maanantai 26. helmikuuta 2018

1138. Sauli kassajonossa

1. Jo nyt on aikoihin eletty! Sauli Niinistö on nähty vaippoja ostamassa ja kaupan kassajonossa. Mitä tästä oikein on ajateltava? Asiasta kerrotaan tänään Aamulehdessä ja Iltalehdessä isoilla otsikoilla. 

2. Vaalikampanjansa aikana presidentti Sauli Niinistö lausahti, että hän aikoo viettää mahdollisimman tavallista perheenisän arkea. - Tietenkin sanoi, koska hän sai tuollakin tokaisulla kerättyä muutaman äänen.

3. "Meillä on paljon ihmisiä, joilla on kiireitä ja samassa kasvattavat lapsiaan ja huolehtivat perheistään", Niinistö sanoi Iltalehdelle 9. joulukuuta. - No, toki sanoi, koska ..ks. edellä kohdassa 2. 

4. Eilen eli sunnuntaina iltapäivällä tämä samainen Niinistö nähtiin ruoka- ja vaippaostoksilla Espoon Isossa Omenassa. Asiasta kertoi enisimmäisenä Tampereella ilmestyvä Aamulehti. Asiasta kirjoitti konkaritomittaja Matti Pitko. 

5. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tuli Isoon Omenaan, teki ostokset ja meni kassajonon päähän kuten muutkin asiakkaat, siis lainkaan etuilematta, hehkutti Pitko/Aamulehti.

6. Lehtijutun mukaan joku jonossa ollut ihminen yritti antaa tilaa, mutta Niinistö halusi olla kuten muutkin eli ilman etuilua.  - Voi voi tuota Saulia, miten kauniisti osakin tehdä (latojan huomautus).

7. Vain lain vaatimat turvamiehet vastasivat presidentin turvallisuudesta, AL lisäsi. - Niinpä  niin, meillä kaikilla ei ole turvamiehiä mukana, kun menemme ostoksille kauppakeskukseen. Prismaan, City-Markettiin, Alkoon taikka muihin vastaaviin liikkeisiin.

8. AL:n mukaan Niinistö osti vauvalle vaippoja, maitoa, juustoa, kananmunia, ruisleipää, lenkkiä ja jonkin lehden rouva Jenni Haukiolle. - Ohhoh, vauvalle siis myös lenkkiä, munia, leipää ym. tarvikkeita! No, ehkä nuo muut tarvikkeet tulivatkin Jennille ja Saulille. Mistä toimittaja muuten tiesi, että kyseinen lehti tuli nimenomaan Jennille?


9. Lehden mukaan kaupan kassalla käytiin seuraavanlainen keskustelu.

- Pankki vain luotto?

- Pankki.

- Kuittia?

- Toki.

10. Tuo nyt ei kyllä mennyt enää aivan "tavallisesti", sillä kyllä me muut saamme asetella kortin itse maksupäätteeseen ja valita luotto- tai pankkimaksun välillä. Mutta ehkä Salella oli kädet niin täynnä vaippoja ja sinistä lenkkiä, että hän katsoi parhaaksi ojentaa korttinsa kassalle. Olisihan se ollut hieman noloa, jos olisi ilmennyt, ettei Sale tiedä, miten tuota korttia käytetään vaan hän olisi joutunut turvautumaan asiassa aseistetun turvamiehen apuun. Rouva Tellervo Koivisto on kertonut, miten hankalaa hänen oli osata toimia kaupassa 12 vuotta kestäneen pressakauden jälkeen. Sauli lienee ajatellut, että on paras pelata varman päälle, ettei tee virheitä. Näinhan Sauli on toiminut myös politiikassa ja hyvin on mennyt.

11. Lehtemme kertovat lopuksi, että meidän presidenttimme on maailman mittakaavassa harvinainen näky kaupassa. Toisaalta Suomen viimeaikaiset presidentit ovat pyrkineet elämään niin tavallista elämää kuin suinkin vain voivat, lehdet jatkavat. Presidentti Halonen nähtiin virkavuosinaan usein Helsingin keskustassa. Presidentti Martti Ahtisaari puolestaan on ollut tuttu näky Töölössä virkakautensa jälkeen ja hänet on nähty jopa kenkäkaupassa. Tarja Halonen on ikuistettu filmille myös silloin, kun hänet nähtiin pressakautensa jälkeen tonkimassa kadulla olleen jäteauton lavaa (latojan huomautus). Suomen presidentti on kansainvälisessä vertailussa sikäli harvinainen, että minkään muun maan presidentistä ei ole tullut isää seitsemänkymppisenä.

12. Olkaamme siis onnellisia ja ikuisesti kiitollisia, että meillä Maan isä, joka on myös äskettäin syntyneen poikalapsen isä!


11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Käytiin vai kassalla kappalleen 19 mukainen keskutelu? Epäillä tuota sopii. On nimittäin Prismassa - ja muissakin kaupoissa - sellaiset kortinlukijat, että asiakas valitsee itse, kummalta puolelta velotus tehdään. Kassa ei sitä kysy - ei ole kysynyt enää pitkään aikaan. Kuittia varmaan tarjottiin, kuten tavallista on.

Anonyymi kirjoitti...

Tuoreelle Isille kauppareissut aina kotiolot voittaa. Lennulle hampparinkäyrä.

Skorpioni kirjoitti...

Mikähän " huippu" siellä lämpimän peiton alla kasvaa? Sen kun tietäisi! Nyt ei tiedetä edes syntymäpainoa ja -pituutta! Miksi salataan näitä kaikkien vauvojen perustietoja? Olisi voinut kuvitella, että onnelliset vanhemmat ja vauva olivat esiintyneet yhteiskuvassa koko kansan riemuksi. Ei kai presidentin lasta anneta kasvaa vauvasta lähtien jossakin umpiossa? Se ei liene lapsen psyykkeelle hyvä? Mitä tähän sanoo lastenpsykologi Jari Sinkkonen? Vai uskaltaako kukaan sanoa yhtään mitään? Bongataan vain Sauli ostamassa seuraavan kerran Sellossa lapselle,jonka nimikin on tietysti salaisuus, lastenvaunuja. Missähän se Jennikin luuraa, on kai hyvässä kunnossa? Presidentin vauva on joka tapauksessa " salaisempi" kuin kuninkaallisten lapset! Jotenkin tämä vauva on alusta pitäen "erikoistapaus" kun tietoja saadaan kaupan kassajonosta!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kummaksi on mennyt tämä suomalainen meininki! On satoja valepoliiseja, Brother Christmasia, " Ali Babaa", joka esiintyy kuukausi televisiossa ja uskottelee vievänsä kuorma-autoilla leluja Syyrian lapsille, YLE Leaks piispa, jonka asioita ei saa tutkia, entistä liikenneministeriä,jonka miestuttava murhataan Ugandassa ja joka tulee matkoilta ja sanoo,"ettei ole mitään lisättävää" , on entisten kansanedustajien miljooniin kohoava sopeutumiseläkkeitä,johon kukaan ei katso voivansa puuttua, jne.,jne
Mahtavaa on meno,etten muuta sanoisi!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Jep jep!

Ja kohta Hesari julkaisee gallupin, jonka mukaan kansa on sitä mieltä, että Sauli on hoitanut virkaansa erinomaisen hyvin. Näin sanovien osuus on kasvanut edellisestä kyselystä 10 prosenttiyksiköllä. Sillä onhan Niinistö 1) nähty Ison Omenan kassajonossa, 2) ostamassa vauvalle vaippoja sekä 3) lentokentällä vitsailemassa Iivon, Kristan, Ennin ym. urheilijoiden kanssa. Tuollaista "osallistumista" pidetään viranhoitona ja osoituksena presidentin vaativien tehtävien erinomaisesta hoidosta.

Anonyymi kirjoitti...

Toimittaja on erehtynyt kassalla käydystä keskustelusta. Kassa on kysynyt, onko etukorttia (plussa tai sitä vihreetä). Johon Sauli on vastannut: ei ole.

Tapasin Halosen preisdenttikautena hänet kerran Helsingin keskustassa. Kadulla kävellessäni yhtäkkiä Halonen pöllähti kivijalkakaupasta eteeni adjutanttinsa kanssa. Olin meelkein törmätä siihen sotilaspukuiseen upseeriin ennen kuin ehdon pysähtyä. Halonen ei huomannut minua, tai ei halunnut huomata, joten en minäkään sitten tohtinut tervehtiä häntä. Adjutantti avasi sitten kadun varrelle pysäköidyn limusiinin oven Haloselle, joka kömpi auton takaosaan.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tuntuu aivan hölmöltä, että presidentti lähtee turvamiehen kanssa vaippoja ostamaan!!! Kohta hän kiikuttaa äidinmaitoa keskos-lapsille sairaalaan. Siitä muuten maksetaan hyvää litrahintaa!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Turvamies on renki, joka tekee niin kuin isäntä elipressa tahtoo ja käskee.

Ja issäntähän tahtoo tällaisia tempauksia, koska hän rakastaa julkisuutta nin pirusti. Koska julkisuus tuo lisää kansansusiota, jonka haalimisessa pressa on aivan kyltymätön!

Pressa on pelle muiden markkinpellejen joukossa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tuo ainakaan liity äänien kalasteluun, Sauli kun on uransa äänet saanut ; ja mitä hiton syytä on enää kalastella kansansuosiotakaan!

Anonyymi kirjoitti...

Ettei kyse ollut Matti Pitkon pakinasta, joka vahingossa päätyi uutisotsikon alle?

Ainakin ruokaostokset ovat sellaisia, jotka toimitetaan suoraan Mäntyniemen keittöön.

Matinkylän Ison Omenan lisäksi Pitko onnistui bongaamaan Saulin myös Töölöläisessä apteekissa.

Rouva Ahtisaaren on kyllä kerran bongannut Kruununhaassa, apteekissa.

Anonyymi kirjoitti...

Antakee armova. Ei paatunut populisti heti vapaudu roolistaan.