lauantai 24. huhtikuuta 2010

254. Voiko vastenmielisemmin päivän enää alkaa...

Aamun avaus Lappeenrannassa

1. Näin tänään tv-uutisissa pätkän pääministeri Matti Vanhasen puheenvuorosta, jonka Matti piti Lappeenrannassa kepun puoluevaltuuskunnan kokouksessa. Oikein hätkähdin, kun Matti aloitti haudan vakavana näin:

2. "Minusta oli aamulla vastenmielistä herätä".....Tämän jälkeen Vanhanen piti niin sanotun retorisen tauon.

3. Ehdin jo kuvitella vaikka mitä. Miksi Matin oli niin vastenmielistä herätä? Siksikö, että hän oli Lappeenrannassa eikä kotonaan Nurmijärvellä? Vai siksi, että vierellä ei ollut ketään, ei edes Sirkkaa? Vai siksi, että tänään se inhottava Jarmo Korhonen pitäisi taas yhden perunakuoppapuheensa? Tai sen vuoksi, että hän huomasi olevansa yhä edelleen pääministeri ja että linnunpöntöt olivat vielä tältä keväältä tekemäättä.?

4. Eikö poliitikon ja etenkin valtakunnan johtavan poliitikon pitäisi aina aloittaa kaikki puheenvuoronsa - vaikka hän joutuisi puhumaan miten ikäviä asioita tahansa - positiivisesti ja kannattajiinsa henkeä valaen á la Paavo Väyrynen tai Mauri Pekkarinen? Pekkarinenkin on ehtinyt parin viime päivän aikana rummuttaa julkisuudessa jo kymmeniä, ellei satoja kertoja, miten hänen johtamansa ministeriö ja hän itse ovat tehneet historiaa. Pekkarinen keksi, että, että kun kokoomus vaati maahan kolmea uutta ydinvoimalaa ja kepu kannatti vain yhtä, niin järkevää eli valita kompromissi: kaksi voimalaa á la risupaketti Pekkarinen. Näin mitättömän pienestä ideasta pieni poliitikko voi repäistä hemmetin ison asian, joka kiidättää hänet hetkessä, so. reilussa kuukaudessa valtakunnan pätkäpääministerin pallille asti.

5. Matti Vanhasenkin olisi kannattanut avata Lappeenrannan puheensa laulamalla säe tai pari Johnnyn aikoinaan tunnetuksi tekemästä iskelmästä "Ihana aamu", kas äin:

- Voiko ihanammin päivän enää alkaa
onko ihanampaa aamua kuin tää.
Rakkainpani vierelläin
ihan hiljaa lähelläin,
onko ihanampaa niin kuin on tää.

Vanhanen olisi voinut (valehdella ja) sanoa, että rakkaimmillaan hän tarkoittaa, kun Sirkka ei ole nyt matkassa, teitä kaikkia, rakkaat kepulaiset - erityisesti rakastettua puoluesihteeriämme Jarmo Korhosta.

6. Mutta kun ei, niin ei! Kun jätkä on yks´totinen, raivoraitis takinkääntäjä, jonka suku on Vuoksenrannasta ja joka ei hallitse poliittista retoriikkaa, niin totta kai se aloittaa puheensa sanomalla tapetinharmaasti:

- Minusta oli aamulla erittäin vastenmielistä herätä ...

Huomaa kyllä, että Matti vetelee viimeisiä aamujaan tämän maan pääministerinä.

7. Selvisihän se sitten vihdoin, että Matista oli ollut vastenmielistä, kun hän oli lukenut lehdistä tai kuullut radiosta toveri Eero Heinäluoman antaman haastattelun, jonka mukaan demarit koventavat linjaansa työperäisen maahanmuuton suhteen. Heinäluoma väitti, että Vanhasen hallitus haalii ihmisiä ulkomailta Suomeen, vaikka Suomea riivaa paha joukkotyöttömyys. Heinäluoma väitti myös, että tällainen maahanmuuttopolitiikka voimistaa rasismia.

8. Vanhasen mukaan Sdp haluaa tahallaan lietsoa vastakkainasettelua ja "poliittista intohimoa." Ottamatta kantaa yksityiskohtiin, voitaneen todeta, että kepu ja Matti Vanhanen kuuluvat kyllä kärkijoukoissa niihin, jotka eniten kaipaisivat hiukkasen intohimoa politiikkansa.

9. Taisipa Matti iskeä kirveensä tässäkin asiassa pahasti kiveen. Näin voisi päätellä niistä kymmenistä tai sadoista nettikeskustelujen mielipiteistä, joissa Mattia on taas nimitelty vaikka minkälaisilla epiteeteillä. Tässä muutama näyte:

- Virkaheitto-Vanhanen
- Matti 69 puhuu potaskaa
- Menneisyyden mies
- Tunteilija Vanhanen
- Eero on oikeassa
- Matille kelpaa kaikki Ikeasta, mutta litra ulkolaista maitoa ei
- Valtuutettu Nurmijärveltä, jossa ei haluta ottaa vastaan ensimmäistäkään kiintiöpakolaista
- Näkemiin, Matti
- Hyvästi, kepu ja erityisesti Matti Vanhanen
- Epätoivoinen Vanhanen
- Käsittämätön pyrskähdys taas Vanhaselta
- jne, jne.

10. Lopuksi kommentti, jonka joku ilmeisesti ex-kepulainen lähettää aina samansanaisena jokaiseen Matin"ulostuloon":

- Vai niin, olen joskus ollut kepun ja Vanhasen kannattaja, mutta viimeistään tämän perusteella sanon, että näkemiin kepu ja ainakin Matti Vanhanen.

- Rakkainpani vierelläin
ihan hiljaa lähelläin
Onko ihanampaa niin kuin on tää!

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Ihana aamu" kävi armeija-aikana tutuksi. Se oli olevinaan hyvä vitsi. Ärsyttävä ja heikko rallatus muutenkin.
Jos Vanhasesta on niin erittäin vastenmielistä aamuisin herätä, ehkäpä sen voisi jättää tekemättä?

"Vastakkainasettelujen lietsonnasta" puhuminen on hassua. Asiat ovat usein vastakkain ja se on syytä tunnustaa. Jos valitsee puolensa "väärin" (ainakin tiettyjen tahojen mielestä), jostain syystä aina aletaan syyttää ties miksi terroristiksi.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

No, ehkäpä Matti vain sekosi hieman sanoissaan, kun tuota "vastenmielisyyttä" ei ollut sisällytetty hänen pitämäänsä valmiiksi kirjoitettuun puheeseen.

Matti kai tarkoitti sanoa, että hän tunsi aamulla herättyään vastenmielisyyttä luettuaan tai kuultuaan uutisen toveri Heinäluoman lausumasta.

Omaishoitaja kirjoitti...

Vastenmielistä on ennen kaikkea lukea blogistin ainaista Vanhasen mollaamista. Erityisen vastenmielistä juuri tässä blogissa on, että Virolainen tunnustautuu itse rasistiksi.

Oletko koskaan vieraillut esim.terveyskeskuksissa hoidettavien pitkäaikaisten vanhusten vuodeosastolla, jossa erittäin kunnioitettavaa vanhusten hoivatyötä tekevät etupäässä Somaliasta ja Virosta tulleet vierastyöläiset sen vuoksi, ettei suomalaista työvoimaa ole saatavissa työn luonteen vuoksi. Sama koskee monta muuta työalaa kuten siivoamista yms.

Ajattele hyvä mies kirjoittaessasi vähän laajemmin asioita. Sinä ja Heinäluoma punotatte kiihkossanne mollatessanne niitä, jotka esittävät järkeviä kantoja, kuten Vanhanen, maahanmuuttajista, mutta tuskin sinäkään ajattelet, että saatat jo itse muutaman kuukauden kuluttua olla tilanteessa, jossa somali, virolainen, filippiniläinen jne. vaihtaa sinulle vaippaa ja katederia terveyskeskuksessa, kun et itse siihen pysty.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

En tunnustautunut rasistiksi, olen hallitun maahanmuuttopolitiikan kannalla.

Omaishoitajan vuodatus on hyvin tyypillinen reaktio: heti kun joku rohkenee vähänkin arvostella hallituksen ja Thorsin maahanmuuttopolitiikkaa, kuten nyt Heinäluoma, hänet leimataan rasistiksi!

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni blogisti ajattelee suomalaisesti. Kommenteista näkee, että blogisti ei ole ajatuksineen yksin.

Vanhanen olisi varmasti kaikessa hävyttömyydessään jatkanut pääministerinä kuvitellen, että pääministerin tehtäviin kuuluu jatkuva hätävalheiden heittely. Pelko vaalirahasotkuun kätkeytyvistä rikoksista todennäköisesti sai hänet väistymään. Toivottavasti Vanhasen puolustajat tekevät sen vilpittömästi eivätkä pelkkää alkiolaisuuttaan.

Kyllä Vanhanen oli iso häpeä Suomelle ja suomalaisille.

Toipila kirjoitti...

En ole nähnyt katederia millään vuodeosastolla eikä sitä yleensä vaihdeta juuri koskaan siellä, missä niitä seisoskelee.

Katetri on tietenkin toinen juttu.

Maahanmuutosta pitää voida keskustella ilman, että tulee leimatuksi heti kättelyssä rasistiksi.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Luulisin, että suomalaisiakin riittäisi kyllä vanhusten hoitajiksi, perushoitajiksi, lähihoitajiksi jne., jos vain näistä hommista maksettaisiin kohtuullista palkkaa, esimerkiksi puolet siitä, mitä ahtaajille maksetaan.

Silloin ei tarvitsi juurikaan tuoda hoitajia Filippiineiltä tai muualta.

Anonyymi kirjoitti...

Tämän blogin Toipilaista ja anonyymeistä ei ole maahanmuttajista keskustelijoiksi. Blogikirjoitus ei anna siihen aihetta, koska se on pääministerin panettelua,koska siihen on ympätty täysin keinotekoisia ja vääriä ilmaisuja, mitä muka Vanhasen aamunavaus on herättänyt.

Pysy Virolainen vain tontillasi KKO:n arvostelijana ja jätä poliittiset aiheet käsitelemättä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

En voi luvata anonyymin tarkoittamaa "tontilla pysyttelemistä"!

Vanhasta tarkoittavat ilmaisut oli poimittu mm. HS:n ja US:n nettikeskustelupalstoilta.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi kehottaa blogistia pysymään tontillaan, koska Vanhasen rienaaminen on niin sopimatonta. Itse olin aikoinaan vähän samaa mieltä. Minua häiritsi myös Paateron ivaaminen.

MUTTA blogisti näki jo varhaisessa vaiheessa millainen Matti on pääministeri Matti Vanhanen. Nostan hattua niistä kirjoituksista, jotka ovat valottaneet Vanhasen vähän epäilyttävääkin sielunmaisemaa.

Eiköhän se Paaterokin poliisislangilla ilmaistuna vielä laukea reisille. Näin ainakin minä uskon sen kriittisen tarkastelun perusteella, mitä blogisti Paateron suhteen on suorittanut.

Mateille ja Mikoille kykyjensä ja ansioidensa mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymille:

"Tämän blogin Toipilaista ja anonyymeistä ei ole maahanmuttajista keskustelijoiksi. Blogikirjoitus ei anna siihen aihetta, koska se on pääministerin panettelua,koska siihen on ympätty täysin keinotekoisia ja vääriä ilmaisuja, mitä muka Vanhasen aamunavaus on herättänyt."

Iskikö syvällekin tuo Vanhasen ja politiikan arvostelu?

Maahanmuutosta voi/saa/täytyy keskustella kaikki puhetaitoiset.

Myös kirjoitustaitoiset voivat ottaa osaa tärkeään keskusteluun.

Valitettavasti poliisi ei voi osallistua tähän keskusteluun koska poliisiparista vain toinen osaa lukea ja toinen kirjoitaa :))

Anonyymi kirjoitti...

Useimmat näyttävät suhtautuvan keskustaan ikään kuin se olisi puolue. Näinhän ei suinkaan ole, ja olenkin pitkään ihmetellyt, miten uskonnollisen yhteisön sallitaan toimia puolueena. Uskonnostahan täytyy olla ilmiselvästi kyse, kun mitkään hyvin argumentoidut ja rationaaliset perustelut eivät saa uskovien päitä kääntymään missään asiassa mihinkään suuntaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

No, mutta!

Eikös keskusta suorittanut juuri äsken Mauri "Tsoukki" Pekkarisen ja Matti Vanhasen johdolla tyylipuhtaan tai sellaiseksi ainakin tarkoitetun "kääntymisen" - Vanhanen oikein itsekin myöntämänsä takinkäännöksen - ydinvoimala-asiassa!

Matti Vanhanen on ollut aiemmin eli jo 1990-luvulla ja Suomen tunnetuin ydinvoiman vastustaja.

Anonyymi kirjoitti...

Uskonnolliset johtajat tietysti saavat muuttaa sääntöjä mielensä mukaan. Tarkoitin lähinnä tavallisia seurakuntalaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Uskontorinnastus ei mielestäni ole aivan mahdoton, mutta vähän takkuaa mm. siksi, ettei kepun tai muun puolueen jäsenpakkoa taida "siunaantua" samoin kuin valtiokirkon jäsenyys aina 18-vuotiaaksi asti.

Uskonasioissa on myös pääosin kyse siitä, mitä joku muu sanoo (ensin) ja muuten osoittaa ihmiselle pienestä pitäen, ei siis siitä, mihin omalla rationaalisella ajattelulla päätyy(isi). Asiaan kuuluu vielä, että omaa uskoa horjuttavaksi vasta-argumentiksi harvoin kelpaa se, että joku toinen voi aivan yhtä hyvin "perustein" omata täysin erilaisen uskon/maailmankuvan vain sillä sattumanvaraisella perusteella, että hänen kotonaan tai kulttuurissaan joku muu on ehtinyt toisella tavalla vakuuttaa/aivopestä. On siinä sitten hedelmällistä keskustella dogmaattisista kysymyksistä, kun molemmat ovat subjektiivisesti tasan yhtä oikeassa/väärässä!

Toipila kirjoitti...

Matti Vanhanen on myöntyväisyysmies. Esim. EU:n suuntaan Vanhanen on antanut kaikessa periksi mitä Suomen maatalouteen tulee.

Varsinkin kaupunkilaisilla on sellainen perin kummallinen käsitys, että KEPU olisi edes jotenkin landepaukkujen asialla.

Ei ole.

Risupakettikin on aivan käsittämättömän järjetön hanke. Ei Suomessa riitä risuja siinä määrin energiaksi jalostettavaksi kuin kuvitellaan. Itärajan takaa täytyy ruveta risuja keräilemään, jotta edes jotenkin riittäisi. Kohta on puutullien lisäksi risutullit veli venäläisen työkalupakissa.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö poliitikon ja etenkin valtakunnan johtavan poliitikon pitäisi aina aloittaa kaikki puheenvuoronsa - vaikka hän joutuisi puhumaan miten ikäviä asioita tahansa - positiivisesti ja kannattajiinsa henkeä valaen á la Paavo Väyrynen tai Mauri Pekkarinen?

Niinpä, Virolainen! Masentava kirjoituksesi päättää blogisi seurannan tähän. En ole ollut, en ole tai tule olemaan Vanhasen tai keskustan kannattaja. Rajansa kuitenkin harjoittamallasi panettelulla.

Tarkkailija X kirjoitti...

Voiko vastemielisemmin päivän enää alkaa, Lahnanen virassaan ja pekkarinen kasaamassa risupakettia ts. kiristämässä kannattajilleen oikeudettomia "lahjuksia" ydinvoimapäätöksellä. Aarno laitisen mukaan näin on käynyt ennenkin, Vertaa pekkarointia sisilian mafian toimintaan.
Kyllähän maalaisliitto on koko historiansa ajan ollut varsinainen polittinen osto,myynti-ja lehmänkauppaliike. Näin toimii osuuskauppaväki,Tontit vaalirahoja vastaan kaupan keskusliikeille, kaikki piilotetaan polittiseen korruptioon erkoistuneille NOVA Group:in diilereille.

itsehoito kirjoitti...

Nimimerkki Omaishoitajalle voisin antaa pienen vinkin siitä. miten suurin osa näistä somalialaisista vierastyöläisistä (mikä muuten on somalialainen vierastyöntekijö? Käsittääkseni Suomeen ei ole tullut ainuttakaan somalialaista työperusteisesti vaan kaikki ovat turvapaikanhakijoita, joille ei edes ole myönnetty turvapaikkaa vaan oleskelulupa humanitaarisin perustein) on a) pääkaupunkiseudulla b) asuvat kunnallisissa vuokra-asunnoissa, joihin suomalaisilla on kymmenien vuosien tai ikuinen jono. Suomalaisia työntekijöitä hoitoalalle ei saada muuttamaan pk-seudulle siitä yksinkertaisesta syystä, että palkka ei riitä asumiskuluihin. Jos suomalaiset saisivat myös edullisen vuokra-asunnon kunnalta, niin tulijoita olisi kyllä. Sama muuten koskee bussikuskeja ja muita matalapalkka-aloja.