tiistai 9. elokuuta 2016

1033. Isä Mitrolle potkut

                                                        Isä meitin

1. Tänään on uutisoitu, miten Helsingin ortodoksisen seurakunnan seurakunnanneuvosto päätti heinäkuussa antaa pastori Mitro Revolle - tunnetaan myös Isä Mitrona - potkut eli irtisanoa hänet papin toimesta. Työsuhteen päättämistä esitti seurakunnan kirkkoherra Markku Salminen. Neuvosto totesi yksimielisesti, että luottamuksen rakentamiselle ei ole enää edellytyksiä, Salminen kertoi. Mitrolle maksetaan irtisanomisajan palkka ensi tammikuun loppuun sakka.
2. Salmisen mukaan irtisanomisen perusteena oli  Mitron asemaan nähden sopimaton käytös. Hänen asemassaan on myös odotettu työnteossa toisenlaista toimintaa, ja kun nämä asiat eivät korjaantuneet, päätyi neuvosto irtisanomiseen. Seurakuntaan oli tullut useita valituksia Mitron esiintymisestä ja puhetyylistä. Viimeinen pisara srk:lle oli kesäkuun alussa tullut valitus Mitron esiintymisestä eräässä hautajaistilaisuudessa. Valituksen mukaan Mitro oli mm. kommentoinut alatyyliin tilaisuudessa olleiden naisten ulkonäköä ja harrastanut typerää leikinlaskua jopa vainajasta. 
3. Salminen ei halunnut kertoa yksityiskohtaisemmin, minkälaisesta sopimattomasta käytöksestä on ollut kyse. Hänen mukaansa seurakunnanneuvosto on päättänyt, ettei yksittäisten työntekijöiden työsuhteisiin liittyviä asioita yksilöidä. Kyse ei ole kuulemma salailusta, vaan siitä, että ortodoksikirkko haluaa toimia eettisesti, ettei lähdetä riekkumaan joillakin yksityiskohdilla.
4. Revon toiminnasta oli Salmisen mukaan tullut valituksia niin seurakuntalaisilta kuin työyhteisön sisältäkin. Salmisen mukaan ”erinäisiä asioita tuli ilmi” heti sen jälkeen, kun Repo palasi Helsingin ortodoksisen seurakunnan papiksi kesällä 2014. Salmisen mukaan asiat, joiden osalta työnantajan täytyi reagoida, tapahtuivat jo viime kesänä. 

5. Mitro Repo, 58, valittin v. 1966 äänivyöryllä Helsingin ortodoksisen srk:n Uspenskin katedraalin papiksi; hän ohitti vaalissa mm. edellä mainitun Markku Salmisen, joka siis nyt antoi potkut Revolle! Vuonna 2008 demarit pyysivät hänet europarlamenttivaalien ehdokkaaksi. Repo meni vaaleissa äänivyöryllä läpi, hän sai vaalissa n. 70 000 ääntä; koko maan äänimäärissä tämä riitti kolmenteen sijaan.  Demareista tuli valituksi vain kaksi ehdokasta, tonen heistä oli konkari Liisa Jaakonsaari.
6. Mitro Revon käytös oli vahvasti tapetilla myös silloin, kun hän toimi europarlamentaarikkona Brysselissä. Ylen A-studio julkisti marraskuussa 2011 kyselyn, jonka se oli tehnyt EU-parlamentissa työskentelevien suomalaisten parissa. Toistakymmentä vastaajaa kertoi nimettöminä Revon kohtelevan naisia sopimattomasti. Monilla ihmisillä, ortodokseilla, luterilaisilla ja "pakanoilla", on kokemuksia Mitro Revon - tämän Repo-Riettaan - naisten kanssa flirttailusta, härkeistä jutuista, viinin juonnista ja sopimattomasta käytöksestä. Nyt äijä vihdoin ja viimein saatiin - toivottavasti -aisoihin ja potkaistiin pois tehtävästä, johon hän ei ollut sopiva.

7. Vuoden 2014 EU-vaaleissa Mitro Repo ei saanut enää äänivyöryä vaan, kuten jo etukäteen tiedettiin,  minimaaliseen äänisaaliin. Elokuussa 2014  Repo palasi Helsingin ortodoksisen srk:n pastoriksi. Hänet määrättiin papiksi Järvenpäähän ja Itä-Uudellemaalle; Uspenskin julkkispapiksi häntä ei enää haluttu päästää.

8. Mitro Repo ei ole vielä kommentoinut potkujaan. Hän voi nyt palata marttyyrina takaisin politiikkan pariin. Koskas ne seuraavat EU-vaalit taas pidetäänkään? Ai niin, vasta 2019. No, tässä välissä Mitro voisi yrittää pyrkiä vaikkapa Sdp:n uudeksi puheenjohtajaksi. Antti Rinteen lähtölaskenta on nimittäin jo alkanut ja vaikuttaa selvältä, että demarit haluavat vaihtaa vetojuhtaansa ensi kevään puoluekokouksessa. Kukapa sopisi paremmin sosialistipuolueen uudeksi puheenjohtajaksi kuin Isä eli Mitro Repo!

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Parisen vuotta sitten oli juttu matkapappi Teuvo Partasesta. Hän menetti virkansa avioeron vuoksi. Ortodoksikirkko elää 300-luvulla säädettyjen sääntöjen mukaan.

Skorpioni kirjoitti...

Olin Malmin kappelissa heinäkuun loppupuolella olevassa siunaustilaisuudessa,jossa vainajan siunauksen toimitti pappi Mitro. Täytyy sanoa,että Mitro käyttäytyi luvalla sanoen hyvin erikoisesti jo ennen siunaustilaisuutta.Mm. kätellessään ennen toimitusta minua,hän nimitteli minua körttipapiksi,koska hiukseni olivat ehkä liian pitkät. Kysyin Mitrolta,enkö sopisi ortodoksipapiksi, Mitro sanoi,että et koska olet liian vanhurskas. Vainajan veljeä kätellessään Mitro sanoi,että tänä näytti ihan Bresnevin näköiseltä.
Parhaat palat kuultiin kuitenkin itse muistotilaisuudessa,jossa Mitro muistopuheessaan vainajasta sanoi pyhittävänsä parin päivän jälkeen alkavan ravustuskauden vainajan muistolle ja nauttivansa vainajan muistoksi normaalia enemmän koskenkorvaa.
Kyllä Mitron muutkin puheet aiheuttivat närkästystä. Hän päivitteli muun muassa vainajan arkun painavuutta sanoin,joita en halua tässä tuoda esille.
Kun en ollut ollut aikaisemmin ortodoksisessa hautajaistilaisuudessa, en oikein ymmärtänyt kuuluivatko Mitron värikkäät lausahdukset toimitukseen vai ei,mutta nähtävästi muu hautajaisväki ymmärsi,että kysymys oli Mitron showsta,joka ei kuulunut asiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mitro halusi ehkä tieten tahtoen eroon koko "lafkasta". Häntä ei päästetty EU-parlamenttipalvelun jälkeen enää papistehtävään Uspenskin katedraalissa, vaikka hän olisi sitä kovasti halunnut; sanoi olevansa yhhä edelleen "Uspenskin pappi". Jossakin Järvenpäässä ja Itä-Uudellamaalla hän tunsi varmaan itsensä vieraaksi. Eihän siellä jumankauta asu juuri ketään julkkiksia! Mitro oli julkkispappi jos kuka, joka nautti suunnattomasti julkisuudesta - positiivisesta tai negatiivisesta, ei sillä niin väliä.

Nyt Mitro voi keskittyä taideharrastuksiinsa. Eikös hän ole jonkinsortin taidemaalari tai jotain. Viinin nautiskelu on Mitron bravuurinumeroita. Voisi ryhhtyä myös viinintuottajaksi.

Niin, ja voisihan Mitro yrittää vaihtaa kirkkokuntaa eli "hiippakuntaa" ja pyrkiä vaikkapa luterilaisen kirkon körttipapiksi! Sitoutumattomana tietenkin, kuten politiikassakin.

Anonyymi kirjoitti...

Mitron käytöksestä riittää juttuja mediassa.

Vuonna 2011 europarlamentaarikko Mitro Repoon syytettiin kähminnästä. Ylen A-studio kertoi, miten jotkut naiset kokivat Revon käytöksen europarlamentissa ahdisteluna.

"Puristi minua reidestä kesken haastattelun", sanoi eräs naistoimittaja.

" On julkinen salaisuus, että kähmii naisia niin paljon kuin kehtaa. Olen itsekin nähnyt, miten hän isällisesti hivelee naisia", todettiin toisessa.

Repo tietenkin itse kiisti epäasiallisen käyttäytymisensä, mutta pyysi ohjelman jälkeen tiedotteella anteeksi.

Mitro Revon on kerrottu puhuneen rivouksia jo ennen poliitikonuraansa. Eräs suomalaispoliitikko kertoi Revon luennosta, jolle hän oli osallistunut muutamia vuosia aiemmin.

"Tunnin kestäneessä puheessa oli koko ajan rivo sävy, epäasiallinen osuus ei kestänyt vain hetken", poliitikko muisteli.
Revon jokainen lause oli alkanut minä-sanalla.

"Minä olen ihan viaton ja selibaatissa ja minulla on tämä kaapukin, mutta kyllähän te leidit tiedätte, että täältä pesisi, olisi patukkaa tarjolla", mainittu poliitikko kuvaili Revon puhetta.

Nyt Mitro Repo voi vapaasti tarjota patukkaansa naisille.Anonyymi kirjoitti...

Vuonna 2009 Isä Mitro haki kinteistöriidan takia lähestymiskeltoa omalle veljelleen. Hakemus ei mennyt oikeudessa kuitenkaan läpi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200905289667342_uu.shtml

Kuinkahan moni nainen olisi voinut hakea lähestymiskieltoa Isälle tämän lähentelyyritysten takia? Jos nimittäin olisivat olleet yhtä herkkähipiäisiä kuin tämä Mitro.

Anonyymi kirjoitti...

Mitro valittava demareiden presidenttiehdokkaaksi, niin Isä Sauli saisi kunnon haastajan. Johan siellä on naisasioillaan kunnostautunut Mattikin.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, Isä vain ehdokkaaksi pressanvaaleihin!

Jos mies saa jo EU-vaaleissa 70 000 ääntä, niin silloin voi olla mahdollista, jos rukouksiimme vastataan, että tyypin äänimäärä pressanvaaleissa kasvaisi einakin kuusinkertaiseksi!

Eikä Mitro olisi presana mikään tyhjä tyyppi! Onhan tuohon virkaan kansa äänestänyt peräkkin sellaisetkin kansalaiset kuin epäpoliitikko Mara Ahtisaare ja, peräti kaksi kertaa, Tarja Halosen!

Kyllä Mitro hoitaisi pressan homman aivan tyylikkäästi. Sivistynyt mies, joka tuntee uskonnot, kultuurit, hyvvien viinien ja lihottavien ruokien salaisuudet sekä tietenkin - naiset! Poikamies vielä, joten meidän kanslaisten ei tarvitsisi elättää sen eukkoa. Ajatella, miten Suomen tunnettavuus ja maine kohisten lisääntyisi, kun maailmalla tiedettäisiin, että Suomen pressana on kirkkoisä Mitro!

Anonyymi kirjoitti...

Mitro Revolla on myös pitkä kokemus opetustehtävistä. Arvelen että tämän kokemuksen jälkeen hän poistuu julkisuudesta.

http://www.mitrorepo.fi/curriculum_vitae

Anonyymi kirjoitti...

Anon: "Ortodoksikirkko elää 300-luvulla säädettyjen sääntöjen mukaan."

Saattaa olla, mutta ortodoksinen pappi on valallaan sitoutunut niitä noudattamaan. Jos se ei miellyttää, niin pappisvirasta pääsee eroon niin kuin tässä nähtiin.

Itse nostan hattua ortodoksikirkolle, jolla on kanttia pysyttäytyä periaatteissaan ja tunnustuksissaan, toisen kuin luterilaisella kirkolla, jonka papit mennen tullen julkisuudessa ja salaa hylkäävät ne luterilaisen kirkon kirkkolaista ilmenevät perusteet, joihin kuitenkin pappisvalassaan ovat sitoutuneet. Myöskään ns työyhteisön pelisääntöjä ei noudateta, mitä osoittavat ne sooloilevat papit, jotka ilmoittavat ryhtyvänsä heti vihkimään homopareja kun uusi avioliittolaki on tullut voimaan.

Anonyymi kirjoitti...

Outoa, että tuollainen iljettävä pappismies saa hääriä vapaasti reilut 20 vuotta kähmintöineen ja riettauksiaan ladellen ennen kuin hänet saadaan potkaistua pois työstään!

Rietas mies äänestetään äänivyöryllä Europarlamanettiin - puheet mummoille ovat näköjään tepsineet. Ja että kunnon työväenpuolue - ainakin aikoinaan - pyytää hänet vaaliehdokkaakseen! Käsittämätöntä!

Anonyymi kirjoitti...

Nainen hätkähti Revon käytöstä; "Kävi perseeseen kiinni"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016081022060834_uu.shtml

Nimetön kirjoitti...

Kannattaisikohan muistaa audiatur et altera pars-periaate.

Anonyymi kirjoitti...

Myös Tutkimattomat ovat Isän tiet -periaate olisi syytä pitää mielessä.

Siru Pola kirjoitti...

Mitrohan siunasi kissoja ja koiriakin hyvällä menestyksellä. Ymmärtääkseni koirat eivät häntä haukkuneet. Kissat kai hieman naukuivat.

Anonyymi kirjoitti...

Jos Repo haluaa riitauttaa erottamisensa, hänen on nostettava käräjäoikeudessa kanne kirkkoa vastaan. Valitus hallinto-oikeuteen ei enää ole mahdollinen, kun ortodoksipappien virat on muutettu työsopimussuhteiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jep, mutta kyllä Isä Mitro voi aina kannella asiasta Konstantinopolin patriarkalle!

Mitro on tänään ilmoittanut, että hänen irtisanomisensa on perusteeton. Tutkii lakimiehensä kanssa asian riitauttamista ja viemistä käräjille.

Anonyymi kirjoitti...

Minne Mitron oikein pitää valittaa, maaliselle oikeudelle Suomessa vai Moskovan patriarkalle? Mitäs jos patriarkka määräisikin Mitron katumusharjoituksiin Siperiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ortodoksisen kirkon virkamiehet ovat juridisesti työsopimussuhteessa olevia henkilöitä. Huomioitavaa on kuitenkin, että säännökset, jotka koskevat virkamiehiä soveltuvat vain osin ns. julkisyhteisöjen työntekijöihin. Virkarikossäännökset kuten virka-aseman väärinkäyttö tai virkavelvollisuuden rikkominen eivät kuulu sovelluksen piiriin. Työsopimussuhteeseen liittyvä riita puidaan käräjäoikeudessa (kanneaika 2 vuotta).

Anonyymi kirjoitti...

Mitro on vanhan liiton miehiä. Eivät potkut vähennä vitsejä ja flirttailua naisille (jonka aitoudesta voi olla epäilystä).

Eikö Mitro pääse jonkin tv-kanavan keskusteluohjelman juontajaksi; Ylen ei tietenkään.

Anonyymi kirjoitti...

Sivutöinään Mitro voisi hoidella kisapapin hammat Suomen olympiajoukkueessa.

Unknown kirjoitti...

Suomen Tukholman lähetystöstä varmaan löytyisi sopiva virka tälle niin sorretulle ja väärinymmäretylle feministille