keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

1065. Vapauden kaipuu

 
                                         
1. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi tammikuun 17. päivä Pekka Seppäsen  14,5 vuodeksi vankeuteen vuosien 2007-2014 Viinijärvellä välisenä kahdesta hukuttamalla tehdystä taposta ja kolmesta tapon yrityksestä, alkoholirikoksesta, parituksesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja pahoinpitelystä. Mediassa Seppänen sai kutsumanimen sarjahukuttaja.
2. Käräjäoikeudessa Seppänen vastasi syytteisiin vapaalta jalalta. Käräjäoikeus määräsi tuomiossaan Seppäsen vangittavaksi. Poliisi ei tavoittanut Seppästä käräjäoikeuden tuomion jälkeen vankilaan passittamista varten, sillä Sepppänen vaali vapauttaan ja katosi joksikin ajaksi jäljettömiin. Itä-Suomen poliisi etsintäkuuulutti Seppäsen, 
3. Pekka Seppänen jäi kiinni tammikuun 21. päivänä, kun poliisi pysäytti noin viisikymmentävuotiaan joensuulaisnaisen auton, jonka kyydissä Seppänen oli. Poliisi epäili naista rikoksentekijän suojelemisesta. Syyttäjä teki kuitenkin asiassa syyttämättäjättämispäätöksen. Naisen mukaan Seppänen oli soittanut hänelle ja pyytänyt kyytiä. Nainen kertoi poliisille, että hän oli viemässä Seppästä poliisiasemalle.
4. Seppänen on valittanut tuomiosta Itä-Suomen hovioikeuteen. Hän kiistää edelleen toteen näyttämättöminä kaikki rikokset, joista käräjäoikeus oli hänet tuominnut. Valituksessa on vedottu myös erinäisiin uusiin todisteisiin. Myös syyttäjä on valittanut käräjäoikeuden tuomiosta. Syyttäjä vaatii, että hovioikeus tuomitsee  Seppäsen 15 vuodeksi vankeuteen kolmesta hukuttamalla tehdystä taposta, viidestä tapon yrityksestä, törkeästä alkoholirikoksesta, parituksesta ja pahoinpitelystä
5. Sepänen on pyytänyt, että hovioikeus määräisi hänet laskettavaksi kiireesti pois tutkintavankeudesta jo ennen kuin asia otettaan käsiteltäväksi hovioikeuden pääkäsittelyssä. Syytöntä mies ei voida pitää vangittuna, sanoo Seppänen, jonka mukaan vangitseminen hovioikeuden tuomioon asti olisi täysin kohtuutonta. Seppästä pidetään tutkintavankina Pyhäselän vankilassa Joensuussa.
6. Syyttäjä on vastustanut Seppäsen vapauttamista, hän ei pidä Seppäsen vangitsemista kohtuuttomana. Hovioikeus ratkaisee vangitsemiskysymyksen ilmeisesti lähiaikoina. 
7. Todennäköistä on, että hovioikeus hylkää Seppäsen pyynnön. Kysymys on useista henkirikoksista ja niiden yrityksistä. Käräjäoikeuden tuomio on hyvin perusteltu. Mutta yllätyksiä voi toki sattua. Muistissa vielä on, että esitutkinnan aikana käräjäoikeus määräsi Seppäsen vangittavaksi, mutta Itä-Suomen hovioikeus, jonne Seppänen kanteli, kumosi vangitsemispäätöksen katsoen, ettei poliisin esittämän selvitys riittänyt epäillyn vangitsemiseen. Pekka Seppänen saapui vapaahehtoisesti jokaiseen käräjäoikeuden istuntoon. Hän peitti kasvonsa visusti karvahatulla.
8. Seppäsen vaatimus vapaaksi päästämisestä on sinänsä hyvin ymmärrettävä. Vapaus on ihmisen tärkeimpiä perusoikeuksia. Vapauden kaipuu kuuluu olennaisena osana ihmisluontoon. Näin kevään korvalla, joiloin luonto alkaa pikku hiljaa herätä talvisesta horroksestaan, lumet sulavat ja purot lorista ja laskea vetensä lampiin ja järviin, vapauden kaipuu korostuu entisestään. Ehkä jo Vapun tiennoilla - ainakin Juhannukseen menenssä - Viinijärvi ja muut Pohjois- Karjalan järvet vapautuvat jääpeitteestään ja ihmiset säntäävät kilvan vesille, kuka kalaan, kuka mökille ja tai veneilemään ja kuka ttas muuten vain, joko selvin päin tai hieman nauttineena. Rannalta mutta myös veneestä on mukava pulahtaa uimaan, joko yksin tai porukalla. Pekka Seppästä luonnehdittiin käräjäoikeuden istunnossa hyväksi tai jopa mestariuimariksi. Vaikka vene kaatuu, Seppänen kroolaa tyynesti rannalle.

9. Voi jospa Suomen järvet. viiniksi muuttuisi, niin silloin meidän poikain, elellä kelpaisi!

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Käräjäoikeus taisi olla siis Pohjois-Karjala, ei Pohjois-Suomi.

Anonyymi kirjoitti...

Pohjois-Savon käräjäoikeus, ei Pohjois-Suomen.

Jyrki Virolainen kirjoitti...


Jep jep! Pohjois-Karjala, ei Pohjois-Suomi.
Kyllä tätä blogia näköjään joku vielä lukee!


"Minä lähden Pohjois-Karjalaan/
vaihdan farkut verkkarihousuun
kotiseudulle Pohjois-Karjalaan/
juon kaljaa auringon nousuun

Dam-dididam-dididam-dididamdamdamdam-dam
Dam-dididam-dididam-dididamdamdamdam-dam"

Skorpioni kirjoitti...

Vaikka maailman tuulet meitä tuudittaa,niin vapaus se varmasti voittaa!

Siru Pola kirjoitti...

€urooppaintoilu näemmä haluaa muuttaa Suomen järvet viiniksi. Eiköhän me pitäydytä siinä alkuperäisessä viinAtoivomuksessa.

Anonyymi kirjoitti...


Kyllähän nyt miesparka pitäisi päästää vapaalle jalalle, kun uima- ja soutukelitkin ovat pian käsillä. Puolustuksen kannattaisi varmaan vedota tähän näkökohtaan. Kun järvistä lähtevät jäät, niin Seppäsen vene sen kuin odottelee tyhjillään matkustajiaan.

Kuten Pave Maijanen lyyritteli kappaleessaan, Lähtisitkö:

"Lähtisitkö silloin kanssani järvelle
Sulle sukeltaisin helmen valkean
Istuisitko kanssani keskipenkille
Vastaisitko hellään suudelmaan."

Anonyymi kirjoitti...

Jep jep!

Meillä Suomessa on jo yksi Viinijärvi, se meille riittäköön - myös rikospaikaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen Kuvalehden vereksessä numerossa julkaistiin varsin ansiokas repostaasi Pohjois-Karjalan poliisin (ja Seppäsen) erikoisesta toiminnasta asiassa.

Anonyymi kirjoitti...

Pekka Seppäsessä ja Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajasssa on aika paljon "samaa näköä", karvareuhka päässä, meinaan.

Heikki Kinnusella on pääosa uudessa Mielensäpahoittaja -elokuvassa.
Jos Sarjahukuttajasta joskus tehtäisiin filmi, niin Kinnunen voisi sopia hyvin myös tähän rooliin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Hovioikeus ei päästänyt Seppästä vapaalle jalalle.

http://yle.fi/uutiset/3-9523610

Skorpioni kirjoitti...

Ei päästänyt,ei! Vapauden kaipuu jatkuu. Sarjahukuttajan esitutkintamenettely on ollut yhtä poliisin vastuunpakoilua. Tuntui jopa huvittavalta lukea menneellä viikolla, miten Itä-Suomen poliisilaitos viivytteli pompottamalla tutkinnan aloittamista,mutta KRP vihdoin hoiti homman! Olisivatkohan paikalliset poliisit katsoneet Seppäsen toimintaa "läpi sormiensa" ja jopa pelänneet puuttua Seppäsen toimintaan? Tiedä häntä!

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä! Muistettakoon myös, että Ulvilan murhajuttua yrittivät monta vuotta selvittää yksin Porin poliilsiaitoksen miehet, mistä oli seurauksena, että murhan tekijä on edelleen selvittämättä! Silloinen lääninpoliisineuvos Mikko Paatero päätti suuressa viisaudessaan parin vuoden epämääräisen tutkinnan jälkeen, ettei murhajuttua ole kuitenkaan syytä antaa KRP:n selvitettäväksi.

Ehkä tämä oli ratkaiseva pointti sille, että sisäministri Anne Holmlund (kok) päätti valita juuri Mikko Paateron, kokoomuslaisen puoluetoverinsa, uudeksi poliisiylijohtajaksi. Karmeaa!