan nyt?

http://www.kho.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2014/02/korkeimmanhallinto-oikeudenverkkosivuillajulkaisturatkaisuselostekeskeneraisessaasiassa.html

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa kuulla kotiutumisesta! Hyvää ja rauhallista toipumista!

Arvionne Jauhojärven törmäilystä on kuitenkin väärä. Jauhojärvi suksii suoraa linjaa, kun taas sakemanni leikkaa mutkan jälkeen suomalaisen suksille, eli toisin sanoen möhlii itse oman kisansa.

Tämä videonpätkä todistaa kyseessä olevan 100% sakemannin oma moka: http://www.youtube.com/watch?v=DoMdmS_xgNw

Anonyymi kirjoitti...

"Kehtasi vierittää osan syystä valittajan niskaan" - minkäköhän rivin välistä tällainen syyllistäminen ko. tiedotteesta ilmenee? Ja miksi valittajan, käsittääkseni melko tunnetun paikallispoliitikon nimeä ei voisi julkaista kaavavalitusasiassa. Virhe on tapahtunut, mutta sellaista elämä välillä on - KHO julkaisi tiedotteen virheestä, olisiko ollut parempi vaieta?

Anonyymi kirjoitti...

Hieno homma, että juttua taas tulee!

Aamun lehtien mukaan Helsingin hovioikeuden tuomarit ovat tyrmistyneitä, kun virkaiältään vanhin tuomari ei ollutkaan saanut virkaa. Nuori, pätevä ja ahkera oli ohittanut vanhan (ja mahdollisesti laiskan). Toivoa täytyy, ettei omia asioita tarvitsisi koskaan puida suomalaisissa tuomioistuimissa!

Anu Suomela kirjoitti...

Voi kuinka ilahduttavaa nähdä, että blogisti on palannut. Ja taas kuvan valinta ja teksti osoittaa hilpeää huumorintajua!

Päivä pidentyy, valo ja ilo lisääntyy. Ei aikaakaan, kun mustarastaat alkavat huhuilla, ja narsissit tunkea naamaansa valoon!

Anu Suomela

Anonyymi kirjoitti...

Eräs kirjoittaja uskoo, että kun virkaikä jätetään valinnoissa vähemmälle huomiolle, valinta osuu virkamiehistä pätevimpään. Niin minäkin aiemmin luulin omalla alallani (valtion virasto). Valitettavasti käytäntö on osoittanut aivan muuksi. Joskus valitaan pätevin, mutta yhä useammin mukavin. Räikein esimerkki oli, kun esimiesasemaan valittiin nainen, joka ei ollut pätevin vaan sopivin - valitsijan, ukkomiehen, puolisalainen petikaveri.

Anonyymi kirjoitti...

On ehdottoman hyvä, ettei virkaikä ole keskeisin peruste virkamiesten nimityksissä. Jokainen tuntee pitkän virkaiän omaavia, joille kokemus ei ole tuonut viisautta, pikemminkin päinvastoin. Vaarana kuitenkin on, että mennään toiseen ääripäähän, jossa nimityksistä puuttuu avoimet valintakriteerit kokonaan. Tästä syystä turvallisinta olisi, että nimittäjänä olisi useamman henkilön kokoonpano.

Anonyymi kirjoitti...

Virkamiesten valinnat ovat usein törkeää vallan väärinkäyttöä. Jos on oma yksityinen firma ja omat rahat pelissä, siellä valittakoon miten huvittaa, vaikka omistajan poika. - Julkisella puolella virkapaikkojen ja -palkkojen suhmurointi vailla yrittäjän riskejä on törkeätä. Esim. opetus- ja kasvatusaloilla sekä oikeushallinnossa on paljon perattavaa. Siellä sukulaisuus- yms. suhteet painavat härskisti valinnoissa, joissa pitäisi olla selkeät valintakriteerit paperilla.

Kiva huomata, että blogisti on palannut. Jos aika toipuessa käy pitkäksi, niin täällä on hyviä kuunnelmia. Niiden kanssa toipuminen sujuu eikä tarvitse muuta kuin kuunnella:

http://www.youtube.com/watch?v=5Wr5VDsOQqg

(yli 100 erilaista samaa sarjaa; joissakin äänenlaatu on parempi (useampia asettajia))

V12 kirjoitti...

"...Musti ajoi röyhkeästi vimeisessä kaareessa Saksan hiihtäjän eteen, jolloin sakemanni (TIm Tscharke) kaatui ja jäi seitsemänneksi ja Venäjän hiihtäjä Nikita Kriukov menetti myös tasapainonsa. Saksalaiset tekivät Jauhojärven törmäilystä protestin mutta tuomarineuvosto hylkäisi sen. Olisiko Suomi voittanut ilman Jauhojärven kohellusta?..."

Jos tuo edellinen on tulkinta näytön perusteella (videot eri kuvakulmista ko. tapahtuneesta), niin hävettää oikeuslaitoksen puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Tuomareiden riippumattomuuden kannalta on erittäin ongelmallista, jos virkanimitykset tehdään "pätevyyden" perusteella. Pätevyyttä ei ole se, että on samaa mieltä päällikkötuomarin kanssa...

Erastotenes Aleksandrialainen kirjoitti...

Tervehdys,

on mukava nähdä sinun tervehtyneen. Toivottavasti toipuminen sujuu hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa takaisiin kehiin!

Anonyymi kirjoitti...

"Ei venäjällä selviä kännistä"* ainakaan lätkäjengissä. Muutama kuukausi ja Valko-Venäjälle uusiin haasteisiin, jäikö Paavolla tärkeät tapaamiset väliin kun jäi ryyppyj päälle. *Jope Ruonansuu

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa! Kiva kun olet jälleen joukossamme, toivoo Veikko-setä

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Jyrki.
Karjala takaisin, vaikka kämppä kerrallaan. L. H. Hoppu

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Muistutettakoon, että NKP:n silloinen päsihteeri ja Neuvostoliiton poliittinen johtaja Nikita Hrutshev lahjoitti 60 vuotta sitten koko Krimin niemimaan Ukrainen Neuvotasavalalle!

Ukrainan ei siis tarvinnut taistella Krimistä "kämppä kerrallaan".