keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

249. Kaksipa kelmiä keskustasta...

...niin soriasti liikkuu...

1. Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen kantaa jostakin syystä, kai humoristiseksi tarkoitettua lempinimeä kelmi, puhutaan Kelmi-Korhosesta. Mediassa Korhosta on epäilty monenlaisista poliittista konnankoukuista ja hämäristä junailuista, mutta tähän mennessä miestä ei ole saatu kiinni mistään. Päivänvaloon on jo ehditty kaivaa jos jonkinlaisia KMS:n, Novan ja keskustan (kepun) yhteistoiminnasta kertovia papereita ja sähköpostiviestejä, mutta vaalirahoituksen pääjunailijaksi epäillyn Korhosen - hänen viralliseen toimenkuvaansa on kuulunut nimenomaan vaalirahoituksen hankkiminen puolueelle - nimeä näissä dokumenteissa ei ole esiintynyt.

2. Jarmo Korhosta ei ole voitu yhdistää suoranaisesti edes peitejärjestö KMS:n perustamiseen, vaikka se tapahtui kepun puoluetoimistossa Apollonkadulla ja kerrotun mukaan vieläpä Korhosen työhuoneessa. Korhosen sanotaan olleen "sattumoisin" piipahtamassa ulkona juuri silloin, kun perustamissopimuksen laatijat marssivat 20.12.2006 Apollonkadulle. Läsnä ei ollut myöskään Korhosen oikeana kätenä tunnettu kepun yhteyspäällikkö ja Rovaniemen kaupunginhallituksen tuolloinen jäsen, OTK Lasse Kontiola. Jarmo Korhonen toki tiesi KMS:n perustamisesta ja hän oli antanut Kontiolalle ja hallintopäällikkö Aki Haarolle luvan olla mukana yhdistyksen perustamisvaiheessa.

3. Korhosen alaisuudessa toiminut Lasse Kontiola jakoi KMS:ään eri kanavista (Nova Kiinteistökehitys/Merisalo, Nova Group/Yli-Saunamäki, Maskun kalustetalo/Sukari, Tokmanni/melkein vuorineusvos Kyösti Kakkonen ja Seppo Saastamoinen, Rakennusliike Palmgren/Risto Bono, Motonet/Lauri Juntunen) virrannutta vaalirahaa Merisalon ja Yli-Saunamäen laatimien listojen mukaisesti kepun ja kokoomuksen poliitikoille. Noin 90 prosenttia rahasta ohjattiin tunnettujen ja kokeneiden poliitikkojen vaalityöhön, koska tiedettiin, että tuleva hallitus, jos maahan saadaan porvarihallitus, valikoidaan juuri näiden poliitikkojen joukosta. Ikään kuin näön vuoksi 10 000 rahapotin sai myös Sdp:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma.

4. Tänään asiasta on saatu mustaa valkoisella, kun Helsingin Sanomat julkaisi hankkimaansa KMS-esitutkintamateriaalia, johon sisältyy erinäisiä sähköpostiviestejä ja tilisiirtoja. Näissä asiakirjoissa vain yhdessä esiintyy nimi "Jarmo":

- Paavo Väyrynen, 5.000 euroa (lisäraha), Lasse/Jarmo luvanneet)

Tässä yhteydessä nimi "Jarmo" tuskin voi viitata kehenkään muuhun kuin Jarmo Korhoseen, tilisiirroista käytännössä vastanneen Lasse Kontiolan esimieheen.

5. Jarmo Korhonen on kiistänyt tienneensä tilisiirroista tai osallistuneensa rahan jakamiseen poliitikkojen vaaliorganisaatioille. Korhosen mukaan KMS oli täysin itsenäisesti päättänyt rahan jakamisesta, eikä hänellä tai puolueella ole ollut yhdistyksen "varsinaisen toiminnan" kanssa tekemistä. Kesällä 2008, kun kyseisiä asioita alkoi tulla esille, Korhonen ja Kontiola hävisivät julkisuudesta, heidän kerrottiin vetäytyneen kepun perunakuoppaan.

6. Pari päivää sitten nähdyssä A-Studion ohjelmassa Korhoselta kysyttiin sähköpostiviestistä, jolla Lasse Kontiola pyysi Arto Merisaloa vuonna 2007 kepun kansanedustajana ehdokkaana olleen Rovaniemen kaupunginhallituksen silloisen puheenjohtajan ja Rovaniemen kelkkatehdashankkeeseen kiinteästi liittyneen Ari Ruotsalaisen (kesk) n. 15. 000 euron suuruisen vaalimainoksen maksamisesta. Bussin ovelta tavoitettu Korhonen oli tiukan lyhytsanainen:

- en tiedä asiasta mitään
- en ole kuullut asiasta mitään
- en tunne mitään viestiä
- en ole nähnyt viestejä
- ei, en halua katso sitä viestiä
- siinä ei varmaan ole minun nimeä...
- vai onko, täh
- me olemme kaikille ihmisille ystävällisiä...
- en tiedä muuta kuin että poliisi tutkii...
- antaa poliisin nyt rauhassa selvittää asia...
- mistä te oikein olette saaneet haltuunne tuon viestin, täh
- kertokaapa, hyvä toimittaja, Suomen kansalle, mistä olette sen saanut
- ette halua kertoa, täh
- minä kyllä kerron: minä en tunne tätä asiaa
- olette ilmeisesti hankkinut sen laittomasti, täh?

7. HS:n tämän päiväisestä numerosta saatiin vihdoin mustaa valkoisella myös siitä, että vastoin pari vuotta jatkuneita vakuuttelujaan pääministeri Matti Vanhanen sai jo keväällä 2007 eli heti maaliskuussa käytyjen eduskuntavaalien jälkeen tiedon edellä kappaleessa 3 mainittuun vaaliraharinkiin kuuluneista firmoista ja niiden omistajista tai johtajista. Nimilista ilmenee Arto Merisalon Matti Vanhaselle 19.3.2007 kello 11.42 lähettämästä HV-sähköpostiviestistä. Merisalo painottaa onnittelujen ohella, että vaalivoiton lisäksi keskusta tarvitsee "hyvän hallitusohjelman" ja "keskeiset ykkösministereiden salkut." - No, tässä puuhassaan Merisalo sitten lobbasi hallitusneuvottelujen aikana parhaan kykynsä mukaan.

8. Matti Vanhanen vastasi Merisalolle vielä saman päivänä iltana lähettämässään lämminsävyisessä kiitoskirjeessään, joka päättyy sanoihin "t. Matti, ps. ja karonkka pitää järjestää."

9. No niin, tätähän minä olen koko vaalirahajupakan ajan - viimeksi blogissani 11.4.2010 - jaksanut jankuttaa: Matti Vanhasen on täytynyt koko ajan tietää, mistä hän itse ja keskusta ovat vaalirahaa saaneet, mitkä yritykset ovat olleet korvamerkityn vaalirahan antajia ja ketkä ovat näiden firmojen pomoja. Aiemmin Vanhanen on myöntänyt tienneensä vain Nova Groupin Tapani Yli-Saunamäen puolueelle antamasta vaalituesta. Kuitenkin Vanhanen ja Jarmo Korhonen tapasivat Yli-Saunamäen, Merisalon ja Kevan Markku Kauppisen Kesärannassa vaalirahoituksen merkeissä jo ennen vaaleja eli tarkemmin sanottuna 22.1.2007. Vanhanen on tosin muistanut "jostakin syystä" tavanneensa vain Yli-Saunamäen ja hänetkin vain eduskunnan kuppilassa.

10. Matti Vanhasen on tai hän tekeytyy yhä edelleen yhtä muistamattomaksi kuin Jarmo Korhonenkin. HS:n haastattelussa Smolnan portaikossa tavoitettu pääministeri vastasi kysymyksiin Arto Merisalon 19.3.2007 hänelle lähettämästä viestistä ja rahoittajien nimilistasta tähän tapaan:

- en pysty muistamaan
- en pysty hahmottamaan...
- varmaan sellainen on sitten tullut
- minulle tulee hirveän paljon sähköpostia
- en lukenut sitä Merisalon viestiä
- jos siinä on sitten jokin lista...
- mahdotonta muistaa näin vanhoja asioita...
- odotetaanko minun tosiaan muistavan...
- varmaan sitten sotkeennuin, koko ajan puhuttiin Kesärannasta
- karonkassakaan en tuntenut...
- yksi täysin vieras nimi...
- en muistanut häntäkään tavanneeni...
- meillä on sentään oikeusvaltio...
- polisi tutkii asiaa...
- niin, sanoin jo, sitä minä en kerro teille
- antaa nyt poliisin rauhassa tutkia

11. Muistaakohan Matti kaupassa, mitä hänen piti ostaa? No, kyllä varmaan ainakin yhden asian: Valion punaista maitoa.

-

20 kommenttia:

Siru Pola kirjoitti...

Nähtävästi hyväveli Matti sai jo ennen tietoa jalkaoperaatioon joutumisesta tietoa siitä, että jossain ryhtyy syväkurkku vuotaamaaan. Tätähän ennusteltiin jo silloin kun Artsi M oli pehmitettävänä poliisin pahnoilla. Harmi, että kansa ei saa kovin herkästi tietää asioiden todellista kulkua. Hyväveljet Matti & kumppanit eivät muista mitään ja ainoa joka muistaa jotain on Artsi M, mutta hänen muistiinsa ei voine juurikaan luottaa...

Homo Garrulus kirjoitti...

Hyväveli?? Matti Vanhanen??? Ei uskoisi sillä hän oli niin yksin kun haki naisseuraa suomi24.stä ja muista täysin ns. veliryhmän tuen ulkopuolelta. Onko nyt sitten hyväveli kun tajusivat että mies pitää ottaa huostaan illuminate-kerhoon jotta peli jatkuisi?

Anonyymi kirjoitti...

Millä noita parodioit, kun panevat päivä päivältä paremmaksi?

Anonyymi kirjoitti...

78-vuotiaalla äidilläni on parempi muisti kuin Vanahasen Matilla.

Ehdottaisin että kokeiltaisiin Vanhaseen sitä suomessa kehitettyä valheenpaljustus-kojetta.

Onko Vanhanen edes kelvollinen toimimaan pääministerinä jos muisti on oikeasti tuota luokkaa:)

Koomiseksi menee, odotellaan lisää.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Vanhanen vetoaa muistamattomuuteensa, koska asiasta on jo oikeuskansleri Jaakko Jonkan ennakkopäätös vuodelta 2008.

Mauri Pekkarinen hätääntyi, kun hänen mieleensä juolahti "yhtäkkiä" että hän oli myöntänyt ennen vaaleja Suomi-Soffallle lähes miljoonan euron investointituen ja ottanut sen jälkeen vastaan yhtiön vaalitukea.

Pekkarinen ymmärsi, että häntä voitaisiin epäillä lahjusrikkomuksesta, jos asia tulisi ilmi.

Tämän vuoksi Pekkarinen päätti toimia itse. Hän kipitti oikeuskanslerin puheille ja vakuutti, ettei hän kerta kaikkiaan muistanut tehneenä miljoonaluokan tukipäätöstä Soffan tehdashankkeelle. Hän oli kirjoitellut nimiään esittelijän hänelle työntämiin papereihin!

ja katso! Oikeuskansleri uskoi Pekkarisen selitystä muistamattomuudesta ja antoi Pekkariselle puhtaat paperit pikapäätöksellään.

Nyt Vanhanen ilmeisesti yrittää samaa taktiikkaa, vaikkei häntä epäillä tältä osin rikoksesta. Vaikka Arto Merisalo listasi Vanhaselle heti vaalien jälkeen sähköpostissaan kaikki KMS:n kautta mm. keskustalle rahaa syytäneet firmat ja niiden johtajat, Vanhanen yrittää selittää tänään pokana, että hän ei edes kiinnittänyt asiaan ja Merisalon kyseiseen viestiin mitään huomiota, koska hän sai tuona aikana niin paljon sähköpostiviestejä.

Vanhanen ei siis lukenut Merisalon listaa vaalirahoittajaringistä, vaikka hän vastasi Merisalon viestiin vielä samana päivänä HV-viestillä ja lupasi järjestää vaalirahoittajilleen oikein karonkankin!

Jos Pekkarinen pelastui muistamattomuudellaan, niin kyllä sitten minunkin täytyy saada turvautua samaan kikkaan, ajattelee Vanhanen. Pekkarisen pelasti se, että teki niin paljon päätöksiä, joiden alle hän vain pisti nimensä, Vanhasen puolestaan se, että hän sai niin paljon sähköpostiviestejä, ettei ehtinyt lukea niistä yhtään!

Tästä nähdään, miten vaarallisen ennakkopäätöksen oikeuskansleri loi Suomi-Soffan ja Pekkarisen tapauksessa antamallaan päätöksellä: pelkkä väite muistamattomuudesta tai huomaamattomuudesta riittää antamaan poliitikolle ja ministerille puhtaat paperit.

Tarkkaillija X kirjoitti...

Matti Lahnanen on moraaliton psykopaatti. Hallitus on paras mitä rahalla saa. Kaikki puolueet ja poliitikot sekä virkamiehet ovat mukana poliittisessa korruptiossa. Poliittinen järjestelmä on historian syvimässä kriisissä. Totuuskomissio ja perustuslakituomioistuin tarvitaan. Tätä on Suomalainen valtiososialismi. Puolueiden diktatuuri.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Maassa on meneillään on poliittisesti rammam ankan eli Matti Vanhasen poliittinen saattohoito.

Keskusta on kurkkua myöten täynnä Vanhasta ja Korhosta, mutta yrittää rämpiä vielä viimeiset kaksi kuukautta Matti Vanhasen johdolla vaihtoon saadakseen kentälle uuden pätkäpääministerin johtaman viisikon, jossa myös Hyssylän tilalle tulisi uusi sosiaaliministeri.

Sitäkin vaihtoehtoa on kuulemma mietitty, että Vanhanen vapautettaisiin pääministerin tehtävästään vielä ennen kesäkuun puoluekokousta, mutta tätä vaihtoehtoa yritetään kaikin keinoin välttää, ettei Vanhanen ja puolue menettäisi sentään aivan kokonaan kasvojaan.

Vanhanen yrittää tällä välin selittää epätoivoisesti, ettei hän muista, eikä tiedä mitään v. 2007 vaalirahoitussotkuista, kohta hän ei enää tunnista Merisaloa tai Kakkosta, vaikka vastaan kävelisivät.

Jarmo Korhonen aiotaan vängätä syrjään puoluesihteerin paikalta konstilla millä tahansa. Tässä on aina se vaara, että Korhonen muistaa ja kakaisee julkisuuteen vaalirahoitussotkusta Vanhasen ja puolueen kannalta vielä haitallisempia tietoja kuin mitä tähän mennessä on tullut julki.

Kokoomus pitää Vanhasta tekohengityksessä, jotta hallitus saisi vihdoin ja viimein tehtyä sen helkkarin ydinvoimalapäätöksen, jonka lopputulos on tosin ollut selvä jo pitkään malli 2+1 toteutuu; sen kokoomus "kiristää" kepulta siitä hyvästä, että pitää Vanhasta pystyssä.

Tragikoomista tässä on se, että kepu haluaisi maahan vain yhden uuden ydinvoimalan ja Matti Vanhanen oli 90-luvulla kepun johtohahmo, kun puolue vastusti kokonaan lisäydinvoimaa.

Kokoomus yrittää vielä saada ennen Vanhasen lähtöä myös eläkekysymyksen jotenkin ratkaistuksi ja on valmis leikkaamaan jopa eläkkeitä Vanhasen "piikkiin."

Anonyymi kirjoitti...

Lieneekö tuo Korhonen kepulaisten mielestä niin epäkelpo kuin annetaan ymmärtää. Taitaa yleinen käsitys Korhosen moraalittomuudesta muiden kuin kepulaisten keskuudessa vaikuttanut siten, että Korhosta ei jakseta omien keskuudessa enää "tukea".

Olihan nämä Korhosen toimet Kepussa jo aikaisemminkin tiedossa, ja eikö Korhonen ollut tuolloin hyvä mies. Vasta yleinen paheksunta pakotti kepulaisia muuttamaan omaa käsitystään Korhosen toimista ja sanoutumaan hänestä enemmän tai vähemmän julkisesti irti.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä tämä jauhanta pääsee vihdoin toiselle kierrokselle kun HS:n Juha Akkanen jo uskaltaa ihmetellä kuinka poliitikot päästivät talousrikollisen iholleen.

Jonkun ketun häntä sieltä voi alkaa pilkottaa, tai partanallen tai pankkikarhun.

Anonyymi kirjoitti...

Virolainen pyörittää vainoharhaisten klubia.Mitään uutta sitten vaalirahakohun alkamista ei tapahtunut, mutta siitä huolimatta Virolainen jaksaa puhua Pekkarisen ja Vanhasen muistamattomuudesta kuin uutena asiana.

Lopeta jo hyvä mies nämä höpinät. Koska muuten olet tehnyt ns. kunnon työtä? Miten sinulle edes riittää aika siihen, kun roikut jatkuvasti blogissa kirjoitustesi parissa?

Hanki itsellellesi elämä ja tarkoitus. Ala käydä vaikka uskonnollisissa tilaisuuksissa, jos et muuta keksi !

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Mitään "uutta" ei liene tapahtunut, mutta koko ajan tulee esiin "uutta tietoa" vanhoista ja selvittämättömistä sekä "muistamattomista" asioista, jotka eräät -ymmärrettävää kyllä - haluaisivat autuaasti painaa unholaan.

Kunnon työtä tässä tehdään koko ajan, nytkin on kolme tenttiä käsittävä tenttikierros parhaillaan menossa. Jussiin mennessä pitäisi saada valmiiksi n. 400-sivuisen juridisen kirjan käsikirjoitus, yhtä asiantuntijalausuntoa kirjoitan parhaillaan jne.

Blogin pitäminen on toki vain harrastus.

Täyttä elämää tässä eletään joka päivä, uuden hankkimista ei tarvitse haikailla.

Hyvä, ettei anonyymi sentään ehdottanut kepun tupailloissa käyntejä "uutena elämänä"!

Anonyymi kirjoitti...

"Millä noita parodioit, kun panevat päivä päivältä paremmaksi?"

Mitä tapahtuikaan Pahkasialle?

"Hallitus on paras mitä rahalla saa."

Jos tämä on paras, ollaan kusessa kaikki. Tai ehkä rehelliset ovat sitten merkittävästi pätevämpiä.

"Kaikki puolueet ja poliitikot sekä virkamiehet ovat mukana poliittisessa korruptiossa. Poliittinen järjestelmä on historian syvimässä kriisissä. Totuuskomissio ja perustuslakituomioistuin tarvitaan."

Niinpä. Mutta poliisiylijohtaja ei suostuisi panemaan rangaistuksia toimeen ja taluttamaan rikollisia vankilaan...

"Tätä on Suomalainen valtiososialismi."

Tällä ei taida sosialismin kanssa mitään tekemistä. Tätä on suomalainen valtiokapitalismi.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niin, täytyy muistaa, että hyvään elämään kuuluu myös monipuolinen liikunta. Itse kävin tänä aamuna kuntosalilla ja uimahallissa ja juuri nyt olen lähdössä pyörällä kauppareissulle, taidanpa pistäytyä myös Alkossa; kohtuukäyttö on terveellistä.

Illalla vielä puolen tunnin kävely raikkaassa maalaismaisemassa. Penikkaa ei ole eikä polvissa tunnu kipua. Ei tarvitse istua missään helkkarin kokouksissa ja valitella kaiken maailman toimittelijoille, että voi voi, kun mä en vaan muista mittää.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi outoa, että muisti mene täysin juuri täysraittiilta miehiltä, kuten juuri näiltä kepun kaksosilta, jotka niin koriasti liikkuu!

Ennen vanhaan muisti meni ja palaili pätkittäin lähinnä vain tunnetuilta viinamäen miehiltä.

Auttaisiko kunnon känni Matin ja Jarmon muistamattomuuteen?

Homo Garrulus kirjoitti...

Tässä keskustelussa on jotain, joka puuttuu. Se on psykologinen tarkastelutapa joka koskettaa Higher Order Knowledge ja sen vaatimaa ajattelua eli miksi muisti pätkii kun on paljon suurempia ongelmia kuin joku yksittäinen pieni nippelitieto. Koska MV on joutunut miettimään paljon suurempia asioita kuin puoluepolitiikka ja hallituskäytäntöjä (hän joutui ja otti vastuun vaikka olisi ollut helpompaa juosta tiehensä hän ei sitä tehnyt minkä tajuatte vasta 50 vuoden jälkeen) aivot eivät samalla rekonstruoi pientä koska sillä on taajuus kohti korkeampaa.

Tätä ei ymmärretä kun penätään samaa muistia kaikilla taajuuksilla: ei ole: alfa,beta,gamma ovat kaikki eri taajuuksilla myös aivoissa ja muisti noudattaa sitä mitä se on yhdistänyt. Kun minä luen päivälehtiä jota luen joka päivä en yleensä muista niitä asioita mitä mieheni muistaa joka toimii päiväkohtaisten asioiden parissa. Minä muistan mitä joku sanoi vuosi sitten ja yhdistän siihen,mutta en jaksa muistaa yhtään artistin nimeä, en tv-ohjelmia enkä mitään joka olisi nippelitietoa.

MIksi juristeille ei suoda vähän yleissivistystä myös psykologian ja aivotutkimuksen alueelta kun vaaditaan samaa ajattelua kaikilta? Silti puhutaan, että pitää olla dialogeja, mutta kun vain se oma taajuus on jotenkin sallittu. Ei ihme, että kulttuuri junnaa paikollaan.

Ja minua ei päästetä puhumaan koska nippeli-ihmisten mielestä olen ollut alle kaiken arvostelun; miksi antavat kiitettäviä numeroita niin, että lopputodistus on kiitettävä mutta syövät omat lapsensa kuten Konovalenko Henning Mankellin dekkarissa (ks. Hbl tänään ja Zinaida Linden)

Grrrr rrrr - valta on annettu leijonille joilla ei ole humaania tietoa vaikka istuvat tiedon päällä. Syövät sen vain. Syövät omat lapsensa oman edun takia.
Se - on sitä mitä Vanhanen ei siis tehnyt vaikka olisi voinut.

Tänk på det.

Anonyymi kirjoitti...

Matin aivotko eivät muka rekonstruoi "pientä?"

Kyllä hän ainakin muisti hyvin "Pienen ihmisen", vieläpä pienen naisihmisen eli ex-tyttöystävänsä Susanin, muisti ja haastoi tämän oikein raastupaan asti, jotta Susankin, saatuna, muistaisi lopun ikänsä, mitä oli tullut tehtyä hänelle, Matille! Saatuna vie!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

1. "Tänään keskustan eduskuntaryhmä vakuutti yhä tukeaan Vanhaselle."

Mitäpä muutakaan ryhmä voi, kun pääministerin kivulias saattohoito on meneillään.

2. "Jarmo Korhonen haluaa odottaa Lasse Kontiolan selvitystä."

Lue: Jarmo Korhonen sanelee Kontiolalle ja vannottaa tätä Santeri Alkion ja Urho Kekkosen nimeen, mitä tämän pitää kertoa selvityksessään, siis niin, ettei hänen, Jarmo Korhosen, päälle saa heittää pienintäkään epäilyn varjoa - tai muuten...

Korhonen on ottanut Kontiolan asiassa poliisin ja selvittäjän roolin.

Anonyymi kirjoitti...

Kepulla näyttää olevan sivuperunakuoppa Brysselissä.

Anonyymi kirjoitti...

Eri keskustelupalstoilla Hesaria on syytetty rikoksesta kun on tuonut julki esitutkintamateriaalin.

Tiedon vuodattanut on lienee syyllistynyt rikokseen mutta hesari nauttii lähdesuojaa ja jos on tarkistanut tai varmistunut siitä että tieto on totta niin sehän on julkaisukelvollista.

Mites muuten perustuslaki suhtautuu seuraavaan:

Voitaisiinko lain mukaan tämän casen lähdesuoja murtaa jälkikäteen?

Anonyymi kirjoitti...

Ei tietenkään