maanantai 20. elokuuta 2012

625. H.V. Esko Aho

Hei, tämä on...tämä tässä minun kädessäni on puhelin...siis Nokian matkapuhelin! Se on...se on hyvin kätevä...sillä voi soitella mistä vain hyville veljille tai kotiin, kun on poikien kanssa metsässä tai kalassa..taikka pelaamassa sököä. - Kännykkäisän kutsumanimen vuoden 2000 vaaleissa saanut Esko Aho pestattiin poliittisen uran jälkeen kännykkäfirman leipiin

1. Nokian johtokunnan jättävä tai todellisuudessa - kun firman johtoporukkaa on muutenkin potkittu pois ja supistettu - kenties jättämään kehotettu ex-pääministeri Esko Aho haluaa varjella poliitikkojen ja talouselämän vaikuttajien hyvä veli -verkostoja. Näin kerrottiin eilisessä Helsingin Sanomissa, jossa Ahoa on haastateltu. Aho sanoo lehden haastattelussa, että hyvä veli ja hyvä sisko -verkostot ovat hyviä asioita ja pienen maan harvoja valtteja.

2. Ahon mielestä lapsi uhkaa mennä pesuveden mukana, jos normaali kanssakäyminen yritysjohdon ja valtiollisten toimijoiden välillä kyseenalaistetaan. Mediakin on hänen mielestään eristäytynyt omaan maailmaansa. "Katsotaan, että olemalla liiaksi tekemisissä menettää uskottavuutensa". Miten tuo Aho uskaltaakin laukoa nyt tuollaasia "keskustaa lähellä olevan" päätoimittajan johtamassa lehdessä, jonka pääkirjoitustoimituksen päälliköksi on vastikään nimitetty Ilkan päätoimittaja.

3. Ahon mukaan politiikan ja talouden välinen vuorovaikutus on nykyisin liian vähäinen. Hän toteaa, ettei kuitenkaan kaipaa 1970-luvun mallin tiukkoja kytkentöjä talouden ja politiikan välille. Tästä voi päätellä, että sen sijaan 1990- ja 2000-luvulla ilmenneet kytkökset poliitikkojen ja talouselämän vaikuttajien välillä vaalirahoituksineen päivineen kelpaisivat Esko Aholle oikein hyvin.

4. Esko Aholle itselleen HV-verkostot Jorma Ollilaan ja muiden talouselämän johtajien kanssa tuottivat toki politiikkakauden jälkeen tuottoisaa satoa, sillä pääsihän hän "pakenemaan" politiikasta ensin vuonna 2003 Sitran yliasiamieheksi ja sitten vuodesta 2008 lähtien Nokian yhteiskuntasuhteista vastaavaksi johtajaksi ja vuodesta 2009 yhtiön johtokunnan jäseneksi. Sitran haussa Esko Aho päihitti kansainvälisesti tunnetun taloustieteilijä Bengt Holmströmin. Sitran hallitus tosin esitti tehtävään yksimielisesti Holmströmin, mutta Sitran hallintoneuvosto, johon kuului myös poliitikkoja, halusi hommaan Esko Ahon. Tällä tavalla ne HV-verkostot sitten vaikuttavat ja edistävät veljien uraa! Poliittiset virkanimityksethän ovat tunnetusti olleet Suomessa pitkään rakenteellisen korruption kulmakiviä.

5. Esko Aho ei tunnu tietävän tai antavan minkäänlaista merkitystä sille, että rakenteellinen korruptio, jonka perään hän tuntuu haikailevan, pesii pahiten kaavoituksessa, maankäytössä ja palveluiden kilpailuttamisessa. Nämä asiat ovat olleet pitkään keskustajohtoisissa kunnissa keskustapoliitikkojen käsissä; näitä kuntia taitaa edelleen olla kunnista lukumääräisesti eniten. Pari kolme kuukautta sitten julkaistun Vaasan yliopiston tutkijaryhmän Transparencyn sivustolla julkisuutta saaneen raportin mukaan hyvä veli -verkostot ovat yleisin suomalaisen korruption muoto. Edes ministereiden taikka kunnallispäättäjien jääviyteen, esteellisyyteen ja intressiristiriitoihin päätöksentekoon osallistuvien poliitikkojen ja teollisuus- ja muiden pamppujen välisissä kytköksissä ei ole usein välitetty kiinnittää minkäänlaista huomiota, kun on ollut kyse etujen kahmimisesta ja taitamattomien poliitikkojen hyväksikäyttämisestä.

6. Yhteiskuntaa muutamina viime vuosina (2007-) pahasti ravisuttanut vaalirahakohu ja siihen liittyneet rikostapaukset ja kansanedustajien laiminlyönnit ilmoittaa firmoilta ja yrityksiltä yms. tahoilta saamansa merkittävät vaaliavustukset ja -lahjat näyttävät jääneen Esko Aholta kokonaan huomaamatta. Yritysten puolueille ja poliitikoille jakamalla vaalirahoituksella on ollut usein selvä ja ruma tarkoitus: kansanedustajien ja ministereiden sekä kunta- ja maakuntapamppujen tuen ostaminen firmojen toiminnan hyödyntämiseksi eri tavoin juuri esimerkiksi kaavoituksessa, maankäytössä ja palveluiden kilpailuttamisessa. Vastapalveluksia on edellytetty ja pyydetty ja jotkut tunnetut poliitikot ovat hurahtaneet vaalimenestyksen huumassa aivan käsittämättömän ääliömäisiin, spontaaneihin tuen ilmauksiin lahjoittajilleen. Yhtenä esimerkkinä vaikkapa vuoden 2007 vaalien ääniharavan Sauli Niinistön johdolla vireille pantu hanke, jossa yhdelle merkittävälle vaalirahoittajalle eli Kyösti Kakkoselle haettiin reteesti vuorineuvoksen arvoa. Melkoista arvostelukyvyn puutetta!

7. Poliitikkojen ja talouselämän vaikuttajien väliset kytkökset liittyvät aina tavalla tai toisella poliittisen toiminnan rahoittamiseen, jonka avoimuuden puutetta Suomessa on hämmästelty mm. Transparency International- järjestön kansainvälisissä vertailussa, jossa Suomea on verrattu vielä Matti Vanhasen kaudella Valko-Venäjään. Grecon arvon mukaan korruptio sen vakavassa muodossa voi hyvin uhata Suomen yhteiskunnan oikeus- ja perusarvoja. Kun asioita on vihdoin ja viimein saatu ainakin lainsäädäntötasolla muodollisesti parempaan jamaan, parrasvaloihin palaa taas tämä "puhuva pää" ja "Kannuksen Kennedy", joka ilmoittaa, että poliitikkojen ja talouselämän vaikuttajien verkostot, joita hän kaipaa takaisin, ovatkin Suomen voimavara maailmalla. Voihan...veljet!  

8. Yksi noloimpia esimerkkejä siitä, miten yritysjohtajat ja talouselämän pamput voivat Ahon kaipaamassa verkostoitumisessa vetää poliitikkoja ja koko maan hallitusta höplästä, ovat valtionyhtiöiden johtajien kansaa jo vuosikausia raivostuttaneet ökypalkkiot. Maan hallituksen ja valtion omistajanohjauksesta vastaavan ministerin velvollisuutena olisi suitsia näitä palkkioita, mutta tässä on säännönmukaisesti epäonnistuttu. Ilmeisesti paljolti siksi, että yhtiöiden hallintoneuvostoissa istuvat johtavat poliitikot eivät välittäneet käytännössä asiasta tuon taivaallista. Poliitikoille maksetaan hallintoneuvostoissa tyhjän panttina istumisesta muhkeita palkkioita, jotta he ummistaisivat silmänsä yhtiön johtamiselta ja johtajien itselleen mittaamista huimista tulospalkkioista.

9. Esko Aho tuntui HS:n haastattelussa kannattavan myös johtavien virkamiesten verkostumista talouselämän päättäjien ja yritysten hallinnon kanssa. Tämä on myös edesvastuutonta ja sinisilmäistä puhetta. Muistissa on monia tapauksia, joissa tällaisista kytkökset ovat paljastuessaan herättäneet kansalaisissa laajaa paheksuntaa. Yhtenä esimerkkinä vaikkapa kuuluisan lisäydinvoimalapäätöksen valmistelleen elinkeinoministeriön johtavan energiavirkamiehen eli ylijohtaja Taisto Turusen ilmiselvä ja räikeä jääviys, joka oli erinomaisen hyvin hallituksen ja erityisesti Turusen esimiehenä olleen ministeri Mauri Pekkarisen tiedossa; Pekkarinen ja Esko Ahohan ovat muuten olleet parhaita "sökökavereita" keskenään. Pekkarinen tiesi vallan hyvin, että Turunen oli istunut vuosina 2006-2008 Outokummun hallituksessa valtion edustajana ja nauttinut 70 000 euron vuosipalkkiota tästä istumisestaan. Valtio on Outokummun suurin omistaja ja Outokumpu puolestaan on Fennovoiman suuromistaja. Turusen tehtäviin Outokummussa kuului nimenomaan juuri Fennovoiman perustaminen. Ei siis ollut mikään yllätys, että valtioneuvosto päätti Turusen valmistelun ja esityksen pohjalta myöntää uuden ydinvoimalan rakentamisluvan juuri Fennovoimalle. Ks. blogejani 267/6.5.2010 ja 287/17.6.2010. Kun tämä selvisi - vihdoin ja viimein (miksi aina viimeisenä) - myös oikeuskanslerinvirastolle, totesi oikeuskansleri Jaakko Jonkka oitis Taisto Turusen olleen asiassa esteellinen. Mutta eihän tällä toteamisella ollut enää käytännössä mitään merkitystä, sillä kun lupa kerran oli myönnetty, niin se oli myönnetty. Oikeuskansleri Jonkalla, joka oli päästänyt Mauri Pekkarisen pälkähästä Suomi-Soffan taulujupakasssa pikapäätöksellään v. 2008,  ei tietenkään ollut munaa vaatia, että ydinlupa-asia olisi käsiteltävä maan hallituksessa uudelleen, kuten kaiken järjen mukaan olisi pitänyt tehdä. Toisena tapauksessa voidaan viitata Heidin Hautalan nykyisin johtaman valtionomistusohjauksen päällikön Pekka Timosen "ansiokkaaseen" toimintaan Finnairin hallituksessa ja niihin sotkuihin, joita tästä sitten on aiheutunut. Vaikka jäljet johtavien virkamiesten verkostumisesta yritysten hallintoon ovat siis näin kamalia, on Esko Aholalla otsaa vaatia, että virkamiehet olisivat vielä tiukemmin näiden HV-verkostojen pauloissa.

10. Tuollaista se on käytännössä tämä Esko Ahon haikailema poliittisen eliitin ja talouselämän johdon verkostuminen ja sen myötä syntynyt rakenteellinen korruptio. Esko matkustaa taas Harvardiin "edistämään tutkimusta", nyt kuulemma siitä, miten valtion rooli muuttuu hyvinvoinnin ja globaalin kilpailukyvyn ylläpitämisessä. Toivotamme hyvää matkaa ja antoisaa nollatutkimuksen edistämisen aikaa,  takaisinpaluulla ei ole mitään kiirettä!

25 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Virantäytöt ovat eräs korruption muodoista. Härskein oli erään kunnan opetusvirka, jossa pätevää opettajaa pidettiin vuosi kerrallaan hommissa 6 vuotta. Kun kunnanjohtajan tytär valmistui, vakivirka laitettiin hakuun - ja kas, juuri valmistunut tytärhän siihen valittiin. (Ihmetteli sittemmin, miksi häntä karsastettiin työyhteisössä...)

Toinen case oli, kun kunnanvaltuuston johtohahmon poika valittiin P-Pohjanmaalla virkaan suoraan keltanokkana. Yliopiston dosentti kuitenkin valitti, ja koska olemme hidas oikeusmaa, valinta kumottiin vuoden kuluttua. No, saipa vesa siitä kuitenkin vuoden mannaa.

Pienissä kunnissa on vaikea valittaa valinnoista, koska jatkossa asuminen ja toimiminen ovat vaikeaa. Molemmat esimerkkini ovat pienehköjä (5-15 000 as.) kunnista.

Järjestetäänpä oppilaiden valinnaistarjottimiakin opettajien rahantarpeen mukaan. Härskein oli, kun eräs kysyi rehtorilta, että saisiko pari lisätuntia, kun saisi asuntolainan nopeammin lyhennettyä. Järjestyihän niitä.

Kuntien johdoissa yhtiöittäminen on kiva tapa saada poliitikkojen ja bisnesmiesten hommat valtuustoilta piiloon. Yhtiö toimittaa vain määräajoin tulostietoja ja kertoo sopimusten noudattamisista. Mutta voi, kun aika usein hommia onkin hoidettu vuosia eri tavoin kuin on sovittu. Onneksi h.v:t ovat saaneet kovasti lujaa liksaa ym. etuja, kun kunnilta aletaan pyytää lisäpääomaa. Eipä ihme, että vanhainkodeilta ja lapsilta säästetään. Tiedän sopimuksia, jotka on paukutettu yrityksen ja kunnajohdon kesken parissa päivässä (suuria sop.), mutta pienistä lasten määrärahoista on väännetty vuosia. - Kun ei valtuutetuilla ole ymmärrytä ja mahdolisuutta muustakaan kinata.

Suomalainen korruptio on kuntatasolla häikäisevän yleistä. Tutuista firmoista voi tilata kaikenlaista, kunhan summa jää alle kilpailutusrajan, onko se nyt 50k €? Tässä on vain pintaraapaisu siitä, kuinka yhteisiä varoja käyttävät ne loispoliitikot ja -päättäjät, joilla ei ole ollut rohkeutta ryhtyä yrittämään omilla rahoillaan. Yhteisillä varoilla on toki kiva kikkailla - siitä voi saada jopa patsaan.

Lepoa ja ved'tystä - monen unelmahommaa

Anonyymi kirjoitti...

No tuohan kuulostaa lähinnä Eskon työnhakuilmoitukselta. Tekee kaikille selväksi, että nyt olis tarjolla hyvä veljmies, joka ei takuulla keikuta venettä.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Veli-verkostot ovat Suomen yhteiskunnan sydän ja verisuonisto, kuten ruotsin mieli on Suomessa työelämän jumalan ruoska ja pyövelin miekka, ja ne ovat toistensa erottamattomia osia.

Anonyymi kirjoitti...

Sinänsä huvittavaa, että Esko Ahon presidenttitien taisi ennen vuoden 2000 presidentinvaaleja katkaista hyvä veli -verkostojen suurmestari, superlobbari Lasse Lehtinen, joka lanseerasi Esko Ahoa mollaavan kännykäisä-sanan.

Kännykkäkauppiaaksihan EA sitten päätyikin.

Anonyymi kirjoitti...

Oikaisen yhtä titteliä: Ilkan päätoimittaja tuli pääkirjoitustoimituksen vetäjäksi, ei uutispäälliköksi. Uutispäälliköitä on Hesarissa paljon, eikä heillä ole valtaa linjauskiin. Pääkirjoitustoimituksen vetäjällä sen sijaan toki on.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi pärjäsi Transparency international'in lahjomattomuus gallupissa vain koska lahjoi ryfigar 24gallup'in ottajan. Nim. L.H. Hoppu

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Esko Aho on syntynyt toukokuussa 1954, joten hän alkaa lähestyä 60 vuoden ikää. Asiaan kuuluu ja tapana on että hyvät veljet palkitsevat tällaisessa tapauksessa pyöreitä vuosia täyttävän veljensä hankkimalla/ostamalla tälle sopivan arvonimen. Mikä arvonimi sopisi Esko Aholle?

Valtioneuvos, vuorineuvos, kauppaneuvos, ministeri vai kenties professori? Veikkaisin vm. arvonimeä, sillä onhan Aho vieraillut Harvardissa, jonne hän on taas lähdössä yliopistomiehiä siis. Niin, ja voittihan hän Sitran nimitysmittelössä itsensä professori Bengt Holmströmin, joten professorin arvonimi passaisi myös sikäli hyvin, jos se vain Eskolle kelpaa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Syntymäpäivistä tuli mieleen, että Jörn Donner täyttää ensi helmikuussa 80 vuotta. Hän julkaisee tapahtuman kunniaksi n. 1 000 sivua käsittävän muistelmateoksen nimeltä "Mammutti." Donner kertoi, että hän on päättänyt pysytellä poissa Suomesta, kun kirja ilmestyy.

Luulisin, että JD:n "pakeneminen" ulkomaille johtuu kirjan kansikuvasta. Saamieni tietojen mukaan kanteen tulee nimittäin kuva Jörkan erektiosta, jota hän esitteli vuonna 1968 filmissään "Mustaa valkoisella." Nyt tuosta kuvasta on tulossa kirjan kanteen väriotos, myös kirjan nimi viittaa osin mainittuun kuvaan.

Anonyymi kirjoitti...

Joku pinnalle pomppiva pallukka UKK:n muistomerkin altaaseen Finlandia-talon kulmalla.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ai, eikö tuota UKK:n allasmuistomerkkiä ole vieläkään poistettu maisemaa rumentamasta?

Skorpioni kirjoitti...

Vanha sanonta "Älä usko Eskoo, Esko puhhuu paskoo", näyttää pitävän paikkansa hyvin taas kerran. Tällä Hyvä Veli Eskolla on turhan suuret luulot itsestään ilmeisesti hautaan asti.

Tämä Kannuksen elinkeinoasiamies on ollut hyvävelijärjestelmän eteen päin pökkinyt keskinkertainen lahjakkuus, joka 1990-luvulla vänkäsi itsensä Suomen Hiihtoliiton puheenjohtajaksi, vaikka doping-käry haisi jo selvästi.


Kyllä Esko Ahon pitäisi tajuta myös se, että juuri hyvävelijärjestelmä tuhosi Nokian.

Vuosikausia nämä "Hyvät Veljet" Jorma Ollila etunenässä eivät juuri sen takia, että kaikki Nokian johtajat ajattelivat samalla virheellisellä hyvävelimielisellä tavalla, vähemmässäkään määrin hoksanneet,miten 2000-luvun kännykkämaailma meni eteen päin.


Juuri Nokia on hyvä ja karu esimerkki, miten Hyväveli-järjestelmä tuhoaa kaiken omahyväisellä ajattelullaan, mutta Eskopa antaapi vain haastatteluja järjestelmän toimivuudestaja ihanuudesta.

Paitsi Lasse Lehtinen, niin myös eräs suuren suuri hyvävelijärjestelmän edusmies Raimo Ilaskivi torppasi myös suurelta osin Eskon pyrkimykset presidentiksi, kehumalla Eskon viimeisessä vaalitilaisuudessa, jolloin kaikille epävarmoille äänestäjille viimeistäänkin selvisi, ettei herranjestas äänestetä Esko. Ja niin Eskon iltasatu alkoi, mutta se näemmä jatkuu vieläkin.

Anonyymi kirjoitti...

Ahon arvonimeksi tietysti todellinen salaneuvos. Sen arvoa voisi korottaa tekemällä siitä ainutkertaisen, kuten marsalkka.

Kaikkien Hyvien Veljien veli Aatos Erkko saisi siten Ahosta arvoisensa perintöprinssin.

Anonyymi kirjoitti...

Ai mikäkö arvonimi sopisi Eskolle? Voisit joskus kysyä jotain vaikeampaa. Olemassaolevista arvonimistä sopivin on ehdottomasti taloustirehtööri. Sekoitus taloutta ja sirkusta.

Anonyymi kirjoitti...

Ahon ja Vanhasen kaltaisia päällikköjä on yli puoluerajojen. Niitä joilla on niin yleiset kuin yksityisetkin edut samassa sopassa.
Voiko enempäänsä vaatia, mitä on annettu.
Aina nämä hyväveli isännät ja emännät pysyvät pinnalla tapahtui mitä hyvänsä.

Anonyymi kirjoitti...

"Pinnalle ponnahtavat puhuvat pallukkapäät UKK:n muistomerkkialtaassa".

Deekoo kirjoitti...

Itse olen poliittisia nimityksiä vastaan, pätevin valittakoon, ei aina sopivin, tai sitten näiden optimaalinen miksaus, joka täyttää kaikki pätevyyskriteerit esim. tutkinto.

Mutta tiedän, että monesti esim. kunnassa tai ministeriöissä politikkojen kanssa siellä joutuu tekemään töitä, joten se jäsenkirja varmasti lienee sitten meriitti ja ehkä etukin. Puolueisiin kuulunee vähemmistö, joten demokratiaa se ehkä ei välttämättä ole?

Itsellä ei ole jäsenkirjaa, ja tuskin tuleekaan, eikä luultavasti nimityksiäkään ole tulossa, eikä ehkä olisi rahkeitakaan :)

Pera kirjoitti...

Leikkimielisti Eskoa on kutsuttu Kannuksen Kennedyksi kaiketi sen takia, että oli Kannuksen elinkeinoasiamihen toimessa sen takia, että valmistautui tulevaan pääministeriyteensä kunnan palkalla.

Mutta sitten myöhemmin koitti lama Suomessa ja Eskokin poistui saarnamatkalle Harvardiin. Sieltä sitten Nokiaan --- ja nyt kenties taas Harvardiin. Että saapa nyt taas nähdä mille postille Esko tältä Harvardin saarnamatkaltaan saapuu.

Anonyymi kirjoitti...

Itselleni on Ahosta jäänyt mieleen 90-luvun alussa Mauri Kunnaksen piirrokset Apu-lehdessä, jossa hän mm. kuvasi Ahon vahtikoirana Suomi -talon koppiin voron tyhjätessä taustalla taloa.

Viimeisenä varastetun kasan päällä keikkui Suomen lippu. Hallihaukku totesi suurinpiirtein näin: "...mutta tärkeintähän on rävähtämätön silmiin tuijotus."

Siru Pola kirjoitti...

Ollapa kärpäsenä katossa seuraamassa, mitä Kannuksen Lovileuka OIKEASTI siellä Harvardissa touhuaa.....

Anonyymi kirjoitti...

Siru hyvä! Minä edistän Harvardissa globaalia tutkimusta, joka...joka edistää...siis tutkii valtion roolia..roolia globaalin talouden muutospaineissa. Onko...onko tämä nyt selvä! Tämä on minulle hyvin tuttu aihepiiri. Kun minä jouduin 1990-luvun alussa ottamaan...muuten Suomen kaikkien aikojen nuorimpana...pääministerinä vastuun Suomen katastrofaaliseen heikkoon kuntoon menneestä kansantaloudesta, niin minä...

Anonyymi kirjoitti...

Niin minä... minä pelasin sököä kaiket yöt. Voitte kuvitella...kuvitella, että se oli ...oli hyvin raskasta aikaa, vielä kun Suomen pankin pääjohtaja ei minun... minun erinomaisista neuvoistani huolimatta ymmärtänyt puolustaa vahvaa markkaa, vaikka minä...minä ... Minä en siis voinut pelata... pelata sököä niin paljon kuin olisin halunnut. Minä...minä...

Mika Lako kirjoitti...

Korjataan hieman, Lasse Lehtinen ei ollut "kännykkäisän " keksijä. Lasse Lehtinen oli kyllä mukana vuoden 2000 presidentinvaalikampanjassa. Hän nimittäin antoi vinkkejä Esko Ahon televisiomainontaan.

Jos haluaa tutustua suomalaiseen HV-verkoston toimintaan, niin Lasse Lehtisen "päiväkirjasarja" on erinomainen lähde. Kirjosta selviää, kuinka läheiset suhteet Lasse Lehtisellä oli Sanoman päätoimittajakuntaan. Ehkä joku tutkiva toimittaja joskus selvittää, miksi digihuumassa poistettiin kaupallisen toimijoiden "digivero", sekä ketkä siitä hyötyivät. Tosin, tämä juttuidea taitaa olla hurskas toive, kuka nyt omaa palkanmaksajaa tutkisi.

En tiedä, onko Esko Aho jahtimies, mutta tunnettu sökömies hän on. Ehkä Esko Aho kuittasi omat sökötappionsa, kääntämällä Keskustapuolueen EU-hakijaksi.

Esko Ahon sököporukan jäseniä voi haarukoida Lehtisen kirjojen sivuilta.

Nämä HV-seurueet ovat esimerkkejä hierarkiasta.
Nalle Wahlroosin kirjassa on hieman pohdiskelua hierarkioista.

Yksi tutkimusaihe olisi tietenkin pankkiirihierarkiat.
Aloitetaan: Sauli Niinistö, Nalle Wahlroos, Suvi-Anne Siimes....

Siru Pola kirjoitti...

Aivan. Anteeksi että olin unohtanut roolinne talouden tasapainottajana ja vaikeiden ratkaisujen tekijänä erittäin vaikeana aikana. Uskon, että panoksenne Harvardin yliopiston kehittäjänä tulee olemaan merkittävä, mikäli ehditte niin vaatimattomaan asiaan paneutua. Toivon myös, että olette käytettävissä globaalin talouden kehitystehtävissä vastaisuudessakin sekä, - mikäli sallitte hartaimmat haaveeni sanoiksi pukea - : maailmanrauhan toimeenpanijana.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä loppuhuipennus Aho suomalaisena maailmanrauhan toimeenpanijana sopii hyvin täydentämään Niinistö-Ahtisaari-Tuomioja-Halonen-Heinäluoman kampanjaa Suomi YK:n turvaneuvostoon.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Lavrov kävi eilen Hesassa ottamassa Niinistöltä, Kataiselta ja Erkiltä vakuutuksen - kirjallisesti(?) - että jos Venäjä kannattaa Suomea YK:n turvaneuvoston jäseneksi, Suomi tulee aina äänestämään neuvostossa niin kuin Putin tahtoo!

Oli muuten huvittavaa seurata, miten pressitilaisuus keskittyi kokonaan Pussy Riot -tuomioon ja että molemmat kokeneet ulkoministerit puntaroivat yksinomaan oikeuden päätöstä ja pohtivat, että se voi vielä muuttua, jos päätöksestä valitetaan! Heh, heh!

Lavrov vakuutti "ihan pokkana", että Venäjällä tuomioistuin toimii ihan itsenäisesti! Toki, toki!