keskiviikko 7. joulukuuta 2011

518. Linnan juhlissa nähtyä ja kuultua

Joku kommentaattori toivoi jo edellisen blogjutun kommentissaan kannanottoa Linnan juhliin tyyliin "kyllä minä niin mieleni pahoitin".

No, Linnan juhlia ei toki pitäisi ottaa niin kovin vakavasti. Onko se nyt niin nokon nuukaa, jos tarjolla olevaa boolia jo ennen tv-lähetyksen alkamista ilmeisesti maistelleet tv-selostajat eivät oikein kaikkia vieraita tunnistaneet tai jättivät puolet vieraista kokonaan tunnistamatta! Ja onko väliä sen, hän minne menee yöksi/jatkoille tai mitä hänellä on (tai oli) päällä.

Tärkeintä on toki ihmisen ja siis myös Linnassa juhlijan sisäinen kauneus, joka pukeutuu parhaiten sanoiksi small talkissa. Olen poiminut seuraavaan muutaman otoksen Linnan juhlissa sanotusta ja koetusta. Tämä perustuu liki kaksituntisessa tv-lähetyksessä kättelyjonossa kuultuun ja kuuleminen taas huulilta lukemiseen, käsien vatkaamis- ja päällepanemis-rituaaleihin sekä katsekontakteihin.

Tarja-emäntä ensimmäisenä kättelyvuoroon saapuneelle sotaveteraani, opetusneuvos Antti Henttoselle (89 v. Karjala poikii Antreasta Vuoksen rannalta): Sydämellisesti tervetuloa. Miten herttaista, että opetusneuvos on saanut saattajakseen juhlaan viehättävän tyttärensä! - AH: Arvoisa Rouva Presidentti, häähä hää ei tok' ole miu tytär vaan järjestyksessä toinen vaimo Anja! Kyl' miehe pittää toisen kerran naiessaan ottaa itseään paljo nuorempi eukko - vai mitä Pena?

Jääkiekkoilija Anssi Salmela : Terve vaan, Tarja! Saaks' mä taas rutistaa sua samalla tavalla kun tavattiin toukokuussa torilla? - Tarja: Olihan se tosi kivaa, mut' älä vaan helvetissä yritä sitä nyt, toi Pena vois' vaikka taklata sut kumoon! - Anssi: Paskat mää Penasta mitää, tollasta jäbää mä en viitti edes kätellä!

Kansanedustaja Juho Eerola, persut ja Suomen Sisu, joka oli uhonnut etukäteen sanoa jotain Tarjalle, kun tämä oli vihjannut rasistien äänestävän persuja: Kuule Tarja, mä en ole oikeesti rasisti, Oinosen Pena ja Hakkaraisen Teukka, ne ne vasta tosi rasisteja on!

Timo Soini: Mä kerroin Tarjalle, että kun täältä pirun pätsistä päästään taas raikkaaseen ulkoilmaan, niin me mennään Tiinan kanssa syömään oikein kunnolla Kalastajatorpalle, ei näistä Linnan pöperöistä nälkä lähde, ja kyllä tänne frakin alle murua vielä mahtuu, hah, hah! Ja päälle vielä Tiina-rouvan salmiakkivodkakakkua, häh, häh, häää!

Tarja Matti Vanhaselle: Kuule, sullahan askel näyttää nousevan taas oikein kepeästi, olet siis päässyt irti penikkataudista!

Pena kättelyssä Tarjalle (kuiskaten): Voi ei, mistä helskutista noita homopareja oikein riittää, oleks' sä kutsutut nyt ne kaikki tänne! - Tarja: pidä nyt, Pena, se leipälaukkusi kiinni, on noita homoja liikkeellä yksikseenkin - nii, ja Silvia M. on jättäny onneksi sen Raakkelinsa himaan!

Mikael Granlund, mitä presidentti Halonen sanoi sinulle kättelyssä? - MG: no joo, se sano vaan, että ota nyt vaan iisisti ja varo jäähyjä ja vie Anssi kohta ulos täältä!

Tarja Ilkka Kanervalle: Olet sä Ilkka nyt ihan varma, että jätit todellakin kännykkäsi eteishuoneeseen päällystakin taskuun ettet vaan alkaisi täällä tekstailemaan kesken kaiken vieraille naisille, toi Kiikkokin kun näyttää niin raihnaiselta, et ei se kuule enää kauan sua jaksa!

Tarja Pekka Hallbergille: Kato, Pekkahan se siinä, terve! Sä tulit taas tänne ton sun isoäitis' kanssa! -Pekka: kyllähän sä Tarja tiedät, että isoäitien tulee aina olla keskuudessamme!

Kike Elomaa haastattelijalle: Me kuule ollaan tään mun Kimmon kanssa jo sen verran vanhoja et me ei enää juur pussailla keskenämme, vois nimittäin mennä noi hampaat sekaisin!

Matti Ronkä: Ja sieltä tulee illan todellinen pensselisetä, oliskohan tämä oikeusneuvos Jorma Rudanko! - -Toinen miesselostaja Ari Huhtaniska: Juu, ja sitten tuossa on joukkio jotain muita oikeuslaitoksen edustajia, mutta väliäkös niillä, ei niitä kukaan tunne kuiteskaa!

Pena Tarjalle diplomaattiedustajien saapuessa kätelyyn: Mistähän pirusta tota kaiken maailman mustaa ja muunkin väristä väkeä tänne oikein lappaa, eihän ne mahdu kohta enää saliin sisälle!

Manu Koivisto (päästyään vihdoin saliin): Kuules Tellu! Kyl maar meitin aikana Linnassa oli enemmän sotaveteraaneja. Nyt täällä näyttäs' olevan enemmän seta- kuin sotaveteraaneja.

Paavo Lipponen: Hei, oletteks' te kukaan nähnyt Päiviä, mä oon hukannut sen tänne tungokseen! Ensteks' mä hukkasin kaikki mun äänestäjät ja nyt vielä Päivin! Voitteks' te ohjata mut ulos täältä, en taida itse osata ilman Päiviä? - Tähän Paavo V: Mutta kaima hyvä, sinähän olet jo ulkona (ainakin pressakisasta)!

Ilona Pelli: Voi paska, mitkä bileet! Mä olen sentään suunnitellut monille näistä naisista, tosta pressasta alkaen, joista useimmilla on, kuten Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajakin on osuvasti sanonut, "perunannostajat hartiat", nää kaikki saakelin puvut ja hepeneet, mut' silti mua ei kuitenkaan täällä näytä kukaan tuntevan! Nyt kyllä riitti, mä painun tästä Teatteriin virallisille jatkoille, siellä minut ainakin tunnetaan!

Kun jouduin hieman uuvuttavan tv-katselun aikana itsekin naukkailemassa boolia enkä siten nähnyt koko lähetystä, voinevat lukijat ystävällisesti täydentää edellä olevaa katsausta omilla havainnoillaan.


19 kommenttia:

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Linnan juhlien merkittävimmät jatkot olivat Ravintola Teatterissa. Iltapäivälehtien mukaan myös Teatterin ovimies kuuluu nyt niihin, jotka voivat sanoa, että heillä oli "yllään Ilona Pelliä."

Anonyymi kirjoitti...

Soini lupasi Linnan uutena isäntänä lisätä konservatiivien osuutta juhlijoista. Konservatiiveina yleensä pidetään kartanon omistajia, perintörikkaita, kirkon ja yliopistojen ylintä johtoa.

Tarja Halonen mainitsi Arto Nybergin testamentti-haastattelussa mielipidevaikuttajista ensimmäisinä papit. He saattavat painaa vaakaa Timo Soinin suuntaan, joka kerää äänet vakailta, mutta kuuntelee tarkoin eliitin toiveita.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Persujen toisella rovastilla eli Kimmo Kivelällä näytti olevan kättelyjonossa kovasti asiaa Tarjalle, kun alkoi oikein sormi pystyssä saarnaamaan! Mutta tv-ohjaajaa oli ilmeisesti neuvottu tällaisen tilanteen varalta, ja katso: ohjaaja näytti Kivelän "saarnan" aikana Linnan kattokoristuksia!

Heristeliköhän rovasti Tarjalle sormeaan siitä, että kutsuu Linnaan kaiken maailman homoja sun muita syntisiä ja panettelee päälle persuja rasisti-puheista?

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Halosen maininta papeista ei kyllä ollenkaan liittynyt presidentinvaaleihin - tuskin ne muuten häntä enää pahemmin kiinnostavatkaan - vaan omaan yhteiskuntarauhaamme.

Anonyymi kirjoitti...

Se sama suuryllyttäjä, joka kerran kiihotti Halosen edeltäjäänsä vastaan, kehottaa nyt häntä testamenttaamaan tukea kenelle tahansa paitsi Lipposelle. Rovasti siinä varmisteli Soinin perintöosuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Jotain asiaa näytti Halosella olevan Mikko Paaterolle kun poliisijohtajat astelivat kättelyvuoroon. Olisikohan sanonut jotain tyyliin:

- Varovasti sitten niiden aseidenne kanssa, hyvät herrat. Nämä eivät ole mitkään pikkujoulut..

Anonyymi kirjoitti...

Oikeusneuvos Jorma Rudangolla on tosiaan on komeat viikset. Vaasan hovioikeudessa on entistä Vaasan hovioikeuden presidenttiä Robert Montgomeryä esittävä taulu. Montgomeryllä on siinä aivan samanlaiset viikset kuin Rudangolla ja muutenkin heillä on samaa näköä. Hovissa vitsailtiinkin, että jos Rudangosta tulee hovin pressa, voidaan Montgomeryn tauluun vaihtaa Rudangon nimi ja säästää täten valtion varoja. Rudanko on muuten erittäin pätevä ja selväjärkinen juristi ja luonteeltaan erinomaisen hieno ihminen.

Toipila kirjoitti...

Joku onneton oli mennyt sanomaan Ilona Pelille, että illan emäntä on taas vetänyt ruhonsa ylle vanhan tutun kaljasaavin peitteen, jota on roikottanut päällään jo aikaisemminkin.

Tästä suivaantuneena Pelli meni kiskomaan boolia kaksin käsin. Repliikki "ettekö tiedä kuka minä olen" jäi jatkoja varten.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

"Rudanko on muuten erittäin pätevä ja selväjärkinen juristi ja luonteeltaan erinomaisen hieno ihminen".

Niinpä. Jorma Rudanko onkin ollut nuoruudessaan Hgin yliopiston prosessioikeuden laitoksen amanuenssina, miltä ajalta minä hänet opin tuntemaan, ja sen jälkeen, ennen Vaasan hovioikeuteen päätymistään, Kauhajoen tuomiokunnan notaarina, siis oikein hyvässä opissa.

Hieno luonnekin vielä - Kauhajoella auskultoinnista huolimatta, voisi sanoa!

Rudanko taitaa olla viimeaikaisista, olisiko peräti viimeisten 30 vuoden aikana, kaikkein korkeimmalle tuomarihierarkiassa kohonnut suomenkielinen prosessualisti!

Anonyymi kirjoitti...

Tässäkin blogissa ansioidensa mukaisesti käsitellyiksi tulleista henkilöistä Mikko Paatero näytti suorastaan ...ttuuntuneelta joutuessaan tulemaan sisään rahvaan ovesta, vaikka rintapielessä oli helistimiä enemmän kuin suurimmalla osalla protokollaväkeä.

Pekka Hallberg sen sijaan hymyili kuin Hangon keksi ja antoi aurinkonsa armeliaasti loistaa tämänkin juhlan yllä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kellehän pressaehdokkaalle Pekka Härski Hallberg, joka itse sitten luopui kisasta, on oikein mahtanut testamentata mahtavan suuren kannattajakuntansa äänet?

Viimeisimmässä gallupeissa niiden vastaajien osuus, jotka eivät vielä ole osanneet sanoa, ketä äänestää, on ollut peräti 20 prosenttia tai hieman ylikin.

Nuohan ovat epäilemättä kaikki Hallbergin kannattajia, vai kuinka?

Anonyymi kirjoitti...

HALLBERGin TESTAMENTTI.... Kenelle Hallberg testamenttaa kannatuksensa? Jaossa on toistakymmentäääntä. Itsari-juhlissa olisi ollut hyvä paikka julistaa "testamentti". Odotetaan. Nim L.H. Hoppu

Anonyymi kirjoitti...

Yksi oli joukosta poissa Lahjomaton N(e)issinen vai oliko?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Matti Nissinen oli toki paikalla, jonossa heti KKO:n ja KHO:n tuomareiden jälkeen.

Nissiseen sopi - kerrankin - Matti Röngän niin kovin ahkerasti viljelemä määrite "pitkä mies."

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kahdesta vielä elossa olleista Marskin ritareista toinen eli majuri Heikki Nykänen kuoli tänään Porissa 91 vuoden ikäisenä.

Pitäisikö virasta kohta väistyvän Tarja Halosen perustaa oma ritarikerho nimeltään Setaveteraanit ja alkaa jakaa prenikoita valikoidulle joukolle?

Anonyymi kirjoitti...

Melkoinen hongankolistaja näyttää olevan tämä Nissinen tosiaan, näytti ainakin yhtä pitkältä kuin Matti Vanhanen (197cm) ja Eero Heinäluoma(198cm). Enpä olekaan aiemmin hoksannut kuinka pitkästä miehestä todella kyse.

http://www.asianajajaliitto.fi/files/1325/Juha_Manner_%28vas.%29_Mika_Ilveskero_Matti_Nissinen_Mika_Illman.JPG

T: Pituusfriikki

Skorpioni kirjoitti...

Vaikea tilanne taas syntynyt valtakunnassa,kun Antero Mertaranta siirtyi Yleltä Maikkarille.

Olin jo ehdottomassa Anteroa selostamaan Linnan kättelylytilausuutta. Silloinhan Mertaranta olisi voinut usein käyttää mielisanontaansa "ns. kuuluisa pitkä mies" tai "tämä on nyt se kuuluisa..."

Eikö Yle voisi tehdä vielä Antero Mertarannan kanssa diilin kättelytilaisuuden selostamisesta. Olisin varma, että silloin tulisivat esiteltyä useimmat Linnan vieraista ja vielpä oikealla nimellään.

Lisäksi ehdotan vakavasti harkittavaksi, että presidentin ja hänen puolisonsa eteen pantaisi ensi vuonna mikrofoni, johon vieraat voisivat lausua tervehdyksensä, joka useimmissa tapauksissa lienee pelkkä jonkinlainen äännähdys, ynähdys jne. Vaatii siis melkoista mielikuvistusta tälläkin palstalla arvuutella pelkistä suun liikkeistä, mitä joku vieraista presidenttiparille sanoo.

Toisaalta nyt kun Halosella oli viimeinen vastaanotto, niin olisi voinut kuvitella, että jotkut vieraista olisivat puhuneet "suun puhtaaksi", koska mitään menetettävää ei olisi enää ollut!

Nyt suurimmaksi jatkotilaisuuden uutiseksi näyttää jäävän pukusuunnnitelija Pellin sylkeminen ravintolan vahtimestaria päin. Ts. sanoen Pelli ainakin- jos nyt ei puhunut-
niin ainakin muuten tyhjensi suunsa, mutta tosin vain jatkoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Muistan lukeneeni jostain että Matti Nissinen olisi tasan 200cm eli saman mittainen kuin Robert Helenius. On siinä miehellä mittaa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tämän päivät iltapäivälehdet "pullistelevat" tv-katsojien kiivautta Linnan juhlien selostajia kohtaan. Kun ei tunnisteta vieraita. Mikä siis keinoksi pulmaan?

Virossa presidentti Henrik Ilveksen itsenäisyyspäivän vastaanotolla tämäkin asia on kunnossa.

Kunkin vierasparin saapuessa nimittäin kuulutetaan kovalla äänellä, joka kuuluu myös tv-vastaanottimeen, kättelyvuoroon tulevan vieraan ja hänen avecinsa nimet ja vieläpä ammatit tai arvot. Viron vastaavissa juhlissa vieraat eivät siis taapertele presidenttiparin eteen yhtenä pötkönä niin kuin olisivat jonottamassa vessaan, vaan yksitellen em. kuulutusten saattelemana.