sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

1062. Soini luopuu - muuttuuko mikään?


1. Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ei aio hakea jatkokautta Jyväskylän puoluekokouksessa kesäkuussa. Hän ilmoitti asiasta tänään blogissaan. Soini sanoi, että päätös ei ollut helppo, mutta että se on kaikkien kannalta hyvä. Soini sanoo olevansa nyt haikealla, mutta toisaalta helpottuneella mielellä.

2. Soini haluaa kuitenkin jatkaa ulkoministerin tehtävässä, joka on hänelle "suuri kunnia". Timo yltyy itselleen tyypilliseen ja jokseenkin naurettavaan itsekehuskeluun sanomalla, että "olen hoitanut vaativaa tehtävää hyvin". Hän  jatkaisi minissterinä mielellään kuluvan vaalikauden loppuun. Niinpä tietystii, koska ulkoministerinä olo on helppoa kuin heinänteko. Ulkopolitiikan hoidosta Suomessa vastaa etupäässä tasavallan presidentti. 

3. Timo Soini on osannut valikoida rusinat pullasta. Hallitusta muodostettaessa hän olisi päässyt valtiovarainministeriksi, mutta tuo raskas ja sangen epäkiitollinen tehtävä ei Soinille kelvannut, vaan hän valitsi itselleen ulkoministerin hommat. Ulkoministerin työssä hankalinta isolle eli noin 130 kiloiselle Soinille on runsas matkustelu, mutta siihenkin Soini on tottunut. Viimeksi Soini kävi muutaman päivän reissulla Kiinassa. Miksi, voidaan tämänkin reissun kohdalla kysyä. Mitään konkreettista tai näkyvää Soini ei sanut tältäkään matkalta aikaan - kuten ei muiltakaan ulkomaanmatkoiltaan tai kollegojensa tapaamisilta.

4. Soinin mukaan hänen jatkonsa ulkoministerinä riippuu useammasta asiasta, ensiksi siitä, jatkaako puolue eli persut hallituksessa. Niinpä tietenkin. Jos perussuomalaisten uudeksi nokkamieheksi tulisi Jussi Halla-aho, on selvää, että puolueen hallitustaival päättyisi. Puheenjohtajana Halla-aho tuskin tyytyisi mihinkään hanttihommiin eli esimerkiksi kulttuuri- tai maatalousministerin salkkuun, vaan varmaa on, että hän haluaisi suistaa Soinin myös ulkoministerin pallilta.

5. Halla-aho pohtisi vakavasti, kannattaako persujen jatkaa hallituksessa. Timo Soini puolestaan sanoo kannattavansa voimakkaasti puolueensa pysymistä hallituksessa. Soinin mukaan hänen ilmoituksestaan käynnistyvä puheenjohtajakilpailu on puolueelle ”oikein ymmärrettynä suuri mahdollisuus.” Soini sanoo luottavansa perussuomalaisten kenttäväkeen valita puolueelle uusi puheenjohtaja. Ovat osanneet tehdä oikean valinnan jo monta kertaa aikaisemminkin, osaavat myös ensi kesänä, Soini toteaa. Hehheh, mitä populismia! Eihän puolueella ole koskaan ollut minkänlaista vaihtoehtoa puheenjohtajan valinnassa, heillä on ollut vain Soini.

6. Persujen puheenjohtajuus on kahden kauppa, eli tehtävään valitaan joko europarlamentaarikko Jussi Halla-aho tai kansanedustaja Sampo Terho. Halla-aholla on kenttäväen keskuudessa johtoasema, mutta nyt puolueen johtoelimet ja henkilöt alkavat tietenkin kovan junttauksen Terhon valinnan puolesta. Kansanedustaja Tervo Hakkarainen ilmoitti tänään, että hän kannattaa Halla-ahon valintaa, sillä sen jälkeen Suomessa alkaisi "trumppilainen politiikka". Kenttäväkeä pelotellaan sillä, että Halla-ahon johdolla puolue joutuisi opppositioon ties kuinka pitkäksi aikaa. Sampo Terholla olisi kyky ja pätevyys hoitaa ulkoministeri posti siinä missä Timo Soinillakin. Soinille voitaisiin katsoa suurlähettilään paikka Lontoosta, jolloin hän voisi keskittyä suosikkijoukkueensa Millwallin seuraamiseen. 

7. Pääministeri Juha Sipilä kehuu Twitterissä Timo Soinia sanomalla, että yhteistyö hänen kanssaan hallituksessa on ollut "hyvää, luottamus vahva ja se jatkuu". Hm, ei hallitustyö ole käytännössdä kyllä tuollaiselta läheskään aina näyttänyt. Sipilä ei tietenkään haluaisi päästää persuja pois hallituksesta, sillä se tietäisi hallittusremonttia ja johtaisi kenties jopa ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin. Keskustan gallupkannatus on ollut jo pidemmän aikaa laskussa, sama koskee pääministerin omaa kannatusta. Kansa ei luota enää pääministeriin.

8. Juha Sipilä on osoittanut viime aikoina yhä enemmän itsevaltaisia otteita. Viimeksi näin tapahtui 2-3 päivää sitten, jolloin Sipilä päätti, "ihan itse", valita Veikkauksen hallituksen uudet jäsenet. Sipilä sivuutti kokoomuksen eduskuntaryhmän ehdokkaana olleen Timo Heinosen ja valisi Veikkaukseen Sipoon naapurinsa ja saunakaverinsa Hjallis Harkimon, jonka johtamia Jokereita Veikkaus sponsori vuosittain n. 200 000 eurolla. Demareiden edustajaksi Veikkauksen hallitukseen Sipilä valitsi Jutta Urpilaisen kysymättä etukäteen puheenjohtaja Antti Rinteeltä mitään. 

9. Maan hallituksella ei muutenkaan mene hyvin, löähes vuosi heierottu kiky-sopimus on osoittaunut pelkäksi bluffiksi, vienti ei vedä, pitkäaikaistyöttymyys lisääntyy jne. jne. Sote- uudistus on pahasti rempallaan eikä kukaan tiedä, miten asiassa lopulta käy. Talvivaaran Kankkulan-Kaivoksesta saatiin liki vuoden kestäneen vouhkaamisen jälkeen kaupatuksi ulkomaiselle veroparatiisifirmalle vaivaiset 15 prosenttia.

10. Ei hyvältä näytä, Juha Sipilä, hallitus ja keskusta! On aika helppo ennustaa, että Sdp voittaa seuraavat eduskuntavaalit ja Antti Rinteestä tulee uusi pääministeri. Juha Sipilä palaa Kempeleelle bisnestensä pariin.

11. Timo Soini on vasta 54-vuotias eli parhaassa työiässä. Mistä Timolle siis keksittäisiin sopiva eläköitymisvirka? Maaherroja ei enää - luojan kiitos - ole, eikä Timppaa voisi kuvitella minkään suuren firman toimitusjohtajanakaan. Kyllä se nyt näyttää tosiaan pukkaavan Timolle lokoisaa suurlähettilään paikkaa joko Lontoossa, Tukholmassa tai sitten Moskovassa. Sieltä hänet voitaisiin tarvittaessa kutsua takaisin hallitushommiin Isänmaan edun niin vatiessa.  

12. Vuonna 2024 pidettävien presidentinvaalien aikana Timo Soini on vasta 60. Vertailun vuoksi on syytä todeta, että nykyinen pressa Sauli Niinistö pyrkii ensi vuonna toiselle kaudelle, vaikka täyttää samana vuonna jo 70. Sauli on hyvissä aloittanut vaalikampanjansa, hän kiertelee maakuntamatkojen nimikkeellä puhumassa ympäri maata, suojelee ja avaa vaikka minkälaisia kissanristiäisiä, poseeraa mieluusti koululais- ja lapsilaumojen keskellä, tapaa Putinia pari kertaa vuodessa, taluttelee Siiri Äitee Rantasta (92) Lahden MM-kisoissa jne, jne. 

13. Halu päästä valtaan ja pysyä vallassa on todella vakava asia, joka saa poliitikon tekemään vaikka mitä!

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sampo Terholla tai Jussi Niinistöllä ei ole kyllä mitään mahdollisuuksia tulla valituksi, jos ja kun Halla-aho on mukana, joten kyllä nyt näyttää vääjäämättömältä että edessä on ennenaikaiset vaalit. Vaikea kuvitella että Sipilä tekisi päivääkään yhteistyötä Halla-ahon kanssa, samassa hallituksessa. No way. Eli näyttää vahvasti siltä että kaikki ennustukset pitivät paikkansa, koskien ettei tämä hallitus pysy kasassa loppuun asti. Ja hyvä niin. Onhan tämä ollut yhtä räpellystä alusta pitäen.

Anonyymi kirjoitti...

Halla-aho on nyt totisen paikan edessä: ottaako puheenjohtajan pestin vai heittäytyykö pupujussiksi. Hän voi toki myös hävitä puoluekokouksessa, sillä vastassa on Junttauksen Suurmestari "työmies" Putkonen.

Suomen yleismaailmallista elatusvelvollisuutta kannattavat pelkäävät, että Halla-aho keventäisi tätä elatusvelvollisuutta tehostamalla maamme turvapaikkapolitiikkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Halla-aho on "pula-aho", yksin hän ei saa mitään aikaan - ja vieläpä oppositiossa.

Kansanedustaja Leena Meri ehti jo tänään ilmoittautua puheenjohtajakisaan.

Anonyymi kirjoitti...

Meri on hieman tympeän oloinen populisti Hyvinkäältä.
Hän on esitellyt kärkeviä ja tyhmiä mielipiteitään mm. kunnallispolitiikasta paikallislehdissä ja aina hänet on naurettu ulos.

Anonyymi kirjoitti...

"Lokoisaa suurlähettilään paikkaa"...

Tietenkin tällaisessa blogissa kirjoitellaan vähän löysemmin, mutta mistä nämä ikuiset ja asiantuntemattomat yleistykset taas kertovatkaan? Minä en tiedä Lapin Yliopiston opettajien työn rasittavuudesta mutta EN myöskään lokoisuudesta mitään. Siksi snadisti sivistyneenä EN niistä mitään lausukaan. Suurlähettilään työn vaativuudesta ulkoasiainhallinnon merkittävilläkin posteilla tiedän, mutta laiska ja moukka töitään luettelee...

Anonyymi kirjoitti...

Suurlähettilään tehtävä on Timo Soinin ikäiselle ja terveysongelmista kärsivälle politiikolle melko "lokoisa" ja helppo homma, jos sitä vertaa jatkuvasti ympäri maailmaa reissaavan ulkoministerin tehtäviin.

Anonyymi kirjoitti...

Soini on pudottanut painoa 12 kiloa alkuvuodesta. Kertoi uutisissa.

Anonyymi kirjoitti...

Ai, kertoi vai!

Anonyymi, elämme valeuutisten kulta-aikaa. Kuuluisiko tieto - Soinin oma ilmoitus - tähän kategoriaan?

Niin tai näin. Soinin johtaman puolueen eli persujen kannatus on tippunut kahdessa vuodessa n. 50 %:lla. Jos Soinin painonpudotus olisi edennyt samanlaista vauhtia, mies painaisi nyt jotain 70 kiloa.

Anonyymi kirjoitti...

Vapaavuori tulee EU:n investointipankista Helsinkiin pormestariksi, Timppa siirtyy tilalle Brysseliin jakamaan kasvotonta rahaa vapapääjohtajan paikalta. Ympyrä sulkeutuu: Missä persu, siellä ongelma.

Anonyymi kirjoitti...

"Sdp voittaa seuraavat eduskuntavaalit ja Antti Rinteestä tulee uusi pääministeri."

Ja sitten "happy days are here again" -hallitus ottaa surutta velkaa. Sitten 2023 vaaleissa tulee porvarihallitus, joka leikkaa kaiken. Että valoisia aikoja Suomen kansalle.