tiistai 12. toukokuuta 2015

942. Mikä hallituksen nimeksi?

1. Iltalehti on julistanut leikkimielisen kilpailun Juha Sipilän tulevan hallituksen lempinimestä. Lukijoilta kysytään, mikä olisi paras mahdollinen nimi uudelle hallitukselle.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015051219674104_uu.shtml

2. Juha Sipilä heitti viime viikolla ilmoille nimiehdotuksen Trio Ässät, mutta se tuskin kelpaa, koska tuonniminen kolmikko on oikeasti olemassa; se on oululainen humppayhtye. Esille on tuotu myös lyhenne SSS-miehet  jota esitti Sdp:n puoluevaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Tarja Filatov. Tarja näyttää olevan liikkeellä katkeroituneena siitä, että valtakunnan "ainoa oikea hallituspuolue" eli demarit jätettiin kylmästi ja syytä suotta hallitusneuvottelujen ulkopuolelle. 

3. Filatovin ehdotus, jota on kannattanut mm. kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta (sdp), ei kuitenkaan sopimattomana kelpaa, koska lyhenteestä tulee aivan ensimmäiseksi mieleen natsiajan SS-järjestö. 

4. Ben Zyskowicz on paheksunut demarinaisten nimiehdosta. Toivottavasti hän ei kantele oikeuskanslerille, jolta saataisiin kanteluun nahkapäätös joskus parin vuoden kuuttua tai kenties vasta seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.

5. Timo Soini on ehdottanut nimeä "perussinimusta", mutta se ei vaikuta kovinkaan tarttuvalta tai iskevältä. Kansanedustaja Nasima Razmyar (sdp) puolestaan on ehdottanut nimikettä "konservatiivihallitus", mutta se lienee kaikista ehdotuksista tylsimmästä päästä eikä anna anna aihetta laajempaan kommentointiin. IL:n mukaan hitiksi on noussut lyhenne "PersKeKo", mutta alatyylisenä ilmauksena sitä ei voitane hyväksyä.

6. Sellaiset nimikkeet kuin "Hupu, Tupu ja Lupu", "Karhukopla", "Kolmen kopla", "Punaniskat", "Troikka" jne. ovat puolestaan liian tavallisia ja ikään kuin hätäpäissään ilmoille heitettyjä ehdotuksia.

7. Jotakin parempaa olisi keksittävä, mutta blogistin mieleen ei tule osuvaa nimeä. Ajatuksissa pyörivät lähinnä vain sellaiset sanat kuin koomikot, kyynikot tai "kylmää kyytiä", mutta sellaisenaan mikään niistä ei kelpaa.  Eivät liioin nimet  "Kolmen kupla" , "Kolmen keikka" tai "Kolmospesä". Viimeksi mainittu ei tosin olisi hassumpi nimi.

8. Nimiasiaa on syytä kysyä lukijoilta, joten antakaapa kuulua! 

17 kommenttia:

Siru Pola kirjoitti...

Sinimultahallitushan se on, kutsutaan sitten miksi tahansa!

Anonyymi kirjoitti...

Tre grånar

Anonyymi kirjoitti...

Urho Kekkosen kokoon runnoma Martti Miettusen II hallitus 1970 -luvun puolivälissä sai nimen "hätätilahallitus", kun maassa oli n. 70 000 työtöntä.

Suomessa on nykyisin n. 350 000 työtöntä, mutta nyt ollaan muodostamassa leikillisesti jonkinlaista humppahallitusta.

Oikea nimi Sipilän hallitukselle olisi "pula-ajan hallitus" tai "lamahallitus".

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Myös Yle kyselee ihmisiltä hallituksen nimeä

http://yle.fi/uutiset/humppahallitus_trio_toykeat_tai_porsut__sipilan_kokoonpanolla_riittaa_jo_lempinimia/7986289

PersKeKo on saanut Ylen kyselyssä 50 %:n kannatuksen.

On kuitenkin hieman vaikea kuvitella, että esimerkiksi oppositiojohtaja Antti Rinne käyttäisi eduskunnan täysistunnossa jatkuvasti mainittua nimikettä ja kyselisi, että "mitä tämä PersKeKo - hallitus aikoo tehdä", "eikö PersKeKo -hallitus tiedä jne.

Anonyymi kirjoitti...

Sysimustahallitus se on.

Anonyymi kirjoitti...

Ex-pääministeri Matti Vanhanen suorastaan suitsuttaa Ilta-Sanomissa tänään Juha Sipilän tyyliä hallitusneuvotteluissa:

”Huomattavasti miellyttävämpi kuin minun aikanani”

Huh huh! OIkein pahaa tekee Matin hirmuinen pyrky Sipilän hallituksen ministeriksi! Mies on valmis tekemään mitä tahansa miellyttääksen Sipilää ja ottamaan vastaan minkä tahansa salkun hallituksessa, vaikkapa sitten urheiluministerin.

Toivokaamme, ettei Juha Sipilä mene retkuun ja valitse Mattia ministeriksi. Enemmin vaikka Pekkarisen Mauri!

Anonyymi kirjoitti...

Soini sanoi kyllä perussinimulta eikä -musta. Ei perseetkään niin nasseja ole.

Miten olisi Sipilän hallitus? Ja jos tulee toinen kausi perään niin sitten Sipilän II hallitus. Aivan kuten protokolla sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Yhdistelmä sanoista persut, keskusta ja lestadiolaiset, siis

PersKeLes

Siru Pola kirjoitti...

PersVaKo- hallitushan siitä saattaa tulla. Eli Persut, Vatuloijat, kunhan kepulainen Vatulointi tai Väyrystely ilman ä:n pilkkuja pääsee vauhtiinsa,ja Kokkarit sitten peränpitäjinä. Onhan tämä nimitys hieman banaali ja saattaa siitä joku jotain nimikantelua hautoakin, mutta nimi kuitenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Ei torellakaan, sillä sanoohan puolianaalinen peräpohjalainen sananlaskukin, ettei nimi perset…siis miestä panettele, jollei nimi miestä.

Aimo Annos kirjoitti...

Tämä nimeämistehtävä on "haastava" tai ainakin vähintään "haasteellinen" - ellei peräti mahdoton ratkaistavaksi! "Kolmen kopla" oli jo aikanaan käytössä Kiinassa, siis vanha vitsi. "Koplaushallitus" sijaan sen voisi ehkä tulla kysymykseen erään nyt comebackin (jatko-osassa Koplaajan paluu)tehneen veteraanikansanedustajan kunniaksi. - Niin muuten, onhan viimeksi mainitsemattomassa parlamentaarikossa kepulla myös monipuolisesti lakiasioihin perehtynyt ehdokas tarjota oikeusministeriksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kekkonen nimitti hätätilahallituksen, kun työttömyys 70-luvun lopulla uhkasi nousta 100.000:een. Sen jälkeen ei ole taidettu niin pieniä työttömyyslukuja nähdäkään.

Muuan totossa talonsa vasaran alle pelannut ravimies kuulemma totesi pakkohuutokaupassa lakonisesti, että "aina tulee uusi lähtö". Soinihan on ravimiehiä, joten miten olisi hallituksen nimeksi "uusi lähtö"?

Vakavammin puhuen, miten on mahdollista että toimittajat ilmeisen tosissaan arvuuttelevat Olli Rehnille erilaisia ministerin posteja?

Minulle on jäänyt epäselväksi, mitkä hänen ansionsa EU-komissaarina lopulta olivat? Laajentumiskomissaarina hän oli hyväksymässä jäseniksi maita, joita ei olisi pitänyt huolia vielä vuosiin, talouskomissaarina hän katseella seurasi, kun Kreikka ja muut kriisimaat velkaantuivat maksukyvyttömiksi, tekemättä asioille yhtään mitään.

Yksityisessä firmassa hän olisi saanut potkut ja korvauskanteen jo vuosia sitten. Miksi tähän ei kukaan tunnu kiinnittävän huomiota? Saiko hän oikeasti jotakin hyvääkin aikaan?

Toipila kirjoitti...

Sipilän, Soinin ja Stubbin nimipäivät?

Lyhennettynä SSS-nimipäivät?

Kelpaako?

Huuska kirjoitti...

Kataisen hallitus oli Hawaijipaitahallitus;

Stubbin hallitus oli Hawaijipaitojen jatkot;

Sipilän hallitus on Party is Over -hallitus.

- Veikko-setä -

Anonyymi kirjoitti...

Tänään herrat seisoivat vasemmalta oikealle järjestyksessä Soini, Sipilä ja Stubb. Ja heittivät herjää oppiarvoistaan, maisteri, insinööri ja tohtori.

Eli lyhennettynä: Maito. Maitohallitus.

- kale-
Anonyymi kirjoitti...

S-ryhmä

Anonyymi kirjoitti...

Perussinimulta on hyvä nimitys tulevalle hallituksella. Se ilmaisee sen mitkä puolueet osallistuvat hallitukseen. Se on myön sopivan neutraali eikä herätä tunnereaktioita puolesta eikä vastaan.

Perusporvari kävi myös mielessä mutta se voi herättää kielteisiä tunnereaktioita siihen osallistuvien puolueiden kannattajissa sekä toisaalta myös muiden puolueiden kannattajissa.