torstai 23. helmikuuta 2012

547. Timo Soini: Olli Rehn on Brysselin Bobrikov

Eugen Schauman ampuu Timo Soinin Olli Rehniin vertaaman Nikolai Bobrikovin 1904

1. Nyt puhutaan Timo Soinin möläytyksestä ja Olli Rehnin anteeksipyyntövaatimuksesta.

2. Soini nimitteli eilen TV1:n A-studiossa Olli Rehniä "Brysselin Bobrikoviksi." Venäläinen kenraali Nikolai Bobrikov oli Suomen kenraalikuvernööri vuosina 1898–1904. Aktivisti Eugen Schauman ampui 16.6.1904 Bobrikovin senaatin toisen kerroksen portaikossa.

3. Olli Rehn veti asiattomana pitämästään vertauksesta herneen nenäänsä ja vaati Soinilta anteeksipyyntöä. "Tämä on paitsi loukkaavaa kaltaiselleni isänmaalliselle miehelle myös vaarallista vihapuhetta viittauksella murhattuun ihmiseen", Rehn sanoo.

4. Soini ei aio pyytää kommenttiaan anteeksi. "Ei tipu eikä lirise", Soini sanoi. Hänen mielestään julkisessa asemassa olevan on kestettävä arvostelua. "Rehniltä täydellistä pötypuhetta. Ei tässä ole mitään vihapuhetta. Kun katsoo millaiseen suohon komissio ja Eurooppa on ajanut Kreikan ja euron, niin jos tätä ei saa arvostella kielikuvilla, niin johan eletään kummallisessa Euroopassa."

5. Soinin mukaan Rehn edustaa komissiossa Euroopan unionia ja hallintomallia, jossa "keskusvalta kyykyttää maakuntaa." Anteeksipyynnön vaatiminen kertoo Soinin mukaan Rehnin hermostuneisuudesta ja heikosta paineensietokyvystä. Soini vetoaa sananvapauteen.
"Jos tämä menee tämmöiseksi loukkaantumisyhteiskunnaksi, niin kohta kukaan ei uskalla sanoa yhtään mitään ja mennään pelkkään virastokieleen", Soini puuskahtelee teatraalisesti.

6. Mitä tästä kaikesta pitäisi oikein ajatella?

7. Ei päivää ilman persu-möläytystä! Näin voidaan sanoa, kun muistelee, mitä kaikkia möläytyksiä perussuomalaiset poliitikot ovat vaikkapa viime huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen eduskunnassa ja muuallakin esittäneet. Jussi Halla-ahon ja Jussi Niinistön, näiden pontevien valiokuntapäälliköiden, möläytykset tunnetaan, samoin kansanedustaja James Hirvisaaren.

8. Ikävää julkisuutta persuille riittää harva se viikko. Viime viikon lopulla köyliöläinen kunnanvaltuutettu Timo Rautio (persut) ehdotti, että Oulussa pitseriasurmaan syyllistyneelle hörhölle tulisi myöntää urhoollisuusmitali siitä hyvästä, että ampui kuoliaaksi marokkolaisen ja haavoitti algerialaista miestä. Eilen uutisoitiin kansanedustaja Kike Elomaan (persut) aviomiehen yhteyksistä tunnettuun rikollisjärjestöön. Eilen oli Timo soinin möläytys, ja tänään uutisissa kerrottiin kotkalaisen kaupunginvaltuutetun Freddy Van Wonterghem (persut) oikeudenkäynnistä, jossa valtuutettua syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

9. Viime kevään vaalien jälkeen ersut eivät halunneet kantaa hallitusvastuuta. Nyt kun tämä vastuunpakoilu ja puolueen edustajien politiikan täydellinen onttous alkaa paljastua kannattajakunnalle kaikessa karmeudessaan, kuten presidentinvaaleissa ilmeni, ei Timo Soinilla ole näköjään enää muuta keinoa saada pidetyksi puoluetta julkisuudessa kuin turvautua lapsellisiin möläytyksiin ja muiden poliitikkojen mollaukseen.

10. Timo Soinin huulenheitto saattaa olla hauskaa hänen omien kannattajiensa mielestä, mutta tosiasiassa Soini heitti suustaan hyvin typerän sammakon pyrkiessään saamaan aplodeja kannattajiltaan Rehnin kustannuksella. Soinin politiikanteon eväät on syöty loppuun ja jopa hänen omien kannattajiensa rivit ovat alkaneet rakoilla pahasti. Iänikuiset sutkaukset ja möläytykset ovat tätä nykyä Soinin ainoa keino yrittää pitää puolue vielä jotenkuten koossa.

11. Kuten olemme voineet havaita, persut ovat hyvin herkkiä pahoittamaan mielensä toisten heihin kohdistaman arvostelun takia. Timo Soini ja muut johtavat persut parkuvat suureen ääneen, jos joku kritisoi vaikka puolella sanalla heidän sanomisiaan ja tekemisiään. He ovat valmiita kantelemaan jopa oikeuskanslerille asti ja syyttämään kriitikoita uhkailusta. Persut eivät itse kestä suoraa puhetta, vaikka näykkivät muita epäasiallisella tavalla.

12. Totta kai Soinin Olli Rehniin kohdistama nimittely on vastenmielistä ja vihapuheeseen verrattavaa parjausta. Haluaako Timo Soini Olli Rehnille todella Bobrikovin kohtalon? Ei liene täysin poissuljettua, että joku "suuren johtajan" intomielinen kannattaja tekisi "köyliöläiset" ja tulkitsisi mestarinsa heiton malliksi, jonka mukaan sanansa asettaa ja toimia.

13. Timo Soini, tämä harras katolilainen, leuhkii aina ja joka paikassa, miten hän johtaa omalla esimerkillään; näin viimeksi eilen A-studion lähetyksessä. Kuuluuko katolilaisuuteen todella poliittisten vastustajien loukkaava nimittely? Mielenkiintoista nähdä, millä tavalla Soinin kannattajat tulevat seuraamaan Timo Soinin nyt näyttämää esimerkkiä.

14. Köyliöläisen kunnanvaltuutetun rasistinen puhe tuli Soinille ja persuille ikään kuin taivaan lahjana, sillä se antoi Timo Soinille ja puolueelle tilaisuuden sanoutua näyttävästi irti ko. rasistisesta puheesta. Mutta seuraavana päivänä Soini itse tuli herjanneeksi poliittista vastustajaansa typerällä nimittelyllään.

15. Näyttää pahasti siltä, etteivät persut ole sittenkään luopumassa vihapuheistaan.

16. Kansanedustaja Jussi Halla-aho odottaa korkeimman oikeuden ratkaisua omassa syyteasiassaan. Asiaa on tutkittu ylimmässä oikeusasteessa jo toista vuotta pitkään ja hartaasti. Miksi korkein oikeus ei saa annettua tuomiotaan asiassa? Tuomion antamista on lykätty nyt viime kevään eduskuntavaalien samoin kuin tämän vuoden presidentinvaalien ylitse.

17. Monetko vaalit meidän pitää vielä odottaa, ennen kuin korkein oikeus rohkenee julkistaa ratkaisunsa?
103 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En kannata perussuomalaisia, mutta olisiko nyt Rehn ja blogisti hieman ylireagoinut tapaukseen.

Bobrikov oli suuren Neuvostoliiton kenraalikuvernööri, joka alisti pientä kansaa mielivaltaisesti. Rehn vaikuttaa perussuomalaisin silmin katsoen tekevän samaa, eli suuren Euroopan liiton komission varapuheenjohtajana alistaa Kreikkaa mielivaltaisesti vaatimalla maan kannalta täysin kohtuuttomia menosäästöjä.

EU:n Kreikalta vaatima deflatorinen talouspolitiikka ei voine onnistua niin kuin ei ole onnistunut muuallakaan (Saksassa v. 1929-32 tällainen politiikka nosti Hitlerin valtaan).

Kielikuva on siis perussuomalaisista lähtökohdista osuva.

Toki talouspolitiikka on niin monimutkaista, että muitakin näkemyksiä Kreikan pelastamisesta voidaan esittää. Aika näyttää kuka lopulta on oikeasa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Eiköhän Timo Soini tarkoittanut sitä, että Oli Rehn komission ja EU:n "perkeleenä" alistaa, ei vain Kreikkaa, vaan myös Suomea.

Timo Soini ei varmaankaan halua Olli Rehnille Bobrikovin kohtaloa, mutta voidaanko olla varmoja siitä, miten Timo Soinin ja persujen kiihkeimmät kannattajat, nämä "lallit", mieltävät Soinin heiton?

Soinin heitossa on kyse perin vakavasta asiasta, jota ei voida ohittaa noin vain olankohautuksella.

Siru Pola kirjoitti...

On Rehn ollut hiukan herkkänahkainen. Toisaalta Soini on harkitsematon möläyttelijä, eikä tunnu enää johtavan joukkojaan edes takaa. On niitä kyllä kainen maailman hörhöjä, joita ei etenkään Puolueen Puheenjohtajan tulisi yllyttää eikä edes vihjailla.

Pahempi niljakkuus on kuitenkin se, että rikollisjengi pyrkii takaovesta eduskuntaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kun Timo Soini antoi tänään "ei tipu eikä lirise" -lausuntonsa, niin hänen takaansa ja olkansa ylitse kohti tv-kameraa virnuili ja naureskeli todellinen linssilude, kansanedustaja Tom Packalén hyväksyvästi suuren johtajansa letkautukselle.

Se on rikoskomisario, tämä Tom Packalén, siviilissä.

Anonyymi kirjoitti...

Soini meni tarpeettomasti henkilöön mainitsemalla Bobrikovin. Pelkkä vertaus kenraalikuvernööriin olisi ajanut saman asian ilman turhaa hälyä.

Anonyymi kirjoitti...

Olli Rehn hiiri vai komissaari? Kunnon kepulainen Rehn tietenkin haistoi tilaisuuden yrittää "nöyryyttää" Soinia julkisuudessa.Emeritus prof ylireagoi mielellään Rehnin tavoin kun mieliharrastus on perussuomalaisten ivaaminen - monta kertaa siihen on ollut aihetta mutta ei nyt. Nämä vihapuhesyytökset saavat farssin piirteitä, syitä aina löytyy kuin entisellä sialla kun ei kuolla tahtonut! Muistelenpa ministeri Wallinin joskus vuosi sitten syyttäneen (ei aivan suoraan mutta vihjaillen) perusssuomalaisia natseiksi - olisiko vihapuhetta?
Tervettä järkeäkin voi käyttää -jos on!

Anonyymi kirjoitti...

Bobrikov ei tainnut vaatia Suomelta rahaa jonkin etäisen Venäjän kolkan talousongelmien hoitoon kriisipaketilla, joka ratkaisee ongelman, eikä ainakaan ollut hetken päästä tekemästä uutta, taas kerran lopullista kriisipakettia.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Timo Soini vertasi Rehniä Bobrikoviin, joka oli Suomen kenraalikuvernööri ja jonka Eugen Schauman ampui kuoliaaksi. Tämä fakta ei selittelyillä eikä milläkään Kreikka-puheilla miksikään muutu.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka väärin voi ymmärtää asioita jos vain haluaa?

Jos sanoo että hän ripottelee tuhkaa päälleen niin toivooko sanoja kohteelle Eesaun kohtalon?

Tuskin Soini tarkoitti että Rehn pitää ampua, vaan sitä että Rehn on EU:ssa nyt siinä roolissa kuin oli Bobrikov Venäjällä aikoinaan.

Ja kuinka kaukana Soini on tästä arviosta? Nythän on menossa liittovaltion rakentaminen ja kansallisvaltioiden rakenteiden hajottaminen, jota Rehn nyt ehkä tahtomattaan johtaa talouden kautta.

Kuinka kaukana vertaus on? Mielestäni ei ollenkaan kaukana.

Anonyymi kirjoitti...

Seli seli!

Timo Soini on nyt löytänyt retoriikassaan riistäjä Bobrikovin. Kenestä hän mahtaa toivoa Eugen Schaumania?

puolueeton tarkkailija kirjoitti...

Mielestäni vertaus oli osuva.

BOBRIKOFF oli valtaa pitävän suuren valtion edustajana Suomessa. Määräsi Venäjän keisarin valtuuksilla Suomen kansan tekemisistä ja tekemättä jättämisistä. Jos ei heti toteltu, seurasi uhkaus kasakoiden tai Venäjän sotaväen tulemisesta laittamaan Suomi kuriin.

Rehn on EU:n komission varapuheenjohtaja. Hän tekee ja toimii komission varapuheenjohjtajana ja valtuuksilla Määrää pientä Kreikkaa. Uhkailee ja ohjailee Kreikan hallituksen tekemään politiikkaa, joka ei suinkaan ole Kreikan etu. Jos Kreikka ei heti suostu, Rehn uhkaa Rahalla, nykyajan aseista tärkeimmällä. Eu lopettaa heti avustukset, jos ----. Lisäpontta antava6t vielä uhkailut kreikan erottamisesta rahaliitosta, jos Kreikke ei ----.
Kumpikin toimenpide johjtaisi Kreikan täyteen sekasortoon ja keskiaikaiseen pimeyteen. Vopiko pahempaa satraappia edes kuvitella?

Kyseessä oli todella osuva esimerkki ja alueelta, joka on suomalaisille tuttu. Kyllä Soinilla leikkaa.

Jos taas Virolainen pitää vertausta huonona siitä syystä, että Bobrikoff ammuttiin Suomessa, niin pidän perustelua kaukaa haettuna. Kylläpä on vaikeaa löytää tunnettua tapahtumaa, johon ei liittyisi jotain tragediaa. Taitaa Virolainen vain kaihota lakikirjojensa kielenkäyttöä. Tosin se on aktiiviselle poliitikolla mahdotonta, jonka uskoisi Virolaisenkin ymmärtävän.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Nikolai Bobrikovin nimeen liitetään aina nimi Eugen Schauman ja Bobrikovin surma Schaumanin ampumasta luodista senaatin portaikossa.

Käyttääkseni Timo Soinin mielisanontaa "tasan tarkkaan" on selvää, että Timo Soini on tiennyt tasan tarkkaan Bobrikovin ja Schaumanin välisen yhteyden Suomen historiassa. Onhan Soini sentään maisterismies.

Historiasta muistamme myös kertomuksen, miten Lalli tappoi kirveellä ruotsalaisen piispa Henrikin Köyliön järven jäällä joskus 1200-luvulla.

Tässä maassa elelee edelleen lalleja, jotka ovat valmiita mihin tahansa, kuten Oulun pitseriasurma viime viikonvaihteessa Oulussa ja sen herättämä reaktio osoittivat.

Johtavan poliitikon ja kansanjohtajan ei siis kannattaisi edes pilanpäiten viljellä puheita, jotka voivat yllyttää höyrypäitä lallien tekoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaan, että jos tutkitaan suomalaisten keskuudesta ketkä tuntevat Schaumannin niin tietoprosentti on kymmenen tienoolla.

Jos kysytään kuka on Bobrikov niin sen tietää lähes kaikki.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki suomalaiset kansakoulun käyneet tietävät Bobrikovista nimenomaan sen, että hänet ammuttiin kuoliaaksi ja että ampuja oli suomalainen.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti ketään ei verrata Martin Luther Kingiin eikä John Kennedyyn.

Anonyymi kirjoitti...

Timo Soini on Suomen Paksukainen, hänen selkänsä takaa virnuillen kurkkiva Tom Packalén Ohukainen.

Anonyymi kirjoitti...

Soinin ja Rehnin nokitteluun vähän taustaa.
Lehdissä on kuva, jossa Kreikan ja Suomen valtiovarainministerit näyttävät ikään kuin allekirjoittavan jotakin. Kreikka ei kuitenkaan ollut toinen sopijapuoli, vaan ne olivat neljä pankkia.
Kuva vaikuttaa näytelmältä, joka on kohdistettu Suomen kansalle. Venizelos ei olisi tuohon ehkä ala-arvoiseen näytelmään halunnut osalllistua, koska hän ei ole Suomen kanssa sopimassa mitään.
Sopimusta ei näytetä edes kansanedustajille, joten onko sitä olemassakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Joka tapauksessa Kreikan ulkoministeri Venizelos ja Suomen valtiovarainministeri Urpilainen allekirjoittivat eilen tai toissa päivänä maiden välisen sopimuksen. Tätä ei ole Kreikassa kiistetty. Kreikan ulkoministeri ei varmaankaan edustanut allekirjoitustilaisuudessa kreikkalaisia tai minkään muunkaan maan pankkeja.

Anonyymi kirjoitti...

Allekirjoittivat sopimuksen mutta eivät sopimusta vakuuksista.

Suomi ja Kreikka allekirjoittivat sopimuksen aikeesta tehdä tuollainen sopimus Suomen ja Kreikkalaisten pankkien välillä aikanaan.

Eipä ihme, että VM julisti tämän sopparin salaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Pacta sund servanda.

Anonyymi kirjoitti...

Suuri valiokunta saa yhteenvedon jo allekirjoitetun vakuussopimuksen sisällöstä ja ministeriö on luvannut vastata kansanedustajien kaikkiin lisäkysymyksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Soinin vertaus oli erittäin osuva. Olli Rehn on tsaarin Venäjään rinnastettavan mahdin edustaja, joka kyykyttää ja uhkailee milloin Unkaria, milloin Kreikkaa, milloin Suomea ("tukipaketille ei ole vaihtoehtoa").

Vertaukset Lalliin ovat naurettavia.

Odotan mielenkiinnolla, milloin Olli Rehn asetetaan vastuuseen laiminlyönneistään ensin EU:n laajentumistesta vastanneena, sitten taloudesta vastaavana komissaarina. Mitä hän on tehnyt virkojensa hoitamiseksi?

Kreikka otettiin jäseneksi, vaikka ei täyttänyt jäsenyyden edellytyksiä. Entä miten Rehn on talouskomissaarina seurannut kriisimaiden ylivelkaantumista ja miten puuttunut siihen? Ei mitenkään.

Italian talouden tyrinyt Berlusconi sai lähteä, mutta milloin alkaa koko EU:n talouden tyrineen Olli Rehnin lähtölaskenta? Toivottavasti se on jo alkanut.

Anonymous kirjoitti...

Nyt pois ruusunpunervat silmälasit arvoisan blogistin nenältä! Ettekö käynyt lukemasssa raadollista totuutta median päätoimittajien ja poliitikkojen väleistä täällä http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=2649. Eivät timosoinit tai ollirehnit itse päätä julkisten puheidensa koko sisältöä.
Suomen valtaeliitti, EK:n hämärä verkosto pitää rautapihdeissään median harakkaparvea, mistä eilisen A-studion jälkeinen kohu ja asiakysymysten sivuuttaminen on oiva esimerkki.
Typerät lohkaisut, joita näyttää tulevan politiikan tekijöiltä kuin turkin hihasta median maiskuteltaviksi, ovat ennalta käsikirjoitettuja täkyjä poliitikkojen ulostuloihin. Mediassa ei haluta keskustella asiakysymyksistä, EK:n sedät olisivat siitä päätoimittajille hyvin vihaisia. Joten opposition tehtäväksi on jäänyt tuottaa parrasvaloihin mauttomia ja loukkaavia tokaisuja, joista asianosaiset aiheellisesti ja monisanaisesti loukkaantuvat.

Niin hyvin Soini-Rehn -vedätys toimi, että asiatason ongelmat jätettiin A-studion keskustelusta uutisoimatta. Ja bloggaamatta, kaikella kunnioituksella.

Anonyymi kirjoitti...

Lalli oli Köyliöstä ja Köyliöstä on myös se persu-poliitikko, joka ehdotti marokkolaisen surmanneelle oululaishörhölle urhoollisuusmitalia. Vaarallisella tiellä ollaan, jos tällaisia vielä ryhdytään Bobrikov-vertailuilla lietsomaan.

Soini on suurisuu öykkäri, joka on ulostanut koko poliittisen historiansa aikana pelkkiä sanoja ja retoriikkaa saamatta aikaan yhtään mitään, siis tekoja.

Rehnin ura on päin vastoin nousussa, sillä hän kohonnut komission varapuheenjohtajaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jose Manuel Barroso on henkilökohtaisesti tekemällään demokraattisella päätöksellä nimittänyt kaverinsa Ollin komission varapuheenjohtajaksi. Siinä on Olli Rehnin uran nousu. Tähän se nousu pysähtyykin, koska ansiot puuttuvat. Ja tuho-osio on vielä edessäpäin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei

Tämä Googlen formaatti on siinä mielessaä vaikea että sinulle ei voi vastata kuin anonyymisti kaikki jotka eivät ole Googlen hampaissa.

Miksi täällä ei ole vaihtoehtoa loggautua jollakin muulla kuin Googlen identifiteetillä?

Ilman semmoista täällä pitää kommentoida ilman identiteettiä.

Kukaan järkevä taasen ei ota Google-identiteettiä itselleen.

Anonyymi kirjoitti...

Olli Rehn seuraa Barrusoa komission puheenjohtana, sitten Niinistlä presidenttinä

Anonyymi kirjoitti...

Olli Rehnille käy berlusconit aivan lähiaikoina, ei hänestä mitään komission puheenjohtajaa tule.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Timo Soinille tulisi löytää joku tukeva virka. Hän sopisi maaherraksi, jos niitä vielä olisi. Ehkä Finnairin kakkosjohtajaksi?

Anonyymi kirjoitti...

Tuleepas komission puheenjohtaja.

joutomies kirjoitti...

Eilisen a-studion haastattelussa Rehn selvitti vain Kreikan pelastamiseen liittyviä näkökohtia Itse koin haastattelua välittömästi seuranneen Soinin kommentin kohdistuvan juuri komissaarin ja Kreikan suhteeseen. Ottaen huomioon sen, minkä jo tiedämme Kreikan sopeutusohjelmasta sekä kreikkalaisten mielipiteestä, vertaus Bobrikoviin on osuva.

Virolainen on ihailtavalla tavalla jaksanut repostella maamme oikeusjärjestelmän heikkouksia. Se on sellaista kansalaisaktiivisuutta, jota soisi useamman asiantuntijan tekevän eläkepäivillään. Nämä tekstit ovat omiaan virittämään ja ylläpitämään toivoa yhteiskunnassa. Sen sijaan oheinen kuva

http://kuvat.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/suurennettu/kuvat/kreikka-suomi.jpg

alla olevine teksteineen

"Tässä allekirjoitetaan poliittista asiakirjaa, jolla sitoudutaan yhteisymmärrykseen Suomen vakuusjärjestelyistä, mikäli väliaikaisen vakausrahaston ERVV:n Kreikalle antamat lainat johtavat takaaja Suomen osalta maksuvelvoitteeseen. Varsinainen sopimus paitsi liikesalaisuus myös "complicated and very demanding".
Kuva: Valtiovarainministeriö"

johtaa kansalaiset henkiseen umpikujaan.

Toipila kirjoitti...

Jotenkin tulee Soinin letkautuksesta väärä mielikuva Rehnin roolista.

Ikäänkuin olisi hirveä hinku saada Rehn syylliseksi suomalaisten veronmaksajien - nykyisten ja tulevien - veromiljardien heittämisestä Kreikan pohjattomaan kaivoon.

Tällainen Rehn'in syyllistäminen merkitsee sitä, että Katainen ja Urpilainen ovat syyttömiä. Kuten myös Eduskuntamme.

Ei ne nyt vaan ole.

Todelliset syylliset istuvat Arkadian mäellä sekä hallituksessa että Eduskunnassa. Rehnin metkut voidaan täällä Suomessa torjua ainakin Suomen osalta, jos löytyy munaa.

Toipila kirjoitti...

Ei anonyyminä tarvitse kirjoittaa, koska nimensä taikka nimimerkkinsä voi liittää viestinsä alkuun taikka loppuun.

Helppoa kuin Tauno Palon vokottelu piikoja heinäpellolla.

Anonyymi kirjoitti...

Ei Soini ole viroilla lahjottavissa, kuten ei ollut Veikko Vennamo eikä Virolaisen Jussikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kun Esko Ahosta aikanaan puhuttiin yleisesti Kannuksen Kennedynä, niin viitattiinko silloinkin Kennedyn kuolemaan salamurhaajan uhrina ja toivottiin Aholle samanlaista loppua?

Ei viitattu, eikä toivottu, koska tällainen ajatus ei tullut kenellekään pieneen mieleenkään.

Vielä kauempaa haettua on nyt väittää, että Soini viittaisi vertauksellaan Bobrikovin väkivaltaiseen kuolemaan. Kyllä Bobrikov oli nimenomaan sortovallan, eikä väkivaltaisen kuoleman symbooli.

Hankaniemi Jarmo kirjoitti...

Terve! Ihan aidosti ihmettelen jälleen, että eikö emeritusproffessorilla ole todellakaan mitään muuta näkökulmaa asioihin kuin ylimielinen vittuilu kaikille ja kaikesta. Vanha sanonta älykkyydestä taitaa pitää paikkansa sinunkin kohdalla;pituudestakin alkaa olla haittaa kahden metrin jälkeen. Ei muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Varamooses, ylipoliitikko Soini on puhunut.

Anonyymi kirjoitti...

Porukka on näemmä jo unohtanut Rehnin käskyn miten suomalaisten tulisi äänestää eduskuntavaaleissa jotta Portugali-paketti saataisiin sorvatuksi. Mitä tällaisesta miehestä pitäisi ajatella? Isänmaallinenko?

Hyvä Timo! Ei mitään anteeksipyyntöjä toden puhumisesta. Brysselin Bobrikoff oli kerrassaan mainio vertaus.

Anonyymi kirjoitti...

Rehninä en ehkä olisi julkisesti reagoinut Soinin arvottomaan ja arvostelukyvyttömään typeryteen, mutta ymmärrään kunnian miehen reaktion.

Soini sen sijaan on pelkuri ja kunniaton, koska ei kykene tunnustamaan ylilyöntiään. Vain täysin historiantajuton henkilö (=persu) ei pitäisi Soinin vertausta asiattomana. Jos rinnastaa miehen viran hoitamisessaan useimpien suomalaisten mielesestä oikeutetusti salamurhattuun sortovallan edustajaan, lähettää vääjäämättä viesti8n, että ko. henkilö ansaitsisi saman kohtalon.

Soini on pelkka raukka.

Anonyymi kirjoitti...

Ei Soini sanoja keksi, sitä varten on porvoolainen Jusula, mainosmies.

Eikä siellä valtiovarainministeriön porraskäytävän seinällä ole suinkaan venäläisen Bobrikoffin, vaan porvoolaisen Eugen Schaumanin muistolaatta.

Kovia poikia siellä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kuten kommenteista näkyy, Soinin möläytysestä innostuneet ja kiihtyneet hörhöt ovat jo ehtineet toivoa Rehnin hornan kattilaan, siis samaa kohtaloa suurin piirtein niin Bobrikovillekin, ja Soini loistaa tyytyväisyyttään!

Anonyymi kirjoitti...

Joonas

Soinin puheissa sa Kreikka on vuoroin uhri ja vuoroin syyllinen. Ennen eduskuntavaaleja hän syytti kreikkalaisia yli varojen elämisestä ja huoletomasta menosta ( "Zorbasta on tansittu"). Äänihaavi on leveä.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä pohditaan hauskoja, mutta samalla tärkeitä sattumia.

Lapsenuskoisina kaipaamme suurta sanantuojaa.
Ylipoliitikkoa hakee myös kepu Kiinasta. Eivät mene edes Vatikaaniin, koska joituisivat naurun alaisiksi. Käyttäkää omaa päätänne, sanoisivat italiaanot.

Anonyymi kirjoitti...

PerusS on puolue, jossa kehittävintä ajanvietettä on asettaa hellalle omenoita ja katsoa kun ne pihisevät, paukkuvat ja rätisevät ollen joka hetki halkeamaisillaan. Keskenkasvuisia koltiaisia, jotka keräävät lähelleen samalla aaltopituudella olevia ihmisiä. Väljäpäitä kaikki tyynni!

Anonyymi kirjoitti...

Jaa, minusta taasen näyttää että kommentit ovat ihan oikeaan osuneita toisin kuin kirjoituksesi.

Itse olen Kokoomuksen jäsen ja äänestäjä, mutta silti pidän Soinin vertausta ihan oikeaan osuneena. Rehn ajaa EU:n asiaa, ei Suomen. Välillä tuntuu että monet ministeritkin keskittyvät lähinnä EU:n etuun eivätkä Suomen etuun.

Koti, Uskonto, Isänmaa kirjoitti...

Kirjoittele vaan Virolainen mahdollisimman provosoivasti niin joku sinun ihailijasi käy pian ampumassa Soinin. Sitä ilmeisesti toivot kun sanojasi noin asettelet?

Rehniä voidaan pitää Suomen isänmaan petturina jolle soisi kovan kohtalon. Soinin vertaus oli hyvä ja sille pitää saada jatkoa.

Sinusta ja kannattajistasi en tiedä, hörhö Virolainen mutta minulle riittä että Rehn potkitaan pois virastaan ja Suomi eroaa EU:sta.

Vitun Virolainen, turpa kiinni saatanan roskaukko kirjoitti...

Ei helvetti Virolainen. Tappoiko Suomi sodassa venäläisiä? Tappoiko Venäjä suomalaisia? Jos maamme kimppuun hyökätään, niin siinä tulee ruumiita, eikö?

Mitä vittua sä oikein kääntelet ja vääntelet? Etkö tajua että osa porukasta ei hyväksy tätä riistoa ja kyykytystä? Soinin vertaus ei voisi olla osuvampi.

Asia on niin että sanat on kohta loppuun käytetty. Paineet purkautuvat muulla tavoin. Et ole vähiten syypää siihen, tavallasi ärsyttää ja osoitella, nimitellä, vähätellä.

Helvetin viisastelija, hyväosainen idiootti.

Vedä vittu päähäs.

Henri K. kirjoitti...

Niin no, onhan Soiniakin verrattu ties mihin le Peneihin ja Haidereihin. Aika pientä tämä on. Lisäksi arvon blogisti on saattanut astua median ansakuoppaan tässä asiassa - toimittajat kun päättävät, mistä kohu nousee, eikä siinä porukassa paljoa persusympatioita tunneta.

Anonyymi kirjoitti...

Minkähän takia siinä potemkinin kulissikuvassa, jossa Venizelos ja Urpilainen mäyttävät tärkeänä allekirjoittavan jotain, on EU:n pienoislippu pöydällä. Miksei siinä ole Kreikan ja Suomen liput, jos Kreikka ja Suomi jotakin sopi. Ehkä olisi sopinut Suomen lippu ja neljän kreikkalaisen pankin logot.

Anonyymi kirjoitti...

Soinin selän takana hyväksyvästi Suuren Johtajansa "vitsille" naureskeleva Packalen on juuri tyypillinen perus-persu. Sitähän ne takametsien miehet Soinissa ihailevat: meidän Timo se osaa sanoa! Voi että, miten taas osui kohdalleen, Timo! Kyllä herrat nyt pelkää meitä!

Johannes kirjoitti...

"Niin no, onhan Soiniakin verrattu ties mihin le Peneihin ja Haidereihin."

Ketkä johtavat tai vähemmän johtavat poliitikot ovat tällaisia vertauksia heitelleet?

Anonyymi kirjoitti...

Nimittely ja arvostelu ovat eri asioita.

Soini olisi voinut pyytää miehekkäästi anteeksi nimittelyä ja hän olisi voinut edelleen jatkaa Rehnin toimien arvostelua.

Tämä olisi ollut perinteinen suomalainen tapa toimia.

Anonyymi kirjoitti...

"Ei tipu eikä lirise"

Eikö silloin ole virtsakivet pahana?

Anonyymi kirjoitti...

Olen hämmästynyt arvostamani professorin ajattelutavasta. Vai sotkeeko professori asioita tahallaan provosoiden? Miksi Soinin letkautukseen mikkeliläisestä Bobrikovista täytyy sotkea Bobrikovin murha tai vastuukysymys siitä, kuinka Soini sanominen aktivoi kunkin kuulijan mielikuvia.

Emme tee kunniaa edes Bobrikoville, jos muistamme hänet vain hänen viimeisestä hetkestään, hänen katsellessaan isänmaallisen Schumanin häntä kohti ojentuneessa kädessä olevaa asetta.
Professori antaa ymmärtää, että henkensä uhraava isänmaallisuus ja Bobrikovin toiminta ovat kiinteäasti toisiinsa liittyviä, tosiseikkoja, joilla on kohtalonomainen syy-seuraus -suhde.

Professori antaa Schumanille valtavan roolin Suomen historiassa ja samalla viittaa siihen, että poliittinen äärimmäisyystoiminta on johdonmukainen, looginen seuraus Bobrikovin kaltaisen henkilön roolista ja toiminnasta. Muilla mahdollisilla tianteessa vaikuttavilla muuttujilla kyseisessä historiallisessa kontekstissa ei näytä olevan mitään merkitystä.

Yksinkertaistaen, professori ei tarjoa muita mahdollisuuksia Bobrikovin ajan tarkastelulle, kuin Schaumanin silmälasit. Tämä on minusta ajattelutavan räikein ongelma.

Näkökulma jää yksipuoliseksi ja toteaa vain sen tulkintavaihtoehdon, että Bobrikovin toiminnalle mallintuu vastavoimaksi aina Schaumanilainen ajattelutapa. Tästä seuraa se tulkinta, että Soinin letkautus on vakava virhe ja vastuuttomuus, koska Soini nostaa esiin nykyajan Bobrikovin ja Schaumanilaiset silmälasit johtavat vääjäämättä poliittiseen attentaattiin myös nykyaikana.

Luulenpa, että Schauman ei paljon asioihin päässyt lopulta vaikuttamaan. Schauman sai kuitenkin monien mielessä sankarimarttyyrin leiman. Nyt tätä marttyyriyyden puhdasoppista henkeä on kunnioitettu väärin, kun se on herätetty henkiin omia (Rheniä) kohtaan osoitetuilla valheellisilla ja rikollisilla viitauksilla epäisänmaallisesta toiminnasta. Siinä on lähetetty koira, voodoo-nukke tai sisu-perkele omien kimppuun!

Oppositiopuolueen edustajalta voi ja saa odottaa kielikuvia, joilla jäsennetään politiikan teon, julkisen vallan käytön ja sen legitimiteettiin liittyvää uskottavuusprofiilia. On oikeastaan pelottavaa vastuuttomuutta väittää Soinin synnyttämän kielikuvan kiinnittyvän äärinationalistiseen toimintakulttuuriin sen käyttövoimaksi rikollisessa toiminnassa. Tai, ehkä tämäkin näkökulma on sallittava. Hämmästyttävintä tässä on ehkä vain se, että ajatus tulee esiin blogistin tekstinä.

Venäjän poliittisen kehityksen vaiheet 1900 -luvun alussa ovat monella tavalla kiinnostava ja puhutteleva aihepiiri, josta oppositio voi hyvinkin hakea rinnastuksia nykypäivien ilmiöiden tarkastelulle. Eihän se voi olla kiellettyä!

Professorin esittämää vastuuajattelun malli ei voi mitenkään olla hyväksyttävä.

Professorin härkäpäisyys nostaa välillä hämmentävällä tavalla päätään, vai pitäisikö sanoa, että viistää uraa pitkin tannerta.

Lopuksi kuitenkin myös kiitos professorille blogista. Oikeustieteellisissä kysymyksissä arvostan argumentaatiota (opetusta)todella paljon. Jos tätä blogia ei olisi, suomalaisesta oikeuskulttuurista leikkautuisi pois iso siivu!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Edellä olevan anonyymin pitkän kommentin johdosta totean omana kommenttiani vain, että höpön höpö!

Minä en oe "tarkastellut" Schaumania tai hänen tekoaan missään mielessä.

Olen maininnut S:n vain siksi, että Suomen historiassa Bobrikoff liitetään aina Schaumaniin tai päinvastoin.

Kyseessä on Suomen historian ylivoimaisesti tunnetuin murha.

Kun puoluejohtaja Soini otti asiakseen verrata EU:n suomalaista virkamiestä Bobrikoviin, hän on ymmärtänyt oikein hyvin, hänen olisi ainakin maisterismiehenä pitänyt ymmärtää, mitä hänen "osuvasta" vertauksesta voidaan päätellä ja mitähän hän ja hänen kannattajansakin päättelevät.

Soinilla Bobrikov edustaa suurta pahaa, riistäjää, saatanaa tai perkelettä, joka orjuutta ja alistaa suomalaisia ja Suomea.

Soinin vertaus oikein huutaa esiin tekijää, joka vapauttaisi meidät, siis suomalaiset ja etenkin ne perussuomalaiset hänen Bobrikovinsa eli Rehnin ja EU:n ikeestä.

Bobrikovista päästiin tapolla, eivätkä Soini ja hänen kiljukannattajansa toivo Rehnillekään mitään muuta kuin "paskaista loppua." Tämä on nähty eräissä edellä blogiin lähetetyissä kiihkoilevissa kommenteissa oikein hyvin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Se tarkennus edellisen kommenttiin, että Bobrikovin murha on Suomen historian tunnetuin poliittinen murha.

Jossakin kommenteissa on mollattu Olli Rehniä siitä, että vaikka hän on suomalainen, hänen pidä olleenkaan "suomalaisten puolia."

Tähän on vain todettava, että Rehn ei suinkaan edusta EU:ssa ja komissiossa lainkaan Suomea, vaan hän on EU:n virkamies, joka ajaa ja valvoo ainoastaan EU:n muttei yhdenkään jäsenmaan erillistä etua.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Nää persut, hyöhä saivat iso vaalivoiton vuos' sitte. Mut' mitä hyö nyt oikein on tehneet tuol' suurel' vaalivoitollaa? Mie vaan kysyn?

Tänään julkistetun gallupin mukaan persujen kannatus laskee laskemistaan, enää heitä kannattaa 16 % vastaajista. Tällä menolla persujen kannatus putoaa syksyn kunnallisvaaleihin mennessä 10 prosentin pintaan ja siitä se laskee edelleen, kunnes seuraavissa eduskuntavaaleissa 2015 persut ovat jälleen n. 5 prosentissa.

Näin käy, kun puolueen suurisuu johtaja yrittää ylläpitää kannatustaan ainoastaan Jusulan mainostoimistossa keksityillä sutkauksilla eikä halua ottaa vastuuta maan asioiden hoidosta.

Anonyymi kirjoitti...

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen on tänään Suomenmaalle antamassaan haastattelussa linjannut, ettei Soinin töräytys ollut vihapuhetta vaan poliittista sättimistä.

Kova poika tämä Uimonen. Jsn:n tehtävän mukaan tulkitsee hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sananvapautta, mutta on viime aikoina laajentanut osaamisaluettaan presidentinvaalien äänestyskäyttäytymisen selittämiseen ja nyt kertoo, miten poliitikon puhe kuuluu määritellä.

Suomenmaan Verkkoapila otsikoi Uimosen puheet Julkisen sanan neuvoston kannanotoksi.

Soinin puheet taitavat kuitenkin jäädä Jsn:n toimivallan ulkopuolelle.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Risto Uimosella ei ole minkään valtakunnan kompetenssia luonnehtia Soinin lausuntojen juridista merkitystä.

Keskinkertaista tasoa oleva kirjantekijä, joka yrittää haalia nopeasti itselleen kaikki mahdolliset tuoreet politiikan aiheet ja on siten vaarassa pilata ne pintavaahdonomaisella metodillaan. Viimeisin yritys on kirjan tekeminen Sauli Niinistöstä.

Anonyymi kirjoitti...

Soini puolueensa gallup-laskusta: "Huonot uutiset vaikuttavat"

Mikä on persujen huonoin uutinen? Vastaus: Timo Soini.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka moni suomalainen edes muistaa, että hirbvein ja julmin Suomen suuriruhtinaskuntaa sortaneista kenraalikuvernööreistä oli nimeltään kenraalikuvernööri Seyn. Ei monikaan, ei tullut otista Schaumania ja vain Bobrikov muistetaan. Meillä on aika harvassa Schaumanin tapaiset lyhytjännitteiset ammuskelijat.

Seynin aikana lähdettin Saksaan opettelemaan kuinka asia hoidetaan perusteellisesti ja kokonaisvaltaisesti kun sen aika on.

"Suomen oikeuksien tiukaksi puolustajaksi ja samalla Seynin näkyväksi vastustajaksi tuli useaan kertaan eduskunnan puhenmieheksi valittu perustuslain tiukka kannnattaja P. E. Svinhufvud, jonka valtiopäivien avajaisissa pitämät puheet johtivat kerran jopa eduskunnan välittömään hajottamiseen."

En voi olla vertaamatta Timo Soinia ja P.E. Svinhufvudia. Ja Olli Rehn on joku nimetön kätyri, jota historia ei muista - olkoot vaikka sitten EU:n Seyn.


http://fi.wikipedia.org/wiki/Franz_Albert_Seyn

Häntä ei saatu hengiltä

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kuten jo moneen kertaan todettu, Bobrikov muistetaan siitä, että hän "sai mitä ansaitsi" eli hänet surmattiin. Vaikka Schaumanin nimeä kansa ei ehkä muista, niin tuo B:n loppu muistetaan erittäin hyvin.

Juuri tämän vuoksi Timo Soini piti Olli Rehnin vertaamista Bobrikoviin "osuvana" eikä verrannut Rehniä mihinkään nykysuomalaisille täydellisen tuntemattomaan Seyniin. Jos Soini olisi sanonut, että onpa "Mikkelin miehestä tullut Brysselin Seyn," olisi koko vertaus ja vihapuhe mennyt kansalta tietenkin ohi.

Koska Soini ja hänen kiihkeät kannattajansa, kuten tältäkin palstalle lähetetyistä anonyymien kommenteista ilmenee, haluaisivat Olli Rehnille virassaan ns.paskaisen lopun, häntä verrataan juuri Bobrikoviin. Tältä kannalta nähtynä kyse on viha- ja kiihottamispuheesta.

Anonyymin yritys rinnastaa Timo Soini Svinhufvudiin herättää vain hymyilyä, niin pielessä se on. Ukko-Pekka ei ollut mikään marttyyriksi heittäytyvä kitisijä ("katsokaa nyt, taas ne kiusaa ja uhkaa meitä"), vaan toimen mies ja, toisin kuin Soini, vastuunkantaja.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Timo Soini ilmoittaa plokissaan, ettei hän ole varma, haluaako hän tutustua eduskunnan suurelle valiokunnalle toimitettuun vakuussopimukseen lainkaan. Soini toivoo, että media katsoisi, mitä vakuussopimuspaperit sisältävät

- Näiden papereiden katsominen tuo myös vaitiolovelvollisuuden. En ole varma haluanko nähdä kaikki asiaan liittyvät paperit ja siten asettaa kapulan omaan suuhuni, Soini kirjoittaa.
---
Tästäkin nyt nähdään, millaisesta "vastuunkannosta" Soinin politiikassa on kyse. Hän ei halua edes tutustua asiaan, vaan esittää, että media selvittäisi hänelle asian!

Ensin Soini nosti suuren metakan siitä, että suurelle valiokunnalle ei haluta näyttää itse vakuussopimusta. Nyt kun asiakirjat tuodaan valiokuntaan, Soini ei halua edes tutustua niihin!

Mitä tämä oikein on? Se on "pelin politiikkaa", pahimmillaan.

Anonyymi kirjoitti...

Soini on nykyisen Suomen Eugen Schauman. Hän haluaa vapauttaa ensin kreikkalaiset ja sitten suomalaiset EU:n ikeestä. Keinoja kaihtamatta.

Anonyymi kirjoitti...

Ei Bobrikoffia ilman Eugen Schaumania, kansallissankaria.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan kivaa ja tasapuolista, että persut nyt nostavat suomenruotsalaisen kansallissankarikseen. Näinkin se mustavalkoisuus karisee.

Anonyymi kirjoitti...

Savon Sanomat Katainen tyrmää Soinin Bobrikov-puheet

Katainen toteaa napakasti: yleensä aletaan nimitellä, kun osaaminen ei enää riitä. Näinhän se on!

Anonyymi kirjoitti...

--Nää persut, hyöhä saivat iso vaalivoiton vuos' sitte. Mut' mitä hyö nyt oikein on tehneet tuol' suurel' vaalivoitollaa? Mie vaan kysyn?

Kataisen hallitus on päässyt todella helpolla, sillä oppositio on sisäisesti aivan liian hajanainen ollakseen mittava vastavoima. Perussuomalaisten suurin moka on se, että he jättäytyivät hallituksen ulkopuolelle. Valtaa voi ainoastaan käyttää, kun kuuluu hallitukseen. Mutta katsotaanpa nyt kuitenkin, mitä tuli luvatuksi "50 askelta parempaan maaseutuun" -eduskuntavaaliohjelmassa.

Anonyymi kirjoitti...

Kysyn blogistilta, että vaidoitko juttusi otsikon ja jos vaihdoit, niin voitko perustella miksi. Monet kommentit täällä ovat vastauksia alkuperäiseen tekstiisi, jota on arvioitu tietenkin kokonaisuutena, myös otsikko huomioiden. Voisi jopa väittää, että tekstisi kokonaisuus näyttäää nyt hieman erilaiselta, ei niin provosoivalta, kuin alkuperäinen, jossa käytit muistaakseni esimerkiksi sanaa diktaattori otsikossasi.
Kommentit alkuperäiseen tekstiisi asettuvat nyt hieman outoon valoon. Kiitos vastauksessta etukäteen.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Otsikko on vaihdettu lyhyempään muotoon, mutta asiallisesti otsikko on entinen. Tekstin sisältöä ei ole muutettu. En usko, että kommentit olisivat "vastauksia" alkuperäiseen otsikkoon (myöskään alkuperäisessä otsikossa ei kysytty mitään), jossa sanottiin, että "Timo Soini vertasi Olli Rehniä surmattuun diktaattoriin".

Tekstistä ja kommenteistakin käy hyvin selville, että tuo diktaattori, johon Soini vertasi, surmattiin ja hän oli juuri Bobrikov. Kommentit eivät minusta asetu millään lailla "outoon valoon."

Koti, uskonto, isänmaa kirjoitti...

Pahoittelen, pinna paloi parissa aiemmassa kommentissani. Ei ollut tarkoitus nimitellä blgisti Virolaista. Mopo lähti vähän käsistä, pyydän anteeksi. Jotenkin asettelit vaan sanasi niin että se ärsytti todella pahasti.

En ymmärrä miksi persuja pitää haukkumalla haukkua ja miksi he eivät saisi kohdistaa ansaittua kritiikkiä ja vastustusta meneillään olevaan talousdiktatuurin kavalaan vallankaappaukseen ja kuristusotteeseen. Koko sotku olisi vältetty jos olisi eletty kohtuuden mukaan mutta kun ei. Ahneella on paskainen loppu, se on varma mutta joku vastuu on voitava panna täytäntöön ennen tätä loppuakin.

Eikö maailmassa ole laki juuri sitä varten? Eikö velallinen joka on maksukyvytön, kuulu tuomita maksamaan velkansa? Jos ei maksa, ulosottoon. Jos varaton, konkurssiin. Muutenhan luottamusta ei ole. Nyt tätä luottamusta pönkitetään vuodesta toiseen valheella ja elämällä laittomuudessa.

Kun tämä meno tarkoittaa käytännössä sitä että tavallinen kansa pannaan elämään entistä kurjempaa ja niukempaa elämää eliitin porskuttaessa puolestaan entistä röyhkeämmin, on kyse niin vakavasta luokkaerosta että voi odottaa tilanteen todella kärjistyvän selkkaukseksi. Eikö tilannetta voida puhumalla selvittää vaan pitääkö sen antaa ajautua vakavammaksi? Merkit ovat nähtävissä ympäri maailmaa, ja ne tulevat pahenemaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Onko meneillään "talousdiktatuurin kavala vallankaappaus"? Tuskin. En usko, että Lauri Ihalainen ja kumppanit sekä vasemmisto olisivat hallituksessa sellaista kaappausta edistämässä. Demarit ja vasurit ovat mukana kokoomuksen johtamassa hallituksessa, jotta ne voisivat vahtia oman kannattajakuntansa etuja. Se, ovatko ne aina onnistuneet siinä, on eri asia.

Persut, jotka saivat ainoana puolueena vaalivoiton, sen sijaan päättivät jäädä oppositioon räksyttämään. Kun persut eivät ole hallituksessa, on puolueen kannatus hupenemistaan huvennut, koska persujen äänestäjät kokevat, ette Timo Soinista ja kumppaneista ei ole suurista sanoista ja puheista huolimatta miestä heidän etujaan ajamaan ja vaalimaan.

Timo Soini ei halunnut kantaa vaikeassa tilanteessa vastuuta maanasioista, vaan jäi taktisista syistä oppositioon. Kun puolueella ei ole minkäänlaista järkevää vaihtoehtoa talouspolitiikassa, persujen kannatus pienenee. Puolueesta ei ole tällä menolla hallituspuolueeksi, koska sen yhteistyökykyyn ei enää voida luottaa.

Saavathan persut toki oppositiossa arvostella, haukkua ja räksyttää sen kun kerkiävät, mutta mitä he ovat tästä hyötyneet? Eivät mitään. Kun Timo Soini on tämän huomannut, ei hänellä ole muuta keinoa, kun alkaa puheissaan entistä räyhäkkäämmäksi ja nimitellä EU:n virkamiehiä ja poliittisia vastustajiaan.

Uppoaisiko tämä sitten kansaan paremmin? Eipä tietenkään. Kyllä ihmiset ovat jo nähneet Soinin ja hänen puolueensa kansanedustajiensa puheiden onttouden. Ei heillä ole mitään asiallista ja rakentavaa sanottavanaan, he vain yksinkertaisesti arvostelevat kaikkea ja ampuvat kaikkea, mikä liikkuu.

Ammattiyhdistysliikkeen "valtaaminenkin" jäi Timo Soinilta ja Matti Putkoselta pelkäksi puheeksi ja isotteluksi. Duunarit, jotka äänestivät Soinia vielä viime vuonna, eivät enää hänen puheisiinsa usko. He ovat nähneet mikä kaveri tämä Soini oikein on miehiään.

Soini kovasti toivoma ja odottama toinen jytky ensin syksyn kunnallisvaaleissa tulee jäämään suutariksi.

Keskustan kannatus on noussut Paavo Väyrysen aktiivisuuden avulla huimasti ja kepulaiset ovat ajaneet jo persujen ohi gallupeissa. Keskusta tulee kolkuttamaan kunnallisvaaleissa aivan kokoomuksen kannoilla maan toiseksi suurimpana puolueena, ja keskusta vie eri puolilla maata valtuustoissa ne paikat ja kunnat, joiden Soini on laskenut kuuluvan persuille.

Näin käy kun politiikalla ei ole minkäänlaista uskottavaa sisältöä, vaan puolueen johtaja yrittää saavuttaa kannatusta pelkillä sutkauksilla ja muita parjaavilla nimittelyillä.

Tilanne, ei ainakaan persujen tilanne, korjaannu tai parane "puhumalla", kuten nimimerkin "Koti, uskonto, isänmaa" itselleen ominut anonyymi kaavailee. Tarvittaisiin tekoja, mutta niitä vastuunkantoa hallituksen ulkopuolella pakoileva oppositiopuolue ei pysty suorittamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuodaanpa tämä "outo valo esiin". Bobrikovilla oli diktaattorin valtuudet (maaliskuusta 1903) jonkin aikaa ennen kuolemaansa, ei siis aina Suomessa olonsa aikana. Kun blogisti sanoo, että Soini vertasi Rehniä surmattuun diktaattoriin, niin silloin blogisti tulkitsee aika kritiikittömästi Soinin sanomisia. Bobrikov oli erityisesti Suomeen nimitetty virkamies aikakautena, jolloin Suomen venäläistämispyrkimykset olivat voimakkaat. Tämä on mielestäni asiallisempi lähtökohta Bobrikovin merkityksestä Suomen historiassa.

Se, että Bobrikov lopulta sai diktaattorin oikeudet ja näiden oikeuksien turvin pyrki vaimentamaan Suomessa olevaa kapinamieltä, on siihen aikakauteen liittyvän kehityksen yksi erityinen piirre, eikä näitä tapahtumia voi siirtää nykytilanteeseen. Olemmehan kuitenkin nykyisin demokraattinen, itsenäinen valtio, jota emme olleet silloin.

Blogistin nykyinen tekstiotsikko on tietenkin asiallinen, koska se on suora sitaatti Soinin sanomisista.

Anonyymi kirjoitti...

Aika toivottomalta näyttää. Oppositiossa olevat puolueet eivät kykene lämpenemään toisilleen edes sen vertaa, että muodostaisivat yhteisen välikysymyksen. Yhteistyö muistuttaa hämmästyttävästi tilannetta vitsissä, joka kertoo viimeisimmästä valtakunnallisesta seksitutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan suosituin suomalainen seksiasento on koira-asento: Mies istuu ja kerjää. Vaimo kääntyy kyljelleen ja leikkii kuollutta.

Anonyymi kirjoitti...

"Espoon Evangelosin" sutkaus olisi taatusti jäänyt omaan arvoonsa ilman ylirasittuneen komissaarin hiiltymistä. Mistään "vihapuheesta" ei todellakaan ollut kyse.

Tärkeintä kun kuitenkin oli ettei Schauman aikoinaan ampunut erästä Sinebrychoffia ...

joutomies kirjoitti...

Jaksoin kuvitella, että kun blogisti soimaa persuja vastuun pakoilusta, se olisi ollut provosointia, mutta täytynee ottaa uusi asento. Blogisti haastaakin huumoria tosissaan? Jos hallitusyhteistyön ehtona on, että puolue hyväksyy hallituksen muodostajan tavoitteen, joka on Suomen liittäminen Venäjään, voiko sellaisen hallituksen politiikkaan sitoutua puolue, jonka äänestäjät haluavat Suomen säilyvän itsenäisinä? Blogisti on saanut pahemman tartunnan Kataisen vastuunkantohöpötyksistä, joissa solidaarisuus maailman pankkijärjestelmän omistajia kohtaan sotkee alleen sekä suomalaisten että eurooppalaisten veronmaksajien, so. pieneläjien perusoikeudet lähtien liikkeelle perustuslaista. Jari on tehnyt piilokuvan, josta olisi löydettävä pelastettava. Vihje, maksaja on tuo alimmainen. http://www.kaleva.fi/jari/nayta/340732

Anonyymi kirjoitti...

Blogisti puhuu roskaa. Ei valkoinen heteromies voi kohdistaa vihapuhetta toiseen vastaavaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kainuun Sanomat Bobrikovin kohtalo

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kainuun Sanomissa Timo Soinin vihapuhe on nähty aivan oikeassa valossa. Olli Rehniä on uhattu ja nyt näitä uhkailuja ollaan ruokkimassa myös Suomen oppositiojohtajan taholta Bobrikov-puheilla.

Nim. Joutomies puhuu joutavia ja joutavanpäiväisyyksiä nyt kuten aina ennenkin. Hän ei ymmärrä vastuunkantoa, kuten eivät persut ja Timo Soinikaan.

Muut ymmärsivät, että jos Kreikka olisi päästetty 1-15,5 vuotta sitten heti ja ilman tukipaketteja hallitsemattomasti maksukyvyttömyystilaan, seurauksena olisi ollut "tulipalon leviäminen" eli dominoefekti, jossa Kreikkaa, Irlantia, Portugalia, Espanjaa ja Italiaa rahoittaneet pankit olisivat kaatuneet, ja koko Eurooppaan olisi syntynyt ennen näkemätön kaaos, joukkotyöttömyys tai kaikkien aikojen talouslama. Suomenkin työttömyysaste olisi nyt jotain 20-30 prosentin luokkaa.

Mutta persut evät tätä uhkaavaa kehitystä halunneet nähdä, vaan ajattelivat lyhytnäköisesti Kreikan sekä Irlannin ja Portugalin tukipaketteja vastustamalla vain omaa kannatustaan. He toivoivat, että kaikki romahtaisi, pankit kaatuisivat ja syntyisi kaikkien aikojen lama, jotta he voisivat hurskastellen sanoa, että "mitä minä sanoin" ja "missä EU, siellä ongelma".

Kun kaikki olisi ollut mullin mallin, ihmiset äänestäisivät hädissään heidät, persut, ylivoimaisesti maan suurimmaksi puolueeksi. Näin persuissa ajateltiin. Mutta tämä skenaario ei toteutunutkaan ja nyt persut räkyttävät oppositiossa entistä kiivaammin, koska heillä ei ole tarjota minkäänlaista asiallista vaihtoehtoa.

Anonyymi kirjoitti...

En edelleenkään voi ymmärtää miksi ihmeessä Soini lähti mukaan presidenttikisaan vaikka oli hyvin tiedossa ettei hän siellä menesty ja puolueen suosio tulee romahtamaan sen seurauksena. Siis aivan järjetöntä hommaa. Voidaan hyvällä syyllä sanoa että Soini nosti puolueen suosta ja polki sen takaisin sinne.

Puolueen alamäki ei jodu, toisin kuin blogisti antaa ymmärtää, hallitusvastuun pakoilusta vaan nimenomaan siitä että Soini meni nolaamaan itsensä pressanvaaleissa. Jos puolue olisi mennyt "kantamaan" vastuuta hallitukseen niin tulos olisi ollut sama, uskottavuus olisi mennyt sen sileän tien. Jokainen muistaa mitä Soini sanoi ennen vaaleja, tukipaketteja ei tulla hyväksymään. Miten ihmeessä silloin voisi olla hallituksessa? En usko että äänestäjät olisivat nielleet täydellisen takinkäännön.

Tämä oli sitten tässä. Soinin aika on ohi. Kuka tilalle, Saarakkala?

Anonyymi kirjoitti...

Tosi on, mitä blogisti kirjoitti!

Persujen pelin politiikka on paljastunut kaikelle kansalle kaikessa onttoudessaan. Suorastaan surkuhupaisaa on Timo Soinin "kapula suuhun" -venkoilu Eduskunnan suuressa valiokunnassa tapahtuvan vakuussopimuksen käsittelyn kohdalla. Nyt hän ei halua edes lukea vakuussopimuksen tekstiä, aiemmin hän kiivaili siitä, että tekstiä ei näytetä kansanedustajille.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

"Jokainen muistaa mitä Soini sanoi ennen vaaleja, tukipaketteja ei tulla hyväksymään. Miten ihmeessä silloin voisi olla hallituksessa? En usko että äänestäjät olisivat nielleet täydellisen takinkäännön".

Anonyymin päättelyn mukaan ihmiset siis äänestivät sankoin joukoin Soinin ja persut suoraan oppositioon. Niinkö? Anonyymin logiikan mukaan Suomen hallitus ja eduskunta eivät käsittele tällä vaalikaudella muita asioita kuin Kreikan tukipakettia, mitään muita merkittävä asioita eduskuntaan ei olisi tämän logiikan mukaan tulossa.

Ihmiset ja persujen äänestäjät ovat yllättävän nopeasti eli jo vajaassa vuodessa havahtuneet, minkälaisesta pelin politiikasta Soinin eväissä ja "ohjelmassa" on ollut kysymys. Saarakkala tai muut evät voi persujen alamäeltä, oikealta pers'mäeltä, enää pelastaa.

Eivätköhän nuo fiksuimmat persulaiset ymmärrä loikata sankoin joukoin kepuun jo hyvissä ajoin ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

Anonyymi kirjoitti...

Tsaarin aikaan monet venäläiset nimet kirjoitettiin äffillä - Nikolajeff, Sinebrychoff, Bobrikoff - kunnes bolshevikit lyhensivät aatelisia kaulan kohdalta ja proletarisoivat jäljelle jääneiden nimien kirjoitusasun loppuosan v-mäisemmäksi.

Kepulaiset tietysti herranpelossaan kirjoittavat mitä Moskovassa kulloinkin päätetään.

Anonyymi kirjoitti...

"Anonyymin päättelyn mukaan ihmiset siis äänestivät sankoin joukoin Soinin ja persut suoraan oppositioon"

Ei vaan kuten Soinikin totesi moneen otteeseen ennen vaaleja että tarkoitus oli päästä suurimmaksi puolueeksi ja siten estää tukipaketit. Eikä se jäänytkään kuin 1.4% päähän. Vieläkin harmittaa, Soini olisi nyt pääministeri ja tukipaketit torpattu. Pienestä se on joskus kiinni..

Persujen kannatushan oli huipussaan heti hallitusneuvottelujen jälkeen kun selvisi että puolue jää oppositioon, kenttäväki hyväksyi Soinin ratkaisun täysin. Tätä osoitti myöskin lukuisat kyselyt. Mutta lähtö pressapeliin oli täysi virhearvio Soinilta. Kenttäväkikin olisi halunnut pitää hänet mieluummin puheenjohtajana. Täysi fiasko kaikenkaikkiaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

On tietenkin naivismia uskotella, että jos Soini olisi "päässyt" pääministeriksi tai persuista olisi tullut suurin puolue, niin Kreikan tukipakettia ei olisi hyväksytty!

Mikään vastuullinen puolue ei olisi hyväksynyt persujen ko. hallitusohjelmaa eikä Soinista olisi tullut pääministeriä, tämä on selvää.

Kauhistuttaa jo ajatuskin Soinista pääministerinä ja persuista suurimpana puolueena.

Soini menestyi pressanvaaleissa niin surkeasti kuin teki sen vuoksi, että ihmiset olivat jo nähneet, millaisesta pelin politiikasta ja yksinomaan sutkausten varaan rakentuvasta politiikassa Soinin - Jusulan linjassa oli kysymys.

Ei presidentin vaaleissa(kaan) voinut menestyä vain kritisoimalla kaikkea mahdollista. Soinin eväät oli syöty - jos mitään eväitä oli ollutkaan - ja kansa näki, ettei Soin kykene rakentavaan politiikkaan ja yhteistyöhön muiden kanssa.

Nyt persuilla ei ole, kuten anonyymin vuodatuksestakin ilmenee, enää mitään muuta mihin tarrautua ja millä selitellä pesujen alamäkeä kuin Soinin osallistuminen presidentinvaaleihin! Naurettavaa!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se olisi ollut ihan mahdollista jäädä tukipakettien ulkopuolelle jos Soinista olisi tullut pääministeri. Sanoihan Urpilainenkin että se on täysin mahdollista. Demareiden ja persujen lisäksi varmaankin vasemmistoliitto olisi lähtenyt mukaan ja siihen vielä vaikka ruotsalaiset niin paketti olisi ollut kasassa. Ei se ole mikään naurettava ajatus, sori vaan Jyrki.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Rkp mukana Soinin johtamassa hallituksessa? Sallikaa minun nauraa!!!

Eivät demaritkaan olisi tosipaikan tulleet lähteneet Soinin ja persujen johtamaan hallitukseen. Urpilainen sanoi vaalien jälkeen kaikkea muutakin, ei hänen yhteen lauseeseensa kannata takertua.

Ja mikä ihmeen "paketti" olisi muka ollut valmis?

Luojan lykky, että persut ovat hallituksen ulkopuolella!

Sanoin, että selitys persujen alamäestä sillä perusteella, että Soini lähti mukaan pressanvaaleihin, on naurettava.

Ajatus Soinin johtamasta hallituksesta, joka olisi yksin koko EU:ssa kaatanut Kreikan tukipaketin, oli taas kuolleena syntynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Kalevassa tänään:

Olli Rehnin julkista anteeksipyyntöä Soini luonnehtii politiikaksi. "Jos hän on oikeasti loukkaantunut, hän olisi soittanut minulle."

Miksi Timo Soini itse ei soittanut Rehnille ja sanonut, että "et kai sinä ole mikään Brysselin Bobrikov"? Miksi Soinin piti laukoa tuo vertaus suorassa tv-lähetyksessä?

Miksi muiden pitää Timo Soinin mukaan joko soittaa hänelle tai ottaa häneen yhteyttä eikä arvostella häntä julkisesti, mutta hän itse voi ilman ennakkoyhteydenottoa sanoa julkisuudessa muista mitä ikinä mieleen juolahtaa?

Anonyymi kirjoitti...

--En edelleenkään voi ymmärtää miksi ihmeessä Soini lähti mukaan presidenttikisaan vaikka oli hyvin tiedossa ettei hän siellä menesty ja puolueen suosio tulee romahtamaan sen seurauksena.

Silkasta pakosta, jotta lauma pysyisi koossa eikä karkaa vieraille laitumille. Perussuomalaiset on puolue, jolla munat on kirjaimellisesti yhdessä korissa. Ilman Soinia puolue ei ole yhtään mitään!

Gallupin tuloksessa voi toki näkyä vielä presidentinvaalitulos, mutta yhtä hyvin Soinin huono menestys presidenttikisassa voi johtua siitä, että puolueen alamäki oli jo muutoinkin alkanut. Ehkä kisa vain vauhditti tätä prosessia. Muutosta odottanut kansa pettyi ja se pettymyksen siemen kylvettiin jo silloin, kun puolue jättäytyi pois hallitusneuvotteluista.

Anonyymi kirjoitti...

Ei minkään puolueen kannatus floppaa 20 prosentista -> 16 prosenttiin reilussa kuukaudessa, ilman näkyvää syytä. Tuohon väliin sattui juuri ne pressanvaalit. Miettikää nyt vähän. Aivan päivänselvä juttu.

Anonyymi kirjoitti...

Ei pudotus 16 prosenttiin toki jää, syksyyn mennessä persujen kannatus on about 11-12 %.

Anonyymi kirjoitti...

Mikään vastuullinen puolue ei olisi hyväksynyt persujen ko. hallitusohjelmaa, siis ohjelmaa, jossa Kreikan tukipakettia ei olisi hyväksytty, kirjoittaa Virolainen.

Kerropa nyt Virolainen, niin että muutkin sen ymmärtävät, mitä vastuullisuutta on se, että Suomi tukee kriisimaita summalla, joka vastaa valtion budjettia ja sotakorvauksia yli kymmenkertaisina, saamatta mitään vastineeksi!!!

Anonyymi kirjoitti...

Jos lammaslauma eli muut EU-maat haluaa mennä teuraspenkkiin vapaaehtoisesti, pitääkö Suomen olla ensimmänsenä menossa? Ajaa itsensäkin vararikkoon tukemalla kriisimaita?

On lapsellista kuvitella, että Euroopan raha- ja talousjärjestelä enempää seisoo kuin kaatuukaan siitä riippuen, onko Suomi mukana vai ei.

Mutta jos me tuhlaamme lastenlastemmekin tulevat ansiot kriisimaiden tukemiseen, päädymme kehitysmaiden sarjaan vuosikymmeniksi. Joka tätä ei näe, joko on sokea, tai ei tunnusta tosiasioita.

Anonyymi kirjoitti...

Perussuomalaisten kannatuksen alamäki alkoi jo hallitusneuvotteluista. Tarkistakaa vaikka YLE:n puoluekannatusmittarista.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Turha näille persu-fanaatikoille on lähteä kertomaan ja perustelemaan sen enempää - sen olen tehnyt tässäkin jutussa jo monta kertaa - eivät he kuuntele eivätkä ymmärrä järkipuhetta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Pentti Arajärven kohuttu tuijotusvideo on paljastunut osin manipuloiduksi, kirjoittaa Tanskan tv2:n uutiset nettisivuillaan. Videoklipillä Arajärvi näyttää tuijottavan kruununprinsessan Maryn kaula-aukkoa. Tämän jälkeen video leikkautuu kohtaan, missä Arajärvi kääntää katseensa kohti kattoa, kun prinsessa näyttää huomanneen Arajärven katseen.

Tanskan tv2:n uutiset kirjoittaa nettisivuillaan selvittäneensä videon taustoja ja selvitystyössä kävi ilmi, että videoklippiä on manipuloitu - kahden peräkkäin leikatun kohtauksen välillä ehti todellisuudessa kulua kahdeksan minuuttia, uutisten nettisivuilla todetaan.

Jos tulkitsin uutista oikein, niin Pena kyllä kuvattiin tuijottamasta kruununprinsessa Maryn kaulaa-ukkoon - tai sinnepäin - mutta sitä seurannut "otos", jossa Pena kääntää salamannopeasti katseensa kohti kattoa, onkin todellisuudessa tapahtunut vasta myöhemmin eli 8 minuuttia tuijotuksen tapahduttua.

Nyt joudutaan kysymään, että mihinköhän Mary tapasi Penan tuijottamasta tuolloin 8 minsan jälkeen? Kurkkiko Pena tuolla kerralla kenties Maryn selkäpuolta? Maryn käsi oli kuitenkin myös tuossa kuvassa peittämässä kaula-aukkoa.

Eräs vaihtoehtoinen selitys mysteerille on se, että Pena tuijotti 8 minuuttia putkeen Maryn kaula-aukkoa.

Anonyymi kirjoitti...

Arajärven tuijotusvideoko onkin tässä se oleellinen kysymys?

Bogreol kirjoitti...

Kyllä tämä manipuloitu Arajärven tuijottelu on Tanskassa saanut tuomion. TV2:n Anders Breinolt puolustautuu satiiriin vedoten, mutta katsojat tuntevat tulleensa petetyiksi. Keskustelupalsoilla puhutaan TV2:n suuresta mokasta, huonosta mausta, ja muistutetaan, ettei tämä ollut ensimmäinen tämäntapainen huijaus, mihin toimittaja Breinolt on syyllistynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Italialaisella Fellinillä on oma huikea 8½-elokuva, joka kertoo unenomaisen tarinan inspiraationsa menettäneen miehen luomisen tuskasta.

Ehdotan, että sensuroitujen kahdeksan minuutin innoittamana joku suomalaisohjaaja tekee oman surrealistisen tajunnanvirtateoksen siitä, mitä kaikkea kuninkaallisessa illallispöydässä istuvan valtionjohtajan aviopuolison eksyvä, pakoon pyrkivä, alati assosioiva ja harhaileva mieli voi sisältää kahdeksan minuutin aikana.

Juho N kirjoitti...

Tässä sanoisin, että blogisti on oikeassa, jos itse muistaa Bobrikovista vain Schaumannin. Jos blogisti on muistanut minkä takia Bobrikov surmattiin, tuollaisella yksinkertaistuksella syyllistyy kanssaihmisten aliarviointiin.

Minä myönnän, että muistin Bobrikovista vain Bobrikovin, mutta käytin muistinvirkistämiseksi wikipediaa. Kun tein niin, yhdistin diktaattorin valtuuksia hakeneen kenraalikuvernöörin suoraan Rehnin nykytoimintaan. Eugen Schaumanista tulee mieleen kreikkalaisten vihapuheet Saksaa, Hollantia ja Suomea kohtaan.

kommentti:
"Muut ymmärsivät, että jos Kreikka olisi päästetty 1-15,5 vuotta sitten heti ja ilman tukipaketteja hallitsemattomasti maksukyvyttömyystilaan, seurauksena olisi ollut "tulipalon leviäminen" eli dominoefekti, jossa Kreikkaa, Irlantia, Portugalia, Espanjaa ja Italiaa rahoittaneet pankit olisivat kaatuneet, ja koko Eurooppaan olisi syntynyt ennen näkemätön kaaos, joukkotyöttömyys tai kaikkien aikojen talouslama. Suomenkin työttömyysaste olisi nyt jotain 20-30 prosentin luokkaa."

antaa ymmärtää, että taloudessa ei ole vaihtoehtoja. On vain yksi putki, jota pitkin pääsee perille. Yleensä myyjät pyrkivät saamaan asiakkaansa ymmärtämään, että juuri se heidän putki on ainoa tie. Jossain siis Rehn tai muut valtaapitävät ovat onnistuneet, kun näinkin vahvan kriittinen blogisti nielee purematta synkimmät kauhukuvat vaihtoehdoista. Synkäksi tilanteen tekee valtion velka ja korot, mutta se velka on, eikä parane ytimen mukana olossakaan. Se tiedetään, että Kreikka voi vetää alas pankkeja ja se on huomioitu kaupankäynnin riskeissä. Maailmanloppuja ennustetaan vähän väliä, joten miksi ei ansioituneessa oikeustieteen blogissa joskus euroopan loppuakin. On kuitenkin ihan tervettä muistaa, että vaihtoehtojakin on. Eikä pelkästään persujen, vaan hallituksellakin on kyky tehdä erilaisia valintoja.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Heh, heh!

Juho N(iukkaset) ym. voivat tietenkin omissa blogeissaan ja artikkeleissaan kehitellä omia vaihtoehtojaan ja "oppejaan" kriisin ratkaisemiseksi. Näyttää kuitenkin siltä, etteivät nuo opit ole saaneet eivätkä tule saamaan vastakaikua päättäjissä, jotka ovat konkreettisessa vastuussa ja saivat estetyksi dominoefektin syntymisen Euroopassa Kreikan tukipaketeilla.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.