sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

959. Monikulttuurisuus Olli Immosen ajattelussa

                                             Voitto tulee olemaan meidän

1.  Perussuomalaisten toisen kauden kansanedustaja Olli Immonen (29) kirjoitti perjantaina Facebookissa englannin kielellä haaveilevansa "vahvasta ja urheasta kansakunnasta, joka voittaa tämän painajaisen, jota kutsutaan  monikulttuurisuudeksi". 

2. Immonen jatkaa: "Tämä ruma kupla, jossa vihollisemme elävät, poksahtaa pian miljooniksi pikku palasiksi. Elämämme ovat kietoutuneet todella ankarassa ajassa. Nämä ovat ne päivät, jotka lopullisesti jättävät jäljen kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on vahva usko kanssataistelijoihini. Me taistelemme loppuun asti kotimaamme ja yhden todellisen suomalaisen kansakunnan puolesta. Voitto tulee olemaan meidän".

3. Immosen kirjoitus ilmestyi Facebookin pikkutunneilla eli lauantain vastaisena yönä. Tämän vuoksi voisi ajatella, että ko. mahtipontiset ja onttouttaan kumisevat ajatukset ovat syntyneet perjantaipullon nauttimisen ja sen jälkeen jatkuneen juhlinnan tuloksena. Kun kirjoittaja kuitenkin kuuluu kansakunnan valioihin, eli valtiopäivämiehiin, on syytä uskoa, että kirjoitus on tarkoitettu vakavasti otettavaksi.

4. Olli Immosen kirjoitus on herättänyt kannanottoja puolesta ja vielä enemmän vastaan. Opposition edustajat tuntuvat tarttuneen Immosen heittämään täkyyn ja rusikoivat Immosta oikein olan takaa. Vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Krista Mikkonen twiittaa, että  "jos joku nuori kirjoittaisi kuin Immonen, hänet ohjattaisiin ammattiauttajan luo". Toisen vihreän kansanedustajan Ozan Yanarin mukaan "on vakava asia, että hallituspuolueen kansanedustaja vijelee tällaista vihaa lietsovaa retoriikkaa". Sosiaalisessa mediassa on vaadittu, että Olli Immonen erotettaisiin persujen eduskuntaryhmästä.

5. Persujen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho yrittää toppuutella ihmisten mieliä toteamalla lakoinisesti, että  tapauksessa on kyse vain  kansanedustajan yksityisajattelusta. Samalla tavalla Terho kommentoi jokin aika sitten myös Olli Immosen edellistä "tempausta" eli tämän osallistumista kesäkuussa kenraalikuvernööri Nikolai Bobrikovin murhanneelle Eugen Schaumanille järjestettyyn muistotilaisuuteen Porvoossa uusnatsien kanssa. Olli Immonen julkaisi FB:ssa kuvan kansallissosialistisesta ryhmästä (Suomen Vastarintaliike), joka poseeraa Immosen johdolla sanotusssa Schaumanin muistotilaisuudessa (katso kuva yllä). Myöhemmin Sampo Terho kävi Immosen kanssa "keskustelun" ko. tilaisuuden johdosta.

6. Hallituksen nokkamiehet eli Juha Sipilä, Timo Soini ja Alexander Stubb  ovat parhaillaan lomalla eikä heitä ole tavoitettu lausuntoa varten. Alex Stubb otti kuitenkin Twitterissä lyhyesti kantaa tapaukseen toteamalla, että "monikulttuurisuus on rikkaus". "Ei mulla muuta", päätti Stubb kommenttinsa.

7. Myöskään Olli Immosta ei ole tavoitettu, mutta Facebookissa hän vastasi saamaansa arvosteluun toteamalla, että "en peräänny tuumaakaan kansallismielisen Suomen puolustamisen linjaltani".  Timo Soini lusmuilee tapansa mukaan, mutta lausahtanee huomenna jotakin ympäripyöreää Immosen kirjoituksesta. 

8. Julkisuuspeli tapauksen johdosta näyttää, ainakin näennäisesti, kovenevan, vaikka Immosen lausahduksessa onkin kyse sinänsä varsin tyypillisestä kesäisestä ja lomakauden asiasta. Poliitikot tietävät, että kesällä typerätkin kannanotot herättävät mielenkiintoa ja juuri siksi niitä heitelläään ilmoille ihmisten ihmeteltäviksi. Pääasia on, että poliitikoista puhutaan, merkitystä ei ole sillä, puhutaanko hyvää vai pahaa.

9.  Ex-ulkoministeri Erkki Tuomioja on, aivan odotetusti tietenkin, heittänyt myös tähän soppaan oman lusikkansa. Tuomiojaa näyttää kaivelevan yhä ulkoministerin salkun menettäminen ja sen uskominen uudessa hallituksessa Timo Soinille. Tuomioja yrittääkin vierittää vastuuta Immosen kirjoituksesta osin Timo Soinille. Hän kummastelee Soinin radiohiljaisuutta tapauksessa. Tuomiojan mukaan Timo Soini voi näköjään Suomessa olla vastaamatta Olli Immosen ja hänen natsihenkisten kavereittensa puheisiin ja esiintymisiin, mutta Suomen ulkoministerinä hän ei ulkomailla selviä tästä "huulilla".

10. Myös vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö on puuttunut asiaan kysymällä, "miten kansanedustajan julkinen unelmointi vallankumouksesta ja taistelusta on yksityistä", kuten Sampo Terho on todennut. Terhon on arvostelun jälkeen ollut pakko sanoa, että hän keskustelee - jälleen kerran - Olli Immosen kanssa ja luvata, että Immosen kirjoitusta puidaan kesätauon jälkeen myös persujen eduskuntaryhmässä. Terhon mukaan kirjoitus saattaa aiheuttaa myös seuraamuksia Immoselle.

11. Kuten sanottu, Olli Immosen kirjoitus on tyypillinen kesäinen, myrsky vesilasissa kaltainen ilmiö, johon media todellisten juttujen puutteen takia varsin hanakasti tarttuu ja jonka ansiosta myös muut poliitikot pääsevät  kesälaitumiltaan ääneen ja jyrisemään "tuomioitaan".  Todennäköistä on, että perujen eduskuntaryhmä erottaa Olli Immosen määräajaksi - luultavasti kolmeksi kuukaudeksi - ryhmän jäsenyydestä. Tämän jälkeen valtakunnassa onkin sitten kaikki taas vähän aikaa oikein hyvin!

12. Olli Immonen oli vuonna 2011 valitun eduskunnan nuorin kansanedustaja. Hän valmistui 2008 turvallisuusvalvojaksi ja suoritti vartijan tutkinnon. Ennen kansanedustajaksi tuloaan Immonen työskenteli Securitaksen palveluksessa. Immonen kuuluu perussuomalaisissa ns. halla-aholaisiin. Hän on yksi nuivan manifestin 13 allekirjoittajista, joihin kuuluvat myös Jussi Halla-aho, Maria Lohela, Vesa-Matti Saarakkala, Juho Eerola ja persujen nykyinen puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo. Immonen valittiin 2013 Suomen Sisun puheenjohtajaksi. Immonen on kertonut ihailevansa edesmennyttä itävaltalaispoliitikko Jörg Haideria (1950-2008), joka tunnettiin kansallismielisestä politiikastaan.

13. Onko Olli Immosesta tulossa mielipiteiltään Suomen Breivik? Pekka Vennamo totesi tänään Facebookissa, että Immonen muistuttaa, ei vain mielipiteiltään, vaan myös ulkonäöltään aika paljon Anders Brevikia. Immonen on kasvattanut samanlaisen leukaparran, jollainen oli myös Breivikillä. Hän julkaisi oman kansallismielisen ohjelmansa, joka muistuttaa Breivikin manifestiä, neljä vuotta Breivikin hirmutekojen jälkeen.

48 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Edellinen lomaviikko menikin Soinin ja Persujen surkuhupaisille Kreikka-kiemuroille naureskellessa. Ja nyt sitten tämä teollisuusvartija ja kansanedustaja Immosen uusnatsimylväys. Seuraavat kaksi viikkoa tulevat olemaan perin juurin nauruhermoja kutkuttelevaa aikaa. Komiikka huipentuu Persujen puoluekokoukseen Turussa.

Anonyymi kirjoitti...

Vasta nyt, kun mediassa on ihmetelty joukolla Juha Sipilän ja Timo Soinin vaikenemistä Olli Immosen kirjoituksen johdosta, Juha Sipilä on tullut julkisuuteen. Hän twiittaa, ettei voi hyväksyä Immosen kirjoituksia.

Pekka Vennamo puolestaan on verrannut Olli Immosen "julistusta" Norjan joukkosurmaajan Anders Reivikin manifestiin.

Immosen kirjoitus on herättänyt paheksuntaa Ruotsissa. Esim. tietotoimisto TT toteaa, miten perussuomalaiset "kylvää vihapuhetta".

Anonyymi kirjoitti...

Pekka Vennamo tänään Facebookissa:

Immosen teksti on kuin lyhennelmä Breivikin manifestin aatesisällöstä ja vastaus Breivikin haasteeseen käydä taisteluun monikultuurisuutta vastaan.

Immonen ja Breivik ovat silmiinpistävän samannäköisiä ja Immonen on kasvattanut itselleen Breivik-leukaparran.
Immonen julkaisi tekstinsä Breivikin neljä vuotta sitten tekemän terrori-iskun vuosipäivänä.
---
Todella hyviä havaintoja Pekalta!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho puolustaa "opetuslastaan" Olli Immosta Facebookissa. Halla-aho kirjoittaa, että "minäkin pidän monikultturismia rumana kuplana". Halla-aho kummastelee, että uutiskynnyksen yhä uudelleen ylittää se, että perussuomalaisissa vastustetaan monikulttuurisuutta

Oinomaos kirjoitti...

"Monikulttuurisuus" tässä tarkoittaa islamisaatiota ja sen vastustaminen näin suomalaisena on ihanaa, luonnollista ja väistämätöntä. Valtamedia ja opposition edustajat mielellään nyt tarttuvat kaikkeen, mitä PerSut tekevät tai jättävät tekemättä. Siitä tämäkin tapaus on oivallinen esimerkki.

Vertailun vuoksi kun pari vuotta sitten Mellunmäen imaami Bahmanpour vaati homoille kuolemantuomiota, ohjelmassa mukana ollut Tarja Filatov (sd) vain naureskeli eikä kukaan ollut vaatimassa selitystä demarien silloiselta puheenjohtajalta Jutta Urpilaiselta.

Tulkitsen Immosen kirjoituksen pikemminkin haasteena avoimempaan keskusteluun haittamaahanmuutosta, erityisesti "monikulttuurisuudesta". Ongelmia on, eikä niitä mitenkään pysty ratkaisemaan jos vastaukseksi saa iänikuisia rasisti-fasisti-natsi-reiviik -tyylisiä syytöksiä.

En usko, että Immoselle tästä tulee minkäänlaisia sanktioita. Pitää muistaa, että paljon on vettä virrannut Vantaanjoessa Halla-ahon näytösoikeudenkäyntien jälkeen. Pitää muistaa sekin, että olemme Suomessa, emme Ruotsissa missä aito demokratia ja sananvapaus ovat pelkkä muisto vain.

Anonyymi kirjoitti...

Erkki Tuomioja lisää vettä myllyyn:

"Hallituksessa järjestäytynyt rasistinen siipi".

Anonyymi kirjoitti...

Pitää muistaa.

Pitää myös muistaa, että Timo Soini ja persut valituttivat eduskunnan uudeksi puhemieheksi monikulttuurisuutta ja maahanmuuttoa vastustavan sekä islamin vastaista vihapuhetta esitäneen, nuivan manifestin 2010 niin ikään allekirjoittaneen kansanedustaja Maria Lohelan.

Anonyymi kirjoitti...

Immonen ja Halla-aho - suomen patriootit - molemmat puolustusvoimien palveluksessa nolla päivää. Ei mulla muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Maailma on aivan liian vaarallinen paikka elää – ei niiden ihmisten vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan ihmisten, jotka seisovat vieressä ja antavat sen tapahtua.

-Albert Einstein

Anonyymi kirjoitti...

Somessa levitetään kansanedustaja Olli Immosen twitterissä jakamaa linkkiä ”Je suis Breivik”. Ihminen, joka manifestoi viattomien lasten ja nuorten massamurhaajaa ei voi olla täysissä sielun ja ruumiin voimissa.

Siru Pola kirjoitti...

Suomeen pitää ottaa maahanmuuttajia, jotta meillä vastaisuudessa on tämän vakaan yhteiskunnan puolustamiseen sitoutuneita henkilöitä. Sivarit eivät pysty maata puolustamaan, rettelöimään kyllä.Näin näkisin asian patrioottina.

Anonyymi kirjoitti...

Harvinaisen tyhmä kommentti kansanedustajalta, mutta se ei yllätä tuolta persujen oikeistosiiveltä. Retoriikaltaan se on kuitenkin varovainen, eikä yllä lähellekään vappumarsseilla esitettyjä työväen lauluja. Tuomiojan kannattaisi perehtyä ensin Marseljeesin sanoihin tai käydä joskus kuuntelemassa, mitä puoluekollegat laulavat.

Voi arvata, että Tuomioja tietää taistolaisten mielipiteet, hänhän pasifistina ei tykännyt niistä. Siltä kannalta mielipide ei Tuomiojan esittämänä poikkea hänen linjastaan. Kun demarit kuitenkin vieläkin esittävät laulua 20 perheestä jopa uudistettuna ja laulavat sorrosta ja taistosta, kannattaisi se oma pesä silti tarkistaa ensin.

Monikulttuurisuus on aika väljä käsite, ei kansanryhmä. Muutenkaan sitä on vaikea kohdentaa rasismiksi tuntematta Immosen aikaisempaa taustaa. Tuomioja ja puolue voi onneksi huomioida henkilön taustoineen. Ihmettelen, että sen lisäksi joku KRP:ssa katsoo edes tarpeelliseksi vastata toimittajalle tuon tarvitsevan selvitystä. Mikä olisi se ryhmä, johon tuo kohdistuu? KRP on helpommin suossa, jos suitsii sananvapautta.

Anonyymi kirjoitti...

Romaniassa tuomittiin hiljattain ensimmäinen kommunistiajan vankilanjohtaja. Muistaakseni 20 vuotta vankien epäinhimillisestä kohtelusta, mukana paljon mielipidevankeja.

Onko muissa entisissä kommunistimaissa tuomittu vielä ketään? Suurin osa pyykistä lienee joka tapauksessa pesemättä.

Anonyymi kirjoitti...

Hm, siinäpä sitä pyykinpesua riittäisi ihan loputtomiin.

Onhan noissa maissa toki TUOMITTU aina ihmisiä. Ja ammuttu ilkiman tuomiotakin. Anonyymi kantsisi käyttää hiukka eksaktimpaa kieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Olli Immonen Scripta-blogissa 11. lokakuuta 2008:

Voi surkeuden surkeus. Jörg Haider on kuollut. :(

Nyt poistui keskuudestamme hieno mies, joka nojasi rohkeasti liberaaleihin ja kansallismielisiin arvoihin.

Mutta vaikka Haider on poissa, niin aate elää.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa on kyllä maailman ylivoimaisesti tyhmin älymystö, kuten tämänkin blogin kommenteista voi havaita.

http://timo-vihavainen.blogspot.fi/2015/07/kun-demokratia-ei-kelpaa.html

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2015/07/kupla.html

Anonyymi kirjoitti...

Äärikansallismielisyyshän on lähes aina ollut valtioiden välisten sotien syy. Miten siis äärikansalliset eri maissa voivat olla veljiä keskenään? Vai onko olettamana, että yksi johtaa muita, kuten Euroopassa kolmekymmentäluvulla?

Anonyymi kirjoitti...

Tuomiojaa ei tarvitse sietää, mutta tuskin kaikkia kommunistien lauluja kannattaa hänen päälleen kaataa. Nuo laulut liene vät osaksi syntyneet, ennen kuin demokraattinen valtiomme syntyi.

Anonyymi kirjoitti...

Älymystö? Älymystö? Kuka sinne kuuluu? Ei ylempi akateeminen tutkinto siihen riitä, eikä ole kylläkään sen välttämätön ehtokaan.

Akateemikotkin voivat olla luonnevikaisia, Nobel-palkinnon saajatkin. He kyllä kuuluvat älymystöön. Professorejakin on moneen junaan. Yleensä he ovat parhaimmillaan oman alansa ääressä. Havansikin oli merkittävän viisas proffa, mutta kuuluuko hän poliittiseen älymystöön?

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on kivat bileet stadissa Olli Immosen ajatuksia vastaan. Musiikkia ym. mukavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, ja "kansa" ei se hölisevä ja mölisevä mamu-porukka ja niiden kannattajat, sai raivota ja solvata persu-lehden päätoimittaja Turkkilaa, kun tämä käytti tilaisuudessa puheenvuoron.

Skorpioni kirjoitti...

Paljon melua tyhjästä

Anonyymi kirjoitti...

Valtiopäivämiehiksi ja naisikskin näyttää (joutuvan) hakeutuvan vielä nykyäänkin julkisuuden kipeät hahmot.
Immosella ja Halla-aholla ym. näyttää olevan selvät sävelet, miten edustaja saa ääntään kuuluviin pöyhäisemälla mieleistään ja erityisen otollista maaperää.
""Tässäkin taistelussa" näyttää jäävän häviölle niin Soinin kuin Vennamonkin (Smp) asenne mamuihin

Anonyymi kirjoitti...

Immonen on kieltänyt että Facebook-päivitys ja kannattajien kommentit olisivat väkivaltafantasiointia. Tässä muutama makupala:

"Vihollinen tulee kokemaan tuskallisen tappion ja vahvin keskuudestamme nousee kunniaan."

"Sillä ei ole enää väliä, mitä Soini sanoo. Sota on tulossa ja me teemme, mitä meidän täytyy tehdä."

"Rotusota on tulossa!!!"

"Sitten kun niskalaukaukset tulee taas muotiin tiedän mistä aloitetaan. Kaivetaanko jo saunan taa kuoppa valmiiksi vihervassareille?"

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jej Jep!

Ja tällaisen "taistelun" oikeutusta sitten kannatetaan kovasti mm. Timo Vihavaisen blogissa ja yrjöperskeles -blogissa ja ihmteelellään tai ollaan ihmettelevinään, miksi Suomessa ei saisi vastustaa monikuluurisuutta, kun kerran Merkel ja Cameronkin niin tekevät!
Ei ole lainkaan oltu huomaavinaan sitä eroa, joka näissä vastustamisissa on. Vain Olli Immonen yllyttää "joukkojaan" vihapuheilla väkivaltaiseen taisteluun monikulttuurisuutta vastaan.

Toipila kirjoitti...

Immonen on ehdottomasti oikealla asialla.

Nyt vain pääsi käymään niin, että hän ojensi monikuttuurisuusrikollisuuden kannattajille tekosyitä käydä hänen kimppuunsa.

Jyväskyläläläinen Henri Laasanen on kerännyt Uuden Suomen puheenvuoroonsa pitkän listan Immosen blogista niitä teemoja, joita Immonen vastustaa monikulttuurisuudessa.

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199202-mita-immonen-tarkoittaa-monikulttuurisuudella

1.Maahanmuuttajien uskonnollisten ja kulttuurillisten erityistarpeiden tyydyttäminen ei kuulu veronmaksajien rahoittaman Suomen valtion ydintoimintoihin.
2.Maahanmuuttajien yksilöllisten oikeuksien loukkauksia ei katsella läpi sormien ”yhteisöllisten oikeuksien” varjolla. Lasten, niin tyttöjen kuin poikien, sukuelinten rituaalisilpomiset on kriminalisoitava yksiselitteisesti
3.Yhteiskunnan on aktiivisin toimin ehkäistävä maahanmuuttajanaisten jäämistä kotiin ja kielenopetuksen sekä muiden tehokkaiden kotoutustoimien ulkopuolelle.
4.Järjestettyjä ja pakkoavioliittoja sekä tosiasiallista moniavioisuutta vastaan on taisteltava päättäväisesti.
5.Uskonnonvapaus ja oikeus uskonnosta luopumiseen on turvattava myös vähemmistöryhmien jäsenille.
6.Uusien vähemmistökielten opetuksesta julkisin varoin peruskouluissa tulee luopua. Vastaavasti keskeiselle sijalle kotouttamisessa tulee nostaa kaikkia maahanmuuttajia koskeva suomen kielen opetus.
7.Monikultturismista luopuminen tarkoittaa sitä, että eri maahanmuuttajaryhmät sopeutuvat suomalaisiin viranomaiskäytäntöihin eikä päinvastoin.
8.Terveydenhoitohenkilökunnan, poliisin ja muiden toimijoiden muutenkin niukkoja ajallisia ja rahallisia resursseja ei pidä haaskata erilaisiin kulttuurisensitiivisyys- ja toiseudenkohtaamiskoulutuksiin.
9.Minkäänlaisia etnisiin kiintiöihin tai positiiviseen syrjintään perustuvia käytäntöjä ei pidä sallia esimerkiksi julkisessa rekrytoinnissa.
10.Vastaavasti vähemmistöjen edustajille ei tule uskonnollis-kulttuurisin perustein myöntää erivapauksia työtehtävien hoidossa.
11.On selvää, ettei monikultturistien yhteiskuntakokeilu voi johtaa muuhun kuin kantaväestöjen ja maahanmuuttajien väliseen vakavaan yhteentörmäykseen lukuisissa maissa, ellei monikulttuurista yhteiskuntakehitystä saada pysäytettyä.
12.Olen perustellut omaa burkakieltoa puoltavaa kantaani sillä, että musliminaisella ei yleensä ole mahdollisuutta itse päättää pukeutumisestaan.
13.Lapsiin kohdistuville pahoinpitelyille, jotka tehdään uskonnon varjolla, on oltava selkeä nollatoleranssi.
14.Näin länsimaalaisen ihmisen silmin tällaiset reviirikiistat ja niiden selvittely väkivaltaisin keinoin näyttävät hyvin alkukantaiselta toiminnalta. Tämä on juuri hyvä esimerkki siitä monikulttuurisuudesta, jota en toivo juurtuvaksi Suomeen ja muihin sivistyneisiin länsimaihin
15.Monikulttuurisuus ruokki antisemitismiä.
16.Kunniaväkivaltaa esiintyy erityisesti maahanmuuttajayhteisöjen sisällä, joissa nainen ei ole tasavertaisessa asemassa miehiin nähden.
17.Lain mukaan halal-teurastus ei kuulu Suomeen.
18.Monikulttuurisuuden myötä myös sananvapautta on alettu rajoittaa Ruotsissa.
19.Eräs monikulttuurisuuden erityispiirteistä on jengiytyminen.
20.Maailma on täynnä esimerkkejä siitä, mitä tapahtuu, kun kivikautinen islamilainen kulttuuri törmää yhteen esimerkiksi modernin länsimaisen kulttuurin kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Heh heh! Noissa kohdissa Immosen Ollilla riittää työmaata - eduskunnassa siis - ainakin 50 vuodeksi! Mutta onhan hänellä eukkona mamu.

Anonyymi kirjoitti...

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199176-nain-puhkesi-olli-immosen-oma-kupla

Anonyymi kirjoitti...

http://yle.fi/uutiset/ahtisaari_totta_ihmeessa_keskustelu_monikulttuurisuudesta_vaikuttaa_suomen_maineeseen/8189390

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä oli hieno mielenosoitus eilen maamme pääkaupungissa. Oikein 15 000 ihmistä mukana! Halla-aho sai muuten Helsingistä 2011 eduskuntavaaleissa 15 000 ääntä. Eurovaaleissa yli 80 000. Kaipa näillä äänestäjilläkin on jonkinlainen unelma...

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Eurovaaleissa äänestettiin toki muuallakin kuin Helsingissä. Nyt ei ollut kyse Halla-ahon, vaan Immosen sodanjulistuksesta ja möläytyksistä.
Halla-ahon, Immosen ja muiden "sodanjulistajien" kannattajat ovat ja tulevat aina olemaan Suomessa surkean pienenä vähemmistönä.

Anonyymi kirjoitti...

Ministerien pitäisi antaa olla kesälomillaan ja levätä syksyä varten ne päivät, jotka heillä ovat vapaina. Iso osa lomasta heillä menee joka tapauksessa kaikenlaiseen työhön, ja nyt mediat ovat häiritsemässä niitä harvojakin lomapäiviä, joita ministereillä on. Syksyn päätösten kannalta olisi parempi, jos ministerit saisivat kesälomillaan olla medioilta rauhassa, ellei varsinaista asiaa ole.

Tuo kohuhan oli jälleen kerran aika tekemällä tehty mediakohu. Niitä koitetaan jostain asiasta löytää tähän aikaan vuodesta joka kesä. Melkein joka kesä on sitten uutisköyhimpään aikaan saatukin joku poliittinen kohu aikaan jostain poliitikon jossain kesällä lausumasta.

Sodanjulistuksia on politiikassa kuultu kautta aikojen. Se, jos mediat eivät osaa erottaa poliittisia sodanjulistuksia väkivaltaan kehottavista sodanjulistuksista, on lähinnä lukutaidottomuutta. Lueskelin taannoin yhtä 1970-luvun kirjaa, joka oli tullut poliittisesti toisesta laidasta kuin mitä Immonen edustaa. Se oli täynnä taisteluretoriikkaa, kuten tapana siihen aikaan oli. Mutta ei siitä kukaan mitään mediakohua ollut viitsinyt synnyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Ei minuakaan kiinnosta hallituksen yhteiskuntasopimus, mutta miksi Immonen kirjoitti tekstinsä englanniksi?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Vain kansanedustajasi Immonen tietää tuon, kysypä siis häneltä!

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta Toipilan edellä olevasta listasta kohtaan 1 eli "Maahanmuuttajien uskonnollisten ja kulttuurillisten erityistarpeiden tyydyttäminen ei kuulu veronmaksajien rahoittaman Suomen valtion ydintoimintoihin" täytyy sanoa, että Suomi on EN:n kautta sitoutunut olemaan uskonnollisesti neutraali valtio. Niinpä myöskään nyt valtauskontona olevan ev.lutin. erityistarpeiden tyydyttämisen ei voida oikeudellisesti katsoa kuuluvan Suomen valtion ydintoimintoihin. Käytäntö toki on jotain ihan muuta, valitettavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Ei pidä paikkaansa!

Anonyymi kirjoitti...

"Ei pidä paikkaansa!" -anonyymille:
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on tulkintakäytännössään katsonut Euroopan ihmisoikeussopimuksen 9 artiklaan sisältyvän periaatteen julkiselle vallankäyttäjälle asetetusta neutraalisuuden ja puolueettomuuden vaatimuksesta. Tämän mukaan valtion on muun muassa edistettävä julkisen järjestyksen, uskonnollisen harmonian ja suvaitsevuuden säilyttämistä (esimerkiksi Lautsi ym. -tapaus 18.3.2011 ja Leyla Sahin -tapaus 10.10.2005).

Ks. myös PeVM 2/2014 vp (vaikka onkin aika vesitettyä tekstiä): "... koulujen toiminnassa ja niitä koskevassa ohjauksessa on tärkeää ottaa huomioon keskeiset Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen käytännöstä ilmenevät periaatteet, kuten indoktrinaation kielto, julkisen vallan neutraalisuuden vaatimus sekä uskonnollinen suvaitsevaisuus ja moniarvoisuus."

Anonyymi kirjoitti...

Suomi ei ole rikkonut ko. määräyksiä vastaan.
Esim. suvivirren laulaminen koulujen kevätjuhlissa on aivan ok.

Skorpioni kirjoitti...

Miten nämä Portigaliin muuttaneet vuorineuvokset,ehtivätkö he käydä Suomessa edes hirvimetsällä ?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ei niitten tarvi käydä, niille lennätetään kerran viikossa paisteja ja muuta hirvenlihhaa Suomesta Finnarin konneilla ja ihan ilmatteeks! Joulukinkut samoten. Täytyyhän näet poijilla olla jotain mitä muistella entisestä kotomaastaan. Pääsiäiseksi taas mämmit ja pääasiäislampaat, vapuksi simat ja muut pirtelöt jne.

Pitäisikö Suomessa ottaa uudelleen käyttöön kansalaisluottamus ja sen menettäminen? Tollasille Portugal-vuonrieuvoksille voitaisiin lätkäaistä heti 5-10 vuotta kansalaisluottamuksen menetystä, joka sisältää myös äänioikeuden menettämisen.

Skorpioni kirjoitti...

Ja vuorineuvoksen tittelit,jotka joku muu taho maksanut,pois! Pakotteet,kuten Venäjälle !

Anonyymi kirjoitti...

Minkäköhän puolueen miehiä nuo isänmaalliset pomot ovat? Heidän maailmankuvansa taitaa perustua normaaliin bisnesahneuteen politiikasta riippumatta. Toimitusjahtajana taitaa oppia näkemään yrityksen edun, mutta yleinen etu jää paitsioon.

Anonyymi kirjoitti...

Immosesta... Nythän tilanne on korjattu, kun oli se marssikin ihonvärin puolesta rasismia vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Uusnatsit pahoinpitelevät sivullisia Jyväskylässä eilen.

Silminnäkijätodistajan mukaan kaksi uusnatsia hakkasi maassa maannutta miestä ostoskeskuksessa.

"Siinä oli samoja Vastarintaliikkeen miehiä jotka olivat siinä Kirkkopuistossa. Siinä oli aika paljon väkeä ympärillä, ilmeisesti Vastarintaliikkeen miehet olivat ympäröineet pahoinpitelytilanteen."

Miehet kehottivat todistajaa olemaan puuttumatta tilanteeseen. Todistajan mukaan kaksi miestä hakkasi maassa makaavaa miestä samalla, kun kolmas kuvasi tilannetta järjestelmäkameralla.

"Sivumpana makasi tajuton mies verissäpäin lattialla."

Uusnatsit olivat valinneet uhrikseen miehen, joka olijoutunut heidän pahoinpitelemäkseen jo Jyväskylän kirjastopuukotuksen yhteydessä. Raukkamaista ja raalaismaista toimintaa, kerta kaikkiaan.

Samanlaisten uusnatsien kanssa Olli Immonen esiintyi kesäkuun alussa yhteiskuvassa Porvoon Eugen Schaumanin haudalla, ja tämän kuvan Immonen latasi Facebookiin - onpa "ylvästelyn" aihetta tosiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Näin uusnatsit valmistautuivat Jyväskylässä väkivaltaan

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015080220122419_uu.shtml

Anu Suomela kirjoitti...

Suomi24 keskustelupalstalle on ilmestynyt äärimmäisen loukkaava kirjoitus, jossa luvataan runsaat tappopalkkiot henkilöistä, jotka ovat osallistuneet Anneli Auerin vapauttamiseen tai puolustamiseen. Sellaisiksi on nimetty mm. Vaasan HO:n neuvoksia ja esittelijä, sekä puolustuksen asiantuntijana toiminut prof. Pekka Santtila.

Myös prof. Virolainen mainitaan, samoin Auerin tapauksesta kirjoittanut toimittaja Mikko Niskasaari, joille toivotetaan vain pikaista kuolemaa. Listalla ovat Auerin ystävä lakimiesystävä ja tuomitun Jens Kukan Lontoossa asuva sisar. Ihmettelen, ettei minua mainittu tapettavien listalla, ei myöskään dokumentaristi Pekka Lehtoa, joka teki Ulvilan mysteeristä vaikuttavan dokumentin.

Kirjoitus on tarkoitettu äärimmäiseksi provokaatioksi, ja siinä huoritellaan ja väitetään pedofiileiksi esim. oikeuden jäseniä. Siis äärilleen vietyä uusnatsismia ja vihan lietsontaa kanssaihmisiä kohtaan.

Vastaavassa tilanteessa yksi nyt tappolistoilla oleva 'huora' teki asiassaan tutkintapyynnön, mutta poliisi jätti asian silleen. En ymmärrä mitä tällaisessa tilanteessa voisi tehdä.

Anu Suomela

Anonyymi kirjoitti...

Sekopäiden toiveita ja kirjoituksia levitellään "sananvapauden" nimissä.

Anonyymi kirjoitti...

Perussuomalainen -lehden päätoimittaja Matias Turkkila:

Persujen pitäisi antaa lähtöpassit niille puolueen jäsenille, jotka osoittavat tukea SVL:lle eli Suomen vastarintaliikkeelle. MT:n mukaan "tämä ei mene sillä ohitse, että vain odotetaan".

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1438502189489.html

Turkkilan mukaan tämä koskee myös Olli Immosta