torstai 8. huhtikuuta 2010

244. Matti Vanhanen oli sittenkin yhteydessä Marja Tiuraan

Matti Vanhanen tänään eduskunnassa

1. Kansanedustaja Marja Tiuran suunnitellusta loikkauksesta kokoomuksesta keskustaan hallitusneuvottelujen aikana huhtikuussa 2007 tippuu jatkuvasti uusia tietoja. Tänään Matti Vanhanen joutui myöntämään toimittajille eduskunnassa, että hän oli puhunut suoraan Tiuran kanssa hallitusneuvottelujen yhteydessä. Uusi "kohukäänne" siis.

2. Kysymyksessä on joka tapauksessa kokonaan uusi tieto, sillä aikaisemmin viime viikolla ja vielä 2-3 päivää sitten Vanhanen oli antanut ymmärtää, ettei hän ollut keskustellut asiasta Tiuran kanssa, vaikka olikin kuullut Tiuran loikkaushuhuista.

3. Vielä toissa päivänä 6.4. Vanhanen ilmoitti (hs.fi), että hän ei kerro, mitä hän mahdollisesti tietää Tiuran loikkausaikaista viime hallitusneuvottelujen aikana. Tuolloin Vanhanen kieltäytyi vastaamasta toimittajien lukuisiin kysymyksiin eduskunnassa vedoten siihen, että kysymyksessä on kokoomuksen oma asia. Vanhanen: "Jos kokoomuksen puolelta kysytään jotain, niin kerron sen vähän, mitä minulla on tietoa asiasta." - Vanhanen lupasi siis vastata kokoomukselle, ei medialle.

4. Matti Vanhasen tietoisuus Tiuran loikkausaiheista ja Vanhasen ja Tiuran välinen yhteydenpito asian tiimoilta on selvästikin ollut ja on edelleen erittäin arka asia keskustalle. Tätä osoittaa keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Timo Kallin esiintyminen asiassa. Kallihan on, vaalirahoitusmöläytyksensä johdosta tai sen jälkeen, profiloitunut jonkinlaiseksi totuudenpuhujaksi, joidenkin mielestä jopa ainoaksi rehelliseksi keskustan poliitikoksi.

5. Mitä Timo Kalli sitten on sanonut ja miten hänen kertomuksensa on muuttunut? Aprillipäivänä 1.4. Timo Kalli kertoi lehdistölle saaneensa tiedon Marja Tiuran halusta vaihtaa puoluetta vuoden 2007 hallitusneuvottelujen aikana, aloite oli Kallin mukaan tullut Tiuralta. Kalli selitti 1.4., ettei hän enää kolmen vuoden jälkeen muista, mistä tieto Tiuran puolueenvaihtohalusta hänelle tuli (i-s.fi).

6. Kalli arveli, että kyseinen tieto olisi tullut hänelle joltakulta "keskustajohtoon kuuluvalta henkilöltä." Kalli ei tuolloin (1.4.) ollut myöskään varmasiitä, saavuttiko kyseinen tieto puolueen puheenjohtaja Matti Vanhasen.

7. Mämmit ja munat pääsiäisenä nautittuaan Timo Kallin muisti kuitenkin yllättäen palautui. Hän nimittäin kertoi 6.4., että hän oli saanut tiedon Tiuran loikkausaikeista juuri puheenjohtaja ja pääministeri Matti Vanhaselta. No, onhan puolueen puheenjohtaja Matti Vanhanen myös toki yksi "keskustajohtajistoon" kuuluva henkilö, kuten Kalli oli 1.4. asian ilmaissut.

8. Näyttää ilmeiseltä, että keskustassa oli alun perin maalis-huhtikuun vaihteessa päätetty salata Matti Vanhasen osuus asiassa, jos se vain suinkin olisi mahdollista. Vanhasen ja Tiuran välisen suoran yhteydenpito ilmitulo olisi nimittäin perin kiusallista Vanhasen kannalta. Tämä on kovin tuttu keskustan "taktiikkaa": totuuden kertomista annostellaan vain tipoittain ja sitä mukaa, kun keskustan johtoväen on pakko kertoa totta.

9. Tänään sitten Matti Vanhanen joutui kertomaan totuuden - ainakin osatotuuden - asiasta. Pääministeri kertoi eduskunnassa, että hän keskusteli Tiuran kanssa "suoraan" hallitusneuvottelujen yhteydessä. Nyt kertomansa mukaan Vanhanen oli puhunut Tiuran kanssa "sopivasta tapaamisajankohdasta." Hän kertoi sopineensa Tiuran kanssa "suoraan" päivästä, jona he voisivat tavata. Kellonajankohdasta ei kuitenkaan oltu sovittu (!) - olisiko paikasta kuitenkin sovittu?

10. Myöhemmin eli, kuten Vanhanen asian ilmaisi, "joitakin aikoja myöhemmin," Tiura oli kuitenkin perunut "henkilökohtaisesti" Vanhaselle tapaamisen. Itse asiasta he eivät ehtineet keskustella. Vanhasen mukaan hän oli kuitenkin ollut tapaamisajankohdasta keskusteltaessa selvillä, että Tiura oli "mahdollisesti" loikkaamassa. Kertomansa mukaan Vanhanen ei ollut ollut "missään vaiheessa" innostunut loikasta, vaan oli pitänyt sitä "kiusallisena kysymyksenä."

11. Marja Tiuralta yritettiin tänään udella eduskunnan käytävillä tapaamisaikeista Vanhasen kanssa. Hän myönsi asian, mutta ei suostunut vastamaan mihinkään muuhun kysymykseen, vaan viittasi vain ykskantaan siihen, mitä "pääministeri Vanhanen on teille asiasta kertonut." Tiura ja Vanhanen ovat siis sopineet, että ainoastaan Vanhanen vastaa kysymyksiin.

12. Vanhasen lausunto herättää joukon kysymyksiä asioista, jotka ovat edelleen epäselviä.

- Miksi Vanhanen suostui tapaamaan Tiuran, jos hän piti Tiuran loikkausaietta kiusallisena?

- Olisiko Vanhanen kuitenkin ollut valmis hyväksymään Tiuran loikkauksen kokoomuksesta keskustaan?

- Miksi Vanhanen korosti lausunnossaan kolme kertaa, että hän oli ollut yhteydessä Tiuraan "suoraan" tai sopineensa tapaamisajankohdasta tämän kanssa "henkilökohtaisesti"?

- Miksi Vanhanen vielä kaksi päivää sitten ei suostunut kommentoimaan medialle Tiura-asiaa millään tavalla vaan oli nimenomaan kieltäytynyt vastaamasta mihinkään kysymyksiin?

13. Matti Vanhanen halusi korostaa suoraa kontaktiaan - toki vain puhelimitse - Tiuraan siksi, että kukaan ei pääsisi kysymään, olisiko joku - vaikkapa esimerkiksi Tiuran tunnettuna lobbaajana toiminut Arto Merisalo - kenties toiminut välittäjänä Vanhasen ja Tiuran suunnitellussa tapaamisessa.

14. Mutta onko Vanhasen lausunto, jota hän on siis pantannut viikon verran, sanotuilta osin todella uskottava? Toimiko Merisalo sittenkin välittäjänä Vanhasen ja Tiuran tapaamisasiassa? Tämä on hyvin mahdollista ja johdonmukaista, sillä välittihän Merisalo myös puoluesihteeri Jarmo Korhoselle tiedon muun muassa Tiuran loikkausaikeista.

15. Mikä on Arto Merisalon osuus Vanhasen ja Tiuran suunnitellussa tapaamisessa? Tämän tietävät vain Vanhanen ja Tiura sekä Arto Merisalo. Merisalon kertomat kuuluisat nauhat olisivat ehkä paljastaneet asian todellisen laadun, mutta peijakas sentään, nauhat on ehditty juuri (sopivasti) tuhota - jos nyt sitten on uskominen Arto Merisalon tämänpäiväisiä lausuntoja. Viivyttikö Matti Vanhanen lausunnon antamistaan siksi, kunnes hän sai varmuuden siitä, että nauhat oli todella tuhottu? Olisihan se perin kiusallista, jos vielä paljastuisi, että Merisalo oli toiminut välittäjänä Vanhasen ja Tiuran tapaamisessa.

16. Niin, miksi Vanhanen suostui tapaamaan Tiuran, jos hän todella piti loikkausaikeita kiusallisena? Vai pitikö sittenkään, mistä tämänkään tietää! Emmehän me tiedä itse asiassa sitäkään, kumpi tapaamista ehdotti - jollei Arto Merisalo - Tiura vai Vanhanen! Tästä on vain Vanhasen sana, ja sitä paitsi esimerkiksi Hesarin uutisessa (hs.fi) ei edes mainita "suoraan" sitä, kumpi osapuoli tapaamista oli ehdottanut.

17. Olettakaamme kuitenkin, että tapaamista ehdotti Marja Tiura, sillä juuri hän kävi hirmuisen kuumana ministeriasiassa. Miten hän mahtoi ajatella Matti Vanhasen suhtautuvan asiaan? Ajatteliko Tiura, että Vanhanen lupaisi hänelle ilomielin keskustalle kuuluvan ministerinpaikan hallituksessa? Mikä sai Tiuran näin pontevaan yritykseen? Okei, tiedämme, että ministeriys oli Tiuralle poliittisesti elämän ja kuoleman kysymys. Ehkä hän muisti Tanja Karpelan, joka pääsi kepun listoilta hallitukseen suunnilleen samansuuruisen äänimäärän edellisissä vaaleissa 2003 saatuaan. Ehkä hän muisteli myös sitä, miten Tanja oli kertonut julkisuudessa Matti Vanhasen auttaneen häntä poliittisella urallaan "kaikin tavoin." Auttaisiko Matti nyt häntä, Tiuraa?

18. Kenties Tiuran mielissä pyörivät myös julkisuudessa olleet tiedot siitä, miten Matti Vanhanen oli tavattu joskus vuosia aiemmin hiippailemasta keskellä yötä Tanja Karpelan hotellihuoneesta omaan huoneeseensa. Huhtikuussa 2007 lehdissä oli myös paljon juttuja Matti Vanhasen seurustelusta kansanedustaja Merikukka Forsiuksen kanssa; Vanhasen ja Forsiuksen väitetty "romanssi" oli tuolloin juuri kuumimmillaan. Sodassa ja politiikassa ovat kaikki keinot sallittuja - eikös näin ole joskus sanottu?

19. Me emme lopulta tiedä, puhuuko Vanhanen nyt varmasti totta kertoessaan, ettei hän tavannutkaan Tiuraa, vaan Tiura peruutti tapaamisen. (Tiura oli siis tässä suhteessa eli tapaamisen peruuttamisessa Vanhasta fiksumpi. MIksi Tiura peruutti tapaamisen, saiko hän lobbaajaltaan tiedon, että "ei kannata?") Kun totuutta on jälleen - ties kuinka monennen kerran - pääministerin toimesta annosteltu julkisuuteen tipoittain, voidaan jälkiselittelyjen paikkansa pitävyyttä tässäkin tapauksessa epäillä. - Kukas se muutama vuosi sitten sanoikaan: "tapasimme Ikeassa"?

20. Tapasivatko Vanhanen ja Tiura huhtikuussa 2007 sittenkin loikkausaikeiden merkeissä? Tämän tietävät vain Vanhanen ja Tiura, kenties myös Arto Merisalo.

28 kommenttia:

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Uusille "käänteille" ei näy loppua tulevan

Nyt Marja Tiura sanoo, että se olikin Matti Vanhanen, joka ehdotti hänelle tapaamista!

Vanhanen puolestaan kertoi, että tapaamispyyntö oli tullut "suoraan" Tiuralta! Vanhasen mukaan hän kuuli Tiuran loikkausaikeista Jarmo Korhoselta.

Jokohan huomenna "kerrotaan", että tapaamisasiassa välittäjän toimi Arto Merisalo?

Anonyymi kirjoitti...

Loikkaus episodissa voittajaksi jäi KEPU..... Miksikö? Koska Tiura jäi Kokoomukseen!
Nim. L.H.Hoppu

Anonyymi kirjoitti...

Kepu voittaa aina - kiitos puoluejohdon!

Anonyymi kirjoitti...

Joku sisäinen kello hälyttää yhtäläisyyksistä Ilkka Kanervan tapaukseen.

Siinähän kaksikielinen "Tuksu" Tukiainen antoi arvoitukselliseksi jääneessä kommentissaan ruotsalaiselle lehdelle ymmärtää järkyttyneensä miten isojen kihojen pelinappulana häntä oli tapauksessa juoksutettu!

Ymmärrettävästi yksikään suomalainen lehti ei vinkkiin tarttunut.

Anonyymi kirjoitti...

Politiikkojemme uskottavuutta on epäilty eri yhteyksissä. Lautakasajutussa oikein lehdistön toimin todistettiin , ettei väitettyä tuppeen sahattua lautaa ollut eräällä työmaalla. Toisessa tapauksessa on todettu, että eräs kansanopisto on saanut lahjaksi pesukoneen. Koska johtokunnassa, jossa varmaan on toistakymmentä jäsentä, oli eräs politiikko, on häntä syytetty lahjonnan otosta, vaikka ei mitään kausaalia syy-yhteyttä ole näytetty.
Tämän kirjoittaja on ihmetellyt sekä lehdistön että viranomaisten yksioikoista suhtautumista asiaan. Uskotaan heti, että kaikki on sitä, miltä se näyttää tai väitetään näyttävän. Vaihtoehtoisia olettamuksia ei yleensäkään ole.
Jos jollain on vielä muistissa 70-80- lukujen suuret verojutut, niin voisi olla sijaa laajemmallakin mielikuvitukselle.
Olettakaamme, että liikkeessä A joku näki laskun, että työmaata B laskutettiin tietyllä tavaraerällä.
B:n rakennuttaja hyväksyi laskun ja maksoi sen. A:lla oli nyt xmarkkaa rahaa ilman vastaavaa suoritusta. A voi senjälkeen käyttää rahat johonkin muuhun suoritteeseen,joka on kokonaan toinen kuin alkuperäisessä laskussa oli. Tieto, mitä on toimitettu on tällöin vain A:n ja vastaaottajan välillä. Ei edes A:n työväki tule asiasta tietoiseksi.
Jotta ei tässä liikuttaisi pelkästään ylivilkkaan mielikuvituksen varassa, tuotakoon esille tunnettu tapaus Lounais-Suomessa 80-luvulla. Siellä erään rakennusliikkeen omistajaperhe osti tavaratalosta ruokaa ja muita hyödykkeitä Niistä sitten laskutettiin rautanauloina ja muina rakennustuotteina rakennusliikettä.
Eli mitä tästä opimme: Kaikki voi olla mahdollista, myös totuuden puhuminen, jos ei osata oikein asettaa kysymyksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Ano #3, sen verran on ollut ns. käänteitä tässä ja muissakin asioissa, että vain hölmö uskoo enää yhteenkään näistä herroista (ja rouvista).

Olisi kiva nähdä seuraavissa vaaleissa, että noin 100 kpl näitä kääntyjiä kääntyisivät politiikasta ja yhteiskunnan asioista täysin pois. Varmaan löytyisi pätevämpääkin porukkaa tilalle. Eihän nuo tunnu muuta osaavan kuin kääntyilemisen!

Erkki K. Laakso kirjoitti...

Matti Vanhanen yhtyi sittenkin Marja Tiuraan? Voi..voi.. tätä turhan veivaamisen määrää!!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Soo, soo, Erkki! Pidetäänpäs keskustelu sentään asiallisella tasolla!

"Veivaamisen määrästä" ei ota selvää Erkkikään.

Anonyymi kirjoitti...

Moi Marja!

Kuulin, että olet aikeissa loikata! Hyvä juttu, meidän ovet on aina avoinna sinunlaisillesi kaunottarille!

Voitaisko tavata? Vaikka tänään myöhään illalla, kun saan nämä hallitusneuvottelut tältä päivin valmiiksi. Kerro vaan, mikä palli tai pallit - siis ministerin pallit, heheh - sinua kiinnostaisi!

Saa nähdä, mihin asti me tänään päästään -päästäisiinkö heti "siihen" asti?

"Jos oot oikein hyvä mulle
annan ministerin postin sulle"

Huone sataviis
saavu sinne siis
Paapaadiidappappa....

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin ohimennen jotain uutista radiosta jossa puhuttiin Lemminkäisen ohjanneen rahaa Novan kautta jonnekin? Minne?
Lemminkäinen, mikä lie Destia nykyään, sai valtavat kartellisakot tässä aikanaan.

Vanhanen toimii vielä huonommin kuin keskiverto sosiaalitantta. Ne sentään joutuu vastaamaan kysyttäessä vaikka heillä on lain mukaan neuvontavelvollisuus (ohjata asiakasta jos asiakas ei selvästi tiedä oikeuksiaan). Matti sensijaan panttaa tietoa viimeiseen asti.

No kohtahan se jalkaleikkaus tulee ja Matti häipyy takavasemmalle. Onkohan odottavan aika pitkä, kesäkuuhun olisi vaan sinniteltävä.

Kaikenlaiset tutkimukset kertovat että nuoret eivät ole kiinnostuneet politiikasta vaikka poliittiset nuorisojärjestöt saavat tukea satoja tuhansia.

Sukupuuttoon siis ovat kuolemassa rahanahneet itsekkäät poliitikot tutkimuksien mukaan.

Onneksi Thors hoitaa tuon ongelman.

Anonyymi kirjoitti...

Lemminkäisen/Rskennusliike Oka:n rahaa epäillään virranneen 60 000 euron verran Novan kautta, minnekäs muualle kuin kepulle vaalityöhön!

Thorsin mummoseminaari ei saanut mitään valmista aikaiseksi, vaan asiaan palataan toukokuun puolivälissä.

Selvältä näyttää, että isoäitipykälää ei ehditä muuttaa ennen JUhannusta. Todennäköistä on, että muut puolueet eivät halua muuttaa lakia lainkaan.

Paateron ja Hallbergin pitäisi siis ryhtyä pohtimaan muita keinoja, joilla nuo kaksi mummoa - tai ainakin se egyptiläismummo - saataisiin pitää Maran ja Tarjan toiveiden mukaisesti Suomessa.

Reiska kirjoitti...

Vanhasen Matti ainakin tiedotusvälineiden kirjoittamana hiljattain kertoi, että on luopumassa pääministerin postistaan.

Mutta nythän näyttää siltä, että Vanhanen sen kun vaan on kiristänyt otettaan virassaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Paateron ja Hallbergin pitäisi siis ryhtyä pohtimaan muita keinoja, joilla nuo kaksi mummoa - tai ainakin se egyptiläismummo - saataisiin pitää Maran ja Tarjan toiveiden mukaisesti Suomessa."


Mikon ja Pekan ainoa ongelma on media. Muuta "laillisuusvalvontaa" ei heillä maan tavan mukaan edes ole.

Tarjahan teki "Koivistot".
Ja Maraltakin voi kysyä haittaako presidentin toimen hoitamista?

Asser Salo kirjoitti...

Mitenkähän paljon henkilö on valmis muuntelemaan totuutta isoissa asioissa, jos totuuden puhuminen jo pienissä asioissa (esim. juuri "tapasimme IKEA:ssa") on noin ylipääsemättömän hankalaa?

Vai olisiko kysymys sittenkin varhaisesta ja valikoivasta dementiasta?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tässä pienenä välipalana kertomus turkulaisesta avioliitosta:

Naine heräs keskel yät ja huomas, et häne ukkos ei ollu häne viärelläs nukkumas.

Naine men alakertta ettimä miästäs.Hää löys miähe keittiös pöyrä äärest istumast, kahvikuppi käres ja syvis miätteis tuijottamas eres oleva seinä.

Naine näk, ku miäs pyyhkäs kyynele silmäkulmastas ja hörppäs sen jälkke kulaukse kaffet.

"Mikä sul ny o ?" naine kysys: "Minkä takia sää tääl ole keskel yät?"

Ukko kattos kahvikuppias ja sanos: "Muistak sää, ku mee seurusteltti 20 vuat takaperi ja sää oli vaa 16?"

"Juu kyl mää muista" vaimo vastasi.

"Muistak sää, ku sun isäs sai meijä kiin ku me rakasteltti mun pikkufiiati takapenkil?"

"Juu, kyl mää muista" vaimo vastas ja istus ukkos viäre.

Ukko jatko: "Muistaksää, ku sun isäs tunki hauliko mun naamas kiin ja sanos": "Joko sää viäs mun tyttären vihil tai mää lähetä sut vankila kahrekskymmeneks vuareks?"

"Voi kyl mää senki muista," vaimo vastas pehmiäl äänel.

Ukko pyyhkäs toisenki kyynele silmästäs ja sanos:

"Mää olisi päässy tänämpä poies vankilast."

Anonyymi kirjoitti...

Kerrataan eräs tärkeä tieto Keskustan ministerivalintamenettelystä.
Tosin kuin SDP:ssä tai Kokoomuksessa, Keskustan puheenjohtaja ei sanele Keskustan ministerivalintoja.
Keskustassa kenttä päättää ihan oikeasti Keskustan ministereistä.
Tästä esimerkkinä Tanja Karpelan äänestysvoitto Hannu Takkulasta tai Paavo Väyrysen parin äänen voitto Kanki Kaikkosesta.
Tietenkin Vanhanen olisi voinut luvata Tiurille ministerisalkun, mutta luultavasti Tiuri olisi hävinnyt äänestyksen lopullisessa valintakokouksessa, jossa äänioikeutettuja ovat kansanedustajien lisäksi Keskustan puoluehallituksen jäsenet.

Wikipedia kertoo: Pääministeri Matti Vanhanen valitsi yllättäen Väyrysen toisen hallituksensa ulkomaankauppaministeriksi, jolloin Väyrynen lopulta tarkistutti valtakirjansa. Hänen ministeriydestään äänestettiin Keskustan puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän kokouksessa, jossa hän voitti vastaehdokkaansa kansanedustaja Antti Kaikkosen äänin 41–36.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Matti Vanhanen kertoi eilen tv-haastattelussaan, ettei hän muista enää sitä, sopiko hän tapaamisesta Tiuran kanssa puhelimitse, tekstiviestillä vain "kasvokkain."

Vaikuttaa uskottavalta, vai mitä? Vai olisiko tapaamisesta sitenkin sovittu jonkun kolmannen välityksellä.

Miten Vanhanen muistaa, että Tiura peruutti tapaamisen "joitakin aikoja" tuon alustavan yhteydenoton jälkeen?

Niin, ja muistaako Vanhanen edes sitä, kumpi teki aloitteen tapaamisesta, Tiura vain hän itse? Tästäkin faktasta on vain sana sanaa vastaan.

Toura toivoi eilen, että media selvittäisi asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Siis hyvä toi turkulaisten avioliittokuttu, kiitos siitä! Mutta vakavasti puhuen olen todella huolestunut. SIis Matti Vanhasen terveydestä, ja samaa koskee muitakin kepulaisia poliitikoita. Heillä on vakava dementia tai Alzheimerin tauti, joka on jo vakavaa astetta. Heidät on ohjattava lääkärille, kun yleensä noita tauteja omaavat eivät sitä itse huomaa.

Kokemusta lähipiiristä on!

Anonyymi kirjoitti...

Paljonko rikoksia jää vuosittain tulematta poliisin tietoon?

Mikä on eri rikosten selvitysprosentti?

Mikä on virkamiesten ja poliitikkojen lahjusrikosten määrä?

Korreloiko eri rikostyypit ja niiden selvitysprosentit toisiaan?

Anonyymi kirjoitti...

Asiahan on niin,että kaiken tämän vaaliraha,loikkausuhka,lautakasa,muistamattomuudet,ristiinpuhumiset ja yms nykyistä hallitusta ja eduskuntaa rapauttavat ongelmat poistuisivat mahdollisimman nopeasti pidettävien uusien vaalien myötä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Keskustan ministerivalintasysteemi on kyllä tiedossa.

Kun Korhonen ja Tiura tapasivat, niin Korhonen kertoi varmaan juurta jaksaen tuon kepun systeemin ja sen, ettei Tiuralla olisi heti loikkauksen jälkeen mahdollisuuksia päästä ministeriksi. Näinhän Korhonen kertoo tämän päivän Hesarissa tehneensäkin.

Mutta tämä ei ilmeisesti vakuuttanut vielä Tiuraa, vaan hän halusi tavata vielä Matti Vanhasen - tai Vanhanen halusi tavata Tiuran. Miksi? Tiura oli niin kiihkoissaan ministeripostin perään, että halusi katsoa kaikki kortit ja käyttää kaikki mahdolliset ja ehkä jopa osin madottomiltakin tuntuvat keinot päästäkseen tavoitteeseensa - naisellisia keinojakaan unohtamatta.

Tiura tiesi, että kepun puheenjohtajalla ja pääministerillä on ministereitä valittaessa suuri vaikutusvalta ja hän toivoi, että Vanhanen voisi vielä saada kepun puoluevaltuuskunnan päät kääntymään.

MIksi Matti Vanhanen halusi kaikesta huolimatta tavata Tiuran? Miettikääpä sitä! Ehkä Vanhanen olisi luvannut Tiuralle, että jos tämä loikkaa, niin hän voisi päästä ministeriksi myöhemmin tällä hallituskaudella, jos sopiva ministerin paikka avautuisi.

Tuntuu hyvin oudolta, että Tiura olisi peruuttanut sovitun tapaamisen pääministerin kanssa hyvin pian sen jälkeen kun tapaamisesta oli sovittu! Miksi hän olisi niin tehnyt?

Huom. myös se, ettei Vanhanen sulkenut eilen pois sitä mahdollisuutta, että hän oli keskustellut Tiuran loikkauksesta myös Arto Merisalon kanssa. MIksei siis myös Tiuran ja hänen tapaamisesta olisi voitu keskustella? Vanhanen ei vain, peijooni vieköön, "muistanut", tapahtuiko näin todella.

MIksi Vanhanen vaikeni viikon, ennen kuin hän oli valmis kertomaan lehdistölle sovitusta tapaamisesta Tiuran kanssa?

Varmaankin osin siksi, että Vanhanen ja kumppanit halusivat ensin katsoa, mitä Tiura kertoo julkisuudessa asioita. Pääsiäisenä kepun johtoporukka myös hioi yhteisen taktiikan sen suhteen, mitä kerrotaan ja miten; tärkeää olisi, ettei kerrottaisi ristiriitaisesti. Timo Kallinkin muisti palasi pääsiäisloman jälkeen kummasti.

Anonyymi kirjoitti...

Marja Tiura näkyy toivoneen, että "suomalainen riippumaton media" selvittäisi totuuden hänen loikkausasiassaan.

Pahalta näyttää Tiuran kannalta, sillä lehdistö näyttää olevan valmis teilaamaan hänet ilman mitään selvittämisiä.

Tyypillinen esimerkki on tämän päiväisessä Hesarissa julkaistu Seija Sartin - hän kuuluu tiettävästi Arto Merisalon laajaan tuttavapiiriin -kolumni, jossa Sartti ilman mitään selvityksiä on ryhtynyt tuomariksi, tarkemmin sanottuna "pistetuomariksi" Merisalon ja Tiuran välisessä jupakassa.

Sartin pistelaskun mukaan Merisalo johtaa nyt murskapistein eli "noin 18-1", vaikka asiassa on vain "sana sanaa vastaan." Kyseinen pistelaskun muuten otti ensimmäisenä käyttöön Arto Merisalo itse, sillä hän kertoi viime viikolla, että tilanne on 6-1 hänen hyväkseen.

Ellen erehdy, niin kyseinen toimittaja Seija Sartti näkyy eksyneen blogissa 243 (Se on siten kevät) julkaistuun kuvaan yhdessä A. Merisalon kanssa. Muitakin tuttuja kasvoja kuvasta voi löytää kun kuvaa suurentaa.

Tämä siitä "riippumattomasta suomalaisesta mediasta"!

Riku Riemu kirjoitti...

Aika erikoista on, miten lehdistö syö Merisalon kädestä ja kirjoittaa joka päivä ykkösuutisena Marja Tiuraa.

Eikö Tiura ole jo aikaa sitten punnittu, ja poliitikoksi havaittu?

Samaan aikaan ei ole näkynyt esim. ILKKA KANERVASTA enää riviäkään.

Anonyymi kirjoitti...

Haetaanko nyt ennakkopäätöstä kuin KO:sta ikään: Matti Vanhanen muistaa nukkuessaankin edeltäjänsä julkisen kivityksen ja jokainen loikkausta suunnitteleva tulee muistamaan Tiuran kohtelun.

Toinen asia olisikin sitten pohtia totalitarismin olemusta; sen kun sanotaan nojaavan nimenomaan ihmisten armottomaan lokeroimiseen: kerran demari, aina demari; Jumala auttaa vain kerran; kepu pettää aina,jne.

Hilda K. kirjoitti...

Hallituspuolueiden, elinkeinoelämän ja median yhteistyönä aikaansaatu jatkotarina käänteineen on kuin ylireheväksi kasvanut viidakko.

Blogisti on teroittanut raivausveitsensä ryhtynyt tuomaan valoa hämäryyteen.

Toimeliasta huhkintaa seurataan etäämpää.
Joku näyttää huolestuneelta ja yrittää huutaa blogistille jotain:

"Väärä viidakko!"

Anonyymi kirjoitti...

Pahalta näyttää.
Mutta toisaalta haluttaa lohduttaa, ettei dementia ole rikos. Pitäisi vain osata tehdä johtopäätökset, lähipiirissä ainakin.
Mutta se, että on juonut munkkikahvit Kauppatorilla jonkun seurassa, ei vielä tee jääviksi. Olenhan minäkin siellä kerran porvarin kanssa juonut.
Muuten olen sitä mieltä, että Blogisti on tämän maan kovin, ja se on paljon se. Jonkun pitäisi pienten pistevoittojen sijasta laskea montako juttua on alkanut vyörymään Blogistin isekettyä. Monta jo, ja toivottavasti lisää seuraa, toivoo
Veikko-setä

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jääviyttä en ole väittänyt enkä väitä Veikko-sedän mainitsemasta syystä syntyneen.

Anonyymi kirjoitti...

Katsoin myös tuon eduskunnan kyselytunnin eilen ja hieman huvituin samasta asiata. Kameramies oli sanalla sanoen veikeä, kun se "millintarkasti" kuvasi taas vasemmiston puolta, niin edustaja Jacob Södermanista näytettiin vain "silmät ja nenä". Tuli mieleeni J. Karjalaisen laulu Väinö: "nyt näkyy silmät, nenä ja suu, siellähän se väinö on"..