sunnuntai 9. elokuuta 2015

961. Persut Sebastianin aikaan

         
                                      A-Studio 27.7., Sebastian Tynkkynen oikealla                               
1. Perussuomalaiset pitivät viikonvaihteessa puoluekokouksensa Turussa. Kyseessä oli puolueen 20-vuotisjuhlakokous. Persut alkaa siis olla jo aika iäkäs puolue, mikä on syytä muistaa, sillä onhan Timo Soini vuosikausia ja -kymmeniä moittinut kaikesta pahasta nimenomaan vanhoja puolueita. 

2. Henkilövalinnat sujuivat Turussa puoluejohdon kaavailujen mukaisesti. Puolueen puheenjohtajalle Timo Soinille ja puoluesihteerille Riikka Slunga-Poutsalolle ei löytynyt vastaehdokkaita, joten heidät valittiin ilman äänestystä jatkamaan tehtävissään. Puolueen ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa ministeri Jussi Niinistö ja toisena ministeri Hanna Mäntylä.

3. Kolmannesta varapuheenjohtajasta jouduttiin äänestämään ja se ei mennytkään enää puoluejohdon suunnitelmien mukaan. Timo Soini ja kumppanit esittivät, että varapuheenjohtajana jatkaisi kansanedustaja Juho Eerola; Timo Soini käytti hallitusneuvottelujen aikana Eerolasta ilmaisua "hoksnokkapoika". Eerola sai kuitenkin Turussa useita vastaehdokkaita, ja toisella äänestyskierroksella kokousväki äänesti Eerolan ja perussuomalaisten nuorten puheenjohtajaksi viime vuoden loppupuolella valitun Sebastian Tynkkysen välillä. Tynkkynen voitti äänestyksen selvin numeroin 376-269, joten hänestä tuli v arsin yllättäen persujen kolmas varapuheenjohtaja. 
4. Sebastian Tynkkynen on 26-vuotias oululainen kasvatustieteen ylioppilas, joka opiskelee luokanopettajan tutkintoa Oulun yliopistossa. Vuonna 2012 hän oli persujen ehdokkaana kunnallisvaaleissa, mutta  jäi varavaltuutetuksi. Tämän vuoden eduskuntavaaleissakaan Tynkkynen ei menestynyt kaksisesti, sillä hän sai vain hieman yli 1 700 ääntä ja sijoittui persujen 18 ehdokkasta sijalle 12.  Niin ikään Oulusta oleva Olli Immonen sai vaaleissa  4 964 ääntä ja persujen ääniharavana Oulun vaalipiiristä ollut Pirkko Mattila runsaat 6 500 ääntä. 

5. Sebastian Tynkkynen, jota ei pidä sekoittaa vihreiden ex-kansanedustaja Oras Tynkkyseen, on toiminut perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtajana tämän vuoden alusta.  Hän edeltäjänsä ko. tehtävässä oli Simon Elo, joka valittiin huhtikuun vaaleissa kansanedustajaksi Uudeltamaalta.  Tynkkynen on ollut usein julkisuudessa ja hän on ehtinyt muun muassa vastustaa pakkoruotsia, ajaa Suomea irti eurosta ja ilmaista huolensa korkeakoulutuksesta. 
6. Sebastian tunnetaan muustakin kuin politiikasta. Hän osallistui nimittäin vuonna 2011 Big Brother -kilpailuun, mutta jäi kuudenneksi. 

7. BB-Tynkkynen toi avoimesti esiin biseksuaalisuutensa. Voitaisiin sanoa, että jo on aikoihin eletty: ajatella, että vanhoillisen puolueen varapuheenjohtajaksi valitaan seksuaalivähemmistöön kuuluva henkilö! Kuka tätä olisi vielä joku vuosi sitten voinut uskoa mahdolliseksi. Tuolloin biseksuaalisen henkilön nostamista puoluejohtoon olisi pidetty suorastaan pyhäinhävästyksenä. Ei mikään ihme, ettei puoluejohto lämmennyt Turun varapuheenjohtajakisassa Tynkkysen ehdokkuudelle.

8. Viime keväänä vaalikoneen haastattelussa Tynkkynen kertoi, että valtion menoja tulisi leikata muun muassa kehitysavusta ja maahanmuutosta. Hän kannatti Suomen tiedusteluyhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa terrorismin torjumiseksi. Unelmakseen Tynkkynen mainitsi - totta kai - vaikuttamisen paremman yhteiskunnan puolesta.

9. Viimeistään Turun puoluekokouksessa Tynkkynen tuli tunnetuksi tiukasta eurolinjauksestaan. Hän kertoi ajavansa Suomen eroa eurosta ja kannattavansa Paavo Väyrysen kansalaisaloitetta kansanäänestyksen toimittamisesta euroon kuulumisesta. Perussuomalaiset nuoret, joita Tynkkynen siis johtaa, vastustaa myös EU:ta ja sen edustajat polttivat jokin aika sitten  mielenosoituksellisesti EU:n tähtilipun Mikkelissä. Tynkkynen sanoo, ettei hän edusta vain EU-kriittistä linjaa, vaan EU-vastaista liikettä. 

10. Sebastian Tynkkynen tuntee hyvin Olli Immosen. Heinäkuun lopulla eli tarkemmin sanottuna 27.7. Tynkkynen osallistui TV1:n A-Studio:n lähetykseen, jossa hän puolusteli Olli Immosen monikulttuurisuutta vastustavaa Facebook-päivitystä. Immosen taistelujulistusta Tynkkynen piti ainoastaan lyyrisenä tehokeinona ja vieritti vastuun Immosen kirjoituksesta nousseesta kohusta persujen poliittisille vastustajille ja - tietenkin -medialle. 

11. Itse panin A-Studion ohjelmasta merkille, miten Sebastian Tynkkynen esiintyi lähetyksessä shortseissa tai polvihousuissa. Katso kuva yllä, jossa Tynkkynen on oikealla; muina keskustelijoina olivat PS:n kaksi muuta kansanedustajaa eli Simon Elo ja Vesa-Matti Saarakkala. Mikäs siinä, saahan sitä toki kesällä shortseissa kulkea! 

12. Varapuheenjohtajan vaalissa Turussa olivat siis vastakkain hoksnokkapoika (Juho Eerola) ja polvihousupoika (Tynkkynen). Jälkimmäinen vei selvän voiton. Tästä huolimatta en kyllä kannustaisi Eerolaa siirtymään Tynkkysen linjalle eli käyttämään esimerkiksi eduskunnan täysistunnossa shortseja. 

13. Sebastian Tynkkysen valinta perussuomalaisten varapuheenjohtajaksi oli tavallisen puolueväen selvä näpäytys puoluejohdolle ja Timo Soinille. Tynkkynen on poliittiselta ideologialtaan halla-aholainen, ja kaikki tietävät, miten Jussi Halla-aho ja Timo Soini ovat varsin monissa asioissa napit vastakkain. Timo Soini kiisti tänään - tietenkin - näpäytyksen ja väitti, että siitä olisi voitu puhua vasta sitten, jos hän tai Riikka Slunga-Poutsalo olisivat saaneet Turussa vastaehdokkat puheenjohtajan ja puoluesihteerin vaalissa.

14. Kattia kanssa! Ei siitä mihinkään päästä, että Sebastian Tynkkysen valinta oli selkeä näpäytys Timo Soinille ja puoluejohdolle persujen osoittamasta hallituskipeydestä ja siitä, että hallitusneuvotteluissa ja hallituksen alkutaipaleella persut ovat joutuneet luopumaan monien tärkeiden kysymysten osalta ohjelmastaan ja tavoitteistaan. Hallituksen ajaman Kreikan tukipaketin hyväksyminen on persuväelle suoranaista myrkkyä, sanoipa Timo Soini mitä tahansa.

15. Kyllä kansa tietää! Tosi on!


16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Soini murheeksi on tullut kaiken muun lisäksi lex Vennomoksi nimetty laki, jolle tarttis tehdä jotain.

Anonyymi kirjoitti...

Nii-i. On se persuilla vaikeeta. Kun edellisellä kerralla ei menty hallitukseen niin se oli vastuun pakoilua. Nyt kun mentiin niin se on hallituskiimaa tai -kipeyttä. Jos ei olisi menty, niin taas olisi pakoiltu ja pakoilua olisi ilman muuta ollut sekin etä hallituksesta olisi lähdetty kreikan takia. Soinin rutto-kolera -vertaus osuu oikein hyvin.

Ja juu, on se kauheeta kun persut ei sitten hallitusneuvotteluissa saanutkaan yksi yhteen ohjelmaansa läpi. Ihan takit hulmuten kääntyilivät. Siitä ei kukaan sano mitään ettei kokoomus tai kepukaan saanut kaikkea haluamaansa.

Voisiko joku joskus selittää mitä persujen olisi pitänyt tehdä että olisivat tehneet oikein aikä vaan joka käänteessä sanoa että väärin taas.

Anonyymi kirjoitti...

Hallitusohjelmassa on sovittu Soinin vaatimuksesta, että Lex Vennamo poistetaan puoluelaista.

Anonyymi kirjoitti...

Sebastian Tynkkynen HS:lle:

Epäonnistunut monikulttuurinen yhteiskunta on painajainen

http://www.hs.fi/politiikka/a1439085106821

Ilman monikulttuurista BB-taloa Sebastian Tynkkysestä ei olisi ikinä kuultu mitään. Pelle koko mies.

Anonyymi kirjoitti...

Halla-aho ja Immonen olivat sivareita (ihan lain mukaisesti). Mikä on S. Tynkkysen sotilasarvo?

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä sivari (bi)?

Anonyymi kirjoitti...

Politiikassa on vissiin helpompaa pärjätä kuin BB:ssä. Tälläinen johtopäätös tästä on tehtävä.

Anonyymi kirjoitti...

Millä tavalla Sebastian Tynkkysen BB-kilpailumenneisyys ja seksuaalinen suuntautuminen mahtavat olla relevantteja asioita arvioitaessa hänen vaikutustaan PS:n politiikkaan?

Anonyymi kirjoitti...

Ei nyt ole suuri yllätys, että puolueen puheenjohtajistoon valitaan nuorisojärjestön puheenjohtaja. Esimerkkejä on alkaen vaikka Olli Rehnistä.

Toisesta varapuheenjohtajasta äänestettäessä puheenjohtaja syyllistyi hyvän tavan vastaisesti äänestyksen ohjaamiseen, vaikka lopputuloksen kannalta sillä tuskin oli merkitystä.

"Puolueen sääntöjen mukaan puheenjohtajistossa pitää olla yksi kumpaakin sukupuolta..."

Skorpioni kirjoitti...

Blogisti valitsi taas oikean tarkastelukulman persujen puoluekokouksessa. Kokoushan olisi ollut turhanpäiväistä hymistelyä ilman Tynkkysen voittoa,joka ei varmasti ollut Soinin mieleen. Tynkkysen valinta ja Halla-ahon ylivoimaiset kokousväeltä saamat suosionosoitukset Immosta käsiteleen puheen jälkeen ja vastaavasti Soinin juhlapuheen saamat laimeat suosionosoitukset osoittavat ennen kaikkea,että puolueessa on monta eri linjaa.Eikä Soini ole niin vahvoilla miltä näyttää.
Ei ole mitenkään varmaa,valitaanko Soinia enää seuraavassa kahden vuoden kuluttua pidettävässä puoluekokouksessa puheenjohtajiksi. Kun hallitusvastuu painaa,taloustilanne heikkenee entisestään ja kun Soini ei uskalla tehdä hallituksia mitään ratkaisuja, vaan kulkee Kepun ja Kokoomuksen talutusnuorassa" sebastianit saavat vallan ja puolue pirstoutuu 4-5 ryhmäksi. Tuskin persujen 30 vuotisjuhlia enään nähdään,kun työmies Putkonenkin siirtyy eläkeläisetkin kunniakkaaseen joukkoon.
Mutta miten käy puoluerahoituksen omineen säätiön,jossa persujen vaalivoittorhat makaavat? Ehkä Timo Soini ottaa RKP:stä jonkun säätiöjuridiikkaa hallitsevan juristin,joka "ajaa säätiön" hallitusti alas. Mutta ei maalata tämän enempää piruja seinälle,vaan jäädään ns.seuraamaan tilannetta!

Anonyymi kirjoitti...

Soini kiisti, että persut olisivat muuttaneet kielteistä kantaansa poliittisiin virkanimityksiin. Voisin lyödä vetoa siitä, että tämä ryhdikäs kanta ei tule kestämään hallituskauden loppuun. Jonkkakin oli keväällä esittänyt hallitukselle, että lakia olisi tässä suhteessa tehostettava. Saapas nähdä. Mitä se Veikko V. puhuikaan aikoinaan seteliselkärankaisista...

Anonyymi kirjoitti...

"Työmies" Putkonen on paatunut hetero. Eilen hän istui puoluekokouksessa puheenjohtajan ja puoluesihteeri välissä. Putkosen todellinen asema puolueessa lipsahti näkyviin?

Sebastian Tynkkysen kaikkiruokaisuus petikumppanien suhteen oli mulle uusia asia. Ihan väärentämättömiä "ruskean reiän ritareita" onkin nähty ainakin parin maan maahanmuuttovastaisten puolueiden puheenjohtajina. Siihen nähden Sebulla voi olla mahdollisuuksia.

Skorpioni kirjoitti...

Sebu voi olla vaikka tuleva maahanmuuttoviraston johtajana. Kun persiilleen ei ole noita poliittisia virkanimityksiä juurikaan ollut, eikö olisi hyvä valinta?

Anonyymi kirjoitti...

Soinin meni perperinliepeet heilahtaen hallitukseen nyt alkaa olla käännetty kaikkien ulsterit palttoot, eikä hallitusta jätetä ja velkaa Kreikkaan lisätään takaisin lainoja tullaan koskaan maksamaan.
Kotimaassa Talvivaaraan sijoitetut miljoonatkin näyttää menevän pohjattomaan maaperään, siihen onkin aina löytynyt eduskunnan täysi
hyväksyntä

Anonyymi kirjoitti...

Tynkkysen dissaaminen BB-sijoituksen takia menee sikäli metsään, että katsoisin Tynkkysen olleen kautensa suosituin persoona. Häätöäänestyksen ensiväliaikatulosten tullessa Tynkkynen oli ylivoimaisessa johdossa, siis turvaamassa asemansa talossa. Hän oli häätöäänestyksen aikana johdossa kaikissa väliaikatilanteissa. Äänestyspsykologisista ja väliaikatilanteiden ajoitukseen liittyvistä syistä (missään vaiheessa äänestäjä ei saanut vaikutelmaa, että Tynkkynen olisi vaarassa pudota) hän kuitenkin lopulta sijoittui viimeiseksi, koska muiden ehdokkaiden välitön putoamisuhka sai heidän faninsa aktivoitumaan. Tynkkynen jäi minulle tuolloin mieleen harvinaislaatuisten järkevien puheenvuorojensa ja yleisen viihdyttävyytensä vuoksi. Siksi en pidäkään tätä Tynkkysen esiinnousua mitenkään yllätyksellisenä.

Anonyymi kirjoitti...

Kukaan dissaamassa Sedua BB-sijoituksen takia! Tai bi:n takia. Persut nyt kerta kaikkiaan tarvitsevat tällaisia tyyppejä. Harmaiden vanhojen norsujen vastapainoksi.