torstai 24. marraskuuta 2011

513. Heikko liha tuli arvosanaksi

Joulu on, paitsi muuta, mistä nyt ei ole kysymys, välitodistusten aikaa...

Ja tapahtui niinä päivinä, José Manuel Barroson ollessa EU:n käskynhaltijana ja Olli Rehnin (Mikkelin Palloilijat) hänen oikeana kätenään, että Helsingistä kävi käsky, että koko suomalainen meppijoukko oli arvioinnin alle pantava.

Niin lähtivät myös A-studion toimittajat alas Brysseliin, jossa meppien tekoset oli määrä arvostelun kohteeksi saattaa. Vaakakuppiin piti pantaman kunkin mepin sosiaaliset taidot, substanssi, aktiivisuus ja vaikutusvalta.

Mitro Revon, tuttavallisemmin Isä-Mitro, kohdalla arvostelussa pääsi kutenkin sattumaan pieni fiba. Hänenkin todistukseensa toki merkittiin koulunumeroita, mutta hänen tekosiaan koskevat kysymykset poikkesivat - jostakin syystä - muille mepeille esitetyistä.

Tämän johdosta Mitro-pojan todistuksesta tuli tämännäköinen:

Huohotukset 6,8
Viettelytaidot 5,1
Puristusvoima
(reidestä) 5,7
Tod. iskuyritykset 3,7
Keskiarvo 5,3
(Siirretään suoraan kevätistuntokaudelle)

Vaikka Mitron joulutokari ei nyt niin kovin kummoiselta näytäkään, niin kaikkia Mitron äänestäjiä lohduttanee tietoisuus siitä, että meppien toimikautta on jäljellä vielä nelisen vuotta. Uskomme, että Mitro parantaa suorituksiaan huomattavasti nykytasosta!

Mitro jakanee Oscar Wilden mietelauseen: "Voin vastustaa mitä tahansa paitsi kiusauksia."
32 kommenttia:

Jyrki Virolainen kirjoitti...

A-studion kyselyssä mepit saatiin seuraavaan paremmuusjärjestykseen:

1. Carl Haglund (r./liberaalit): 8,5
2. Sirpa Pietikäinen (kok./EPP): 7,9
3. Liisa Jaakonsaari (sd./sosialistit) ja Riikka Manner (kesk./liberaalit): 7,8
5. Sari Essayah (krist./EPP): 7,6
6. Satu Hassi (vihr./Euroopan vapaa allianssi): 7,3
7. Ville Itälä (kok./EPP): 6,9
8. Tarja Cronberg (vihr./Euroopan vapaa allianssi): 6,8
9. Anneli Jäätteenmäki (kesk./liberaalit): 6,8
10. Sampo Terho (ps./EFD): 6,2
11. Hannu Takkula (kesk./liberaalit): 6,2
12. Eija-Riitta Korhola (kok./EPP): 5,4
13. Mitro Repo (sd./sosialistit): 5,3

Anonyymi kirjoitti...

Mitä blogisti arvelee tästä IL:n uutisesta?

"Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola ja professori Atte Korhola jättivät ensimmäisen vaiheen avioerohakemuksen yhdessä kesäkuun lopulla. Sen harkinta-aika päättyisi puoli vuotta myöhemmin eli juuri ennen vuodenvaihdetta.

Atte Korhola ei ole kuitenkaan halunnut odottaa sinne asti, vaan on jättänyt yksin uuden avioerohakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen 1.11. Siinä hän pyytää avioeroa sillä perusteella, että he ovat Eeva-Riitan kanssa asuneet erillään yli kaksi vuotta - Eija-Riitta Raaseporissa ja hän itse Helsingissä.

Uudesta avioerohakemuksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Siviilioikeuden professori Urpo Kangas pitää epätodennäköisenä, että uusi hakemus otetaan tutkittavaksi.

- Mikäli aiemmalla avioerohakemuksella pyritään samaan ratkaisuun kuin uudella, ei uutta hakemusta todennäköisesti oteta tutkittaavaksi, Kangas sanoo Ilta-Sanomille."

http://www.iltalehti.fi/viihde/2011112414814348_vi.shtml

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Lis pendens- vaikutus eli asian vireilläolovaikutus estää pääsäännön mukaan samaa asiaa koskevan uuden vaatimuksen tai hakemuksen tutkimisen.

Ko. tapauksessa voitaisiin menetellä niin, että hakijat peruuttaisivat aiemmin jättämänsä yhteisen hakemuksen, jolloin Atte K:n yksin eri perusteella tekemä hakemus tai puolisoiden uusi yhteinen hakemus voidaan ottaa tutkittavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Isä Repo nyt sattuu olemaan vaan tällainen ihmisläheinen luonne, menee lähelle ja jopa koskettelee ihmisiä, keskustelun lomassa. Jotkut saattavat kokea sen häiritsevänä, varsinkin naiset. Tuskin tässä on muusta kyse.

Sama tapa on myös tällä tv-lääkärillä, Kiminkisellä, oletteko panneet merkille? Ainakin Hilanderin Hessu on hoksannut tämän kun imitoi niin mainiosti tätä lääkäriä omassa tv-showssaan.

Jotkut puhuvat käsillään, toiset ovat tuppisuita, jotkut koskettelevat jne meitä on niin moneksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kosketteleekohan tämä Isä Meidän samalla tavalla myös miehiä?

Anonyymi kirjoitti...

Ei, miesten koskettelemisesta pitää kyllä huolen Eija-Riitta Korhola, keskiarvo 5.4.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Mitro puolustautui sillä, että kyllä Lenitakin tarrasi kerran häntä jalasta kiinni...

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Arkkienkeli Mikael luottaa täysin Isän sanaan...

Asser Salo kirjoitti...

Vielä Korholoiden avioerosta:

Vaikka hakemus on Iltalehden uutisen mukaan ollut puolisoiden yhteinen, eikö mahdollista olisi antaa Atte Korholan "toinen" hakemus tiedoksi Eija-Riitta Korholalle ja varata tälle tilaisuus lausua siitä: 1) pitääkö väite kahden vuoden erillään asumisesta hänenkin mukaan paikkansa ja 2) jos pitää, suostuuko hän siihen, että puolisot tuomitaan em. seikan johdosta välittömästi avioeroon.

Näin voitaisiin välttää vireilläolovaikutus, jouduttaa kenties prosessia jonkin verran - eivätkä puolisot joutuisi myöskään maksamaan hakemusmaksua toistamiseen, kuten tilanne olisi, jos ensimmäinen hakemus peruutettaisiin ja vireille pantaisiin uusi, "korjattu" hakemus.

Miltäs kuulostaisi?

PS. Ei taida olla ensimmäinen kerta, kun alallaan taitavaksi tunnetun professori Kankaan siviiliprosessuaaliset näkemykset osoittautuvat vaillisinaisiksi. Muistuupa mieleeni kommenttinsa ratkaisusta KKO 1999:63, josta blogisti oli muistaakseni koko lailla toista mieltä...?

Skorpioni kirjoitti...

Eija-Riitta kiirehti puolustamaan Mitroa ja katsoi, että Isä M toimii vain karjalaisen miehen tavoin. Ei vainolisi kysymys siitä, että Eija-Riitta ja Mitro olisivat kosketelleet liian paljon toinen toisiaan, mistä johtuu Atte K:n avioeron kiirehtiminen. Eihän näitä herrojen kotkotuksia tiedä!

Anonyymi kirjoitti...

Yhtyneet mepit: Kosketelkaa toisianne!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Asser Salolta hyvä oivallus Korholoiden asiassa!

Mutta olisiko käräjäoikeus kuitenkaan niin palveluhenkinen, että tuon lähtisi omasta aloitteestaan tekemään?

Anonyymi kirjoitti...

Korholan komiassa talossa...heijjuu ja vai niin...

Asser Salo kirjoitti...

Jollei käräjäoikeus ole riittävän palveluhenkinen, niin ainakin sen pitäisi olla: tuohan olisi kaikkien kannalta win-win-tilanne, myös käräjäoikeuden, kun ei tarvitsisi tehdä hakemuksen mahdollisen peruuttamisen johdosta sillensäjättämispäätöstä ja sen jälkeen kirjata asiaa uudelleen vireille (ja tehdä vasta sitten avioeropäätös).

Tulisi vähän työnsäästöä käräjäoikeudenkin suuntaan? Tosin se lausuma tietysti pitäisi, jos se tulkitaan ensimmäisen hakemuksen perusteiden muuttamiseksi, antaa tiedoksi Eija-Riitalle, mistä tietysti aiheutuu jonkin verran vaivaa.

Mutta asianosaisten kannalta tuo tietysti olisi edullisin vaihtoehto - ja sillä pitäisi olla keskeisin merkitys harkittaessa sitä, miten tuomioistuimen tulisi toimia, vai kuinka?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Toki näin tulisi olla.

Anonyymi kirjoitti...

Isä Mitromme on tänään saanut tekstiviestin ylhäältä anoessaan anteeksi antoa Korkeimmasta.
Teksti, joka on pusynyt muuttumattomana rapiat kaksituhatta vuotta.
"Älä minulta anteeksi pyydä". "Pyydä niiltä, keta vastaan olet rikkonut".
Ja meedioihin tuli sen verran tilaa heti että Mitromme saa kertoa meille ilosanomansa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Mitroa nyt turhan kovaa hutkitaan. Mies on iloluonteinen karjalainen pappismies ja mikä meissä suomalaisissa on kun niin tuota koskettelua pelätään. Itse olen karjalanpoikia ja kova koskettelemaan, eikä niissä kosketuksissa ole mitään seksuaalista. Meillä tarvitaan ilmeisesti lemmikkejä, joita sitten voidaan kosketella kun ihmisiä ei uskalleta koskea.
Ja on se tosikkomaista jollei aivan viattomia kaksimielisyyksiä ja niihin liittyvää huumoria siedetä. Pieni flirtti piristää ja onneksi jotkut naiset hyväksyvät sellaisen. Isä Mitron luonne nyt on vaan tuollainen ja erilaisuus pitää hyväksyä ja mielestäni hänen erilaisuutensa on pelkästään positiivinen asia.
Meillä on kyllä ollut melko härskejäkin häirintätapauksia, joihin on ollut aihetta puuttua, mutta ne ovat olleet selvästi seksuaalisia ja paheksuttavia.
Kyllä on kummaa kansaa ja ovatko nämä ei suomalaiset meppi-ihmiset, jotka ovat tulkineet Mitroa väärin, juuri näitä ns."femakkoja"?

Anonyymi kirjoitti...

Välitön karjalainen:

"Ai, sinä haluat näyttää minulle paikkoja? Oikeinko ihan kaikki paikkasi?"

"Psst, minulla ei ole kuule kaavun alla mitään!"

"Onpas tytöllä terhakat rinnat!"

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymiä panettelua ei voida sietää.

Ei ole mitään mahdollisuutta tarkistaa väitteitä tai puolustautua. Häpeällinen toimintatapa median edustajilta.

Mitro Repo sai tästä hyökkäyksestä nyt täyden synnynpäästön ja armahduksen mahdollisille sovinistisuuksilleen, jos sellaisia on ollut.

On paljon paljon pahempaa tehdä tällaisia anonyymejä väitteitä kuin esittää sovinistisia lausahduksia tai kähmiä.

Näin se menee.

Anonyymi kirjoitti...

Mitro on pyytänyt anteeksi aiheuttamaansa mielipahaa ja luvannut parantaa tapansa.

"Isä" siis tunnustaa kähminnän ja irstaat puheensa, vaikka sanoo toisaalta, ettei "tunnista niistä itseään."

Tämä onkin tässä kaikkein traagisinta: pappismies ei huomaa lainkaan tehneensä väärin.

Asser Salo kirjoitti...

Minusta isä Mitro ei haastattelussa tunnustanut mitään. Ei kai ehdollinen anteeksipyyntö, "jos" on tullut tehneeksi jotakin väärin tai jotakuta loukanneeksi, kun "kulttuuriset rajatkin" erilaisen käyttäytymisen tulkinnalle eroavat, ole mikään anteeksipyyntö.

Tuollaisessahan "anteeksipyynnössähän" ei tarkkaan ottaen tunnusteta yhtään mitään, vaan omat mokat on esitetty lähinnä konditionaalimuotoa vastaavassa ilmaisussa.

Nimettömien naisten puskista huutelu ei tunnu hyväksyttävältä, mutta vaikea on uskoa siihenkään, että tässä tapauksessa olisi savua ilman tulta, vieläpä 13 kertaa. Tiedä häntä sitten.

Jostakin syystä kuitenkin tuntuu, että Mitro - tai demaripuolue - ei välttämättä haluaisi asiaa enempää kaiveltavan. Mikä ei välttämättä johdu ollenkaan siitä, että motiivina olisi laupias lähimmäisenrakkaus tai hurskas toisen posken kääntäminen.

Ovat tietysti "menneen talven lumia" nämä käpälöinnit, kuten muodikas sanontatapa tällaisten asioiden tiimoilta kuuluu...

Kieltämättä ärsyttää.

Ei tässä mikään muu korpea, mutta se poliitikkojen kyvyttömyys ja haluttomuus ottaa vastuuta teoistaan, kun jäävät rysän päältä kiinni. Ja väkisinkin hiipii mieleen, että jos poliitikot ovat valmiita muuntelemaan totuutta tällaisissa asioissa, missä muissa asioissa totuus "joustaa"...

Anonyymi kirjoitti...

IL 25/11:

"Minä olen ihan viaton ja selibaatissa ja minulla on tämä kaapukin, mutta kyllähän te leidit tiedätte, että täältä pesisi, olisi patukkaa tarjolla."

On varmaan paljon naisia, jotka tykkäävät oikein kovasti kirkonmiehen rivoista puheista.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Viime viikolla blogissa 511 arvuuttelin, millä kolmisanaisella sloganilla Timo Soini pyrkii voittamaan presidentin vaalin.

Nyt tuo slogan on sitten paljastettu:

Vaalislogan kuuluu "Suomen Soini presidentiksi"

Alaotsakkeena on "Yhteistyössä sinun kanssasi".

Anonyymi kirjoitti...

Isä Miron jutussa on unohdettu oleellinen: YLEn toimintatavan eettisyys. Sunnuntai-iltaisin olemme saaneet nähdä TV I:ssä Moskalehden toimintaa. Ilmeisesti Tervon teksti on iskostunut tv-toimittajiin niin hyvin, että he ovat kritiikittömästi omaksuneet tyylin. Oikea kommentti Jungnerilta olisi ollut jotenkin tähän tapaan: en usko alkuunkaan, että toimittaja on keneltäkään kysynyt yhtään mitään, vaan säveltänyt vastaukset omasta päästään. Tämä on tapahtunut hänen saamastaan toimeksiannosta: häväiskää isä Mitro.

Anonyymi kirjoitti...

Ylen entisenä pomona Jungner toki tietää, etteivät toimittajat menettele anonyymin väittämällä tavalla!

Mitrohan voisi haastaa Ylen ja toimittajan oikeuteen, jos ohjelmassa esitetyt väitteet eivät pitäisi paikkaansa.
Mutta tätä hän ei tee, vaan päinvastoin pyysi jo itse typerää käytöstään anteeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
Kosketteleekohan tämä Isä Meidän samalla tavalla myös miehiä?

Tavasta en tiedä, mutta samaa lukiota käyneenä ja Isä
Mitron vuosien varrella useamman kerran tavanneena voin kertoa, että koskettelee kyllä. Selkään tulee taputuksia ja käsivarresta otetaan kiinni - niin kuin helposti käy muutenkin, kun tapaa tuttuja kavereita vaikkapa Venäjällä, Ranskassa, Italiassa tai Brasiliassa. Mutta ei Suomessa, Ruotsissa, Saksassa eikä edes Brysselissä. Miesseurassa en myöskään ole kuullut Revolta mitään kaksimielistä kauniimmasta sukupuolesta.

Anonyymi kirjoitti...

"En tunnista niistä itseäni", tuntuu olevan yleisin vastaus, kun poliitikko, urheilujohtaja tai muu reipas poika joutuu arvostelun kohteeksi.

Tämän päivän HS:ssa fraasi löytyy SUL:n puheenjohtaja Antti Pihlakosken haastattelusta.

Inhimillistähän se vain on. Kukapa meistä haluisi myöntää edes olevansa passikuvansa näköinen.

Anonyymi kirjoitti...

Juuh, eipä Härski-Hallbergikaan, tuo kaikkien pyrkyreiden esitaistelija, radiohaastattelussa "tunnistanut itseään" puheista, joiden mukaan häntä pidetään pyrkyrinä. Ja kaveri nyt vaatimattomasti tavoitteli vain tasavallan presidentin tehtävää, täysin utopistisista lähtöasetelmista...

Jyrki Virolainen kirjoitti...

H-Hallberg ei liioin tunnistanut oikeusasiamiehen isoäitiasiassa antamien moitteiden kohdistuvan itseensä, kyse oli H:n mukaan vain o-asiamiehen käsityksistä.

Anonyymi kirjoitti...

Olisikohan ylimmällä käpälöinninan erikosasiantuntija P.K. Koskisella kommentoitavaa?

Anonyymi kirjoitti...

Demarinuorten puheenjohtaja Timo Kontion mukaan Mitro Repoa kohtaan esitetyt syytökset sopimattomasta käytöksestä perustuvat(kin) työhyvinvointiselvitykseen? Mielenkiintoista!

(ks. Timo Kontion kommentti keskusteluketjussa)

http://www.demari.fi/uutispaiva-demari/uutiset/uusimmat/4373-tapaus-repo-demarinuoret-pillastuivat-qseksuaaliseen-hairintaan-syyllistyneen-edustajan-erottava-tehtavastaanq

Anonyymi kirjoitti...

Olen vaikuttunut, minun täytyy sanoa. Todellakaan ole usein minun kohtaavat blogi, joka on jokaisen kasvatuksellisten ja viihdyttävä, ja haluan kertoa teille, olette osui naulan kantaan. Your käsite on erinomainen, vaikeus on yksi asia, joka ei riitä ihmiset puhuvat älykkäästi noin. Olen erittäin onnellinen, että törmäsin koko tämän minun etsiä jotain tästä.