torstai 26. marraskuuta 2015

986. Aarnio tuli - oletko valmis?


                                            Vuoden poliisi, kahden lusija

1. Helsingin käräjäoikeus päätti eilen vapauttaa Helsingin huumepoliisin entisen päällikkön Jari Aarnion hieman yli kaksi vuotta kestäneestä tutkintavankeudesta. Käräjäoikeuden mukaan aineiston sotkemisvaara on tosin edelleen olemassa, mutta se on oikeudenkäynnin edetessä pienentynyt.  Aarnion pitäminen edelleen vangittuna olisi käräjäoikeuden mukaan ollut kohtuutonta. Aarnio määrättiin kuitenkin matkustuskieltoon. 

2. Syyttäjät vastustivat Aarnion päästämistä vapaalle jalalle, koska sotkemisvaara on edelleen hyvin suuri. Syyttäjät vetosivat mm. siihen, että tähän asti oikeudessa on kuultu vasta Aarniota ja muita syytettyjä. Oikeudessa ei sitä vastoin ollut eiliseen mennessä kuultu ainoatakaan todistajia; todistajia on alun toista sataa. Todistajien kuuleminen alkaa vasta tänään torstaina. 

3. Käräjäoikeudelle kirjelmöi itse apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske, joka vastusti suorin sanoin Aarnion vapauttamista. Kalske korosti, että Aarniolle on tyypillistä oikeudenkäynnin edetessä erilaisten tarinoiden keksiminen ja niiden sovittaminen faktoihin. Esitutkinnassa sitä vastoin hän vaikeni tyystin monista asioista. Kalskeen mukaan Jari Aarniolla liian suuri hyvä veli -verkosto.

4. Jari Aarnion lähes messiaaninen saapuminen käräjäoikeuteen kello 8.30 oli melkoinen näytelmä, mediatapahtuma ja oikea hässäkkä. Toimittajat pommittivat Aarniota jokseenkin typeräntuntuisilla plääp, plääp -kysymyksillään reilut puoli tuntia ja salamavalot välähteleivät. Mauton ja suorastaan ällöttävä näytelmä. 

5. Eniten huomiota herätti toimittaja Päivi Happonen (Yle), joka näytti lähestulkoon haluaavan liimautuvan Aarnion kylkeen, josta hän silmäili Jaria kuin sankaria konsaan ja esitti tälle viehkolla äänellään kysymyksiään tähän tapaan:  "saitko yöllä nukutuksi, Jari..keitä sinä tapasit illalla (kas, kun et soittanut minulle)…mitä ajattelit kun kuulit oikeuden eilisen päätöksen …miten sinä vietit aikaasi tutkintavankeudessa...millainen oli päiväohjelmasi vankeudesa…miltä vapaana oleminen tuntuu...Jari vielä..…mitä mieltä olet syytteistä…keihin aiot olla yhteydessä… onko sinun turvallisuudestasi varmasti huolehdittu...sinä näytät hieman laihtuneen (en, minä ollen päin vastoin lihonut muutaman kilon) ...mitä teet tämän jälkeen… tuletko oikeuteen joka istuntopäivä...jne. jne.

6. Päivi Happosen puheripuli, joka tuntui loputtomalta, keskeytyi vain hetkeksi, kun Happosen kollega Ari Mölsä (Yle) - nyt ilman näkyvää takatukkaa - sai heitettyä oman kysymyksensä Jarille: "ovatko syytteet sinusta edelleen täyttä puppua"! Tällä lausahduksellaan Mölsä taisi tulla paljastaneeksi oikean karvansa koko kansan edessä.

7. Voihan hemmetti, mikä ala-arvoinen show! Tätä meidän pitää vielä kestää monta kuukautta. Joka ikisen istuntopäivän aamuna Päivi Happonen ja kumppanit ilmeisesti  ovat käräjäoikeudessa kytiksellä ja odottavat kiihkeästi, milloin ja miten "meidän Jarimme" tänä aamuna astelee pääovesta vapanaa miehenä oikeuteen ja miten miehekkäästi hän kohtaa syyttäjät ja KRP:n edustajat, nuo pahikset ja todelliset arkkivihollisensa.

8. Asioita tuntevat kyllä ymmärtävät,  että nyt sotkemisvaaran uhka sen kuin vain kasvaa, kun oikeudenkäynnissä päästään todistajien kuulemiseern. Syytetyillä on lakiin perustuva oikeus valehdella ja esittää vaikka minkälaisia keskittyjä selityksiä ja tarinoita ja kertoa eri tavalla kuin esitutkinnassa. Ei heitä tarvitse siihen välttämättä edes painostaa tai vietellä. Todistajien on sen sijaan pysyttävä totuudessa, mikä merkitsee toisaalta sitä, että heihin voidaan yrittää vaikuttaa, jotta he  kertoisivat eri tavalla kuin esitutkinnassa. 

9. Yksi kysymys Päivi Happoselta ja kummpaneilta tänä aamuna jäi kuitenkin tänä aamuna Jari Aarniolle esittämättä, nimittäin tämä: "Miten on, Jari, oletko jo saanut kutsun Linnaan 6.12."? Onkohan muuten Jethro Linnaan kutsuttujen joukossa? Tämä seikka tuli mieleen, kun Aarnio aamulla kiitti Jethro Rostedtiä hyvistä tv-ohjelmista, joita Aarnio oli sellissä innolla katsellut. 
                                - Hellanlettas sentään, Jari! Sinähän olet laihtunut!
                                - En ole, olen lihonut muutaman kilon

23 kommenttia:

Jyrki Virolainen kirjoitti...

"Jari Aarnio kiistää syytteet,,,Aarnio kiistää kaikki syytteet…Aarnio kiistää ehdottomasti kaikki syytteet.."

Tällaisia "kiistämisuutisia tai oikeastaan -huudahduksia olemme saaneet kuulla ja lukea reilut 2,5 vuotta melkein joka päivä, ainakin joka viikko, milloin Matti Röngän jyrähdyksinä, milloin Päivi Happosen vakuutteluina jne. Varmaan yhteensä noin 3 000 - 4 000 kertaa,

Mutta nyt, kun Aarnio on vihdoin vapaalla jalalla, kiistämisestä uutisoinnin sävy tuntuu vain kiihtyvän. Eilen satuin nimittäin kuulemaan, miten Matti Rönkä paukautti ja jyrähti klo 20.30 uutisissa, että "Aarnio kiistää JYRKÄSTI kaikki syytteet"!

Voisiko tätä "kiistämisuutisointia" vielä jotenkin tai ainakin himpun verran korostaa tai koventaa?

Ari Mölsä näytti aamulla klo 8.45 jo hieman osviittaa siitä, mitä saattaa olla tulossa, kas tähän tapaan: Aarnio pitää kaikkia häneen kohdistuneita syytteitä väärinä, perättöminä, valheellsina, eli sanalla sanoen, "TÄYTENÄ PUPPUNA2!

Jokohan ko. "uutinen" vihdoin näin napakasti ilmaistuna vihoin uppoaisi meidän kaikkien suomalaisten kalloihin? Juuri tästä Aarnion tapauksessa on nimittäin kysymys.

Anonyymi kirjoitti...

Todella, vastenmielinen sirkus tuo tämänaamuinen. Toimittajat, niin innoissaan kuin olivat, tukkivat tien sisääntulijoilta. Päivikin häkeltyi hieman, kun yksi heistä pyysi kauniisti siirtymää "vittuun tieltä".

Syytetyn oikeus valehdella on ongelmallinen. Ainakin pajunköyden syöttämisen pitää rajautua vain tilanteisiin, kun syytetyltä on erikseen kysytty jotain. Minusta ylilyönnit tässäkin tapauksessa pitäisi olla selvästi kiellettyjä. Ylilyöntiä olisi esimerkiksi se, että lisää vastauksiinsa ylimääräistä ja tämä ylimääräinen on valetta. Jos kysymys esitetään sellaisessa muodossa, että siihen kuuluu vastata kyllä tai ei, näin pitää vastata. Jatkoselittely menee yli sen, mitä on kysytty ja siten olisi valehtelua tilanteessa, jossa ei ole erikseen kysytty. Yhteiskunnassa on yhtälailla arvokasta, että ongelmia eli riitoja ja rikoksia saadaan ratkaistuksi - siis se, että oikeuskoneisto toimii tehokkaasti. Tämä on tasapainottelua eri intressien välillä, mutta ei syytetyn turvaa pidä nostaa niin korkealle, että kaikki muu kärsii.

Siru Pola kirjoitti...

Jossain vaiheessa Aarnio toteaa Mr Nikita Bergenströmin tapaan, että "Eihän minua mistään syytetäkään, on vain esitetty, että olisin ehkä mahdollisesti joskus jossain tehnyt jotain"..

Kyseessä on siis herrojen, oikeusoppineiden, vihervassareiden, suvakkien, poliisinvihaajien ja yliopistoväen ajojahti Aarniota ja valtamediaa vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Toimittajat eivät jätä hyvää skuuppikaveria.

http://www.journalisti.fi/artikkelit/2015/8/murtamaton-lhdesuoja/

http://www.journalisti.fi/artikkelit/2015/8/iso-vatkaus/

”Tais tulla pommi.”

Tuntia aiemmin Aarnion alainen oli kirjautunut poliisin epäiltyjen rekisteriin, epriin. Hän syötti hakusanat salo AND turku AND enkeli ja salo AND hells AND angels. Sen jälkeen poliisi lähetti Aarniolle viestin, jossa hän vah-visti, että entinen formulakuski Mika Salo löytyi rekisteristä.

”Salo on aina ajankohtainen. Niin kauan ku KRP on julkisesti väittänyt sen olevan ammattirikollinen”, Aarnio vastaa.

Syksyllä 2012 Helsingin käräjäoikeudessa alkoi oikeudenkäynti, joka koski hasistynnyreiden salakuljetusta Hollannista. Noin kuukausi ennen oikeudenkäyntiä Aarnio oli vinkannut Lehtiselle, että kännyköiden IMEI-koodeja oli mahdollista kopioida. ”Kännyköiden koodikuplaa” käsiteltiin 45 minuuttia -ohjelmassa pariviikkoa ennen oikeudenkäyntiä. Ohjelmassa kyseenalaistettiin televalvontatietojen käyttö rikostutkinnassa.

Samainen jakso esitettiin pari viikkoa myöhemmin Helsingin käräjäoikeudessa.Puolustuksen mukaan ohjelma osoitti, että KRP:n televalvontanäyttö oli hataraa.
Anonyymi kirjoitti...

Verliniä kuultiin koko tiistain erilaisista syytteisiin liittyvistä tapahtumista. Hän sanoi useaan otteeseen, ettei hän osaa sanoa, perustuvatko hänen käsityksensä tapahtumista esitutkintapöytäkirjasta ja mediasta saatuihin tietoihin vai omiin havaintoihin.

Verlinin mukaan Aarnio-jutun esitutkintapöytäkirjat ovat olleet kaikkien luettavissa Helsingin huumepoliisissa.

”Sen jälkeen alkoivat aikamoiset spekulaatiot ja oikeudenkäynnit siellä toimistolla ja tapahtumia arvuuteltiin.”

Verlin piti erikoisena, että materiaali tuli huumepoliisiin, sillä moni heistä on asiassa todistajana.

”Se on väärin, koska se saattaa muuttaa muistikuvia, mikä on totta ja tarua ”, hän sanoi.
HS KOTIMAA 24.11.2015 14:17
Susanna Reinboth
HELSINGIN SANOMAT

Huumepoliisin todistus on siis totta tai tarua, omia havaintoja, median kirjoituksia, tai pakon alaisena luetusta esitutkintamateriaalista syntyneitä muistikuvia.

Anonyymi kirjoitti...

Onkos se Herlinkin edelleen näissä hommissa?

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on Päivi Happosen suurin huolenaihe idolinsa Jari Aarnion suhteen?

Se on, "pääseekö jari hampurilaiselle"?

http://yle.fi/uutiset/nakokulma_paaseeko_jari_aarnio_hampurilaiselle/8483823

Anonyymi kirjoitti...

Aarniota uhkaava pitkä vapausrangaistus voi olla houkuttimena, että oikeudenkäyntiin tulee pitkäkestoinen tauko. Aarniolla luulis olevan huomattava ns. pakokassa, minkä turvin voisi pötkötellä jossain valkoisella hiekkarannalla.

Anonyymi kirjoitti...

Vai pötköttely anonymouksella on siellä mielessä? Ehkä yhdessä Jartsan kanssa? Olisko se Päivi, joka tuollaisesta haaveilee??

Ehei, Jari on rehti Pohjolan poliisi, joka ei edes mieti hatkojen ottoa ja valkoisia hiekkarantoja! Rehellisenä miehenä ja poliisina hän haluaa katsoa keissin loppuun asti.

Anonyymi kirjoitti...

Blogin valokuvassa Happoska näyttää kujertavan Aarniolle.

Anonyymi kirjoitti...

Ei se vaan näytä, vaan kyllä se torella kujerteli koko aijan sen idolinsa kimpussa ja oikein juoksi mikku käressä sen peräässä!

Aarnio näytti välillä olevan ihan niinku hädissänsä. Se aatteli visisin, että olisko sittenkin ollut paree, että ne olisi pitänyt mut posessa ja vangittuna, siellähän oli niin mukavaa ja turvallista!

Anonyymi kirjoitti...

Huokuuko täällä kommenteista kanta, että syyllinen vaikka toisin todistettaisiin? Kyllä minustakin tilanne on hyvin epäilyttävä. On selvä, että tuossa asemassa vastaaja voi saada monenlaisia asioita aikaiseksi. Hänkin on kuitenkin ihminen. Täysi eristys kahdeksi vuodeksi kuulostaa enemmän joltain keskiaikaiselta ratkaisulta. Nyt oikeudessa käsiteltävä asia on kesken, joten inhimillisyyskin on hyvä huomioida ihan syyttömyysolettaman pohjalta.

Vapauttaminen kahden vuoden eristyksen jälkeen kuulostaa aika terveeltä ratkaisulta. Minun vaakakupissa terveys kuitenkin menee jossain vaiheessa prosessin edelle ja oli hyvä huomata, että tuomioistuinkin näkee asian niin. Vahvistaa kuvaa, että oikeuslaitoksessakin on inhimillisyyttä.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalainen ei hyväksy, että ammattiurheilija, perheenäiti tai poliisi on syytettyjen penkillä.

Anonyymi kirjoitti...

Helsingin KäO:n vapauttamispäätös on nyt vapaasti luettavissa Edilexissä.

http://www.edilex.fi/uutiset/46555

Anonyymi kirjoitti...

Eikös vallan vahtikoiran olisi kuulunut kysyä esimerkiksi: "Kuule Jari, eikös sun olisi kuulunut ilmoittaa silloin aikanaan niitä 447.000 euroa verottajalle? Katsotko voivasi jatkaa poliisina, vaikka syytteet menisivätkin nurin?" Sen sijaan kysyttiin:"Nukuitko hyvin?". Miksi me tuetaan Yle-verolla tällaista journalismia?

Anonyymi kirjoitti...

Vallan vahtikoira on Suomessa hampaaton ja sävyisä. Siitä on tunaripoliitikkojen ja huippurikollisten kiltti sylikoira. Seurapiirirakki.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa on naurettavaa puhua vallan vahtikoirasta. Suomettumisen aikaan media suomettui varmaan enemmän kuin valtiohallinto. Vasta oikeastaan Ukrainan sodan myötä on uskaltauduttu irtiottoihin Venäjän tiedottamisessa. Tuoreena esimerkkinä vahtikoiran hitaasta heräämisestä on sisäministeriön Päivi Nerg, joka kertoo ylellä, että turvapaikanhakijat on tehneet yhtä jos toista ja yksittäisiä pahoja tekoja on ollut aika monta. Niitä on arvioitu sosiaalisessa mediassa, mutta perinteiset mediatalot ovat vaienneet ja torjuneet siitä käytyä keskustelua. Sisäministeriö osoittaa ulostulollaan, että suomalaisiin viranomaisiin voi onneksi pääosin luottaa. Samalla vallan vahtikoira osoittaa hampaattomuutensa.

Kun vertaa poliisijohtajan kohtelua yksityishenkilön kohteluun mediassa, saa kuvan, että meillä se vallan vahtikoira on oikeasti vallan sylikoira. Auerista kaikki syyttäjän ilmoittamat epäilykset on uutisoitu ja mm. eläinsuojelurikoksilla on mässäilty. Poliisijohtajaa jonka viran vuoksi kuuluisi olla erityisen tarkka lain noudattamisesta käsitellään silkkihansikkain. Vallan vahtikoira on käpertynyt väärintekevänkin "isäntänsä" syliin hyvin tiukasti.

Anonyymi kirjoitti...


Uusi paljastus: Tällainen oli liikemies, jolta Jari Aarnio väittää saaneensa satojatuhansia

”Heikki Tammisen bisneksissä asiakkaita voideltiin muun muassa ilotytöillä. Aarniota tarvittiin joskus turvamieheksi”, Harri Nykänen kertoo. Seura 46/2015

Harri Nykäsen muistelmissa on yksi luku Jari Aarniosta.
Nykänen oli hieman kallellaan siihen suuntaan, ettei Aarnio olisi mukana huumebisneksessä.

Tosin arvioon voi Aarnion kanssa tehdyt kalaretket. Kirjassa on kuvituskuvana MTV3:n Jarkko Sipilän ottama yhteiskuva Aarniosta ja Nykäsestä.

Poliisi on toimittajien paras vinkkimies, heiltä saa vinkit säännöllisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Onko syyttömyysolettama kumottu?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Syyttömyysolettama on voimassa, pysyy ja voi erinomaisen hyvin!

Skorpioni kirjoitti...

Josko Happonen on ns."Malmin naine

Anonyymi kirjoitti...

Aarniohan on suorittanut mahdollisesta tuomiostaan jo 2 vuotta. Ja kun veikkaan Aarniolle 5 vuoden ehdotonta tuomiota, ei tuosta kaiketi ensikertailaiselle jää kuin n. 1/2 vuotta vankeutta suoritettavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Luin Pohjois-Pohjanmaan valtalehdestä Kalevasta toimittaja Mikkolan hienon arvion siitä alennustilasta, johon toimittaja(t) alistuivat vapaaksi päästettyä Aarniota haastatellessaan ja häntä lelliessään. Kalevassa on vielä ryhtiä. Kiitos!