lauantai 27. tammikuuta 2018

1131. Presidenttiehdokaat vielä kerran


Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen lähestyessä on syytä luoda loppukatsaus ehdokkaisiin ja heidän henkilökohtaisiin ominaisuuksinnsa pähkinänkuoressa; siis asioihin, joita heistä tulee ensimmäisenä mieleen. Kas tässä:

Merja Kyllönen

Suomussalmi, vasuri, topakkuus, meppiys, laborantti, Suomussalmen apteekki, liikenneministeri, korpikommunismi, runojen rustaaminen, räväkkyys, potkujen jakelija, Justiina-tyyli, Natokammoisuus, rankamettä


Nils Torvalds

SKP:n jäsenyys 1969-1982, kommunismi, hurri, pakkoruotsi, taistolaisuus, EU-parlammentti, Vanhan valtaus, Moskovan yliopisto, toimittaja, Linus, vaalisukat, takinkääntö, tuulen haistelu, Nato Nato ja Nato 


Tuula Haatainen

perusdemari, sairanhoitaja, apulaiskaupunginjohtaja, sosiaalitantta, pitkäpiimäisyys, paljon puhetta vähän villoja


Laura Huhtasaari

Pori, koti uskonto ja isänmaa, vaaleus, populismi, erityisopettaja, Mikronesia, Suomi takaisin, Trump, rukousaamiaiset (Washingtonissa), maahanmuuton tiukentaminen, luomiskertomus, evoluutio, rajatarkastukset, turvapaikkapolitiikka, ääniharavuus, gradu, maamiinat, Ottawan sopimus, EU:n liittovaltiovaltiokehitys 


Matti Vanhanen

pääministeriys, Merja (ex-vaimo), avioero, Ruusunen Susan (ex-sussu), Pääministerin morsian -kirja, vaaliavustukset, Merisalo Arto, esteellisyys, Vuoksenrannan Virolaiset -suku, naisasiat, Tatu (professori), änkytys (korjaantumassa), KSM, Mertala Sirkka (ex-kihlattu), Rukan hanget, Merikukka, lautakasajupakka, Nuorisosäätiö, uuniperunat, Raha-automaattiyhdistys, Perheyritysten liitto, Huhtamaa Heidi, Nurmijärvi


Paavo Väyrynen

jalasmökkijupakka, lentoemon nipistely (kiistetty), Kekkonen, Keminmaa, ulkomisteriys, Ahti Karjalainen, Neuvostoliitto, väitöskirja, Vladimirov Viktor, vitutus ("voiko siihen kuolla"), EU-kriittisyys, eurovastaisuus, Vuokko, vaalimukit, KGB-suhteet, Pohjantähti-opisto, Dostojevskin tuotanto (pikaluku) 


Pekka Haavisto 

homous, vihreys, ylioppilas (ikuinen), kesken jääneet opinnot (ikuisiksi ajoiksi), sivari, Antonio Flores, rekisteröity parisuhde, ateisti, jankuttaminen (turha), nikkarointi


Sauli Niinistö

venkoilu, virnistely (á la Lennu), Lennu (kateissa), Jenni (raskaana), vaalivauva (tulossa), ikämiehisyys, kouluarvosanat (surkeat), tyydyttävät tiedot (opintokirja täynnä), gradu (kateissa), rullaluistelu, esittelijä (hovioikeus) ,Hupu Tupu ja Lupu, tupakointi (nyk. salaa), omahyväisyys, keihäänheitto (45 m), Storyville, Tanja Karpela, kihlaus, kihlauksen purkautuminen, leskeys, tsunami, kiipeily (puhelintolppaan), puolivallattomuus, kansansuosion tavoittelu (hitonmoinen), keskinkertaisuus, kävelykaduilla tepastelu, puolivillaisuus, maakuntamatkat (turhat), kättelyintoisuus, transponderit, selfiekuvat (mielihyvin), mulkoilu, silmäpussit, small talk, mielikuvilla ratsastaminen, kissanristiäiset, Putin, Kultarannan teltta, palkanalennus (suosion tavoittelemiseksi), epäselvyys, musta hiili, arvojohtajamattomuus 

Hyväksi lopuksi blogistin osin toiveisiin perustuva vaalienneuste ensimmäiseltä kierrokselta:

Ehdokkaat Torvalds ja Kyllönen ääniä yht.  9 %
Ehdokkaat Haatainen ja Vanhanen  yht. 13 %
Ehdokkaat Väyrynen, Huhtasaari ja Haavisto  yht.  32 %
Ehdokas Niinistö  46 %


13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Enpä muistanutkaan, että Vanhasella oli noin värikäs menneisyys! Nähtäväksi jää, onko naiskatras tässä. Naisehdokkaat ovat pitäneet niin matalaa profiilia miesten suhteen, ettei heidän osaltaan miehiä mainittu lainkaan. Tarkennuksena vaan, että Huhtasaaren vaaleus on peräisin purkista.

Anonyymi kirjoitti...

Uskooko joku, että Saulin naisetkaan olisivat tuossa mainitut? Hehheh!

Anonyymi kirjoitti...

Mutta missä on Lennu-koira?

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005542126.html

Anonyymi kirjoitti...

Vähän yksipuolista. Torvaldsillakin sentään europarlamentti ja sen sellaista.

Anonyymi kirjoitti...

Nykyisisllä vallanpitäjillä maailmalla näyttäisi olevan extream harrastukset (Vladimir Vladimirovitz) ja nuorehkojen ja vähän vanhempien naisten suosio (Donald ja Emmanuel)
Sauli meneee extream harrastustensa ja toisen sukupuolen suosion vuoksi hyvinkin tähän valtaeliitin joukkoon.
Toinen kierros on täysin selvä.

Anonyymi kirjoitti...

Kansa lähti tosissaan Antti Rinteen kehoittamana näihin lapsenteko talkoisiin antamalla isyysloman tulevalle isälle, voiko kansalta enempään ymmärrystä odottaa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Toista kierrosta ei sitten tullut ja hyvä niin. Vaalitaistelu alkoi jo kyllästyttää eikä uusintaottelussa Haavisto vs Niinistö olisi ollut mieltä. Ulko- ja turvallisuuspolitiikka ei ratkaissut vaalitulosta, koska siitä olivat kaikki ehdokkaat lähes yhtä mieltä, vain Torvalds kannatti Natoon liittymistä.

Presidentin homma on pahasti viihteellistynyt ja karnevalisoitunut, joten nytkin vaali ratkaisitin puhtaasti politiikan ulkopuolisilla syillä ja tekijöillä. Presidentinvaali ovat puhtaasti henkilövaalit, ihmiset joko tykkäävät tai eivät tykkää ehdokkaiden henkilökohtaisista ominaisuuksista ja kummallisuuksista. Niinistön suosion ratkaisevia tekijöitä ovat - Jenni ja Lennu, niin ja kohta tulossa oleva (vaali)vauva. Näin se menee.

Anonyymi kirjoitti...

"Ulko- ja turvallisuuspolitiikka ei ratkaissut vaalitulosta, koska siitä olivat kaikki ehdokkaat lähes yhtä mieltä, vain Torvalds kannatti Natoon liittymistä. Presidentin homma on pahasti viihteellistynyt ja karnevalisoitunut, joten nytkin vaali ratkaistiin puhtaasti politiikan ulkopuolisilla syillä ja tekijöillä. Presidentinvaali ovat puhtaasti henkilövaalit, ihmiset joko tykkäävät tai eivät tykkää ehdokkaiden henkilökohtaisista ominaisuuksista ja kummallisuuksista. "

Tämä on kyllä kansan arviointikyvyn aliarvostamista. Kyllä vaalit ratkaisi kansan terve arvostelukyky ehdokkaiden kyvystä toteuttaa nykyisessä turbulentissa tilanteessa maan edun mukaista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, josta nyt Niinistöllä vain kerta kaikkiaan on paras näyttö edelliseltä kuudelta vuodelta.

(Uskon myös monien halunneen säästää vaivojaan äänestämällä suoraan sitä ehdokasta, joka kaikkien arvioiden mukaan oli lopullinen voittaja.)

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jokainen saa toki uskoa mihin tahtoo.

Anonyymi kirjoitti...

Iltalehden ja Uuden Suomen aamulla julkaisemassa tutkimuksessa selvisi että Niinistön kannattajista melkein 90 prosenttia sanoo, että Niinistön kyvykkyys ja asiantuntemus ulkopolitiikassa vaikutti melko paljon tai erittäin paljon siihen, että häntä haluttiin äänestää.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niin varmaan ovat sanoneet. Eihän presidentiksi tietenkään ko. suhteessa "kyvytöntä" tai asiantuntematonta henkilöä valittaisi.

Mutta myös muut ehdokkaat olivat mainitussa suhteessa mitat täyttäviä, siis kyvykkäitä ja asiantuntevia. Lehtien kyselyssä ei varmaankaan kysytty mitään eri ehdokkaiden vertalusta po. suhteessa.

Anonyymi kirjoitti...

Jos presidenttiveikkaus meni pieleen, niin uutta matoa koukkuun!

Mites suomalaiset Soulissa? Urkeiluveikkauksissa blogisti on osoittautunut liiankin tarkkanäköiseksi.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Miten niin veikkaukseni olisi mennyt pieleen?
Minähän ennustin vaalien voittajan täysin oikein! Samoin ryhmin II, III ja IV sijoittuneet ehdokkaat.