torstai 17. marraskuuta 2011

510. Ilkka Kanerva: Arto Merisalo ja Matti Vanhanen olivat "erittäin läheisiä"

Näin läheistä Artsin ja Masan ystävyys ei sentään ollut...

1. Ilkka Kanervan lahjusoikeudenkäynti jatkui tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Nyt oli vuorossa Ilkka Kanervan henkilökohtainen kuuleminen.

2. Kanerva kertoi muun muassa, että liikemies Arto Merisalo oli keskustapoliitikkojen luottomies. Hän oli tutustunut kiinteistökehitysyhtiö Novan silloiseen johtajaan Arto Merisaloon 2000-luvun puolivälissä. Miehet olivat Kanervan mukaan myös ystävystyneet.

3. Merisalolla oli Kanervan kertoman mukaan ollut läheiset suhteet esimerkiksi muun muassa pääministeri Matti Vanhaseen ja puoluesihteeri Jarmo Korhoseen. Kanervan mukaan tässä yhteydessä "ministeri Mauri Pekkarinen on ehkä syytä mainita erikseen", viitaten eduskuntavaalien 2007 aikaan.

4. Kaikkein yllättävintä Kanervan kertomuksessa on tieto siitä, että Arto Merisalolla oli ollut pääministeri Matti Vanhasen kanssa erittäin läheiset välit.

5. Kanervan mukaan hänen ystävyytensä Merisalon kanssa hyödytti heitä molempia.
"Tällaiselle poliittiselle eläimelle kuin allekirjoittaneelle oli suuri hyöty, että oli mahdollisuus keskustella avoimesti asioista. Hän (Merisalo) tiesi keskustasta, missä mennään, minä kokoomuksesta. Nämä kaksi muodostivat politiikan kantavan pilarin, oli hyvä tietää, missä naapurissa mennään".

6. Tv-uutisten haastattelussa Kanerva oikein ilmiselvästi hykerteli, kun hän kertoi, että hän sai kuulla Arto Merisalolta kaiken, mitä tämä oli kuullut keskusteltuaan Vanhasen, Pekkarisen, Kallin ja Korhosen kanssa.

7. Olisiko Arto Merisalo ollut jonkinlainen kaksoisagentti? Ehkä hän kertoi Matti Vanhaselle ja kumppaneille puolestaan kaiken, mitä Ilkka Knaerva oli kertonut hänelle kokoomukselaisten aikeista ja mielipiteistä? Halusiko Merisalo vain levennellä kertoessaan Kanervalle läheisistä suhteistaan Vanhaseen?

8. Mutta jokin tässä nyt ilmiselvästi mättää. Jos oikein muistan, niin Matti Vanhanenhan vakuutti vakuuttamasta päästyään vaalirahoitussotkun puhjetessa keväällä 2008, jolloin myös KMS:n rooli mm. keskustalaisten johtavien poliitikkojen avustamisessa paljastui, että hän ei tunne Arto Merisalo itse asiassa lainkaan. Vanhanen mainitsi, että hän oli saanut tietää Merisalon nimenkin vasta maalikuun 2007 vaalien jälkeen, kun Merisalo oli lähettänyt hänelle onnitteluviestin keskustan vaalivoiton johdosta.

9. Ilmeni kuitenkin, että Merisalo ja Yli-Saunamäki olivat tavanneen keskustan johtoa tammikuussa 2007 pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa. Muistamani mukaan Merisalo itse kertoi, että myös pääministeri Vanhanen oli osallistunut sanottuun neuvonpitoon, jossa todennäköisesti pohdittiin juuri KMS:n välityksellä tapahtuvaa vaalirahoitusta, vaalirahoituksen junailua puolueelle ja "potin" jakamista puolueen eri poliitikoille.

10. Pääministeri Vanhanen joutui vastaamaan tuota Kesärannan tapaamista koskeviin kysymyksiin eduskunnan täysistunnon edessä pariin eri otteeseen. Hän kiisti aluksi tapaamiseen ja sanoin myöhemmin vain lakonisesti, että hänellä ei ole muistikuvaa Kesärannan palaverista ja Merisalon tapaamisesta siinä yhteydessä. Jos hän ei muista, niin asia on sillä selvä, sanoi Matti. Kyse ei voi olla valehtelusta.

11. Perin outoa! Nyt sitten väitetään aivan toista. Väitetään, että pääministeri Vanhanen ja Arto Merisalo olisivat olleet hyvin läheisiä, siis ilmeisesti jo ennen 2007 vaaleja ja vielä sen jälkeen, kun Kanervasta oli tullut Matti Vanhasen toisen hallituksen ulkoministeri.

12. Jokuhan tässä nyt aivan ilmiselvästi puhuu niin sanotusti muunneltua totuutta. Kanervalla oikeusjutun syytettynä ei ole lain mukaan totuusvelvollisuutta. Mutta voisiko kukaan uskoa, että Ilkka, tämä "läpitte rehellinen miäs", menisi nyt valehtelemaan ja vieläpä oikeudessa! Ei, se ei voi olla mahdollista!

13. Entä sitten Arto Merisalo? Häntä kuullaan oikeudessa ilmeisesti huomenna, joten silloin kuulemme hänen versonsa Kanervan tämän päiväisistä puheista, toivottavasti. Luulen, että nämä kaksi syytettyä olisivat keskustelleet ennen oikeudenkäyntiä sen verran tiiviisti, etteivät heidän kertomuksensa eroa oleellisissa kohdissa toisistaan.

14. Tänään tv-uutisissa Ike Kanerva liikuttui lähes kyyneliin, kun häneltä kysyttiin, miksi hän edelleen pitää yhteyttä Arto Merisaloon. Ilkka sai soperrettua, että hänellä on sellainen elämänfilosofia, ettei hän hylkää ystäväänsä eikä katso sitä, millainen tilanne kulloinkin on päällä - tai jotenkin tuohon suuntaan.

15. Mutta millainen elämänfilosofia on ko. suhteessa sitten Matti Vanhasella? Sanoisiko hän edelleen, Pietarin tavoin, vielä kolmannen kerran: en tunne tuota miestä.

16. Itse asiassa sillä, oliko Arto Merisalolla jonkinlaiset välit Matti Vanhasen, ei kyllä luulisi olevan mitään merkitystä meneillään olevassa oikeusprosessissa. Miksi siis Kanerva otti asian esiin? Vai ottiko asian esille syyttäjä, miksi?

17. Halusiko Ilkka Kanerva tällä tavoin siirtää huomiota pois omasta asiastaan ja suhteestaan Arto Merisaloon? Halusiko hän kenties viestittää, että joo, ne kaikkein suurimat konnat kulkevat vapaana ilman syytteitä?

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ike "Syväkurkku" Kanerva..

Toipila kirjoitti...

Sama raamatullinen vertaus tuli väkisin mieleen kuten blogistillekin.

Merisalo on veijareitten veijari ja se varsinainen syväkurkku viestin viejä.

Kanerva on vain uhri?

Heko heko...

Anonyymi kirjoitti...

"Tällaiselle poliittiselle eläimelle kuin allekirjoittaneelle oli suuri hyöty, että oli mahdollisuus keskustella avoimesti asioista. Hän (Merisalo) tiesi keskustasta, missä mennään, minä kokoomuksesta. Nämä kaksi muodostivat politiikan kantavan pilarin, oli hyvä tietää, missä naapurissa mennään".
Tässä nyt alkaa sittenkin paljastua suomalainen rakenteellinen korruptio: poliittisen ja taloudellisen eliitin hyvä veli -verkosto, joka salassa häärää kaikkia osapuolia hyödyntäviä ratkaisuja ja tarvittaessa rahaa ja kaavoitusoikeudet vaihtavat omistajaa. Ymmärrän Kanervan lausuman niin, että tähän eliittiin kuuluvat ovat ihmisiä, joihin sovelletaan periaatetta kaveria ei jätetä. Meistä muista nyt ei ole niin väliä.

Anonyymi kirjoitti...

Jo osaa olla mielenkiintoisesti eritelty blogikirjoitus! Kiitos!
Olen edelleen sita mielta, etta joku instanssi voi myontaa Virolaiselle KULTTUURIPALKINNON,
naista valistavista ja mielenkiintoisista kirjoituksista!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Vaimo sai perjantaina tekstarin töihin mieheltään:
- Kulta, pidetäänkö tänä viikonloppuna oikein hauskaa?
Vaimo tekstasi takaisin:
- Sovittu! Tavataan maanantaina.

Hauskaa viikonloppua!

Maalari karkaa maailmalle kirjoitti...

Ei kai nyt politikkoja Suomessa mistään tuomita, taitaa Ikellekkin jo eläkevirka olla hankittuna, ihmetellään me vaan Perussuomalaisten suosion syitä...

Anonyymi kirjoitti...

Tuo kuva kertoo jopa enemmän kuin Loka-Laitinen tänään ILtalehden pakinassaan.

Suomi on pieni maa jonka pomot pyörivät toistensa jaloissa. Mitä mahtoi Ahtisaarenkin mielessä liikkua kun kävi Kanervan syntymäpäivillä useampaankin otteeseen, ainakin Turussa ja Helsingin Pörssiklubilla mistä Laitinen kirjoittaa, että siellä oli kaikki silmäätekevät.

Taas parin viikon päästä he skoolaavat keskenään Linnassa.
Mutta vain Merisaloa kumppaneneen syytetään.

Anonyymi kirjoitti...

On perin outoa että kokoomuksen suosio senkuin vain kasvaa kasvamistaan, vaikka jatkuvasti joku kokoomuspoliitikko on syytettyjen penkillä, Kanerva, Tiura, Kataja jne. mitä kaikkia näitä nyt onkaan. Luulisi että tämä jo rokottaisi kannattajakuntaa. Mutta kannatuskäyrä näyttää vain nousevan..

Topi Sukari on varmaankin ollut liikkeellä ihan vilpittömästi. Nyt on kiva kuulua "piireihin", miehelle on varmaankin jäänyt jonkinasteisia traumoja kun kukaan ei uskonut häneen aikanaan.

Vähän sääli käy muutenkin Topia kun ei saa ex-vaimoaan ulos miljoonahuvilastaan ja joutuu itse asumaan saunattomassa kaksiossa. Taitaa olla Topi ihan liian hyväsydäminen ihminen..

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Eiköhän Topilla mene ihan "siedettävästi", vaikka hänellä onkin myynnissä mm. Suomen suurin "mökki" tai huvila sekä lisäksi loistohuoneisto Nizzassa tai siellä päin.

Topihan se juuri uhosi suorassa tv-haastattelussa joskus 2008, että hän kyllä tuntee henkilökohtaisesti useita ministereitä, joille hän voi huolistaan puhua. Tämä tapahtui kuin "ilkeä" asuntoministeri Jan Vapaavuori ilmoitti ministeriönsä tulevan torppaamaan Topin haaveet Vihtiin tulevasta uudesta Ideaparkista.

Päivä pari tämän tv-keskustelun jälkeen herätti huomiota pääministeri Matti Vanhasen tapa tulla ulos blogissaan puolustamaan Topin Vihdin hanketta selvin sanoin.

Hädässä ystävä tutaan, tämän Vanhasen ulostulo selvääkin selvemmin osoitti. Kun Topi viestitte tarvitsevansa apua, oli pääministeri heti valmis luin lukkari sotaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mulle jäi vähän epäselväksi se mihin se Topin lahjoittama 9000e oikein meni kun Ike kertoili ettei saanut Topilta senttiäkään (ingen vinst) kun kävi kerjuulla Maskun pääkallonpaikalla. Topilla oli kuulemma niin kiire ettei ehtinyt kuin ohimennen moikkaamaan Ikeä.

Kalusteet Iken juhliin tuli Maskulta mutta käsittääkseni sen lisäksi tuli vielä se 9000 euroa riihikuivaa. Kait se meni sinne keräyskassaan jolla avustettiin ongelmanuoria tai jotain vastaavaa. Hyvään tarkoitukseen joka tapauksessa..

Jyrki Virolainen kirjoitti...

No, mitäs tosta!

Iken henkilökohtaiselle tilillehän paukahti vielä vaalien jälkeenkin 10 000 euroa eikä kukaan tiedä, mihin ne käytettiin. Ike sanoi vain, että niiden on täytynyt mennä vaalikuluihin.

Anonyymi kirjoitti...

Kuvassa pitäisi olla Ahtisaari ja Kanerva!

Anonyymi kirjoitti...

Kun ihastellaan maailmanpankin teettämiä täysin objektiivisia ja totuudellisia korruptiogallupeja ja kauhistellaan esimerkiksi venäjän demokratian tilaa, on ihan paikallaan muistaa, että Suomessa hallituksen pystyy ostamaan muutamalla hassulla tuhatlappusella. Venäjällä se maksaa kymmeniä tai satoja miljoonia.

Anonyymi kirjoitti...

http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2011/11/20/kaikki-syytteeseen/

Anonyymi kirjoitti...

Aikanaan lehdistössä oli tietoja Supon Ilkka Salmen ja Merisalon yhteydenpidosta. Salmen mukaan hän kertoi Merisalolle Supon kehittämisnäkemyksistä ja haasteista. Varmaan tärkeää verkottumista puolin ja toisin.Sattoihan Merisalo antaa Salmelle tärkeitä tietoja, ja päinvastoin.

Anonyymi kirjoitti...

Loka Laitisen jutut ovat kyllä oksettavia, samaa itsekehua vuodesta toiseen. Kuten tässä uusimmassakin, pääsipä jälleen kehumaan olleensa kutsuttujen joukossa, kenraalien, vuosineuvoksien, urheilujohtajien ja piispojen seurassa, voi pyhä sylvi sentään.

Samaa tasoa Matti-Esko Hytösen kanssa. Näiden herrojen itseriittoisuudella ei näytä olevan mitään rajaa. Minä siellä, minä täällä. Siinä sivussa muka "sivalletaan" jotakuta ja ollaan niin "pelottavia" että..

No, nytpä tiedetään sekin että Loka Laitinen on kestittänyt Merisaloa. Ja päinvastoin. Mitähän seuraavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelin jo syksyllä sitä, miten tuomion antaminen tällaisessa asiassa voidaan lykätä lähes puolen vuoden päähän. Tuomiota on odoteltu jo neljä kuukautta. Miten tällaista voidaan perustella, onko edes lain mukaista?