tiistai 6. huhtikuuta 2010

242. Laulu KMS-hallitusperheestä


Lukijat muistavat ehkä Kaj Chydeniuksen sävellyksen "Laulu 20 perheestä," sanat Petri Repo. Laulun esitti aikanaan eli tarkemmin sanottuna vuonna 1969 Repo-radiossa Kristiina Halkola.
Mitenkäs laulun kertosäe menikään? Jotenkin tähän tapaan, muistaakseni:

Missä on se mahti,
joka puuttuu eduskunnalta?
- Kivekäs, Wihuri, Walldén, Hellberg/
Rosenlew, Frenckell, Ehrnrooth, Donner
.......
Honkajuuri, Virkkunen, Erkko, Serlachius

Nyt voitaisiin samalla nuotilla veisata piisiä "Laulu KMS-läisestä hallitusperheestä", Perheen jäsenistöön kuuluu vaalitukea yrityksiltä saaneiden ministereiden ja muiden johtavien poliitikkojen lisäksi nykyisin tunnettuja liikemiehiä. Kas tähän tapaan:

Mikä on se mahti,
joka saa hallituksen päät,
aina kääntymään?
- Häkämies, Virkkunen, Vanhanen, Wallín/
Väyrynen, Hyssälä, Pekkarinen, Sukari/
Lehtomäki, Tiura, Vapaavuori, Katainen/
Merisalo, Kakkonen, Niinistö, Korhonen/
Yli-Saunamäki jne.

Ellen aivan väärin muista, em. ministerit ja jotkut muutkin hallituksen jäsenet, yhteensä 11 ministeriä, saivat vuoden 2007 vaaleissa ns. vaaliavustuksena KMS:n kautta rahaa, jota jakoi- vat Nova Group, Kakkonen ja Sukari. Useimmat em. ministereistä jättivät alunperin vaalirahoitusilmoituksissaan ilmoittamatta nimen KMS, jolta heidän vaaliorganisaationsa oli rahaa saanut. Miksi, oliko siinä jotain häpeällistä?

Nyt on pikku hiljaa paljastunut, miksi näin tehtiin. Nova Group satsasi vaalirahaa selvästi vain ministeriaineista oleviin poliitikkoihin. Esimerkiksi Timo Kalli (kesk) ei saanut Nova Groupilta, Kakkoselta tai Sukarin Maskulta muistaakseni mitän, koska jo etukäteen hyvin tiedettiin, ettei kielitaidoton Kalli voisi tulla kysymykseen ministereitä valikoitaessa. - Oikaisu 10.4.: Timo Kalli sai - kuten hänen täydennetystä vaalirahoitusilmoituksestaan v. 2008 ilmenee -KMS:lta 10 000 euron suuruisen vaalituen. Kalli toimi jo ennen 2007 vaaleja keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana, jota voidaan pitää yhtä tärkeänä postina kuin ministerin palliakin.


Pari vuotta Vanhanen, Katainen ja kumppanit ovat jaksaneet aina ensimmäisenä vaalirahoituksesta puhuttaessa jankuttaa, että "ensimmäiseksi (vrt. Urpilainen: Aivan aluksi haluaisin kiittää...) on syytä todeta, että vaalirahoitus on aivan lailista toimintaa, ei siinä ole mitään pahaa saati rikolista." Tätä on jaksettu jankuttaa jankuttamasta päästyä siksi, että näin saataisiin huomio siirretyksi pois ao. poliitikoille ja ministereille kiusallisista KMS:n kautta virraneista lahjoituksista.


Kuten tiedetään, ilmaisia lounaita ei ole, ei siis myöskään ilmaista vaalirahaa yrityksiltä. Vaalirahoittajat ovat olleet aikeissaan ehkä hieman suuruuden hullua porukkaa, mutta kyllä heidän tarkoituksenaan on ollut saada maahan mieleisensä mukainen hallituskoalitio, kenties tiettyjä avainministeriposteja myöten. Tiettyjen poliitikkojen "ostamisesta" hallitukseen tässä ei kuitenkaan ole välttämättä ollut kysymys.


Tätä laillisuusmantraa ovat hokeneet myös oikeusministeri Brax ja muut johtavat poliitikot loputtomiin asti. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka sen kun katselee menoa vain päältä ja sanoo (ennen viime joulua), että hän seuraa tilannetta ja "antaa paistin kypsyä."

Olisikohan Jonkan jo pikku hiljaa aika ryhtyä katsomaan, onko esimerkiksi Matti Vanhasen Nuorisäätiön paisti eli asian tutkinta jo tarpeeksi kypsynyt? Suorastaan huvittavaa oli, että Jonkan joulukuisesta lausunnosta kului 2-3 kuukautta ennen kuin Jonkka vasta hoksasi pyytää Matti Vanhaselta selityksen tai lausunnon oikeuskanslerille jo noin puoli vuotta sitten tehdyistä Vanhasta koskevista kanteluista. Vanhaselle Jonkka varasi vielä kuukauden aikaa antaa lausumansa, vaikka ko. asioita on puitu julkisuudessakin jo kuukausikaupalla. Onkohan Vanhasella nyt varmasti ollut tarpeeksi aikaa paneutua asiaan? Lisäys 10.4.. - Vanhanen on pari päivää sitten antanut selityksensä oikeuskanslerille, joka on määrännyt sen salaiseksi, koska asian käsittely on kesken.

Marja Tiura-soppa on vain yksi pieni episodi korruptiokierteessä olevan hallitusperheen tilasta. Arto Merisalo onkin sanonut, että tämä on vasta alkusoittoa ja että lisää paljastuksia on vielä tulossa! Tiuran tapaus osoittaa, millainen vaikutusvalta ja suorat yhteydet valtakunnan ylimpään poliittiseen johtoon entisellä talousrikollisella on ollut.

Vaikuttasi hieman siltä, että Matti Vanhanen olisi sotkeutunut Tiuran loikkauspuuhiin enemmänkin kuin julkisuudessa on tähän mennessä kerrottu. Kun Timo Kalli kertoi aiemmin tienneensä Tiuran loikkausaikeista, niin hän ei sanonut, mistä oli tietonsa kuullut. Vasta tänään Kalli ilmoitti, että hän oli kuullut asiasta nimenomaan Matti Vanhaselta. Miksi "totuudenpuhujanana" kunnostautunut Kalli ei heti sanonut, että hän oli kuullut asiasta Vanhaselta?

On ilmennyt, että Vanhanen sopi asian tiimoilta kahdenkeskisen tapaamisen Marja Tiuran kanssa kesken hallitusneuvottelujen. Miksi, jos kerran Vanhanen ei, kuten on väitetty, ollut lainkaan kiinnostunut Tiuran loikkausaikeista hänen johtamansa puolueen eduskuntaryhmään?

29 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka tällaistakin järjestelmää kutsutaan demokratiaksi jossa yksi asioista kiinnostunut liikemies junailee hallitusneuvotteluja?

Kenen häntä pilkottaa kainalon alta?

Isänmaan ystävä Arto Merisalo oli syksyllä -06 todella huolissaan maantilasta, siis samaan tapaan kuin Björn Wahlrooos sanoo nyt: ”Ensimmäistä kertaa olen aidosti huolissani tästä maasta”

Anonyymi kirjoitti...

Ehdinkin jo ihmettelemään missä JV?
Tp HS uutisoi,että oikeuskansleri ja eduskunnan oikeusasiamies ryhtyvät tutkimaan herrojen Hallberg ja Paatero toimia kanteluihin perustuen.
Asiaan,meillä on nyt luultavasti historiamme lahjotuin hallitus.Hyvin on raha kelvannut.Tarkoitusperistähän voidaan keskustella,mutta jokainen valveutunut ja omilla aivosoluillaan ajatteleva kansalainen tajuaa,että jotain on pielessä ja pahasti.Ilmankos hallituksella on kiire sorvailla uusia,huonosti valmisteltuja lakiesityksiä, sellaisia yritysystävällisiä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Hallituksen olisi jo pitänyt ymmärtää lopettaa ja pyytää eroa heti, kun Matti Vanhanen ilmoitti luopuvansa puoleen puheenjohtajuudesta ja myös pääministein paikasta.

Kun pääministeri on rampa ankka, ei hallituksella ole enää mitään virkaa. Se on entistä enemmän lahjoittavissa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kantelut Paaterosta ja Hallbergista olivat tyhmä teko, minulla ei ole mitään tekemistä niiden kanssa.

Oikeusasiamiehen toimisto on "puhtaaksipesuosasto" siinä missä oikeuskanslerinvirasto on "silkkihansikasosasto."

Siellä johtavat poliitikot ja korkeat virkaiehet ja tuomarit pestään putipuhtaisiksi rötöksistään!

Oikeusasiamiehet, etenkin Jussi Pajuoja, samoin kuin apukansleri Mikko Puumalainen ovat nykyisin erikoistuneet nns. ohjeistamishömpötykseen.

Jollei muuuta enää keksitä, virkamies kuin virkamies pestään puhtaaksi epäilyistä ja virkavirheistä siksi, ettei raukoilla ollut annettu "ohjeita", miten tilanteessa olisi pitänyt toimia!

Tässä on menty aivan naurettavuuksiin. Saa käsityksen, jonka mukaan suomalainen virkamies ja tuomari on täysi nolla ja vätys, joka ei osaa kerta kaikkiaan ajatella omilla aivoillaan eikä tehdä mitään tai mitään oikein, jos hänelle ei ole annettu ylhäältä ohjetta, miten ao. konkreetisessa yksittäistapauksssa olisi toimittava.

Olen satavarma. että po. tapauksessa poliisi ja yliposiilipäällikkö Mikko Paatero pestään aikanaan epäilyistä oikeusasiamiehen päätöksellä putipuhtaaksi siksi, että laissa tai muualla ei ole annettu ohejeita, missä ajassa ja järjestyksessä maasta käännetettäviksi määrätyt on poliisin toimesta käännytettävä maasta.
Eihän poliisi voi tätä ilman ohjeita toki ymmärtää!

Ilmakos meillä on maassa Paateron kertoman mukaan 400 ihmistä odottamassa käännytyspäätösten täytäntöönpanoa: kas, kun ohjeistus puuttuu!

Nyt sitten vielä yksi älyniekka eli KHO:n Hallberg keksii arvovaltansa tuella "ohjeistaa" poliisia omilla täydellisesti toimivaltaansa kuulumattomilla ohjeillaan!

Ja täysi soppa on valmis.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Nyt se venkoilu ja paaterointi sitten heti alkoi!

I-S:ssa Paapero ihmettelee, miksi hänestä on tehty "rikosilmoitus" - Paatero ei siis osaa erottaa kantelua rikosilmoituksesta -oikeusasiamiehelle,jossa väitetään, että hän olisi noudattanut isoäitien asiassa KHO:n Pekka Hallbergin kirjettä ja kehotusta.

Paatero väittää, että käännyttävät poliit Vantaalla ja Helsingissä olivat yhteydessä häneen, jolloin sovittiin käännytysten lykkäämisestä, Hallbergin kirjeellä ei ole Paateron mukaan ollut asian kanssa mitään tekemistä!

Voi, pyhät sylvit, millainen lurjus meillä onkaan poliisipäällikkönä! Viime viikollahan Paatero nimenomaan itse ilmoitti tiedottessaan, että käännytyspäätösten viivästyttämiseen oli kolme syytä, joista keskeisin oli Pekka Hallbergin kirje poliislle, jossa toivottiin käännytyspäätösten viivystyttämistä!

Täsä on oikein mustaa valkoisella Paateron omin sanoin sanottuna!

Myös Hgin poliisikiomentaja Jukka Riikonen kertoi avoimesti kirjallisessa tiedotteessaan, että käännytyspäätösten siirron osasyynä oli "korkealta taolta tullut siunaus asialle."

Homo Garrulus kirjoitti...

Ei pääministeri ole "rampa ankka" vaan tuntee oman virkamieskoneistonsa myös pragmatismin kautta. Asioita ei voi tietää ennenkuin oma itse on kokenut: tämä koskettaa Tiuraa myös (jos hänellä on jokin ns. rikollisuustausta, en tiedä asiasta). Jos ihminen on siis nähnyt tai tajunnut syvemmällä kuin muut asianomaiset mistä kana pissii sellainen ihminen kykenee kääntämään suuntaa (vaihtamaan logaritmia, nousemaan tai laskemaan edullisemmalle tasolle) ilman, että asia muuttuu. Pitää siis olla x-akselin kohdalla (pitkittäisluokituksen mukaan) jollain lailla tietoisempi kuin muut lampaat, jotka yhteistuumin määkimällä tönivät toinen toistaan kuka menee portista ensin. Sen saa vain kokemuksella ja siksi on keksitty ns. uskottavuus/maine-mylly koska ne, joilla on tahtipuikko muualla kuin Suomessa tajuavat, että ellei ole tuota rajojen kokeilua ei ole myöskään näköalaa tai perspektiivin laajennusta tajutakseen yhtään mitään yli sen triviaalin tai konsensuksen mistä yleensä on asioissa kyse.

Tästä syystä, hyvä prosessioikeuden juristi, olen sitä mieltä, että tietyt ns. naurettavuudet kuuluvat kuvaan - ovat siis heidän oikeus omassa skaalassa: ajattele ihmisiä pikemminkin musiikin nuotteina, joiden vaihtoväli matalammasta korkeaan on suurempi kuin ryhmän vaihtoväli korkeammasta matalaan (outliers singulaarien kohdalla on merkittävämpiä kuin outliers ryhmän kohdalla) eli yksilön poikkeavuuden arvo suhteessa uuteen logaritmiin tai uudelleenorientoitumiseen on suurempi. Pitää sallia vibroja, outoja epäloogisuuksia koska juuri ne ovat oikeasti se, mistä on inhimillisyydessä eniten kyse. Näistä nousee uusia oikeita asioita, ei prässätystä pässi-laumasta, joka vihdoin ja viimein oppi kulkemaan laumassa määkimättä liian paljon tai kompuroimatta liian paljon.

Ohjausihanne on siis väärä, jos se pyrkii ohjaamaan laumaa. Lue takkirauta.blogspot.com: Kun humanisti oppii elämän asiat hän oppii laumassa kulkevista olioista; ei singulaareista juuri mitään. Paitsi pedagogi, joka kuten lääkärikin, miettii laatua yksilön kautta aina. Aina.
Takkirauta pitää siis parempana että virhe tulee siitä, että yksilöitä on liikaa tajuttu kuin se, että laumasakki analysoidaan laumana ja siihen jää.
Mycket viktigt att begripa: pitää osata pitää kaksi ajatusta koko ajan päässä: mitä tämä on "porukka-älyssä" ja mitä tämä on "tämän kyseisen ihmisen elämässä". Jos filosofit olisivat sitä osanneet eivät olisi mollanneet minun mainetta yliopistolla. Mutta siellä vallitsikin sosialidemokratia - ei humanismi.

Anonyymi kirjoitti...

On tainnut Wahlroos fasaanin tapporeissullaan piispa Huovisen kanssa "henkivakuuttaa" Merisalon, sillä johonkin tavallista tukevampaan tuo tuiki tavallisen oloinen korkeampia kouluja käymätön maalaisjullikka näyttää nojaavan.

Anonyymi kirjoitti...

Ulkomaalaispoliisi oli jo määrännyt Fadailille maastapoistumispäivän, joka oli ja meni (29.3. 2010). Fadailille ilmoitettiin asiasta tiistaina 16.3., kun hän kävi Vantaan poliisilaitoksella.

Olen prof. Virolaisen kanssa täysin samaa mieltä siitä, että sekä Hallberg että Paatero "pestään puhtaaksi". Ei ole selkärankaa näillä ylimmillä laillisuusvalvojillamme tai jos on, se on yhtä jämäkkä kuin pitkään keitetty spagetti.

Paateron viimeisin lausunto on kyllä sitä ihteään, paaterointia parhaimmillaan - vai pitäisikö sanoa pahimmillaan. Asiasta on niin paljon mustaa valkoisella, että jääkäämme odottamaan lisää Paateron koottuja selityksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kiitos kuuluu Homo Garrulukselle ja syvälliselle ajattelulle mikä ei ole vielä ihan tavallista näissä muotoaan hakevissa blogeissa.

Toipila kirjoitti...

Ad Virolainen

Jos todellakin käy niin, että Hallberg ja Paatero pelastetaan ja pestään putipuhtoisiksi, niin mitä se vaikuttaa oikeustieteelliseen yliopisto-optetukseen?

Meneekö saman tien nippu oikeustieteellisiä tenttikirjoja roskikseen?

Homo Garrulus kirjoitti...

Kiitos Anonyymi - olen palaamassa maan päälle - tein suuren hermenuttisen luupin maailman mustissa aukoissa koska en saanut järjestykseen se, että itse olen tietoinen että olen ok ja hyvä ja maineeni on päinvastoin. Se johtuu siitä että olen epätahdissa, eli olen kauan sitten oppinut olemaan ensin jotain mieltä, sitten kumonut oman mielipiteen ja sen jälkeen - vasta tämän kokonaisen universaali-partikulääri-keikan jälkeen tehnyt oman todellisen katsauksen.
Olen kyllä kirjoittanut tästä aikaisemmin mutta yleensä minun tarinat pöllitään (myös googlen sisällä kantoineen päivineen; ei jää siis mitään jälkeä mitä ovat pöllineet) ja nyt tämä ei pöllitty ja minä vielä saan kiitoksen. On hyvin epätavallista.
Kiitos siis kiittämisestä.

Toivon, että saisin alas kirjaan (kun se on joku sisäänpääsylippu elämään - mitä kapinoin tässä viimeiset vuodet; pappiparat kun joutuvat kaveeraamaan renttujen ja rosvojen kanssa koska kunnon kansa ei pian heitä ymmärrä koska sanan uusi merkitysaalto (=kaupallinen sana) on tehnyt siitäkin aivan jotain mistä ei enää saa tolkkua. On siis mentävä matematiikkaan tai musiikkiin, jotta voisi puhua ilman, että joku twisted tulee ja kääntää sen omaksi eduksi. Sitä on näet liikkeellä ja runsaasti ja sen takia Tiuran case ei ole ihan itsestäänselvä: minä uskon, että Tiuraa on vedätetty koska hänellä oli kunnianhimoa ja sitä maailmanomistajat eivät siedä; he olisivat halunneet olla kaiken osaavia, jokaisen asian asiantuntiojita ja johtaa kaikkea mitä voi johtaa. Nyt ei käynyt niin.

Mikä tulee Wahlroosin suhteeseen rahaan on oma alueensa koska W:llä on myös osaamista alamaailmasta, kyse on vain siinä tietääköhän sen.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä taisikin olla ennakoivasti puhe Supon mahdollisesti sulkevan Merisalon suun samalla tavalla kuin teki Alpo Rusille.

Iltalehdessä Merisalo myöntää nyt ettei aio mitään nauhoja julkaista, eikä itseasiassa edes tiedä missä ne ovat!

Terveisiä Pohjois-Koreaan!

Anonyymi kirjoitti...

Juu, paljonkohan tarvittin ja mitä, jotta Merisalo nyt perui puhui puheensa nauhojen julkaisemisesta?

Kukahan mahtaa tosiaan olla Merisalon mielenmuutoksen takana ja kenen intressissä on saada Merisalo vaikenemaan nauhoista?

Ei kai noilla nauhoilla voi tietenkään kiristää ketään - eihän?

Anonyymi kirjoitti...

Minä ihmettelen miten nuo noin dementoineet henkilöt istuvat valtakunnan politiikan kärjessä.
Ensin ei tiedetä mitään, sitten ei muisteta mitään. Ja jos myöhemmin saadaan tietää niin ei välitetä enää.
Katainen siis lausui tänään ettei tiennyt Tiuran/kumppanien neuvoitteluista mitään koska sellaiset asiat pidetään puolueen johtajalta tiukasti salassa. Kertoi kyllä että oli myöhemmin kuullut asiasta.
Voi ***** mikä selitys!

Mitä tulee noihin kanteluihin niin olen samaa mieltä kuin useat kirjoittajat.

Palmusunnuntaina täälläpäin näkyi noitia, jotka kävivät virpomassa:
Vitsa sulle, palkka mulle.
Jopa siinä toimii vaihdantatalous, miksi se ei siis toimisi myös vaalirahan suhteen?

Että jos jo lapsetkin moisen osaavat niin totta helkutissa sen taidon hallitsee aikuisetkin.

Lahjoman vastaanottamisesta pitäisi rangaista kovemman mukaan, mitä korkeammalla ollaan päättävissä elimissä sen tuomittavampaa pitäisi olla nuo lahjus-rikokset.

Haluan että tulevaisuudessa ylinopeudesta mahdollisesti saamani sakkojen perintä keskeytetään syystä että laki saattaa joskus muuttua.

Anonyymi kirjoitti...

Menen jättämään R-kioskille varauksen Merisalon nauhoista siltä varalta että ne tulevat vielä kuultaviksi.

Jonotan niitä vaikka yli yön kuin I-Padia New Yorkissa, koska on mahdollista että niissä kuullaan pääministeri Vanhasen ja/tai varapääministeri Kataisen keskustelevan politiikan pyrkyrin ja helppoheikin kanssa ministerien nimistä.

Sitä kai se Tiura tarkoitti vaatiessaan nauhoja heti ulos, ja leikkaamattomina!

Anonyymi kirjoitti...

Sukari ilmoittaa tähtäävänsä eduskuntaan kokoomuksen listoilta.

Koskahan Merisalo ilmoittaa saman?

Suuri vaalitaistelu on siis jo alkanut. Kohua, paljastuksia, juoruja jne. Ei väliä mitä puhutaan, pääasia että puhutaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Sukarin puolueeksi sopisi paremmin KMS-puolue.

Lyhenne KMS tulee nimistä Kakkonen, Merisalo ja Sukari.

Anonyymi kirjoitti...

"Tokmanni" Kakkonen on saanut ostettua Bulevardilta ökytalon asevelihintaan ruotsinkieliseltä "Stockmann" säätiöltä, ja aikoo saneerata sieltä kodikseen Björn Wahlroosin entisen työhuoneen.

Jos keväänmerkit pitävät paikkansa, sieltä alkaa löytyä "arvosidonnaista" tukea sopivaksi katsottaville ehdokkaille.

Anonyymi kirjoitti...

Hehheh.

KMS on maan suurin puolue tällähetkellä. Kokoomus ja keskusta ovat jo fuusioituneet yhdeksi puolueeksi. Ei muuta kun nimeä vaihtamaan.

Tavallinen Pulliainen kirjoitti...

Uskaltaisikohan tavallinen pulliainen udella blogisti Virolaisen puoluekantaa.

No uskallan ja kysyn.

Toki kannatan blogistin sivustolla esittämiä näkökulmia täysin ja mitään lisäämättä että vähentämättä.

Anonyymi kirjoitti...

KMS on todellakin " suurin puolue" siinä mielessä että sen tallissa on suurin osa ministereistä.
Hallituksessa se valta on, eduskunta siunaa.
Virkavalta tosin kulkee omaa rataansa.

Anonyymi kirjoitti...

Korruptioon tämäkin liittyy. Kuinka on mahdollista, että eduskunta noin vain jatkaa toimikauttaan yhdellä kuukaudella. Kutsuisin tätä vallankaappaukseksi ja jos Suomen lainsäädäntö antaa siihen mahdollisuude, niin lainsäädäntö on banaanivaltion tasolla. Koko korruptiojoukko käyttää tällaista häikäiemättä hyväkseen ja höpisee jotain siitä, että vaalikampanjaa on kivempi käydä lämpimämmässä säässä. Jos muutosta halutaan se on tehtävä vasta vuoden 2015 vaaleissa. Kyllä äänestäjien on sentään tiedettävä vaalihetkellä valitsemiensa edustajien mandaatin keston, ainakin maksimin. Pertti Manninen.

Anonyymi kirjoitti...

Ristiriitaista uutisointia.
Eilen Merisalo ilmoitti ettei hänellä olekaan mitään nauhoja tuoda julkisuuteen vaan nauhat ovat poliisilla.
Ensin tuli mieleen että juttu oli tekaistu jotta saatiin Tiura pois pelistä.
Tiura vaatikin sitten nauhoja leikkamattomina julkisuuteen.
Nyt merisalo kehottaa Tiuraa tekemään kanteen asiasta.
Outoa!
Kuinka Merisalo onkaan noin keskeisessä asemassa suhteessa valtakunnan ylimpien poliitikkojen asemaan?
Kuka tai ketkä tätä maata todellisuudessa hallitsevat?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Joku kysyi allekirjoittaneen puoluekantaa.

Vastaus: minulla ei ole puoluekantaa, en ole koskaan ollut minkään puolueen jäsen tai muutenkaan minkään puolueen vakiintunut kannattaja.

Olen liikkuva äänestäjä ja olen äänestänyt eri vaaleissa eri puolueisiin kuuluvia ehdokkaita.

En hyväksy puoluepoliittisia virkanimitylsiä, joita tämä Vanhasen-Kataisen KMS -hallituskin on tehnyt lukuisia. Puoluepoliittiset virkanimitykset ovat osa poliittista korruptiota.

Eurooppalainen kirjoitti...

Miksi Jonkalla on merkitystä Vanhasen Nuorisosäätiössä epäiltyjen rikosten tutkinnan etenemisessä?

Eikös poliisin velvollisuus esitutkinnan suorittamiseen ole riippumaton oikeuskanslerista?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

"Kuinka Merisalo onkaan noin keskeisessä asemassa suhteessa valtakunnan ylempiin poliitikkoihin."

Tätä ihmeteltiin.

Hyvä kysymys, mutta kuten blogissani sanoin, Merisalo ja kumppanit kuluvat laajaan poliittiseen hallitusperheeseen. He ovat olleet tukemassa enemmistöä ministereistä viime vaaleissa ja saaneet jo jotain vastiketta rahoilleen, mutta katsovat nyt, olisiko vielä jotain lisää saatavissa.

He ovat saaneet, vaikkei tätä nyt haluta kepun ja kokoomuksen taholta tietenkään myöntää, jalkansa poliittisen perheen kotioven väliin ja käyttävät asemaansa ja sen tuomaa julkisuutta härskisti hyväkseen.

Miksi Merisaloa haastatellaan joka päivä lähes kaikissa suomalaisessa lehdessä? Merisalo suoltaa viikossa monta kertaa lausuntojaan julkisuuteen kuin Vanhanen ja Katainen yhteensä. Merisalolla on tunnetusti hyvät ja tuttavallisest välit moniin tunnettuihin lehtimiehiin.

Heillä on todennäköisesti sellaisia tietoja ja "nauhoja" poliittisten johtohenkilöiden kanssa käymistään keskusteluista, joita poliitikot eivät millään haluasi julkisuuteen nyt, kun seuraavat vaalit lähestyvät.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jos kyse on ns. ministerisyyteasiasta, jonka käsittely kuuluu valtakunnanoikeudelle, tai asiasta, josta saattaa tulla ministerisyyteasia, oikeuskansleri käytännössä seuraa ja koordinoi esitutkintaa.

On hieman epäselvää, kuka tai mikä instanssi voi ylipäätään käynnistää esitutkinnan sanotunlaisessa asiassa. Jotkut ovat sitä mieltä, että aloitteen pitäisi tulla eduskunnan perustuslakivaliokunnalta.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan oikeuskansleri Jaakko Jonkka on joka tapauksessa kokoustanut jo ennen joulua ja myös myöhemmin KRP:n ja Valtakunnansyyttäjänviraston kanssa po. esitutkinnan aloittamisessa.

Mahdollisesti eri viranomaiset haluavat pallotella po. asiassa keskenään, koska tässä tapauksessa tuon "pallon" kuvitellaan voivan polttaa kaikkien näpeissä.

Poliisi ja syyttäjä odottavat oikeuskansleri Jonkan kannanottoa hänelle Matti Vanhasesta tehtyihin kanteluihin, ja Jonkka puolestaan odottelee, edetäänkö poliisiin suorittamassa Nuorisäätiötä koskevassa esitutkinnassa ja miten ja koskeeko esitutkinta myös Matti Vanhasta.

Ettei vain kävisi niin, että Jonkan vahtima "Vanhas-paisti" ehtisi lehahtaa lentoon ennen kypsymistään, jolloin Jonkka jäisi nuolemaan näppejään. Lehahtaa esimerkiksi syyteoikeuden vanhentumisen muodossa.

Siru Pola kirjoitti...

Minulla on nauhoitukset keskusteluistani puhemies Maon, Fidel Castron sekä Osama Bin Ladenin kanssa. Aion julkistaa ne aivan kohta. Jos en julkista niitä, niin säilytän ne kuitenkin tallessa selustani turvaamiseksi. Olen ollut Pohjois-Korean uusimpaan päämieheen yhteydessä ja keskustellut nauhojen julkistamisesta sekä Koreoiden yhdistämisestä. Siitä nauhoittamani puhelun olen ehkä hävittänyt, mutta annan sen Matti Vanhaselle kuitenkin joskus. Olen isänmaallinen kovasti. Olen Pirkanmaalta. Olen kerran tavannut Marja Tiuran työkaverin, mutta siitä ei ole nauhoitusta, mutta julkistan sen kuitenkin.

Tarkkailija X kirjoitti...

Esimerkki poliittisesta korruptiosta. Valittamalla eduskunnan oikeuasiamiehelle ja hänen käsittelynsä ja tietämättömyytensä, Suomen lainsäädännöstä ja oikeudenkäytöstä johti siihen, että kanteluni katsottiin saapuneen myöhässä. Näin ollen menetin hakemani sairaspäivärahat kolmelta kuukaudelta ja juristini palkkiot. Yhteensä tuhansia euroja.Yleisesti ihmisillä tuntuu olevan käsitys siitä, että eduskunnan oikeusasiamiehelle kannttaa valittaa. Ei kannata koska esim. tapauksessani tarkastuslautakunta on ylempänä oikeushierarkiassa kuin eduskunnan oikeusasiamies. Polittikot ovat ja virkamiehet ovat laatineet taas kerran sellaisen lain ettei kukaan joudu vastuuseen mistään. Vaastauksessaan eduskunnan oikeusasiamies oli liittänyt vastauskseensa 8 eduskuntakyselyä vakuutuslääkärien ja KELA:n toiminnasta vastaavissa tapauksissa ja ilmoitti sosiaalilainsäädännön sisältävän niin paljon harkintavaltaa, ettei lainvastaisesta toiminnasta voi saada ketään vastuuseen. Saman on todennut mm. Jacob Söderman vastauksessaan minulle. Vain perutuslaki tuomioistuin voi pelastaa Suomen puolueiden ja virkamiesten verettömältä vallankaappaukselta
Valituksen EIT:een teetin juristillani, omilla tuntuvilla kustannuksillani. Juristini tiedusteli Eduskunnan
oikeusasiamieheltä"Onko eduskunnan oikeusasiamies, ihmisoikeusopimuksen edellyttämä tehokas oikeussuojakeino"?
Tähän kysymykseen Eduskunnan Oikeuasiamies (Paunio) ei osannut lainkaan vastata!
Tällä perusteella teimme valituksen EIT:een. EIT antoi asiassa päätöksen 2008: "kantelu oikeusasiamiehelle
ei ole tehokas oikeusuojakeino ja siksi valituksenne katsotaan myöhästyneeksi" Tätä kantaa tukee myös
oikeuskirjallisuudessa: Niemi -Kiesiläinen-Nylund Prosessioikeus (Lappalainen ym. 2007 s.953) Juristini
esittää omassa vastauksessaan : aineellinen oikeus asiassa on puolellani, mutta koska EIT on ottanut
em.kannan päätöksessään, ei asiassa ole enää menestymisen mahdollisuuksia. Tässä esimerkki miten näitä EIT:lle tehtyjä kanteluita yritettään vähentää. Toimin oikeusasiamiehen antamien neuvojen ja tietojen varassa. Lopputulos kanteluni myöhästyi. Eduskunnan oieusasiamiehen toimintaa on välittömästi lainsääädännöllä vahvistettava, jotta kansalaisten oikeusturva voidaan suojella, politiikkoja ja virkamiesten mielivaltaa vastaan.