keskiviikko 28. toukokuuta 2014

847. Antti Rinteestä uusi valtiovarainministeri

Asiasta toiseen: Toveri Lukashenko suunnittelee nyt maaorjuuden palauttamista V-Venäjälle...

1. Nyt ne "porukat" eli demareiden puoluehallitus ja puoluevaltuusto, ovat sitten päättäneet, mikä SDP:n uudesta puheenjohtajasta Antti Rinteestä tulee isona: Hänet istutetaan valtiovarainministeriksi. Kuuleman mukaan Rinne ei itse olisi tahtonut tuolle paikalle, vaan olisi ryhtynyt mieluummin uudeksi Lauri Ihalaiseksi, siis työministeriksi.

2. Työministerin tehtävä olisi sopinut paremmin Rinteelle, sillä hänhän on kailottanut jo ennen puheenjohtajaksi tuloaan suureen ääneen, että ihmisille pitää löytyä työtä ja sitä varten valtion tulee ryhtyä elvyttämään ja käyttämään omaisuutensa myynnistä saatavia tuloja taloutta elvyttäviin toimiin. 

3. Antti Rinteen olisi pitänyt kuitenkin syrjäyttää työministerin pallilta Lauri Ihalainen, jota jotkut - ainakin useat demarit - pitävät (jostakin syystä) demareiden parhaana ministerinä. Miten niin paras? Juuri Ihalaisen ministerikaudellahan työttömyys, varsinkin nuorisotyöttömyys, on lähtenyt reippaaseen kasvuun. Siis, mitä huonommin ministeriön johdossa olevat asiat menevät, sitä parempi ministeri.

4. Millä eväillä Antti Rinne voisi hoitaa pätevällä tavalla ja vähintään yhtä hyvin valtiovarainimisterin postia kuin edeltäjänsä Jutta Urpilainen? Tätä on vaikea ymmärtää, koska Rinteellä ei ole (edes) kansanedustajan kokemusta. Ilmeistä on, että Rinne tulee olemaan paljolti ministeriönsä virkamiesten tuen ja viisauden varassa.

5.  Lisää ihmettelyn aihetta tarjoaa tieto, jonka mukaan tuleva ministeri Antti Rinne on valinnut uudeksi valtiosihteerikseen Raimo Luoman. Kuka tämä Luoma sitten on? Hän ei ole virkamies eikä liioin yliopistotutkija tai ekonomisti, vaan - yllätys yllätys - vaan kilpailuoikeuteen keskittynyt asianajaja! Aikaisemmin Luoma on tosin toiminut työ- ja elinkeinoministeriössä mm. ylijohtajana, mutta hänellä ei taida olla kokemusta VVM:n toimialaan kuuluvista asioista. Johtuisiko Luoman valinta valtiosihteeriksi siitä, että Rinne on itsekin juristi - ei kuitenkaan varatuomari - joka on toiminut nuoruudessaan asianajapuolella, ei kuitenkaan asianajajana? Rinne on toiminut aikoinaan lyhyen ajan myös nykyisen asuinkuntansa eli Mäntsälän lakimiehenä. Mäntsälä mielessäin  -motolla ryhdytään siis valtakunnassa ensi viikolla hoitelemaan demareiden juristikaksikon johdolla valtion rempallaan olevia finanssi- ja työllisyysasioita.

6. Viime sunnuntain EU-vaalien piti olla näytön paikka Antti Rinteen puheenjohtajakauden alulle, mutta nuo vaalit menivät demareilta pahemman keran pieleen. SDP:n ääniosuus laski 4-5 prosenttiyksikköä vuoden 2009 vaaleista ja tuloksena oli puolueiden välisessä kisassa neljäs tila. Siis mahdollisimman huono tulos SDP:lle ja sen uudelle puheenjohtajalle.

7. Porukoiden valintaa tuskin voidaan pitää viisaana eikä demareita ole syytä liiemmin onnitella Rinteen ministeripaikasta. Tilanne Suomessa on nyt sellainen, että valtiontalous velkaantuu entisestään eikä työllisyys osoita paranemisen merkkejä, Rinteen vaatimaan elvytykseen ei ole suuria mahdollisuuksia. Mitä Antti Rinne voisi tehdä asiantilan korjaamiseksi hallituksessa? Miten Suomen ministeri otetaan vastaan EU:ssa? Ei hyvältä vaikuta. Uudeksi ministeriksi olisi pitänyt valita joku todellinen asiantuntija vaikkapa demareiden eduskuntaryhmän ulkopuolelta. SDP:n ryhmässä tuollaisia asiantuntijoita ei nimittäin valitettavasti ole. 

8. Demarit ja Antti Rinne olisivat tehneet viisaasti, jos Rinne olisi jäänyt kokonaan hallituksen ulkopuolelle ja keskittynyt SDP:n kannatuksen kasvattamiseen.

40 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kv-järjestöissä on ammattikunta joka hengittää kansainvälisyyttä, nimittäin simultaanitulkit, yksi heistä on pyrkimässä kokoomuksen johtajaksi. Eri asia on ymmärtää kansan paikallista luonnetta, eikä sitä voi vaihtaa.

Suomi on pulassa.

Anonyymi kirjoitti...

Vaarallista leikkiä. Ammattiyhdistysliike on suurimpia syyllisiä Suomen olemattomaan kilpailukykyyn ja nyt ammattiyhdistysliikkeen äänitorvi on valtiovarainministerinä. Mitähän tästä tulee?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

"Ymmärtää kansan paikallista luonnetta"?

Jos vain tuo olisi kriteerinä puolueen puheenjohtajaksi pääsylle, niin Suomessa olsi varmaan satojatuhansia hyviä ehdokkaita jokaisen puolueen puheenjohtajaksi. Omasta ja oman porukan mielestä ainakin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Nyt kun Jutta Urpilainen on juuri potkittu pois puolueensa puheenjohtajan pallilta ja valtiovarainministeriön johdosta, on demareissa ja muuallakin alkanut "kuiskuttelu" siitä, mihin "huippuvirkaan" Jutta pitäisi saada!

Voihan helvetti, millaista typeryyttä!

Jokaiselle tehtävässään epäonnstujille aletaan etisiä kiihkeästi vain yhä vain "korkeampia tehtäviä! Siis: mitä enemmän ja miten korkeammassa hommassa mokaat, sitä paremmat ovat mahdollisuutesi "todelliseen huipputehtävään"!

Ilmankos Suomi on luisumassa Kreikan tielle - Kyproksen tiellähän olemme jo. Niin, ja ilmankos demareiden gallup-kannatus onkin nyt 12 prosentin tasolla.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä Jyrki edellä, sitä Jutta perässä.

Suomenkieliselle kelpaa asiahoitajaksi kuka hyvänsä kunhan puhuu paljon eri kielillä, suomenruotsalaisille vain toinen ruotsinkielinen.

Anonyymi kirjoitti...

Mitähän kieltä tai kieliä tämä uusi ministeeri puhuu ja paapattaa parhaiten? Sen kehonkieli ei ainaskaan paljoa lupaile.

Anonyymi kirjoitti...

Kansanedustajaksi noussut Mika Raatikainen (ps)antaa kyytiä poliisijohdolle kuvaamalla niitä aaseiksi. Muuten meni nappiin, mutta aasilla on aivot ja ne on kovia tekemään töitä. Raatikaisella taitaa olla "ässä hihassa".

Anonyymi kirjoitti...

Aasit ei kyllä tiettävästi tee itsekseen töitä, jollei niitä pakoteta siihen. Aasi on tyhmyyden symboli.

Tämä Raatikaknen, jok ei liene sukua Erkki tai kaisa R:lle, ei edes Raatikaisen Vodelle, oli kaksi vuotta Jordaniassa jossakin hemmetin turvahommissa ja sieltä se toi mukanaan Suomeen libanolilaisen naisen, jonka kanssa se on nyt aviossa. Siinä tärkeimmät Raatikaisen ansiot. Vissiin seuraavaan eduskuntaan saadan jo viisi (5) konstaapelia Hgin polliisilaitokselta?

Anonyymi kirjoitti...

Eihän poliisijohtokaan tee töitä, ellei niitä siihen pakoteta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Onko Jussi Halla-aho liian rasistinen?

Financial Timesin mukaan brittiläiset konservatiivit (ECR), johon persut haluaisivat liittyä EU-parlamentissa, hylkivät perussuomalaisten uutta euroedustajaa Jussi Halla-ahoa, ryhmäänsä, koska Jussia pidetään liian rasistisena maltillisten konservatiivien ryhmään.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan tuo todella varsin noloa persuille, Timo Soinille ja Halla-aholle, siis tuo FT:n kirjoitus, josa Halla-ahoa epäillään "liian rasistiseksi". FT viittaa kirjoituksessaan Halla-ahon samaan rikostuomioon, jonka viimeksi KKO vahvisti 2012 Halla-aholle vihapuheesta ja uskonrauhan rikkomisesta.

Unknown kirjoitti...

Kannattaa todella huomata miten huonosti SDP:tä johdetaan ja miten huonosti puolueen asiat ovat. Johtaminen ei tässä tarkoita puheenjohtajan toimenpiteitä vaan koko kulttuuria puolueessa. Rinteellä tuskin oli edes muuta mahdollisuutta kuin ottaa valtiovarainministerin pesti, sillä kukaan ei olisi halunnut vaihtaa ministerinpaikkaansa toiseen hänen vuokseen. Eikä Heinäluoma siirtyä pois puhemiehen paikalta; hänhän vähän aikaa sitten ilmoitti, että viihtyy puhemiehenä erittäin hyvin.

Puolueen kulttuurin surkeus paljastuu erityisen hyvin kun verrataan sitä kokoomukseen. Tästä antaa hyvän esimerkin Arja Alhon purkaus Ylen aamulähetyksessä. Alho arvosteli puoluesihteereitä, ja erityisesti keskustelussa mukana ollutta Jungneria:

http://yle.fi/uutiset/kokenut_demarivaikuttaja_arvostelee_puoluettaan_-_jarkyttavaa/7266727

SDP on tällä hetkellä niin hajanainen, siltä puuttuu hyvän johtamisen kulttuuri, ja johtavat poliitikot ovat riidoissa keskenään, että Rinteellä ei ole mitään mahdollisuuksia saada rivejä kuntoon alle vuodessa. Ja aivan erityisen suuri on ero parhaiten johdettuun puolueeseen eli kokoomukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Höpöksi menee Suomen hommat lopullisesti jos FT:n opeilla toimitaan Suomessa. Halla-ahon kanssa samaa mieltä oli 80.000 suomalaista eli maahanmuuttoa koskevasta mielipiteestä (ei rasismista) saatiin vaaleissa selvä tuki. On se kumma, ettei asiasta saa keskustella ilman, että muuttuu rasistiksi! Näin tapahtuu vain Suomessa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

FT:n jutussa ei ole toki kysymys mistään "Suomessa toimimisesta", vaan siitä, että brittiläinen konservatiivinen EU-ryhmä, johon perussuomalaiset haluaisivat parlamentissa liittyä, ei halua persuja kumppanikseen FT:n mukaan siksi, että Jussi Halla-aho on tuomittu rangaistuksen rasistisista rikoksista.
ECR ei halua leimautua tai samaistua Halla-ahon edustamaan muukalaisvihamielisyyteen.

Sillä, kuinka suuri porukka Suomessa äänesti Halla-ahoa, ei siis ole ECR:lle merkitystä.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, kyllä Suomessa saa keskustella vapaasti ihan mistä tahansa ja ihannoida Halla-ahoa ja hänen oppejaan, mutta kokonaan toinen asia on, että muiden maiden EU-vastaisten puolueiden ei tarvitse hyväksyä Halla-ahon edustamaa maahanmuuttoa vastustavaa linjaa.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi jotkut haluavat neuvoa demareita tai ilmaista huolensa heistä? Antaa puolueen pienetä vaan ihan rauhassa. Kas kun ei surra SKP:n pienuutta. Pysykööt poissa.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, kun varoitettiin Ammattiyhdistysliikkeen vaarallisuudesta. Pois SAK, STTK ja Akava. Vaarallista peliä.

Anonyymi kirjoitti...

Kataista voisi hyvällä syyllä tituleerata ”Herra 47”; ministerivuosien tulos kansantalouden numeroiden valossa 47 miljardia euroa velkaa. Sissos saatana – Rinne ei taatusti pysty samaan!

Anonyymi kirjoitti...

Antti Rinteen ministerikausi jää niin lyhyeksi - vain 2-3 kuukauden pituiseksi - ettei sinä aikana montaa miljardia uutta velkaa keritä ottaa!

Toipila kirjoitti...

Jussi Halla-aho teki emämokan, kun ei ottanut oikeusavustajaa, kun hän sai syytteet.

Pätevä asianjaja olisi helpostikin kaatanut melko heppoiset syytteet, mutta nyt Halla-aho sai tuomiot täysin omaa tyhmyyttään.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Toipilakin syyllistyy maallikoille tyypilliseen perusvirheeseen eli oikeudenkäyntiavustajan käytön yliarvostukseen.

Vaikka Halla-aholla olisi ollut avustajana itse Kari Uoti, tai joku muu vastaava "paholaisen asianajaja", hän ei olisi välttynyt rasistirikoksistaan rangaistukselta. Sitä paitsi muistelen, että Halla-aholla olisi ollut avustaja KKO:ssa.

Toipila kirjoitti...

Mä ainakin pyytäisin Jyrki Virolaista taikka hänen suosittelemmansa juristia itseäni avustamaan, jos ikinä joutuisin syytteeseen jostakin.

Silloin tulisi pro&contra -seikat käytyä läpi oikeaoppisesti.

Yksin se Halla-aho hortoili läpi kaikki oikeusasteet. Vain tyhmä antaa tällaiset valttikortit ja tasoitukset syyttäjälle ja koko systeemille.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tiedoksi maallikoille, että nykyisin avustajan tulee olla asianajaja tai erityisen luvan ao. lautakunnalta oikeudenkäyntiasiamieheksi saanut lakimies.

Halla-aho ositti ilman avustajaa oikeutta käydessään lähinnä vain "rohkeutta" ja juristien halveksuntaa. Hän oli omasta mielestään niin fiksu äijä, ettei tarvinnut avustajaa. Mutta kuten sanottu, kukaan avustaja ei olisi voinut pelastaa häntä langettavalta rikostuomiolta. Senkin Halla-aho toki ymmärsi ja se oli osasyy, ettei hän edes hankkinut avustajaa.

Näillä perussuomalaisilla on yleensä muutenkin aina aimo annos jonkinlaista uhrimotiivia toimissaan. eli he heittäytyvät myös väärin toimiessaan marttyyreiksi á la Timo Soini ja kailottavat sitten suureen ääneen, että "katsokaa nyt helvetissä ihmiset, miten epäoikeudenmukaisesti meitä - persuja ja totuudenpuhujia - kohdellaan"!

Tällä tavalla toimiessaan ne toivovat, että kansasta ainakin tyhmimmät kanssaihmiset voisivat antaa äänensä heille.

Anonyymi kirjoitti...

Blogistin luoma "porukka" sana voitaisiin ottaa käyttöön myös lainsäädännössä ja korvata sillä kulunut ja vanhentunut "yksissä tuumin" kailotus. Jos siis A ja B ovat porukassa päättäneet anastaa C:ltä rahaa, A ja B tulisi tuomita "porukassa tehdystä anastuksesta".

Anonyymi kirjoitti...

Ei ihmisen tarvitse olla tyhmä antaakseen äänensä perussuomalaisille. Mitä hiton ruudinkeksijöitä Alexander Stubb, Paavo Väyrynen ym. ovat? Heillä ei ole mitään järkevää sanottavaa asioiden kehittämiseksi. Halla-ahon tuomiosta sen verran, että siinä oli kysymys pelkästään sananvapauden laajuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Riksun vankilassa tapahtuneen henkirikoksen tutkinnan tässä vaiheessa on selvitetty yksi asia: vankilahenkilökunta on toiminut asianmukaisesti. Niinpä niin.

Anonyymi kirjoitti...

Rinteen hallituksessa pysymisen kynnyskysymys, ay-jäsenmaksun verovähennysoikeutta ei saa poistaa, muuten yhteiskuntarauha järkkyy.
Se on pienestä kiinni.

Pera kirjoitti...

All right. Blogisti on viimeinkin virittynyt ottamaan kantaa työttömyydestä päättävien ministerien asioihin.

Tuosta sitten päädytään työttömien elämää sääteleviin lakeihin, niin olisin ikionnellinne, jos blogisti ryhtyisi ottamaan kantaa ja kenties omakohtaisesti lukemaan työttömiä sääteleviä lakeja siten, että onko niin, että työttömyysturvalait pakottavat työttömiä jopa "pakkotyöhön" lakisääteisen työttömyysturvansa menetyksen uhalla.

Anonyymi kirjoitti...

Yrittäjät (työnantajat) ovat aina saaneet vähentää verotuksessa jäsenmaksunsa työnantajaliittoilleen. Työntekijän oikeus jäsenmaksunsa vähentämiseen taisi tulla voimaan vasta 1960-luvulla.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin ihmettelen sitä että Lauri Ihalaisen ministeriaikana työttömyys on jarkuvasti lisääntynyt, esim. helmikuussa oli 33 000 työtöntä enemmän kuin viime vuonna. Kuitenkin Ihalainen on mukamas hallituksen pätevin ja pidetyin ministeri, joka on hoitanut tehtävänsä erinomaisesti? Mihin tämä perustuu?

Samaten Kataista kehutaan, ja miehelle haetaan nyt huippuvirkaa EU:sta, vaikka suomi ajautui syöksykierteeseen hänen johdollaan. Onko tosiaan niin että mitä huonommin hoidat hommasi niin sitä vuolaammin sinut palkitaan? Tämähän on huomattavissa yritysmaailmassakin (mm. Elop ja Finnairin johto). Vai ollaanko tässä nimenomaan ottamassa oppia sieltä suunnalta?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Se hömpsytys ja vatkaaminen, jota olen jo 5-6 vuoden viimeksi kuluneen vuoden aikana inhoten seurannut, jatkuu yhä vain edelleen. Nimittäin koskien Teemu Selänteen uran jatkumista.

Nyt nimittäin "Putinin mies" eli Jokereiden Rothenberg kertoo I-S:ssa, että Teemu Selänteen (43) ura, jonka piti päättyä jo monta vuotta sitten, voikin jatkua "vielä ensi kaudella", nyt Jokereissa.

Voihan pentele! Masentavaa!

Tietenkin Teemu pelaa myös ensi kevään MM-kisoissa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Dosentti Johan Bäckman karkotettiin!
Joo, mutta nyt vasta Moldovasta.

Anonyymi kirjoitti...

"Porukoiden valintaa tuskin voidaan pitää viisaana eikä demareita ole syytä liiemmin onnitella Rinteen ministeripaikasta."

Lähtökohtakohtanut nyt demokratiassa on, että ministeri ei ole asiantuntija - se on inisteriön virkamiesten tehtävä - vaan luottamusmies, joka edustaa valitsijoidensa, tässä tapauksessa demarien johtoportaan tahtoa. Kun puoluekoouksessa Rinteen linja voitti Urpelaisen linjan, on luonnollista, että tämä ottaa hallituksessa demarien ykköspaikan, vaikka se tapahtuikin pienen "venkoilun" jälkeen.

Sitten vaan demareille luu kurkkuun minihallitusneuvotteluissa, ennenaikaiset vaalit ja niiden seurauksena porvarihallitus, joka rusikoi ay-liikkeen. Kyllä tuollaisen "korpivaelluksen" jälkeen demari kannatus palaa entiselle tasolle.

Mutta kieltämättä demareilta puuttuu visio: mitä on vasemmistolaisuus 2000-luvulla, kun hyvinvointivaltio on saavutettu ja pikemminkin on kyse sen asteettaisesta purkamisesta. Tarvittaisiin Forssan ohjelma 2014.

Anonyymi kirjoitti...

Teemusta tulee tätä menoa lätkän the Rolling Stone(s)!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä nyt pitää Suomen valtion puuttua asiaan, ei eritoten akateemisten ansioidensa johdosta suuresti arvostettua dosenttiamme voi näin kohdella, hänhän ajaa pyyteettömästi ihmisoikeuksia maailmalla ja on tunnetuimpia oikeustieteen asiantuntijoitamme naapurimaassa. Missä on tieteen vapaus?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Hm, ehkä nykyoloissa ministereiltäkin voisi edellyttää sentään jonkinasteista asiantuntemusta!

No, onhan Ihalaisen Latekin koulutukseltaan "vain" kirvesmies ja johtaa nyt työministeriötä. Paha vain, että työttömyys ei alene vaan pahenee. Mutta Ihalaisen suosio sen kun vain kasvaa!

Anonyymi kirjoitti...

Antti Rinne ei saanut kutsua tämän viikonvaihteen Bilderberg-ryhmän kokoukseen Kööpenhaminassa. Mistä tämä kertoo, eikö Anaan "piireissä" oikein luoteta?

Anonyymi kirjoitti...


Mitä arvaisi sanoa kun Antti Rinne vielä räpyttelee perhosensiipiään ? Pianhan ne kohmettuvat pääministeri Vapaavuoren tietäessä mitä tehdä: pelastakaa edes rikkaat. Ja Rinteelle henkilökohtaisesti: liity rintamaan!

Vapaavuoren (Stadigh,Eloranta muut neuvokkaansa) Kasvupolitiikka on Private Equity aktiviteettia. Kasvuyritys ostaa toiset markkinoilta ja keskittyy entistäkin pontevammin omistajaintressin edistämiseen.Ostettavaville raha kelpaa.Kasvuyritys sitten saneeraa huseeraa ja alistuu paitsi osinkoulostajaksi myös velkaantujaksi eli korontuottajaksi saamamiehille.

Ja muuta sälää jota maailmassa voitokkaasti tehdään ja toista kuin yliopistoissa tentitään.

Kaverithan ovat kaapanneet paitsi henkishengellisen hegemonian, niin myös ainoat real money säästöt eli eläkerahastot. Ne Rinteen pitäisi ottaa takaisin palkansaajille. Sitäkin kipeämmin kun pankit ovat jumiintumassa.

Osuuspankkien hätä parahti jo ilmoille ja se on ottamassa rahaa sisään eikä panemassa sellaista kiertoon ja lisäämään kuten yhteiskuntasopimus on edellyttänyt. Osuuspankit pyytävät sisään 3,5 prosentilla Tuotto-osuuksia parantamaan vakavaraisuuttaan. Se on ehto jotta antolainausta ei tarvitsisi tykkänään sammuttaa tai peräti ruveta keräämään ulkona olevia lainoja takaisin. Ja viime kädessä tämä omistajilta pyydettävä Tuotto-osuus omapääoma on tappiopuskurin vahventamista. Puskurin puskurointia tarvitaan muun finanssiyhteisön luottamuksen säilyttämiseksi.

Koko Suomea valjastetaan pankkien takia AAA kuristukseen alhaisesta valtionvelasta huolimatta jotta pankien implisiittinen takaaja valtio vakuuttaisi olevansa rahapiirin turvana ja jotta pankit saisivat interbankmarkkinoilta liki-ilmaista täytettä bondiensa ja CP:ittensä rullamiseen eräpäivästä seuraavaan. Siis ottolainaukseensa koti- ja ulkomailta.

Sanon vain että pankit on pantava lainaamaan jokaiselle perhe ja pien ja isolle firmalle niiden edetessä. Mutta ei olemassaolevien firmojen ostamisiin ja lahtaamisiin Kasvufirman omistajien lähipiiriläis intresanttikaveriston koronsaajien muun Vapaavuoriporukan hyväksi. (Stubb ja Risikko jäisivät derivaattoina puheenjohtajina/pääministereinä vapaaotteisen ja määrätietoisen rikkaistopolitiikan alle -ja hyväksyjiksi.)

Pankit kykenevät ja ovat painostettavatkin lainaamaan -hyvän maksuvälitysmonopolinsa (kortit) tuottaessa. Niistä olisi dynaamisiksi yrityslainottajiksi pankkilakien EUtiukentumisesta huolimatta, jos niillä on selkeä näköala arvopaperistaa uuslainoituksena työeläkeyhtiöihin, ja edelleen vaikka EKP:hen.

Uusluotot ovat edelleen myytävää likvidiä eli rahavoimaista valuuttaa maailmalla ja kotona vahvistaa firmojamme ja perustaa uusia. Se että työeläkerahastot eivät kasva eläkemenojen noustua, ei estä tätä Rinteelle kipuamista. Rahaa voidaan palauttaa pikkuhiljaa globaalista finanssipyörityksestä kotimaiseen reaaliseen elinkeino ja infra ja kulttuuripanostuksiin.Kultuuripanostusten osalta korkoa ihan halusta maksaisi Koneen Säätiö ja Kulttuurirahastokin kumppaneina jos kuka sivistynyt heille luennoisi maailman uudesta laidasta eli laidattomuudesta.

Ja arvopaperistetut -pankin kautta Ilmarisen/Varman kautta yleisölle eli sijoituskykyisille ja säästömahdollisuuksia kaipaaville kansalaisille ohjattaville obligaatioille olisi vahva kysyntä herautettavissa hetkessä. Ja jos vielä vahva turva aivan eli Hakaniemi asian puolesta liputtaisi! Toimitsijat kautta maan, liityttekö pikku rahastajiin vai kansakunnan tulevaisuuteen ? Mitä tähän lyhykäiseen kirjoitelmaan tulee, tämä on asiaa eikä hupia.Jukka Sjöstedt

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi: Koulujen päätös melko rauhallinen - alkoholia hävitettiin 1 980 litraa.

Kylläpä onkin mennyt touhu rauhalliseksi!

Anonyymi kirjoitti...

Perussuomalaiset ovat EU-parlamentissa juuri äsken liittyneet Englannin konservatiivien ryhmään. Tämä se nyt vielä puuttui: ovat siellä tukemassa Englannin vaatimia uusia etuisuuksia, joista me muut sitten maksaisimme heidänkin osuutensa! Näitä käsittämättömiä lusmuilijoiden miljardipoikkeuksia on jo nyt, ja nyt sitten Suomen persutkin alkavat pelata englantilaisten uusien välistävetojen pussiin.