torstai 17. tammikuuta 2013

689. Kissanristiäisiä

                 Tässä kissanroikottajaiset meneillään...

1. Tasavalta valmistautuu kisssanristiäisiin. Kyse ei ole mistä tahansa kissanristiäisistä - niitä pidetään valtakunnassa harva se päivä mitä erilaisimpien seminaarien, tiedotustilaisuuksien yms. häpeninkien muodossa. Nyt sitä vastoin on tulossa todelliset, upeat ja ennenäkemättömät kissanristiäiset.

2. Kyse on Venäjän pääministerin ja entisen presidentin Dmitri Medvedvin Tarja Haloselle lupaamasta kissasta, joka saapunee Suomeen, tänne kylmään Pohjolaan, lähipäivinä. Kissa asettuu taloksi Tarskan ja Penan vaatimatomaan eläkeläishuusholliin Helsingin Sörnäisiin. 

3. Mutta sitä ennen pidetään tietysti juhlavat tulojuhlallisuudet, jolloin kisu saa valtionpääämiehen arvon mukaiset vastaanottojuhlat jo Helsinki-Vantaalla. Kaartin pataljoonan solttupojat puhaltavat pasuunoihinsa ja arvovieraat astelevat punaista mattoa pitkin kissan kantapäillä. Tämän jälkeen Kisu viedään kaiken kansan tölletettäväksi kauppatorille, jossa sille tarjotaan maukas silakkalounas.

4. Tarjan ja Penan uusi perheenjäsen ei ole ihan mikä tahansa katti, vaan rotukissoihin lukeutuvan siperiankissan sisarroduksi luokiteltava Neva masquerade eli tuttavallisemmin naamiokissa. Mirrin nimi ja olemus kuvastaa hyvin Suomen ja Venäjän kansojen välistä syvää epäluottamusta ja kyräileviä naapuruussuhteita; kaikki tämä on kuitenkin naamioitu virallisessa protokollassa ah niin lipeväksi yya-liturgiaksi.

5. Mikä kissalle nimeksi? Nyt kaikki joukolla keksimään sopivaa nimeä! Paha kyllä emme tiedä, onko hän poika vai tyttö eli uros- vai naaraspuolinen yksilö. Mutta kun ollaan Tarjan ja Penan perheessä, niin tuolla kysymyksellä ei nyt taida olla kovin suurta merkitystä; leikattu se on joka tapauksessa. Jos kissa on Neva sukua, niin sopisiko sen etunimeksi vaikkapa Syväri?

6. Virassa istuva presidentti Sale Niinistö viettää samaan aikaan omia kissanristiäisiään eri puolille maata suuntautuvilla maakuntamatkoillaan. "Tänään ollaan Mikkelissä, huomenna en tiedä missä" etc. voisi Sale laulaa lojauttaa mustan virka-auton kyydissä istuskellessaan.

7. Eilen Niinistö Vieraili Lappeenrannassa ja menestys oli mummojen ja muiden naisten keskuudessa tietenkin taattu. Paikallisen yliopiston sali, jossa Sale luki yhden monista mitäänsanomattoista puheistaan, oli kuin nuijalla lyöty. Sankkojen ihmismassojen kerrotaan joutuneen kuuntelemaan presidentin puhetta ulkona kipakassa pakkassäässä.

8. Iltalahden mukaan Niinistö yllätti puhumalla venättä torilla tapaamansa venäläisnaisen kanssa. "Käyttekö te täällä Suomessa useinkin", Sale pomitti ihka selvällä ryssän kielellä. Vastaus oli hyvin ennustettavissa: "Käyn täällä Lappeenrannassa jatkuvasti", kerrotaan naisen median mukaan vastanneen. 

9. Puheessaan yliopistolla Sale sanoi, että "Venäjän kielen osaaminen on edelllytys sille, että naapuruuden taloudelliset ja kultturelliset mahdollisuudet  voidaan riittävästi hyödyntää". Tämä sinänsä täysin mitäänsanomaton lausahdus sai väenpaljouden puhkemaan sellaisiin suosionosoituksiin, ettei niistä meinannut tulla loppua ollenkaan! Kaikki tulkitsivat presidentin toivoneen, että Lappeenrannan ja yleensä Itä-Suomen kouluissa tulisi ruotsin opetus korvata mitä pikimmin venäjän opetuksella.

9. Lehtimiesten utelut Suomen ja Ruotsin välisestä sotilasliitosta, josta mm. sotaministeri Calle Haglund on pulissut vuolaasti, Niinistö tyrmäsi alkuunsa toteamalla entiselle hovoikeuden esittelijälle sopivaan viekastelevaan tyyliinsä, että "ehei, eihän Ruotsi ole tehnyt asiasta edes minkäänlaista esitystäkään"! Juristeriaksi tämä sama asia ilmaistaan toteamalla tähän tapaan: "Kun ei ole edes väitetty tai vedottu siihen, että Ruotsin kuningaskunnasta olisi esitetty maittemme välisen sotilasliiton perustamista, ei kysymys anna Tasavallan Presidentin taholta aihetta kerrassaan mihinkään toimenpiteisiin".

10. Osallistuuko myös Sauli Niinistö Tarja Halosen Neva-kissan virallisiin ristiäisjuhliin vai lähettääkö hän Mäntyniemestä paikalle vain Lennun Jenni Haukion kera? Tätä polttavampi kysymys kuuluu: Saapuvatko Dmitri Medvedev ja kenties myös itse pääpir..siis päämies eli Vladimir Putin mainittuun kissanristiäistilaisuuteen? Olisihan se kivaa, jos nämä kaikkien suomalaisten rakastamat "Kissalan pojat" saapuisivat juhlistamaan tilaisuutta yhdessä!

11. Elämme Suomessa sangen odottavia ja jännittäviä aikoja! Mitähän jekkuja Dmitrillä ja Vladimirilla, näillä Kremlin duudsoneilla, on seuraavaksi mielessään?


29 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisin Lennun läsnäoloa välttämättömänä viimeinen länteen adoptoitu venäläiskissa saisi arvoisensa vastaanoton.
Venäjän kissa-asia kissa tulee pitämään "silmällä" ja varmistamaan, että Kunniakansalainen saa arvokkaan kohtelun.

Anonyymi kirjoitti...

Ehdotan kissalle nimeksi Marilyn, koska miehet tulivat emännän iholle eduskunnassa jo -70 luvulla, hänen oman ilmoituksensa mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Pieniksi ovat lahjat käyneet, mitenkään kissoja väheksymättä.

Kekkonen sentään sai ainakin hevosen ja vinttikoiran.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tavallisesti luotettavien lähteiden mukaan Sauli N. olisi kysynyt Lappeenrannan torilla tapaamaltaan venäläiseltä naiselta venäjäksi näin:

- Käykö neiti usein täällä (tanssimassa)?

Tähän venakko olisi vastannut:
- Käyn joka kerta humppafestivaaleilla!

Niinistön lehdistöpäällikkö käänsi sitten SN:n myksen ja venakon vastauksen hieman säädyllisempään muotoon.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, mainitun kysymyksen ("Käykö neiti täällä useinkin ?") maailmanmiestä esittävän herrasmiehen tulee toki osata esittää kaikilla sivistyskielillä ja lisäksi venäjäksi.

Siru Pola kirjoitti...

Olisiko TarPe hyvä nimi. Kaksitavuine nimi, jolla voi käskyttää mukavasti. Lisäksi neutraali, kun ei ole katin suvustakaan vissiin tietoa.

Saattaa kääntyä venäjänkielisilläkin suussa mukavasti "Tjarpee".

Iltalehti voisi otsikoida, että "Putin jätti Tarpeensa Suomeen".

Toivottavasti kohta on kevät ja Einö Grön antaa sen kuuluisan Suomeentulohaastattelun televisiossa ja näytetään samalla, kuinka hän luistelee rullaluistimilla Floridan auringossa.

Keski-Pohjanmaalta kirjoitti...

IS 17.1.2013 auttaa meitä (mukana video, jossa huipputoimittaja Rita Tainola on kissimirriä vastaanottamassa):

Kissa matkasi Suomeen Tolstoi-junalla Moskovasta.

Jännitys Helsingin Rautatieasemalla torstaina oli pienoinen, kun Tolstoi-juna lähestyi asemaa.

Vaunussa numero viisi oli nimittäin pääministeri Dmitri Medvedevin presidentti Tarja Haloselle lahjoittama ja nyt jo viisi kuukautta vanha Neva masquerade -rotuinen naaraskissa.

Kissa on syntynyt 4. elokuuta 2012. Kissan nimi virallisissa papereissa on Meggi.

Pääministeri Medvedevillä on samanlainen kissa, jonka nimi on Dorofei.

Tarja Halonen on vitsaillut, että pitää uudelle kissalle ristiäiset ja kutsuu kummitädiksi entisen lehdistöpäällikkönsä Eila Nevalaisen.

---
Jäämme jännityksellä odottamaan, säilyykö Meggi myös kutsumanimenä!

Ps. Petyin hieman, kun Porilaisten marssia ei soitettu Tolstoin ovien avautuessa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jos Dmitrillä on kissa nimeltä Dorofei, niin kyllä Tarjan Meggi on sitten ilman muuta Horo-hei!

Anonyymi kirjoitti...

Ajat on muuttuneet, kun nyt Venäjältä roudataan kissanpentuja Suomeen. 1950 -luvun lopussa presidentti Nikita Hrutsov antoi Urkki Kekkoselle lahjaksi muutaman lämminverihevosen. Paras niistä oli nimeltään Suosikki, jonka varsa Tamara voitti Käpylässä ensimmäisen Suomessa ajetun lämminverilähdön. Urkki Kekkonen kovana kauppamiehenä myi Tamaran varsana Tuomo Mäkelälle, mutta siitä huolimatta Kekkonen jaksoi kuulemma seurata Tamaran menestystä kaviourilla.

Anonyymi kirjoitti...

Huh, voi hemmetti, millaista kissan roikottamista Halosella ja Venäjän suurlähettiläällä tv-kameroiden edessä! Eläinrääkkäys ei ollut kaukana! Ks. Ilta-Sanomien video.

Anonyymi kirjoitti...

Sale Niinistökin muuten on ravihevosen osaomistajana. Tiedä vaikka Putin olisi samassa kimpassa?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Heh, heh! Suomalaismedia osoitti taas kerran, mistä se on "kotoisin". Media sekosi tyystin Halosen neukuilta saamasta kissasta, jota preesidentti ja Venäjän suurlähetteliläs roikottelivat kauhistuttavalla tavalla tv-kameroiden räiskeessä! (Ei näille ihmisille pitäisi antaa minkäänlaista eläintä hoteisiinsa.)

Samaan aikaan toisaalla istuva TP eli Sauli Niinistö piti - tai ainakin oli pitävinään - maanpuolustuskurssilla tärkeäksi luonnehdittua linjapuhettaan Suomen puolustuksesta.

Niinistön tilaisuus ja sanoma jäi tyystin Halosen lahjakatin varjoon.

Anonyymi kirjoitti...

Eläinsuojelulaki 18 § (22.12.2009/1477)

Eläimen luovuttaminen palkintona

Eläimen luovuttaminen arpajais- tai kilpailuvoittona on kielletty. Aluehallintovirasto voi erityisestä syystä myöntää poikkeuksia kiellosta.

Eikö tässäkin tapauksessa ole kysymys eräänlaisesta "arpajaisvoitosta" tai siihen verrattavasta katin luovutuksesta. Taitaa olla laiton kissan luovutus?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Anonyymi näyttäisi tekevän "mattitolvaset" eli näkevän jokaisessa toimessa jonkin potentiaalisen rikoksen!

Keski-Pohjanmaalta kirjoitti...

Voi Jyrki hyvä!

Sehän on tämän hetken tendenssi. Siis tuo jokaisessa toimessa potentiaalisen rikoksen näkeminen.

Ainakin, mitä tulee blogikirjoituksiin: kaikista etsitään Millman-merkkisellä tehosuurennuslasilla mahdollisia viharikoksia!

Kunpa vastaavalla tehokkuudella tongittaisiin Undemla-merkkisillä suurennuslaseilla vaikkapa maamme hallituksen ja eduskunnan päätösten laillisuutta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niin, juuri äsken alkoi telkussa (TV1) A-talk, jossa käsitellään vanhempien "rikosta", kun lapsi pinnaa koulusta!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niinpä niin! Ja Hesarin verkkojulkaisun pääuutisena on parhaillaan Valkeakosken tapaus, jossa kaksi konstaapelia on antanut - kuuden viikon välein - esitutkinnassa lähes tismalleen samanlaiset kertomukset! Epäselväksi tosin on jäänyt, missä ominaisuudessa konstuja on kuulusteltu, mikä olisi kuitenkin aika relevantti seikka.

Onko tässä rikos ja jos on niin missä? Onko kyse työnsäästöstä vai mistä? Professorit ja muut oikeusoppineet tuntuvat käyvän keskustelussa aika kuumana.

Pitikö tästä Valkeakosken tappauksesta todella nostaa maan ykköslehdessä ykkösuutinen samaan aikaan, kun Algeriassa tapetaan mm. norjalaisia panttivankeja?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Miksi Jeppe juo, miksi lapsi pinnaa koulusta, miksi Calle puhuu pehmoisia, miksi miljonääri näpistelee Stockalta naisten sukkahousuja, miksi Valkiakosken posiili ei viitsi eikä osaa, miksi meillä on Tarja, miksi...

Elämä on täynnä ihmeellisiä ja selittämättömiä asioita!

Anonyymi kirjoitti...

Tehdäänköhän maukuvasta karvapallosta oma turvallisuusselvitys Supossa ennen luovutusta Haloselle?

Anonyymi kirjoitti...

Ei eläimiä saa noin vaan tuoda valtakunnanrajojen yli tai ali. Torniossa kaveri oli menossa Haaparantaan kaljaa ostamaan, mutta tullimies käski jättää koiran odottelemaan sillalle kaupassakäynnin ajaksi. Kun kaveri kysyi miksi tullimies vastasi sillä vanhalla viisaudella, että "turha tieto lisää tuskaa". Minä luulen, että Tartsilla on laiton kissa.

Anonyymi kirjoitti...

Nou hätä, puhtaita papereita saa kätevästi Jonkan putiikista!

Anonyymi kirjoitti...

Bloggauksessa on väärä kissa! Kas tässä se oikea!

http://www.seiska.fi/c/87840/2839_KISSA2.jpg

Siru Pola kirjoitti...

Hyvä tuo Niinistön armahtamattomuusperuste: "Olen toiminut toistakymmentä vuotta hovioikeudessa.."

Onkohan nyt taas mätäkuu.

Anonyymi kirjoitti...

MTV-3:n 10-uutisten kevennyksessä mainittiin eilen (17.1.) kissan kummeiksi kaavaillun mm. "Presidentin pojanpoika Kaapo".

Mää en oo aiemmin kuullu eres pojasta.

http://www.katsomo.fi/?treeId=33001001 (17:50 kohdalla).

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Käykö Armo oikeudesta - vai oikeudessa?

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi ei ole siis aiemmin eres kuullu "pojjaasta" - Kaapohan on pohojalaanen nimi!

Tarska on vissiinki ominu itelleen myös Penan lapsenlapset, pressalla ku on nääs tota valtaa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Presidentti Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukio kertoo löytäneensä pariskunnan Espoon-kodista hiiriä.

No, nyt ei sitten muuta, kun Meggi ("Horohei") kylään Niinistöille!

Anonyymi kirjoitti...

Kissaristiäiset pidettäneen virallisesti Hgin Tuomiokirkossa, sillä kerrotaan, että Tarska on liittynyt sitä varten kirkkoon...kasteen suorittaa piispa Irja Askola

Siru Pola kirjoitti...

Isä- Mitro, jos olisi vielä tai jo isä, voisi olla parempi kastepappi Horoheille.

Mitrohan siunaili joskus kaikkia nelijalkaisia ja kaikenkarvaisia jossain suurkirkon portaiden tuntumassa. Niillä avuillahan hän taisi mepiksikin päästä