perjantai 14. elokuuta 2009

135. Anteeksi, täysin mun moka!


- Herra ulkoministeri! Kirkon Ulkomaan Avun (KUA) toiminnanjohtaja piti ajattelemattomana eilistä lausuntoanne, jonka mukaan Te ette aio enää nostaa esille KUA:n Gazassa sijainneen klinikan tuhoamista siksi, että asian käsittelyn pitkittyminen ja uuden selvityksen vaatiminen Israelin hallitukselta olisi "ilmaista mainosta Kirkon ulkomaanavulle." Mitä mieltä olette tästä?

- Joo, mä myönnän täysin että tää oli täysin mun moka ja pyydän täysin anteeksi tätä...oikeastaan mä pyysin jo eilen Antilta anteeksi...ja sainkin anteeks... et jos mun lausunto loukkas jotenkin Anttii tai hänen lafkaansa niin totta kai mä pyydän anteeksi mun lausuntoa...se oli tietty täysin mun oma moka jota mä siis pyydän anteeksi. Mähän en tietty tiennyt eilen et ne mikrofonit oli päällä... mut kun ne näköjään oli päällä niin totta kai silloin mä pyydän... siis pyysin jo anteeksi sillä enhä mä tietenkään tarkoittanut...jos ne mikit nyt oli päällä... siis tarkoittanut tätä mitä sanoin. Antin lafka tekee tottakai erinomaista duunii ja se Gazan isku oli tuomittu jo silloin...silloin kun se tehtiin... ja me tietty tuomitsemme sen edelleen ja ikuisesti...jos se mikki nyt kerran oli päällä.... tästä ei todellakaan ollut kysymys vaan kysymys oli...jos se mikki nyt oli sit päällä... mun tosi huonosta herjasta, you know...homman nimi oli se että tässä meni mutkat vähän suoriks...mä tietty heitin vähän herjaa sille Ylen ruotsinkielisille toimittaja-gimmalle, et hei, comoon baby, onks tosi pakko puhuu tästä...täähän on Antin firmalle ilmaista mainosta.. ihan sama juttu jos joku kännykkänsä Israelissa tai jossakin hukannut finskipoika tulis mieltä...siis UM:ltä... vaatimaan korvausta kännykästään.. mut totta kai mä täysin kännaan et NMKY...vai mikä se Anti lafka nyt taas olikaan...tekee hyvää duunii...tää keissi on nyt meillä UM:ssä loppuun käsitelty...

- Herra ulkoministeri, olenko ymmärtänyt oikein...

- Mähän jo sanoin et se oli täysin mun moka...jos ne saamarin mikit nyt kerran oli päällä...jos mä olen jotenkin Antin byroota loukannut täysin mun omalla mokallani niin silloin...totta kai, mä pyydän anteeksi...oikeastaan mä pyysin jo...me sovittiin Antin kanssa et mennään illalla kaljalle .... siis tietty alkoholittomalle oluelle... kun mun rasvaprosentti...siis mun fitnessees...mähän jo pyysin israelilaisilta anteeksi...ei ku...venta vähä...siis kun tää Gazpromin tapaus ei meinaa ratketa...mähän oon vanha koulukiusaaja...

- Kiitoksia paljon, Herran Ulkoministeri!

- Helvete, gimma...ooks sä ihan dorka...vittu...fuck fuck fucking you...oliks ihan pakko kysyy tollasii...sen saakelin klinikan pommittaminen oli niiden kirkonrottien oma moka...nehän merkkas sen kioskinsa katon valkoisella ristillä vaikka ne tiesi saatanan hyvin että sittenhä ne helvetin rättipäät osaa tulla sinne kioskiin suojaan kun pommitus alkaa ja ne kirkon ihmiset on lähteny livohkaa...ei ne israelilaiset...kato ... ole mitään dorkaa porukkaa, kysy vaikka Gideon Bolotowskyltä ...hehheh...tietty, totta helevetissä Israelin army sai pommittaa sen klinikan tuuusan nuuskas...et ne rättipäät ei vois piileskellä siellä ja ammuskella israelilaissotilaita...sota on sotaa ja ratsuväki raakaa...näin on...you know...Hamas on huonos jamas...ja vitun ykköspilsnerii mä muka lähtisin lipittää sen Antin kaa...Antti saa mun puolesta painua hevon helskuttiin pikkumaisuuksineen...jätkä ei ymmärrä yhtää edes huumorii...nyt mä lähes kohta Padasjoelle juoksee puolimaratonin...mäa tähtään aikaan about 1.30 tai jotain... siten mä fillaroin sieltä korvesta about sata mailii takasi Stadiin ... Stadissa mä tempaan mun märkädrotsin selkään...hyppään Lautsikan rannasta mereen...siis tähän meijän ihanan paskaseen Itämereen...hahahah ...comoon...kato mä treenaan Hawaijin Iron Man -kisaan ens vuodeks...mä uin about seitsemän meripeninkulmaa Poju Z:n mökille Pernajaan... siellä me mennään Pojun ja mökille kaaralla tulleiden kokoomuksen pojujen ...hehheh ... Zyssen, Sassen ja Helsngin Työväen Uimareita nuoruudessaan edustaneen Pertsa Salolaisen kanssa saunaan...otetaan muutama bisse...Zysse ei kuiteskaa ota bissee...Pojulla nyt on sen verran fyffee ettei tarvi pelkkää ykkösbissee juoda...eiks oo kliffaa...Poju kertoi et mökillä viikko sitten käyneeltä Madonnalta ja sen jengiltä oli jäänyt mökin saunalle muutamat mikroshortsit ...you know...me voidaan vähän kokeilla mahtuisko ne mikrot meillekin...hahhah ...eiks ooki kliffaa...mä funtsin et mä voisin ostaa siitä Espan putiikista pari tusinaa niitä mikroshortseja ja viedä ne tuliaisiksi sitten kun mä meen next time Jenkkilään..ma annan osan mikroista Hillarylle ja loput Condille...on se Condi aika pakkaus...mä funtsin varmaan Padasjoella juostessanikin koko ajan Condin sääriä...se helpottaa...you know...men Tarjalle mä en uskalla niitä mikroshortseja hommata...ei tiedä mitä se Pena...se on vähän tosikko...siihen sanos..hei tää on kliffaa..mä oon nyt mun ihanneammatissani...ulkoministerin mesta on just sitä duunii mistä mä tykkään ja mistä mä olen aina uneksinut...mun rasvaprosentti on varmaan alhaisin mitä ulkomistereillä on koskaan ennen missään ollut...mä muuten julkistin Otavassa eilen mun uuden kirjan...sen nimi on Miehen treenikirja...siinä kerrotaan...

- Tosiaan, kiitoksia vielä kerran, Herra ulkoministeri!

- What the hell, oliks sulla koko ajan se mikki päällä...no voi sun... oliks toi nyt ihan pakko...mut mut hei, hör du...och hela Finlands folk...mä pyydän tätä heti anteeks...tää oli täysin mun oma moka... jos siis toi mikrofoni oli tosiaan päällä...tää oli huono herja...en mä tarkoittanut...jos mikki oli auki ja jos mä loukkasin jotakuta...Antille terkkuja..tavataan vaikka Stokkan vintillä kun mä tulen Pernajasta...comoon, mä voin maksaa ne bisset Antille...kyllä se Gazan pommitus oli tuomittava juttu...me tuomittiin se jo etukäteen ja tuomitaan tietty edelleen..mut hei, sorry, nyt mun täytyy lähtee juoksee sitä puolimaratoonii...tuliko tää nyt selväks...tää oli täysin mun oma moka...mä pyydän anteeksi...mä muuten juoksin eilen Cooperin 3 340 metriin...ei paha vai mitä...tietsä jonku toinen foreign ministerin who pystyy samaan...mä en kyllä tunne ketään...mä teen nyt kyl justi sitä duunii mitä mä diggaan tosi paljon...se mun rasvaprosentti on muuten 8,7...

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Loistava!

Anonyymi kirjoitti...

Jyrki piristi taas päivää!

Siru Pola kirjoitti...

Nolottaa, että joku haluaa mollata ulkoministeriämme, joka on erittäin kielitaitoinen, kansainvälinen ja tyylikäs ja tyylikkäästi pukeutunut ja osaa sukkuloida maailman johtajien seurassa kuin kotonaan. Luulisi blogistilla olevan tärkeämpääkin tekemistä kuin naljailla ja vääristellä ulkoministerimme sanomisia. Sbutt on sentään ensimmäinen ns. "mitat täyttävä" ulkoministerimme kautta aikojen.

Jari Vento kirjoitti...

Hauska fiktiivinen pakina, täydellinen käsikirjoitus poliittiseen satiiriohjelmaan. Tyyliin "Presidentin Kanslia". Jyrkille pitäisi myöntää Valtion tiedonjulkistamis palkinto bloginsa sisällön ansiosta. Tälläinen henkilö kuin Jyrki Virolainen pitäisi valita kansanedustajaksi, perustuslakikomitean puheenjohtajaksi. Tulisiko silloin lainvalmisteluun ja lainsäädäntöön uudelleen, nyt sivuraiteilla oleva perustuslaillinen ote? Saksassa käytössä oleva perustuslakituomioistuin on erittäin hyvä järjestelmä. Intresenttien etua ajavat puolueet eivät saa "läpi" kaikkia perutuslain hengen, moraalin ja eettisten arvojen vastaisia lakeja. Perustuslaki tuomioistuin on todennut Saksassa, "EU:n aikanakin Saksan kansalle kuuluu edustuksellisen demokratian takaama päätösvalta". Suomen perustuslaki lähtee samasta viitekehyksestä.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa Stubb alentaa kokoomuksen kunto- tai kannatuskäyrää enemmän, kuin mitä Vanhanen on saanut vahinkoa koskaan kepulle aikaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Loistavaa, tuskin jaksan odottaa blogistin eläkepäiviä.

Anonyymi kirjoitti...

Esiin nousi uusi aihealue. Jyrki ei kirjoita ainosastaan kuivakkaa harkittua asiatekstiä vaan myös irvokasta poliittista satiiria.
KIITOS

Anonyymi kirjoitti...

"erittäin kielitaitoinen, kansainvälinen ja tyylikäs ja tyylikkäästi pukeutunut ja osaa sukkuloida maailman johtajien seurassa kuin kotonaan"
"Sbutt on sentään ensimmäinen ns. "mitat täyttävä" ulkoministerimme kautta aikojen."

Tyylikyys on katsojan silmässä, ja jos sukkulointi on tuon tasoista, sen saisi jättää vähemmälle.
Huomaan myös ettei listassa ollut sanaa "pätevä".

Anonyymi kirjoitti...

Virolainen on kirjoittanut aikasemminkin ihan kelpo pakinoita. Valitettavasti blogisti ei käytä tunnisteita hyväkseen.

Kun tässä sekä aikaisemmissa pakinoissa olisi tunnisteena sana pakina, niin lukija saisi luettavaksi muutaman lisäpakinan pelkällä hiiren klikkauksella.

Sattuma

Anonyymi kirjoitti...

Jos suoraan sanon, niin blogisti tällä kirjoittamallaan veti tällä erää "velliperän".

Siis, asia oli oikea ja kirjoituksen kohdekin oli oikea, mutta kirjoituksen sisältö ja esitystapa oli peestä.

Ei millään pahalla.

Siru Pola kirjoitti...

Ai niin, unohdin mainita myös, että Sbutt on yleensä kauniisti ruskettunut.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Väärinkäsitysten välttämiseksi tulkoon sanotuksi, että minä pidän kyllä Alex Stubbia pätevänä ulkoministerinä, vaikka joskus tuntuu siltä, että alkuinnostus on juuttunut jotenkin päälle.

Mutta jos vertaa Stubbin kielitaitoa, supliikkia, esiintymiskykyä ym. moniin edeltäjiinsä (mm. tankeromiehet Ike Kanerva ja Paavo Väyrynen), niin onhan näissä eroa kuin yöllä ja päivällä; Subbin hyväksi 60

Hyvä vain, että Stubb sanoo reilusti mielipiteensä, kuten esimerkiksi Pikku-Antonin -tapauksessa (ks. siitä blogiani Pikku Anton pääsi pakenemaan Pahan valtakunnasta).

Sporttiharrastuksistaan Alex voisi kuitenkin alkaa jo vähitellen pitää pienempää ääntä, eiköhän me jo kaikki tiedetä hänen urheilusaavutuksensa!

Ja suurempaa tarkkuutta jatkossa sen suhteen, ovatko mikit kiinni vai auki!

Alex Stubb voisi minusta hyvin jatkaa myös seuraavan hallituksen eli Jyrki Kataisen (kok) johtaman hallituksen ulkomisterinä. Tuo hallitus johdattanee, kunhan Tarja Halosesta kaudesta vihdoin päästään, Suomen vihdoin Natoon, jossa meidän paikkamme ilman muuta on.

Erkki K. Laakso kirjoitti...

Alex on hyvä ulkoministeri ja toivottavasti seuraavan hallituksen myös, jos pitää jostain Väyrysen Patesta valita!

Stubb on myös sen verran kansainvälinen tyyppi, että tuskin pienestä vitsailusta mieltään pahoittaa..

Siru Pola kirjoitti...

Vaikka ns. Pikku-Antonin tapaus onkin tietysti inhimillisesti ottaen merkittävä ja tärkeä juttu, niin on se mittaluokassaan kuitenkin aivan eri asia kuin se, että johdatetaan kansakuntaa mahdollisesti kohti sotaa tai rauhaa. Siksi ehkä olikin varsin helppo ottaa Antonin tapaukseen kantaa, etenkin kun tapaus on varsin selkeä. Sellaista sähläystä ja supliikkia on ulkoministerimme meno, että voimmekohan olla jäsenyysneuvottelujen jälkeenkään varmoja siitä, onko meidät liitetty Natoon vai ilmoitettu Nykin maratonille...