keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

618.  Onko Espanjan vakuussopimus silmänlumetta vai sisäpoliittinen savuverho?

Voi helvetti, mä en yhtää tiiä ketä nää naiset on ja mitä ne must oikein tahtoo...mun piti puhua täällä Marian kanssa teemasta "Tyhjän päälle ja ilman suuntaa", mut vaikka meillä oli diili, ni siitä huolimatta Maria teki oharin eikä tullukaan...voi  saakeli...muthan tässä on nyt jätetty tyhjän päälle...siis mut, vaikka mä olen sentään purjehtinu yksin maapallon ympäri...miten mä pääsisin täältä veke...Mariia, tuu nyt helevetin äkkiä hakee mut täältä himaan...mä en kestä...

1. Suomi pääsi pari päivää siten sopimuksen vakuusneuvotteluissa Espanjan kanssa. Vakuudet olivat Suomen ehto Suomen osallistumiselle Espanjan lainaohjelmaan. Suomen osuus Espanjalle myönnettävästä lainasta on 1,9 miljardia euroa. Vakuussopimus kattaa 40 prosenttia summasta, eli Suomi voi saada Espanjalta enintään 769,92 miljoonaa euroa, jos euromaat lainaavat espanjalle yhteensä 100 miljardia euroa, mikä on asetettu lainamäärän katoksi. Vastineeksi vakuuksille Suomi joutui luopumaan lainan mahdollisista korkotuotoista.

2. Uutta sopimusta on juhlittu mediassa ikään kuin uutena sulkana valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen hattuun.  Onhan tämä jo toinen sanotunlainen sopimus, jota Urpilainen on tiukasti ajanut. Ensimmäinen tehtiin Kreikan kanssa viime talvena. Vm. sopimus on Suomen kreikkalaisten pankkien kanssa tekemä sopimus, ei siis Suomen ja Kreikan valtion välinen sopimus. Tämä tuli yllätyksenä monelle kansanedustajille.

3. Espanjan tukea annetaan espanjalaisille pankeille, ei Espanjan valtiolle. Tämä on askarruttanut monia ja myös hallituspuolueiden edustajia. Vakuussopimuksen tulosta ei voida muutenkaan pitää erinomaisena, sillä se kattaa vain 40 prosenttia Suomen vastuista.

4. Oppositio on tietenkin päättänyt jo aiemmin tyrmätä Espanjan tukemisen. Timo Soini on julistanut, että Suomen saamat vakuudet ovat vain savuverho, jolla hoidetaan suomalaista sisäpolitiikkaa. Tästä kielii Soinin mukaan myös se, ettei mikään muu euromaa ole ollut vakuuksista kiinnostunut Kreikan tai Espanjan tukemien yhteydessä. Espanjan tukipaketilla valmistellaan Soinin mukaan pankkiunionia, eurobondeja ja eurooppalaista liittovaltiota. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on jäänyt tässäkin asiassa Soinin varjoon. Hän ei tyrmää täysin Suomen vakuussopimusta, jota hän pitää tyhjä parempana.

5. Timo Soini ja Juha Sipilä vaahtoavat nyt ikään kuin yhdestä suusta siitä, että kansanedustajille jää aivan liian vähän aikaa tutustua vakuussopimukseen ja sen ehtoihin, sillä eduskunnan on määrä käsitellä asiaa ja päättää sopimuksen hyväksymisestä jo huomenna. Espanjan vakuussopimusta on tarkoitus julkistaa enemmän osia kuin Kreikan sopimuksesta ja sen pääkohtia ollaan parhaillaan hiki hatussa kääntämässä suomeksi ja ruotsiksi. Soinin mukaan suurin osa kansanedustajista joutuu päättämään asiasta "pussi päässään".

6. Soini ja Sipilä vaahtoavat tietenkin täysin turhaan, sillä hehän ovat jo paljon aiemmin ilmoittaneet, että persut ja keskusta eivät tule "missään tapauksessa" hyväksymään Espanjan tukipakettia. Asia ei tietysti muutu miksikään siitä, vaikka vakuussopimus olisi käännetty "enkelien kielelle." Vai uskooko joku todella, että Soini ja Sipilä olisivat valmiita hyväksymään sopimuksen, jos sen käsittelyä vitkuteltaisiin vaikka viikko tai vaikkapa kuukausi eteenpäin ja vakuussopimus julkistettaisiin sanasta sanaan ja käännettäisiin suomen, ruotsin ja saamen kielelle sekä lisäksi savon murteelle?

7. Mutta persut ja keskustahan edustajat voisivat Soini ja Sipilän johdosta jarruttaa asian käsittelyä ja hyväksymistä huomenna eduskunnassa maratonpuheillaan niin, että asia pitäisi lykätä ensin ensi viikkoon ja sitten tarvittaessa vieläkin kauemmaksi.

8. Muistamme vielä,  jos muistamme, miten aikoinaan 90-luvulla EU:n liittymissopimuksen hyväksymiskäsittelyä jarrutettiin eduskunnassa muutamalla päivällä lähinnä Paavo Väyrysen ja kristillisten Vesa Laukkasen maratonpuheilla. Sitä, kumpi herroista mahtoi puhua tuolloin kauemmin,  en muista, mutta veikkaisin Laukkasta; kauaksi ei Väyrynen kuitenkaan jäänyt.

9. Jos Paavo Väyrynen olisi eduskunnassa ja hänet olisi valittu keskustan puheenjohtajaksi, yrittäisi Paavo kyllä jotenkin viivyttää asian käsittelyä, vaikka eduskunnan työjärjestystä lienee nyt muutettu siten, etteivät maratonpuheet enää onnistuisi. Mutta keskustalaiset menivät onnettomuudekseen valitsemaan noviisi Sipilän, joka on EU:n ja euron kannattaja, ja Uudenmaan äänestäjät puolestaan olivat niin "tolloja", että jättivät Väyrysen valitsematta Arkadianmäelle. Tämä kyllä ei ollut yhtään kivaa.

10. Ainoita todellisia voittajia näissä vakuussopimusneuvotteluissa ovat kansainväliset asianajotoimistot. Tänään on lehdissä kerrottu, että Suomea ja valtiovarainministeriötä Kreikan vakuusneuvotteluissa edustanut ja avustanut lontoolainen advokaattitoimisto Linklaters laskutti ministeriötä sopimusneuvottelusta yhteensä 636 000 euroa. Kun HS pyysi ministeriöltä nähtäväkseen toimistolle annetut toimeksiannot, toimiston toimittamat asiakirjat ja kaikki laskut, ministeriö vetosi mainittujen asiakirjojen salassapitoon ja ilmoitti ainoastaan asianajotoimiston laskun kokonaissumman.

11. Kiinnostaisi tietää, missä nuo Kreikan ja nyt Espanjan kanssa käydyt neuvottelut on pidetty? Ilmeisesti Lontoossa, jos Suomea on myös Espanjan sopimuksen osalta edustanut sama lontoolainen toimisto. Suomalaisin eli helsinkiläisiin "huipputoimistoihin" ei siis ole ko. neuvotteluissa ja sopimuksenteossa luotettu.

12. Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun mainittuja vakuusneuvottelija ei käyty Suomessa! Neuvotteluihin osallistuneet Espanjan pojat ja tytöt olisi tullut tuoda tänne ja viedä katsomaan eksoottisia suomalaisia kesätapahtumia alkaen Sonkajärven eukonkantokisoista ja Hyrynsalmen suopallon MM-kisoista ja päättyen vaikkapa Suonenjoen mansikkakarnevaaleihin ja Matti Nykäsen konserttiin ja tietenkin Seinäjoen tangomarkkinoihin sekä lopuksi vielä löylynheiton MM-kisoihin Heinolassa.

13. Olen varma, että  kyseisen ohjelman lomassa käydyt neuvottelut olisivat onnistuneet Suomen kannalta vallan erinomaisesti ja espanjalaiset olisivat lopuksi olleet ko. "kesätapahtumahelvetin" läpikäytyään valmiita panemaan nimensä vaikkapa millaisen sopimuksen alle hyvänsä.

34 kommenttia:

Norr-Rogel kirjoitti...

Tässä oppositiopolitikoinnissa nähdään se, miten keskusta sossi tulevaisuutensa. Sipilä puheenjohtajana jää ja tulee jäämään täysin Soinin varjoon, kun niin taas ei Paavo I:n kanssa olisi käynyt. Siitä voi sitten vetää yhtäläisyysmerkkejä keskustan tuleviin kunta- ja eduskuntavaalihäviöihin. Harmi ettei keskusta nähnyt näin ilmeistä lopputulemaa. Mauno Koivisto diplomaattisin sanankääntein Paavosta; "Tuon Paavon kanssa ei sitten koskaan ikävysty".

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan vakuussopimuksessa sovittu siitä, miten sopijaosapuolten välillä sopimuksen tulkinnasta mahdollisesti syntyvät erimielisyydet ratkaistaan? Välimiesmenettelyssä varmaankin, tuskinpa VVM:n tarvitsee lähteä Madridin käräjäoikeuteen käräjöimään.

Anonyymi kirjoitti...

Löylynheiton MM-kisat Heinolassa loppuivat vuonna 2010 kilpailijan kuolemaan, mikä lienee blogistilta unohtunut.

http://www.huffingtonpost.com/2010/08/07/world-sauna-championships_n_674582.html

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Löylynheiton viimeiset MM-kisat ovat minulla hyvin muistissa, sillä kirjoitin niistäkin - tietysti(!) - blogijutun tuon kuolemantapauksen jälkeen elokuussa 2010; löytyy luultavasti asiasanalla "löylynheitto" (ellei siten "löylynlyömät").
Muistelin kuulleeni, että noita kisoja oltaisiin kuitenkin elvyttämässä uudelleen henkiin.
Timokin käy lehtitietojen mukaan taas innolla saunomassa, joten voisi tehdä vaikka come backin!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tuo edellä mainitsemani blogijuttu on numero 304 ja se on julkaistu 9.8.2010 otsikolla "Löylyä lissää, löylyä lissää kiukaaseen". Hakusana on "löylynheiton MM-kisat".

Puolueeton tarkkailija kirjoitti...

Virolainen on oikeassa siinä, että sekä persut että kepulaiset äänestävät sopimusta vastaa. Sekä puheenjohtajat että tavalliset kansanedustajat. Ei sen kannan vahvistamiseen kenenkään tarvitse sopimusta nähdä.

Asiassa on kuitenkin toinenkin puoli. Mikäli sopimus olisi nähtävillä ja olisi aikaa lukea, saattaisi olla mahdollista käännyttää muutama hallituspuolueiden kansanedustaja äänestämään sopimusta vastaan. Molemmat oppositiopuolueiden johtajat ovat hyviä suustaan. Kyllä sanojen mahtiin pitäisi voida uskoa. Jos ei puhe olisi vaikuttanut vielä tässä äänestyksessä, niin olisipa ainakin joidenkin rehellisimpien ja isänmaallisimpien edustajien omaa tuntoa alkanut kolkutella isänmaan petturina toimiminen ja mahdollisesti jo seuraavassa "paketissa" olisi Suomen etu voittanut puoluekurin.

On pidettävä mielessä, ettei oppositon voimilla sopimusta voida hylätä. Siihen tarvitaan hallituspuoleiden edustajien tukea. Ja juuri tämän estämiseksi asiat järjestettiin siten, ettei edes sopimukseen tutustumiseen annettua aikaa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Heh, heh! Hallituksen ja opposition voimasuhteet eduskunnassa taitavat olla suurin piirtein 120-80. Siksi oppositiojohtajille, niin "hyviä suustaan" kuin Soini ja Sipilä olisivatkin, ei riitä muutaman hallituspuolueen kansanedustajan taivuttaminen opposition kannan taakse, vaan siihen tarvittaisiin lähes 20 hallituksen takana olevan edustajan lipeäminen hallituksen riveistä.

Se ei onnistuisi missään olosuhteissa. Siksi toisekseen hallituspuolueiden edustajista useimmat ovat luultavasti "ihan oikeesti" Espanjan tukipaketin takana eivätkä olisi noin vain taivuteltavissa.

Eduskunta ei päätä vain Suomen Espanjalta saamasta vakuussopimuksesta, vaan koko tukipaketista eli 1,9 miljardin euron lainasta.

Skorpioni kirjoitti...

Tämä blogi ei seuraa aikaa. Sen olisi täytynyt siirtyä jo viikko sitten Porin Suomi Areenalle. Nyt se rähmii tangomarkkonoilla ja juutuu keskustelemaan Väyrysestä, joka on asettunut jo Keminmaalle ja tähtää vain ja ainoastaan kunnallispoliittikkaan.

Porin Suomi Areenalle sen sijaan olisi löytynyt heti uusia ilmiöitä. Olisi voitu havaita, että demarien Liisa Jaakonsaari on EU-edustuksen myötä siirtynyt uuteen tyyliin ja somistanut itsensä jopa huulikiilteellä ja muutoinkin Liisa on hyvin söpö.

Tiilikainen on oikea jörkkikkä ja Jan Vapaavuori kääntänyt täydellisesti kelkkansa. Jyrki Katainen sen sijaan antaa vain eduskunnassa pikaisen tiedonannon ja sitten jatkaa lomaansa.

Kansanedustajat lennätetään Porista kesken jazz-juhlia ja Suomi Areenalta Eduskuntaan, missä heidän täytyy lukea täysin sekavaa Espanjan pankkien kanssa tehtyä sopimusta ja sitten takaisin Suomi Areenalle, jonne tämänkin blogin tulisi siis siirtyä. Suomi potee aitoa ja oikeaa espanjantautia, joka paljastuu kaikessa karmeudessaan vasta sitten, kun Espanjan pankkien lisäksi pitää ryhtyä tukemaan itse Espanjan valtiota. Silloin jo Vapaavuorikin kääntää taas kelkkansa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Pori on hyvin outo paikka, minkä huomasin viimeksi viime kesänä siellä käydessäni. Niin, onhan siellä kaikkia outoja asioita, kuten esim. tämä Juha Joutsenlaht ja hänen "tapauksensa". Eikä se Ulvilakaan ole kovin kaukana. Siellä asuu Anne Holmlund, tomera täti ja ex-sisäministeri. Mutta Yyterissä kyllä voi pari kylmee kaljaa käydä naukkaamassa ja riisua rannalla paitansa ja housunsa ja ottaa hiukka aurinkova!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

MTV3:n Suomi Areena Pori kuuluu kesätapahtumien hirveyksien ehdottomaan Top 10:een! Se on aivan lässyn lässyn tilaisuus, jossa poliitikot ja Lenita Airisto ym. julkkikset puhu pölöttävät kaikenlaisia itsestäänselvyyksiä ja typeryyksiä ja kansa katsoa töllöttää kaikkea tästä roskaa suu auki ihastuksesta ja hämmästyksestä!

Anonyymi kirjoitti...

Ennen sanottiin, että pitkän matkan juoksukisoissa tyhmät saadaan numeroitua, mutta nyt se tapahtuu Porissa.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi Areenan parasta antia oli ehdottomasti Eija Riitta Korholan antoisa kaula-aukko jota kelpasi kyllä katsella. Ja todellakin, Liisa Jaakonsaari on yllättäen puhjennut kukkaan "vanhoilla" päivillään. On ilmeisesti "Late boomer" ihmisiä. Nykyisin Liisa onnistuu jopa näyttämään kauniilta telkkarissa.

Eduskuntavaalien jälkeen Liisa totesi heti että Jungnerin on pidettävä kiinni lupauksestaan ja erottava puoluesihteerin virasta. Suunnitteleekohan Liisa comebackia puolueen johtoon kun pesti Brysselissä loppuu?

Anonyymi kirjoitti...

Tai sitten rakkauspuolueessa tehdään pesäeroa Suomeen rumien hallitsemana vähemmistöjen paratiisina.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kansanedustajat ovat nyt Timo Soinin johdolla käärmeissään hallitukselle siitä, etteivät he ole saaneet aiemmin tietoonsa Espanjan vakuussopimusta ja sen käännöstä, vaan joutuvat tekemään päätöksensä silmät kiinni.

Ehei, eivät he todellisuudessa ole tästä käärmeissään. Syy on siinä, että kansanedustajien pitää keskeyttää vierailunsa Porin Suomi Areenalla ja Porin Jazzeilla ja saapua pariksi "välipäiväksi" Helsinkiin.

MIksi muuten Timo Soini laukkaa aamuin illoin Pasilan studioissa valittamassa sitä, ettei ei ole aikaa, ei ole aikaa tutustua sopimukseen. Ei tietenkään ole, jos pitää olla koko ajan haastatteluissa. Istuisi tuonkin ajan siellä kansanedustajan kopissaan ja tankkaisi kalloonsa sitä edustajille jaettua 17 sivuista lyhennelmää sopimuksesta, että tietäisi edes jotakin!

Meppi Eija-Riitta Korhola on käärmeissään siitä, ettei hän voi näinä kahtena välipäivänä esitellä Porissa messevää kaula-aukkoaan "uutisnälkäisille" toimittajille ja muille kansanedustajille.

Liisa Jaakonsaaren uutta lookia ei nyt tee mieli juurikaan katsella yhtä päivää tai iltaa kauemmin, pitäisi Lissukin siirtyä tuolle Korholan edustamalle väljän kaula-aukon linjalle. Lissulla sitä rintamusta vasta riittäisikin.

Porin oma tyttö Krista Kiuru panee kyllä uuden lookin suhteen Liisa paremmaksi, katsokaapa vaikka!

Muuten, tässä yhteydessä tulee mieleen aamun Hesarin juttu, jonka mukaan Madridissa kukoistaa ainakin yksi bisnes todella hyvin, seksibisnes nimittäin. Madridissa arvellaan työskentelevän 100 000 prostituoitua ja koko maassa 400 000 ilolintua.
Seksinaisten palveluksistaan pyytämä hinta vaihtelee 25 eurosta 1 000 euroon per "laaki".

Miksi tätä ilmiötä ei ole tuotu Poriin ja Suomi Areenalle?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Porin Suomi Areenassa on ollut näytillä naiskauneutta ja poviaukkoisuutta eri ikäkausilta. Seitsemänkymppisiä edustaa Lenita Airisto, kuusikymppisiä Liisa Jaakonsaari, viisikymppisiä Eija-Riitta Korhola (53) ja 30-40 -kymppisiä Krista Kiuru. Tästä joukostahan ei puutu muita kuin ikinuori Sirkka-Liisa Anttila, varsinainen povipommi kepusta!

Maria Guzenina-Richardsonin piti olla mukana esittelemässä nelikymppisten kaula-aukko -lokia, mutta hän jäi pois, koska Seiska on alkanut ikävästi juoruilla hänen ja Hjallis Harkimon seurustelusta.

Maria ja Hjalliksen piti puhua Suomi Areenassa yhdessä teemasta "Tyhjän päällä ja ilman suuntaa", mutta nyt Hjallis sai puhua siitä yksinään; hänet oli taas kerran jätetty naisen toimesta "tyhjän päälle". Mutta suunta Hjalliksella lienee kuitenkin selvä: päin uusia naisia vaan!

Maria G-R:n korvaisi Suomi Areenassa Paula Risikko, tuo köyhän miehen Maria.

Anonyymi kirjoitti...

Miksei Porin Areenassa puhuta teemasta "Mitä vikaa seksibisneksessä muka on?"

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Aamulehti tutki:

- Miehet tuomitaan väkivaltarikoksista keskimäärin pidempiin tuomioihin kuin naiset, kirjoittaa Aamulehti. Naisten saamat väkivaltatuomiot ovat lehden selvityksen mukaan useita kuukausia lyhyempiä kuin miesten.

No, nyt tuo epäkohta halutaan oikeista ja "tilit tasoittaa" kertaheitolla tuomitsemalla Anneli Auer hyväksikäytöstä puolta pidempään rangaistukseen kuin naiset yleensä taposta ja tuomitsemalla hänet murhasta, jota hän ei ole edes tehnyt!

Anonyymi kirjoitti...

Pori on sisäsiittoinen.. vai oliko se sisäänpäin lämpiävä kaupunki.. anyway, pitääkö tuo Hjallis ottaa joka jeevelin ohjelmaan totuudentorveksi? Onko hän Suomen virallinen viisas?

Mietin, että mikä ero seksibisneksessä on 25€ hommalla ja 1000€ hommalla? Onko se laatu kesto, siis millä sitä sitten mitataan jos lopputulos on kuitenkin sama..

On se mielenkiintoista, että keski-ikäisten naisten kaula-aukot kiinnostaa niin kovin. Jääkö puheista mitään mieleen, jos katse on koko ajan rintojen tasolla, kysyn? Liisa Jaakonsaarelle kymmenen pistettä ja papukaijamerkki uudesta lookista.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin tärkeän ulkomaanmatkan ilmoitettiin estävän Eero Heinäluoman osallistumisen tämän vuotiseen MTV3:n Karsinan nimellä tunnettuun "porsaita äidin oomme kaikki"-tapahtumaan Porissa.

Nyt kuitenkin Espanja onnistui hässäköimään kaikkien, myös Don Eeron aikataulut uusiksi, mutta hän jatkanee pian pitkänmatkan juoksuaan kohti vuorenhuippua missä säikehtii seuraava suomalainen rauhannoopeli.

Muistammehan toki kuinka Tarja the Muumis lupasi Maran saaman noopelin olevan vain suomalaisen rauhantyön sadonkorjuun alkua.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Porin Suomi Areenassa käväissyt jemeniläinen rauhannobelisti Tawakkul Karman oli sentään pukeutunut asianmukaisesti ja niin kuin säädyllisen naisen kuuluukin! Hän osallistui paneelikeskusteluun, jota puheenjohti Erkki Tuomioja ja jossa mukana olivat myös Tarja Halonen ja Heidi Hautala. Tämän jälkeen Tawakkulilla oli niin kiire poistua Porista ja tuosta kauheasta tilaisuudesta, että hän vaati helikopterin hakemaan hänet Helsinkiin!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Espanjassa seksipalveluiden ostoon käytetään kymmeniä miljoonia euroja päivässä.

Päivi Räsäsen olisi tullut ehdottomasti vaatia, että ennen kuin Suomi voi hyväksyä Espanjalle annettavan lainatukipaketin, Espanjan tulee säätää tiukka seksiostokielto. Pitäähän sitä nyt jossakin yrittää säästää, Herran Jumala!

Anonyymi kirjoitti...

Eikö suomalaisten naisten suosiman tuulipuvun käyttöpakko ajaisi saman asian?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

No, mutta tuulipukuahan nyt käyttävät vain luuserit. Ne, jotka Lenita Airisto sanoo tuhonneen hänen elämäntyönsä.

Anonyymi kirjoitti...

Itävallasta on löydetty 600 vuotta vanhat naisten rintaliivit!

Anonyymi kirjoitti...

No 600 vuotta vanhat rintaliivit sopisivat kyllä esille kirkon viini-illassa.

Evl-kirkkohan toimii sisäministeriön ohella MTV:n Areenan pääyhteistyökumppanina.

Anonyymi kirjoitti...

Milloinkas kansanedustajat ennenkään muka ovat tienneet, mistä äänestetään.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Juhana VATT Vartiainen:
"Työnteko kannattvammaksi ja työttömyys inhottavammaksi"
Onpas YLIJOHTAJAN valinta kerrankin osunut kohdalleen.
Olisikohan jotain sanottavaa espanjalaisille herra ylijohtajalla?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ei sitten muuta kuin lisää tanssi- ja tangonopettajia Suomeen!

Vaikka näiden nykyistenkään, nyt vangittuina olevien tummahipiäisten tanssinopettajien aiheuttamista jutuista oikeuslaitos ei ole vielä lopullisesti selviytynyt.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tämänpäiväisessä eduskuntakeskustelussa oli mielenkiintoista verrata kahden oppositiojohtajan eli Timo Soinin ja Juha Sipilän puheita ja käyttäytymistä.

Juha Sipilä puhui ja käyttäytyi nuhteettomasti kuin pyhäkoulupoika, vaikka esittikin epäluottamuslausetta hallitukselle. Kukaan ei tuntunut ottavan häntä oikein todesta. Vaikka Sipilä esitti puheessaan nelikohtaisen ohjelman, jolla Espanja hänen käsityksensä mukaan selviäisi ilman muiden euromaiden lainatakauksia kriisistään, Katainen ja Urpilainen eivät olleet kuulevinaan Sipilän listaa, vaan tivasivat häneltä hieman myöhemmin, mikä on Sipilän ja keskustan vaihtoehto kriisistä selviämiselle! Kun Sipilä sitten hieman vaisusi sieltä takapenkistään toisteli jonkin verran puhettaan, Katainen ja Urpilainen vain pyörittelivät ivallisen näköisesti päätään eivätkä ottaneet minkäänlaista kantaa Sipilän esitykseen!

Timo Soini sen sijaan esiintyi rehvakkaasti kuin vanha rovasti, joka saarnastuolistaan karjahtelee seurakuntalaisilleen ja vaatii parannuksentekoa ja uhkaa näitä helvetin tulella, jollei parannusta ala kuulua!

Vaikka Soinin puhe oli jälleen kerran pelkkä retoriikkaa, keräsi hänen varmaankin tv-katsojien ylivoimaisen enemmistön äänet esiintymisellään. Sipilä ja keskusta jäivät kauaksi Soinin taakse. Soini sai pompata vähän väliä pystyyn ja pyytää puheenvuoroa ja hänen kanssaan hallitus keskusteli, ei Sipilän kanssa.

Kyllä Sipilän pitää petrata todella paljon esiintymistään ja otettaan, jos hän aikoo olla uskottava oppositiojohtaja. Ja aivan ensimmäiseksi hänen olisi kömmittävä sieltä piippuhyllyltä alas istuntosalin etupenkkiin, muuten hän jää täysin näkymättömäksi.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Jos kansanedustajat ovat kaikki niin tiiviisti johtajiinsa ja hallitusohjelmaan siduttuja, voitaisiin valtiopäivät pitää vain kerran neljässä vuodessa, Välikysymysäänestys voitaisiin hoitaa kotisohvalta käsin. Annetaan kaikki valta vain hallitukselle kun kerran lopputulos on kuitenkin selvä.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan tämä nähty ennenkin mm. yksityisellä puolella yrityksien asianajotoimistoille antamissa toimeksiannoissa. Suuret helsinkiläiset asianajotoimistot kelpaavat ainoastaan siihen asti, kunnes ryhdytään hieromaan oikeasti tärkeitä ja kansainvälisiä juridisia kysymyksiä. Ei luoteta, miksi?

En tiedä näiden toimistojen osakkaiden juridisista kyvyistä, mutta toisinaan tuomioistuimessa on kyllä saanut todistaa näiden isojen toimistojen työntekijälakimiesten "taitoja".

Anonyymi kirjoitti...

"3. Espanjan tukea annetaan espanjalaisille pankeille, ei Espanjan valtiolle. Tämä on askarruttanut monia ja myös hallituspuolueiden edustajia. Vakuussopimuksen tulosta ei voida muutenkaan pitää erinomaisena, sillä se kattaa vain 40 prosenttia Suomen vastuista."

Ei se välttämättä noinkaan paljoa kata. Ei ole kerrottu, minkä ajan rahaa tuo 40 % on. Jos tuokin on summa, jonka voi saada vasta joskus vuonna 2030 (koska vakuussumma kerätään pikku hiljaa korkotuloista, ja korolle korkoa kasvavista tuloista vuosikymmenten aikana koronvaihto"vakuus"sopimuksen mukaisesti), niin ei se silloin kata ihan oikeasti 40 % Suomen vastuista.

Nimittäin, jos maksuhäiriö tulee esim. 5 vuoden päästä, ja jos lainasaatavia joutuu odottelemaan vielä 15 vuotta sen jälkeen, pitää huomioida rahan aika-arvokin, eli korko. 15 vuoden päässä olevan tulon nykyarvo voi olla (ja käytännössä myös on) murto-osa nimellisarvostaan.

Vakuussopimuksesta on jostain syystä salattu monta asiaa. Muun muassa sekin asia, joka Soinin vakuusteksteistä on puuttunut. Eli investointipankkiirien palkkiot. On salattu, mikä investointipankki sai vakuusjärjestelyt hoidettavakseen - ja montako miljoonaa sen palkkio siitä oli, sekä se, kenen maksettavaksi palkkiot on sovittu. Kreikan eikä Suomen parlamentti ole mitään palkkioasioita käsitellyt, mutta joku ne pankkienkin palkkiot on kuitenkin jo nyt vakuussopimuksen laatimisesta maksanut, ja joutuu maksamaan koko vakuusjärjestelyn ajan... on oletettu, että palkkiot ovat aika normaalin hintaisia, jolloin näiden palkkioiden suuruus olisi vähintään 5 % vakuussummasta.

Palkkioista ei ole yksikään suomalaispoliitikko maininnut kuitenkaan sanaakaan. Se on silti varmaa, että parhaiten vakuussopimuksista tienaavat juuri pankkiirit, jotka ottavat välitys, hoitokulut ja ties mitkä kulut välistä, kärsii sopimuksen osapuolista kumpi tahansa sitten sopimuksen myötä tappiota (ainakin toinen kärsii joka tapauksessa, koska vakuussopimus itse maksaa, eli se ei ole nollasummapeliä, kuten Soini on väittänyt, vaan miinuspeliä).