perjantai 30. lokakuuta 2009

182. Pyhät, suuret, korkeat


Pyhäinpäivän - vai pitäisikö sanoa pyhäinmiestenpäivän - tai halloweenin aattona, ikävystymisen torjumiseksi, on syytä avata punaviinipullo ja yrittää luoda lyhyt katsaus menneen viikon uutisantiin joitakin merkittävimpiä uutisotsikoita lyhyesti (vrt. Veikko Huovinen, Lyhyet erikoiset) ruotien. - Trick or treat!

Niinistö lyhentäisi kansanedustajien vuosikausien eläkkeet
Onko Sauli Niinistön lausunto osoitus a) presidenttipelistä, b) kansakunnan unilukkarin roolista, c) näköalattomuudesta, d) kyllästymisestä politiikkaan, e) kyllästyminen Seppo Tiitiseen vai f) jostakin muusta?

Soininvaara panisi opiskelijatyttöjä...täytyy ilmeisesti olla opiskelijoita kyttäämään pummilla pysäköiviä autoilijoita
Osoittaako S:n halu mielestäsi a) kansalaistottelemattomuutta, b) kansalaisrohkeutta, c) kansalaistuhmuutta, d) viherpiperrystä, e) omaperäisyyttä, f) saamattomuutta vai g) kenties jotakin muuta tai muun puutetta?

Ranskan entinen presidentti Chirac joutuu oikeuteen
a) veronkierrosta, b) vaimonsa hakkaamisesta, c) Matti Vanhasen nimittelemisestä Euroopan seksikkäimmäksi poliitikoksi, vai e) jostakin muusta syystä?

Alexander Stubb torjui spekulaatiot ehdokkuudestaan EU:n ulkoministeriksi
Mikä oli S:n perustelu: a) tää ei oo mun duuni, b) tää on täysin mun moka, c) kotimaa kutsuu mua, d) mä istun jo presidentti-hattu päässä, vai e) jokin muu syy, mikä?

Mikä sana äänestettiin kirjamessuilla suomen kielen hassuimmaksi sanaksi?
a) hölkynkölkyn, b) tuppeensahattu, c) sikaenergia, d) närhenmunat, e) ylämummo, f) yökyöpeli vai g) jokin muu sana. mikä?

Steffan Wallin: Hallitus ei ymmärrä ruotsinkielisiä
Miten Matti Vanhanen kommentoi kyseistä väitettä: a) jag förstår inte Walliiniä, b) vad är "tuppeensahattukoivu" på svenska, c) Wallin ei ymmärrä omaa parastansa, d) kannatukseni on korkeampi kuin koskaan ennen, vai e) jollakin muulla tavalla, millä?

Pyhät, suuret, korkeat/työnsä on ja oikeat
Voidaanko näillä sanoilla mielestäsi luonnehtia a) hallituksen, b) pääministerin, c) KKO:n, d) oikeuskanslerinviraston, e) Kannonkosken VPK:n , vai f) jonkin muun instanssin toimintaa, minkä?

Mikä naisessa ärsyttää tutkimusten mukaan eniten miestä?
a) nainen ei vastaa puheluihin, b) nainen flirttailee toisten miesten kanssa, c) nainen manipuloi miestä, d) nainen kiristää seksillä, e) nainen käyttää miestä vain väliaikaisena halinallena vai f) jokin muu syy, mikä?

Mikä olisi sopiva suomenkielinen versio sanalle halloween?
a) yöpakkaset, b) hallainyö, c) marrasyö, d) Kekrijuhlat, e) Kepun puolueväenristeily-yö, f) perunakellariyö, g) kepposyö, h) yökyöpelienyörieha vai i) jokin muu, mikä?

Olisi mielenkiintoista kuulla vastauksia ja kommentteja. Uusia kysymyksiä voi myös esittää.






21 kommenttia:

Homo Garrulus kirjoitti...

Lämpimämpi. Minä olen.

Nimetön kirjoitti...

Eikö "lämpimämmäksi" ole vielä hassumpi sana?

Oscari kirjoitti...

Entäs lämpimämmäksikinköhän?

Nimetön kirjoitti...

Voiko enää kuvien humoristinen autenttisuus enää tuosta parantua. Täytyy tunnustaa, että professori on vuosien saatossa kehittynyt visualisoinnissa.

Lainkäytön luentosarjassa 20 vuotta sitten ainoa blogistin esittämä kuva piirtoheitinkalvolle piirretty Suomen kartta. Ajat ja osaamiskompetenssit muuttuvat...

Homo Garrulus kirjoitti...

TRICK AND TREAT IF YOU DEAR

Niinistö lyhentäisi kansanedustajien vuosikausien eläkkeet
Onko Sauli Niinistön lausunto osoitus e) kyllästyminen Seppo Tiitiseen KOSKA Tiitinen hallitsee liikaa asioita, joiden yli pitäisi päästä.

Soininvaara panisi opiskelijatyttöjä...täytyy ilmeisesti olla opiskelijoita kyttäämään pummilla pysäköiviä autoilijoita
Osoittaako S:n halu mielestäsi d) viherpiperrystä, koska Green do it outdoor only

Ranskan entinen presidentti Chirac joutuu oikeuteen
c) Matti Vanhasen nimittelemisestä Euroopan seksikkäimmäksi poliitikoksi KOSKA keskusta ja sossarit eivät ole ikinä sopineet samaan huoneeseen ja imartelemalla voidaan aina voittaa jotain

Alexander Stubb torjui spekulaatiot ehdokkuudestaan EU:n ulkoministeriksi
Mikä oli S:n perustelu: b) tää on täysin mun moka KOSKA en tiennyt, että Mahtisaari haluaa mukaan leikkiin

Mikä sana äänestettiin kirjamessuilla suomen kielen hassuimmaksi sanaksi? g) jokin muu sana. mikä? Tyrkkiminen

Steffan Wallin: Hallitus ei ymmärrä ruotsinkielisiä
Miten Matti Vanhanen kommentoi kyseistä väitettä: a) jag förstår inte Walliiniä e) jollakin muulla tavalla, millä? KOSKA se on jo diilattu ja loput on pelkkää draamaa - ei ole toista puoluetta joka niin varmasti roikkuu Wallinin taskussa kuin Keskusta mutta se ei saa tulla ulos koska kansa kääntää aina kaiken toisinpäin - kikka2

Pyhät, suuret, korkeat/työnsä on ja oikeat
Voidaanko näillä sanoilla mielestäsi luonnehtia d) oikeuskanslerinviraston KOSKA pyhyys on päästä oikikseen ja se kertoo loput ja korkeajännitys jää ulkovessaan vaikka äijät olisi syntyneet 40-luvulla tai ehkä juuri siksi - suuruushullut siis hyvien, pahojen ja kauniiden välissä. :)

Mikä naisessa ärsyttää tutkimusten mukaan eniten miestä?
b) nainen flirttailee toisten miesten kanssa, KOSKA se selittää myös a,c,d,e:n sillä mies haluaa omistaa naisensa edelleen vaikka ollaan 20-luvulla. Milloin mies oppii kunnioittamaan niin naisen ei tarvitse hakea halinalleja? Pahasta olosta se tehdään koska mies jättää omilleen ja yksin. Ja jos on ilman työtä se on entistä suurempi tunne. Taustalla on tietysti monenlaista syytä; uskon, että osittain se on näitä häntäheikki-mentaliteetteja, eli että nainen ei ole jättänyt kypsymättömyyden perään vielä vaan nauttii yksinkertaisesti siitä, että on monen miehen ihailun kohde. Joku on sanonut, että miksi vaihtaa monen miehen mielenkiinto yhden miehen mielenkiinnottomuuteen (=Muija on vaan siksi olemassa, että se keittää kalasoppaa). Tämä koskettaa tietysti molempia sukupolvia (=mulle kelpaa tää päällystakki loppuelämän).

Romantiikkaa ei osata vetää elämään ja se on silti sitä mitä Lenita Airsto sanoi; ja äkkiä tuli tunne että minun 50-v elämässä voisi olla paljon kivempaakin kuin keittiöpöytä, uuniperunat ja sininnen miesmäinen tyylikäs kauluspaita.
Miksi en ota verkkosukkia, tanssi pöydällä ja odota HÄNTÄ?

sanoppa sinä se, Jyrki - san sää kuten raumalaisset sanois.

--

Mikä olisi sopiva suomenkielinen versio sanalle halloween? g) kepposyö, KOSKA minullekin syntyy heti paljon kepposia mieleen ja nyt lukija ajattelee heti tuosta ylläolevasta, että se on mies, toinen mies, the other man, uusi seikkailu ja tietkö mitä Jyrki: hahaaaaa EN KERRO - koska minä haluan, että minuun luotetaan ensin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Anonyymille huomauttaisin, että siinä Suomen kartassa 20 v sitten oli kyllä muutakin eli siihen oli sijoitettu kaikki Suomen yleiset tuomioistuimet prikulleen oikeaan kohtaan.

Vai jäiköhän ne sitten kiireessä siihen merkkaamatta?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

HG:llä oli mielenkiintoisia ja hyvin perusteltuja kannanottoja!

Mihin unohtuikaan kirjamessujen - itse en juuri käy niissä - yleisöltä sana "yökyöpeli", kun väeltä kysyttiin hauskinta suomen kielen sanaa?

Jos yhdyssanat oli ko. kyselyssä sallittu, olisi yksi varteenotettava sana ollut "kalapuikkoviiksimies."

Halloweeniä vietetään tänään. Sen kunniaksi kysymys:

kuka voitaisiin nimetä Suomen halloween-mieheksi tai -naiseksi tämänvuotisten näyttöjen perusteella?

Naisista tietenkin yksi ehdokas olisi Lenita Airisto.

Yksi ehdokkaista voisi olla Jyrki.J.Kasvi, joka on eilisen MTV3:n uutisten mukaan sekaantunut jotenkin eduskunnassa vellonutta tai vieläkin vellovaa kalapuikkoviiksimiestä koskevaan juttuun ja siitä nousseeseen oikeusjuttuun.

Nyt Jyrki.J.Kasvi haluaa vaieta ja kieltäytyä vastaamasta poliisin hänelle esittämiin kysymyksiin, tästä hänelle on kuulemma asetettu käräjäoikeudessa uhkasakko.

Asian juridiseen puoleen pitänee palata erillisessä blogissa.

Nimetön kirjoitti...

Suomen Mr-Halloween ehdokkaita voisivat olla Arto Merisalo, Jarmo Korhonen tai Seppo Tiitinen.

Miss tai Mrs-Halloween puolestaan olisi esim. Sirkka-Liisa Anttila, Paula Koivuniemi tai Tarja Halosta onnistuneesti tv-filmissä esittänyt Pirkko Saisio.

heikki rönkkö kirjoitti...

Matti Vanhanen 30.11.:

Meillä on EU:n korkean edustajan virkaan ehdolla arvostettu ja kunnioitettu Olli Rehn.

Mihin unohtui sana rakastettu?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Heikki Rönkkö - Hallitus on päättänyt - oikeuskansleri Jonkan valvonnassa - säästää laatusanan "rakastettu" käyttämistä sen erittäin vaikean tilanteen varalle, että Suomi ei voi enää saada Rehniä EU:n ulkoministeriksi, vaan Suomen ainoaksi kortiksi on jäänyt teoreettinen mahdollisuus saada Paavo Lipponen EU:n presidentiksi.

Nimetön kirjoitti...

Tänään Virolainen kirjoitti Kemppisen blogin kommenttiin: Totisesti, totisesti, minä sanon teille: on tämä totisesti aikamoisten viisastelijoiden kerho!

A) Virolainen ei ymmärrä mistä saati miksi muut blogilla kirjoittavat
B) Virolainen ymmärtää mistä ja varsinkin miksi muut blogilla kirjoittavat, ja havaitsee vastauksen molempiin köykäiseksi
C) Virolainen kokee jääneensä kerhon ulkopuolelle ja haluaa mukaan

Nimetön kirjoitti...

Mr Halloweeniksi sopisi Destian hallituksen valinnut (luuranko kaapissa) ylijohtaja, OTT Pekka Timonen.

Mrs Halloweeniksi sopisi päätöksiään purkava (luuta kaapissa)korkeimman oikeuden presidentti Paulinne Koskelo.

Nimetön kirjoitti...

Tulisikohan meidän täällä Suomessakin muuten nimetä Paavo ihan virallisesti Rakkaaksi Johtajaksi. Elämmehän moraalisesti rappioituneita aikoja, kansa tarvitsee esikuvia.

Vrt. Pohjois-Korean kansan Rakas Johtaja "Dear Leader" Kim Jong-Il ja Ikuinen Johtaja "Eternal Leader" Kim Il-sung.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ja Pauliinea ei, Jumalauta, tässä blogissa pilkata!

Huomatkaa, että Pauliine Koskeko promovoitiin eilen 30.10. Hankenin kauppatieteen kunniatohtoriksi varsin arvokkaassa seurassa:

Pauliine Koskelon lisäksi kunniantohtoreiksi promovoitiin nimittäin:

- Kauppaneuvos, tj Magnum Bargum
- Vuorineuvos Göran Ehrnrooth
- Ruotsin valtiopankin johtaja Stefan Ingves
- Hallituksen puheenjohtaja Anders Wall ja
- Hallituksen puheenjohtaja Jacob Wallenberg

Perusteina mainittiin "menestyksekäs toiminta liike-elämässä ja yhteiskunnassa sekä toiminta Hankenin ja yleisesti kauppatieteiden hyväksi.

Siinäs juntit kuulitte, Jumalauta!

KKO:ta johtaa menestyksellisesti aiemmin yhteiskunnassa toiminut kauppatieteen tohtori (hc).

Voiko KKO:n puolueettomuudesta enää vankempaa näyttöä olla?

Kysyn vaan! - Vastaan kysymykseen tuonnempana.

Anna Amnell kirjoitti...

Halloween on sananmukaisesti käännettynä pyhäinpäivän aatto, ei sen kummempaa.

Nimetön kirjoitti...

Asiasta viidenteentoista, mitä mieltä professori on Vaasan hovin pressa-nimityskuvioista nyt kun tuomarinvalintalautakunta on esityksensä tehnyt?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Mikähän se tuomarinvalintalautakunnan esitys sitten oli?

Nimetön kirjoitti...

Sori, luulin että blogisti tiesi tulokset. Varila 9 ääntä, Liljenfeldt 2.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Miten tuomarinvalintalautakunta sitten perusteli nimitysesitystään?

Nimetön kirjoitti...

Tän verran vain oli Ilonassa tuomarinvalintalautakunnan perusteluja:

"Vaasan hovioikeuden presidentin D 19 virkaan nimitetään hovioikeudenlaamanni Olli Ilmari Varila.

Varila on Vaasan hovioikeuden hovioikeudenlaamanni ja hänellä on pitkä hovioikeustuomarin ura Vaasan hovioikeudessa. Hän on toiminut jäsenenä oikeusministeriön asettamassa työryhmässä ja koulutustehtävissä. Varilalla on hyvä ruotsin kielen taito.

Nimitysesityksestä on äänestetty.

Äänestyksessä Varila sai 9 ääntä ja hänen vastaehdokkaanaan ollut hovioikeudenlaamanni Nils Robert Liljenfeldt kaksi ääntä."

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Olipas siinä "perustelua" ja perusteluja kerrassaan!
Paras, että en sano yhtään mitään.

Oman käsitykseni siitä, millaisia vaatimuksia minkä tahansa hovioikeuden presidentiltä olisi edellytettävä, olen esittänyt jo blogissa 117/24.6., ks. myös blogia 180/28.10 ja siinä yhteydessä kirjoittamiani kommentteja. Sieltä se vastaus löytyy!

Minusta hovioikeuden presidentiltä olisi edellytettävä ennen mutta lainkäytön johtajuutta, ei hallinnon näpräämisen kanssa puuhastelua. Mutta kuten tiedämme, hovioikeudet, KKO ja tuomarinvalintalautakunta ovat toisella kannalla.

Mutta Olli Varilan ei tarvitse suinkaan hävetä viiden muun hovioikeuden presidentin seurassa. Hänen valintansa ei laske HO-presidenttien tasoa yhtään, taitaa käydä päin vastoin!