maanantai 5. joulukuuta 2011

517. Skandaali EM-kehässä - entä Linnan parketilla?

1. Viikon suurin skandaali ei ole presidenttiehdokas Pekka Haaviston vierailu vihreiden pahimpiin poliittisiin vastustajiin kuuluvan kansanedustajan, homovastasilla ja rasistisilla puheillaan tunnetuksi tulleen Teuvon Hakkaraisen (persut) sahalla, jossa Teukka näytti Pekalle osaamistaan sahanterän kunnostamisessa. Teuvohan on kyseisen lajin maailmanmestareita, joka on käynyt esittelemässä taitojaan Etelä-Amerikassa asti. Teuvo esitteli Pekalle myös kantapubinsa, mutta parlamentaarikot taisivat tyytyä nauttimaan sielläkin vain kahvia.

2. Lehtitietojen mukaan Pekka ja Teuvo tulevat keskenään mainiosti toimeen. Teuvo on muuten tätä nykyä poikamies. Mutta voitte olla silti aivan huoleti, sillä "siltä" rintamalta ei ole odotettavissa mitään uutta, eli Teuvo ei ole aikeissa muuttaa niin sanotusti sukupuolista käyttäytymistään. Teuvoa ei toisaalta häiritse se, että Pekka elää parisuhteessa miehen ja vieläpä tummaihoisen miehen kanssa. "Se on hänen asiansa, minä en ole Pekan vapahtaja", totesi Teuvo lehtimiesten uteluihin.

3. Kumpikohan haaviston Viitasaaren vierailusta hyötyi enemmän, Pekka vai Teuvo? Ilmeisesti Pekka, sillä vierailu ylitti valtakunnallisen uutiskynnyksen, mitä Pekan maakuntamatkoilla ei olekaan tämän vaalikampanjan aikana muulloin vielä kertaakaan tapahtunut.

4. No, joka tapauksessa Pekka ja Teuvo taaplaavat tyylillään myös huomisissa itsenäisyyspäiväjuhlallisuuksissa. Pekka vie Nexar Antonionsa Linnan juhliin ja tanssahtelemaan parketille, mikäli nyt sitten Jani Toivolan ja Tarjan Halosen kiihkeästi odotetulta tanssilta tilaa sattuu löytymään. Teuvo Hakkarainen on sen sijaan uhannut jäädä pois Linnasta, koska häneltä ei kuulemma löydy kunnon kostyymiä Tarjan bileisiin. Mutta ei hätää, keskiviikon ja koko loppuviikon lehdistä saamme sitten lukea, miten railakkaasti Teuvo on juhlistanut itsenäisyyspäivää keski-suomalaisissa pubeissa.

5. Viikon skandaali oli Robert Heleniuksen pistevoitto Areenan EM-ottelussa brittiläistä Dereck Chisoraa (kotoisin Zimbabwesta) vastaan. Jokainen ottelua paikan päällä tai, kuten minä, suoran tv-lähetyksen välityksellä seurannut - jopa Sokea Reettakin - näki, että Chisora oli matsissa täysin ylivoimainen. Itse sain Chisoran voittajaksi about 118-111, sillä vain kaksi erää voitiin, jos katseli ottelua oikein sinivalkoisten lasien läpi, merkitä niukasti Heleniukselle, muiden erien mennessä selkeästi Chisoralle.

6. Mutta niin vain Heleniuksen sponsorin järjestämässä illassa italialainen ja espanjalainen tuomari saivat Heleniuksen voittajaksi, puolalaistuomari sentään näki Chisoran voittajaksi. Tuomaripeliä siis. Ammattinyrkkeilyssä on toki tavallista, että kotikehän ottelija saadaan aina tasaisen ottelun voittajaksi. Mutta kun tämä ottelu ei ollut lähimainkaan edes tasainen, vaan Chisora hallitsi matsia selvästi ja Robert oli melkein koko ajan hätää kärsimässä. Helenius oli kömpelö, hän ei saanut millään vastustaajaansa pysymään etäällä, vaan tämä rynnisti yläkoukuillaan helposti suojauksen läpi Robertin iholle, jossa sitten nakutteli jatkuvalla syötöllä koukkujaan ja uppercuttejaan tosi vaarallisen näköisesti vastustajansa vartaloon ja leukaperiin.

7. Kehätuomarikin teki kaikkensa Heleniuksen voiton eteen, sillä hän huomautteli tavan takaa Chisoraan sitomisesta - vaikka Helenius sitoi yhtä usein - samoin kuin otsalla puskemisesta ja Heleniuksen takaraivoon osuneista iskuista.

8. Muistamme, miten Chisora härnäsi Robertia ennen ottelua lehdistötilaisuudessa ja edelleen punnituksessa. Olisiko Chisora onnistunut pelästyttämään tempuillaan Robertin, sillä tämä oli koko matsin ajan hyvin jäykän ja hieman jopa pelokkaan oloinen? Punnituksessa Chisora painautui kiinni Robertiin; miehillä oli pituuseroa noin 15 senttiä. Tämä oli itse asiassa harjoitusta ottelua varten, sillä matsissa Chisora noudatti aivan samaa takstiikkaa: hän hakeutui ja pääsi Robertin suojauksen sisälle, jossa sitten painoi otsansa Robertin rintaan ja nakutteli siitä vaarallisia koukkujaan saaden Robertin pään notkahtamaan monta kertaa vaarallisen tuntuisesti.

9. Ottelun jälkeen Helenius selitti, että hänen oikea kätensä oli ilmeisesti murtunut jo ensimmäisessä erässä, minkä vuoksi hän ei päässyt lyömään koko ottelussa kunnolla oikeallaan. Näinhän Heleniukselle kävi myös aiemmin pari ottelua sitten. Ottelun jälkeen murtumaa ei kuitenkaan todettu. Mutta Helenius "menetti" varsin varhain jo vasemman suoransa, jolla hänen olisi pitänyt kyetä pitämään Chisora etäällä. Mutta kun ei kyennyt, ja lähiottelussahan Helenius on ollut aina tehoton.

10. Ne pari entistä maailmanmestaria, jotka Helenius oli ehtinyt ennen tätä ottelua tyrmäämään, ovat uransa ehtoopuolella olevia boksareita, jotka raahautuvat nykyisin kehään vain viimeisiä suolarahoja hankkiakseen. Näitä matseja on Suomessa hehkutettu "suurina voittoina", mutta Chisorakaan ei pitänyt niitä yhtään minään.

11. Helenius taitaa olla nyt, kiistanalaisena Euroopan mestarina, uransa huipulla. Hänestä ei näillä näkymin tule koskaan suurta mestaria, eikä missään tapauksessa maailmanmestari Wladimir Klitschkon ykköshaastajaa ja vastustajaa. Chisorakin oli nyrkkeilijänä kuin toiselta planeetalta, vaikka oli virallisella listalla vasta Euroopan mestarin tittelistä luopuneen tai sen ilman ottelua menettäneen Alexander Dimitrenkon seitsemäs haastaja. Nyrkkeilyväki on tyrmistynyt Heleniuksen voitosta ja monet asiantuntijat ulkomailla puhuvat Areenan tuomariskandaalia tarkoittaen "suuren luokan ryöstöstä."

12. Illan parasta nyrkkeilyä esitti MM-titteliään puolustanut Venäjän Aleksandr Povetkin, joka tyrmäsi USA:n jo 42-vuotiaan vastustajansa Cedric Boswellin 8. erässä. Vastus oli kuitenkin aika vaatimatonta luokkaa. Ottelu olisi pitänyt keskeyttää jo aikaisemmin, sillä nyt Povetkin oli vaarassa murjoa Boswellin lähestulkoon hengiltä. Povetkin kuuluu samaan saksalaiseen Sauerlandin talliin kuin Heleniuskin. Talli oli saanut hommatuksi Povetkinille helpon vastustajansa, 42-vuotiaalle veteraanille ei tarvitse titteliotteluun pääsystä tietenkään kovin paljon vaivanpalkaksi taaloja maksaa.

13. Kehässä nähtiin myös naisten MM-ottelu, joka oli hyvin yksipuolista eikä varmaan ollut kovin hyvää mainosta naisnyrkkeilylle. Raskaan sarjan otteluna nähtiin myös suomalaisen Jarno Rosbergin "kamppailu" 40-vuotiasta argentiinalaista Manuel Puchetaa vastaan, jonka suomalainen voitti pistein 3-0. En tiedä, mistä nuo pisteet tulivat, sillä yhtään kunnon osumaa en ottelussa puolin tai toisin havainnut. Päällimmäiseksi vaikutelmaksi ottelusta jäi Rosbergin ylivarovainen asenne, sillä hän ei rohjennut hyökätä ei sitten yhtään.

12 kommenttia:

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jani Toivola kärsi eräiden mielestä skandaalihäviön Tanssi tähtien kanssa -ohjelmassa. Ottaako Jani nyt revanssin? Hän on kertonut tuovansa Linnaan uuden elämänkumppaninsa, suomalaisen Teemun, tanssijoita hänkin.

On tässä perus-penoilla ihmettelemistä!

Anonyymi kirjoitti...

Yksikätisenä on pirun paha otella tuollaista duracell-pupua vastaan. Pisteet kuitenkin Robbelle kun pysyi pystyssä täydet erät, eikä tehnyt edes vaikeaa. Terveenä Robbe olisi hoidellut kaverin, näin uskon.

Chisora uhosi tyrmäävänsä Robben viimeistään 5. erässä, no eipä tyrmännyt. Ei tule kyllä mestaria tästäkään miehestä jos minulta kysytään. On nyt hävinnyt kolmesta viimeisestä ottelustaan kaksi joten laskusuunnassa on ura. Robbe porskuttaa sentään virallisella WBC:n listalla ylöspäin, on nyt jo sijalla 8. Hyvä Robbe!

P.S. Blogistillakin näyttää olevan virheellinen käsitys Robben ottelulistasta, että olisi voittanut vain entisiä kehäraakkeja ja näin noussut listoilla ylöspäin, kun asia on juuri päinvastoin:

"Heleniuksen nopean nousun maailmanlistalle selittää se, että mies on kukistanut ensimmäisten 13 vastustajansa joukossa maailman mittakaavassa poikkeuksellisen kovia nyrkkeilijöitä. Yleensä nyrkkeilylupauksia viedään urien alussa huomattavasti rauhallisemmin kohti kovia vastustajia ja titteliotteluita."

Ylläoleva lainaus suoraan arvostetulta nyrkkeilysaitilta.

Anonyymi kirjoitti...

Onks tietoo saiko Pekka tuppeensahattua Teukan luona ?

Jos rysä iskee illalla suoraan pesälle, kiitos Penan ja Teukan, kaksi pelastuu. Ja he kaikki lauloivat JUMALA OMPI LINNAMME!

Anonyymi kirjoitti...

Nyrkkeilijät hakkaavat vanhuksia, presidenttikandit taas nuorempia. Pekka oli teini-ikäistä kumppaniaan yli 20 vuotta vanhempi heidän tavatessa. Kai Pekka oli ministerinä myös 20 kertaa varakkaampi kun koko teinipojun suku. Nim.L.H. Hoppu

Toipila kirjoitti...

Katselin Heleniuksen matsia netistä.

Itse sain Chisoran voittajaksi 119 - 111. Siis Robbelle meni vain yksi erä mielestäni.

Oli aika kauheeta katseltavaa, kun Chisora leipoi Heleniusta kuin pullataikinaa. Mahtoi tulla Robbella pää ja kylkiluut kipeäksi moneksi paiväksi eikä vain käsi.

Olen jo pitkään ihmetellyt, ettei Heleniukselta löydy kunnollista vasenta suoraa vaan sellaista ihmeellistä läpsyttelyä.

Kaikkein karseinta tässä on se, että suomalaiset saavat huonon maineen näin vääristä tuomioista, vaikka vain ottelupaikka oli suomalaisten käsissä. Joka tapauksessa paskanmaku jäi suuhun. Koko laji kärsii tällaisesta tuomaroinnista. Varmaan vedonlyöjiäkin kaduttaa, että löivät vetoa tästä matsista.

Ilolla pistän merkille, että blogisti oli jopa paikan päällä aistimassa tunnelmaa. Netistä sain sellaisen käsityksen, että ainakin osa yleisöstä buuasi, kun Chisora astui kehään. On mennyt nyrkkeily-yleisö ala-arvoiseksi, kun ei osata vastustajaa kunnioittaa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Olin aikeissa lähteä Areenan kehän äärelle, mutta en sitten - onneksi - lähtenyt. Katselin iltaa MTV Max-kanavalta, josta se tuli kokonaan suorana lähetyksenä.

Kyllä vanhassa kunnon Messuhallissa, jonka nimi lienee nykyisin Töölön Kisahalli, oli ennen 1960-luvulla tunnelmaa, kun järjestäjänä oli Elis Ask ja ottelijoina "Askin tallin" tähtiä ja maestro itse avasi pää kallellaan tilaisuuden lauseella "Hyvät nyrkkeilyn ystävät!"

Kehässä nähtiin silloin kunnon suomalaista ammattinyrkkeilyä Ripa Luukkoselta ja Olli Mäeltä ja illan pääotteluna saattoi olla "Pakilan puutarhurin" Pekka Kokkosen matsi!

Skorpioni kirjoitti...

Eiköhän siirrytä jo Linnan juhliin! Niissä pippaloissahan homot varastivat näkyvyydellään pääosan. Oliko Linnaan kutsutuilla homoilla liian heikko itsetunto, kun heidän tarvitsi korostaa itseään kakissa vaiheissa iltaa "homoteeman" esille ottamisella?

Toisekseen TV-selostus varsinkin Matti Rönkän ja Marjukka Havumäen henkilöiden tunnistamisen osalta oli aivan kauhea. Suurin osa vieraista jäi tietysti tunnistamatta, mikä sinänsä ei ole ihme, mutta kun mainitut kommentaattorit eivät tunnistaneet esim. Max Jakobssonia, vaan sekoittivat hänet Jakob Södermaniin, niiin se oli jo skandaali.

Jos Rönkä ja Havumäki sekä se toinen miesselostaja lisäksi sanoivat jonkin nimen, niin se meni jotenkin sinne päin, mutta ei juuri vahingossakaan oikeata nimeä muistunut mieleen, vaan korjauksia tuli lähes joka toisen nimen kohdalla. Jännittivätkö vanhat tv-kommentaattorit tilaisuuden "juhlallista luonnetta" vai oliko boolia jo tullut nautiskeltu etukäteen.

Toivottavasti seuraava presidentti yrittää edes suistsia "homouden" ylikorostamista ja antaa TV-oikeudet sellaiselle ykstyiselle kanavalle, jonka toimittajat tunnistavat linnan vieraat paremmin kuin nyt tapahtui.

Eikö linnanjuhlista riittäisi vain puolen tunnin välähdys televisiossa. Se tervehdyttäisi koko ylipaisuneeksi tapahtumaksi leimaantunen tilaisuuden.

Ei tarvitsisi kansaa varten esim. tilata iltapukua suoraan Pariisista,varsinkaan kun "aviosiippa" on vaarassa joutua ehkä seuraavaksi itsenäisyydeenpäiväksi "lukemaan tiilenpäitä" oikeaan "linnaan".

Anonyymi kirjoitti...

No tulipa ainakin yksi "paljastus" linnan juhlissa, enää ei tarvitse arvuutella Marco Bjurströmin seksuaalista suuntausta. Jos sitä on tähänkään asti tarvinnut..

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Helenius huonompi oli, mutta väärää tuomiota voidaan tuskin hänen syykseen lukea. Mikäli hän loukkasi kätensä, niin se saattoi olla syynä heikkoon esitykseen. Jatkossa nähdään sitten hänen tasonsa. Vielä yksi kiva muisto. Olin veljeni kanssa joskus 60-luvun alussa Ruotsissa Saltsjöbadenin Grand Hotellin pihassa kun paikalle kaartoi iso musta auto ja sieltä tuli ulos "Ingo" Ingemar Johansson. Hän tuli juttelemaan kanssamme ja antoi molemmille nimikirjoituksellaan varustetun valokuvansa, joka vielä on tallella!

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki jotka ovat nyrkkeilleet, siis kilpailleet nyrkkeilyssä, tietävät että Helenius oli parempi.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Höpö, höpö! Nuo kaikki on lyöty kehästä ulos niin totaalisesti, että heiltä on mennyt arvostelukyky aivan täysin!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kahdesta vielä elossa olleista Marskin ritareista toinen eli majuri Heikki Nykänen kuoli tänään Porissa 91 vuoden ikäisenä.

Pitäisikö virasta kohta väistyvän Tarja Halosen perustaa oma ritarikerho nimeltään Setaveteraanit ja alkaa jakaa prenikoita valikoidulle joukolle?