maanantai 14. lokakuuta 2013

785. Kierrätystä ja loppusijoitusta

Tienvarsipalvelua Italiassa, kun pokaa odotellaan...

1. Loppusijoituspaikalla tarkoitetaan yleensä kaatopaikkaa tms. aluetta, jonne erilaisista toiminnoista syntyvät jätteet kärrätään pois ihmisten silmistä. Erityisen ongelmalliseksi on osoittautunut ydinvoimaloissa käytetyn polttoaineen loppusijoituspaikan etsintä ja valinta. Loppuun käytetyt laivat ja öljytankkerit ajetaan usein Intian rannikoille romutettaviksi.

2. Ihmisen lopullinen sijoituspaikka on yleensä hautausmaa, jonne itse kunkin maalliset jäännökset aikanaan asianmukaisessa järjestyksessä saatellaan. Sen sijaan siitä, mikä on ihmishengen tai sielun viimeinen lepo- tai sijoituspaikka, on esitetty aikojen saatossa erilaisia käsityksiä ja teorioita, joista ei ole päästy yhteisymmärrykseen. Teologia tai tiede yleensä ei ole pystynyt tätä mysteeriä selvittämään, ja näyttää siltä, että tutkijoilla on tässä asiassa vielä rutkasti työsarkaa edessään.

3. Joskus puhutaan hieman karrikoiden myös entisten tai vanhojen poliitikkojen loppusijoittamisesta. Ennen vanhaan vanhat poliitikot saatettiin sijoittaa odottamaan eläkettä vaikkapa maaherroiksi, johtajiksi Suomen Pankkiin tai pääjohtajiksi erilaisiin valtion keskusvirastoihin, mutta nykyisin tällaisesta sijoittamisesta on täysin kannattamattomana luovuttu. Nykyään loppuun palaneet tai muuten uraansa lopettelemassa olevat poliitikot voivat hakea eräänlaista jatkoaikaa pyrkimällä mepeiksi Brysseliin, eihän sitä koskaan tiedä, vaikka jotkut sattuisivat heitä vahingossa sinne jopa äänestämään. 

4. Tämän johdannon jälkeen voimmekin mennä itse asiaan. Eilisestä Helsingin Sanomasta pisti silmään kaksi juttua, joissa kummassakin kerrottiin eräänlaisesta loppusijoituksesta tai kierrätyksestä, tosin hyvin erilaisissa tapauksissa. Yhteistä näille tapauksille on maa nimeltä Nigeria.

5. Lehden taloussivuilla julkaistussa toimittaja Matti Koskisen jutussa  "Vanhat kännykät kulkeutuvat Nigeriaan" kerrottiin, miten Euroopasta rahdataan Nigerian suurimman kaupungin Lagosin liepeillä oleville kaatopaikoille satojatuhansia tonneja hylättyä elektronikkaa, jonka loppukierrätyksestä vastaavat kaatopaikoilla vuodesta toiseen raatavat tuhannet köyhät. Osa Lagosiin tulevasta elektroniikkajätteestä on luultavasti peräisin Suomesta, sillä kyseisen lehtijutun mukaan meillä kyseisestä jätteestä katoaa noin puolet virallisen kierrätyksen ulkopuolelle. Tätä jätettä päätyy käytetyn tavaran välittäjien tai salakuljettajien kautta Afrikkaan ja esimerkiksi juuri Nigeriaan. Lehtijutussa kerrotaan, miten kaatopaikalla jo kymmenen vuotta raatanut Bashir (45) oli suorastaan onnenpekka, kun hän sattui löytämään kierrätykseen kelpaavan Nokian käynnykän laturin. Sen avulla Bashir saattoi turvata toimeentulonsa pariksi viikoksi.

6. Toisaalla HS:n eilisessä numerossa kerrottiin hieman toisenlaisen käytetyn tavaran liikkuvuudesta, kierrätyksestä tai loppusijoituksesta, miten vaan, joka ei kuitenkaan tapahdu  Euroopasta tai Suomesta Nigeriaan, vaan päinvastaiseeen suuntaan. Otsikolla "Nigerialaiset prostituoidut hakevat apua Suomesta" varustetussa Susanna Reinbothin jutussa kerrotaan, miten prostituutioon ja ihmiskaupan uhreiksi huijatut nigerialaiset naiset pakenevat  Etelä-Euroopasta - lähinnä Italiasta, Kreikasta ja Espanjasta - Suomeen ja päätyvät täällä Joutsenossa sijaitsevaan vastaanottokeskukseen, jona toimii tarkoitustaan varten ehostettu Konnunsuon entinen vankila. On paikallaan, että Konnunsuon vankila ja sen upea päärakennus on kunnostettu juuri kyseiseen tarkoitukseen eikä sinne ole sijoitettu esimerkiksi Itä-Suomen hovioikeutta tai venäläisille tarkoitettua hotellia.

7. Lehtijutun mukaan Suomeen on tänä vuonna saapunut jo kymmeniä nigerialaisia naisia hakemaan apua ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmästä. Suurin osa heistä on raskaana tai saapuu tänne pienten lasten kanssa. Miksi nämä naiset hakeutuvat juuri Suomeen eivätkä hae apua esimerkiksi muista pohjoismaista? Toimittaja Reinbothin mukaan ilmeisesti siksi, että naisille on kerrottu, että Suomessa syntyvä lapsi saisi automaattisesti Suomen kansalaisuuden. Se, kuka ja mikä järjestö tällaista virheellistä tietoa on naisille antanut, ei lehtijutusta selviä. Joutsenon vastaanottokeskuksen johtajalla tai edes Maahanmuuttovirastolla ei kuulemma ole asiasta "tarkkaa tietoa". Jotain tietoa tai epäilyksiä vihjeen antajasta viranomaisilla ilmeisesti kuitenkin on, mutta sitä ei haluta kertoa julkisuuteen.

8. On toki paikallaan, että ihmiskaupan uhrit saavat tarvitsemaansa turvaa ja apua. Toisaalta olisi paikallaan selvittää, annetaanko näille onnettomille oleskeluluvan hakijoille kenties tarkoituksellisesti virheellistä tietoa oleskeluluvan tai kansalaisuuden myöntämisen edellytyksistä ja mikä viranomainen tai järjestö sitä mahdollisesti antaa. Ihmiskaupan uhrien osalta ei voida puhua ongelmajätteestä tai ihmiskaupassa käytetyn tavaran loppussijoittamisesta tai kierrätyksestä. Suurin osa tänne tulleista nigerialaisista naisista varmaan kuntoutuu ja osa heistä näyttäisi palaavan, kenties Joutsenossa ensin äitysloman aikana toivuttuaan, vanhan elinkeinonsa pariin täällä meillä Suomessa. Heitä saattaa nähdä esimerkiksi parin tunnetun helsinkiläisen ravintolan yökerhossa palvelujaan kaupittelemassa. Blogistilla ei ole toki mitään nigerialaisia tai yleensä muitakaan värillisiä maahantulijoita vastaan. Päin vastoin, he muodostavat varsinkin näin syksyisin, kun ruskakin vetelee jo viimeisiään, kivan väriläiskän, joka piristää meitä täällä hämärän rajamailla, räntäsateessa, myrskytuulten riepoteltavina, jälkiverojen ja veronkorotusten kurimuksessa ja kaamoksen keskellä kamppailevia ja hortoilevia alkuasukkaita.

9. Me suomalaiset kunnostaudumme hyväntekijöinä muutenkin. Tänään on esimerkiksi kerrottu, miten suomalaislaivue on suuntaamassa Välimerelle pelastamaan Eritreasta ja muualta Afrikasta Eurooppaan salaa pyrkiviä pakolaisia, jotka seilaavat huterissa veneissä ja ovat tuon tuostakin vaarassa joutua veden varaan ja hukkumiskuoleman uhreiksi. 

10. Roomassa sikäläisen pääministeri Enrico Lettan viraana tänään käväissyt pääministeri Jyrki Katainen on lehtitietojen mukaan luvannut, että Suomi antaa Italialle Välimeren rajavalvontaa varten apua eli parikymmentä asiantuntijaa, merivalvontalentokoneen, partioveneen ja koulutusapua. Enrico Letta oli Kataisen lupauksesta hyvin iloinen, ymmärtäähän tuon nyt toki ilman uutisointiakin! Entä mitä tämä Letta sitten lupasi vastavuoroisesti Suomelle? Ei muuta, mitä nyt ilmoitti muina miehinä Kataiselle, että Italia haluaa korvata EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontexin pääjohtajana nykyisin toimivan suomalaisen kenraalin Ilkka Laitisen italialaisella johtajalla! - Hm, ei voi muuta sanoa, että voi hellanlettas sentään, miten hauskaa näillä kahdella kaveruksella, siis meidän Jyrkillä ja Italian Enricolla on mahtanutkaan olla! Muistamme vielä, miten Silvio Berlusconi kävi aikoinaan Suomessa ja hurmasi Tarjan niin, että Suomi antoi Italian viedä meille jo luvatun EU:n elinkeinoviraston, joka sijaitsee nyt Parmassa. Suomi sai ikään kuin lohdutukseksi myrkytyskeskuksen Helsinkiin!

11. Suomessa pidetään hyvää huolta, ei vain nigerialaisista prostituoiduista, vaan myös vangeista. Jopa niin hyvää, ettei täällä rikoksista tuomittuja ulkomaalaisia vankeja tahdota saada millään ilveellä palautetuksi kotimaahansa kakkuaan istumaan. Suomen avovankiloissa vanki voi ansaita palkkaa enemmän kuin samanlaista työtä tekevä henkilö siviilissä Virossa. Vankeja, jopa henkirikoksista tuomittuja, lasketaan viikonloppu- tms. lomalle yllättävän usein ja myös ilman saattajaa - täytyyhän sitä sentään jossakin säästää. Suomen ja Viron vankilaolojen huomattavista eroista kerrottiin tänään TV1:n MOT-ohjelmassa.

12. Suomella on myös millä mällätä, kun on kysymys sinänsä vähäisten kehitysapurahojen kylvämisestä maailmalle. Tänään HS:ssa olevassa Heikki Aittokosken jutussa ("Miljoonia Nicaraguan tuuliin") kerrotaan, miten Suomen Nicaragualle antama kehitysapu ja erityisesti suomalais-brittiläinen yhteishanke nimeltä Propemce on totaalisesti epäonnistunut  ja miten tästä epäonnistumisesta on haluttu meillä vaieta. Suomen kaksi viimeisintä virassa ollutta kehitysministeriä eli Paavo Väyrynen ja Heidi Hautala eivät suostuneet asian johdosta lehden haastateltaviksi.  

29 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jukka Kärnästäkö Sdp:lle uusi puheenjohtaja?

Närpiön susi kirjoitti...

Voi, voi tuota Virolaista! Etkönääpölijä ymmärrä, että meillä on valkoisen miehen taakka harteillamme, me maksamme velkaa.
Aamulehti kertoi tänään konferenssista, joka tekee nämä asiat kohta kaikille tutuksi:

"Turun yliopistossa järjestetään lokakuussa valkoisuuden tutkimuksen konferenssi. Pääpuhujiksi on kutsuttu alan huippututkijat Mike Hill Yhdyvalloista ja Philomena Essed Alankomaista.
Yliopiston tiedotteen mukaan Suomessa puhutaan paljon maahanmuutosta, mutta keskusteluun ei ole liitetty kysymystä ”valkoisuuteen liittyvistä etuoikeuksista”.

Meillä valkoisilla on paitsi etuoikeus loppusijoittaa Nigerian alamaiset, myös maksaa tuon merkillisen kongressin kulut ja vielä kehua, että olipa hyvä, kun tuli pidetyksi.

Anonyymi kirjoitti...

Olisko tämä Närpiön susi saanut joskus joltakuta nigerialaiselta velaaksi, mikä olis jääny maksamati?

Anonyymi kirjoitti...

Suomi on kyllä vanhojen poikien luvattu maa. Morsianta on tarjolla naapurista eli Venäjältä yllin kyllin. Jos jaksaa piipahtaa siellä paikan päällä on emäntä hommattu jo tulomatkalle. Nigeriasta tullaan Suomeen jo valmiiksi tiinenä. Ei tartte suomalaisten vanhojen poikien edes astumisen vaivaa nähdä ja turhaa hikkoilla. Jos on fyrkkoo muttei muijoo voi lentää Taimaahan ja saa vähällä rahalla samannäköisiä akkoja vaikka useampia matkaansa. Yhden voi antaa matkamuistoksi naapurin vanhalle poijalle.

Anonyymi kirjoitti...

http://blogit.mtv3.fi/elinkautinen/2013/10/14/khon-pelottava-paatos/

Tuosta kun kirjoitat hieman omia näkemyksiä niin saadaan taas sitä Jyrki Virolaista mitä tykkää lukea!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Anonyymin edellä mainitsemassa tapauksessa on siis kyseKHO:n vuosikirjapäätöksestä KHO 2013:161. Pitäpää tutustua tarkemmin tapaukseen. Aika räväkkä kritiikki Elinkautiselta/Jarkko Sipilältä!

Tuli heti mieleen, että tähän sitä on sitten tultu elikkä jouduttu, kun meillä on tämä dualistinen järjestelmä, eli erikseen hallintoprosessi ja erikseen rikosprosessi ja niitä varten eri tuomioistuinorganisaatiot, joiden huipulla on kaksi ylintä oikeutta eli KKO ja KHO.

jos olisi vain yksi organisaatio, niin eiköhän tuossakin asiassa olisi ollut helppo päätyä oikeaan lopputulokseen!

Mutta palaan päätöksen kommentointiin myöhemmin eri blogijutussa.

Keskipohjalainen kirjoitti...

Niin minäkin luulin, että Lagos olisi Nigerian pääkaupunki. Sain jo satikutia ja valistusta, joten jaan sitä eteenpäin. Pääkaupunki onkin Abuja, tosin Lagos on suurin kaupunki ja siellä sijaitsevat monet hallintoelimet. Se siitä.

Nigerialaisladyhabitus näkyy katukuvassa jopa täällä Suomi-neidon puolivälissä. Taitaa ladyista suurin osa olla mm. Italian/Espanjan kautta tulleita ja heihin, kuten lukuisiin muihinkin tänne yhtäkkiä ilmestyviin meitä tummaihoisempiin ihmisiin, pitäisi siis soveltaman sitä Dublin-sääntöä, mutta kun koska finskihallinnolla ja -virkamiehistöllä ei ole ns. m**aa, saamme nauttia lisävelanotosta, veronkorotuksista tämänkin asian johdosta.

Kurkkasin tuonne WHO:n Afrikka-sivuille: varmaankin virkakunta ja hallinto on huomioinut mm. Nigerian HIV/AIDS- ja TBC-tilastot. Saattaa siinä miljoona, miljoona, miljoona euroa jatkossa kulua pelkkiin tulokkaiden lääkkeisiin.

Töllössä näytettiin jälleen Välimeren ylitäysiä botskeja/venheitä (taisi olla TV1 iltauutisissa). Ei näkynyt ainakaan minun silmiini yhtään naista ja lasta, vaan raavaita miehiä. Jotain mätää ja hämärää on siis tuossa siirtolaisten tulotulvassa (on se muuten jännää, kun tuota korrektia muotoa "siirtolainen" itse kukin käyttää, vaikka kyse on laittomasti maanosaamme pyrkivistä).

Ja kun meillä on se kuuluisa asumisperusteinen sosiaaliturva toisin kuin mm. muissa EU-maissa, nettiaikakaudella sana leviää ja Nigerian päässä sekä Välimeren valtioissa lienee tiedonlevityksessä auttavia tahoja. Taisipa joku jossakin blogistanian syövereissä ilmoittaa löytäneensä Nigeriasta aiheeseen liittyvät nettiohjesivutkin.

Jotta mikäpä se on tänne tullessa!

Anonyymi kirjoitti...

Rivien välistä on aistittavissa blogistin nuivistumisen mailman halaamiselle. Kyllä meno mahdotonta n. 1,2milj. nettomaksajalle, jotka tätä velkojien ohella sirkusta ruokkivat.

Puolueeton tarkkailija kirjoitti...

Minäkinm aistin blogistin nuivan asenteen kaikkea ulkomaalaisille järjestettyä sosiaalitukea vastaan.

Toivottavasti blogisti lakimiehenä tietää sen rajan, jolloin nuiva asenne muuttuu kiihoitukseksi kansanryhmää kohtaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

"Puolueeton" näyttää kärsivän jonkinlaisista aistiharhoista, heh, heh!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tästä pääsee katselemaan lisää kuvia nigerialaisten pusikkohuorien työstä Italiassa

http://www.nairaland.com/1201221/pictures-nigerian-roadside-prostitutes-italy

Anonyymi kirjoitti...

Onhan Suomessa syväkurkkuja kuten tämä pari vuotta sitten törkeästä parituksesta ja laittoman maahantulon järjestämisestä tuomittu nigerialaisnainen ”Mama Blessing”, jonka motiivina oli puhdas ”sisarrakkaus”...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010042911565263_uu.shtml

Anonyymi kirjoitti...

"Ennen vanhaan vanhat poliitikot saatettiin sijoittaa odottamaan eläkettä vaikkapa maaherroiksi, johtajiksi Suomen Pankkiin tai pääjohtajiksi erilaisiin valtion keskusvirastoihin, mutta nykyisin tällaisesta sijoittamisesta on täysin kannattamattomana luovuttu."

Tämä on sinällään sääli, koska tuollainen kunniallinen vetäytymispaikka ("kultainen tunkio") on omiaan edistämään demokratiaa, kun leipääntyneen politikon ei toimentulonsa ja statuksensa säilyttämiseksi tarvitse väkisin tarrautua valtaan (vrt vanha Neuvostoliitto, jossa aseman myötä meni kaikki, eräinä aikoina jopa henki. Tuo johti siihen, että loppuaikoina tuota järjestelmää kutsuttiin gerontokratiaksi).

Hyvä päinvastainen esimerkki on Englanti, jossa loppuunpalvelut politikko (W. Churchill, M. thatcher)voidaan sijoittaa ylähuoneeseen.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa toimii yhdistys nimeltä Monika-Naiset. Se on sosiaalialalla toimiva monikulttuurinen järjestö, joka kehittää ja tarjoaa erityispalveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille ja -lapsille, toimii asiantuntijana ja vaikuttajana etniseen yhdenvertaisuuteen ja väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä sekä edistää kotoutumista tukemalla maahanmuuttajien kansalaistoimintaa. Monika-Naiset liitto ry toimii asiantuntijana, antaa lausuntoja, kouluttaa, tiedottaa ja tekee yhteistyötä moniammatillisen verkoston kanssa sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Olisiko ko. yhdistys jollakin tavalla nigerialaisten prostituoitujen Suomeen kohdistuvan invaasion taustalla?

Anonyymi kirjoitti...

Nigeria. Öljynviejävaltio, jonka BKT on jo ohi Suomen. Suurin osa kansasta on kuitenkin ihan helvetin köyhää, mutta - yllättävää kyllä - vuonna 2003 tehdyn tutkimuksen mukaan maailman onnellisinta. Olisivatkohan ongelmat ja niiden ratkaisut Nigerian tapauksessa kuitenkin sellaisia, että niitä ei Suomessa ja suomalaisten voimin ratkota? Vaikka tietysti kovasti haluttaisiin tuputtaa sinne jotain sellaista yhteiskuntamallia, mitä itse ylläpidämme täällä peräpohjolassa maailman parhaana.

Blogistin "jätteet"-vertaus kuulostaa karulle, mutta kun asiaa tarkastelee objektiivisesti niin näinhän tässäkin nigerialaisnaisten järkyttävässä episodissa valitettavasti tapahtuu.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niinpä. Bisnesjätteet halutaan kuskata mahdollisimman kauas muualle. Suomalaista elektroniikkajätettä kulkeutuu erinäisten vaiheiden jälkeen Nigeriaan ja nigerialaislähtöistä ihmiskauppa- ja prostituutiojätettä puolestaan Suomeen. Vastavuoroisuus kukoistaa!

Nigeria on öljyvaltioita. Pitäisikö suomalaisten greenpeace-aktivistien tehdä iskuja myös siellä?

Anonyymi kirjoitti...

Greenpeacen pääsihteeri Kumi "Kortsu" Naidoo meinaa tavata Tuomiojan Ekin ilmeisesti panttivankiasiassa. Kumi oli esittänyt Putinille vaihtoa niin, että hän korvaisi kaikki vangittuna olevat aktivistit. Huumormiehiä tuo "Kortsu".

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ottais vielä joutilaaksi joutuneen Heidin mukaansa sinne Muurmanskin putkaan!

Skorpioni kirjoitti...

Hei!

Kyllä Suomen "tienvarsipalvelu" kehittyy globaalisti, jos tämän Jorma Ollilan "Älykkään ja oikeudenmukaisen liikenteen työryhmän" esitykset toteutuvat.

Jormahan loihi lausumaan juuri netti-infossaan, että liikenteen kehittämisen tulevat painopisteet ovat "liikkuvat laajakaistat ja auton käyttöliitymät".

Oih, kuinka älykästä. Ehkä nykyisin täysin "näkymätön ja piilottautuva" Ollila halusi korvata aiemmin johtamansa mutta mitään sanomattoman ja heti unhoitetun Suomen tulevaisuus -strategiatyöryhmän mitäänsanomattomat ehdotukset niin korkeatasoisilla liikenteen kehittämisehdotuksilla, jota tavallinen rahvas ei varmasti ymmärrä.

Mutta yhtä kaikki, toivottavasti tievarsipalvelukin kehittyy globaalisti!

Muuten kuinkahan kauan Nokian alasajossa kunnostautunut Jorma Ollila vetelee tulevaisuuden suuntaviivoja Suomessa. Pankaan nyt tämä Jorma vihdoinkin hyllylle.

Anonyymi kirjoitti...

LVM:llä on sopiva slogankin jo tarjolla:

E18 Älykäs matka täynnä elämyksiä!

Anonyymi kirjoitti...

Taisi se Greenpeace muuten touhuta siellä Nigeriassakin. Kuka sieltä muuten ne melkoiset rahat tienaa?

Suomen Pankin ja maaherrojen suojatyöpaikoissa on kai joskus käynyt aika ahkeriakin ihmisiä ihan töissä.

Anonyymi kirjoitti...

Nigerialaisia prostituoituja on lukemattomat määrät tarjolla suomalaisen Sihteeriopiston sivuilla. Maine heillä on niin huono, että useimmat väittävät olevansa brasseja tai vastaavia. Lisäksi feikkikuvat ovat sääntö.

Onko meillä Suomessa nykyisiä ja entisiä prostitutoituja, jotka ovat lähtöisin Nigeriasta, ja mikä lienee näiden ryhmien välinen suhde?

Anonyymi kirjoitti...

Joku järjestö voisi aloittaa prostituutiovaihdon(huoraväxling) Suomen ja Kenian välillä. Täällä jo kulahtanut tätönen voisi hyvin kiinnostaa mustia miehiä Afrikassa ja sama toisinpäin. Nykyinen menettely saisi ainakin virallisemman leiman.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

"Suurin osa kansasta on kuitenkin ihan helvetin köyhää, mutta - yllättävää kyllä - vuonna 2003 tehdyn tutkimuksen mukaan maailman onnellisinta".

Nigeriassa siis asuisi - tutkimusten mukaan - maailman onnellisin kansa.

Joo, onhan Suomikin tilastojen ja tutkimusten mukaan maailman vähiten korruptoitunut valtio.

Järjestyshän on tämä: vale, emävale ja sitten tilasto.

Anonyymi kirjoitti...

Nigerian writer T. C. Ubochi made an attempt in an essay to get to grips with why Nigerians are the happiest people in the world, writing:

"I've come to learn to basically have hope … The best thing about living in Nigeria is the abiding knowledge and expectation of a Miracle – even if it doesn’t happen in this lifetime.”

Liikuttavan yksimielisiä olemme tilastoharhoista, mutta kukaties tässä tutkimuksessa on jotain substanssiakin. Ihan kaikkea onnea kun ei saa kaupasta.

Anonyymi kirjoitti...

Oi Onnenmaa, kerro mistä mä löydän sen...

Nigerialaisnaiset ja heidän parittajansa ovat ilmeisesti päättäneet lähteä kauppaamaan onnea myös Eurooppaan ja aina Pohjolaan asti! Oi, Onnenmaa...

Anonyymi kirjoitti...

Jorma Ollilan ajatus on luoda tieliikenteen hälytysjärjestelmä, joka välittää valtakunnanverkkoon tiedon tienvarressa havaituista mustista kissoista.

Tarkoituksena on luoda uutta liiketoimintaa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tämä Ollilan innovaatio pitäisi myydä kiireen kaupalla Italiaan ja pääministeri Enrico "Hellanlettas" Lettalle, jotta autoilijoilla saataisiin hyvissä ajoin tietoa tienvarsien levähdyspaikoilla päivystävistä nigerialaisista "mustista kissoista".

Anonyymi kirjoitti...

Ja millä hinnalla autoilija tuon "mustan kissan" saisi?

---

Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet:

"Sanotaan, että heidät voi ostaa hyvin halvalla, mikä tietenkin kertoo heidän epätoivoisesta tilanteestaan."

Kuinka halvalla?

"Olen kuullut, että jopa kympillä."

---

Siis naudan jauhelihakilon keskihinnalla!