perjantai 16. marraskuuta 2012

667. Tulossa Lex- Häkämies? Lakialoite ministereiden karenssiajasta

Kissa vieköön: Medvedev nostaa vihdoin kissan (kissankuvan) pöydälle. Kekkosen aikana neuvostojohtajat lahjoittivat Urkille lämminverihevosia, nyt Tarja saa tyytyä Kremlin "Kissalan poikien" eli Dmitrin ja Vladimirin lahjanlupaukseen kissasta, mutta tämäkin lämmittää Tarjaa kovasti

1. Ministerien karenssiaika nousi - jälleen kerran -  julkiseen keskusteluun viikko sitten perjantaina, kun Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) valitsi uudeksi toimitusjohtajakseen elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen. Ks. tästä blogia 665/9.11.2012. Häkämies sai tänään perjantaina eron ministerin toimestaan presidentin esittelyssä ja aloittaa uudessa työssään jo tulevana maanantaina.

2. Toisin kuin Suomessa, eturistiriitojen torjunnan velvoite on monissa Euroopan maissa toteutettu selvin säännöksin. Erilaisia karensseja on käytössä esimerkiksi Norjassa, Ranskassa, Englannissa, Portugalissa, Venäjällä ja Espanjassa.

3. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lernerin on tekemässä lakialoittetta valtioneuvoston jäsenten ja tiettyjen poliittisten virkamiesten karenssiajasta. Ruohonen-Lerner jätti lakialoitteensa eilen kansanedustajien allekirjoitettavaksi.

4. Oikeusministeri Anna-Maja Henrksson on tosin todennut, että saattaa olla syytä selvittää karenssissännösten tarpeellisuutta. Mutta kuten jo ministerin käyttämästä sanamuodosta hyvin ilmene, hän ei tulisi pitämään tällä "selvityksellä" minkäänlaista kiirettä. Siksi on paikallaan, että kansanedustajat tekevät lakialoitteen hanketta vauhdittamaan.

5. Ruohonen-Lerner esittää aloitteessaan karenssia valtioneuvoston jäsenten lisäksi myös muiden korkeiden virkojen haltijoille, kuten ministereiden valtiosihteereille ja erityisavustajille. Sopivan mittaisena karenssiajana aloitteessa pidetään ministereiden osalta yhtä vuotta ja ministerin valtiosihteerin, ministerin erityisavustajan sekä muiden karenssisäätelyn piiriin tarkoitettujen virkamiesten osalta kuutta kuukautta.

6. Persujen lakialoitteeseen tulee allekirjoittajia myös ainakin vihreistä. "Eturistiriitojen torjumiseksi on järkevää asettaa ajallisia rajoituksia ministerien siirtymiselle hallituksesta etujärjestöjen tai yritysten palvelukseen oman ministeriönsä toimialan tehtäviin", kansanedustaja Tuija Brax perustelee vihreiden kantaa blogissaan.

7. Karenssikeskustelu on tarpeen, koska julkinen ja yksityinen sektori ovat nykyisin entistä enemmän tekemisissä toistensa kanssa. Julkinen sektori muun muassa kilpailuttaa yrityksiä entistä enemmän. Jos poliitikko haluaisi "vihreälle oksalle" (eläkevirkaan) tietyssä yrityksessä tai järjestössä, hän voisi langeta antamaan sille etuja. Kukaan ei ole vahtimassa eikä käytännössä edes voi vahtia, luovuttaako ministeri/valtiosihteeri salaisia ja luottamuksellisia tietoja uudelle työantajalleen.

8. Tämän vuoksi pelisääntöjä on pakko tiukentaa, koskapa ministerit eivät näytä omasta tahdostaan pidättäytyvän vihreälle oksalle siirtymisestä. Päin vastoin ministerit ovat hyvin persoja haalimaan itselleen tai ottamaan vastaan heille (tietojen saannin toivossa) tyrkytettyjä hyvin palkattuja hommia elinkeinoelämän piiristä, kuten esimerkiksi tapaukset Suvi-Anne Siimes, Paavo Lipponen ja Matti Vanhanen ennen Jyri Häkämiestä osoittavat. Kun moraalivaje on siten ollut mitä ilmeisin, on lainsäätäjän pakko puuttua asiaan.

9. Ministereiden ja hallituksen poliittisten virkamiesten siirtyminen elinkeinoelämän palvelukseen kesken kauden tai heti virkakautensa päättymisen jälkeen on sekä moraalinen että juridinen ongelma. Juridisia ongelmia voi syntyä silloin, jos elinkeinoelämän palvelukseen siirtyy poliitikon mukana salassa pidettävää tietoa.

10. Emeritusprofessori Heikki Paloheimo sanoi eilen, että "hän ei osaa sanoa", onko Jyri Häkämiehellä tällaista tietoa. So what! Täyttä varmuutta ei toki voida edellyttää mainitusta "salaisesta tiedosta", mutta tämä ei ole suinkaan ratkaisevaa, vaan riittää, että voidaan epäillä, että ministerillä saattaa olla sanotunlaista tietoa hallussaan. Tällainen epäily on aina olemassa. Olisi perin naiivia tyssätä nyt tehty lakialoite perusteluilla: "Ei ole näytetty, että Jyri Häkämiehellä olisi salaista tietoa"!

11. Olettaisin, että Ruohonen-Lerner on saanut juridista asiantuntemusta lakialoitteen tekemisessä persujen eduskuntaryhmän lainopilliselta neuvonantajalta, emeritusprofessori Erkki Havansilta. Tämän vuoksi lakialoitteeseen on syytä suhtautua kaikella vakavuudella. Nyt nähdään, ketkä ovat todella kyseisen epäkohdan korjaamisen kannalla ja ketkä taas puhuvat tästäkin asiasta vain lämpimikseen niitä näitä.

12. Kataisen hallitus vahvisti 5. 10. 2011 hallitusohjelman strategisen toimeenpanosuunnitelman, jolla tehostetaan hallitusohjelman toteuttamista. Periaatepäätös täsmentää hallitusohjelman painopistealueiden keskeiset tavoitteet, kärkihankkeet ja valmisteluvastuut strategisiksi politiikkakokonaisuuksiksi. 
Hallituksen kolme painopistealuetta ovat köyhyyden, eriarvoisuuden ja syrjäytymisen ehkäiseminen, julkisen talouden vakauttaminen sekä kestävän talouskasvun, työllisyyden ja kilpailukyvyn vahvistaminen. Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) koordinoi näistä jälkimmäistä painopistealuetta.TEM:n vastuulla on lukuisia hankkeita mm. seuraavien teemojen osalta: 

-luonnonvarat ja materiaalitehokkuus
-energia- ja ilmastopolitiikka
-koulutuksen, tutkimuksen ja innovaatiotoiminnan --rakenteiden ja rahoituksen uudistaminen
-työmarkkinoiden toimivuus,
-työelämän kehittäminen ja laatu
-nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyys ml. 
 maahanmuuttajien työllisyys
-elinkeinorakenteen vahvistaminen ja 
  monipuolistaminen
-uusien yritysten synty ja yritysten kasvu
-viennin edistäminen ja ulkosuhteet, alueiden -- 
  kilpailukyky ja elinvoima
-kuluttaja- ja kilpailupolitiikka
-palvelumarkkinoiden ja hyvinvointisektorin 
 kehittäminen. 

13. Lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö on osavastuussa myös monissa muissa hankkeissa. TEM:llä on yksittäisiä vastuuhankkeita myös ensimmäisessä (talous- ja velkaneuvonta) ja toisessa painopistealueessa (harmaa talous/tilaajavastuulaki). Kaikkia näitä hankkeita koskevaa sisäpiiritietoa Häkämies sai vapaasti viedä uuden työnantajansa EK:n käyttöön. EK maksaa saamistaan tiedoista hyvin, sillä Häkämiehen ministerin- ja kansanedustajan palkka nousee kertalaakilla ensi maanantaista lukien 15 000 euroa/kk.

14. Haluaako joku vielä Heikki Paloheimon tavoin vedota siihen, että "minä en osaa haluaa sanoa, onko Häkämiehellä salaista tietoa"? 

15. Jos ministeri vuotaisi virassa ollessaan hallussaan olevaa luottamukselista ja salaista tietoa ulkopuolisille, hän syyllistyisi epäilemättä salassapitorikokseen ja virkavelvollisuuden rikkomiseen. Mutta kun hän loikkaa kesken ministerikautensa suoraan kovapalkkaiseen elikeinoelämän virkaan ja vie ko. salaiset tiedot mukanaan uutta työnantajansa hyödyntäen, kukaan ei kyseenalaista hänen menettelyään, vaan päin vastoin hänen loikkaansa ylistetään "kansallisen rohkeuden osoitukserna" tms. yhtä typerillä mainnoilla aina pääministeriä myöten. 

16. On tämä kyllä merklllisen typerä yhteiskunta! Toinen ajankohtainen typeryyden osoitus on poliitikkojen, presidentin ja poliittisten puolueiden paapova suhtautuminen Talvivaaran ja sen hirvittäviin ympäristörikoksiin. 39 kommenttia:

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jos liikenneministeri Anne Kyllönen (vas) olisi sattumoisin saanut itselleen joko elinkeinomisterin tai ympäristöministerin salkun, niin veikkaisinpa, että Talvivaaran Pekka Perätön Perä olisi jo uitettu rouva ministerin toimesta omakätisesti firman paska-altaassa!

Nimetön kirjoitti...

Hyvä liike oikeaan suuntaan, joskin riittämätön. Persut ovat nimenneet uuden ajatushautomonsa Suomen Perusta, vaikka parempi olisi Suomen Kongosta.

Nimetön kirjoitti...

Riittäähän näitä loikkareita. Kalevi Hemilä toimi ministerinä vuoteen 2002, josta hän siirtyi Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtajaksi. 2003 Hemilä oli jo Teollisuuden- ja Työnantajien Keskusliiton toimitusjohtaja, josta siirtyi Eteraan. Kaikki, jotka Hemilän tunnemme voimme olla varmoja, että tieto liikkui kaveripiirissä.

Nimetön kirjoitti...

Eikö tämä Hemiläkin ollut hevosmiehiä..hevostelu on niille tyypillistä.

Nimetön kirjoitti...

Pekka Perä itkee Ilta-Sanomissa, miten yöunetkin on menneet ja että "perhekin on niin kärsinyt tästä".
Voihan vittu, mikä pillittäjä! Mies ilmestyy parin viikon putken jälkeen median eteen isot tomaatit silmiensä alla ja alkaa vaikeroida! Eikö sillä hepulla ja sen perheellä ole asunto myös Luxemburgissa, menisivät sinne pakoon.
Tulee mieleen Tuntemattoman alikersantti Lehdon ärjäisy sotamies Riitaojalle: "Saatanan paskiainen! Mitä sa siinä irvistelet? Voi kun rupee poraamaan, kurja"!

Kamunen kirjoitti...

Kataisen taustapiruna hallitusneuvotteluissa toiminut Jukka Kekkonen, joka tottakai hänkin on loikannut lihapatojen ääreen, on leuhkinut kuinka ministerin avustajalle on tärkeintä päästä kirjoittamaan ensimmäiset luonnokset.

Toisaalta tiedetään Kataisen piilottelevan kaapissaan pöytäkirjaluurankoja, niin olisi maallikosta kiva tietää, voiko tosiaan maan hallitus tehdä sitovia päätöksi noudattamatta muotovaatimuksia deokumentoinnista. Kekkonen toteaa lehtihaastattelussa todellisten päätösten syntyvän hallitusryhmien puheenjohtajien kahvipöydän äärellä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Nämä Kekkoset ja kakkoset kuuluvat sarjaan "röyhkeät paskiaiset". Kataisen hallitus alkaa vedellä viimeisiään, siitähän tämä ministereiden, valtiosihteereiden ja erityisavustajien pako muihin tehtäviin tietenkin kertoo.

Skorpioni kirjoitti...

Paitsi parin vuoden karenssi, tulisi entisille ministereille tehdä elinkeinoelämään siirtyessään tehdä stressitesti. Tämä testihän on nykyään hyvin muodikasta.

Stressitestejä on tehty ensin kaikille Euroopan pankeille, jotka kaikki läpäisivät ensin testin. Katainenkin totesi, että testit on tehty ja paperit ovat puhtaat, eikä ongelmia ole.

Mutta myöhemmin Kataisenkin oli myönnettävä, että hänkin oli väärässä, kun uudet stressitestit osoittivat, etteivät kaikki pankit suinkaan saaneetkaan "puhtaita papereita".

Nyt Ninistön Ville ehdottaa stressitestejä kaikille kaivoksille.Hyvä juttu!

Ehdotan kuitenkin, että ensimmäisenä testataan stressinsitokykyä Suomen hallitukselta, koska menee viikko vahingosta, ennen kuin ympäristöministeri uskaltaa mennä edes paikalle ilmoittamaan, että hänenkin mieli tekisi seisoa mielenosoittajien joukossa.

Ville Niinistön paltonnapia kiristää ainakin televisiokuvien perusteella hyvin paljon. Joten mies itsekin stressitestiin ja lisäksi valheenpaljastukokeeseen, vaikka Niinistön kasvoista suoraankin näkee, ettei koe menisi läpi.

Siispä kaikille karenssi, stressitesti ja lisäksi valheenpaljastustesti. Ja tietysti kaiken kustantakoon valtio, jotta suuremmilta vahingoilta vältyttäisiin.

Nimetön kirjoitti...

Kekkonen lienee etunimeltään Jussi, ei Jukka.

Nimetön kirjoitti...

Arvon blogisti, kaikella kunnioituksella, istuvan liikenneministerin etunimi on Merja ei suinkaan Anne! Jos tämä topakka ja kipakka tarmonpesä uhkaa mediassa repiä tiesäästölistan sen tuhannen kappaleiksi ja vieläpä polttaa sen, on aivan kohtuullista olettaa, että jos Kyllönen olisi ollut elinkeinoministeri tai ympäristöministeri Talvivaara-tragedian aikana, insinööri Perä olisi jo uitettu kauttaaltaan kaivoksensa kemikaaleissa. Ihan mahdottomana en pidä myöskään ajatusta, että insinöörimies olisi Kyllösen käsittelyn päätteeksi päätynyt vuotavan kipsisakka-altaan suppilomaisen reiän tukkeeksi betoniittimattojen ja hiekkasäkkien joukkoon.

Nimetön kirjoitti...

Tässä käy vielä niin, että ex-ministereille ym. turhakkeille maksetaan vuoden ylimääräinen palkka korvauksena "kilpailukiellosta", vaikka suurimmalla osalla ei olisi edes mahdollisuutta siirtyä mihinkään relevanttia tehtävään.

Sivuhuomiona todettakoon, että Vanhasen nykyinen tehtävä jaksaa aina huvittaa, kun se tulee mieleen. Kyseessähän lienee Suomen noin 20.000:ksi merkittävin johtotehtävä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Todellakin, ministeri Kyllönen on Merja ja naishihtäjiemme nykyinen ykkönen on puolestaan Anne Kyllönen, myös Kainuusta.

Tänä aamuna Jälkiviisaissa Kalle Isokallio totesi aika osuvasti, että nykyhallituksessa on kolme äijää, jotka hoitavat hommansa: Kyllönen, Kiuru ja Virkkunen, kaikki muut ovatkin sitten neitejä.

Skorpioni taitaa olla oikeassa siinä, että Ville Neiti-Niinistön stressitesti voisi kyllä mennä pieleen, sen verran kireällä Villen hermot tuntuvat olevan. Eikä ihme, kun eukkokin jätti Villen ja palasi Ruotsiin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Pitihän minun toki arvata, että joku "höyry" ottaa tuota pikaa esiin karenssiajalta ministereille mahdollisesti maksettavan palkan!

Pitää toki lähteä siitä, että kun ministeri ottaa vastaan pestin, hän sitotutuu siihen neljäksi vuodeksi tai ainakin niin pitkäksi aikaa, kun hallitus istuu ja pysyy pystyssä. Jos ministeri lähtee pois kesken kaiken, ei hänelle tietenkään ole perustetta vaatia minkäänlaista ministerinpalkkaa karenssiajalta. Karenssiajan palkka voisi tulla kysymykseen ainoastaan koko hallituskauden päättymisen jälkeen. Pitää ottaa myös huomioon, että ministerit ovat lähes kaikki myös kansanedustajia, jotka ovat sitoutuneet hommaan neljäksi vuodeksi.

Nimetön kirjoitti...

On tämä kyllä merklllisen typerä yhteiskunta! Hyvin sanottu.

Ehkä kansalaiset laajemminkin kuin Talvivaaran seudulla alkavat tiputella suomuja silmistään huomatakseen että jokaisen kannattaa luottaa enemmän omien aistiensa välittämään tietoon kuin Helsingin herroihin!

Nimetön kirjoitti...

Mitä on se Häkämiehen salainen tai edes luottamuksellinen tieto, josta EK:ssa voi olla hyötyä?

Mitä on se Häkämiehen tieto, jota EK:ssa voidaan käyttää epälojaalisti?

Aikoinaan suurin valtionsalaisuus oli, koska devalvoidaan. Taikka tieto siitä, että sammakonreisien tuottajia subventoidaan avokätisestoi.

Nykyajan avoimessa yhteiskunnassa ei ole salaisuuksia. Mutta kuten UEF:n tietoviisas M.T. lausui asiantuntijalausuntona Häkämielle: varovainen kannattaa olla. Liekö tuo sitten oikea juristin neuvo?

Nimetön kirjoitti...

Uusi elin -keinoministeri otti touhukkaasti vastaan pestinsä. Oli heti ajan tasalla ja puhui pariikin otteeseen kotaileista...eiku coctaileista. Kysehän ei kai ollut Talvivaaran koktaileista vaan niistä herrojen oikeista "oikea pikkurilli pystyssä" coctaileista niinku kokkoomuksen edustajalle hyvin sopiikin. Talvivaara...hyi helvetti, en ees kuse sinne päin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Neropatti kyseli edellä:

"Mitä on se Häkämiehen salainen tai edes luottamuksellinen tieto, josta EK:ssa voi olla hyötyä?
Mitä on se Häkämiehen tieto, jota EK:ssa voidaan käyttää epälojaalisti"?

Vastaus löytyy blogijutun kohdista 12-13, mutta eivät neropatit viitsi lukea, kun ne ovat niin täynnä itseään. Häkäpäällä on siis kyllä varsin paljon erilaista luottamuksellista tietoa, mitä EK voi riemumielin hyödyntää.

Nimetön kirjoitti...

Kekkosta näytelläkseen on Jussi Kekkonen röyhkeästi kutsunut vaikuttamisesta kiinnostuneita luokseen kuulemaan rahaa vastaan ketkä todellisuudessa käyttävät valtaa Suomessa.

Hän siis väittää tietävänsä ketkä pystyvät ikuisesti estämään uudenlaisen ajattelun leviämisen uteliaiden pariin haluamatta ymmärtää, että kaikkien totalitarismien slogan "tarkoitus pyhittää keinot" tuntuu hämmentävän hyvin toteutuneen Suomessa siten kuin Platon hahmotteli antiikin kolmijakoisessa ihannevaltiossa: filosofit ajattelevat, sotilaat (ja poliitikot Suomessa!) hoitavat turvapalvelut ja rahvas tuottaa ruokaa.

Mutta mikä on tuo tarkoitus? No, sehän on hakattu kiveen Suomenlinnan portin pieleen: Jälkimaailma seiso täällä omalla perustallasi äläkä luota vieraan apuun. Siihen pitää vaan lisätä, että sillä tiellä tulee karhu vastaan, eli kuten Jyri Häkämies on historiaan jääneellä tavalla lausunut "Venäjä, Venäjä, Venäjä".

Nimetön kirjoitti...

Tuore elinkeinoministeri Jan Pellervo Vapaavuori kuvaa IL:ssä Talvivaaran tilannetta "ikäväksi ja vastenmieliseksi". Mitähän tuo vastenmielisyys tarkoittaa? Vapaavuorelle luultavasti sitä, että "ois hiton kiva jos ei puhuttas koko asiasta, kun mä nyt oon herra ministeri".

Nimetön kirjoitti...

Well. suomessa näperrellään pikku jutuilla japohjois-ameriikan-yhdyswalloissa keskus-seurustelu-palvelun pomo saa fudut pikku jutustelun ja vastakkaiseen sukupuolilielimeen ryhtymisen vuoksi.
Niin.... onhan tämä pieni juttu? Kumpi

Nimetön kirjoitti...

Porvareiden mielestä uusien työpaikkojen luominen yksityiselle sektorille pelastaa Suomen talouden ajautumisen lamaa. Tilastokeskuksen mukaan 2012 vuoden 1. neljänneksellä avoimien työpaikkojen jakauma oli seuraava:

Yksityinen yritys 51.200
Kunta/kuntayhtymä 13.900
Valtio 1.400
Järjestöt, yhdistys 1.200
Joku muu 4.900
Yhteensä 72.600

Miksi mm. Vapaavuori kailottaa yksityiselle sektorille lisää työpaikkoja, kun ei ne saa tekijöitä nyt avoinna oleviin.

Nimetön kirjoitti...

Niin, mutta toki täällä ulkoministeri sai kenkää tekstiviesteihin kätketyn vihjailun vuoksi.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Well, well - Jep. jep. Kyllä me täällä Suomessa olemme vielä pelkkiä näpertelijöitä Jenkkeihin verrattuna; yksi esimerkki:

Kun Ilkka Ike Kanervan tekstarit muutamalle sussulle (Tuksulle ym.) jäivät Iken ministeriaikoina n. 2 000 - 3 000 viestiin, ehti USA:n Afganistanin joukkojen komentaja kenraali Allen lähettää samassa ajassa yhdelle ainoalle salarakkaalle 20 000 - 30 000 viestiä! Tämä osoittaa, ettei Suomi täytä vielä tarvittavia kriteereitä "Nato-yhteensopivuudesta".

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niin, eilen Dmitri Medvedev siis nosti vihdoin kissan pöydälle Suomessa käydessään. Medvedev oli tullut varta vasten Helsinkiin kertoakseen Haloskalle uudesta kissasta. Mutta miksi Dmitri ja Vladimirri ovat niin innoissaan antaakseen Haloselle kissan? Annas kun kerron.

Asia on niin, että Halosen edesmenneillä kissoilla Miskalla (oliko nimi oikein ?) ja Rontilla oli luultua tärkeämpi rooli Suomen ja Venäjän välisissä suhteissa. Käydessään 2000-luvun alussa Suomessa Halosen vieraana Putin järjesti entisenä KGB:n agenttina niin, että Miskaan ja Ronttiin (tiettävästi hännän juureen) kiinnitettiin siru, jonka välityksellä "Kissalan pojat" eli Dmitri ja Valadimir saattoivat Kremlissä salakuunnella Tarjan ja Pentin keskusteluja ja muutakin kanssakäymistä Mäntyniemessä. Tästä oli heille suurta hupia! Näin pojat saivat arvokasta tietoa Tarjan suunnitelmista ulkopolitiikan yms. alueilla.

Kun Tarjan pressakausi lähestyi loppuaan, Kissalan pojat katsoivat, ettei kuuntelusta ole enää hyötyä ja että kissaparat oli kohtuullista päästää maallisista vaivoistaan. Niinpä tapahtui, että ensin Miska ja sitten Rontti saivat päättää päivänsä. Yhtä aikaa kisuja ei päästetty päiviltä, sillä se olisi saattanut herättää uinuvan Supon epäilyt

Nyt kun Tarska ei enää ole pressana, Kissalan pojat päättivät hyvittää pahat tekonsa ja luovuttaa Tarjalle uuden kissan, jota ei enää ole tarkoitus kuunnella. Kissan luovutukseen liittyy kuitenkin ehto, jonka mukaan kissan nimestä tulee järjestää Suomessa kansanäänestys. Valittavana on kolme, mutta vain kolme nimivaihtoehtoa: a) Vladimir, b) Dimitri ja c) Boris. Näistä Suomen sivistyskansa siis saa luvan äänestää.

Nimetön kirjoitti...

Jos blogisti olisi pressa ja menisi hyvissä aikeissa, sanotaan vaikka Kongoon, jossa tutun presidentin koira olisi heittänyt henkensä, niin esittelisikö blogisti kansanvalitsemalle presidentille vaikkapa pystykorvan pennun kuvaa?

Ja iltapäivälehdet revittelisivät. Voiko tämä olla näin tyhmää?

Nimetön kirjoitti...

Well. venäläisiin mirreihinkin yhtyminen, nimenomaan politiikkojen on syystäkin välttäminen.

Nimetön kirjoitti...

Ministerin karenssiaikakysymyksessä oikeusministeri on venyttämässä toimivaltansa rajoja näitä slvityksiä tehdessään, oikeasti kun tuo asia kuuluisi pääministerin itsensä johtamalle valtioneuvoston kanslialle, joka valmistelee nämä ministerien palkka-asiat ja asemaa koskevan lainsäädännön.

Kauankos se J. Kekkonen kerkiskään olla siellä pääministerin avustajana, jotain vuoden vai? Siinä ajassako oppii jo kaikki niksit?

Nimetön kirjoitti...

Kyllä on lapsellisia juttuja nämä karenssipuheet. Olen pitänyt Olli Mäenpäätä jotakuinkin täysijärkisenä, mutta hänen äskeisessä lausunnossaa tv-uutisissa ei ollut järjen häivää.

Mäenpään mukaan ainakin muutaman kuukauden tauko pitäisi olla siirtymisten välillä. Heheh! Tällaista voi kuulla vain yliopistojen suojatyöpaikoista. Mäenpää ja kumppanit eivät tunnu tajuavan lainkaan kuinka työmarkkinat toimivat. Kukahan mahtaisi maksaa toimeentulon henkilölle, joka kököttelee karenssissa uutta homaa odottamassa! Ja kuka työnantaja ylipäätään viitsisi odottaa karenssihenkilöä, jos muitakin on tarjolla.

Rinnastaisin karenssitieteilijät Itäsuomen yliopiston d-vitamiinitutkijoihin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kaikella kunnioituksella, mutta anonyymi ei kyllä vaikuta kommentistaan lainkaan täysjärkiseltä - vai olisiko syynä se paljon puhuttu "perjantaipullo"?

Karenssin tarkoituksena on tietenkin estää jo ennalta tilanteet, joissa yksityiset työnantajat kyttäisivät tilaisuutta saada ahneita ja vihreälle oksalle eläkepäiviensa turvaamista aikovat ministerit/valtiosihteerit/erityisavustajat palvelukseensa luottamuksellisine tietoineen.

Nimetön kirjoitti...

Paremmin tuota anonyymin ajatuksen juoksua selittää perjantaipullon puuttuminen kuin pullo....

Nimetön kirjoitti...

Tarska on ollut Kremlin Kissalan pojille niin arvokas kumppani ja tietolähde, että nämä tulevat kyllä huolehtimaan Tarjan kaikista maallisista tarpeista jatkossakin. Jos vaikka Penasta sattuisi joskus aika jättämään - tähän me emme tietenkään kukaan toivo - niin heti olisi Kissalan pojilla valmius ehdottaa Tarjalle uudeksi Penaksi jotakuta Iigoria Vennäinmaalta.

Nimetön kirjoitti...

Tilastojen mukaan muuten 48 kansanedustajaa on tuomittu erilaisista rikoksista rangaistukseen. Kovimman tuomion on saanut Voitto Eloranta, kun hänet tuomittiin 1922 murhasta kuolemaan. Erikoisimman rikoksen on tehnyt Teuvo Hakkarainen, joka oli 1986 mukana varastamassa Suomussalmen kirkon ehtoollishopeat ja viinit -rangaistus 9 kk ehdollista. Eduskunnan raharikas Eero Lehti tuomittiin rangaistukseen 1984 ennakkoperintälain säännösten rikkomisesta. Muut on näiden väliltä.

Nimetön kirjoitti...

Mistäs tuollainen kansanedustajien rikostilasto löytyy? Kiinnostaisi.

Elorantaa ei sentään Suomessa tuomittu kuolemaan (ja teloitettu), vaan Neuvostoliitossa, missä rikoskin tapahtui.

Nimetön kirjoitti...

Halosen kissat olisivat aikoinaan toiminneet presidentin virassa paremmin kuin Haloska. Mutta villisian pyydystys olisi ollut varmaan liian vaativa niille. Haloska ei tainnut hoitaa idänsuhteita villisian metsästyksen merkeissä.

Kekkonen kun kävi Venäjällä Hruštšovin ja sitten Brežnevin luona niin noilla reissuilla metsästettiin villisikoja. Taisi Urkki tuoda tuliaisia, ainakin Karin piirrosten mukaan.

Ehkä Sauli Niinistö on enemmän pyssymiehiä jos tuo sitten kotiin pari villisikaa tuliaisina. Niistä voi sitten linnan keittiössä kokata aterioita ja tarjota vieraille. Sale voisi sitten pistää villisian pään linnan tai Mäntyniemen seinälle koristeeksi.

Nimetön kirjoitti...

Karenssikeskustelussa on sivuutettu salaisen tiedon siirtymistä vakavampi riski: uusi, yksityisen sektorin työnantaja ostaa itselleen edullisen viranomais- tai ministeripäätöksen muhkeapalkkaisella nimityksellä, tarvittaessa työsopimuksen allekirjoitusbonuksin ja hallituspaikkasivutoimin.
USA:ssa, jonka hallinnon lobbausjärjestelmää on viimeiset 20 vuotta tarmokkaasti kotoutettu meillekin, finanssivalvonnan, keskuspankin ja valtionvarainministeriön huippujen värväämisten sikäläisten suurpankkien miljoonabonusten nauttijoiksi arvioidaan myötävaikuttaneen sekä finanssikriisin syntyyn että sen kustannusten ohjautumiseen veronmaksajien piikkiin.Onneksi Suomessa on vielä kaikki toisin!

Seno

Nimetön kirjoitti...

Kike Elomaalla välähti muistolahjavalinnassa, kun hän antoi oman kirjansa nimikirjoituksella varustettuna Ruotsin kuningasparille Turussa. Olishan Haloskallakin ollut antaa oma tuore kirja Medvedeville. Jos ei olisi omaansa raskinut antaa niin Kikeltä olisi varmaan saanut yhden kappaleen Vennään miehelle muistoksi.

Nimetön kirjoitti...

Missä on Jukka Jusula? Mies, jonka piti seurata Timo Soinia kuin hai laivaa, on hukassa.

Nimetön kirjoitti...

Levähtää ne haitkin välillä. Jos se on Jukka Rappen kanssa ihmettelemässä suomalaisen oikeussysteemin amerikkalaistumista, kun poliisin toimintoihin tulee pikkuisen lisää kontollia.

Nimetön kirjoitti...

Halosen uudesta katista tuli mieleen kylmän sodan aikainen tarina CIA:n kissavakooja ”Acoustic Kittyn” nolosta lopusta. CIA yritti paljastaa Kremlinin syvimmät salaisuudet muuttamalla tavallisen maatiaiskissan kirurgisen toimenpiteen avulla käveleväksi kauko-ohjattavaksi salakuuntelulaitteeksi. Kissa leikattiin auki ja sen sisään laitettiin lähetin ja vastaanotinimplantti, jonka avulla venäläisten salakuuntelu onnistui. Häntä toimi antennina, sehän oli sopivasti pystyssäkin miltei aina.

Vakoilutehtävä, jonka suunnittelu kesti viisi vuotta ja maksoi yli 10 miljoonaa dollaria, meni kuitenkin mönkään, kun taksi ajoi kissan yli.