maanantai 2. maaliskuuta 2015

919. Anna mun kaikki kestää!

                                            Aina mun pitää bailata...

1. Kyllä kansa, etenkin tämä Suomen katajainen kansa, tietää, osaa ja uskaltaa! Tämä on nähty niin monta kertaa. Ensin meillä oli Talvisota, sitten Jatkosota ja lopuksi vielä Lapin Sota. Sitten meille lätkäistiin maksettavaksi jättisuuret sotakorvaukset ja sen päälle saimme kärsiä putkeen 25 vuotta eli kaksi elinkautista Kekkosta. Mutta niistäkin me selvisimme joten kuten.

2. Me lähetimme 2006 Euroviisuihin hirviökasvoisen Lordin, joka voitti kisan Hard Rock Hallellujallaan, ensimmäisenä hard rock -yhteenä muuten. Me olemme äänestäneet pressaksikin hieman outoja tyyppejä. Ensin me halusimme presidentiksi poliitikan ulkopuolelta Mara Ahtisaaren ja, ikään kuin tämä ei olisi vielä riittänyt, heti perään Tarja Halosen ja vieläpä kaksi kertaa.

3. Me olemme voittaneet jääkiekossa kaksi maailman mestaruutta, ensin vuonna 1995 ja toisen kerran 2011. Torilla on tavattu, melkein kaikki ovat olleet voitoista sekaisin ja vielä useammat kännissä. Pari valmentajaa kaatui humalassa nenilleen "Poika" kourissaan heti koneesta Isänmaan kamaralle laskeuduttuaan ja Torilla Salmelan Anssi meni vielä rutistelemaan itse Tarjaa, joka näytti tykkäävän kovasti.

4. Nyt meillä on Stubbi ja hänen jälkeensä uhkaa alkaa Sipilän valtakausi. Mutta eiköhän me tästäkin selvitä, sillä onhan meillä hemmetin paljon tätä kaiken sortin kuultturiväkeä, televisiosta tulee kaiket päivät ja erityisesti viikonloput vaikka minkälaista hupailua ja musiikin renkutusta, cheekit vetävät Stadikan pari ehtoota peräjälkeen täyteen ja ensi suvena myös tämä Sillanpään pirulainen yrittää samaa temppua.

5. Nyt me sitten lähetetään Euroviisujen finaaliin todellisen punk-bändin, vaikkei siellä Wienissä punkkia saisi edes esittää. Mutta kun asialla ovat nämä keharit eli Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN), niin eiköhän koko Eurooppa - aina Austraaliaa myöten - innostu ja meille pipahda toinen kultamitali Euroviisuista ikään kuin manulle illallinen; Falunin MM-kisoissa meillä menikin tosi huonosti. - Onkohan Tori jo toukuun lopussa varattu PKN:lle?

6. PKN:ssä esiintyvät  Pertti Kurikka (kitaristi, säveltäjä ja sanoittaja), Sami Helle (basisti), Kari Aalto (laulaja ja sanoittaja) sekä Toni Välitalo (rummut). Pertti ei puhu paljon eikä hänen sanomastaan tahdo aina selvää, vaikka mies puhuisikin. Puhumisen hoitaa pojista parhaiten Sami Helle. Bändin varsinaiseksi keulahamoksi ja jopa eräänlaiseksi seksisymboliksi taitaa kohota Kari Aalto, joka ei ainoastaan laula, vaan suorastaan "hytkyy" piisin Aina mun pitää  sisällön kaikelle kansalle. Kari Aaltoa hytkyttää koko ajan muutenkin, jopa silloin, kun hän istuu tukevasti tuolilla. On siinä rytmi mennyt totisesti kaverille veriin!

7. PKN on jo huomioitu näkyvästi eurooppalaisissa medioissa. On sanottu, että vaikka itse kappaleesta Aina mun pitää ollaan mitä mieltä tahansa, niin yksi asia on varmaa: emme ole koskaan ennen kuulleet vastaavaa euroviisukappaletta. Euroviisuissa on nähty ja koettu kaikenlaista, mutta nyt Suomi on lähettämässä Wienin kisoihin jotain todella ainutlaatuista ja mieliinpainuvaa. Asiaa tuntevat kertovat, että PKN on ensimmäinen punk-bändi, joka on koskaan kilpaillut Euroviisuissa.

8. Timo Soini ja persut ottivat vuoden 2011 vaaleissa Ison Jytkyn, mutta nyt sellaista ei ole huhtikuun vaaleissa Soinille luvassa. Todella iso jytky saattaa kuitenkin olla tulossa Wienin Euroviisuista. Viime vuonna Euroviisut voitti Itävaltaa edustanut ja parrakkaana naisena esiintynyt drag-artisti Conchita Wurst. Tällä kerralla voittopiisin saattaa esittää keski-ikäisistä suomalaisista kehitysvammaisista miehistä koostuva punk-bändi.

9. PKN esiintyy tavanomaisissa punkkarivetimissä ja kaverit ovat sanoneet, etteivät he halua muuttaa Wienin finaalissa asujaan tai tyyliään. Mitä nyt muutama "savu" lisää saataisiin esityksen ajaksi lavalle. PKN:n kappale lienee euroviisujen finaalihistoriassa lyhyin koskaan kuultu esitys, sillä se kestää vain 1,5 minuuttia. Mutta väliäkö tuolla, kyllä bändin sanoma menee, jos on mennäkseen, tuossakin ajassa oikein hyvin perille.

10. PKN:n valinta on jo ehtinyt kirkastaa hieman himmenemässä ollutta Suomi-kuvaa. Suomalaisia pidetään maailmalla viisuvalinnan myötä vammaisten ja vähemmistöjen oikeuksia kunnioittavana, suvaitsevaisena, inhimillisenä ja sivistyneenä kansakuntana. Oi, nouse Suomi näytit maailmalle jne. Me näytämme maailmalle, ettei Suomessa törmää enää kadulla tallustaviin jääkarhuihin tai susihukkiin, vaan täällä ymmärretään kannustaa myös kehitysvammaisia ja arvostaa huumoria ja aitoa punk-musiikkia.

11. Pertti Kurikan Nimipäivät - bändin kappaleen Aina mun pitää sanat kuuluvat näin

Aina mun pitää siivota. Aina mun pitää tiskata. Aina mun pitää käydä töissä. Aina mun pitää käydä lääkärissä. Ei saa mennä koneelle, en katsoa telkkarii. En saa edes nähdä mun kavereita. Aina mun pitää olla kotona. Aina mun pitää hoitaa tehtäviä. Aina mun pitää syödä kunnolla. Aina mun pitää juoda kunnolla. En saa syödä karkkia, juoda limua. En saa edes juoda alkoholia. Aina mun pitä levätä. Aina mun pitää nukkua. Aina mun pitää herätä. Aina mun pitää käydä suihkussa

12. Noissa Pertti Kurikan kymmenessä käskyssä on tiivistettynä koko elämän ihanuus ja kurjuus. Mutta yksi asia tuntuu bändillä sentään olevan kondiksessa: Seksin harrastaminen on vapaaehtoista ja kivaa.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ylen olisi lähetettävä Euroviisujen selostajaksi Sinivalkoinen ääni eli Anteri Mertaranta. Sauli Niinistön tulisi matkustamaan seuraamaan kisoja ja suojelemaan ja kannustamaan Suomen poikia; kävihänSauli myös Falunissakin. Hornetittien tulee olla vastassa, kun viisuvoittajia kuljettava kone palaa Wienistä Suomen ilmatilaan.

Ainahan teidän pitää olla valmiina!

Anonyymi kirjoitti...

Mutta, mutta!

Voiko Suomi todella ylpeillä maailmalla vammaisten ja vähemmistöjen oikeuksien mallimaana? Ei voi, sillä onhan Suomi edelleen harvoja maita maailmassa, joka ei ole vielä ratifioinut YK:n vammaisten oikeuksia koskevaa sopimusta, vaikka ko. sopimuksen allekirjoittamisesta on kulunut jo seitsemän vuotta.

Jyrki Kataisen hallitus kirjasi ohjelmaansa 2011, että vammaispalvelun erityisiä kohteita ovat ”säädösmuutosten valmistelu ja voimaansaattaminen YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevan yleissopimuksen ratifioimiseksi.”

Hallituksen ko. asiaa koskeva esitys annettiin eduskunnalle vasta viime vuoden lopulla eikä eduskunta ehtine käsitellä sitä ennen huhtikuun eduksuntavaaleja. Vasta PKN:n viisuvoiton jälkeen
eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen arvostelee hallitusta siitä, että se sai annettua ratifiointia koskevan lakiesityksensä eduskunnalle niin myöhään.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi pojilla on terveet harrastukset. PKN:n laulaja Kari Aalto, a.k.a. "Moottoripyöräbongari", on ollut tuttu hahmo pyöräpiireissä jo parisenkymmentä vuotta.

Anonyymi kirjoitti...

Bändi kuvaa (taas) hyvin sitä minkälainen kansa ja millä tasolla se on. Suomi on vajonnut täydelliseen pimeyteen, vajakkiporukkaan.

Uskomatonta millaisia häpeäesityksiä täältä tehtaillaan kerta toisensa jälkeen. Lordi oli jo sellainen sontapamaus että en kehdannut naamaani näyttää edes kotimaassa ulkosalla, eihän niitä tyhmiä visvaisia hymyjä jostain "voitosta" voinut sietää. Tappeluksi tai tappamiseksi olisi mennyt.

Miten tämän hullun porukan saisi lakaistua pois maan päältä?

Anonyymi kirjoitti...

Mikäs vika Mara Ahtisaaressa on?

Hän ymmärtää, että NATOn jäsenmaana Suomen maariski olisi pienempi kuin ollessamme puolustusliiton ulkopuolella ja olisimme siksi sijoittajille ja investoijille nykyistä houkuttelevampi kohdemaa. Hän ymmärtää myös sen, että NATO on maailman suurin rauhanturvaoperaatio.

Eikös se ole aika paljon ymmärretty, yhdeltä mieheltä? Kun nämä nykypoliitikot saataisiin ymmärtämään edes puolet tästä!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ymmärrys hoi, äly älä jätä!

Mara ymmärtää - ja kansa tietää, toki.

Kysymys olikin teemasta "Mara presidenttinä"- Natosta Mara alkoi haastella suuremmin vasta pressakautensa jälkeen.

Maran presidenttikaudella Suomella olisi ollut aivan erinomaisen otollinen tilaisuus hakea Naton jäsenyyttä, muta siitä ei edes juuri puhuttu. Ei, vaikka Neuvostoliitto oli hajonnut ja Venäjä oli hyvin heikko.

Jeltsin ei olisi yhtään huudellut perään, jos Suomi olisi Maran johdolla hakenut Natoon. Suomella oli Naton 5. artiklan mukaiset turvatakuut, mutta eipä ole nyt. Suomalaisia ulko- ja puolustusministereitä ei kutsuta enää Naton kokouksiin kuten tähän asti, vaikka "Suomi tekee yhteistyötä" Naton kanssa.

Nyt Suomi ei uskalla Putinin pelossa tehdä mitään. Niinistön Sale ei uskaltanut edes tavata eilen ja tänään Helsingissä käynyttä Naton pääsihteeriä, norjalaista Jensi Stoltenbergiä!

Aika häpeällistä!

Anonyymi kirjoitti...

Joo, mutta sen sijaan Sauli Niinistö tapasi kyllä - oikein mielellään vieläpä - torstaina Hgissä piipahtaneen EU:n ulko-ja turvallisuuspolitiikan "korkean edustajan eli italalialisen entisen kommunistinuoren Federica Mogherinin.

Anonyymi kirjoitti...

Mara ei tosiaankaan ymmärtänyt aikanaan hakea Naton jäsenyyttä.

Silloin luultiin, että Neuvostoliiton uhka oli lopullisesti ohi. Moni maa luopui asevelvollisarmeijasta ja puolustusmenoja supistettiin kaikkialla.

Eivät ne siis ymmärtäneet muuallakaan, mikä ei toki ole mikään puolustus sille, ettei Suomessa ymmärretty.

Perustuslain mukaan presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Siis johtaa. Mutta Niinistö ei johda, vaan kulkee perässä, Natojäsenyyden kannatusgalluppeja seuraillen. Ei vastaa minun käsitystäni ulkopolitikkan johtamisesta.