keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

830. Hallituksen kehysriihi - vai -kriisi?

Ex-ministereiden aatelia, katse kohti Brysselin meppiyttä...

Jyrki Kataisen sixpack-hallitus sai pari päivää kestäneen kehysriihensä päätökseen myöhään eilen illalla. Mikä oli lopputulos? Mm. se, että Suomessa ei ole enää kuuden vaan ainoastaan viiden puolueen hallitus. Tässä muutamia otsikoita mediasta. Niistä selviää, mistä hässäkässä on kysymys.

- Hallituksen lisäsäästö 2,3 miljardia

- Vasemmistoliitto lähtee hallituksesta…

- Viisikko, kvintetti…mikä on hallituksen uusi lempinimi...

- Kataisen kiirastuli, tiedotustilaisuus keskellä yötä..

- Paavon mitta täyttyi…

- Paavo: Nyt kotiin nukkumaan…

- Merja Kyllönen kävi siivoamassa työhuoneensa…

- Liikenneministeri Kyllönen lausui erorunonsa, puhkesi kyyneliin...

- Siipirikko - mutta  maalissa...

- Juha Sipilä: Lapsiperheiltä ei saisi ottaa…

- Timo Soini: Sopeutuksen kohdennus pielessä…

- Antti Rinne: SDP jää  ahtalle hallituksessa…

- MLL: Lapset leikkaukset kärjessä…

- EK: Hallitus painottaa veronkiristyksiä…

- Kehitysmaiden tuli putoaa selvästi…

- Hallituksen perälauta murtui...

- Hallitus leikkaa ja kiristää verotusta…

- Asuminen kallistuu ja palkansaajille jää vähemmän käteen...

- Lapsilisiä säästetään 110 miljoonalla eurolla...

- Ansiosidonnaista työttömyysturvaa leikataan 60 miljoonalla eurolla...

- Valtion sairausvakuutuslaista johtuvia menoja vähennetään...

- Lääkekorvauksille asetetaan omavastuu...

- Kehitysyhteistyömenoja säästetään…

- Lisälasku taksiyrittäjille ja muuttajille... 

- Yritysten investointi- ja kehittämishankkeiden tukia leikataan…

- KEL- ja TyEL sidonnaisia indeksikorotuksia pienennetään...

- Liikenteen väylärahoitusta säästetään…

- Tupakkaveroa kiristetään…myös kiinteistöverot kiristyvät…

- Pääomaverotulojen verotusta kiristetään…

- Taloustieteilijöiltä kehut kehysriihen päätöksille…

- Työnantajilta harvinaista kiitosta kehysriihen päätöksile...

- Katainen: Uusien ministereiden salkkujako ensi viikolla…

- Ketkä hallitukseen Arhinmäen ja Kyllösen tilalle…

- Eikö poliittinen jargon oikein aukea...

On kehysriihen päätöksissä jotain hyvääkin: Suvivirren kiistatonta asemaa ei esitetä muutettavaksi! Tänään eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Outi Mäkelä (kok) ilmoitti, että valiokunta ottaa Mikko Puumalaisen oudon päätöksen tutkittavakseen, koska se poikkeaa apulaisoikeusasiamiehen ja perustuslakivaliokunnan aiemmin omaksumasta kannasta.

Lukijat voivat kommenteissaan ottaa kantaa hallituksen kehysriihen päätöksiin ja siihen, ketkä pitäisi valita uusiksi ministereiksi hallituksen loppukaudeksi. Kyseessä olisi siis kaksi "pätkäministeriä".  Seuraavaksi hallituksen jättävät vihreät, jos hallitus uskaltaa tuoda eduskuntaan Fennovoiman uutta ydinvoimalaa koskevan täydennyshakemuksen.

27 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

koskahan ne tekee oikeita aitoja muutoksia kulurakenteisiin eli vähentävät paperinpyörittäjien määrää julkisella....

Kamunen kirjoitti...

Tämä on Rönkön paikka, selvä petaus, pääsee Virolaisen Jyrki ottamaan luvatun tuopin Manalassa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Yle Uutiset:

Perustuslakivaliokunta käsittelee Suvivirttä uudelleen lähiviikkoina – varapuheenjohtaja arvostelee apulaisoikeuskanslerin ratkaisua
Valiokunnan varapuheenjohtaja Outi Mäkelä pitää erikoisena sitä, että apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen "haluaa herättää hämmennystä tällaisella asialla".


Jyrki Virolainen kirjoitti...

Itte tuoppini jäljet mä tunnen!

Anonyymi kirjoitti...

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen jää virkavapaalle 1.6.2014 lukien kahdeksi vuodeksi opintojen suorittamista varten. Näin tiedottaa oikeuskanslerinvirasto.

Taitaapi tohtorin hattu siintää OTL Puumiksen aaatoksissa. Saa nähdä, ryhtyykö J.Jonkka viralliseksi vastaväittäjäksi?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ylen paikallisradio Riihimäen seudulla haastatteli tänään puolen päivän aikoihin kansanedustaja Timo Heinosta (kok), koska "tietoon oli tullut", että Heinosesta oltaisiin puuhaamassa pätkäministeriä Kataisen hallitukseen. Heinonen ilmoitti olevansa valmis ja halukas ministerin vastuunalaiseen tehtävään.

Tulisiko Heinosesta uusi Merja Kyllönen vai uusi Paavo Arhinmäki?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllösen posti taitaa mennä Pohjois-Suomeen. Vahva ehdokas demareiden Raimo Piirainen, joka on siviiliammatiltaan veturinkuljettaja.


Anonyymi kirjoitti...

Sopii, kun vaan ensin päästään sopuun siitä, mitä se paperinpyörittäjä tarkoittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma Ollilasta uusi urheiluministeri ja Georg Erhrootista uusi liikenneministeri.

Anonyymi kirjoitti...

Juha Sipilä taisi tehdä juuri poliittisen itsemurhan menemällä hyväksymään soteuudistuksen, kentän toiveiden vastaisesti. Jokohan Sipilän hohto meni sen sileän tien? Mielenkiinnolla odotellaan seuraavia galluppeja, josko kepu painuu takaisin sinne 15-16 prossan kieppeille.

Veikkaa liikenneministeriksi entistä rekkakuskia, Antti Lindtmania. Antille pitäisi saada joku näkyvämpi rooli demareissa, onhan mies tuleva demareiden puheenjohtaja.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Keskustan eduskuntaryhmä hyväksyi ykimielisesti Juha Sipilän lanseeraman ja hallituksen hyväksymän sote-mallin. Kepun aiemmin ajamaa kotiseutu-maakunta -mallia kannattaa kepussa enää joku "vanha jäärä"..

Anonyymi kirjoitti...

Maailmanmatti Tero Pitkämäki ohjaisi liikenteen sekaisin huonomalla kädellään, koska oikean kyynärpää on Etelä-Afrikan harjoitusleirillä kipeyrtynyt, mutta kirjoittelisi kultuuriministerinä sujuvasti papereita alle vasemmalla kädellä.

Anonyymi kirjoitti...

Harmillista tässä on että Paavolta jää nyt väliin Valko-Venäjän jääkiekon mm ja Brasilian jalkapallon mm kisat, näin julmaa on joskus puolue politiikka. Elämä on raadollista ja politiikka ei kuulu urheiluun.
Poliitikkokin voi "nauttia" urheilijoiden saavutuksista ja menestyksestä kohtuullisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän Paavo matkusta sekä jää että jalkapallon mm-kisoihin. Ainoana erona että mies joutuu nyt maksamaan matkansa itse. Ei liene edes mikään ongelma miehen tuloilla.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niin, futiksen MM-kisat v. 2018 pidetään muuten - Venäjällä! Siellä pelataan alkusarjan matseja peräti 11 kaupungissa, mm. Kalingradissa.

Ei hätiä mitiä, MM-kisoihin on vielä neljä vuotta aikaa ja siihen mennessä Paavo Ärhinmäki ennättää kyllä ponkaista uudelleen urheiluministeriksi!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Oletteko huomanneet, että tämä Paavo Arhinmäki on tv-toimitusten ja toimittajien suosikki, suorainen lemmikksi!

Paavo on saanut vasureiden eron jälkeen ylivoimaisesti eniten huomiota telkkkarissa. Jo tiistai-iltana Paavo sai tyylilleen uskollisena kertoa ja kehua, miten vasemmistoliitto ja sen ministerit ovat puolustaneet hallituksessa "pieni- ja keskituloisten" asemaa, "tuloerojen kaventamista" ja tietenkin sitä perusturvaa! Tätä itsekehua kesti 3-4 kanavalla monta minuuttia, eivtkä haastattelijat tehneet mitään muuta kun pitelivät mikkiä Paavon naaman edessä!!!

Eilen illalla Paavo sai toki hiukan "köniinsä" A-studiossa, jossa hänen ei enää annettu jatkaa rehvasteluaan!

Mutta tänä iltana Paavo on jälleen tv-tähtenä A-talk löhetyksessä - se kestää lähes tunnin - (oi voi mikä kärsimys jälleen on tiedossa), jonne Paavo on kutsuttu itseoikeutettuna yhdessä mm. Mauri Pekkarisen kanssa keskustelemaan teemasta "halllitus hajalla"!

Miten niin hallitus olisi nyt muka hajalla? Hallitushan on nyt paljon yhtenäisempi, kun vasurit vihdoinkin - vaalien lähestyessä - lähtivät hallituksesta!

Tänä iltana saamme jälleen kuulla - varmaan noin sadannen kerran - miten Paavo A. kehuu vasureiden saavutuksia Kataisen hallituksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Tätä menoa Venäjä ei saa järjestettäväkseen enää edes tikanheiton mm-kisoja. Monihan on jo ehdottanut että 2018 kisoja pitäisi boikotoida, tai jopa konsanaan viedä kisaisännyys Venäjältä. Futiksen mm-kisat ovat kuitenkin sen verta suuri tapahtuma ettei edes Putin niitä rohkene vaarantaa. Tässäpä onkin oiva keino saada mies kuriin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Länsimaiden tulisi ehdottamasti boikotoida Venäjän MM-futiskisoja v. 2018!

Suomi voisi olla tässä siassa edelläkävijä. Kataisen kvintetin, Sale Niinistön - entisenä SPL:n puheenjohtajana - ja jalkapalloliiton tulisikin hetimiten tehdä tiettäväksi, että ainakin Suomi tulee boikotoimaan VenäjänMM-kisoja. Vaikka maamme selviytyisikin mukaan noihin kisoihin!

Anonyymi kirjoitti...

Valtion virallisella edustajalla on tietenkin oikeuksia ja velvollisuuksia. Eduskunnan jalkapallokerhon edustajat tietenkin matkustavat Brasiliaan ja kerhon varoilla ellei toisin sovita,kerhon varathan on olleet tunnetusti tarkassa syynissä, jopa tilintarkastus on tehty tarkoituksen mukaisella tavalla. Siitä lienee syyttäjän ja jo oikeuden päätöskin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Hyvä asia tässä oli se, ettei Arhinmäkeä tarvinnut nyt sentään kantaa pois Säätytalosta! (Kyllösen kantaminen tuskin olisi edes onnistunut)

Anonyymi kirjoitti...

Mitä mieltä arvoisa blogisti on: onko kyseessä perustuslain 62 §:n mukainen valtioneuvoston kokoonpanon merkittävä muuttuminen?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ei ole.

Anonyymi kirjoitti...

Sakari Kilpelä teki kyllä itsestään täydellisen idiootin eilisessä haastattelussa. Olikohan miehen lääkitys kohdallaan? Jos kysyy niin pitäisi kyllä antaa mahdollisuus vastatakin? Kilpelä vastasi itse esittämiinsä kysymyksiin, eikä antanut Arhinmäelle puheenvuoroa. Harvoin näkee noin outoa haastattelua. Krista Taubertkin tuntui ihmettelevän Kilpelän käytöstä. Mitä lie mömmöjä syönyt.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Minista Sakari KIlpelän idea oli suorastaan erinomainen ja sinä näytti olevan juonessa - ja Sakarin riinnalla - mukana myös Taubert!

Sakaria selvästi oli alkanut otttaa päähän päähän Arhinmäen jatkuva pulputus ja "omien saavutustensa" kehuminen, jota tämä oli päässyt harrastamaan tv-kameroiden edessä jo monen monituista kertaa edelisenä iltana, ja hän oli Taubertin kanssa päättänyt panna Paavolle kerrankin "turvan tukkoon". Sitä paitsi, eihän Arhinmäki vastannut oikeastaan yhteenkään Kilpelän aluksi heittämään kysymykseen vaan alkoi pulputtaa omaa pulputustaan.

Hyvä Sakari!

Minusta vasureiden mukaan vetäminen ja osallistuminen Kataisen hallitukseen oli jo alun perin täysi farssi ja yksinomaan demareiden idea ja vaatimus!

Saa nähdä, meneekö nyt 15 vai 20 vuotta siihen, kun vasurit kelpuutetaan seuraavan kerran Suomen hallitukseen!

Toipila kirjoitti...

Kommunistien perinnejärjestö Vasemmistoliitto ja stalinistien perinnepulju Vihreät voisivat yhtyä samaksi puolueeksi.

Puoluekenttä on muutenkin aivan liian repaleinen.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kyllä, uuden puolueen luonteva nimikin olisi jo valmiina: Vihervasemmisto.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, Timo Haapala on keksinyt loistavan lisänimen Juha Sipilälle. Meillähän on jo Don Heinäluoma, nyt meillä on myös Führer Sipilä! Loistavaa Timo!

Politiikan korjaussarja